Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Το Gmail σας κάνει «αλκοτέστ»!!!...



Μια νέα λειτουργία προσέθεσε το Gmail για να αποτρέψει τους μεθυσμένους χρήστες από το να στέλνουν email που αργότερα θα μετανιώσουν.


Ο μηχανικός του Gmail Jon Perlow παρουσιάζει το Mail Googles, μια νέα λειτουργία που βάζει «δοκιμασίες» στο χρήστη που θα θελήσει να στείλει email τις βραδινές ώρες, όταν ξυπνούν τα πάθη.

Η νέα λειτουργία διατίθεται σε ορισμένους χρήστες και πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον ίδιο το χρήστη ο οποίος μπορεί να ορίσει ποιες ώρες και μέρες ενδέχεται να βρίσκεται σε «κρίση» έτσι ώστε το gmail να τον εμποδίσει να στείλει email.

Για παράδειγμα αν ξέρετε ότι τα Σαββατόβραδα πίνετε πολύ και θυμάστε τον παλιό σας έρωτα και έχετε μια τάση να του στέλνετε τις παλιές σας φωτογραφίες, μπορείτε να ζητήσετε στο Gmail να σας κάνει «αλκοτέστ» όταν επιχειρήσετε να στείλετε email Σάββατο βράδυ.
Έτσι το Gmail θα σας υποβάλλει σε μια σειρά από εξισώσεις ενώ θα έχετε περιορισμένο χρόνο για να απαντήσετε. Αν έχετε λοιπόν τη διαύγεια να κάνετε τις εξισώσεις, τότε είστε νοητικά καλά και το Gmail σας αφήνει να στείλετε email. Αλλιώς πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε το πρωί, όταν θα έχετε ξεμεθύσει.