Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων παρουσίασε ο Πέτρος Τατούλης στην διυπουργική Ο.Δ.Ε.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση της διυπουργικής Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη συνεδρίαση αυτή ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την άμεση επίλυση του προβλήματος μέσα από ένα διεθνή διαγωνισμό που θα περιλαμβάνει την προσωρινή και την οριστική λύση.
Παρουσίασε επίσης την.........................

συναίνεση που αναπτύχθηκε με τους δημάρχους από όλες τις διαχειριστικές ενότητες της Περιφέρειας στην ανάγκη για άμεσο κλείσιμο των ΧΑΔΑ και την απόφαση όλων των αιρετών για αλληλοϋποστήριξη, συμπόρευση και εξεύρεση συναινετικών και κοινωνικά αποδεκτών λύσεων για το σύντομο διάστημα που απαιτείται μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.
Στη συνεδρίαση της ΟΔΕ αναδείχθηκαν τα πλεονεκτήματα του ολοκληρωμένου σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εδόθησαν από την Κυβέρνηση οι σχετικές οδηγίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για συνεργασία με την Περιφέρεια στα πλαίσια αυτού του σχεδίου.
Παράλληλα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την άμεση σύνταξη προδιαγραφών για τις υποστηρικτικές ενέργειες που απαιτούνται και την παρουσίαση στην διυπουργική επιτροπή για τα απορρίμματα του ολοκληρωμένου σχεδίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας καλεί τα μέλη του σε Συνέλευση και Εκλογές την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 7:00μμ στο.......................

Φουρναράκειο στα Φιλιατρά.



Εκ του Δ.Σ.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ενημέρωση δημάρχων Μεσσηνίας για την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της θέσης της Περιφέρειας για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε χθες με τους δημάρχους Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και Οιχαλίας κ. Φίλιππα Μπάμη για το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των αστικών αποβλήτων των διαχειριστικών ενοτήτων Π. Ε. Μεσσηνίας.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους δημάρχους ότι ....................

η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την προγραμματική θέση της Περιφέρειας για διεξαγωγή άμεσα διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για τη οριστική διαχείριση των απορριμμάτων που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα και την άρτια προσωρινή διαχείριση.
Στη συζήτηση επισημάνθηκε η υποχρέωση της χώρας μας να κλείσει άμεσα όλους τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων με τη μέθοδο της προσωρινής αποθήκευσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα με δεματοποίηση.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας πρότεινε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για διάστημα ενενήντα ημερών με κομποστοποίηση και παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και υλικού επικάλυψης, ζήτησε δε την στήριξη του αιτήματός του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την Περιφέρεια.
Με σημερινή του Παρέμβαση στην Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας με ταυτόχρονη εξεύρεση και εναλλακτικής προσωρινής λύσης για την περίπτωση που παρουσιαστούν τυχόν αστοχίες στο πιλοτικό πρόγραμμα.
Κατόπιν αυτών η Κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την υπογραφή της σχετικής απόφασης.




Διαβάστε Περισσότερα...

Δήμος Τριφυλίας: Συνάντηση με Costa Navarino για πολιτιστικές εκδηλώσεις


Θέματα που αφορούν τον πολιτισμό αλλά και τη διοργάνωση παραδοσιακών εκδηλώσεων στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας συζήτησαν ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με την υπεύθυνη Πολιτιστικών της Costa Navarino Κλαούντια Ντέλμερ. Στη σύσκεψη, στην...................

οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης και η υπεύθυνη Πολιτιστικών του δήμου Βιβή Παντελάκη, έγινε μια γενικότερη αναφορά στα δρώμενα της περιοχής, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αλλά και στις περιοχές ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Αυτό που τονίστηκε είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ώστε και η περιοχή να προβληθεί αλλά και στους επισκέπτες της Costa Navarino να δοθεί το πολιτιστικό στίγμα της περιοχής.


eleftheriaonline.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που εξύβρισε και απείλησε πολίτη


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός στη Μεσσηνία επειδή.................

έβρισε και απείλησε με το όπλο του πολίτη στην Καλαμάτα.

Ο πολίτης κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.



Διαβάστε Περισσότερα...

Θανατηφόρο τροχαίο στη Σπηλιά Κυπαρισσίας


Θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 46χρονος κάτοικος Κυπαρισσίας έγινε το μεσημέρι στη Σπηλιά Κυπαρισσίας.
Ο οδηγός δίκυκλο μοτοποδηλάτου......................

εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο σπιτιού μέσα στο χωριό.

Τα αίτια ερευνώνται από την τροχαία


Διαβάστε Περισσότερα...

150 στρέμματα κάηκαν από τη φωτιά στην Κυπαρισσία


Περίπου 150 στρέμματα κάηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην Κυπαρισσία.

Στην κατάσβεση....................

πήρε μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με οχήματα και άνδρες.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά το μεσημέρι και μετά τη βροχή που έριξε έσβησε τελείως.


Διαβάστε Περισσότερα...

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κυπαρισσία.


Υπο μερικό έλεγχο είναι η φωτιά που από νωρίς το πρωί ξέσπασε στην Κυπαρισσία, όπως...................

μας είπαν πριν λίγο.

Η φωτιά ξεκίνησε από χωράφι κοντά στις κεραίες και επεκτάθηκε προς τους οικισμούς των Μύλων και των Μπλεμενιάνων.

Στους Μύλους, έφτασε στα όρια στο βουνό, αλλά με την αλλαγή της φοράς των ανέμων και τις επεμβάσεις της Πυροσβεστικής δεν κινδύνευσαν σπίτια του οικισμού.


***Τη φωτογραφία μας έστειλε ο Β.Κ.


Διαβάστε Περισσότερα...

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Κυπαρισσία



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που από το πρωί κατακαίει αγροτοδασική έκταση στην Κυπαρισσία.
Οι άνεμοι...................

που πνέουν είναι πολύ δυνατοί. Η πόλη της Κυπαρισσίας δε φαίνεται, για την ώρα, να κινδυνεύει. Υπάρχει κίνδυνος όμως για τον οικισμό των Μύλων, αν αλλάξει η φορά των ανέμων.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, με οχήματα και άνδρες, έχουν πάει στην περιοχή, χωρίς να μπορούν να επέμβουν λόγω του δύσβατου του βουνού και των ανέμων.



***Τη φωτογραφία μας έστειλε ο Β.Κ.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΩΡΑ - Μεγάλη φωτιά στην Κυπαρισσία



Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κυπαρισσία εδώ και λίγη ώρα. Συγκεκριμένα........................

η φωτιά ξέσπασε σε αγροτο-δασική έκταση στις "κεραίες", στο βουνό, αλλά υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας των δυνατών ανέμων η φωτιά να προσεγγίσει την Άνω Πόλη και οικισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτοικος της Κυπαρισσίας έκαιγε κλαριά στο χωράφι του, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε και ξέφυγε λόγω των ανέμων.


Διαβάστε Περισσότερα...

Πίτα κόβουν ο Σύλλογος Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά" και το περιοδικό "Τριφυλιακή Εστία"



Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τριφυλίας στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη απέστειλε το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τριφυλίας με την οποία της γνωστοποιεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΙΚΑ στην Τριφυλία και άλλα προβλήματα.

Η επιστολή έχει ως εξής:........................

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία σας γνωστοποιεί ότι: Στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας με πληθυσμό 37.000 στο δήμο, λειτουργούν δύο παραρτήματα ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων αντίστοιχα και το κεντρικό βρίσκεται στην έδρα του δήμου, που στο σύνολό τους οι ασφαλισμένοι -βάσει στατιστικής του ΙΚΑ- ξεπερνούν τους 9.500 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.

Κυρία υπουργέ, πολλαπλές φορές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει εκφράσει τα παράπονά του κατόπιν καταγγελιών των ασφαλισμένων στο διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κυπαρισσίας για τις πλημμελείς υπηρεσίες που παρέχει.

Παρόλη την καλή μας διάθεση για συνεργασία, εκφράζει συνεχώς παράπονα ότι το διοικητικό προσωπικό δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του και ότι δεν έχει πλήρες προσωπικό για να ανταποκριθεί με συνέπεια προς τους ασφαλισμένους.

Κυρία υπουργέ, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Κυπαρισσίας όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αλλά έχουν φθάσει σε σημείο να αυθαδιάζουν κατά των ασφαλισμένων αλλά και κατά του ιδίου του διευθυντή με αποτέλεσμα ο διευθυντής να μην μπορεί να επιβληθεί στο προσωπικό, απειλώντας τον ότι θα χρησιμοποιήσουν τις αναρρωτικές τους άδειες.

Ζητούμε όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και ως προς τα κάτωθι προβλήματα που μας αφορούν άμεσα.

α) Το πλαφόν των δύο μικροβιολογικών εργαστηρίων δεν ανταποκρίνεται στο σύνολο των ασφαλισμένων διότι η εξάντλησή του δεν ξεπερνά τη δεύτερη μέρα. Ζητούμε αύξηση πλαφόν.

β) Παράλληλα έχουμε έλλειψη ιατρών, όπως ωτορινολαρυγγολόγου και οφθαλμιάτρου




Διαβάστε Περισσότερα...