Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πλαστές ταυτότητες με "άρωμα" Μεσσηνίας - Με τόπο γέννησης των ατόμων, Θουρία και Φιλιατρά...


Χρήματα, δύο πιστόλια Zastava, δύο σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή μεγάλης χωρητικότητας και τρεις φορητούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, έκρυβε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικό Αγώνας» Κ. Γουρνά.
Στο ίδιο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τρεις πλαστές ταυτότητες που...............

φέρουν τη φωτογραφία του ίδιου ατόμου. Οι δύο από αυτές έχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία, στο όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης με τόπο γέννησης τη Θουρία, ενώ η τρίτη είναι στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος με τόπο γέννησης τα Φιλιατρά. Και οι τρεις έχουν «εκδοθεί» από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Προκηρύξεις για τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα έχει στα χέρια της η Αστυνομία από τις έως τώρα έρευνες για τον Επαναστατικό Αγώνα. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται λίστα δημοσίων προσώπων, πιθανών στόχων, κατάλογος εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους εκρηκτικά, καθώς και δύο πλαστές ταυτότητες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.
Σε ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι στους σκληρούς δίσκους βρέθηκαν αποσπάσματα και πλήρη κείμενα προκηρύξεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία. Πρόκειται για προκηρύξεις που καλύπτουν το σύνολο της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.
Επίσης, εντοπίστηκαν κατάλογοι με ονόματα πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, οικονομικών παραγόντων και δημοσιογράφων, που αποτελούσαν πιθανούς στόχους της οργάνωσης.
Ακόμη, βρέθηκε κατάλογος με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιρειών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες.
Στα ευρήματα συγκαταλέγονται οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών, ψηφιακές φωτογραφίες εντυπωμάτων σφραγίδων διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και αξιωματικών αυτής, καθώς και καταχώρηση στοιχείων που περιέχει μια αστυνομική ταυτότητα, διαφόρων προσώπων, με προφανή σκοπό τη χρησιμοποίησή τους για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων.


Έρευνες σε εξέλιξη

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης συνεχίζονται οι έρευνες στο διαμέρισμα 5ου ορόφου στην οδό Μήδειας 7 και Πάρου στην Κυψέλη, το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Το διαμέρισμα ήταν κενό.
Ωστόσο, η ΕΛΑΣ ανακάλυψε ότι η οργάνωση είχε ενοικιάσει και δεύτερο διαμέρισμα στον ίδιο όροφο, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα, στο οποίο ενεργείται ήδη έρευνα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ενδεικτικά κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, μια βιντεοκάμερα και άλλα αντικείμενα.

Οι προκηρύξεις
1. Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια (5/9/2003).
2. Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της CITIBANK στο Νέο Ψυχικό 14/3/2004, ο οποίος δεν εξερράγη.
3. Τριπλή βομβιστική επίθεση στο ΑΤ Καλλιθέας (5/5/2004).
4. Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη στιγμή διέλευσης αυτοκινητοπομπής της ΕΛΑΣ από την Πέτρου Ράλλη (29/10/2004).
5. Βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Απασχόλησης (2/6/2005).
6. Βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (12/12/2005).
7. Πυροδότηση με ασύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Λυκαβηττό, στη διαδρομή του τότε υπουργού Πολιτισμού (30/5/2006).
8. Εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ (12/1/2007).
9. Ένοπλη επίθεση κατά του Β’ ΑΤ Νέας Ιωνίας με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες (30/4/2007).
10. Βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εταιρίας SHELL στο Παλαιό Φάληρο (24/10/2008).
11. Ένοπλη επίθεση με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στου Γουδή (23/12/2008).
12. Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο υπουργείο Πολιτισμού (5/1/2009) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.
13. Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά κτιρίου της CITIBANK στην Κηφισιά (18/2/2009).
14. Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υποκατάστημα CITIBANK στη Νέα Ιωνία (9/3/2009).
15. Βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της EUROBANK στην Αργυρούπολη (12/5/2009).
16. Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (2/9/2009).

Στο μεταξύ, ενημέρωση για τα ευρήματα της ΕΛΑΣ ζητεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Νικόλαος Δένδιας.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Τρεις οι υπερτυχεροί του Τζόκερ - Ένας στην Καλαμάτα!




1071η Κλήρωση 15/04/2010



ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΗΛΗ
17 22 36 39 42


ΤΖΟΚΕΡ: 14

Τρία τυχερά δελτία βρέθηκαν κατά τη διαλογή της, χθεσινής, 1071ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.

Το.................

πρώτο τυχερό δελτίο φέρει μία επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1) που κερδίζει το ποσό των € 6.426.330,28 και δεκαεννέα επιτυχίες στη 2η κατηγορία (5άρια) που η καθεμία κερδίζει το ποσό των € 54.807,39. Το εν λόγω δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο 25063 της κας ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στη ΡΟΔΟ.
Το δεύτερο τυχερό δελτίο φέρει μία επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1) που κερδίζει το ποσό των € 6.426.330,28 και τέσσερις επιτυχίες στη 2η κατηγορία (5άρια) που κερδίζουν το ποσό των € 54.807,39. Το εν λόγω δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο 22506 της κας ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΝΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Το τρίτο τυχερό δελτίο φέρει μία επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1) που κερδίζει το ποσό των € 6.426.330,28. Το εν λόγω δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο 21623 του κου ΑΛΑΜΑΡΑ ΠΕΤΡΟΥ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Επίσης, στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δεκαπέντε (15) τυχερά δελτία που το καθένα φέρει από μία επιτυχία που κερδίζει το ποσό των € 54.807,39 και ένα τυχερό δελτίο που φέρει δύο επιτυχίες στη 2η κατηγορία (5άρια).
Τα εν λόγω δελτία παίχτηκαν στα πρακτορεία: 35020 του κου ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 18357 της κας ΤΣΙΩΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ στο ΚΑΜΑΤΕΡΟ, 35260 του κου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ στο ΣΤΡΟΒΟΛΟ ΚΥΠΡΟΥ, 19240 της κας ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ στο ΑΙΓΑΛΕΩ, 29274 του κου ΧΑΤΖΗΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΟΣΜΑ στον ΕΥΟΣΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 24301 της κας ΦΛΟΥΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ στο ΓΑΖΙ ΚΡΗΤΗΣ, 15080 του κου ΜΠΙΣΜΠΑ ΑΝΝΙΒΑ στον ΑΛΙΜΟ, 35045 του κου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ στην ΠΑΦΟ, 21727 της κας ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 35044 της κας ΚΑΒΑΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ στην Μ.ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, 15491 του κου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 13255 του κου ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ στο ΓΑΛΑΤΣΙ, 16384 του κου ΛΥΤΡΑ ΣΠΗΛΙΟΥ στου ΖΩΓΡΑΦΟΥ, 21748 του κου ΑΛΕΥΡΑ ΜΙΧΑΗΛ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 19312 της κας ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑΣ-ΑΓΑΠΗΣ στη ΝΙΚΑΙΑ και 35110 του κου ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στη ΧΛΩΡΑΚΑ ΚΥΠΡΟΥ.

Το ποσό που θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18/04/2010 είναι € 600.000,00 τουλάχιστον.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επίτροπος Γεωργίας: Οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν και μετά το 2013


Η Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) συμβάλλει και θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στο μέλλον στην επίτευξη του στόχου μιας πράσινης οικονομίας, και της ενδυνάμωσης των πολιτών, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Αναγκαία γι αυτό το σκοπό είναι η εξασφάλιση σταθερού γεωργικού εισοδήματος με τις άμεσες ενισχύσεις της ΚΓΠ.
Αυτή την απάντηση έδωσε ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Ciolos στο ..............

Σπύρο Δανέλλη σχετικά με τις προθέσεις της Επιτροπής για το μέλλον της ΚΓΠ μετά το 2013, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επίτευξη των παραπάνω στόχων θα επιδιωχθεί με βελτίωση του προσανατολισμού προς την αγορά, αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την παροχή δημόσιων αγαθών, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την παροχή ευκαιριών απασχόλησης στην ύπαιθρο.
Με βάση την απάντηση της Επιτροπής, ο Σ. Δανέλλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η πρόθεση της Επιτροπής να εξακολουθήσει να εφαρμόζει ένα σύστημα άμεσων ενισχύσεων μετά το 2013 αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα της γεωργίας στο μέλλον. Αυτό απέχει πολύ από τη διασφάλιση του γεωργικού εισοδήματος σε μορφές που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα στη χώρα μας. Είναι ορατό ότι στο μέλλον οι ενισχύσεις θα είναι συνυφασμένες με την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών εκ μέρους των αγροτών, και μάλιστα στη μορφή που επιθυμεί ο καταναλωτής και η κοινωνία. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Η εισοδηματική του επάρκεια δεν θα εξαρτάται πλέον από τον ίδιο και τις δηλώσεις του για την παραγωγή ή την καλλιεργήσιμη έκταση και το ζωικό κεφάλαιο, αλλά από την αξία που αποδίδει στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του είτε ο καταναλωτής είτε η κοινωνία. Αυτή η εξέλιξη, ακόμα και αν συνδέεται με άλυτα ακόμα προβλήματα για τη γεωργία στην ΕΕ, ακόμα κι αν εμφανίζει μεγάλα προβλήματα προσαρμογής για την Ελλάδα, παρουσιάζει και μια μεγάλη ευκαιρία για ανάδειξη υγιών και δυναμικών πρωτοβουλιών στο χώρο της γεωργίας, για αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου και για μια ουσιαστική συμβολή του γεωργικού τομέα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας".

ΠΑΣΕΓΕΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Παρασκευή... με χαμόγελο!






Διαβάστε Περισσότερα...