Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ - Κάτι είπε για τα σκουπίδια της Οιχαλίας ο Δήμαρχος στο Συμβούλιο. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!


Όπως γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας, αν οι άνθρωποί μας, μας τα μετέφεραν λάθος τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας για τα σκουπίδια της Οιχαλίας, θα το παραδεχόμασταν, κάνουμε τώρα που έχουμε πλήρη ενημέρωση, με στοιχεία, την οφειλόμενη διόρωθση.
Κάτι είπε για τα σκουπίδια της Οιχαλίας στο Συμβούλιο.
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ - ΠΟΥ ΕΧΕΙ.........................


Είπε πως συζητήθηκε να ενταχθεί στη διαχειριστική ενότητα της Τριφυλίας και ο Δήμος Οιχαλίας, δεδομένου ότι στον παλιό σχεδιασμό υπήρχε ο Δήμος Δωρίου.
Είπε πως επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν και περιμένουν να τους σταλεί το σχετικό αίτημα από την Περιφέρεια.
Δεν μπαίνει το θέμα σε συζήτηση είπε, απλά ενημερώνει γιατι διαβάζει και διάφορα δημοσιεύματα και είναι καλό το Δημοτικό Συμβούλιο να ξέρει πως έχει γίνει η συζήτηση.

ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ.
ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.

Όσο για τα δημοσιεύματα, αν αναφέρεται και στην ανάρτηση του TRIFYLIANEWS, που προφανώς αναφέρεται, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΙ.

Η συνέχεια του θέματος και οι εξελίξεις σε αυτό θα ΔΕΙΞΟΥΝ την όποια αλήθεια του πράγματος!

Αν όντως ο κ. Κόλλιας ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ μπορει κάποιος από την Περιφέρεια ή το Δήμο Οιχαλίας να μας πουν τί θα γίνει με τα σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας;;; Να συνεχίσουν όπως μέχρι σήμερα αποκλείεται! Τί θα γίνει;;; Ποιός είναι ο σχεδιασμός;;;
Ποιός είναι ο περίφημος και περιβόητος ολοκληρωμένος περιφεριακός σχεδιασμός για τα σκουπίδια;;;
Τί προβλέπει;;; Τί περιλαμβάνει;;;

Για να μάθουμε κι εμείς ΠΟΥ θα γίνεται η μπαλοποίηση και ΠΟΥ η εναπόθεση και μεταφόρτωση στη Μεσσηνία και ΠΟΥ θα γίνει η μονάδα τελικής επεξεργασίας...



Διαβάστε Περισσότερα...

Ούτε συζήτηση για τα σκουπίδια της Οιχαλίας από το Δήμαρχο Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Ούτε κουβέντα δεν είπε, την παραμικρή έστω, για τα σκουπίδια της Οιχαλίας και το ενδεχόμενο μίας ενιαίας διαχειριστικής ενότητας Τριφυλίας - Οιχαλίας, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που συνεδριάζει..........................

Όπως μάθαμε, σε ενημέρωση που έκανε προς το Σώμα, είπε για τη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη στην Τρίπολη και τη συζήτηση για τα σκουπίδια της Τριφυλίας και τις αποφάσεις των παλιών Δήμων για μπαλοποίηση και εναπόθεση.

Και είπε πως ζήτησε να του στείλουν τις αποφάσεις των παλιών Δήμων και θα συζητηθεί, εκ νέου, το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Αν οι άνθρωποί μας, μας τα μετέφεραν σωστά, γιατί δεν είπε τίποτα απολύτως ο Δήμαρχος για τα σκουπίδια της Οιχαλίας??? -Αν μας τα είπαν λάθος, δεν έχουμε πρόβλημα να το παραδεχτούμε.

Αλλά.....

Γράφουν blogs, portals, ΜΜΕ για το θέμα, για το ενδεχόμενο ενιαίας ενότητας Τριφυλίας - Οιχαλίας για τα σκουπίδια αλλά ο Δήμαρχος ούτε κουβέντα.

Δεν καταλαβαίνει ότι όσο σέρνεται το θέμα, ο κόσμος όλο και θα αναστατώνεται περισσότερο???

Και η αναστάτωση φέρνει μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Δε θα ήταν καλύτερα να πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έγινε συζήτηση και για τα σκουπίδια της Οιχαλίας και ότι θα το συζητήσουν ήρεμα και νηφάλια στη συνεδρίαση της Δευτέρας για να λάβουν αποφάσεις???

Μετά και το απόψινό, που δεν είπε ούτε κουβέντα ο Δήμαρχος για τα σκουπίδια της Οιχαλίας, επιβεβαιωνόμαστε σε αυτό που γράψαμε χθες, ότι "εξετάζεται ο τρόπος και η φόρμουλα που αυτό θα πλασαριστεί με τις μικρότερες αντιδράσεις".
Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε - ερμηνεύσουμε το ότι σέρνεται το θέμα έτσι, χωρίς ο Δήμαρχος να λέει κάτι επίσημα???

Και πώς να εξηγήσουμε και να ερμηνεύσουμε το ότι κανένας από τους 33 Δημοτικούς Συμβούλους δεν τον ρώτησε???

Blogs kαι portals μπορεί να μην διαβάζουν, ούτε εφημερίδες δε διαβάζουν, ούτε έξω από το σπίτι βγαίνουν που κουβεντιάζεται το θέμα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία???



***Να ξεκαθαρίσουμε ότι με τις αναρτήσεις μας για τα σκουπίδια της Οιχαλίας, δε θέλουμε να σπείρουμε και αντιπαραθέσεις αλλά να ενημερώσουμε το κόσμο της Τριφυλίας, που ο Δήμαρχος, επίσημα, δεν έχει κάνει.

Ούτε πήραμε θέση να έρθουν ή να μην έρθουν. Αν χρειαστεί και κρίνουμε πως πρέπει να πάρουμε θέση, θα το κάνουμε.




Διαβάστε Περισσότερα...

e-farmer! Αγρότες με iphone στη Μεσσηνία!


Οσοι είναι από την Καλαμάτα ξέρουν από καλό λάδι, σύμφωνα με την παλιά γνωστή διαφήμιση. Στις μέρες όμως, κάποιοι από αυτούς δεν αρκούνται σε αυτό και αποφάσισαν να μάθουν και από καλό... iphone. «Είμαι.......................

νέος παραγωγός, επομένως είμαι πολύ πιο εξοικειωμένος με τα smartphone και τις επιλογές τους παρά με την ίδια τη διαδικασία της ελαιοκαλλιέργειας», λέει ο 25χρονος παραγωγός κ. Κωνσταντίνος Σαμπαζιώτης, ένας από τους 35 ελαιοπαραγωγούς από τη Μεσσηνία που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα e - farmer.

Ο κύριος Σαμπαζιώτης καταγραφεί στο i - phone του όλες τις ενέργειες που κάνει στα χωράφια του, όπως λίπανση, πότισμα και κλάδεμα και δέχεται mail με τις συμβουλές των γεωπόνων / administrator του προγράμματος. «Πρόκειται για εφαρμογή όπου οι παραγωγοί καταγράφουν τα πάντα όσον αφορά την παράγωγη τους. Τα στοιχεία συγκεντρώνονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων, η οποία έχει καταγεγραμμένα όλα τα αγροτεμάχια των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο υπεύθυνος γεωπόνος τα αξιολογεί και τους συμβουλεύει ανάλογα» λέει ο κ. Κωνσταντίνος Λύρης, διευθυντής του τομέα πρωτογενούς παραγωγής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

«Το εφαρμόζουμε πιλοτικά εδώ και ένα χρόνο και σε λίγο καιρό θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Πάντως όσοι παραγωγοί το χρησιμοποιούν ως τώρα δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι. Βοηθάει και αυτούς να έρχονται τακτικά σε επαφή με τον γεωπόνο, αλλά και εμάς να έχουμε μια συνολική εικόνα της καλλιέργειας κάθε χρονιάς».

Προφανώς για να πετύχει μια τέτοια πρωτοβουλία χρειάζεται όσοι συμμετέχουν να μην αντιμετωπίζουν την τεχνολογία και τα smartphones σαν κάτι το εξωτικό. Οι αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γνώριζαν ήδη την Πιστοποιημένη Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιέργειας Ελιάς, που περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη καταγραφή των καλλιεργητικών φροντίδων.

«Μόνο που φυσικά πριν το e - farmer αρκούνταν στο γνωστό... τεφτέρι του ελαιπαραγώγού» λέει ο κ. Λύρης. «Αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει στους παραγωγούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι να ενημερώνουν σχολαστικά το τεφτέρι τους. Οσοι ήταν ήδη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, είδαν τη δουλειά τους να γίνεται ευκολότερη» συμπληρώνει.

«Η αμεσότητα της επικοινωνίας είναι πολύ μεγάλο συν αλλά δεν είναι το μοναδικό. Μέσα από το e - farmer, μπορώ να έχω γρήγορα και ακριβή στοιχεία για όλη την πορεία της συγκομιδής μου χωρίς να βασίζομαι στην μνήμη μου ή στα παλιά κιτάπια» σχολιάζει ο κ. Σαμπαζιώτης.

Φυσικά η ελαιοκαλλιέργεια δεν είναι ο μόνος τομέας όπου η τεχνολογίες μπορούν να λύσουν τα χέρια των καλλιεργητών που είναι διατεθειμένοι να την χρησιμοποιήσουν. «Μέσα στους στόχους μας είναι κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε μια παρόμοια εφαρμογή για τη μετεωρολογία. Ο γεωπόνος δεν πρέπει να αρκείται στο συμβουλευτικό του ρόλο αλλά όπου γίνεται να δρα και προληπτικά. Φανταστείτε να υπάρχει η δυνατότητα οι καλλιεργητλές να ενημερώνονται άμεσα για ακραία καιρικά φαινόμενα όπως η χαλαζόπτωση» καταλήγει ο κ. Λύρης.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=385960&dt=21/02/2011#ixzz1EoEJPDSa





Διαβάστε Περισσότερα...

"Μην το πεις στη νύφη" - Πρεμιέρα τη Δευτέρα και Γάμος on camera στην Κυπαρισσία!!!!!!!!!


Μπορεί να της σούρνουμε τα εξ ΄αμάξης, μπορεί να μας φταίνε σχεδόν τα πάντα πάνω της, μπορεί να την σνομπάρουμε και που και που; Να της πατάμε μέχρι και το... off ! Εκείνη; Παρόλα αυτά, δεν μας κρατά ποτέ κακία και πάντα φροντίζει για το καλό μας ! Άλλωστε, τα τελευταία είκοσι χρόνια μας φρόντισε, μας έντυσε και τώρα ; Ήρθε και η ώρα να μας νοικοκυρέψει. Ο λόγος ;
Ο λόγος φυσικά για την τι-βιτσα μας, η οποία..........................
δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά όντως... «ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει» ! Και μάλιστα; Νοικοκυρεύει φτάνοντας μέχρι και τα σκαλιά της εκκλησίας.

Και για να το πιάσετε το υπονοούμενο, τόση ώρα σας μιλάμε για την ολοκαίνουργια εκπομπή, «Μην το πεις στην νύφη», η οποία έρχεται από τις 28 του μήνα στους δέκτες μας, μέσα από τον ΑΝΤ1 και έχει βαλθεί να μην αφήσει ζευγάρι για ζευγάρι... αστεφάνωτο, όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου !

Πρόκειται για ένα real-life πρόγραμμα, το οποίο θα ασχοληθεί με μελλόνυνφα ζευγάρια. Θα ασχοληθεί με ζευγάρια που βρίσκονται ένα βήμα πριν τον Ησαΐα και αποφασίζουν να κάνουν τον γάμο τους παιχνίδι.Ναι, όσοι σχεδιάζετε να παντρευτείτε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να εξασφαλίσετε έναν γάμο... τσάμπα, αρκεί να πάρετε την μεγάλη απόφαση. Ποια είναι αυτή; Ότι τις προγαμήλιες προετοιμασίες και γενικότερα όλο το στήσιμο του γάμου και της δεξίωσης θα το αναλάβει εξ ΄ολοκλήρου ο γαμπρός και μάλιστα; Ερήμην της νύφης ! Ε, ρε γλέντια...

Έτσι, θα δούμε τους γαμπρούς να αναλαμβάνουν τα ηνία και να αποφασίζουν από το μέγεθος και το στυλ του νυφικού, μέχρι για τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες και την δεξίωση. Θα δούμε γαμπρούς αγχώδης, οργανωτικούς, χαοτικούς, αναβλητικούς, ρομαντικούς, που θα προσπαθούν να μην χάνουν την ψυχραιμία τους, έτσι ώστε να τα καταφέρουν και να τα βγάλουν όλα εις πέρας, αποδεικνύοντας πως ένας γάμος εκτός απο γυναικεία μπορεί να γίνει και... ανδρική υπόθεση !

Το συγκεκριμένο φορμά δε, στο εξωτερικό έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία (έχει μεταδοθεί συνολικά σε 13 χώρες) , ενώ έχουν παρακολουθήσει οι τηλεθεατές και πολλά απίστευτα περιστατικά, όπως το περιστατικό εκείνο που ο γαμπρός έφαγε όλα τα χρήματα του σόου στο... μπάτσελορ πάρτι και μετά έκανε... έρανο σε φίλους και συγγενείς για να μπορέσει να κάνει τον γάμο !

Και μιας και είπα «γάμο», για την ώρα στην εγχώρια έκδοση της εκπομπής, έχουν γίνει λέει επτά γάμοι, τέσσερις στην Αθήνα και τρεις στην επαρχία, ενώ ήδη οι αιτήσεις συμμετοχής για το παιχνίδι έχουν ξεπεράσει τις 10.000 ! Καμία δε από αυτές τις επτά νύφες δεν πάτησε το πόδι του γαμπρού, ενώ και οι επτά έχουν πάει με εντελώς διαφορετικό τρόπο στην εκκλησία ! Πως ; Ξυπόλυτες, με μηχανάκι, με άμαξα, με λίμο, με Vintage λευκή αντίκα... Επίσης, απ ΄ότι μου... μαρτύρησαν, υπάρχει και νύφη που άργησε να πάει στην εκκλησία 40 ολόκληρα λεπτά !

Όσο για τους γαμπρούς ; Όλοι τους έχουν σκεφτεί να κάνουν κάτι ιδιαίτερο στους γάμους τους ,πολλοί έχουν αναθεωρήσει κατά την διάρκεια των προετοιμασιών το πως θα μοιράσουν και θα διαθέσουν τα χρήματα που τους δίνονται, ενώ τέλος εννοείται πως τα περισσότερα μπάτσελορ που θα παρακολουθήσουμε, έχουν γίνει στα μπουζούκια.
Βέβαια, κατά την διάρκεια των προγαμήλιων προετοιμασιών θα δούμε και την σχέση που έχουν μεταξύ τους τα ζευγάρια και τον καθημερινό, τρόπο ζωής τους.

Αν είσαστε έτοιμες ,λοιπόν, να απολαύσετε τον γάμο των ονείρων σας... free με την προϋπόθεση πως ο γαμπρός θα κάνει παντού κουμάντο, τολμήστε να δηλώσετε συμμετοχή.Πού θα γίνει ο γάμος κι η δεξίωση; Πώς θα διακοσμηθεί ο χώρος; Τι θα φάνε οι καλεσμένοι; Και το κυριότερο, πώς θα είναι το νυφικό; Όλες αυτές οι ερωτήσεις περνούν από τα χέρια του γαμπρού και το σημαντικότερο απ΄όλα ; Παραμένουν μυστήριο για τη νύφη μέχρι την ημέρα του γάμου! Τότε και μόνο τότε θα αποκαλυφθούν τα πάντα, μπροστά στα μάτια της…

Και αν αναρωτιέστε για το ποιος ή μάλλον ποια είναι η παρουσιάστρια της συγκεκριμένης εκπομπής, θα σας πω... καμία. Το κανάλι θέλοντας να μειώσει το μπάτζετ, αποφάσισε να προτιμήσει να έχει... αφηγήτρια, απο το να έχει παρουσιάστρια. Έτσι, την αφήγηση κατά την διάρκεια των επεισοδίων, την ανέλαβε η Μαρία Σολωμού, η οποία η αλήθεια είναι πως έχει μεγάλη εμπειρία από σπικάζ, μιας και έχει κάνει μέχρι τώρα δεκάδες ραδιοφωνικές διαφημίσεις.

http://www.tlife.gr/Article/FN/0-40-13137.html



Τηλε-γάμοι για την κρίση

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός ...βοηθάει και ο παραγωγός

Πάνω από 7.000 ζευγάρια απο όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή για να παντρευτούν on camera στο ριάλιτι του ΑΝΤ1 με έπαθλο 20.000 ευρώ


«Η γυναίκα μου έστειλε την αίτηση συμμετοχής. Ο λόγος ήταν οι 20.000 ευρώ. Δεν αποζητούσαμε τη δημοσιότητα, αλλά ήταν καλή ευκαιρία να κάνουμε τον γάμο μας σε καιρούς δύσκολους. Αν δεν υπήρχε το παιχνίδι, ή θα καθυστερούσαμε να παντρευτούμε ή θα κάναμε πολιτικό γάμο.Επιπλέον είχαμε πολλούς καλεσμένους, 600 άτομα,και δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τα έξοδα» εξηγεί ο Νίκος, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός νταλίκας. Ο Νίκος και η Φωτεινή, οι οποίοι κατοικούν στην Κυπαρισσία, στον Νομό Μεσσηνίας, έσπευσαν από τους πρώτους τον περασμένο Αύγουστο να δηλώσουν συμμετοχή στο ριάλιτι «Μην το πεις στη νύφη». Είναι το πρώτο από τα ζευγάρια που θα δούμε να παντρεύεται on camera και κατέθεσαν στο «Βήμα» την εμπειρία τους.

Η διαδικασία επιλογής ήταν σύντομη. Μετά την αποστολή μηνύματος, ακολούθησε μια μίνι συνέντευξη στα στούντιο ΑΤΑ με ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως τη σχέση του ζευγαριού. Στη συνέχεια... άρχισε το τρέξιμο για την προετοιμασία. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού απορροφήθηκε στα έξοδα του γλεντιού. «Αφησα ένα υπόλοιπο μόλις 19 ευρώ από τις 20.000!» τονίζει ο γαμπρός . Οσον αφορά την επιλογή του νυφικού, η οποία ενδεχομένως είναι και η πιο κρίσιμη, «είχα κοντά μου γυναίκες συγγενείς για να με συμβουλεύσουν» . Οι τελικές επιλογές; «Δόξα τω Θεώ, της άρεσαν! Ευτυχώς, γιατί ο γάμος δεν θα χαλούσε αλλά θα χαλούσε η διάθεσή της».

«Στα γυρίσματα... αλλάξαμε κουμπάρο»!
Oσον αφορά τη δημοσιότητα και το γεγονός ότι τον γάμο θα τον παρακολουθήσουν χιλιάδες τηλεθεατές, ο Νίκος εξομολογείται: «Αρχικά είχα πρόβλημα.Η Φωτεινή δεν είχε,όπως και το οικογενειακό περιβάλλον μας. Το σκέφτηκα και τελικά συμφώνησα, αν και ντρεπόμουν λιγάκι... Τις δύο πρώτες ημέρες ήταν περίεργη η κατάσταση. Μετά όχι απλά πέρασα καλά,ήταν το κάτι άλλο. Το μόνο απρόοπτο; «Χρειάστηκε να αλλάξουμε κουμπάρο στη μέση. Δεν μπορούσε να βγει στα γυρίσματα. Ευτυχώς είχα έτοιμο τον δεύτερο, απλά στενοχωρήθηκα λιγάκι».

Η Φωτεινή, η νύφη, αρχικά νόμιζε ότι θα έπαιρνε κάποιο δώρο. «Πίστευα ότι θα μας έκαναν δώρο το γαμήλιο ταξίδι. Δεν ήξερα για τις 20.000 ευρώ». Οι τρεις εβδομάδες που ο σύντροφός της έκανε επιλογές για εκείνη δεν την άγχωσαν. «Ηθελα να το διασκεδάσω, δεν με ενδιέφερε αν κάποιες επιλογές του μπορεί να μη μου άρεσαν. Περιέργεια είχα, αλλά ευτυχώς δεν με περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις. Το μόνο άγχος που αντιμετώπισα ήταν την πρώτη ημέρα.Τις υπόλοιπες ημέρες ένιωθα λες και την κάμερα την είχα μια ζωή δίπλα μου».

Υποψήφιοι έτοιμοι για όλα
[Οι φίλοι του γαμπρού...το γιορτάζουν μετά το Μυστήριο on camera ]
Οι φίλοι του γαμπρού...το γιορτάζουν μετά το Μυστήριο on camera
Περισσότερες από 7.000 αιτήσεις, υποψήφιοι παίκτες ηλικίας από 19 ως 54 ετών και στόχος 20.000 ευρώ. Κι όλα αυτά για ριάλιτι νέας κοπής, το «Μην το πεις στη νύφη». Αφού είδαμε τη ζωή έγκλειστων παικτών, υποψήφιων μοντέλων, ανύμφευτων αγροτών, φερέλπιδων τραγουδιστών και ηθοποιών, τώρα θα δούμε και γάμους live.

Με έπαθλο 20.000 ευρώ για τα έξοδα του γάμου τους, επόμενο ήταν να κατακλυστούν τα γραφεία της παραγωγής από δηλώσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Τι και αν η διαδικασία ως το... ταμείο απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις, τίποτε δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο για τους χιλιάδες υποψηφίους του ριάλιτι. Λόγω οικονομικής κρίσης, οι αιτήσεις των ζευγαριών προέρχονταν απ΄ όλη την Ελλάδα.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και τέσσερις γάμοι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δίχως ιδιαίτερα απρόοπτα, κάτι που πάντα ελλοχεύει ως κίνδυνος- και τα οποία θα οδηγούσαν ακόμη και σε ματαίωση του μυστηρίου. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο οι επιλογές του γαμπρού προκάλεσαν τις αντιδράσεις της νύφης, κυρίως σε θέματα αισθητικής και ειδικά σε ό,τι αφορά το νυφικό.


tovima.gr








Διαβάστε Περισσότερα...

Εκλογές την Κυριακή στον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.


Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Υποψήφιοι είναι....................

για τη θέση του Προέδρου, ο νυν Πρόεδρος και κατά γενική ομολογία με επιτυχή και γόνιμη θητεία, Αιμλιανός Σεκλός και ο Κωνσταντίνος Τσούτσιας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο υποψήφιοι είναι οι: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Κυριακή Αθανασοπούλου, Γεώργιος Βαραβαρήγος, Γεώργιος Βασιλόπουλος, Ευστρατία Λέφα, Βασιλική Μαρίνη, Σοφία Σταθοπούλου και Ανδρέας Τότσης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο γραφείο του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 24-02-201.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.........................

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (24-02-11) ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25-02-11) ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

2. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.

3. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 8 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ
ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 24-02-2011

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΝΟΤΙΑ), ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ .

ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25/2/2011) ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.



ΕΜΥ/ΕΜΚ


Διαβάστε Περισσότερα...

AΠOKΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΑΦΙΣΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Δημόσια Διαβούλευση για τον Τουρισμό και τον Πρωτογενή Τομέα


Σε δημόσια διαβούλευση, στον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν αναρτηθεί οι "Προτάσεις για τον Πρωτόγεννη Τομέα" καθώς και τα αποτελέσματα της "1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό", που περιλαμβάνουν καταγραφή των προτάσεων και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα στις δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 29 Ιανουαρίου αντίστοιχα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Η διαβούλευση είναι ανοικτή προς.......................

τους πολίτες, τους φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο και υλοποιείται με την αποστολή μηνύματος στις ανάλογες σελίδες στις οποίες είναι αναρτημένα τα σχετικά κείμενα.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η ενδυνάμωση του θεσμού της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης με όρους συμμετοχικότητας στο σχεδιασμό, δημοκρατικότητας στην λήψη των αποφάσεων, και διαφάνειας στην εκτέλεση και τον έλεγχο, και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν ενεργά.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα είναι ορατές όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν, προκειμένου στη συνέχεια να χαραχθεί το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά τους δύο τόσο κρίσιμους αυτούς τομείς της τοπικής πελοποννησιακής οικονομίας.

Τα κείμενα της διαβούλευσης μπορείτε να τα βρείτε στο σύνδεσμο
http://ppel.gov.gr/category/diavoulefsi/




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης


Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α/01-06-2010)» και της Εγκυκλίου 59 με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Α.Π. 74896
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.......................

Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 14:30 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
- Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
- Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
- Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
- Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.




Διαβάστε Περισσότερα...

Δ.Σ. Τριφυλίας. Θα τολμήσει ο δήμαρχος για την επιτροπή παραλαβής;


Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, που ξεκινά στις 6.00 μ.μ., μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι και ο «ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων προϋπολογισμού έως 6.925,80 ευρώ». Έργων, δηλαδή, χωρίς διαγωνισμούς και άλλες διαδικασίες, αλλά με απευθείας αναθέσεις. Επιτροπής, από εκείνες που κατηγορούνται για μύρια όσα περί αδιαφάνειας, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και διακίνησης μαύρου χρήματος, σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις και πορίσματα Ανεξάρτητων Αρχών, αλλά και αποφάσεις δικαστηρίων. Η επιτροπή παραλαβής έργων μέχρι 6.925,80 ευρώ, σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, είναι εκείνη που..........................

κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά, για την οποία κατηγορείται ευθέως (και εν πολλοίς, δικαίως) η αυτοδιοίκηση για κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, διαφθορά και διαπλοκή! Το θέμα αυτό, θυμίζουμε, ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 21 Ιανουαρίου, αλλά μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον αποκλεισμό της από αυτή την επιτροπή, ο δήμαρχος, ενώ αρχικά εισηγήθηκε να είναι και τα δύο μέλη δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, το απέσυρε. Όπως, τότε, γράψαμε, «έδειξε, σε πρώτη φάση, πως “ακούει” την αντιπολίτευση, διαθέτει δημοκρατικές ευαισθησίες και δε διαπραγματεύεται ηθικές αρχές, αξίες και -προσωπικά και “πολιτικά” (με την αυτοδιοικητική διάσταση του όρου) – τη διαφάνεια!».

Παίρνοντας, σε εκείνη τη συνεδρίαση, το λόγο ο κ. Κόλλιας, σημείωσε πως αποσύρει το εν λόγω θέμα, για να εξετάσει τι δυνατότητες υπάρχουν για τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης. «Είχαμε πει, είχαμε γράψει προεκλογικά πως η διαφάνεια είναι λόγος τιμής για εμάς. Και παραμένει και για εμένα προσωπικά. Γι’ αυτό και αποσύρω το συγκεκριμένο θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη σημερινή συνεδρίαση, θα ληφθεί απόφαση για τον ορισμό μελών μετά από πρόταση του δημάρχου. Προεκλογικά, ως υποψήφιος δήμαρχος, ο κ. Κόλλιας είχε δεσμευτεί για διαφάνεια στο Δήμο και την οικονομική διαχείριση! Μετεκλογικά δηλώνει πως δε διαπραγματεύεται ηθικές αρχές, αξίες και τη διαφάνεια! Θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του; Θα αποδείξει στην πράξη ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και να φοβηθεί από τη συνεργασία και τη συνεννόηση; Θα προτείνει ως μέλος στην επιτροπή δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης; Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων λέγοντας «όχι» στην αδιαφάνεια; Θα πει το ηχηρό «ναι» στη διάφανη και ορθή διαχείριση του δημοτικού χρήματος και τη χρηστή διοίκηση; Οι απαντήσεις θα δοθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, παρά το ότι ο ίδιος ο κ. Κόλλιας δεν είχε πρόβλημα με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, αφού δεν πρόκειται ούτε για συνδιοίκηση ούτε για συνδιαχείριση, αλλά για διαφάνεια και νομιμότητα, στενοί του συνεργάτες επέμεναν και τον πίεσαν ασφυκτικά για να αποκλείσει την αντιπολίτευση!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr





Διαβάστε Περισσότερα...

"Φιλιατρά. Μπαλοποίηση και των σκουπιδιών της Οιχαλίας;" στο "ΘΑΡΡΟΣ"


«Στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση και την Κυπαρισσία για εναπόθεση τα σκουπίδια και του Δήμου Οιχαλίας;». Το πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα για τα Φιλιατρά αλλά και την Κυπαρισσία, έφερε στη δημοσιότητα το blog «Trifylianews» με χθεσινή ανάρτησή του και ήδη έχουν προκληθεί στην Τριφυλία οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς θεωρείται πως ίσως υπάρχει μεθόδευση για να περάσει το θέμα με όσο το δυνατόν μικρότερες αντιδράσεις.

Η ανάρτηση του «Trifylianews» έχει ως εξής:.....................

«Στα Φιλιατρά για μπαλοποίηση τα σκουπίδια και του Δήμου Οιχαλίας;

Μετά την από κοινού σύσκεψη του δημάρχου Τριφυλίας με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Οιχαλίας για τα σκουπίδια, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τα σκουπίδια ΚΑΙ του Δήμου Οιχαλίας στα Φιλιατρά.
Όπως λένε οι πληροφορίες του trifylianews, στο σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών για τη Μεσσηνία, προκρίνεται (και προτείνεται) να υπάρχει μία ενιαία διαχειριστική ενότητα Τριφυλίας - Οιχαλίας, με μπαλοποιητή όλων των σκουπιδιών στα Φιλιατρά και εναπόθεση στην Κυπαρισσία.
Επειδή κάτι τέτοιο, αν έβγαινε έτσι στη δημοσιότητα, θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις πολιτών και δημοτικών συμβούλων από Φιλιατρά και Κυπαρισσία και μια τέτοια πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξετάζεται ο τρόπος και η φόρμουλα που αυτό θα πλασαριστεί με τις μικρότερες αντιδράσεις.
Σύντομα, πάντως, αναμένονται εξελίξεις και επίσημα, αφού πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της διαχείρισης, αλλά και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που θα πάψουν να λειτουργούν, για να μην πέσουν βροχή τα πρόστιμα από την Ε.Ε.
Στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, τι λένε γι' αυτό το θέμα; Ποια είναι η θέση πολιτών, συλλόγων, φορέων και δημοτικών - τοπικών συμβούλων για τα σκουπίδια ΚΑΙ της Οιχαλίας;».

tharrosnews.gr





Διαβάστε Περισσότερα...