Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΘΕΜΑΤΑ - "ΜΠΟΜΠΕΣ", ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ!...







Θέματα - "Μπόμπες" θα σκάσουν μεταμεσονύκτια ή ίσως τις πρώτες πρωινές ώρες με την δυναμική επιστροφή μας στο "άντρο" του TRIFYLIANEWS!...








Ξέρουμε πως με αυτό που γράφουμε κάποιοι μπορεί να μείνουν ξύπνιοι απόψε...





Ε, δεν πειράζει και τόσο...





Τί να πούμε και μεις που για να "βγάλουμε" τα θέματα θα τρέχουμε όλο το βράδυ;;;





Δεν αξίζουμε, λέτε, ένα ξενύχτι, μια αγρυπνία και εμείς;;;





Πλησιάζει άλλωστε και η μεγάλη Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23/8...





Λίγη υπομονή, λοιπόν, και θα δείτε που θα έχετε ένα ευχάριστο και άκρως πικάντικο πρωινό!...












Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέβη και... αυτό στην Κυπαρισσία του 2008... "Ξήλωσε" καλντερίμι στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας η Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ.!...




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008


Προς
Τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας
Την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων/Καλαμάτα
Το Αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας


Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί σήμερα το πρωΐ τσάπα(!!!) της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας, για λόγους προβλημάτων στην αποχέτευση σε ένα σημείο της παλιάς πόλης της Κυπαρισσίας, «ξήλωσε» κυριολεκτικά ένα πανέμορφο καλντερίμι.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί είναι η πολλοστή φορά που απαραίτητες επεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ η του Δήμου Κυπαρισσίας στη παλιά πόλη χρησιμοποιούν ίδιες πρακτικές.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί στην πολύπαθη παλιά πόλη καθημερινά αγνοείται και παραβιάζεται ο παραδοσιακός της χαρακτήρας και διαρκώς ελαττώνονται και τα μνημεία της και η αξία τους.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί καταστρέφονται τα καλντερίμια της παλιάς πόλης, τα οποία αποτελούν μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής του πολεοδομικού ιστού μιας περασμένης εποχής που σέβεται την ανθρώπινη κλίμακα.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί οι υπηρεσίες σας, παρόλο που η παλιά πόλη είναι ανακηρυγμένος διατηρητέος οικισμός, δεν είναι ενήμερες για την αξία αυτού του οικισμού και δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του πριν από κάθε επέμβαση.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί δεν προβλέπονται από τις υπηρεσίες σας, παρόλο που υπάρχει και αρχαιοφύλακας στη πόλη, εκείνες οι διαδικασίες ( όπως ενημέρωση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, μελέτη και καθοδήγηση επί τόπου για τον τρόπο επέμβασης στα καλντερίμια δηλαδή φωτογράφηση, αρίθμηση και σωστή εποπτεία υλοποίησης) οι οποίες θα διασφαλίσουν τη διατήρηση του χαρακτήρα της παλιάς πόλης στο διηνεκές.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του καλντεριμιού.



Τζίμα Ιμιρζιάδη
Μπάμπης Μπακολιάς
Σοφία Πανοπούλου
Νίκος Ιμιρζιάδης
Μυρτώ Ιμιρζιάδη
Πέτρος Ιμιρζιάδης

Ακολουθούν κι άλλα ονόματα.





*** Σημειώνουμε πως και εμείς συμφωνούμε και προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία των κατοίκων και μάλιστα τονίζουμε πως πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει ο αισθητικός και περιβαλλοντικός "βιασμός" της Παλιάς Πόλης και με πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα να αναδειχθεί η εν λόγω ιστορική περιοχή!!!

Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται και αποδεικνύεται με την καθημερινή πρακτική των Τοπικών Αρχών και Αρχόντων, η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους νοιάζει και μαζί δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους νοιάζει και η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας!!!

Κρίμα, γιατί πριν πάρουν τις καρέκλες και τις παχυλά αμοιβόμενες θέσεις, έδειχναν προς τα έξω, στον κόσμο, ένα άλλο πρόσωπο, που δεν ήταν παρά ένα ψεύτικο προσωπείο!...

Κρίμα και πάλι! Και ντροπή στους ανευθυνοϋπεύθυνους αμοδίους!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Δώριο!



Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών διοργανώνει το Σάββατο 30 Αυγούστου, ο Σύλλογος Γυναικών Δωρίου και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών «Οι Δωριείς», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Δωρίου.
Συμμετέχουν: ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού Πιερίας «Εύξεινος Πόντος», το χορευτικό του Δήμου Κομποτίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου Κεφαλλονιάς «Πρόνησος», ο Χορευτικός Σύλλογος «Kiskunsag Neptanc Egyutes» από την Ουγγαρία και το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου «Οι Δωριείς».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.




Διαβάστε Περισσότερα...

Οι "Δρόμοι της Ελιάς" σε Μόσχα και Κίεβο!...

Στο Κίεβο της Ουκρανίας βρίσκεται πλέον η αποστολή των Δρόμων της Ελιάς, αφού διέσχισε τη Ρωσία και κατέλυσε για τρεις ημέρες στη Μόσχα, όπου αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον αρχηγό Γιώργο Καραμπάτο πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους του υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας, καθώς επίσης του Δήμου και του Επιμελητηρίου της Μόσχας. Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκαν οι δυνατότητες προβολής των ελληνικών προϊόντων διατροφής στη ρωσική αγορά, αξιοποιώντας δράσεις πολιτιστικού και επιχειρηματικού περιεχομένου. Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση που διοργανώνουν οι «Δρόμοι της Ελιάς» το Σεπτέμβριο στη Μόσχα και αντιπρότειναν τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Οργανισμού σε έκθεση που οργανώνει το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας τον Οκτώβριο στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο Βαλερί Νικολάεφ, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων του Δήμου Μόσχας, εξέφρασε - σε άπταιστα ελληνικά δεδομένου ότι έχει υπηρετήσει τρεις θητείες στη ρωσική πρεσβεία της Αθήνας, τις δεκαετίες ‘70, ‘80 και ‘90 - την πρόθεση του Δήμου Μόσχας να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες των «Δρόμων της Ελιάς». Ο κ. Νικολάεφ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην επίσημη επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη στη Μόσχα, φέτος το καλοκαίρι και την υπογραφή προγράμματος συνεργασίας των δύο Δήμων, καθώς και στη συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας, Σούρεν Βαρντάνιαν, ανέφερε ότι η ρωσική αγορά αποτελεί μια πρόκληση, λόγω του μεγέθους της, για κάθε εξαγωγέα, αλλά ταυτόχρονα και μια ιδιαίτερα δύσκολη αγορά λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και της υφιστάμενης δομής του λιανεμπορίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ήδη ισχυρή παρουσία της Ιταλίας και της Ισπανίας, των ανταγωνιστών της Ελλάδας στα προϊόντα του ελαιοκομικού τομέα.Ο κ. Καραμπάτος διερεύνησε και το ενδεχόμενο δημιουργίας από τους «Δρόμους της Ελιάς» σημείου πώλησης με αντιπροσωπευτικά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στη Μόσχα. Συζήτησε, επίσης, με ταξιδιωτικούς πράκτορες το ενδεχόμενο να εγκαινιασθεί αεροπορική σύνδεση Μόσχας - Καλαμάτας με πτήσεις «τσάρτερ», κατά την τουριστική περίοδο.

Η πορεία από το Καζακστάν στη Ρωσία και την Ουκρανία

Η πορεία του Οδοιπορικού από το Κοργκάν, στην είσοδο της Ρωσίας από το Καζακστάν, προς τη Μόσχα, έγινε οδικώς, δεδομένου ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα παράλληλης μεταφοράς των μοτοσυκλετών με τον «υπερσιβηρικό». Η διαδρομή που ακολούθησε η αποστολή περιελάμβανε διανυκτέρευση στις πόλεις Κοργκάν, Σελιαμπίνσκ, Ούφα, Καζάν και Νόβογκορντ, πριν καταλήξει στη Μόσχα. Στην Ουκρανία, η αποστολή εισήλθε την Κυριακή 17 Αυγούστου, αλλά η άφιξη στο Κίεβο καθυστέρησε κατά μία ημέρα λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της έλλειψης σήμανσης. Δέκα χιλιόμετρα μετά την είσοδο στην Ουκρανία, οι προπορευόμενοι μοτοσυκλετιστές βρήκαν το μοναδικό δρόμο που οδηγεί, από το συγκεκριμένο σημείο των συνόρων με τη Ρωσία, στο Κίεβο, κλειστό, λόγω έργων, σε όλο το πλάτος του, από ένα τεράστιο γερανό. Ουδεμία σήμανση υπήρχε στο δρόμο και με τη βοήθεια ενός Ουκρανού οι μοτοσυκλετιστές κατευθύνθηκαν στον προορισμό τους μέσα από αγρούς, στους οποίους άλλα οχήματα είχαν νωρίτερα χαράξει μια στοιχειώδη διαδρομή με λακκούβες, αλλά και ψιλή άμμο, που οδήγησε σε πτώση τρεις μοτοσυκλέτες, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς. Η συνέχιση της πορείας, όταν πλέον είχε ήδη αρχίσει να βραδιάζει, κρίθηκε επισφαλής από τη διοργάνωση. Η πρεσβεία της Ελλάδας ανέλαβε τις επαφές με την τοπική Αστυνομία, η οποία διασφάλισε τη διανυκτέρευση των Οδοιπόρων στον προαύλιο χώρο ενός αστυνομικού φυλακίου και την ασφαλή μετάβασή τους το πρωί μέχρι τον κεντρικό δρόμο προς την πρωτεύουσα της χώρας, από διαδρομή που θα ήταν αδύνατο να γνωρίζει οιοσδήποτε επισκέπτης της περιοχής.Στην είσοδο του Κιέβου την αποστολή υποδέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας Γεώργιος Αλαμάνος, ο σύμβουλος ΟΕΥ Χρήστος Λελεμψής και η γραμματέας ΟΕΥ Μαρία Κωστοπούλου, Ουκρανοί μοτοσυκλετιστές από τις Λέσχες Μοτοσυκλετιστών της πόλης και δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ. Τη διανυκτέρευση των Οδοιπόρων είχε διασφαλίσει η ελληνική πρεσβεία, σε οικοτροφείο της πόλης. Το βράδυ παρετέθη δείπνο προς τιμήν των Οδοιπόρων από την ελληνική πρεσβεία και τη διεύθυνση του Οικοτροφείου. Χθες το απόγευμα, μάλιστα, σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιέβου θα πραγματοποιούνταν η Γιορτή της Ελιάς και σήμερα το πρωί η αποστολή θα αναχωρούσε για το δεύτερο σταθμό της στην Ουκρανία, την Οδησσό.


http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19657&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...

Σενάριο για 8-10 Δήμους στην Μεσσηνία με τον «Καποδίστρια 2»



Κρίσιμη φαίνεται να είναι η επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28 Αυγούστου. Κι αυτό, γιατί οι αιρετοί ενδέχεται να «γυρίσουν την πλάτη» στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη για το πότε και με ποιον τρόπο θα τους αποδοθούν τα παρακρατηθέντα χρήματα.


8-10 Δήμοι στη Μεσσηνία


Πάντως, τα σενάρια που διαμορφώνονται όσον αφορά στη μεταρρύθμιση και τον αριθμό των ΟΤΑ που θα προκύψουν από αυτή, είναι πολλά. Ένα από αυτά δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από τους 1.034 συνολικά ΟΤΑ όλης της χώρας θα απομείνουν μόνο 400.

Προκύπτει, επίσης, ότι ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα πολέμου, ενώ ο τελικός χάρτης δεν έχει ακόμη προκύψει.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, αλλά και την Αργολίδα.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Νομός Κορινθίας θα απομείνει με 4 από τους 15 Δήμους που έχει σήμερα και αυτός της Λακωνίας με 7 από τους 20 Δήμους και 2 Κοινότητες που έχει σήμερα.

Μοναδική συγκρίσιμη τάξη μεγέθους για τη Μεσσηνία είναι ο Νομός Λάρισας, όπου από τους 28 Δήμους και 4 Κοινότητες θα απομείνουν 8 -10 Δήμοι.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός για τη Μεσσηνία έχει ολοκληρωθεί και η πρόταση βρίσκεται στα συρτάρια του γραφείου του Μεσσήνιου στην καταγωγή υπουργού Εσωτερικών Προκ. Παυλόπουλου.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, φαίνεται να προσεγγίζει την άποψη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προβλέπει τη δημιουργία 8 Δήμων σε όλο το νομό, ανά δύο σε κάθε πρώην επαρχία. Έτσι, στην πρώην επαρχία Καλαμάτας θα προκύψουν οι Δήμοι Μάνης και Καλαμάτας με διαφοροποιήσεις ως προς τα σημερινά τους όρια, στην πρώην επαρχία Μεσσήνης θα προκύψουν οι Δήμοι Μεσσήνης και Μελιγαλά, στην πρώην επαρχία Τριφυλίας θα προκύψουν οι Δήμοι Κυπαρισσίας και αυτός από τη συνένωση των Δήμων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και, τέλος, στην πρώην επαρχία Πυλίας θα δημιουργηθούν οι Δήμοι Πύλου και Κορώνης.

Μεσσήνιος αυτοδιοικητικός παράγοντας εξέφρασε την άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί ένας ακόμη Δήμος με ορεινά χαρακτηριστικά, που θα περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Αριστομένη, Βουφράδος και Παπαφλέσσα, καθώς και τα ορεινά διαμερίσματα του σημερινού Δήμου Πεταλιδίου που βρίσκονται στην περιοχή. Αν, τέλος, υπάρξει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός επιπλέον Δήμου, αυτός δεν αποκλείεται να είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης των σημερινών Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου






Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΤΕΔΚ για το "Βοήθεια στο Σπίτι"



Την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η προσφορά υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας προς ηλικιωμένους και ανήμπορους, μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, επισημαίνει η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.

Σε ψήφισμά της προς την ΚΕΔΚΕ η ΤΕΔΚ ζητεί να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να βρεθούν χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος.


Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια 25 μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, για τον εξοπλισμό των ομάδων πυρόσβεσης των Δήμων.

Για την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές των οχημάτων θα δημοσιευθεί νέα προκήρυξη.





Διαβάστε Περισσότερα...

"Πετρέλαιο του 21ου αιώνα το νερό"




Aυξανόμενη η σημασία του νερού"Πετρέλαιο του 21ου αιώνα" χαρακτήρισε το νερό ο διευθυντής της WWF, Τζέιμς Λιπ, θέλοντας να καταδείξει την αυξανόμενη σημασία του.

Ο κ. Λιπ, ο οποίος συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα για το Νερό, που πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη, τόνισε στο ΣΚΑΪ, ότι "στην περίοδο των κλιματικών αλλαγών το γεγονός ότι το νερό είναι δυσεύρετο σε πολλές περιοχές, μας αποθαρρύνει όλο και πιο πολύ".

Ο επικεφαλής της WWF υπογράμμισε επίσης ότι η αλόγιστη σπατάλη του νερού έχει συμβάλει στη μείωση των διατροφικών αποθεμάτων και στις αυξημένες τιμές των τροφίμων.

Όσον αφορά τις λύσεις, ο κ. Λιπ μίλησε για κατάσταση των υγροτόπων, και των ποταμών, εστιάζοντας ωστόσο στην άμεση χρήση του νερού που σχετίζεται με τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Ο κ. Τζέιμς Λιπ, επανέλαβε ότι τα αποθέματα νερού δεν αρκούν για να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των ανθρώπων. Ο διευθυντής της WWF σημείωσε επίσης ότι το 45% των διατροφικών αποθεμάτων προέρχεται από γεωργικές καλλιέργειες που εξαρτώνται από αρδευτικά συστήματα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Νέος σεισμός στην Κίνα



Νέα σεισμική δόνηση, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Κίνα δοκιμάζοντας και πάλι τον πληθυσμό.

Λόγω του σεισμού 1.200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Γιουνάν, νότια της ορεινής Σετσουάν, η οποία δοκιμάστηκε από τον σαρωτικό σεισμό της 12ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα", στην πόλη Σούντιαν, στο επίκεντρο του σεισμού, πολλά σπίτια κατέρρευσαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Εξελίξεις στο "Σκοπιανό"!...

Τη θέση της για τις ιδέες που παρουσίασε στις 13 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες Ελλάδας - Σκοπίων, συντόνισε τη Τρίτη, ενόψει της άφιξης τη Πέμπτη του Μάθιου Νίμιτς στη γειτονική χώρα, η ηγεσία της ΠΓΔΜ, σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Εν τω μεταξύ, απαντητική επιστολή στον πρωθυπουργό των Σκοπίων απέστειλε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, σχετικά με τα θέματα τα οποία ο Νίκολα Γκρούεφσκι θέλησε να παρεμβάλλει στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση υπό τον Μάθιου Νίμιτς, όπως τα περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. «Έχω συνείδηση του ότι υπάρχουν κι άλλα ζητήματα, τα οποία θεωρείτε ότι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας. Ελπίζω ότι με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες σχέσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο Μπαν Γκι Μουν.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Κάρατζιτς ζητά αλλαγές στο ΔΠΔ!



Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε επισήμως από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία να αλλάξει τη σύνθεση του σώματος που θα τον δικάσει.

Ο Κάρατζιτς υποστηρίζει ότι ο προεδρεύων Ολλανδός δικαστής Αλφονς Οριε, έχει προσωπικό ενδιαφέρον να τον καταδικάσει δεδομένου ότι η νέα καταδίκη θα ενισχύσει τις προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις που έχει εκδώσει ο ίδιος ο Οριε.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ο δικαστής θα διεξάγει την ακροαματική διαδικασία μεροληπτώντας σε βάρος του κατηγορούμενου.

Πάντως, ο Κάρατζιτς ζητάει να αλλάξει όλη η σύνθεση του ποινικού δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου πρώτη φορά εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα και πήρε την από τον νόμο προβλεπόμενη τριακονταήμερη προθεσμία για να μελετήσει το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Βασικό "κεφάλαιο" των κατηγοριών είναι η εμπλοκή του στη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα το καλοκαίρι του 1995, σε ένα συμβάν που θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στο ευρωπαϊκό έδαφος από του τέλους του Β' Παγκόσμιου πολέμου.

Ο Κάρατζιτς συνελήφθη τον Ιούλιο στο Νέο Βελιγράδι, αφού φυγοδίκησε ενώπιον του ΔΠΔ για 11 ολόκληρα έτη.






Διαβάστε Περισσότερα...

«Μάχες» σε πολλά μέτωπα με το μπάσκετ να ξεχωρίζει...



Η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με την Αργεντινή ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών την Τετάρτη. Τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη θα παλέψουν για την πρόκριση στην τετράδα, η οποία θα τους ανοίξει το δρόμο για μια θέση στο βάθρο.
Στο στίβο η Στέλλα Παπαδοπούλου θα αγωνισθεί στον τελικό της σφυροβολίας, ενώ ο εκπληκτικός Κώστας Δουβαλίδης θα προσπαθήσει να πετύχει άλλη μια υπέρβαση και να προκριθεί στον τελικό των 110μ. εμπόδια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνισθεί στην πρώτη ημιτελική σειρά (2ος διάδρομος), όπου θα τρέξει και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ντάιρον Ρόμπλες.
Στη medal race της κατηγορίας RS:X θα αγωνισθεί ο Νίκος Κακλαμανάκης ευελπιστώντας να κερδίσει ένα μετάλλιο, ενώ οι Πασχαλίδης - Τριγκώνης στα Tornado θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους στις τρεις εναπομείνασες ιστιοδρομίες πριν την medal race.Στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης θα αγωνισθούν οι Σολωμού - Μακρυγιάννη, ενώ στα 10.000μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης θα «πέσει» η Μαριάνα Λυμπερτά.
Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό του C1 1000μ., ενώ η Πάππα θα αγωνισθεί στα προκριματικά της πλατφόρμας 10μ.
Ο Μπεντινίδης στα 75κ της ελευθέρας θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Γκέντρι, ενώ η εθνική ομάδα πόλο θα αντιμετωπίσει την Κίνα διεκδικώντας την 7η θέση. Επίσης στον 2ο γύρο του ατομικού ανδρών στο πιγκ πογκ ο Γκιώνης θα... σερβίρει απέναντι στον Λάι Τσακ Κο από το Χονγκ Κονγκ.


Οι ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης


04.00: Μαριάννα Λυμπερτά 10.000μ. ανοιχτής θάλασσας Κολύμβηση
05.40: Εμζάριος Μπεντινίδης Γκέντρι (Καναδάς)/74κ Ελευθ.Πάλη
05.50: Εθνική Ανδρών Κίνα / Θέσεις 7-12 Υδατοσφαίριση
06.00: Παναγιώτης Γκιώνης Λάι Τσακ Κο (Χονγκ Κονγκ) Πινγκ Πονγκ
06.00: Τριγκώνης/Πασχαλίδης Tornado 8η ιστιοδρομία Ιστιοπλοΐα
07.00: Τριγκώνης/Πασχαλίδης Tornado 9η ιστιοδρομία Ιστιοπλοΐα
08.00: Τριγκώνης/Πασχαλίδης Tornado 10η ιστιοδρομία Ιστιοπλοΐα
08.00: Νίκος Κακλαμανάκης RS:X- Τελική ιστιοδρομία Ιστιοπλοΐα
10.00: Σολωμού/Μακρυγιάννη Τελικός Ντουέτο Συγχρ.Κολύμβηση
11.00: Ανδρέας Κιλιγκαρίδης Ημιτελικός C1 1000μ. Κάνοε Καγιάκ
14.00: Ευτυχία Πάππα Προκρ. πλατφόρμα 10μ Καταδύσεις
14.20: Στέλλα Παπαδοπούλου Τελικός σφυροβολία Στίβος
16.30: Κώστας Δουβαλίδης Ημιτελ. 110μ εμπόδια Στίβος
17.15: Εθνική ανδρών Αργεντινή (προημιτελικός) Μπάσκετ








Διαβάστε Περισσότερα...

Υγρό στοιχείο και Δουβαλίδης έκλεψαν την παράσταση!



Σε ηλικία 40 ετών και στην πέμπτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1992-2008), ο Νίκος Κακλαμανάκης συνεχίζει να δαμάζει τα κύματα. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης ήρθε 7ος στη 10η ιστιοδρομία, διατηρήθηκε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με 75 β.π. και θα είναι παρών στην τελική ιστιοδρομία της Τετάρτης στα RS:X ανδρών, όπου μετέχουν μόνο οι δέκα πρώτοι, καθώς σήμερα, 11η ημέρα των Αγώνων, Στον στίβο, εντυπωσιακός και πάλι ο Κώστας Δουβαλίδης, προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 110μ. με εμπόδια ανδρών με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε 4ος στην 1η προημιτελική σειρά με χρόνο 13.46, καταρρίπτοντας έτσι το πανελλήνιο ρεκόρ (13.49) που είχε πετύχει ο ίδιος δύο φορές, την πρώτη πέρυσι και τη δεύτερη τα ξημερώματα της Τρίτης στον προκριματικό αγώνα. Ο Δουβαλίδης είχε την καλύτερη επίδοση από τους τέσσερις αθλητές που προκρίθηκαν βάσει χρόνου και την ενδέκατη συνολικά. Η Χρυσοπηγή Δεβετζή κατέβηκε να αγωνιστεί και στο μήκος, όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε άλμα στα 6.57, τα άλλα δύο ήταν άκυρα, και έμεινε εκτός τελικού για 3 εκατοστά (κατετάγη 15η), αφού η 12η προκρίθηκε με 6.60μ. Εκτός του τελικού του ακοντισμού έμεινε η Σάββα Λίκα, αφού στον προκριματικό η καλύτερη βολή της ήταν 59.11, ενώ είχε άλλες δύο στα 56.44, 58.59 (επίσης κατετάγη 15η). Στο κάνοε καγιάκ ήρεμων νερών, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης εξασφάλισε την συμμετοχή του στην ημιτελική φάση του C1 500μ., καθώς τερμάτισε 5ος στην 3η προκριματική σειρά με 1:54.541.Στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης προκρίθηκαν η Δέσποινα Σολωμού και η Εύη Μακρυγιάννη. Χτες, στο τεχνικό πρόγραμμα πήραν την 9η θεση με 45.834 βαθμούς, στο ελεύθερο πρόγραμμα κατέλαβαν τη 10η θέση με 45.584 βαθμούς κι έτσι στον προκριματικό πήραν την 9η θέση με 91.418 βαθμούς. Με νίκη άρχισε ο Παναγιώτης Γκιώνης την παρουσία του στο ατομικό του πινγκ πονγκ. Στον πρώτο γύρο, ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε άνετα 4-0 (11-7, 11-3, 11-5, 11-5) του Βραζιλιάνου Γκουστάβο Τσουμπόι και αντίπαλος στον Β' γύρο θα είναι ο Τσακ Κο Λάι από το Χονγκ Κονγκ. Στην ιστιοπλοΐα, στα RS:X γυναικών η Αντωνία Φράι ήταν 11η στην 10η ιστιοδρομία και βρίσκεται στη 15η θέση της γενικής κατάταξης με 107 β.π. Στην 15η θέση των Laser κατατάχθηκε ο Βαγγέλης Χειμώνας, μετά την ολοκλήρωση της κατηγορίας. Ο Ελληνας ιστιοπλόος δεν αγωνίστηκε στην τελική ιστιοδρομία (αγωνίζονται οι δέκα πρώτοι) και στο σύνολο είχε 130 β.π.
Στη 18η θέση των Laser Radial κατατάχθηκε η Ευτυχία Μαντζαράκη, μετά την ολοκλήρωση και αυτής της κατηγορίας. Επίσης η Ελληνίδα ιστιοπλόος δεν αγωνίστηκε στην τελική ιστιοδρομία και στο σύνολο συγκέντρωσε 115 β.π.


Τα ελληνικά μετάλλια


Ο πίνακας των μεταλλίων



http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=929800&lngDtrID=246



Διαβάστε Περισσότερα...