Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ενοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους, νωρίς το μεσημέρι...


Μια ακόμα ληστεία, ένοπλη μάλιστα, αλλά ευτυχώς χωρίς την χρήση του όπλου, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους...............

Ο άγνωστος δράστης, που φορούσε κράνος, μπήκε στη 1.50 περίπου στο Κατάστημα της ΕΤΕ στους Γαργαλιάνους, που βρίσκεται στην Αγορά της πόλη, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία, και υπό την απειλή όπλου ζήτησε και πήρε τα χρήματα που ήταν στα ταμεία, στους "γκισέδες", όπως πληροφορηθήκαμε.

Αμέσως μετά ετράπη σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση με μηχανή μεγάλου κυβισμού "Εντούρο", χωρίς πινακίδες...

Στο χώρο έφτασαν άμεσα άνδρες της Αστυνομίας από τους Γαργαλιάνους και, μόλις ενημερώθηκε, έσπευσε και ο Αστυνομικός Δντης Μεσσηνίας

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


Διαβάστε Περισσότερα...

Αγρότες… δύο ταχυτήτων!


Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτω και συγκεκριμένα το ποιός θα πληρώσει και γιαποιύς το κόστος αυτής, έχει προκαλέσει τον διαχωρισμό των αγροτών σε... δύο ταχυτήτων...............


"Μετά από συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεσσηνίας, κ. Κοζομπόλη, στα γραφεία της Ένωσης σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, αποφασίστηκε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μην προβούν σε ενεργοποιήσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Τους καλεί να αναμένουν έως ότου ενεργοποιηθεί ο νόμος 3698/2008 παρ. 3 του άρθρου 32, σύμφωνα με τον οποίον το κόστος ενεργοποίησης θα καλύψει το κράτος.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, από την πλευρά του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στον διαχωρισμό, που επιχειρείται στον κλάδο, σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και συνταξιούχους.

«Δηλώνουμε στους πατεράδες μας και τους παππούδες μας», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, «ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

«Καλούμε τους υπουργούς, τους βουλευτές του νομού μας, καθώς και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να αγωνιστούν για να μην περάσει αυτός ο απαράδεκτος διαχωρισμός», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Σε διαφορετική περίπτωση, τους ενημερώνουμε ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό μας».

«Ενημερώνουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το πολιτικό κόστος που αναλαμβάνει και μάλιστα σε περίοδο ευρωεκλογών θα είναι τεράστιο και ζητάμε να μην αναγκάσει τους συνταξιούχους του κλάδου μας να επωμιστούν το υπέρογκο κόστος της ενεργοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.".


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Δάσκαλε που δίδασκες...



Στην Ελλάδα δεν παραγράφονται μέσα σε μια νύχτα μόνο οι ποινικές ευθύνες των πολιτικών μας. Με την ίδια ευκολία φαίνεται ότι «εξανεμίζονται» και αποσιωπούνται και τα αδικήματα των επίορκων καθηγητών.

17 Φεβρουαρίου 2009. Καθηγητής, ο οποίος εργαζόταν με σύμβαση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος των μαθηματικών, στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, έδωσε σε φοιτήτρια μια κόλα Α4 με τις απαντήσεις των θεμάτων.

Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος της εξέτασης, σπουδάστριες που είδαν την κατάφορη αδικία να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους κατήγγειλαν το περιστατικό στους άλλους επιτηρητές................






Με έγγραφες καταγγελίες προς το τμήμα και τη σχολή, οι επιτηρητές ενημέρωσαν για την πράξη του εκπαιδευτικού και το θέμα έφτασε στο πειθαρχικό του ΤΕΙ.

Δεν ήταν, όμως μόνο αυτό!

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, το 2007 ήταν και πάλι υπόλογος στο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Μεσσηνίας για ανάλογο περιστατικό -και τότε εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Πώς είναι δυνατόν, όμως, ο επίορκος καθηγητής να επέστρεψε στα καθήκοντά του; Ποιος έκρινε ότι ήταν κατάλληλος και αποφάσισε την επαναπρόσληψή του; Πόσα χρόνια απαιτούνται για να… παραγραφούν τα αδικήματα των εκπαιδευτικών; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν ενημερώθηκε για το πρώτο περιστατικό;

Όλες οι απαντήσεις και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απόψε, στις 23:15, στον «ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΠΟ».


zougla.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Super Jenson Button, 1-2 η Brawn στο F1 Spanish GP!


Η "ολόλευκη" κυριαρχία μέσα στο 2009 συνεχίστηκε στην Βαρκελώνη. Ο Τζένσον Μπάτον πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες, οδηγώντας το μεγαλοπρεπές 1-2 της Brawn στο GP Ισπανίας μπροστά από τον team mate του, Ρούμπενς Μπαρικέλο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μαρκ Ουέμπερ................

με τον άλλο οδηγό της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, να τερματίζει τέταρτος. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με Renault, ενώ ο Φελίπε Μάσα πήρε την έκτη θέση και μαζί τους πρώτους του φετινούς βαθμούς, έστω κι αν ο αγώνας της Ferrari ήταν για μία ακόμα φορά γεμάτος από λάθη και προβλήματα.
Η παράδοση που κρατάει από το 2001 στην Καταλούνια και θέλει όποιον οδηγό ξεκινάει από την pole position να βλέπει πρώτος το πέσιμο της καρό σημαίας, διατηρήθηκε στον φετινό αγώνα, έστω και δια της... πλαγίας οδού.

Εντολή νίκης
Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την εκκίνηση ο Μπάτον έχασε την πρωτοπορία από τον τρίτο στο grid Μπαρικέλο, αλλά η επιλογή των ανθρώπων της Brawn να αλλάξουν μεσούσις της κούρσας την στρατηγική του βρετανού σε δύο pit-stops, έναντι τριών που έκανε ο βραζιλιάνος, του έδωσε το πλεονέκτημα.

Ετσι, ο Μπάτον βγήκε μπροστά από τον team mate του μετά την ολοκλήρωση όλων των ανεφοδιασμών και στη συνέχεια έφτασε απροβλημάτιστα μέχρι την κατάκτηση της πέμπτης νίκης της καριέρας του, χάρη στην οποία επέκτεινε κι άλλο την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα (έχει πλέον 41 βαθμούς έναντι 25 του Μπαρικέλο).

Κερδισμένος κατά μία θέση στην εκκίνηση ήταν και ο Μάσα, ο οποίος στην πρώτη στροφή πέρασε τρίτος μπροστά από τον Φέτελ, τον οποίο και κράτησε πίσω του για πάνω από τα 2/3 της κούρσας.

Την βραδυπορία του γερμανού πίσω από την Ferrari εκμεταλλεύτηκε ο Ουέμπερ, ο οποίος είχε καθαρή πίστα μπροστά του στο δεύτερο stint και με μια σειρά από γρήγορους γύρους, κατάφερε να βγει αυτός στην τρίτη θέση μετά το δεύτερο pit-stop του.

Παραλίγο να μείνει!
Ο Μάσα θα μπορούσε να είχε πάρει την τέταρτη θέση, αλλά ο κακός υπολογισμός της Scuderia στον τελευταίο ανεφοδιασμό του, τον ανάγκασε να κόψει πολύ ρυθμό στους τελευταίους γύρους προκειμένου να μην μείνει από καύσιμα!

Ετσι τέσσερις γύρους πριν από το τέλος, ο βραζιλιάνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραδώσει την τέταρτη θέση στον Φέτελ, ενώ ο ρυθμός του ήταν τόσο αργός, που στον τελευταίο γύρο είδε και τον Αλόνσο να του αρπάζει την πέμπτη θέση.

Πάντως έστω και οριακά, ο Μάσα κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού και να πάρει τους τρεις πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, παρκάροντας την Ferrari F60 στην άκρη της πίστας αμέσως μετά.

Εβδομος τερμάτισε ο Νικ Χάιντφελντ της BMW Sauber, κυρίως επειδή κέρδισε πολλές θέσεις στην εκκίνηση, ύστερα από τις συγκρούσεις που είχαν μεταξύ τους οι Γιάρνο Τρούλι και Αντριαν Σούτιλ, και Σεμπαστιάν Μπουρντέ και Σεμπαστιάν Μπουεμί.

Απογοήτευση για Ράικονεν, McLaren
Ευνοημένος από το δράμα στην δεύτερη στροφή βγήκε και ο Κίμι Ράικονεν, αλλά ο αγώνας του οδηγού της Ferrari αποδείχτηκε εξαιρετικά σύντομος, καθώς εγκατέλειψε στον 18ο γύρο με μηχανικό πρόβλημα από την 10η θέση.

Ο τελευταίος βαθμός πήγε στον Νίκο Ρόσμπεργκ με Williams, ο οποίος άφησε στην ένατη θέση τον Λιούις Χάμιλτον. Ο βρετανός υπέφερε από υπερβολική φθορά στα λάστιχά του, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πιέσει για κάτι παραπάνω, ενώ την άσχημη εικόνα της McLaren στην Βαρκελώνη συμπλήρωσε η εγκατάλειψη του Χάικι Κοβαλάινεν στον όγδοο γύρο, λόγω ενός προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το επόμενο ραντεβού της F1 είναι στο Μονακό για τον έκτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, σε δύο εβδομάδες (21-24 Μαϊου).


sport.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Διπλό ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, νίκη της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ...


Νικήφόρο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Τούμπα και ανατροπή της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είχαμε στην 1η αγωνιστική των Play-Off της Super League που θα καθορίσει την τελική κατάταξη από τις θέσεις 2-5 του πρωταθλήματος και τους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA την επόμενη σεζόν...............




Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Τούμπα κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ 1-0 με γκολ του Καραγκούνη στο 87'.


Η Λάρισα αν και προηγήθηκε δύο φορές στο ΟΑΚΑ, δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό, αφού η ΑΕΚ κατάφερε ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με 3-2.



Η βαθμολογία μετά την 1η αγωνιστική:

Παναθηναϊκός 5, ΑΕΚ 4, ΠΑΟΚ 3, Λάρισα 0.

Η επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 13/5):

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (19.00, ΝΕΤ)

Λάρισα - ΠΑΟΚ (21.15, Alpha)





Διαβάστε Περισσότερα...

Κορυφώνεται η πολιτική σύγκρουση με αφορμή το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής!...


Στην πόλωση του κλίματος και εν όψει ευρωεκλογών συμβάλει το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής.

Ποιοι ήξεραν για την απόφαση του πρωθυπουργού, ποιοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι.

Το ιστορικό προηγουμενο παρόμοιας απόφασης και οι παράπλευρες απώλειες (μέτρα για την οικοδομή, ενίσχυση επιχειρήσεων)..................


Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει για το αιφνιδιαστικό «πέρας των εργασιών» της Βουλής και κυρίως η ταυτόχρονη λήξη Συνόδου, κάτι που σημαίνει παραγραφή όλων των υποθέσεων διαφθοράς (Βατοπαίδι, Γερμανός-Cosmote, Siemens, ομόλογα).

Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε -σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη- αν «είναι πρόβλημα η βούληση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρους πολιτικούς όρους», υποστηρίζοντας ότι η απόφασή του δεν αποτελεί «εκτροπή», γιατί η Βουλή κλείνει σχεδόν κάθε φορά που επίκεινται ευρωεκλογές.

Ωστόσο, η Αντιπολίτευση έχει αντίθετη γνώμη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε τις νέες δικογραφίες που θα έφθαναν στη Βουλή και προχώρησε σε μια κίνηση (τη λήξη της Συνόδου της Βουλής) που μπορεί να χαρακτηριστεί εκτροπή.

Όμως, δεν είναι μόνο η Αντιπολίτευση που επικρίνει την απόφαση του πρωθυπουργού, καθώς ακόμη και κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται προβληματισμένα από την κίνηση αυτή και για τον τρόπο που θα εκληφθεί από την κοινή γνώμη.

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι ούτε ο πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας ήταν ενημερωμένος εκ των προτέρων, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας ενημερώθηκε λίγες ώρες πριν, προκειμένου να υπογράψει το σχετικό Διάταγμα.

Εν τω μεταξύ, όπως δηλώνουν οι αντιπρόεδροι της Βουλής, καθώς και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, είχαν προχωρήσει στην κατάρτιση προγράμματος της Βουλής για τις επόμενες εβδομάδες. Βουλευτές των κομμάτων καταγγέλλουν, δε, ότι έμαθαν την είδηση από τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αυτοί που γνώριζαν τις προθέσεις του πρωθυπουργού ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς και η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό μετά την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη στη Βουλή και τις έξι «λευκές» διαρροές βουλευτών της ΝΔ.

Το ιστορικό προηγούμενο

Ανάλογο ιστορικό προηγούμενο για κλείσιμο της Βουλή ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές δεν φαίνεται να υπάρχει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευματα του Τύπου, το 1984 είχε κλείσει η Βουλή τόσο νωρίς -με ταυτόχρονη λήξη Συνόδου-, αλλά χωρίς εκκρεμότητες ύποπτων υποθέσεων.

- Το 1989, η Βουλή έκλεισε 37 ημέρες νωρίτερα, καθώς θα διεξάγονταν διπλές εκλογές. Η Ολομέλεια άνοιξε εκ νέου στις 3 Ιουλίου.

- Το 1994, η Βουλή έκλεισε για 18 ημέρες, χωρίς λήξη Συνόδου, και η Ολομέλεια συνέχισε τις εργασίες της στις 14 Ιουνίου.

- Το 1999, η Βουλή έκλεισε για 16 ημέρες, με ταυτόχρονη λήξη Συνόδου. Το πρώτο θερινό τμήμα ξεκίνησε τις εργασίες του στις 22 Ιουνίου.

- Το 2004, η Βουλή έκλεισε για 10 ημέρες, χωρίς λήξη Συνόδου, καθώς είχαν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές το Μάρτιο. Η Ολομέλεια συνέχισε τις εργασίες της στις 15 Ιουνίου.

Και οι παράπλευρες απώλειες

Από το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, κυρίως σε ό,τι αφορά το «πάγωμα» νομοσχεδίων που θα έδιναν πνοή σε κλάδους της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, φαίνεται ότι μπορεί να καθυστερήσουν τα μέτρα για την οικοδομή, καθώς και το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, εφόσον χρειαστούν περισσότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που πλέον θα αναληφθούν μετά τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ σε έξι νέες δημοσκοπήσεις!


Σταθερά μπροστά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σε έξι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στον Κυριακάτικο Τύπο, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές...........

Για τις ευρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ από 2,1 έως 4,5%, ενώ για τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται από 3,4% έως 5,5%.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής, το ΠΑΣΟΚ προηγείται 4,5 μονάδες έναντι της Ν.Δ. στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής για τις ευρωεκλογές. Ποσοστό 23,5% συγκεντρώνει η Ν.Δ., 28% το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5% το ΛΑΟΣ 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για λογαριασμό της εφημερίδας Real News σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 2,1%. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 29,6% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ το 31,7%, ενώ στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση εθνικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 3,7 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 32,2%.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύθηκε στο Έθνος της Κυριακής, το 31,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ενώ το 28,6% Ν.Δ.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά φτάνει το 3,7% υπέρ του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

Σε δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, δίνει διαφορά Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ 3%. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 28%, το ΠΑΣΟΚ 31%, το ΚΚΕ 6,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6% ο ΛΑΟΣ 4,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,8%.


Για τις Εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ προηγείται από 3,4% έως 5,5%!




Διαβάστε Περισσότερα...