Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΚΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ


Κλείνουν τα παραρτήματα του ΙΚΑ στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλου Ροβέρτου και..................

από τις 14 Μαρτίου όσοι χρειάζονται εξυπηρέτηση θα πηγαίνουν στο ΙΚΑ της Κυπαρισσίας.






Διαβάστε Περισσότερα...

Παιδικός Διαγωνισμός Παραμυθιού: «Το παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου»


«Έχεις διαβάσει το Παραμύθι της Γιάλοβας? Σίγουρα όχι, γιατί δε γράφτηκε ακόμα! Και τα χιλιάδες πουλιά της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα περιμένουν να το γράψεις εσύ!»

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation με την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν Παιδικό Διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η...........................

νάδειξη της Προστατευόμενης Περιοχής της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα στην Πύλο της Μεσσηνίας, περιοχή που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση. Επιπλέον, ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιού με τη χρήση πραγματικών περιβαλλοντικών δεδομένων. Με τη ματιά των παιδιών, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν για τη μοναδική ομορφιά και τις αξίες της λιμνοθάλασσας αλλά και να ενεργοποιηθούν για την προστασία της. Τα παραμύθια των παιδιών φιλοδοξούμε να αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη της σπάνιας φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Τα παιδιά ως αυριανοί πολίτες του κόσμου ενημερώνονται, μελετούν, μαθαίνουν και καλούνται με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, να επηρεάσουν τη διαμόρφωση ιδεών και αντιλήψεων της αυριανής κοινωνίας σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών μπορούν να μάθουν για την Προστατευόμενη Περιοχή της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα, να βρουν πληροφορίες, τους όρους συμμετοχής, όπως και τα Βραβεία του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα: www.navarinotale.com.

Χορηγοί επικοινωνίας του Παιδικού Διαγωνισμού Παραμυθιού είναι ο ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ 100,3 και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Το σχεδιασμό της διαφημιστικής εκστρατείας και την παραγωγή υλοποίησαν αφιλοκερδώς οι εταιρείες TRIBE και LE SPOT.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελίνα Σαράντου, Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας της Ορνιθολογικής; esarantou@ornithologiki.gr, τηλ. 210 8228704 & 210 88227937



Διαβάστε Περισσότερα...

"Carrefour". Μεσσηνιακά προϊόντα από Απρίλη σε όλη την Ελλάδα


Στα ράφια καταστημάτων του «Carrefour Μαρινόπουλος» σε όλη την Ελλάδα μπαίνουν από την 1η Απριλίου τυποποιημένα μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση που είχαν με την κεντρική διοίκηση της εταιρείας στην Αθήνα εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας, ως συνέχεια σχετικής επαφής που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό σε κατάστημα της «αλυσίδας» στη Καλαμάτα.
«Από την...........................

1η του ερχόμενου μήνα θα πρέπει τα πράγματα να είναι στα ράφια» σημείωσε χθες στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση. «Τελικά, συμφωνήσαμε για προώθηση των προϊόντων σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στη Μεσσηνία ή σε κάποια μαγαζιά της Αθήνας και της Βόρειας Ελλάδας. Δέχθηκαν όλα τα προϊόντα που τους πήγαμε, δε θα μείνει κανένα έξω».
Πρόκειται για ελαιόλαδο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, τις ομάδες παραγωγών «Νέα Εποχή» και «Ελαιώνας» Γαργαλιάνων, καθώς και το «Νηλέα» της Χώρας, όπως και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Επίσης, κρασί του οινοποιητικού συνεταιρισμού «Νέστωρ» από τον Πύργο Τριφυλίας και γλυκά του κουταλιού από το Σύλλογο Γυναικών Κυπαρισσίας. Από ιδιώτες, συμμετέχει με ξύδι η εταιρεία «Βρυώνη», ενώ ενδιαφέρον εξέφρασε και ο τυποποιητής προϊόντων ελιάς από την Κυπαρισσία Γιάννης Σταθόπουλος.
Για τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας: «Αυτούς θα τους συζητήσουν οι τυποποιητές με τη διοίκηση της εταιρείας. Εμείς έχουμε τη διαβεβαίωση ότι για το ράφι δε θα πάρουν χρήματα. Επίσης, ζητήσαμε και μας υποσχέθηκαν ότι δε θα βάλουν πολύ δύσκολους όρους. Μας είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην πιέσουν τους συνεταιριστές. Πάντως, θέλουν να μπουν τα προϊόντα στα ράφια τους» κατέληξε ο κ. Μπουντουβάς.

Της Μαρίας Νίκα - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Φως, νερό, ΟΤΕ, όλα με... δόσεις


ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, ΟΤΕ

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την τσέπη των Καλαματιανών, σε βαθμό που πολλοί δυσκολεύονται να φανούν συνεπείς ακόμα και στις πλέον βασικές τους υποχρεώσεις. Η εικόνα με καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους και περνούν από τα γραφεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να επιτύχουν διακανονισμό της πληρωμής των οφειλών τους, είναι πλέον συνηθισμένη. Η «άτυπη» αυτή διαδικασία του διακανονισμού των οφειλών ίσχυε ανέκαθεν στις εν λόγω υπηρεσίες, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν σ’ αυτήν έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.Σε......................

πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας, διαπιστώθηκε ότι οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, μόνο στην περιοχή της Καλαμάτας, ξεπερνούν τα δύο (2) εκατομμύρια ευρώ!
Όπως, μάλιστα, μας ανέφεραν αρμόδια στελέχη της ΔEH, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται απ’ όλη την γκάμα οικιακών καταναλωτών, στοιχείο ενδεικτικό της οικονομικής στενότητας και των μεσαίων εισοδημάτων.
H ΔEH, από την πλευρά της, εμφανίζεται να εξαντλεί τα περιθώρια «επιείκειας», συνεκτιμώντας τις δυσκολίες των πελατών της λόγω της γενικότερης κρίσης. Πολύ πριν προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές, στους οποίους και προτείνει ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους, ενώ έχει διευρύνει ατύπως την προθεσμία που απαιτείται για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης μετά τη λήξη της ημερομηνίας εξόφλησης του λογαριασμού.
Στελέχη της ΔΕΗ έλεγαν, όμως, ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που, παρά το διακανονισμό με την εταιρεία, αδυνατούν να ξεχρεώσουν. Πάρα πολλοί καταναλωτές «αυτοπαγιδεύονται», επισημαίνουν, προσδοκώντας ότι στο μέλλον θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Δεν τα καταφέρνουν, οι λογαριασμοί τρέχουν, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος τους και να φτάνουν σε σημείο να μην έχουν ρεύμα.
Καλό θα ήταν, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της ΔΕΗ, ο καταναλωτής να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, όσο δύσκολο και αν είναι γι’ αυτόν, γιατί στο τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, ο διακανονισμός, αντί να τους εξυπηρετεί, τους δημιουργεί ακόμα σοβαρότερα προβλήματα.
Η ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και με τους λογαριασμούς του ΟΤΕ. Κι εδώ ο αριθμός των καταναλωτών που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις οφειλές τους και αναγκάζονται να προχωρήσουν σε διακανονισμό συνεχώς αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.
Επίσης, όπως μας έλεγε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σαρ. Μαρινάκης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το 2010 αυξήθηκε ο αριθμός των δημοτών που αδυνατούσαν να εξοφλήσουν μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες το λογαριασμό του νερού. Επισήμανε, όμως, ότι σε σχέση με άλλους οργανισμούς κοινής ωφελείας η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ δεν είναι ανησυχητική.
«Σαφώς η τάση είναι αυξητική τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν έχει βγει εκτός ελέγχου», σχολίασε. Πρόσθεσε δε ότι «η δημοτική επιχείρηση, σε περίπτωση που της ζητηθεί και ο πολίτης πληροί κάποια αντικειμενικά στοιχεία οικονομικής κατάστασης, έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε διακανονισμό πληρωμής των οφειλών σε δόσεις».
Παραφράζοντας τους στίχους ενός τραγουδιού θα λέγαμε ότι «ζούμε άχαρες, μικρές ζωές / ποιος τα μάγια θα μας λύσει / Μες στα σπίτια ζούμε σιωπηλοί / ποιος το φόβο θα νικήσει»…

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, στις 7.30 το βράδυ, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά σε μια ποιητική - μουσική βραδιά αφιερωμένη

«ΣΤΗ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΤΥΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».

Στην εκδήλωση ο.......................


λογοτέχνης Χρήστος Πλακονούρης θα αναφερθεί στη
«γέννηση της σάτιρας και τη διαχρονική εξέλιξή της».

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας, με την ιδιότητα του λογοτέχνη (Κώστα Ερανιώτης) θα αναφερθεί στη
«σάτιρα όπως αυτή εκφράστηκε στη Νεοελληνική ποίηση»

και ο λαογράφος και συγγραφέας Στάθης Κακούτης θα αναφερθεί στο
«Δημοτικό τραγούδι και στα αποκριάτικα σατυρικά τραγούδια»

Ποιήματα θα διαβάσουν η φιλόλογος Σταματία Μιχαλακοπούλου και τα μέλη του ΤΕΘ Γιάννης Καπελούζος και Ευγενία Μανόλη.

Με εκτίμηση
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




Διαβάστε Περισσότερα...

8.338 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη Μεσσηνία.


Κατά 3,42% (ή 276 άτομα) αυξήθηκε η επίσημη ανεργία στη Μεσσηνία το Δεκέμβριο του 2010, σε σχέση με το Νοέμβριο - και έτσι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν σε 8.338 άτομα. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην οποία προστίθεται ότι..........................

οι 7.537 (90,4%) αναζητούν ενεργά εργασία, ενώ οι 801 (9,6%) έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να βρουν εργασία μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
Ο αριθμός των ανέργων αναζητούντων εργασία εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις στο διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010. Η πορεία που ακολουθεί ο αριθμός των ανέργων στο νομό συμβαδίζει σε γενικές γραμμές με αυτή σε επίπεδο χώρας. Κατά την εξεταζόμενη περίοδο, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση σε επίπεδο χώρας σημειώθηκε το Δεκέμβριο, με 4,18%, ενώ στο Νομό Μεσσηνίας τον Οκτώβριο, με 7,09%. Η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση παρουσιάστηκε το Μάιο, τόσο σε επίπεδο χώρας (-4,5%), όπως και σε επίπεδο νομού (-5,93%). Στη μελέτη εκτιμάται ότι η αγορά εργασίας στη Μεσσηνία εμφανίζει έντονη εποχικότητα, η οποία συνδέεται με την έναρξη και τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
Το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων, επί συνόλου ανέργων αναζητούντων εργασία στο Νομό Μεσσηνίας, ανέρχεται σε 37,4%. Το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο χώρας είναι 42,5%. Το 36,1% του συνόλου των ανέργων που αναζητούν εργασία διατηρούν κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ για περισσότερο από 12 μήνες (μακροχρόνια άνεργοι) και το 63,9% για λιγότερο από 12 μήνες.
Μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, τόσο στη Μεσσηνία όσο και γενικότερα στη χώρα, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο. Για το σύνολο του 2010 όμως, τόσο στο νομό όσο και στη χώρα το ποσοστό αυξήθηκε πάρα πολύ. Στο νομό κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες (από 26,6% τον Ιανουάριο σε 36,1% το Δεκέμβριο) και στη χώρα κατά 9,8 (από 26,2% τον Ιανουάριο σε 36% το Δεκέμβριο). Το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας στο Νομό Μεσσηνίας κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο ποσοστό της χώρας, με ελάχιστες διακυμάνσεις σε ολόκληρη την εξεταζόμενη περίοδο.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι το πραγματικό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων είναι υψηλότερο, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε επίπεδο χώρας. Αυτό διότι ο χαρακτηρισμός ενός εγγεγραμμένου ως μακροχρόνια ανέργου από τον ΟΑΕΔ. προϋποθέτει ότι αυτός διατηρεί κάρτα ανεργίας -την οποία ανανεώνει κάθε μήνα- για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από το μήνα αναφοράς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα, το Γ' τρίμηνο 2010, ήταν 46,1% επί του συνόλου των ανέργων. Το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο ευρωζώνης ήταν 43,5% και σε επίπεδο Ε.Ε. των 27 40,9%.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Σχετικά με την εξέλιξη του ποσοστού ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη μελέτη αναφέρεται ότι τον Οκτώβριο του 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, αυτό σημείωσε αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ανερχόμενο από το 9% στο 9,5%.
Τον Οκτώβριο 2010 το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια (9,5%) βρέθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο από το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα (13,5%).
Στην κατάταξη μεταξύ των 13 Περιφερειών, η Πελοπόννησος βρέθηκε 2 θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με το Σεπτέμβριο και πλέον έχει το 2ο χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας.
Η ανεργία αυξήθηκε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας το Σεπτέμβριο του 2010 σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2009. Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις σημειώθηκαν στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Αν. Μακεδονίας - Θράκης, ενώ η μικρότερη αύξηση σημειώθηκε στην Πελοπόννησο.
Τον Οκτώβριο 2010 σημειώθηκε αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας στην Περιφέρεια, σε σχέση με το Σεπτέμβριο, οπότε και είχε εκτιναχθεί στο 11%. Ειδικότερα, το ποσοστό μειώθηκε κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα μέσα σε ένα μήνα.
Η μείωση αυτή που εμφανίζεται τον Οκτώβριο, ενώ τον ίδιο μήνα καταγράφηκε από τον ΟΑΕΔ αύξηση του αριθμού των ανέργων, σύμφωνα με τη μελέτη θα πρέπει να αποδοθεί α) στις αποκλίσεις λόγω διαφορετικής μεθοδολογίας των δύο ερευνών και β) σε προσωρινή έξοδο από την αγορά εργασίας για ένα διάστημα κυρίως ατόμων που απασχολούνται στον τουρισμό. Τα συγκεκριμένα άτομα παραμένουν εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ, ωστόσο προσωρινά τουλάχιστον δεν αναζητούν εργασία - και επομένως στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ κατατάσσονται ως μη οικονομικά ενεργοί και όχι ως άνεργοι.

eleftheriaonline.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δωρεά μελέτης από Αχ. Κωνσταντακόπουλο


Ευχαριστήρια επιστολή προς το διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕS Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο έστειλε αυτές τις μέρες ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, για την απόφαση του πρώτου να δωρίσει τη μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, έκτασης 1.100 τ.μ. περίπου, όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία.
Με την επιστολή, ο κ. Μπόζος ενημερώνει τον κ. Κωνσταντακόπουλο ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του νοσοκομείου ενέκρινε την αποδοχή της δωρεάς.

Ενώ προσθέτει:.........................

«Η απόφασή σας για τη δωρεάν διάθεση της μελέτης είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας για τη μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την κατοχύρωση του ρόλου του στο σύγχρονο υγειονομικό περιβάλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπλέον, η προσφορά σας αυτή επιταχύνει ιδιαίτερα τις διαδικασίες αναδιαρρύθμισης, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που πιθανόν θα είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μελέτης μέχρι και δύο έτη. Το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά σάς ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά σας αυτή».

Συνεργασία με Costa Navarino
Η δωρεά από τον κ. Κωνσταντακόπουλο προέκυψε, όταν ο ίδιος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ο οποίος, μέσω επιστολής, του ζητούσε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη, ώστε να είναι δυνατόν το νοσοκομείο να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Η μελέτη αυτή θα έπρεπε να είναι πλήρης (κτιριολογική, μηχανολογική, ηλεκτρολογική), εγκεκριμένη από τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΥΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και των τευχών δημοπράτησης.
Σε εκείνη την επιστολή ο κ. Μπόζος σημείωνε: «Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του και της ευθύνης του, άρχισε ήδη μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την Costa Navarino. Πέραν της οργάνωσης, με μεγάλη επιτυχία, της εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Costa Navarino και της δημιουργίας Τράπεζας Αίματος, ενέργεια για την οποία σας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, αλλά και τα συγχαρητήριά μας για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των συνεργατών σας, έχουμε ήδη υποδεχθεί αρκετά περιστατικά πελατών σας, αλλά και υπαλλήλων σας.
Είναι βέβαιο, όσο και αν το απευχόμαστε, ότι με την πάροδο του χρόνου η παροχή υπηρεσιών του νοσοκομείου προς την Costa Navarino θα αναπτυχθεί και θα διευρυνθεί, διότι είμαστε η πλησιέστερη προς εσάς Νοσοκομειακή Μονάδα. Έχω τη γνώμη ότι είναι σημαντικό να νιώθετε ασφαλείς ως προς το θέμα της ιατρικής κάλυψης του προσωπικού και των πελατών σας. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαθέτει (σε μικρή κλίμακα) όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της Τριφυλίας. Διαθέτει σύγχρονα Χειρουργεία, Παθολογική, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική Κλινική, καθώς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μία από τις καλύτερες της Ελλάδας, πιστοποιημένη με ISO. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να καλύπτουμε ένα σταθερό αριθμό πελατών σας με νεφρική ανεπάρκεια, που χωρίς την κάλυψη ΜΤΝ είναι αδύνατον να κάνουν διακοπές.
Όμως, το νοσοκομείο, ως ζωντανός οργανισμός, γερνάει και έχει ανάγκη συνεχούς φροντίδας και ενίσχυσης του κτηριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα μας, είναι σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από το Δημόσιο Ταμείο. Η μόνη πλέον καταφυγή είναι αυτή που ανέκαθεν στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας έδινε φως και ελπίδα. Είναι οι δωρητές και ευεργέτες».

M.N. - tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Τριφυλία. Αντιδράσεις από Γαργαλιάνους και Αετό για τα οικονομικά...


Έντονες αντιδράσεις από τους Γαργαλιάνους και το Κοπανάκι προκάλεσαν τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τη Δευτέρα, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης για την οικονομική κατάσταση των πρώην Δήμων Γαργαλιάνων και Αετού.
Ο κ. Σαμπαζιώτης, μεταξύ άλλων, είπε πως...........................

για τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων υπάρχουν «τιμολογημένες» - «ενταλματοποιημένες» οφειλές για έργα ύψους 950.000 ευρώ και για τον πρώην Δήμο Αετού ύψους 1.040.000 ευρώ. Όμως, η πραγματικότητα δεν είναι αυτή.
Η αλήθεια των αριθμών είναι διαφορετική και, άγνωστο γιατί, δεν την ανέφερε, αναλυτικά με στοιχεία, ο κ. Σαμπαζιώτης. Για τον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων οι «τιμολογημένες» οφειλές είναι 436.000 και συνολικά οι οφειλές είναι 950.000 ευρώ. Είπε, ωστόσο, πως ο πρώην Δήμος Γαργαλιάνων και σήμερα, πλέον, ο Δήμος Τριφυλίας έχει λαμβάνειν 1,1 εκ. ευρώ από οφειλές προς αυτόν. Δεν είπε, όμως, ότι στο ταμείο του Δήμου Γαργαλιάνων υπήρχαν τέλη Δεκεμβρίου 230.000 ευρώ. Δηλαδή, συνοψίζοντας, για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό από όλους, ο πρώην Δήμος Γαργαλιάνων έχει οφειλές, συνολικά, 950.000 ευρώ, είχε στο Ταμείο που παρέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας 230.000 ευρώ και έχει λαμβάνειν 1,1 εκ. ευρώ. Δηλαδή, «πλεόνασμα» περίπου 400.000 ευρώ!
Για τον πρώην Δήμο Αετού ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως οι «τιμολογημένες» - «ενταλματοποιημένες» οφειλές για έργα είναι 1.040.000 ευρώ. Δεν είπε, όμως, πως περίπου 950.000 ευρώ είναι από έργα του προγράμματος «Θησέας» και μόνο τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ περίπου είναι από ΣΑΤΑ και ίδιους πόρους. Είπε, ωστόσο, πως ο πρώην Δήμος Αετού και σήμερα, πλέον, ο Δήμος Τριφυλίας έχει λαμβάνειν 90.000 ευρώ.
Συνυπολογίζοντας σε αυτά κανείς τα έσοδα από το παζάρι και άλλες πηγές (τέλη κ.ά.), αντιλαμβάνεται πως δεν είναι «μαύρη» η οικονομική κατάσταση του πρώην Δήμου Αετού, όπως «παρουσιάστηκε» και μόνο αναφέροντας για τις οφειλές του 1,1 εκ. ευρώ για έργα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr




Διαβάστε Περισσότερα...