Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αιχμηρό σχόλιο Κόλλια για την ανεξαρτητοποίηση Καλκαβούρα!

Αιχμηρό σχόλιο κάνει ο Δήμαρχος Τριφυλίας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα. 
ΤΟ Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Δημάρχου Τριφυλίας έχει ως εξής:........................... 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Καλούμενος να σχολιάσει την επιστολή του κ. Γιάννη καλκαβούρα «οτι πλέον δεν ανήκει σε καμία δημοτική παράταξη ή ομάδα» ο Δήμαρχος τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 “Έμείς αναμετριώμαστε με τα προβλήματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια και δεν ενδίδουμε στον πειρασμό ν' αντιπαρατεθούμε με πρόσωπα, με προσωπικές επιλογές ή με προθέσεις. Μια μόνο παρατήρηση στα περί «ρόλων». Όσοι έχουν διάθεση προσφοράς βρίσκουν και ρόλο, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τους έχει προταθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως “ρόλος τιμής” είναι η συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια, στον κοινό αγώνα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος”. 

Από το Δήμο Τριφυλίας


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Καλκαβούρας από την παράταξη Κόλλια στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια έκανε γνωστή με επιστολή του στο Σώμα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας! Ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος από τους Γαργαλιάνους στην επιστολή του εξαπολύει ευθείες βολές κατά του δημάρχου και της ηγετικής ομάδας που ασκεί διοίκηση στο δήμο, αν και επιμελώς αποφεύγει να τους κατονομάσει. «Η παραγωγή έργου στον Δήμο είναι ελάχιστη» σημειώνει και τονίζει ότι «η λειτουργία, η οργάνωση και η δομή του Δήμου ήταν προβληματική και εξακολουθεί να είναι. Έχω υποχρέωση, έχουμε υποχρέωση, να μην είμαστε πλέον θεατές, αλλά να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα». Το πλήρες κείμενο της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του Γιάννη Καλκαβούρα έχει ως εξής:................................... 

 «Κύριε Πρόεδρε, 
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να ενημερώσω εσάς και το δημοτικό συμβούλιο, ότι πλέον δεν ανήκω σε καμία δημοτική παράταξη ή ομάδα στο δήμο μας. Θα υπηρετώ σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου του δημότες του Δήμου Τριφυλίας, τους συμπατριώτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο. Αυτή η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου είναι που με καθοδηγεί στην απόφαση που πήρα. Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύτηκε και από την υπερεικοσαετή ενασχόλησή μου με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς εκπτώσεις, προσηλωμένος στην ανάδειξη και επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Θα πρέπει δε να σημειώσω ότι με αυτή μου την ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνεται η απόφασή μου να ασχοληθώ με το Δήμο Τριφυλίας. Αυτό που ακυρώνεται είναι η εμπιστοσύνη για την ακολουθούμενη πολιτική και αυτούς που την εφαρμόζουν. Η παραγωγή έργου στον Δήμο είναι ελάχιστη, αν και σαν δημοτική ομάδα είχαμε πάρει αποφάσεις, είχαμε αναδείξει προβλήματα και είχαμε προτείνει λύσεις, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν τις εφάρμοσαν. Η λειτουργία, η οργάνωση, η δομή του Δήμου ήταν προβληματική και εξακολουθεί να είναι. Έχω υποχρέωση, έχουμε υποχρέωση, να μην είμαστε πλέον θεατές, αλλά να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Τα υπονοούμενα, οι υπόγειες διαδρομές, η σπίλωση προσώπων, είναι το κύκνειο άσμα αυτών που δεν έχουν πρόταση, αυτών που τελειώνουν, που δεν έχουν επιχειρήματα, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παραδεχθούν την αποτυχία τους. Επιτέλους! Όλοι δεν είμαστε ίδιοι! Κάποιοι, εδώ και αρκετό καιρό ζητούσαμε αλλαγή πορείας, ζητούσαμε αλλαγή ρόλων, ζητούσαμε αλλαγή πολιτικής στο Δήμο. Οι λίγοι εισακούστηκαν, αν και στην Δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά. Δεν θα ακολουθήσω κάποιους στο παραμίλημά τους, αλλά αν χρειαστεί δεν θα παραμείνω απαθής, θα υπερασπιστώ την διαδρομή μου στην αυτοδιοίκηση. Είμαστε όλοι γνωστοί, αλλά δεν είμαστε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια, 365 ημέρες στην Τριφυλία. 
Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ αυτονόητο ότι αυτή η επιστολή θα αναγνωστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Με τιμή, Καλκαβούρας Γιάννης Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας». 

Tharrosnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...