Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Αναπλήρωση χαμένων ωρών στη... γιορτή του Πολυτεχνείου στο Λύκειο Φιλιατρών και τα Γυμνάσιο και Λύκειο Δωρίου!!!...



ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ



"Eντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες, από το γεγονός ότι μέρα γιορτής του Πολυτεχνείου έγιναν μαθήματα σε σχολεία - όπως το Ενιαίο Λύκειο Φιλιατρών αλλά και τα Γυμνάσιο -Λύκειο Δωρίου. Αντιδράσεις υπήρχαν τόσο από την ΕΛΜΕ όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Λυκείου Φιλιατρών, που επιρρίπτουν ευθύνες για την απόφαση αυτή τόσο στον προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κυπαρισσία, όσο και στους διευθυντές των σχολείων", σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Κ.Μπ" στο (σημερινό) φύλλο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".


Στο ρεπορτάζ διατυπώνονται οι απόψεις των εμπλεκομένων στο θέμα και άνετα ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα...


Εκείνο που θέλουμε να σημειώσουμε εμείς, είναι ότι, ανεξαρτήτως με ποίου ή ποιών απόφαση έγιναν τα μαθήματα την Ημέρα της 35ης Επετείου της Ιστορικής Εξέργερσης του Πολυτεχνείου, αυτό αποτελεί πρόκληση και προσβολή στη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν, πάλεψαν για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία!

Και δείχνει, αν θέλετε και την έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας ορισμένων Εκπαιδευτικών, που κατά τα άλλα, αυτοπροσδιορίζονται, ψευδέστατα, ως "δημοκράτες", "δημοκρατικοί" και "προοδευτικοί"...

Κρίμα.......





Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόστιμο «μαμούθ» στον Φώτη Καλτσίδη για την βίλα στο Βασιλίτσι Κορώνης...


Πάνω από 1.000.000 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις στην βίλα στο Βασιλίτσι της Κορώνης Μεσσηνίας.



Ο θάνατος του Σύριου εργάτη στο εργοτάξιο της βίλας της οικογένειας Καλτσίδη ήταν η αιτία να αναδειχθούν σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις, που έγιναν κατά τις εργασίες ανακαίνισης της πολυτελούς έπαυλης.
Παραβάσεις τις οποίες από την αρχή αποδέχθηκε η οικογένεια να πληρώσει και οποίες, όπως αναμενόταν, είναι πάρα πολύ υψηλού ποσού.
Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η «ΕΠΙ» αποκαλύπτει πως η οικογένεια Καλτσίδη καλείται να πληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για 20 καταγραφείσες πολεοδομικές παραβάσεις από την αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό προστίμου που έχει σημειωθεί ποτέ στον Νομό Μεσσηνίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στο Βασιλίτσι Κορώνης σκοτώθηκε ο 28χρονος Σύριος εργάτης, Faozo Waka, πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα.
Στη βίλα αποκαλύφθηκαν μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις. Μία από αυτές είχε να κάνει με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στη δόμηση εκτός σχεδίου και την αρτιότητα, η οποία ορίζεται στα 4 στρέμματα. Φανταστείτε ότι, μία έκταση 36 στρεμμάτων, που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Καλτσίδη, θα μπορούσε «εντός εισαγωγικών» να τεμαχιστεί σε μικρότερα κομμάτια με περισσότερες άδειες και να προκληθεί ακόμα πιο πυκνή δόμηση. Αντ’ αυτού γίνεται μια παρέμβαση και στα 36 στρέμματα, που όμως έχει πιο αραιή δόμηση. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν νόμιμο και σαφώς εφαρμόστηκε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του κλιμακίου της Πολεοδομίας Μεσσηνίας, η άδεια αναφερόταν στην ανακατασκευή στέγης και κατασκευή πέργολας, ενώ στην πραγματικότητα η «βίλα» ανακατασκευάστηκε από την αρχή, με πλείστες προσθήκες που έφταναν μέχρι και στην κατασκευή μηχανισμού αφαλάτωσης.
Η οικογένεια Καλτσίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διατεθειμένη να καταβάλει το πρόστιμο που θα της επιβληθεί κι επίσημα από τη Πολεοδομία Μεσσηνίας, τις επόμενες ημέρες. Επίσης, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι εργασίες, που διεξάγονται στο εργοτάξιο, να εναρμονισθούν με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διατάξεις που προβλέπονται, προκειμένου να συνεχιστεί η ανακατασκευή από την οικογένεια και δη τον Φώτη Καλτσίδη.
Τέλος, η οικογένεια του εργάτη αναμένεται να αποζημιωθεί για το τραγικό δυστύχημα, μιας και ο Σύριος άτυχος εργάτης ήταν και ασφαλισμένος και νόμιμα εργαζόταν στη χώρα μας. Οι διαδικασίες ήδη έχουν ξεκινήσει και οι όποιες ευθύνες αναλογούν θα αποδοθούν από το αρμόδιο Δικαστήριο.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Τριήμερο (20-22 Νοεμβρίου) εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Πελοπόννησο στον Πολυχώρο Αθηναΐς στην Αθήνα!


Tριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 έως το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Αθηναΐς, - Καστοριάς 34-36, στον Βοτανικό, στην Αθήνα.


Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται:


1) Έκθεση με θέμα «Εξερευνήστε την Πελοπόννησο. Ανακαλύψτε την Ποιότητα, τη Φύση, την Ιστορία, τους Ανθρώπους της»


Μέσα από την Έκθεση θα παρουσιαστεί η ενιαία ταυτότητα της Πελοποννήσου, όπως συγκροτείται από τις φυσικές της ομορφιές, την μακραίωνη ιστορία και την πολιτισμική της παράδοση, τα ξεχωριστά προϊόντα της, τις τουριστικές υποδομές της, τα έργα των ίδιων των ανθρώπων της.
Θα αναδειχθεί η μοναδικότητα του προικισμένου αυτού τόπου, αλλά θα δοθεί και η ευκαιρία σε επαγγελματίες του τουρισμού, της γαστρονομίας, της παραγωγής, του εμπορίου, να έρθουν σε επαφή και να αναζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας.

Τα Περίπτερα της Έκθεσης έχουν τις εξής θεματικές ενότητες:

• Υπηρεσίες Αγροτουρισμού

• Πολιτισμός – Περιβάλλον

• Ελιά – Λάδι

• Κρασί

• Τοπικά Προϊόντα


Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 20 έως 22 Νοεμβρίου 2008, καθημερινά από 10 πμ – 9 μμ.


2) Συνέδριο με θέμα «Πελοπόννησος: Ένας Τόπος, Μία Συνείδηση»


Μέσα από το Συνέδριο θα καταγραφούν γνωστές και άγνωστες παραδοσιακές ή σύγχρονες πτυχές της Πελοποννήσου και θα αναζητηθούν οι τρόποι για την αξιοποίηση τους και την ένταξή τους σε ένα δυναμικό αναπτυξιακό project με κεντρικό άξονα την ποιότητα και τελικό στόχο την ανάδειξη της Πελοποννήσου, όχι μόνο ως χώρου αναφοράς και προσέλκυσης επισκεπτών, αλλά και ως τόπου πρόσφορου για ανάπτυξη ποιοτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2008.


3) Τελετή Βράβευσης για το «Καλάθι της Πελοποννήσου»


Η τελετή βράβευσης για το «Καλάθι της Πελοποννήσου» θα είναι μια γιορτή επιβράβευσης προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και καινοτόμων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων Leader +, αλλά και μια συμβολική τιμητική βραδιά για τους ανθρώπους που με ευαισθησία πασχίζουν και πρωτοτυπούν δημιουργώντας το νέο καλαίσθητο και περιεκτικό «Καλάθι της Πελοποννήσου».


Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2008, το βράδυ.


Οι Διοργανωτές

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. ΑΕ)» «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΝΩΝΑ Α.Ε.»

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΧΑΪΑ Α.Ε.»

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε.»



***με πληροφορίες από www.agrotravel.gr





Διαβάστε Περισσότερα...

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ!









.
.
.
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Πολωνίας, με μια σεμνή τελετή, τίμησε τον Βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά απονέμοντάς του το Ύψιστο Μετάλλιο - του Σταυρού της Τάξης της Τιμής - αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα τους (βοηθώντας την "Αλληλεγγύη" του Λεχ Βαλέσα απέναντι στον στρατηγό Γιαρουζέλσκι -στις αρχές της δεκαετίας του 1980).

Ο κ. Σαμαράς στις αρχές τις δεκαετίας του ‘80 ως απλός βουλευτής παραχωρούσε το γραφείο του στους Πολωνούς φοιτητές στην Ελλάδα τόσο για την επικοινωνία με τις οικογένειές τους στην ταραγμένη πολιτικά Πολωνία της εποχής Γιαρουζέλσκι, όσο και για τον συντονισμό της αντιστασιακής τους δράσης.

Πριν την τελετή έγινε Θεία λειτουργία στην καθολική Εκκλησία όπου Έλληνες και Πολωνοί προσευχήθηκαν σε πλήρη κατάνυξη ώστε η Δημοκρατία μαζί με την ελευθερία να αντιμετωπίζονται ως τα αγαθά για την δημιουργία, την Πρόοδο και την ευημερία.

Ο Αντώνης Σαμαράς - μιλώντας στην αρχή και στο τέλος και στα Πολωνικά - αφού ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή που του έγινε, σημείωσε και το πως οι Πολωνοί που εργάζονται στη χώρα μας ενσωματώθηκαν ομαλά στην Ελληνική κοινωνία και έγιναν "ένα" με τους Έλληνες.. Γιατί οι λαοί μόνο μέσα από την Δημοκρατία και την Ελευθερία μπορούν να αναπτύσσονται και να ευημερούν....

Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο Jesuits Center, Μιχαήλ Βόδα 28, στην Αθήνα και μαζί με τον κ. Σαμαρά ήταν η οικογένειά του, συνεργάτες του και εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων από την Ελλάδα, ιδιαίτερα τη Μεσσηνία, και την Πολωνία.



***με πληροφορίες από i-Reporter


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Barack Obama και John McCain στο Σικάγο!


"Με τον πρώην αντίπαλό του στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, συναντήθηκε στο Σικάγο ο Μπάρακ Ομπάμα, για να συζητήσουν ενδεχόμενους τρόπους συνεργασίας τόσο στον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, όσο και στην «προσπάθεια για να μπορέσει η Αμερική να ξαναβρεί τη θέση της στο επίπεδο της ηθικής».

Ο Ομπάμα έχει ήδη ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης συγκατοίκησης με τους Ρεπουμπλικάνους", όπως γράφει η naftemporiki.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

CERN: Καθυστερεί η επαναλειτουργία του επιταχυντή



Περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί τελικά η επιδιόρθωση της σοβαρής ζημιάς στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN στη Γενεύη.


Σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων, καλώς εχόντων των πραγμάτων η επαναλειτουργία του επιταχυντή μετατίθεται πλέον, αντί για την άνοιξη, το καλοκαίρι και όχι νωρίτερα από το τέλος Ιουνίου 2009.


Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, ο επιταχυντής επρόκειτο να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο, στη συνέχεια υπήρξε νέα εκτίμηση για το Μάιο, που πλέον και αυτή κρίνεται μη ρεαλιστική.


Το κόστος της ζημιάς εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 16,5 εκατ. ευρώ, αλλά παραμένει μέσα στο πλαίσιο του υπάρχοντος προϋπολογισμού του CERN, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Γαλλικού Πρακτορείου, του Associated Press και του ΒΒC.


Ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που οδήγησε σε δυσλειτουργία των μαγνητών και στη διαρροή υγρού ηλίου στο υπόγειο τούνελ του επιταχυντή μήκους 27 χλμ., είχε οδηγήσει στην αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας του, δέκα μόλις μέρες μετά τη θριαμβευτική έναρξη του πειράματος, που είχε τραβήξει την παγκόσμια προσοχή.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του CERN Τζέημς Γκίλις, μια πιο συγκεκριμένη αξιολόγηση για την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, όταν θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Οι Σκοπιανοί, αναζητούν στη Χάγη διέξοδο στο εθνικιστικό τους αδιέξοδο...



Σε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας- για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την άσκηση του ελληνικού βέτο στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ- προχώρησαν αιφνιδίως, χθες, τα Σκόπια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν διαβουλεύτηκε μαζί του για το θέμα αυτό.
O πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Τσερβενκόφσκι διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν διαβουλεύτηκε μαζί του για την προσφυγή.
Για «παρελκυστική τακτική» των Σκοπίων έκανε λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που ανακοίνωσε ότι: «η Ελλάδα θα προσέλθει στο Διεθνές Δικαστήριο με την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα που της δίνουν η πληρότητα, η σαφήνεια και η ουσία των επιχειρημάτων της».
«Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας θα έχουμε την ευκαιρία να υποβάλουμε σχετικά υπομνήματα, αναπτύσσοντας λεπτομερώς τις ελληνικές θέσεις για τις απροκάλυπτες και συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος.
Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Α. Λοβέρδος, ο οποίος είπε ότι «η εθνικιστική ηγεσία των Σκοπίων οδηγεί τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος του ονόματος σε αδιέξοδο». Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για «σκοπιανοποίηση» της εξωτερικής πολιτικής που οδήγησε στην «επιδείνωση του προβλήματος».
Τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ επανέλαβαν την «προσήλωσή» τους στην- υπό τον ΟΗΕ- διαδικασία για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, μολονότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, στην ανακοίνωσή του, συσχετίζει τη χθεσινή εξέλιξη με το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει ακόμη ορίσει νέο διαπραγματευτή.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ.Τσερβενκόφσκι καταλήγει λέγοντας ότι: «ο πρωθυπουργός κ. Γκρούεφσκι και η κυβέρνησή του αναλαμβάνουν οριστικά όλη την ευθύνη για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, καθώς και για την επιτυχία ή αποτυχία της διαδικασίας ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Η προσφυγή της ΠΓΔΜ- που σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Α. Μιλόσοσκι έχει ως μοναδικό λόγο «την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας του»- στηρίζεται στο άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που οι δυο χώρες υπέγραψαν το 1999 και με το οποίο η Ελλάδα δεσμεύεται να μη φέρει αντιρρήσεις στην ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Eξεταστική το επίμαχο βίντεο


Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προβλήθηκε σήμερα το επίμαχο βίντεο που έχει δώσει νέα τροπή στην υπόθεση Βατοπεδίου.


Το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκοβίνος (σύντροφος της μάρτυρος Τ. Σωτηροπούλου) να ζητεί ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη για μην αποκαλύψει στοιχεία για την υπόθεση, προβλήθηκε αμοντάριστο -είναι συνολικής διάρκειας 13 λεπτών- παρουσία δημοσιογράφων, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, από το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, λείπουν τελικά περίπου πέντε λεπτά.

Στην Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του συμβολαιογράφου Δημήτρη Πελέκη απόψε.
Χθες εν τω μεταξύ, με δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, η επιχειρηματίας -και μέλος της ΝΔ Καλαμαριάς- Κωνσταντία Κάνου, διέψευσε την κατάθεση της δικηγόρου Τάνιας Σωτηροπούλου για τα πέρι «άνωθεν εντολών» που φέρεται να της είχε πει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνάντησή τους, καλύπτοντας έτσι πλήρως το νομάρχη.
«Της είπε (ο κ. Ψωμιάδης) ότι είναι αναρμόδιος. Όχι, δεν είπε ότι παίρνει εντολές από ψηλά», υποστήριξε η κ. Κάνου σχετικά με το ραντεβού για τα οικόπεδα της Ν. Ραιδεστού και όπως έκανε γνωστό, έχει ηχογραφήσει τη συνομιλία της με την κ. Σωτηροπούλου: «Κατάλαβα ότι κινδυνεύω, γι αυτό ηχογράφησα το τηλεφώνημα που αποδεικνύει ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για τον Πρωθυπουργό», τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Κάνου.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, από χθες το βράδυ ο πρωταγωνιστής του βίντεο Μιχάλης Κουκοβίνος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης με υψηλή πίεση και καρδιακό άλγος.





Διαβάστε Περισσότερα...

Το Δημόσιο θα δανεισθεί 43 δισ. ευρώ το 2009


Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τα ελληνικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές, θα υλοποιηθεί ο αυξημένος δανεισμός του 2009, που περιέχει ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.


Το ύψος του υπολογίζεται ότι θα διατηρηθεί περίπου στα φετινά επίπεδα, των 43 δισ. ευρώ, λόγω χρεολυσίων και ελλειμμάτων, που σημαίνει ότι δεν υπάρξει πρόοδος στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ. Ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, αποτελεί η προοπτική υλοποίηση του νέου δανεισμού, σε περιβάλλον υψηλών επιτοκίων και των αβεβαιοτήτων, που εγκυμονεί η παγκόσμια κρίση, αλλά και της αύξησης των spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών, έως και 175 μονάδες στο δεκαετές ομόλογο.
Με δεδομένη τη νευρικότητα που επικρατεί στις αγορές, το υπουργείο Οικονομικών ανασχεδιάζει τη δανειακή πολιτική του 2009 και θα αποφευχθούν εκδόσεις τίτλων στους οποίους εντοπίζονται οι μεγαλύτερες πιέσεις, όπως είναι τα δεκαετή ομόλογα. Πριν την κλιμάκωση της κρίσης, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είχε καταστρώσει το δανειακό πρόγραμμα του 2009, το οποίο περιλαμβάνει εκδόσεις ομολόγων αναφοράς διάρκειας 3, 5 και 10 ετών, καθώς και εντόκων γραμματίων. Οι πιο «επικίνδυνες» εκδόσεις, για αύξηση των επιτοκίων, θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της κοινοπραξίας αντί των δημοπρασιών.
Ο νέος δανεισμός θα υλοποιηθεί με υψηλότερα επιτόκια που σημαίνει ανάλογη επιβάρυνση της δαπάνης για τόκους αποπληρωμής. Στο φετινό προϋπολογισμό (2008) το σχετικό κονδύλια αυξήθηκε κατά 800 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου ή κατά 1,6 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τους τόκους που καταβλήθηκαν το 2007. Για το 2009 οι πληρωμές τόκων θα προσεγγίσουν τα 12 δισ. ευρώ.
Οι αυξομειώσεις των επιτοκίων επηρεάζουν μόνο τις νέες εκδόσεις των ομολόγων (43 δισ. ευρώ, φέτος), αλλά και τα παλαιά ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου το ύψος των οποίων κυμαίνεται περίπου στα 45 δισ. ευρώ, η απόδοση των οποίων προσδιορίζεται από τα τρέχοντα επιτόκια. Δεν επηρεάζονται δηλαδή οι παλαιές εκδόσεις των ομολόγων σταθερού επιτοκίου, που αφορούν στο 80% του συνόλου του χρέους.
Κάθε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,50 εκατοστιαίες μονάδες επιβαρύνει το κονδύλι των τόκων με ποσό της τάξης των 450 εκ. ευρώ. Όταν οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι συνεχόμενες στην τελευταία τριετία, σε συνδυασμό με τη διαρκή αύξηση του χρέους το κόστος εξυπηρέτησης αυξάνεται δραματικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, δεν προέκυψαν και έσοδα αποκρατικοποιήσεων που θα μείωναν το δημόσιο χρέος, πλην των 430 εκατ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από τη διάθεση του πακέτου 3% του ΟΤΕ, οπότε δεν υπάρχει βελτίωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ.
Ενδεικτικό είναι ότι από τα 43 δισ. ευρώ, που δανειστεί το δημόσιο το 2009, τα 31,5 δισ. ευρώ, αφορούν στην αποπληρωμή χρεολυσίων, δηλαδή την ανακύκλωση του δημοσίου χρέους. Το υπόλοιπο ποσό, αφορά στην κάλυψη του καθαρού ελλείμματος του προϋπολογισμού (8,5 δισ. ευρώ) και την έκδοση δανείων για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.






http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/18/1592942.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Η τηλεόραση δε φέρνει...ευτυχία!...



Οι άνθρωποι που δεν νιώθουν ευτυχισμένοι, βλέπουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερη τηλεόραση σε σχέση με τους ευτυχισμένους, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Η έρευνα, που βασίζεται σε στατιστικές από περίπου 30.000 αμερικανούς ενήλικους πολίτες κατά την περίοδο 1975-2006, δείχνει ότι οι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 19 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα έναντι 25 ωρών που βλέπουν όσοι νιώθουν λίγο-πολύ δυστυχισμένοι. Το συμπέρασμα αυτό μάλιστα ισχύει ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ύψους εισοδήματος, ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης.

Επιπροσθέτως οι πιο ευτυχισμένοι εμφανίσθηκαν πιο κοινωνικά δραστήριοι, πιο θρησκευτικά ενεργοί, πιο συχνοί ψηφοφόροι και συχνότεροι αναγνώστες εφημερίδων.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η σχέση τηλεόρασης-ψυχολογικής κατάστασης είναι σαφής, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν η δυστυχία οδηγεί σε περισσότερη παρακολούθηση τηλεόρασης ή αν, αντίστροφα, οι περισσότερες ώρες τηλεόρασης κάνουν κάποιον πιο δυστυχισμένο. Για να διευκρινισθεί αυτό, όπως είπαν, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

Από την άλλη, οι άνθρωποι δηλώνουν γενικά ότι τους αρέσει να βλέπουν τηλεόραση και, όταν το κάνουν, το απολαμβάνουν. Σε μια κλίμακα ικανοποίησης από το μηδέν έως το δέκα, η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά μέσο όρο βρίσκεται στο οκτώ, σύμφωνα με ό,τι δήλωσαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Τζον Ρόμπινσον του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, «αυτά τα αντικρουόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η τηλεόραση πιθανώς προσφέρει στους τηλεθεατές μια σύντομης διάρκειας ευχαρίστηση, με τίμημα όμως μια πιο μακροπρόθεσμη κακοδιαθεσία». Σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως αυτό συμβαίνει γιατί σιγά-σιγά η περισσότερη τηλεόραση εξοβελίζει άλλες δραστηριότητες που φέρνουν πιο ουσιαστική απόλαυση, όπως η σωματική άσκηση, το σεξ, οι παρέες κ.α. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι κατά μέσο όρο αξιολογούν χαμηλότερα από το μέσο όρο την τηλεόραση σε σχέση με άλλες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, η τηλεόραση, επειδή δεν είναι επικριτική, ούτε έχει απαιτήσεις οποιουδήποτε είδους, κάλλιστα μπορεί να αποτελεί καταφύγιο για ανθρώπους ήδη δυστυχισμένους. Όπως ανέφεραν, «η χρόνια δυστυχία μπορεί να αποδειχτεί κοινωνικά και προσωπικά εξουθενωτική και να δημιουργήσει εμπόδια στην εργασία και τις περισσότερες κοινωνικές και προσωπικές δραστηριότητες κάποιου, όμως ακόμα και οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι μπορούν να πατήσουν το κουμπί του τηλεκοντρόλ και να ψυχαγωγηθούν παθητικά από την τηλεόραση».

Η έρευνα εμφανίζεται στο περιοδικό "Social Indicators Research", σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.







Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 35η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...


Με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ -η οποία διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή- κορυφώθηκαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 35η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Μικροεπεισόδια, με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σημειώθηκαν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία, λίγο μετά την πλατεία Μαβίλη και ψηλότερα, προς την Κηφισίας.
Πριν διασπαστούν και διαλυθούν στους κάθετους δρόμους της Κηφισίας, οι νεαροί έσπασαν μία στάση των αστικών λεωφορείων μπροστά από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς και ζαρντινιέρες στο πεζοδρόμιο.
Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία όταν έφτασαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είχαν διαχωριστεί νωρίτερα από την υπόλοιπη πορεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές για τα επεισόδια.
Μετά τις 6.30 μ.μ. περίπου άρχισαν σταδιακά να δίνονται στην κυκλοφορία κεντρικές οδοί που είχαν κλείσει για τις εκδηλώσεις.
Ένταση επικράτησε το πρωί και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων στην Πολυτεχνική Σχολή.

Δείτε το βίντεο

Φοιτητές αριστέρων παρατάξεων εμπόδισαν την είσοδο στο μνημείο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, σε μέλη της ΔΑΠ, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από φοιτητές, τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και τον πρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας -ο οποίος, ωστόσο, αποδοκιμάστηκε έντονα από παριστάμενους φοιτητές- το συντονιστικό αγώνα σχολείων, εργατικά σωματεία, εκπροσώπους τοπικών φορέων, καθώς και από απλούς πολίτες.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη με τις δύο πορείες (το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με τις νεολαίες τους και στη δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του ΣΥΝ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και η φοιτητική παράταξη των ΕΑΑΚ) που κατέληξαν στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μια τρίτη πορεία έγινε με πρωτοβουλία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους των Φυλακών που κάνουν απεργία πείνας. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη Θεολογική Σχολή και πέρασαν μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ και από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, στη συμβολή Αριστοτέλους και Ερμού.
Στο Ηράκλειο αστυνομικός επιχείρησε να πετάξει για εκφοβισμό μια χειροβομβίδα κρότου - λάμψης η οποία εξερράγη στα χέρια του. Εκτός από τον ίδιο, που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και πιο ελαφρά στην κοιλιά, τραυματίστηκε ελαφρά και ένας ακόμα αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα του.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τελικώς αποφασίσθηκε η μεταφορά του σοβαρότερα τραυματισμένου αστυνομικού στο ΚΑΤ με C-130.H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εξέφρασε «θλίψη, οργή και αγανάκτηση» για την «απρόκλητη, βίαιη και βάναυση επίθεση εναντίον εργαζομένων αστυνομικών που είχε τελικώς σας αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο αστυνομικών».
Στην Αθήνα σε επιφυλακή βρίσκονταν περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί. Σε ετοιμότητα ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω και της παραμονής στην πόλη αντιεξουσιαστών από τη Γερμανία, που συμμετείχαν σε διαδήλωση υπέρ των κρατουμένων στις φυλακές την Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για επέμβαση της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο σε περίπτωση τέλεσης αυτόφωρων κακουργηματικών πράξεων.

Στην ομιλία του ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης επισήμανε τη σημασία του αγώνα για τη σημερινή εποχή, αναφερόμενος «στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τη συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και τις επιβουλές κατά της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που πληθαίνουν και γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, Δημήτρης Πρωτοψάλτης, μίλησε για την «κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας» και αναφέρθηκε στους κινδύνους της εποχής μας.

Μετά τις ομιλίες, έγινε το προσκλητήριο των νεκρών φοιτητών, κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973.
Η εκδήλωση της Επιτροπής Εορτασμού ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του ύμνου του Πολυτεχνείου δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της πορείας στους συγκεντρωμένους έξω από το Ίδρυμα.

Η Βουλή, σε ειδική συνεδρίαση, τίμησε με ενός λεπτού σιγή, την 35η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Σπυρίδων Ταλιαδούρος, που έκανε λόγο για διαχρονικές αξίες των ιδανικών των νέων του Πολυτεχνείου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ελληνικό λαό.
Ακόμα, έκανε λόγο «για παιδεία που εξοπλίζει τους νέους με σύγχρονα όπλα για να έχει η νέα γενιά ένα μέλλον στη σύγχρονη εποχή».
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Γείτονας, επεσήμανε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου ενισχύει την εθνική μας μνήμη, και καλεί τους νέους σε κοινούς αγώνες και πρόσθεσε ότι, στη σημερινή εποχή καλούμαστε να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και να του εγγυηθούμε τα δικαιώματα του.
Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου, σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν αποτέλεσμα μικρών και μεγάλων αντιστάσεων και έκανε λόγο «για ακόμα ένα παράδειγμα ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι μπορεί να τα βάλουν με τους μεγάλους».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας, μίλησε και αυτός για διαχρονικό μήνυμα της γενιάς του Πολυτεχνείου, και πρόσθεσε ότι η ιδέα τους παραμένει πάντα νέα και φρέσκια.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ανέφερε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιοτική δημοκρατία όταν αυτή ταλανίζεται από κουκουλοφόρους που ταλανίζουν και ταλαιπωρούν το πολίτη.



http://www.in.gr/
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας...



* Στις 10 π.μ. συνεργασία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό η Κυβερνητική Επιτροπή.
* Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Ιβάν Γκασπάροβιτς, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα.
* Στις 11 π.μ. η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό της, πρίγκιπα Σαούντ Αλ Φαϊζάλ. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας.
* Από τις 11 π.μ. προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία προς τη Βουλή.
* Στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου παρουσίαση νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.
* Στις 12 το μεσημέρι στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, συνέντευξη Τύπου για την έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής».
* Στη 1:15 μ.μ. ο Κάρολος Παπούλιας δεχθεί τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.
* Στη 1:30 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας απονομή στον πρόεδρο της Σλοβακίας, Ιβάν Γκασπάροβιτς, του χρυσού μεταλλίου της πόλης των Αθηνών από τον δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη.
* Στις 2 μ.μ. η Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταβεί στο Προέδρικό Μέγαρο με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ.
* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Saud Al-Faisal.
* Στις 2 μ.μ. συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με την προσωρινή διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων της Altec Telecom.
* Στις 2:30 μ.μ. ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα, Saud bin Faisal bin Abdul Aziz.
* Στις 2:30 μ.μ. η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών.
* Στις 4:30 μ.μ. στο κτίριο του Μεγάρου Καρατζά εκδήλωση για τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, από το Οικονομικό Business Tank και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.
* Σήμερα (στις 3 μ.μ.) η κηδεία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κοίλιαρη, από το Κοιμητήριο του Ζωγράφου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Τύπου...


Το επίμαχο βίντεο, που αφορά στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και η κόντρα που επισείει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, οι προβληματισμοί που προκαλούνται, οι ακάλυπτες επιταγές του 1,1 δισ. ευρώ, που «πνίγουν» τις επιχειρήσεις, καθώς πολλαπλασιάζονται αυτές που μπαίνουν στον «Τειρεσία», η έγκριση της Κομισιόν στο σχέδιο των 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, καθώς και η έκρυθμη κατάσταση στις φυλακές με τρίτο κρατούμενο νεκρό, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με άτομα του υποκόσμου και εκβιασμούς κάνουν αντιπολίτευση!... Με αφορμή το επαίσχυντο βίντεο εκβιασμού..."
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ψευδομάρτυρες στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι. Δήλωση-βόμβα του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου".
* Η ΑΥΓΗ: "Απελπισία στις φυλακές. Τρίτος κρατούμενος νεκρός, προτίμησε την αγχόνη".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "5 τελεσίδικες καταδίκες και 5 ακόμα δίκες σε εκκρεμότητα μετράει ο εκβιαστής δικηγόρος".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ύστατες προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή. Σήμερα στη Βουλή η πρώτη πράξη με τα μέτρα για τις τράπεζες".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κατέρρευσε η σκευωρία. Καταιγίδα εξελίξεων και αποκαλύψεων μετά το βίντεο της ντροπής".
* ΕΘΝΟΣ: "Τρίγωνο Πανοράματος. Πως "έδεσε το γλυκό" σε Βατοπέδι, Θεσσαλονίκη, Κύπρο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σοκ. Αλυσοδεμένοι οι κρατούμενοι στην εντατική".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξύπνησε αργά από τον λήθαργο το Μαξίμου. Πανικόβλητο εξετάζει πολλά σενάρια για αντιστροφή του κλίματος
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έρανος για γάζες! Χωρίς αναγκαία υλικά τα νοσοκομεία".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έστησαν εταιρεία για το ιερό πλιάτσικο. Βατοπέδιο: Αποκαλύψεις στην εξεταστική: Η Μονή κέρναγε, η Μονή έπινε".
* ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι αυξάνονται ως μερίδιο του ΑΕΠ. Ακατανόητη η πολιτική της Κυβερνήσεως".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ασφυκτιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Έκρηξη ακάλυπτων επιταγών, αδυναμία καταβολής φόρων".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Το επίμαχο βίντεο ζητάει η Εξεταστική Επιτροπή. Την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις για το Βατοπαίδιο".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Εκβιασμοί, ψέματα και βιντεοταινίες. Εμφύλιος γαλάζιων για το Βατοπέδι".
* Η ΝΙΚΗ: "Η κυβέρνηση στον κατήφορο. Σε πορεία διαρκούς φθοράς και ανυποληψίας".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βουλιάζουν τα ταμεία κυβερνήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα. Αναγκαία η αγωνιστική δράση ασφαλισμένων - φαρμακοποιών - γιατρών".
* Η ΧΩΡΑ: "Τα λεφτά πάνε στις τσέπες τους. Βολές Βγενόπουλου κατά Αλογοσκούφη για τη στήριξη στις τράπεζες".
* City Press: "Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου. Επιστολή Ψωμιάδη εκθέτει υπουργούς".
*
Metro: "Απόφαση "ανάσα" έδωσε το ΟΚ η Κομισιόν στο σχέδιο των 28 δισ. για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών".
* Metropolis: "Ένα νέο ανταγωνιστικό βενζινάδικο".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μεγάλα κανόνια "σκάνε" στην αγορά. Έξι ακάλυπτες επιταγές 91,4 εκατ. ευρώ".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το Πολυτεχνείο ζει. Επίκαιρα τα μηνύματα της εξέγερσης 35 χρόνια μετά".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Έσχατη πρόκληση από τα Σκόπια επειδή παρεμποδίσαμε την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ".


Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι οι ακόλουθοι:


* ΕΞΠΡΕΣ: "Ακάλυπτες επιταγές 1 δισ. "πνίγουν" τις επιχειρήσεις".
* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ακάλυπτες επιταγές 1,1 δισ. Τα χρέη παραλύουν εμπόριο - βιομηχανία".
* ΚΕΡΔΟΣ: "Οι ακάλυπτες επιταγές πλημμύρισαν την αγορά. Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί σε στάση πληρωμών".
* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το Δημόσιο θα δανεισθεί 43 δισ. ευρώ το 2009".



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Tuesday!...

.
.
.





.

.

.


Διαβάστε Περισσότερα...