Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Πόσο, μα πόσο μ@@κες μπορεί να είναι κάποιοι "Άρχοντες";;;...



Από χθες το απόγευμα, που γράψαμε για το ΛΟΥΚΕΤΟ στο σταθμό του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία (να και η σχετική ανάρτηση, Λουκέτο, από αύριο, στο Σταθμό του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία. )όπως πληροφορηθήκαμε, κάποιοι "Άρχοντες", έλεγαν ένα - γύρω ότι, αυτά είναι δικές μας φήμες, ότι το κάνουμε σκόπιμα και κάτι άλλες τέτοιες "χοντράδες" και μ@@κιες!...

Δεν απαντήσαμε. Περιμέναμε υπομονετικά να ξημερώσει.

Να τους τρίψουμε στη μουτσούνα τις φωτογραφίες από τον ΟΣΕ!

Τον κλειστό Σταθμό της Κυπαρισσίας...

Τον............. πρώτο Σταθμό που με τις νέες αποφάσεις του Υ.Μ.Ε. και του ΟΣΕ & της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκλεισε.



Πάρτε να έχετε ρε νούμερα, ρε ξεφτιλισμένοι...

Πάρτε να κοιτάτε, το νέο ΛΟΥΚΕΤΟ που μπήκε επί των ημερών σας...

Και πείτε στα "φερέφωνά" σας, να σιωπήσουν, να το βουλώσουν, γιατί εξαντλείτε κάθε όριο ανοχής και αντοχής μας... Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!!!










Και ένα τραγουδάκι, έτσι για αρχή...




***Έρχεται και συνέχεια.......





Διαβάστε Περισσότερα...

Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου: "YME & ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβάλλουν το σφαγιασμό των δρομολογίων και το λουκέτο σε Σταθμούς".


Με μιά σκληρή ανακοίνωση ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου "απαντά" στην προκλητική και δραματική περικοπή των δρομολογίων που επέβαλλαν το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καταγγέλλει την προσπάθεια απαξίωσης του σιδηροδρόμου ελπίζοντας ότι την υστάτη ώρα θα καταλάβουν τη βαρύτητα του εγκλήματος που επιχειρούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...............


"Επιβεβαιώθηκαν οι έντονες φήμες που ήθελαν το ΥΜΕ και τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ / ΟΣΕ να επιβάλουν το σφαγιασμό των δρομολογίων του Ελληνικού δικτύου και στις οποίες εγκαίρως αναφερθήκαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο «καμαρώνει» για τις περικοπές τάζοντας «καθρεφτάκια» για τους ιθαγενείς...
όπως εισιτήρια μέσω ΑΤΜ (θα πουλά ανύπαρκτα δρομολόγια μέσω ΑΤΜ;). Σε οποιοδήποτε ευρωπαίο (Γερμανό, Γάλλο, Ελβετό, Βρετανό) πολίτη θα πλάσαραν αυτές τις περικοπές θα προκαλούσαν καγχασμό, ειρωνεία και περιφρόνηση.
Μεγάλα αστικά κέντρα της Ελληνικής περιφέρειας (ενδεικτικά: Πάτρα, Πύργος, Καλαμάτα, Βόλος, Τρίκαλα, Σέρρες) μένουν με ελάχιστα τραίνα να τα συνδέουν με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή την ενδοχώρα τους, και μάλιστα αυτά τα τραίνα σε εντελώς ακατάλληλες ώρες για να προσελκύσουν το επιβατικό κοινό. Όλα αυτά βαπτίζονται με την απατηλή επιγραφή «καθολική υπηρεσία»(;!). Όποιον συγκοινωνιολόγο και να ρωτήσουν θα μάθουν ότι σιδηροδρομική συγκοινωνία με ένα ή δύο δρομολόγια τη μέρα δεν νοείται, είναι συγκεκαλυμμένο κλείσιμο.
Με αυτό τον τρόπο διάφοροι «φωστήρες» του συγκοινωνιακού σχεδιασμού με «περγαμηνές» αποτυχίας από τον ιδιωτικό τομέα επιχειρούν να πουλήσουν χειρότερο προϊόν (λίγα, αραιά, σε ακατάλληλες ώρες δρομολόγια) σε ακριβότερη τιμή με απώτερο μάλιστα στόχο το διπλασιασμό των τιμών!
Φυσικά το μόνο που θα πετύχουν είναι η μείωση του επιβατικού κοινού, η απαξίωση του σιδηροδρόμου, η στροφή του κοινού σε άλλα, ανασφαλέστερα και ρυπογόνα, μέσα μεταφοράς και αν όχι βραχυπρόθεσμα, σίγουρα μακροπρόθεσμα αύξηση των ελλειμμάτων.
Για να χρυσώσουν το χάπι επισπεύδουν την παράδοση στην κυκλοφορία, έργων που χρονίζουν αδικαιολόγητα (Γραμμές Χαλκίδας και Τρίπολης/Ναυπλίου), χωρίς αυτά να είναι πλήρως έτοιμα, με ταχύτητες χαμηλότερες απ' ό,τι πριν ξεκινήσουν τα έργα (τα οποία είχαν σκοπό ακριβώς την αύξηση των ταχυτήτων!)
Όλα αυτά βαφτίζονται «Εξορθολογισμός». Δεν πείθουν κανέναν: Οι αυτοδιαφημιζόμενοι ως «τεχνοκράτες» ηγήτορες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πειθαρχώντας στις επιταγές του πολιτικού τους προϊσταμένου, μεταφέρουν τροχαίο υλικό από τη «σφαγιαζόμενη» Θεσσαλία και τις Σέρρες για να εκτελεί μεταμεσονύχτια «προαστιακά» δρομολόγια στην περιοχή της Κομοτηνής (εκλογική περιφέρεια του κ. ΥΜΕ). Δεν έχουμε πρόβλημα με την αύξηση των δρομολογίων όπου και κυρίως όπως χρειάζεται. Εδώ όμως πρόκειται βέβαια για ακραίας μορφής πολιτικαντισμό. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δε σπεύδει να βαπτίσει τις εντολές του ΥΜΕ «επέκταση του προαστιακού σε περιοχές εκτός Αττικής» (!). Μαζί με άλλα υποτίθεται ότι ενισχύονται τα δρομολόγια στον άξονα ΠΑΘΕ (ψευδές-κανένα δρομολόγιο δεν προστέθηκε, περικόπηκαν μάλιστα δρομολόγια για Πάτρα και Παλαιοφάρσαλο) και με επιπλέον βαγόνια (αμφιβάλλουμε-θα έχουν στείλει τους τεχνίτες που συντηρούν τα βαγόνια σε «εφεδρεία») ενώ διασυνδέονται τα περιφερειακά με τα αρτηριακά δρομολόγια (ουδέν ψευδέστερο: οι αναμονές σε Λάρισα, Παλαιοφάρσαλο και Πύργο για «ανταποκρίσεις» είτε επιμηκύνονται είτε οι «ανταποκρίσεις» χάνονται για λίγα λεπτά!)
Δεν πρόκειται φυσικά όλα αυτά να μειώσουν αυτό που γκαιμπελικά βάφτισαν «έλλειμμα» γιατί ο κύριος όγκος του αφορά τη διαχρονική αυτοχρηματοδότηση από τον ΟΣΕ έργων υποδομής όταν τα ανταγωνιστικά οδικά έργα χρηματοδοτούνται από τον Δημόσιο Προϋπολογισμό. Ξαναθέτουμε το ερώτημα: Θα διανοηθούν ποτέ να «κλείσουν» το ΥΠΕΧΩΔΕ επειδή το πρόγραμμα οδικών του υποδομών κοστίζει στο φορολογούμενο 4.5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα;
Φυσικά, οι «τεχνοκράτες» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις περγαμηνές αποτυχίας από τον ιδιωτικό τομέα ουδέποτε διανοήθηκαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τις εταιρείας τους (αντίθετα τις μειώνουν). Ουδέποτε διανοήθηκαν να θίξουν κακώς κείμενα και να μειώσουν το κόστος που προέρχεται από τον τρόπο παραγωγής της εταιρείας που διοικούν. Αντί να συγκρουστούν με τις αγκυλώσεις της εταιρείας τους συγκρούονται με την Ελληνική Περιφέρεια και τιμωρούν τους πελάτες τους.
Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια απαξίωσης του σιδηροδρόμου και ελπίζουμε ότι την υστάτη ώρα θα καταλάβουν τη βαρύτητα του εγκλήματος που επιχειρούν. Αντί να βγάζουν δελτία τύπου που θα δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και θα τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα πρέπει να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις που βελτιώνουν τις συγκοινωνίες αυτής της χώρας. Γι' αυτό άλλωστε πληρώνονται. για να διοικούν μία ΔΕΚΟ και όχι να ενεργούν ως γραφείο τύπου του ΥΜΕ".

Από τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου
31-07-2009




Διαβάστε Περισσότερα...