Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΚΡΑΧ(τε τους οσο μπορειτε και μη γινεστε και εσεις θυματα των ειδησεων)


Ο κανόνας λέει ότι, όταν κάτι έχει αίμα, σπέρμα, πείνα, γενικά μιζέρια και προκαλεί θλίψη, πουλάει! Έτσι, λοιπόν, καθημερινά δεχόμαστε επιθέσεις από ειδήσεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Όμως, κάποια στιγμή πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και να κλείσουμε τα αυτιά μας.Δεν είναι τυχαίο που στην Αθήνα η πλειοψηφία των τηλεθεατών βλέπει ειδήσεις στο Star. Δε θα πω ότι όλα είναι ρόδινα ή ότι δεν υπάρχει δυστυχία και φτώχεια στον κόσμο, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο θέ- λουν να τα παρουσιάζουν.Υπάρχει και μια άλλη πλευρά, αυτή που δίνει χαρά, γέλιο, ευχαρίστηση. Αλλά αυτή η «καλή» πλευρά δεν πουλάει! Σκεφτείτε, πόσες φορές έχετε πληροφορηθεί μια ευχάριστη είδηση, άλλωστε δεν είναι τυχαία η έκφραση “good news no news”. Αν ρωτήσεις κάποιον στο δρόμο, σου λέει: άσε, οικονομική κρίση, ανεργία, γενιά των 700 ευρώ, ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας, το βαρέλι του πετρελαίου ακρίβυνε, θα κάνει μεγάλο σεισμό, δε θα πάρουμε ποτέ σύνταξη και ένα ακόμα κάρο πια- σάρικες ειδήσεις, με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Αν, όμως, του πεις να σου πει πώς έβγαλε το συμπέρασμα, δύσκολα θα βρει μιαν απάντηση που να «στέκει».Έχετε, όμως, φιλτράρει ποτέ αυτά που ακούτε; Αν ίσχυαν όλα όσα ακούγονται, θα έπρεπε να πάρουμε φόρα και να φουντάρουμε. Να μην κυκλοφορεί κανείς έξω, γιατί περιμένουμε μεγάλο σεισμό, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί, γιατί, γιατί. Σκεφτείτε πώς ήταν η ζωή πριν 10 χρόνια: ούτε καθημερινάέβγαιναν ούτε αυτοκίνητα (έστω με δόσεις) αγόραζαν άτομα κάτω των 25, ούτε 300 ευρώ για κινητό χαλούσαν, ούτε έκαναν 2 πακέτα τσιγάρα, ούτε έπαιρναν παντελόνια 200+ευρώ.Όχι πως είναι κατακριτέα τα παραπάνω, απλά αποτελούν τα «ευ ζην» και όχι τα «προς το ζην».Οπότε, αν κάποιος θέλει πραγματικά να αντέξει, θα αντέξει!Ας χαλαρώσουμε λίγο, λοιπόν, κι ας το δούμε ρεαλιστικάκαι θετικάτο θέμα. Στην τελική και με 700 ευρώ μπορεί να «βγει» κάποιος, αρκεί να έχει θετική σκέψη και κάνοντας σωστό προγραμματισμό. Και όσοι συνεχίζετε να πιστεύετε στα τραγικά που ακούτε, πάρτε φόρα και καλό δρόμο! Καλή σας ανάγνωση!


Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης (Πρωτο-must-ορας)



***Tο κείμενο αυτό το διάβασα στο MUST magazine, το μηνιαίο περιοδικό της Μεσσηνίας και οφείλω να ομολογήσω πως συμφωνώ απόλυτα με τον γράφοντα και υπογράφοντα "Πρωτο-must-ορα" - Υπεύθυνο Έκδοσης, συμπατριώτη Παναγιώτη Μπαμπαρούτση, γι΄αυτό και το αναδημοσιεύουμε.

Εσείς μπορείτε να διαβάζετε το MUST στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mustmagazine.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων



Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΤΕΔΚ η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2009.
Ο εισηγητής του προϋπολογισμού και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, Δημήτρης Τσίχλης, παρουσίασε στα μέλη της Ένωσης, που έδωσαν το παρόν, τον οικονομικό απολογισμό του Συνδέσμου για τα δύο τελευταία έτη και στη συνέχεια προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση των εσόδων και των εξόδων των Δήμων του Νομού.
Είναι χαρακτηριστικό πως η σύσταση του προϋπολογισμού δείχνει αναγκαία, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος της Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.
Μετά τον απολογισμό, τη σκυτάλη στη συζήτηση πήρε το ζήτημα του προϋπολογισμού, με το θέμα των υποδομών να λαμβάνει αρκετά μεγάλη έκταση με διαφωνίες του Κώστα Αθανασόπουλου όσον αφορά στη σύστασή του.
Όλοι συμφώνησαν ωστόσο πως ο κανονισμός που προβλέπει ένα απορριμματοφόρο ανά 25.000 κατοίκους πρέπει να τροποποιηθεί, κάτι που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης σε πυκνοκατοικημένες - ειδικά - περιοχές, θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους.
Οι αντιδράσεις του Κ. Αθανασόπουλου στη συνέχεια εστιάστηκαν στον νέο κώδικα εσόδων και εξόδων τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει διαχωρισμός εσόδων και εξόδων για κάθε Δήμο.
Ο δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, τοποθετήθηκε σημειώνοντας πως «πρέπει να μείνουν μακριά από τούτο το τραπέζι τα περί αποτυχίας του Συνδέσμου».
Τέλος ο απολογισμός των δύο προηγούμενων ετών υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Κώστα Αθανασόπουλο να ψηφίζει υπέρ με προϋποθέσεις.


Του Κωνσταντίνου Κουλοχέρη - Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Σε ενημέρωση προς τα ΜΜΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου προχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέσω του προέδρου της, καθηγητή Κωνσταντίνου Δημόπουλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε.


Συγκεκριμένα ο κ. Δημόπουλος αναφέρει:


«Αφού σας ευχαριστήσω για μιαν ακόμη φορά για την προβολή του Πανεπιστημίου μας, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής σχετικά με το πρόβλημα των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη σαράντα υπαλλήλων με σύμβαση. Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών υπέγραψε απόφαση για επιπλέον πενήντα περίπου θέσεις με σύμβαση για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι Υπηρεσίες μας θα επιταχύνουν τις διαδικασίες έτσι, ώστε εντός του Ιανουαρίου να πληρωθούν οι θέσεις αυτές. Δημοσιεύτηκαν οι διορισμοί των 16 μονίμων υπαλλήλων που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 5Κ/2007). Εντός του πρώτου διμήνου του 2009 θα ολοκληρωθεί και η πρόσληψη 24 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 4Κ/2008).
Συμφώνως με τα παραπάνω το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποκτά ικανό αριθμό μονίμων υπαλλήλων και συμβασιούχων κι έτσι δίδεται λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου μας. Ευχόμεθα σε όλους σας καλές γιορτές
».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Η κακοκαιρία αποτελείωσε την ελαιοπαραγωγή της Τριφυλίας


Από σφοδρότατους ανέμους δέρνεται για ακόμη μια φορά από χθες η περιοχή της Τριφυλίας -
οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, αποτελειώνουν την όποια παραγωγή υπάρχει ακόμη πάνω στις ελιές. Οι άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή υπολογίζονταν ότι ήταν της τάξεως άνω των 7 Μποφόρ και είναι γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα ενισχύονταν ακόμη περισσότερο.
Από παραγωγούς και γεωπόνους μάς επισημάνθηκε ότι από την ισχυρή ανεμοθύελλα που μέσα σε λίγες μέρες χτυπά και πάλι την περιοχή, κατά κύριο λόγο αναμένεται να πληγούν και πάλι οι ελιές, καθώς ο λιγοστός καρπός που έχει μείνει πάνω στα δέντρα πλέον είναι σε φάση ωρίμανσης και πέφτει πολύ εύκολα.
Η καταστροφή πια στις ελιές που δεν είχαν συγκομιστεί μέχρι τώρα, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των ανέμων εκτιμάται ότι θα είναι ολοκληρωτική.
Επίσης φόβοι υπάρχουν και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες της περιοχής, όπως είναι τα υπαίθρια λαχανικά τα οποία ήδη έχουν πληγεί, αλλά και οι θερμοκηπιακές μονάδες οι οποίες και πάλι θα δοκιμαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Κ.Μπ. - Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Πάνε για κινητοποιήσεις οι Συκοπαραγωγοί


Καίρια ερωτήματα έθεσε ο Τάσος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λευκοχώρας, όσον αφορά στην πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης που προέρχεται από δικαιώματα σύκου.
Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τρίτης, στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» στη Μεσσήνη, παρόντων του Σταύρου Δημόπουλου και του Νίκου Θεοδωρακόπουλου, ο κ. Αποστολόπουλος διάβασε το ακόλουθο κείμενο:
«Κατά την περίοδο του Μαΐου του έτους 2008, όπως και κάθε χρόνο, οι παραγωγοί κλήθηκαν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους, στις κατά τόπους Ενώσεις Αγρ. Συν/σμών.Στην παρούσα ενεργοποίηση ενταχθήκαμε στην ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝ. (ΕΚ) 1782/2003.Στην ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ εντάχθηκαν οι παρακάτω κατηγορίες καλλιεργειών:Ξηρά μη μεταποιημένα σύκα και δαμάσκηναΕλαιώνες για παραγωγή ελαιολάδουΕλαιώνες διπλής κατεύθυνσηςΣταφίδεςΕκτάσεις δικαιωμάτων αγρανάπαυσηςΟπωροκηπευτικά.Τα προσωρινά δικαιώματα των οπωροκηπευτικών προέκυψαν από το μέσο όρο των τριών ετών (2004 – 2005 – 2006), εξαιρώντας την παραγωγή του έτους 2007, λόγω του ότι είχε πληγεί από τον καύσωνα και ήταν μειωμένη κατά 50%.Έτσι, λοιπόν, τα δικαιώματα που προέκυψαν από την τριετία, ως σημείο αναφοράς, προστέθηκαν στην ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ και οι παραγωγοί κλήθηκαν να καταβάλλουν το γνωστό χαράτσι για την ενεργοποίησή τους.Το ύψος των δικαιωμάτων στα ξηρά σύκα προέκυπτε στο ένα (1) ευρώ ανά κιλό, σύμφωνα με τα έντυπα του ΟΠΕΚΕΠΕ των αιτήσεων – δηλώσεων της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ. Έτσι, λοιπόν, προέκυπτε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανά παραγωγό.Αυτό το ποσό, προστιθέμενο με το αντίστοιχο των ελαιώνων, της σταφίδας, της τομάτας, των πορτοκαλιών και γενικότερα όλων των επιδοτούμενων καλλιεργειών, ανέβαζε το συνολικό ύψος της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ.Σε συνάρτηση αυτού αυξήθηκαν και τα απαιτούμενα εκτάρια, ώστε να εξισωθούν ανάλογα με το ύψος της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ.Το αστείο της υπόθεσης αρχίζει από εδώ και κάτω.Τα στοιχεία που κατεργάστηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως προς το σημείο αναφοράς της τριετίας, και τα ανάλογα ποιοτικά κιλά ανά παραγωγό, εστάλησαν από την ΣΥΚΙΚΗ.Αυτά τα στοιχεία παραδόξως ήταν μη ακριβή. Δεν ανταποκρίνονταν στα πραγματικά εκτάρια των σημερινών συκεώνων.Ανέφεραν αριθμό στρεμμάτων λανθασμένο και στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερο του πραγματικού, που είχε ως συνέπεια να έχουμε έναν παραγωγό με 3.500,00 ευρώ δικαιώματα να καλείται να τα εξισώσει με έκταση 7 στρεμμάτων, και έναν άλλο παραγωγό με 7.000,00 ευρώ δικαιώματα να καλείται να παρουσιάσει 57 στρέμματα. Και όλα αυτά λόγω του λανθασμένου ή μάλλον ανύπαρκτου μητρώου μελών.Και τότε, άρχισε η κούρσα των εικονικών μισθωτηρίων ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη έκταση.Από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μας παρότρυναν να προβούμε σε μισθωτήρια εκτάσεων, είτε καλλιεργούμενων, είτε χερσωμένων, δασικών, ακόμη και σε βοσκοτόπια. Συγκεκριμένα, μας έδιναν το δικαίωμα να μισθώσουμε εκτάσεις, και εκτός νομού, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το ποσό της ενίσχυσης.Και εμείς το πράξαμε.Μπήκαμε στο κόστος των μισθωτηρίων, και κάποιοι από εμάς πληρώσαμε έως και το 40% της επιδότησης που μας αναλογούσε, αρκεί και μόνο να εξασφαλίσουμε την ενίσχυση.Επιβαρυνθήκαμε το αυξημένο χαράτσι της Ένωσης Αγρ. Συν/σμών, που είναι σε συνάρτηση με τον όγκο των χρημάτων της ενεργοποίησης.Υπογράψαμε και καταθέσαμε την ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, στην οποία αναφέρονται οι όροι ανάληψης υποχρεώσεων, που είναι «ουκ ολίγοι». Από συμμόρφωση κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας έως και πολλές απαιτήσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης.Και τώρα, εγώ, ο αγροτάκος, αναρωτιέμαι:Πώς γίνεται να αναλαμβάνω όλες τις υποχρεώσεις μου στα πλαίσια του κανονισμού 1722/2003;Να καταβάλλω ό,τι μου ζητήθηκε (έγγραφα και κόμιστρα), να κάνω δαπάνες που εσείς με προτρέψατε, από σφάλμα σας;Και έρχεται τώρα ο ΟΠΕΚΕΕ, βάζει τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά όχι τα σωστά.Αν θέλουμε να μιλάμε για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, κύριοι, τα χρήματα μπαίνουν στο σύνολό τους και την ίδια ημέρα.Ενεργοποιήσαμε ένα (1) ευρώ, ανά κιλό προϊόντος, και καταβλήθηκαν λιγότερα από 0,19 λεπτά, σε κάποιους 0,17 και σε μια μεγάλη μερίδα παραγωγών καθόλου χρήματα.Και επειδή αυτό το διάστημα κανένας δε βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, παρακαλώ σας,Κύριε Νομάρχη, κύριε πρόεδρε της ΣΥΚΙΚΗΣ, κύριε πρόεδρε της Ένωσης Αγρ. Συν/σμών, εξηγήστε μας να καταλάβουμε, πώς γίνεται να ισχύει μονομερώς η Αίτηση – Δήλωση ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ;Ποια είναι εν τέλει η τιμή που προσδιορίστηκε ανά κιλό στα δικαιώματα του Σύκου;Γιατί η καταβαλλόμενη αξία είναι μικρότερη του ενός πέμπτου της αρχικής ενεργοποίησης;Πώς γίνεται η κατάθεση πληρωμής να είναι σχεδόν το ήμισυ της επιδότησης που ίσχυε μέχρι πέρυσι (ενδεικτικά αναφέρω στα 0,30 λεπτά ανά κιλό);Μήπως είναι προκαταβολή και ανησυχούμε άδικα;Σας παρακαλούμε όπως μεταφέρετε τα παραπάνω ερωτήματά μας, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην ηγεσία του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης. Όπως τη δυσφορία μας και τη δυσανασχέτησή μας, για τον τρόπο που χειρίστηκαν, την παρούσα κρίσιμη στιγμή, τον συκοπαραγωγικό κόσμο.Σας παρακαλούμε, δώστε μας μία αξιοπρεπή απάντηση και λύση, στο πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε, πριν μας αναγκάσετε σε ομαδικές κινητοποιήσεις και αγωγές κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, για μη τήρηση των όρων της ενιαίας ενίσχυσης».


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεχίζουν την κατάληψη οι σπουδαστές του ΤΕΙ






Συνεχίζεται η κατάληψη από τους σπουδαστές στο ΤΕΙ Καλαμάτας, που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από ειδικό φρουρό της Αστυνομίας πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια.
Οι τοίχοι του προαυλίου έχουν γεμίσει με συνθήματα, όπως «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» ή «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», ενώ το θυρωρείο του ΤΕΙ έχει μετατραπεί σε γραφείο ενημέρωσης και επικοινωνίας των καταληψιών, όπου υπάρχει τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής και τηλεόραση.
Ο πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Βασίλης Σκέντζος, τον οποίο συναντήσαμε χθες το μεσημέρι στο ίδρυμα μαζί με συσπουδαστές του, μας είπε: «Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου οι δύο σχολές του ΤΕΙ πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις, όπου υπερψηφίστηκε το πλαίσιο που υποστήριζαν ΠΑΣΠ και Πανσπουδαστική. Η απόφαση ήταν κατάληψη, για το χαμό του 15χρονου από πυρά αστυνομικών, αλλά και διαμαρτυρία για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του 2008».
Οι σπουδαστικοί σύλλογοι συμμετείχαν και στην πορεία των μαθητών που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα. «Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον αδικοχαμένο μαθητή. Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στη στάση της κυβέρνησης. Εκτός από σκάνδαλα, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτε άλλο».
Όσον αφορά στα μαθήματα που δε γίνονται αυτές τις μέρες, ο πρόεδρος του Συλλόγου, σημείωσε: «Πριν προχωρήσουμε στην κατάληψη, εξασφαλίσαμε ότι τα μαθήματα και τα εργαστήρια που θα χαθούν αυτή την εβδομάδα, μπορούν να γίνουν μία εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα».



Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Παράταση για το δρόμο Χριστιάνοι-Μουζάκι-Χώρα



Προθεσμία μέχρι τις 30 Μαρτίου 2009 έδωσε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Ν.Ε. Υποδομών στον ανάδοχο του έργου «Βελτίωση διαδημοτικού δρόμου Χριστιάνοι – Μουζάκι – Χώρα», προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες. Κατά τον ίδιο τρόπο αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου για το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας στην Ελληνοεκκλησιά του Δήμου Ανδρούσας» και μέχρι τις 31 Μαρτίου για το «Συντήρηση δρόμων προς αρχαιολογικούς χώρους ποταμού Νέδας». Επίσης, αποφασίστηκε να διατεθεί ποσό 178.500 ευρώ από το πρόγραμμα ΚΑΠ- Επενδύσεις 2008 για την αποπληρωμή του έργου «Δρόμος Βασιλίτσι – Κορώνη (τμήμα Βασιλίτσι έως διασταύρωση με την 9η επαρχιακή οδό προς Κορώνη).Εγκρίθηκαν, επίσης, λογαριασμοί εργασιών για τα έργα «Ανέγερση κτηρίου δύο αιθουσών 8ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας» (46.950 ευρώ από πιστώσεις του ΟΣΚ), «Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνης» (22.975 ευρώ από πιστώσεις ΟΣΚ 2007), «Βελτίωση – συντήρηση του οδικού άξονα Αρχαία Μεσσήνη – Ζερμπίσια, Κεφαλληνού, Ρευματιά, Μάλθη (Β΄ φάση)» (83.274 ευρώ από πιστώσεις ΚΑΠ – Οδοποιία 2008) και «Δρόμος Βασιλίτσι – Κορώνη (τμήμα Βασιλίτσι έως διασταύρωση με την 9η επαρχιακή οδό προς Κορώνη), με 178.500 από πιστώσεις ΚΑΠ 2008 – Οφειλές.


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΕΕ Πελοποννήσου - Τσουχτερά διόδια εισπράττει η εταιρεία


Το ΤΕΕ Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Σουφλιά διαμαρτύρεται για την ύπαρξη διοδίων στον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:«Στην Πελοπόννησο έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη χώρα μας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, που η ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στην Περιφέρειά μας έναν υψηλών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, που, κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, διαμαρτύρονται έντονα για τα «τσουχτερά» διόδια που υποχρεούνται να πληρώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.Η Ανάδοχος Κατασκευάστρια Εταιρεία με την έναρξη των έργων υποδομής (κατασκευής σηράγγων, διαπλάτυνσης της οδού και λοιπών βελτιώσεων αυτής) αύξησε και το τέλος των διοδίων για τους χρήστες της οδού.Θεωρώντας ότι η είσπραξη του τιμήματος από τα διόδια είναι ένα καθαρά ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση ολοκληρωμένου έργου και ότι ο οδηγός-χρήστης θα πρέπει να πληρώνει για ένα δίκτυο που θα του εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και ασφάλειας, διαφωνούμε ριζικά με την «προείσπραξη» αυτού του τέλους των διοδίων, σε μία οδό που την παρούσα χρονική περίοδο είναι ένα συνεχές εργοτάξιο. Ένα εργοτάξιο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε μία μόνο ανά κατεύθυνση και με συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, προκαλούν αναπόφευκτα καθυστερήσεις στους χρήστες, αυξάνουν την επικινδυνότητα της οδού, μειώνουν την οδική ασφάλεια και γενικά δημιουργούν δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες. Κατόπιν αυτών και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και η μέριμνα προς το κοινωνικό σύνολο, ζητάμε από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα, ώστε να απαλλαγούν τα διερχόμενα οχήματα από το τέλος των διοδίων, έως ότου δοθεί σε κυκλοφορία τουλάχιστον όλο το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου –Τρίπολης».


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Το Ασφαλιστικό σύστημα είναι γυμνό, του έφαγαν τα λεφτά»


Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ενημέρωση για το Ασφαλιστικό Σύστημα και ειδικά για τις νέες ρυθμίσεις, που έχει φέρει ο νέος νόμος 3655/2008.

Ομιλητής σε αυτή την ενημέρωση ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας κ. Γ. Ρωμανιάς.


Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη αυτής της εκδήλωσης για την ενημέρωση του κόσμου πάνω στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε: «Η σημερινή ενημέρωση είναι στα πλαίσια της γενικότερης ενημέρωσης που κάνει η ΓΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα. Θα αναφερθούμε στις εξελίξεις βάσει του τελευταίου νόμου, στις ενοποιήσεις των Ταμείων Κύριας κι Επικουρικής Ασφάλισης και σε ορισμένα άλλα ζητήματα. Η συζήτηση θα εστιαστεί και στην επίλυση αποριών του κόσμου πάνω σε ό,τι θέλουν και γενικό και ειδικό. Ακόμα θα αναφέρουμε τις εξελίξεις από την εκδίκαση του ζητήματος των ορίων ηλικίας των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το σύστημα στην Ελλάδα έχει πρόβλημα, έχει 150.000.000 ευρώ χρέη, τα Ταμεία δεν έχουν αποθεματικά κι αυτό δημιουργεί κατά βάση όλο το πρόβλημα. Αν υπάρξουν αυτά τα αποθεματικά, λειτουργήσει σωστά ο νόμος σε αυτή την αναμόρφωση της διοικητικής λειτουργίας, που προβλέπει και καλυφθούν τα ελλείμματα, τότε μπορούμε να πούμε ότι, κάτι έχει γίνει. Το σύστημα είναι γυμνό, του έφαγαν τα λεφτά».


Παρέμβαση από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου
Πρώτος τον λόγο για μια σύντομη παρουσίαση αυτής της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων της Καλαμάτας πάνω στο νέο Ασφαλιστικό Σύστημα έλαβε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κ. Σωτήρης Τσώνης. Στον χαιρετισμό, που απηύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Η προσπάθειά μας αυτή σήμερα είναι στο πλαίσιο της σωστής και πλήρους ενημέρωσης των εργαζομένων. Σκοπός όλων μας είναι η θωράκισή μας με γνώση στον Νόμο 3655/2008, που άλλαξε το τοπίο της ασφάλισης στη χώρα μας. Ο ομιλητής μας σήμερα, ο κ. Ρωμανιάς, πέρα από ειδικός στο θέμα είναι και συνεργάτης του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Το τι περιλαμβάνει ο νόμος, μας αφορά όλους. Δεν θα πρέπει όμως να το προσεγγίσουμε με καθαρά λογιστική πρακτική. Θα πρέπει να το δούμε διευρυμένα, με ματιά πολιτική και κοινωνική. Η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά μας. Να στηριζόμαστε σε μια επάρκεια στους πόρους και σε μία στοχευμένη ανάπτυξη. Στήριξη στην απασχόληση, καθώς και μείωση της ανεργίας».


Ανάπτυξη του Ασφαλιστικού από τον κ. Ρωμανιά
Ο ειδικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, κ. Ρωμανιάς, στην ομιλία του ανέπτυξε πολλά ζητήματα και απάντησε σε απορίες των παρευρισκομένων για τα ασφαλιστικά πεπραγμένα. Αναλυτικά ανέφερε: «Ένα πράγμα, που πρέπει όλοι να καταλάβουν, είναι ότι, η σύνταξη, που ο καθένας θα πάρει, θα τον ακολουθεί εφ’ όρου ζωής. Αυτό το λέω για να καταλάβουμε όλοι το πόσο σημαντικό είναι, πέρα από τις ετήσιες αυξήσεις που πάντα θα υπάρχουν, το βασικό το ποσό, που θα πάρει ο καθένας ως σύνταξη. Σήμερα κάνουμε αυτή την ενημέρωση, για να μην υπάρχουν φοβίες και να ξεπεραστεί σε όποιον βαθμό γίνεται η παραπληροφόρηση. Τρία σημεία που θέλω πρώτιστα να θίξω είναι ότι, η ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση με τα 3.500 ημερομίσθια θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2009. Ακόμη ότι η τωρινή ρύθμιση που αναφέρει συνταξιοδότηση τον συντάξιμο χρόνο μέχρι το 2007 επί του 80% του τελευταίου μισθού, συν τα χρόνια ασφάλισης μετά το 2007, επί τον μέσο μισθό των ετών είναι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε σε ισχύ. Νόμος Ρέππα! Αυτό που αλλάζει είναι ότι, από το 2007 μέχρι το 2017 θα μειωθεί ο συντελεστής αποκατάστασης σε 70%. Όμως, αυτό είναι στο μικρό κλάσμα του μισθού, οπότε όποιοι βιάζονται να φύγουν λόγω φόβου μείωσης της σύνταξης, κάνουν λάθος. Κανείς δεν θα πρέπει να βιάζεται, γιατί μπορεί να χάνει αυτήν τη μείωση, όμως κερδίζει πιο πολλά με την παραμονή του. Επίσης, αναφορά θέλω να κάνω στην εκδίκαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη νομοθεσία της Ελλάδας στο θέμα των ορίων συνταξιοδότησης στον Δημόσιο Τομέα. Η απόφαση θα εκδοθεί σε 3 μήνες και θα υπάρξουν και 5 με 6 μήνες μέχρι να γίνει η παρέμβαση, στο αν έχει ενσωματωθεί η απόφαση αν καταδικαστεί η χώρα μας.
Τέλος, στο θέμα αυτό πρέπει να πω ότι, η Ελλάδα προσέφυγε για να τύχουν και οι άνδρες αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης, που ήταν μέχρι τώρα στις γυναίκες μόνο βάσει της αρχής της ισότητας».


«Σάπια η κοινωνία»
Ο κ. Ρωμανιάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανισοκατανομής του εισοδήματος στην Ελλάδα. Για να κάνει πιο άμεσο αυτόν του τον προβληματισμό πρόβαλε διαφάνεια και με σχηματικό τρόπο έδειξε ότι, «στη χώρα το 40% του πληθυσμού κατέχει το 40% του πλούτου. Το 20% του πληθυσμού κατέχει το 40% του πλούτου και το υπόλοιπο 40% του πληθυσμού κατέχει το 20% του πλούτου. Αυτό επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου και το ανησυχητικό είναι ότι, χρόνο με τον χρόνο το φαινόμενο της ανισοκατανωμής μεγαλώνει επικίνδυνα».


Ασφαλιστική μεταρρύθμιση
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα της ενοποίησης των Ταμείων όπου τόνισε:

«Από τα 133 Ταμεία έμειναν 13, αυτά είναι τα: Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ, Ο.Α.Ε.Ε , Ο.Γ.Α, Ε.Τ.Α.Α, Ε.Τ.Α.Μ. - Μ.Μ.Ε, Ε.Τ.Ε.Α.Μ., Τ.Ε.Α.Ι.Τ., Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., Τ.Ε.Α.Δ.Υ., Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Τ.Α.Π.Ι.Τ., Τ.Π.Δ.Υ, Ε.Τ.Α.Τ. Αυτά λοιπόν είναι τα Ταμεία - ομπρέλες που έχουν εντός των πυλών τους τα όποια εντασσόμενα κάθε φορά και κατά περίπτωση Ταμεία. Αυτή η διοικητική ενοποίηση, που έχει γίνει, δίνει τη δυνατότητα στα Ταμεία - ομπρέλα να έχουν την οικονομική διαχείριση των Ταμείων τα οποία είναι εντός των πυλών τους. Επίσης και στα ενταγμένα Ταμεία τη δυνατότητα να κρατήσουν τα καταστατικά τους και τον έλεγχο και την ενημέρωση των περιουσιακών τους λογαριασμών. Αυτό πάντως θα προσβληθεί στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, όμως, η απόφαση θα έχει όριο υλοποίησης μετά 3 χρόνια από την έκδοση της απόφασης».


Του Κίμωνα Συνέσιου - Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Αναβρασμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας



Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχει σήμερα στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.


Τα αιτήματα τα οποία έχουν είναι:

Δημόσιος χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, αλλά και μισθολογική αναβάθμιση.

Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχει ένας έντονος αναβρασμός ειδικά τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις δηλώσεις, απαντήσεις και αντεγκλήσεις παραγόντων του Νοσοκομείου. Πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση είναι ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Χρυσομάλλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος και αναπληρωτής διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Ντίνος Τσερώνης.


Ζητούν επείγουσα σύγκλιση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων.


Ακόμη μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις, αλλά και τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων οι δύο νομαρχιακοί σύμβουλοι, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Γρηγόρης Μασούρας, της νομαρχιακής παράταξης «Ανατροπή», που ηγείται ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης, έλαβαν την πρωτοβουλία να θέσουν το όλο θέμα υπ’ όψη του αντινομάρχη Αθανάσιου Σαμέλη και της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων όπου προεδρεύει. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που του απέστειλαν χθες αναφέρουν: «Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Χρυσομάλλη, του διοικητού του Νοσοκομείου κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλου και του αναπληρωτού διοικητού της 6ης ΔΥΠΕ κ. Ντίνου Τσερώνη, οι οποίες δημιουργούν ανασφάλεια και αμφιβολία στους Μεσσήνιους πολίτες και επισκέπτες, απαξιώνοντας την παροχή υπηρεσιών από το Νοσοκομείο, ζητάμε επείγουσα έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων με μοναδικό θέμα συζήτησης την λειτουργία του Νοσοκομείου. Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία στην Επιτροπή των κ.κ. Τσερώνη, Χρυσομάλλη και Σωτηρόπουλου, καθώς και εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Δημόσιο Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα, αλλά και να διεκδικήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο ειδικευμένο προσωπικό για τη σωστή λειτουργία της ΜΕΘ και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου».


Ανούσιες αντεγκλήσεις.


Σήμερα αν κάποιος διαβάσει όλα αυτά στον Τύπο δεν θα καταλάβει πολλά, θα τα παρακάμψει και δεν θα δώσει σημασία. Ζητούμενο πρέπει να είναι η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, με όλο το προσωπικό που χρειάζεται, ώστε να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και όχι ανώφελες κόντρες. Ο εντυπωσιασμός δεν θα σώσει τον ασθενή. Το μόνο που θα τον σώσει είναι η Ιατρική επιστήμη, ο ιατρός που θα τον κουράρει. Και αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον το Νοσοκομείο να λειτουργεί, να υπάρχουν οι ιατροί στη θέση τους και να δουλεύουν στα λογικά κι εφικτά πλαίσια.


Του Κίμωνα Συνέσιου - Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Διάστημα: Ανακαλύφθηκε το πιο μακρινό κοσμικό νερό


Το πιο μακρινό νερό που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν ανακάλυψαν οι αστρονόμοι σε ένα γαλαξία που απέχει 11,1 δισ. έτη φωτός από τη Γη, βρίσκεται δηλαδή στα όρια του ορατού από τον πλανήτη μας κόσμου. Το προηγούμενο πιο μακρινό κοσμικό νερό είχε ανακαλυφθεί σε απόσταση επτά δισ. ετών φωτός.
O γαλαξίας αυτός φιλοξενεί στο κέντρο του ένα κβάζαρ, δηλαδή ένα ενεργό γαλαξιακό πυρήνα, που ουσιαστικά αποτελεί μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα. Στη γύρω περιοχή, τα μόρια των υδρατμών δρουν σαν τεράστια μέηζερ (το μικροκυματικό ισοδύναμο των λέηζερ στο ραδιοφάσμα), δηλαδή σαν συσκευές ενίσχυσης των ραδιοκυμάτων σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.
Τα μόρια του νερού συγκρούονται με άλλα σωματίδια και εκπέμπουν την πρόσθετη ενέργεια που έχουν στο μεταξύ αποκτήσει, με τη μορφή μικροκυμάτων. Παράλληλα, αναγκάζουν και άλλα μόρια να εκπέμψουν μικροκύματα στην ίδια συχνότητα, ενισχύοντας έτσι το τελικό σήμα.
Τα μέηζερ νερού και η ενισχυμένη ραδιο-εκπομπή τους έχουν ανακαλυφθεί σε πολλούς γαλαξίες σε κοντινότερες αποστάσεις. Υπολογίζεται ότι το 5% των γαλαξιών περιέχουν ανιχνεύσιμα μέηζερ νερού. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δημιουργούνται σε δίσκους μορίων που περιφέρονται γύρω από μια μαύρη τρύπα στον πυρήνα κάποιου γαλαξία. Η εύρεση τέτοιων σημάτων μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και στην καλύτερη κατανόηση των πρώτων μαύρων τρυπών στο σύμπαν.



Πηγή: ΑΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Barack Obama είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time


Πρόσωπο της Χρονιάς ανακήρυξε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το περιοδικό Time, "Γιατί είχε την αποφασιστικότητα να σχεδιάσει ένα φιλόδοξο μέλλον σε μια εξαιρετικά δύσκολη ώρα και επέδειξε ικανότητες που κάνουν τους Αμερικανούς να ελπίζουν ότι μπορεί να τα καταφέρει... ", όπως εξηγεί τo περιοδικό.

Δίνοντας το ετήσιο βραβείο του στον Μπαράκ Ομπάμα, το περιοδικό Time αναφέρει ότι, «Σε μια από τις πιο τρελές εκλογές στην ιστορία της Αμερικής κατάφερε να ξεπεράσει την έλλειψη εμπειρίας, το αστείο του όνομα, δύο υποψήφιους που είναι συνώνυμοι με τους πολιτικούς θεσμούς, καθώς και τον φυλετικό διαχωρισμό, για να γίνει ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στους πρόσφατους νικητές του περιοδικού Time συγκαταλέγονται ο Ρώσος -νυν- πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν (Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2007), καθώς και ο Αμερικανός στρατιώτης και οι χρήστες του Διαδικτύου.
Το περιοδικό Time λέει στους αναγνώστες του ότι είναι μάλλον απίθανο να αιφνιδιαστούν βλέποντας το πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα στο εξώφυλλο του περιοδικού.

«Έχει φθάσει σε σημείο να κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα σε τέτοιο απόλυτο βαθμό που φαίνεται απίστευτο ότι οι μισοί άνθρωποι στην Αμερική δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομά του πριν από δύο χρόνια» λέει το Time, το οποίο έχει φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό του τον Ομπάμα 15 φορές την τελευταία διετία.
«Ο Ομπάμα είναι μία εκπληκτική ιστορία που έχει συνεπάρει τους ανθρώπους από τη Τζακάρτα, στο Δουβλίνο, την Αϊόβα, το Νιου Χαμσάιρ. Υπάρχει ένας βαθμός ενθουσιασμού που περιβάλλει τον Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε στην επιλογή μας» λέει το Time.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Χένρι Πόλσον, ο συντάκτης του σχεδίου διάσωσης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κρίση με τη διάθεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Time.
Τον Πόλσον ακολουθούν ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Νικολά Σαρκοζί, η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν και ο Κινέζος κινηματογραφιστής Ζανγκ Γιμού, ο οποίος εμπνεύστηκε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ "ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ"






Με 8μελή αντιπροσωπεία της "Γενιάς των 700 ευρώ - G700" συναντάται τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Πρεοδρικό Μέγαρο και με ενδιαφέρον αναμένουμε την ενημέρωση γι΄ αυτήν...

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν στο blog τους:

"Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση κάτω από την πίεση των ακραίων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, και επειδή επιτέλους πρέπει να ακουστεί και η φωνή του δημοκρατικά σκεπτόμενου τμήματος της νεολαίας από το βήμα των επίσημων θεσμών. Ο στόχος της επίσκεψής μας είναι διπλός.

Πρώτον, να καταδικάσουμε τη βία από όπου και όποιον και αν προέρχεται. Η Ελλάδα της κατάλυσης του κράτους δικαίου, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, της κοινωνικής και οικονομικής ανασφάλειας δεν είναι η πατρίδα που οραματιζόμαστε και στην οποία θέλουμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Τόσο ο Ειδικός Φρουρός που δολοφόνησε το 16χρονο νεαρό καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, όσο και όσοι ξεδιάντροπα βανδάλισαν την πόλη, ακόμα και μικροεπιχειρήσεις όπου δουλεύουν νέοι της γενιάς των 700 ευρώ, πρέπει να καταδικαστούν. Απαιτούμε επιτέλους τη συντεταγμένη λειτουργία της Πολιτείας, την εφαρμογή του νόμου και του κράτους δικαίου στο ακέραιο και προς κάθε κατεύθυνση.

Δεύτερον, με την επίσκεψή μας αυτή επιδιώκουμε να μεταφέρουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις απόψεις μας για τη νέα γενιά, η οποία βρέθηκε να είναι η μεγάλη χαμένη της Ελλάδας στο τέρμα του 20ου και στην αυγή του 21ου αιώνα. Με υψηλή ανεργία, χαμηλούς μισθούς, ελλιπείς ευκαιρίες για ποιοτική απασχόληση, έλλειμμα σε ποιοτικά συλλογικά αγαθά, υψηλό δημοσιονομικό και ασφαλιστικό χρέος, διευρυνόμενο οικολογικό έλλειμμα.

Η ευαισθησία του κυρίου Παπούλια άλλωστε, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γενιά μας είναι δεδομένη και έχει ήδη καταδειχθεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Τόσο με την πρόσκληση που απεύθυνε προς νεανικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στις 24/7/2007 στην δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όσο κυρίως με την εισαγωγή της έννοιας της διαγενεακής δικαιοσύνης στον ελληνικό δημόσιο λόγο.

Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει δηλώσει κατά το παρελθόν με αφορμή συζητήσεις για το περιβάλλον:
«…Σε εθνικό επίπεδο, επείγει η εξασφάλιση θεσμικού πλαισίου που θα εγγυάται βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στη διαγενεακή δικαιοσύνη, δηλαδή σεβασμό στη φύση που θα κληροδοτήσουμε σ’ αυτούς που έρχονται…» (Κήρυξη της έναρξης του Συνεδρίου «Ενεργειακή Ασφάλεια και Κλιματική Αλλαγή», 5 Μαΐου 2008)

«…Όταν μιλάμε για το περιβάλλον, πρέπει να αναφερόμαστε στην ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, στην διαγενεακή δικαιοσύνη. Στο χρέος μας απέναντι στα παιδιά που θα κληρονομήσουν ό,τι αφήσουμε πίσω μας. Η ευθύνη είναι ακόμη βαρύτερη. Είναι ευθύνη απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη γη που παραλάβαμε, απέναντι σε όλα αυτά που δεν μας ανήκουν και που αντιμετωπίζονται ως δωρεάν ιδιοκτησία ή ως εμπόρευμα…» Ομιλία στο Παγκόσμιο Επιστημονικό Φόρουμ στη Βουδαπέστη, 8 Νοεμβρίου 2007.

Πέρα από το οικολογικό ζήτημα, όμως, υπάρχει επίσης το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό, το πρόβλημα των συλλογικών αγαθών.

Ζητήματα στα οποία αποτυπώνονται ανάγλυφα οι επιλογές και οι διευθετήσεις ανάμεσα στις γενιές.

Ζητήματα που κρίνουν την αλληλεγγύη των γενών και εν τέλει τη συνεργασία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι με λίγα λόγια κρίσιμα εθνικά ζητήματα που μας αφορούν όλους και γι΄αυτό πρέπει να τεθούν σε ύψιστη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα.

Πιστεύουμε πως μόνο μέσα από αιχμηρές, ωστόσο υπεύθυνες και πάνω απ’ όλα ειρηνικές προσεγγίσεις, μπορεί αυτή η μεγάλη κρίση να μετατραπεί σε δημιουργική δύναμη αλλαγής της πατρίδας μας προς το καλύτερο, και ξαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στα πρόσωπα των νέων, ανοίγοντας ένα νέο πολιτικό και ηθικό κεφάλαιο, μετα-μεταπολιτευτικό, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα."



Διαβάστε Περισσότερα...

Αγνωστος πυροβόλησε μαθητή έξω από σχολείο στο Περιστέρι



Μαθητές δέχθηκαν πυρά έξω από το 1ο Λύκειο Περιστερίου από άγνωστο δράστη.

Η σφαίρα σφηνώθηκε στον καρπό ενός μαθητή της β' Λυκείου που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο.

Συμμαθητές του αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός λίγη ώρα αργότερα.


Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης, σε πεζόδρομο κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθν.Αντιστάσεως, όπου 11 μαθητές συζητούσαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ξαφνικά μια σφαίρα σφηνώθηκε στο δεξί καρπό ενός εκ των μαθητών. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, όπου χειρουργείται αυτήν την ώρα.
Πρόκεται για τον 16χρονο Γιώργο Παπλωματά, μέλος του δεκαπενταμελούς του σχολείου και γιο του συνδικαλιστή, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κώστα Παπλωματά.
Οι συμμαθητές του 16χρονου αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στο σημείο για να βρουν τον κάλυκα άκουσαν έναν ακόμη πυροβολισμό.
Ο πατέρας του μαθητή Κ.Παπλωματάς δήλωσε ότι οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το βλήμα προήλθε από πυροβόλο όπλο.
Για βλήμα από πυροβόλο όπλο έκανε λόγο και ο διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Π.Ευσταθίου. Ωστόσο, ο κ. Ευσταθίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βολίδα να προέρχεται από αεροβόλο όπλο, σημειώνοντας πως η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως πρόκειται για βλήμα αεροβόλου και ότι το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο σημείο την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής έδωσε κατάθεση στην αστυνομία στο νοσοκομείο, πριν μπει στο χειρουργείο.
Το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί την εξέλιξη του περιστατικού, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο υφυπουργός Παιδείας επισήμανε: «Μας προβληματίζουν τα γεγονότα αυτά» και συνέστησε «ψυχραιμία για να περιοριστούν οι εντάσεις και οι ακραίες ενέργειες».


Αντιδράσεις κομμάτων
«Δολοφονική επίθεση, που στρέφεται κατά του οργανωμένου μαθητικού κινήματος και των εκλεγμένων οργάνων του» κατήγγειλε το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τον τραυματισμό του γιου του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κ.Παπλωματά, το ΚΚΕ επισημαίνει: «Πέφτουν έξω στους υπολογισμούς τους εκείνοι που πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και της νεολαίας» και προαναγγέλλει «ένταση της πάλης για το πρόβλημα της Παιδείας και τη συσπείρωση κατά των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε μορφής, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής»
Το ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το απόγευμα στις 18:00, το ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο Περιστέρι στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.
Το γεγονός καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και σημειώνοντας τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον τύπο της βολίδας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι σαφές ότι η ευθύνη βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης και των εκφραστών των σε διατεταγμένη υπηρεσία 'αγανακτισμένων πολιτών', που όλες αυτές τις ημέρες χύνουν το μίσος τους εναντίον της νεολαίας. Η ευθύνη βρίσκεται σε αυτούς που επιχειρούν να συμψηφίσουν τη δολοφονία του Αλέξη με τις καταστροφές και καλούν σε 'επιβολή του νόμου και της τάξης'. Αλλά η προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και του λαού μας δεν θα περάσει.
»Ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και την καλλιέργεια αντινεολαιίστικου ρατσισμού. Υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ότι ο ξεσηκωμός της νεολαίας είναι δίκαιος, ότι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όλοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξη, ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα το όργιο καταστολής ενάντια στους νέους. Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο αυτή η κυβέρνηση είναι μία: Να φύγει τώρα».



Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2009


Παρουσία των κ.κ. Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου και με αναφορές στα γεγονότα που επακολούθησαν τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, άρχισε στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2009, η οποία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου, με ονομαστική ψηφοφορία, και η οποία ενέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.


Ο υπουργός Οικονομίας

"Η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση" τόνισε στην παρέμβασή του, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2009, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, καλώντας παράλληλα όλες τις πτέρυγες, να μη σπαταλούν - εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης - δυνάμεις σε εσωτερικές διαμάχες. Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του γενικού εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή, υπογράμμισε ότι "τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι προβλήματα που δημιούργησαν και στη συνέχεια όξυναν οι κυβερνήσεις" του κόμματός του: "Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το τεράστιο χρέος που αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο βάρος για την ελληνική οικονομία, το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την οικονομία σε χαμηλή ανταγωνιστικότητα, το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μετά τη μεταπολίτευση" είπε ο κ. Αλογοσκούφης ο οποίος -σε αντιδιαστολή- τόνισε ότι επί ΝΔ η ανεργία μειώθηκε στο 7,4% από 11,3% το 2004. Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, η διεθνής οικονομική κρίση αναδεικνύει τις πάγιες διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Όπως παρατήρησε ο υπουργός Οικονομίας, τώρα φαίνονται οι επιπτώσεις της χαμηλής ανταγωνιστικότητας, των δημοσιονομικών ανισορροπιών και της αναποτελεσματικότητας του δημοσίου γίνονται περισσότερο ορατές. Κάναμε πρόοδο, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά πρέπει να δούμε την κρίση αυτή ως μια μεγάλη ευκαιρία να εντείνουμε τις προσπάθειές μας απέναντι σε αυτές τις αδυναμίες που έχουν ριζώσει βαθιά στην οικονομία και την κοινωνία μας. Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι οι αδυναμίες αυτές δεν ανέκυψαν σήμερα, ότι έχουν βαθιές ρίζες στο χθες και "αναλογούν συγκεκριμένες ευθύνες σε αυτούς που τις δημιούργησαν και σε αυτούς, που ίσως να μη τις διόρθωσαν με την ταχύτητα που θα έπρεπε". Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης υπευθυνότητας από όλους μας, είναι το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Τέλος, επανέλαβε ότι ο προϋπολογισμός του 2009 είναι δύσκολος "γιατί και η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη". Η κυβέρνηση υπογράμμισε, "αγωνίζεται με σοβαρότητα, με αποφασιστικότητα και αυξημένο αίσθημα ευθύνης να προστατέψει την χώρα και την κοινωνία από τις επιπτώσεις της κρίσης".


Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ

Για προϋπολογισμό που φέρνει απελπισία και απόγνωση στους πολίτες,μίλησε ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, προβλέποντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση μετρά μέρες» και ότι «σύντομα θα μιλήσει ο λαός».

Ο κ.Παπουτσής είπε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη διεθνή κρίση ως άλλοθι για τα τραγικά αδιέξοδα της χώρας και αμφισβήτησε τη δυνατότητα πειθούς της ΝΔ ότι θα εγγυηθεί τα εισοδήματα και τις επενδύσεις καθώς επί πέντε χρόνια «υποκλίνονται με ‘αγιορείτικη ευλάβεια’ στα νεοφιλελεύθερα δόγματα». Στο πλαίσιο, δε, της κριτικής του για τον περιορισμό των δημοσίων επενδύσεων και την αύξηση των φόρων, μεσούσης της κρίσης, είπε ότι δεν αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια του κ.Αλογοσκούφη «αλλά είμαι βέβαιος ότι ο καθηγητής Γ.Αλογοσκούφης θα έκοβε τις εξετάσεις τον υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης της ΝΔ». Ο κ.Παπουτσής είπε ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού,ότι επανέρχεται ο κίνδυνος της επιτήρησης, και ότι μοναδική ασπίδα της οικονομίας είναι η συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ, που είναι «επίτευγμα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ». Για την ανεργία επέκρινε την κυβέρνηση ότι «μαγειρεύει τα στοιχεία» ενώ για το δημόσιο χρέος είπε ότι, επί ΝΔ, υπάρχει «τεράστια επιδείνωση των όρων δανεισμού». Το 2004,η χώρα δανειζόταν με περιθώριο δεκαπέντε μονάδων βάσης έναντι των γερμανικών ομολόγων δεκαετίας και σήμερα έφτασε στις 226 μονάδες, είπε ο κ. Παπουτσής.


Ο εισηγητής του ΚΚΕ

Ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε για έναν «αντιλαϊκό, ταξικό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων» ενώ έκανε λόγο για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού, όπως είπε, έχουν την ίδια καπιταλιστική φιλοσοφία. Ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η διεθνής οικονομική κρίση είναι καπιταλιστική κρίση που οξύνει τα προβλήματα στα λαϊκά στρώματα και αυτή είναι που οδηγεί τις κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους σε μαζικές διαδηλώσεις. «Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του Ευρωμονόδρομου που επιδρούν αρνητικά και βγάζουν τον κόσμο στο πεζοδρόμιο. Και βεβαίως την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρο των ευθυνών του» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε μια ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφού και τα δύο αυτά κόμματα είναι υπεύθυνα τόσο για τα αίτια όσο και για τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής τους πολιτικής». Ακόμα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί αυταπάτες με τις λεγόμενες σοσιαλιστικές νησίδες επαναφέροντας αποστειρωμένα πρότυπα του ευρωκομουνισμού που έχει αποτύχει λες και μπορεί, όπως είπε, να αντιμετωπίσει τους σιδερένιους νόμους του καπιταλισμού.


Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό που επιβάλει «τσουνάμι φορολογικό» ύψους πάνω από 7 δισ. ευρώ, ο οποίος αντί να αντιμετωπίσει τη κρίση, θα την πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο, όπως θα πυροδοτήσει μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που κλείνει ερμητικά τα μάτια του απέναντι στα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα και κυρίως τα προβλήματα της νεολαίας. Είναι αδιανόητο, παράλογο, σχιζοφρενικό, ιδιαίτερα σε μια φάση οικονομικής κρίσης, να κατατίθεται ένας προϋπολογισμός που αντί να ανακουφίζει φορολογικά τα ασθενέστερα στρώματα, επιχειρεί φορολογική επιδρομή που θα κοστίσει 3.000 περίπου πρόσθετους φόρους σε κάθε τετραμελή οικογένεια μέσα στο 2009», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Ακόμα επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι παραλείπουν να πούνε ότι η κρίση έχει ορόσημο και είναι μια κρίση του καπιταλισμού και δεν θέλουν να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. «Σήμερα όσο ποτέ, είναι αναγκαίοι νέοι μεγάλοι ενωτικοί ειρηνικοί αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για να ανοίξουμε νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες. Για να μετατρέψουμε την κρίση, από εφιάλτη σε ευκαιρία νέας ελπίδας, και νέας αισιόδοξης προοπτικής». Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε «σε όσες ετερόκλητες δυνάμεις, με τη στήριξη της κυβέρνησης, προσπαθούν να αφήσουν υπαινιγμούς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ομάδες κουκουλοφόρων».


Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ

Για «προϋπολογισμό φάντασμα» που χαρακτηρίζεται από ακρότητες έκανε λόγο ο γενικός εισηγητής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης με το σκεπτικό ότι παριστάνει πως είναι υπαρκτός, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν πως βρίσκεται στον αέρα. Σαν «ακρότητα» εκτίμησε «το ότι ζητούνται 7,1 δισ. ευρώ νέοι φόροι σε συνθήκες θυελλώδους κρίσης, ενώ ταυτόχρονα δεν περικόπτονται οι κρατικές σπατάλες, μειώνονται οι Δημόσιες Επενδύσεις και προσλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες νέοι υπάλληλοι».

Ο κ. Αϊβαλιώτης καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι εμφανίζεται ξαφνικά τιμητής για μια κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε από την πρώτη κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου, η οποία χρησιμοποίησε την πονηριά του δανεισμού που μετακυλήθηκε στην κυβέρνηση του Κ. Μητοσοτάκη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Δήλωσε καταληκτικά ότι καταψηφίζει τον «γαλάζιο» προϋπολογισμό, που στην πραγματικότητα βλέπει τους φορολογούμενους με «πράσινα μάτια».






Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - 6.5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ "VPRC"...


Προβάδισμα ρεκόρ για το ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση της "VPRC" που διενεργήθηκε για την εφημερίδα "ΑΥΓΗ" και την "TV ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"...
Όπως βλέπετε και στη φωτο με τα γραφικά από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας,
το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το 37,5%,
τη Ν.Δ το 31%,
τον ΣΥΡΙΖΑ το 12%,
το ΚΚΕ το 8,5%,
τον ΛΑΟΣ το 5%
ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,5% μπαίνουν στην Βούλη,
που σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης θα είναι εξακομματική!



Διαβάστε Περισσότερα...