Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

«Μελαχρινές ή ξανθιές προτιμούν οι άνδρες;» αναρωτήθηκε και ο Δαρβίνος!...




Οι ξανθιές ή οι μελαχρινές είναι περισσότερο ελκυστικές για τους άνδρες;


Και με αυτό το ερώτημα αυτό καταπιάστηκε ο Κάρολος Δαρβίνος, ο «πατέρας» μιας από τις σημαντικότερες θεωρίες όλων των εποχών.

Ξεκίνησε, μάλιστα, να ερευνά το θέμα, τα στοιχεία όμως που συγκέντρωσε δεν ήταν αρκετά για να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.
Πρόσφατα, σύμφωνα με το «Βήμα», ανακαλύφθηκαν γράμματα που μαρτυρούν ότι ο Δαρβίνος αφιέρωνε χρόνο για να εξετάσει αν το χρώμα των μαλλιών των γυναικών επηρεάζει τις πιθανότητές τους να βρουν σύντροφο.
Ο πατέρας της θεωρίας για την εξέλιξη των ειδών, ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των ατόμων με σκούρα μαλλιά αυξανόταν στην Αγγλία, επειδή οι μελαχρινές ήταν πιο πιθανό να παντρευτούν και να αποκτήσουν απογόνους με σκούρα μαλλιά, ενώ οι ξανθιές παρέμεναν σε μεγαλύτερο ποσοστό ανύπαντρες και άτεκνες.
Ο Δαρβίνος ζήτησε, λοιπόν, από έναν γιατρό από το Βασιλικό Νοσηλευτήριο του Μπρίστολ, τον Τζον Μπέντοου, να του αποστείλει στοιχεία σχετικά με το χρώμα των μαλλιών ανύπαντρων και παντρεμένων γυναικών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.
Ο Δαρβίνος έλαβε τρία γράμματα από τον γιατρό το 1869.

Το πρώτο πακέτο στοιχείων έδειχνε ότι το 52% των παντρεμένων γυναικών ήταν μελαχρινές και το 15% ξανθιές. Αλλα στοιχεία όμως, αργότερα έδειξαν ότι το 39% των ελεύθερων γυναικών είχε σκουρόχρωμα μαλλιά, ενώ το 22% ξανθά.
Έτσι, ο Κάρολος Δαρβίνος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που είχε δεν ήταν επαρκή, για να αποδείξει τη θεωρία περί παντρεμένων μελαχρινών και ανύπαντρων ξανθών γυναικών.
Η έρευνα αυτή διεξήχθη μία δεκαετία μετά τη δημοσίευση του έργου «Η καταγωγή των ειδών» (1859).







Διαβάστε Περισσότερα...

Η μέθη δημιουργεί προβλήματα σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις!!!



Πληθαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή δημιουργούν μεθυσμένοι Βρετανοί τουρίστες, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Φόρεϊν Όφις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το τελευταίο δωδεκάμηνο έως το Μάιο του 2007, αυξήθηκαν οι περιπτώσεις όπου χρειάσθηκε η παρέμβαση των βρετανικών προξενικών αρχών στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα, καταγράφηκαν 28 βιασμοί, 131 θάνατοι, 602 εισαγωγές σε νοσοκομείο και 230 συλλήψεις επί συνόλου περίπου 3 εκατομμυρίων Βρετανών τουριστών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συλλήψεων, σε αναλογία με τον αριθμό των επισκεπτών, καταγράφεται στην Κύπρο, όπου σε σύνολο ενάμισι εκατομμυρίου επισκεπτών 377 συνελήφθησαν.
Στην Ισπανία οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Συνολικά 2.032 άτομα συνελήφθησαν στην Ισπανία, που αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς.

Το Φόρεϊν Όφις σημειώνει ότι πολλά από αυτά τα περιστατικά προκλήθηκαν από την άσχημη συμπεριφορά Βρετανών τουριστών, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.






***Ε, ας το ¨φυσάνε¨!!! Και, αν τους πίνει, μην το πίνουν...




Διαβάστε Περισσότερα...

Πέντε εκατομμύρια υπογραφές υπέρ τρίτης θητείας του Κολομβιανού προέδρου!



Υπογραφές μαζεύουν οι Κολομβιανοί προκειμένου να τεθεί σε δημοψήφισμα το θέμα της τρίτης συνεχόμενης θητείας του προέδρου της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε.
Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου σημειώσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξυπνήσω στην Κολομβία του 2014 με πρόεδρο τον Ουρίμπε, μηδέν αντάρτες και όλες τις προσπάθειες των Αρχών να επικεντρώνονται στη μάχη κατά των βαρόνων της κοκαΐνης».
Ήδη, όπως αναφέρει η El Pais, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια υπογραφές, δηλαδή 3,5 φορές περισσότερες από όσες απαιτεί ο νόμος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Σημειώνεται ότι ο Ουρίμπε εξελέγη για δεύτερη θητεία το 2006. Είχε προηγηθεί «μίνι»-συνταγματική αναθεώρηση με περιορισμό της θητείας σε τέσσερα χρόνια.
Η δημοτικότητά του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει πλήγματα τόσο στους βαρώνους της κοκαΐνης, όσο και στους αντάρτες των FARC με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απελευθέρωση της Ίνγκριντ Μπετανκούρτ.
Σημειώνεται ότι στη Κεντρική και Νότιο Αμερική η τρίτη συνεχόμενη προεδρική θητεία αποτελεί σχεδόν... ταμπού, αφού στις περισσότερες χώρες δεν επιτρέπεται, ενώ στο Μεξικό δεν επιτρέπεται ούτε καν η δεύτερη συνεχόμενη θητεία.
Ακόμα και ο Ούγκο Τσάβες είδε τους συμπατριώτες του να καταψηφίζουν την προσπάθειά του να μείνει περισσότερο στην εξουσία, ενώ στην Αργεντινή το προεδρικό ζεύγος Νέστορ και Κριστίνα Κίρσνερ φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να ξεπεράσει το σκόπελο: πρώτα η τετραετία του σύζυγου (2003-2007), ακολούθησε η Πρώτη Κυρία και νυν πρόεδρος Κριστίνα (από το 2007) και αρκετοί πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο σύζυγος θα επανέλθει στην εξουσία αργότερα...






Διαβάστε Περισσότερα...

Προσφυγή κατά της Μόσχας από Τιφλίδα...



Προσφυγή κατά της Μόσχας με την κατηγορία της εθνοκάθαρσης κατέθεσε την Τρίτη η Τιφλίδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (IDJ), δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Γεωργίας, Κάχα Λομάια.

"Ο πρέσβης της Γεωργίας στην Ολλανδία κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο με τίτλο" Το κράτος της Γεωργίας κατά του κράτους της Ρωσίας", λόγω των εθνικών εκκαθαρίσεων που έγιναν στη Γεωργία από την Ρωσία το 1993 και το 2008, δήλωσε ο γεωργιανός αξιωματούχος.






Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία, απόψε...





Θέατρο
"Ελλαδογραφία" από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε κείμενα Γιώργου Τσαγκάρη, στις 9.00 μ.μ. στα Αρφαρά.
***
Αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη από ομάδα καλλιτεχνών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών.
***
Βραδιά Βασίλη Τσιτσάνη από το Ωδείο Πύλου, στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία Μουζακίου.
Για παιδιά
Βιωματικό εργαστήρι πάνω στο θέατρο σκιών με τον Γιώργο Ντρε. Στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα «Σωτήρης Πατατζής» της Μεσσήνης. Μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στα μυστικά της κατασκευής και εμψύχωσης της φιγούρας του Καραγκιόζη και των άλλων ηρώων.
***
«Ιστορίες του Δάσους» στις 9.00 μ.μ. στο Νεοχώρι Μεσσήνης από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση.
***
«Μαγική βραδιά» με τον ταχυδακτυλουργό Σαργκάν στις 9.00 μ.μ. στη Μάδενα Μεσσήνης.
***
«Ο λύκος και η κοκκινοσκουφίτσα». Παράσταση κουκλοθέατρου στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία του Κοπανακίου. Θα ακολουθήσει μουσικοκινητικό παιχνίδι.
Θερινό σινεμά
Την ταινία «Ο Βίνσεντ κι εγώ» του Μικαέλ Ριμπό προβάλλει σήμερα και αύριο ο Δημοτικός Κινηματογράφος Φιλιατρών, στις 9.30 μ.μ. στο αίθριο του Δημαρχείου. Στο πλαίσιο του παιδικού του προγράμματος.
Έκθεση
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00.
***
«Νέοι Χαράκτες» στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΔΕΠΑ Καλαμάτας (Ναυαρίνου 8). Ώρες: 7.00 – 11.00 μ.μ. (εκτός Δευτέρας).
***
Έκθεση του Γιώργου Ντρε «Το Φως της Σκιάς», με φιγούρες και σχέδιά του από το θέατρο σκιών. Στην αίθουσα «Σωτήρης Πατατζής» της Μεσσήνης έως και 17/8. Ώρες: 7.00 - 10.00 μ.μ.
***
Αυτοδίδακτοι δημιουργοί Μάνης στην Καρδαμύλη. Έως 15 Αυγούστου.
***
Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00. Έως 15 Αυγούστου.
***
Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Έως 24 Αυγούστου.



Πηγή, Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Επιμέλεια: Μ. Νίκα



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!...




Αφού άλλαξε 2-3 φορές η ημερομηνία, τελικά απόψε στις 9.30, στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας θα δώσει συναυλία ο γνωστός τραγουδιστής Σωκράτης Μάλαμας!





.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕ ¨ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ¨ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ¨ΣΗΜΑΔΕΥΤΗΚΕ¨ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!!!...




Από πολύ έγκυρη πηγή πληροφορηθήκαμε ότι, δυστυχώς, η παιδική θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη ¨Ρομπέν των Δασών¨, χθες το βράδυ στο Λιμάνι Κυπαρισσίας, ¨σημαδεύτηκε¨ από ¨επεισόδια¨ και βαρύτατες βρισιές ακόμα και προς τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας.

Όπως, λοπόν, μας πληροφόρησε η ¨πηγή¨ μας, που ήταν παρούσα, ενώ ο κόσμος πληρώνοντας το εισητήριο είχε μπει και είχε καθίσει στις θέσεις για να βλέπει, συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου πήρε καράκλες και τις μετέφερε μπροστά από τις πρώτες θέσεις με αποτέλσμα κάποια παιδάκια αλλά και μεγαλύτεροι να μην βλέπουν τη σκηνή...

Κάποιος αντέδρασε και φώναξε, αλλά τίποτα...

Φώναξαν και άλλοι και σηκώθηκαν και πήγαν μπροστά για να δουν ποιός είναι αυτός που έβαλε τις επιπλέον καρέκλες και δεν έβλεπαν αυτοί και τα παιδιά τους.

Εκεί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως ήταν συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχο, αδερφός του!!!

Πες το ένα, πες το άλλο, αντιπαράθεση μεγάλωσε και έπεσαν βρισιές ακόμη και προς το Δήμαρχο που είχε πάει κι έκεινος εκεί για εξηγήσεις κτλ...

Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που και σπρωξίματα έπεσαν και καρέκλες έφυγαν από τη θέση τους και καρέκλες ρίχτηκαν στη θάλασσα!!!...


Αυτά, για την ώρα...


Αν κάποιος ξέρει περισσότερα, ας μας στείλει e-mail...



Διαβάστε Περισσότερα...

Ευρωρωσικό σχέδιο...



Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο ρώσος ομόλογός του Νμίτρι Μενβέντεφ παρουσίασαν την Τρίτη ένα σχέδιο από έξι σημεία για την επίλυση της ρωσογεωργιανής σύγκρουσης που προβλέπει την επιστροφή των εμπολέμων στις θέσεις που κατείχαν πριν να ξεσπάσει η κρίση.
Τα ενεχόμενα μέρη πρέπει να δεσμευτούν ότι "δεν θα προσφύγουν στη βία", "θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες οριστικά", θα διαβεβαιώσουν "την ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας", οι γεωργιανές στρατιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να επιστρέψουν " στις θέσεις όπου συνήθως σταθμεύουν", ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν "στις γραμμές που κατείχαν πριν το ξέσπασμα της κρίσης", δήλωσε ο κ. Σαρκοζί στην κοινή με τον κ. Μεντβέντεφ συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα.
Τα έξι σημεία προβλέπουν "την έναρξη διεθνών συνομιλιών για το μελλοντικό καθεστώς και τους τρόπους διαρκούς ασφάλειας στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία", τις δύο δημοκρατίες που έχουν αποσχισθεί από τη Γεωργία.
Ο κ. Σαρκοζί παράλληλα διαβεβαίωσε ότι έχει "λάβει την δέσμευση των Ρώσων πως θα εγγυηθούν την κυριαρχία και θα σεβαστούν την ακεραιότητα της Γεωργίας, "ένα σημείο που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης".
Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος έκρινε ότι "ο δρόμος είναι ελεύθερος προς μια σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης στη Νότια Οσετία" εκτιμώντας ότι "όλα εξαρτώνται από την Τιφλίδα" όπου πρόκειται να πάει αργότερα ο κ. Σαρκοζί -η χώρα του οποίου προεδρεύει το παρόν εξάμηνο της ΕΕ- για να συνεχίσει τη μεσολάβησή του.
Μετά τη συνάντησή του με το Νικολά Σαρκοζί ο ρώσος πρόεδρος καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του ομολόγου του προέδρου της Γεωργίας, τονίζοντας ότι ενήργησε ως "τρελός" και ότι είπε ψέματα σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη διάρκεια των μαχών στη Νότια Οσετία.
"Ξέρετε, η διαφορά των τρελών από τους άλλους ανθρώπους είναι ότι όταν μυρίζουν αίμα είναι πολύ δύσκολο να τους σταματήσεις. Γι αυτό τότε πρέπει να καταφύγεις στην χειρουργική", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεντβέντεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Η Ρωσία θα χρειαστεί να λάβει νέα "μέτρα" κατά της Γεωργίας, στην περίπτωση που η χώρα αυτή αρνηθεί να αποδεχτεί το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσιάστηκε από τους προέδρους της Γαλλίας και της Ρωσίας, Νικολά Σαρκοζί και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε πάντως, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. "Απαιτείται η υπογραφή της συμφωνίας για τη μη χρήση βίας", τόνισε ο κ. Λαβρόφ μιλώντας στον Τύπο και πρόσθεσε ότι η Γεωργία θα πρέπει να μεταφέρει τα στρατεύματά της στις μόνιμες βάσεις τους.
Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι είναι "'άκαιρο προς το παρόν" να ερευνηθεί και να οριστεί ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη σύγκρουση μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας , εκτιμώντας ότι όλοι οι μαχητές θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα πεδία των μαχών και να τερματιστούν οι αιματηρές συγκρούσεις."Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να μπω στη θέση του κατηγόρου", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τόνι Φράτο, απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν η γεωργιανή επίθεση στις 6 Αυγούστου στη Νότια Οσετία προκάλεσε την κλιμάκωση της κρίσης. "Πιστεύω ότι αυτή η ερώτηση είναι προς το παρόν άκαιρη", πρόσθεσε ο κ. Φράτο."Στην παρούσα φάση, αυτό που μετράει, είναι ότι όλες οι πλευρές πρέπει να αποσυρθούν" από τις θέσεις που έχουν καταλάβει, επισήμανε.Πάντως, οι χώρες του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τη "δυσανάλογη" χρήση βίας από τον ρωσικό στρατό κατά την επίθεση του εναντίον των γεωργιανών στρατευμάτων, στη διάρκεια της συνόδου των πρεσβευτών τους στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γιαπ Ντε Χοοπ Σέφερ. "Η υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας από την Ρωσία καταδικάστηκε από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, όπου εδρεύουν οι αντιπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γιαπ ντε Χοοπ Σέφερ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, κατά το τέλος της συνόδου του Σώματος. "Είναι ο λόγος για τον οποίο μια εκεχειρία είναι τόσο σημαντική", επειδή θα προβλέπει έναν "άμεσο" τερματισμό των εχθροπραξιών, πρόσθεσε. Η ανακοίνωση του τερματισμού της ρωσικής επίθεσης "θα είναι ένα καλό νέο αν επιβεβαιωθεί και στην περιοχή των συγκρούσεων", είπε ακόμη ο Σέφερ. Από την πλευρά τους, οι γεωργιανές δυνάμεις αποχώρησαν από τα φαράγγια Κοντόρι μία διαφιλονικούμενη περιοχή στο έδαφος της Αμπχαζίας, ανακοινώθηκε την Τρίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στην Τιφλίδα. Η Γεωργία ανακοίνωσε πως ζήτησε "στρατιωτική βοήθεια" από το ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο των αντιπροσώπων της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, κυρίως για την αποκατάσταση του συστήματος ραντάρ της, το οποίο καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Πάντως, ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι δήλωσε την Τρίτη ότι θα αποσύρει τη χώρα του από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (KAK),στην οποία συμμετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ms. Hilton Goes to Washington!



7 REASONS PARIS SHOULD BE PRESIDENT


Hillary Clinton, watch out: there might be a woman in the White House after all. Paris Hilton is now running for president of the United States of America. OK, not really. But after John McCain released an ad that compared Barack Obama to celebrities like Britney Spears and Ms. Hilton, Paris threw her hat into the ring, too. She put out her own political ad—it went viral so quickly that it's been watched by more than 5 million people.

"I want America to know that I'm, like, totally ready to lead," the heiress says. That got us thinking: what would a Paris Hilton administration actually look like? Adam McKay, founder of the site FunnyOrDie.com, which put together the Paris video and is working on a followup, shared some of his ideas with NEWSWEEK's Ramin Setoodeh:


1. The White House would become the Pink House. "I think she'd do everything pink," McKay says. "It would be pink on the outside, pink carpets, pink furniture, pink jammies. The men on her staff would be cool with it—they'd be shirtless Chippendale types, with names like Leon."
2. 1600 Pennsylvania Avenue would become more Parisian in other ways. "Instead of a bowling alley in the basement of the White House, Paris would have a Pilates studio. And, oh, yeah, she'd have foam parties in the Oval Office for the White House staff and old girlfriends from boarding school."
3. Press conferences would be held red-carpet style. "She would answer all questions while walking and posing for a wall of photographers, and they'd be yelling out, 'Paris, look here! Paris, what about rumors of a trade embargo with North Korea!?' "
4. Of course, she'd answer other questions, too. "The first half of every conference would be about what she's wearing. Paris would realize that as president she would have to tone it down a little. She'd lean toward Prada."
5. Her vice president, Rihanna, would be ideal for handling difficult diplomatic situations. "What would happen is, Rihanna would step off the plane in fishnet stockings, music would blare, and whole countries would melt at the sight of her."
6. The president would handle many of her duties from Los Angeles. "It would be like Bush at the Crawford Ranch. She would be in L.A. more than she would in Washington, D.C."
7. And foreign diplomats would definitely want to party with Paris. "She would replace the cabins at Camp David with cabanas—and topless would be optional for all world leaders, which would be horrifying but very European."


By Ramin Setoodeh NEWSWEEK
Published Aug 9, 2008





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Πύλο για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ο Μιχάλης Λιάπης!




Ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης το Σάββατο 16 Αυγούστου θα παραβρεθεί στο Φρούριο της Πύλου (Νιόκαστρο), προκειμένου να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, για να απολαύσει το κοινό την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ρωσικό «όχι» στο γαλλικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στον Καύκασο!



Στην άρνηση της Ρωσίας «σκόνταψε» το γαλλικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στον Καύκασο, το οποίο παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι στο κείμενο δεν γινόταν καμία αναφορά στη «επιθετικότητα» των Γεωργιανών στη Ν.Οσετία.
«Ελπίζουμε να συμμετέχουμε στη σύνταξη ενός νέου σχεδίου γιατί αυτό, δυστυχώς, προετοιμάστηκε χωρίς εμάς» εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Βιτάλι Τσούρκιν.
Το ψήφισμα προέβλεπε την άμεση κατάπαυση του πυρός, το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας και την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.
«Το κείμενο αυτό παρουσιάστηκε πρόωρα και λείπουν ορισμένα στοιχεία: κυρίως, δεν γίνεται αναφορά στη γεωργιανή επιθετικότητα. Έχουμε απαιτήσεις: να αποχωρήσουν οι Γεωργιανοί από τη Νότια Οσετία και να δεσμευτεί το Τμπιλίσι ότι δεν θα καταφύγει στη βία στη Νότια Οσετία ή στην Αμπχαζία» κατέληξε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Νέα παρέμβαση και από τον Τζορτζ Ο. Μπους. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει τη στρατιωτική δράση, κάνοντας λόγο για εισβολή σε κυρίαρχο κράτος.
Ο Μπους σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπουν ακόμα και στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε «βάρβαρη κλιμάκωση της κρίσης».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ορκίστηκε ότι η χώρα του δεν θα παραδοθεί ποτέ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Τύπου...




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελικά τι μας ταΐζουν; Εκατοντάδες τόνοι επικίνδυνα τρόφιμα εντοπίζονται κάθε μέρα."
Η εφημερίδα γράφει ότι "μενού για γερά στομάχια....προσπαθούν να σερβίρουν κάθε χρόνο οι επιτήδειοι σε εκατομμύρια Έλληνες, "φροντίζοντας" να φτάσουν στο πιάτο τους από ηλιέλαια επιμολυσμένα σε ορυκτέλαια και ρεβίθια με υπολείμματα φυτοφαρμάκων, μέχρι και ακατάλληλο νερό ή ψάρια με σαλμονέλα!".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο Ρωσίας - ΗΠΑ. Οι Ρώσοι αρνούνται ότι εισέβαλαν στη Γεωργία, οι Γεωργιανοί όμως τους διαψεύδουν. Φήμες ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πόλεις- κλειδιά".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τον αγώνα του Γολιάθ με τον Δαυίδ θυμίζει ο πόλεμος στον Καύκασο με έπαθλο την πολύφερνη νύφη Οσετία, τη στιγμή που από το πολεμικό μέτωπο του Καυκάσου έρχονται αντικρουόμενες πληροφορίες από τις εμπλεκόμενες πλευρές".
Η ΑΥΓΗ: "Εξαπλώνεται ο πόλεμος στη Γεωργία. Πόλεμος εντυπώσεων με νεκρούς και πρόσφυγες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επικαλούμενη το προηγούμενο της Νατοϊκής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, η Μόσχα εμφανίζεται έτοιμη να δώσει στρατιωτική λύση στην εκκρεμότητα της Οσετίας αλλά και της Αμπχαζίας ακόμη κι αν χρειαστεί να επεκτείνει τη στρατιωτική εισβολή σε ολόκληρη τη Γεωργία".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επέλαση των Ρώσων στην Γεωργία με στόχο να εξασφαλίσουν τον απόλυτο έλεγχο των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Τζωρτζ Μπους έχουν οδηγήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στον Καύκασο με τη Μόσχα να απορρίπτει την μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Γεωργία και να ετοιμάζεται για μια επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην γειτονιά της".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σπάει στα τρία ο
ΟΣΕ και ανοίγεται στους ιδιώτες. Σήμερα οι ανακοινώσεις".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση "τεμαχίζει" τον ΟΣΕ σε τρεις εταιρείες, οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 3.000 εργαζομένους και προσαρμόζει τις εργασιακές σχέσεις στα πρότυπα των άλλων ΔΕΚΟ προκειμένου να ελέγξει τα ελλείμματα του Οργανισμού και να προετοιμάσει την είσοδο ιδιωτών στο σιδηροδρομικό έργο της χώρας από το 2011."
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο χείλος της Αβύσσου. Με το όπλο επί σκοπόν Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άνθρωποι με παράξενα ονόματα και...σπουδαίες θέσεις σε ασήμαντα κράτη, παίζουν τώρα όχι μόνο με τη μοίρα και τη ζωή των υπηκόων τους αλλά και με την ίδια την παγκόσμια ειρήνη. Πιόνια άλλων, μεγάλων και ισχυρών, εμφανίζονται στο διεθνές προσκήνιο, προκαλούν ή παρακαλούν, σκοτώνουν και σκοτώνονται, υποκινούν, κτυπούν σκληρά αλλά πλήττονται επίσης ανελέητα..."
ΕΘΝΟΣ: " Στην ουρά για 1.997 χρυσές θέσεις. Πυρετός προσλήψεων το φθινόπωρο σε εφορίες - τράπεζες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμός για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για "χρυσές" θέσεις σε τράπεζες-εφορίες λήγουν μέσα στον Σεπτέμβριο".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Διπλωματικός μαραθώνιος προσπαθειών για ειρήνευση στον Καύκασο για να σταματήσει η εκδίκηση ....της Λευκής Άρκτου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τα καραβάνια των προσφύγων προς την Βόρειο Οσετία μεγαλώνουν, ενώ γίνεται διπλωματικός μαραθώνιος προσπαθειών για να σταματήσει η εκδίκηση της ...Λευκής Άρκτου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αλαζόνες οι διοικητές των ΔΕΚΟ- Οργανισμών. Κλείνουν τις πόρτες στους ψηφοφόρους- Κάνουν ζημιά στη ΝΔ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίθεση στους διοικητές των ΔΕΚΟ και σε όλους όσοι κατέχουν κυβερνητικές θέσεις για αλαζονεία εξαπέλυσε ο βουλευτής Λακωνίας Παν. Σκανδαλάκης οι οποίοι επιχειρούν να φρενάρουν το έργο της κυβέρνησης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Φθηνά δολώματα, ακριβά επιτόκια. Παγίδες στις πιστωτικές κάρτες. Πώς οι τράπεζες προβάλλουν την άτοκη περίοδο χάριτος και τα "δώρα", αλλά περνούν στα "ψιλά" επιβαρύνσεις ακόμη και πάνω από 20%."
Η εφημερίδα γράφει ότι " με "οφθαλμαπάτη" μοιάζουν τα επιτόκια πολλών πιστωτικών καρτών, καθώς οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι αγορές τους εκτοκίζονται πχ με 17,50% αλλά το πραγματικό επιτόκιο μπορεί να ξεπερνά το 21%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τράπεζες επιβάλλουν μια σειρά εξόδων και χρεώσεων που ενσωματώνονται στο επιτόκιο και ανεβάζουν το πραγματικό κόστος δανεισμού".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η Ρωσία βρυχάται. Η Ευρώπη τρέχει για μεσολάβηση. Οι ΗΠΑ απαντούν με μηνύματα.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα σε τρεις μέρες η Ρωσία ανέτρεψε το διεθνές τοπίο, ενώ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση σκοντάφτουν στις αδυναμίες και στα συμφέροντά τους".
ΕΣΤΙΑ: "Επιβραδύνεται η ανάπτυξις. Έπεσε στο 3,4% το β΄τρίμηνο του 2008".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το β΄τρίμηνο του 2004 ο ρυθμός της αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας ήταν 4,7%. Το β΄τρίμηνο του 2005 έπεσε στο 3,9%. Το β΄τρίμηνο του 2006 βελτιώθηκε σε 4,1%, ενώ και το β΄τρίμηνο του 2007 παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό. Εφέτος, το β΄τρίμηνο του 2008 ο ρυθμός αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται να έχη πέσει στο 3,4%. Δηλαδή στο χαμηλότερο ποσοστό από το β΄τρίμηνο του 2002".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρωσική προέλαση στη Γεωργία. Μόσχα: Δεν έχουμε σχέδια εισόδου στην Τιφλίδα- Σαακασβίλι: Η χώρα μου είναι κομμένη στα δύο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα ρωσικά στρατεύματα κινούνταν απειλητικά χθες προς το γεωργιανό έδαφος, υποχρεώνοντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να οριοθετήσουν τη γραμμή άμυνάς τους γύρω από την πρωτεύουσα Τιφλίδα. Ταυτόχρονα η Μόσχα απηύθυνε τελεσίγραφο στη Γεωργία να αφοπλίσει τα στρατεύματά της στη μεθόριο με τη Νότια Οσετία".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Απορρίπτει η Ρωσία τη μονομερή κατάπαυση. Αντιπαράθεση Πούτιν- Μπους με φόντο τις πολιτικές επιχειρήσεις στον Καύκασο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους έχουν οδηγήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στον Καύκασο, με τη Μόσχα να απορρίπτει εμμέσως τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Γεωργία".
ΤΑ ΝΕΑ: " Χαράτσι 5 αστέρων για ακίνητα, Ι.Χ., ρεύμα έρχεται από Σεπτέμβριο".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέος φόρος ακινήτων, αυξημένες δόσεις δανείων, παράβολο
Κτηματολογίου αύξηση της τιμής του ρεύματος, ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας έρχονται από το Σεπτέμβριο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Πραγματικοί ένοχοι ο ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για το αιματοκύλισμα στη Νότια Οσετία".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ώρα που οι αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία μαίνονται και οι κίνδυνοι επέκτασης της σύρραξης είναι μεγάλοι, αποτελεί πρόκληση οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να προσποιούνται τους έκπληκτους, τους αμέτοχους και του ειρηνοποιούς".
Η ΧΩΡΑ: "Με το πιστόλι στον κρόταφο ο πρόεδρος της Γεωργίας. Ανεβάζουν την πολεμική θερμοκρασία Πούτιν - Μπους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας και οι προσπάθειες της Ευρώπης για ειρήνη εντείνονται, νεκροί, ερείπια και καταστροφή αποτελούν την άλλη όψη της σύγκρουσης".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κοροϊδία με τα καύσιμα. Στα ύψη παραμένουν οι τιμές".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Είμαστε παγιδευμένοι σε κάρτες -κλώνους. Το φαινόμενο "skimming" αναστατώνει την Ευρώπη".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: " Η Ρωσία αποφασισμένη για ειρήνη με...πόλεμο. Ο Σαρκοζί σπεύδει, ως Πρόεδρος της Ε.Ε. , στη Γεωργία".






Διαβάστε Περισσότερα...

Ηράκλειο - Καλαμάτα με μεγαλύτερο αεροπλάνο!



Μεγαλύτερο αεροπλάνο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 31 επιβάτες, δρομολόγησε στη γραμμή Ηρακλείου Κρήτης - Καλαμάτας η εταιρεία “Sκy express”.

Το αεροπλάνο εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Φθάνει στην Καλαμάτα στις 5 το απόγευμα και αναχωρεί για Ηράκλειο μισή ώρα αργότερα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα κυνηγετική περίοδος...




Από τις 20 Αυγούστου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2009 θα διαρκέσει φέτος η νέα κυνηγετική περίοδος με εξαίρεση το κυνήγι του αγριοκούνελου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2009.

Με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, ενώ το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται σε ομάδες μέχρι δέκα κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι τριών ατόμων κατά ομάδα και ημερήσια έξοδο. Εξαιρείται η περιοχή της Πελοποννήσου, για την οποία περιορίζεται το κυνήγι έως την 31.12.2008 και ο επιτρεπόμενος αριθμός θηρευομένων ζώων επίσης περιορίζεται σε ένα. Επίσης απαγορεύεται το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Εύβοια.

Το κυνήγι της αλεπούς επιτρέπεται από 15.09.2008 μέχρι 20.01.2009 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21.01.2009 μέχρι 28.02.2009 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αρουραιόπληκτοι.

Επιτρέπεται το κυνήγι του πετροκούναβου με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου, χωρίς σκύλο δίωξης από 15.09.2008 μέχρι 28.02.2009.

Το κυνήγι απαγορεύεται σε μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, σε εκτροφεία θηραμάτων, στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας, στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών, σε ζώνη πλάτους πεντακοσίων μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής, σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων μέτρων από τις ακτές, σε όλες τις περιοχές όπου ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας, στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης κυνηγίου, καθώς και στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργού Πολιτισμού.

Η χρήση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου θα γίνεται από 15.09.2008 μέχρι και 20.01.2009, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται αντιστοίχως, το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγή ατυχημάτων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν...

Δεκατρείς νεκροί και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας με στόχο λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν στην πόλη Πεσαβάρ.
"Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την στιγμή που περνούσε το λεωφορείο από γέφυρα στα περίχωρα της πόλης", διευκρίνισε ο διοικητής της επαρχίας των Βορειοδυτικών Συνόρων.
Στο μεταξύ, ένα ανώτατο στέλεχος της Άλ Κάιντα σκοτώθηκε σε πρόσφατες συγκρούσεις στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Ο αλ Μάσρι είναι το δεύτερο στέλεχος της οργάνωσης που σκοτώνεται στο Πακιστάν εδώ και ένα μήνα, μετά τον συμπατριώτη του Αιγύπτιο Αμπού Χαμπάμπ αλ-Μάσρι, ειδικό στην κατασκευή χημικών και βιολογικών όπλων.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90755


Διαβάστε Περισσότερα...

Πρωτοβουλία Σαρκοζί!...



Για τη Μόσχα αναχώρησε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα έχει συνάντηση με το ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μία προσπάθεια διευθέτησης της κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία.

Ο Σαρκοζί θα μεταβεί και στο Τμπιλίσι για να συναντηθεί με τον γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σακασβίλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, Σαρκοζί και Μεντβέντεφ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Ο γάλλος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τους οποίους ενημέρωσε για την μεσολαβητική του προσπάθεια.






Διαβάστε Περισσότερα...

Σφοδρές μάχες στο φαράγγι Κοντόρι! - Στρατιωτικές επιχειρήσεις και απο την Αμπχαζία...

Στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό να εκδιώξει τα γεωργιανά στρατεύματα από το διαφιλονικούμενο φαράγγι Κοντόρι ξεκίνησε η Αμπχαζία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
Επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Αμπχαζίας το πρακτορείο μετέδωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με ρωσικό κανάλι, στη διαφιλονικούμενη περιοχή σημειώνεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών και ότι η αεροπορία της Αμπχαζίας βομβάρδισε τη ζώνη αυτή.
Λίγες ώρες νωρίτερα η Γεωργία είχε υποστηρίξει ότι απέκρουσε όλες τις επιθέσεις στο φαράγγι του Κοντόρι, ενώ από την πλευρά τους οι Αμπχάζιοι υποστήριζαν ότι είχαν ¨μπλοκάρει" τους Γεωργιανούς στρατιώτες στα υψώματα του φαραγγιού.

Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ορκίστηκε ότι η χώρα του δεν θα παραδοθεί ποτέ.
"Ο γεωργιανός λαός δεν θα απαρνηθεί ποτέ την ελευθερία και τη δημοκρατία, γιατί η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή απ' οποιοδήποτε άρμα, απ' οποιοδήποτε βομβαρδισμό, απ' οποιοδήποτε εξοπλισμό", ανέφερε.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90749


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Αγιο Ορος 21 έως 26 Αυγούστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος!




Το Αγιο Όρος θα επισκεφθεί από την Πέμπτη 21 έως την Τρίτη 26 Αυγούστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να συμμετάσχει στις εορταστικές τελετές και εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την Κοίμηση του δευτέρου κτήτορος της Ιεράς Μονής Διονυσίου, Αγίου Νήφωνος.





Διαβάστε Περισσότερα...

«Μάχη» στο Διαδίκτυο παράλληλα με τη στρατιωτική αναμέτρηση στον Καύκασο!...



Ένας, παράλληλος «πόλεμος» μαίνεται παράλληλα με τις αιματηρές εχθροπραξίες στην περιοχή του Καυκάσου, με πεδίο σύγκρουσης το Διαδίκτυο και στρατηγικό στόχο την επικράτηση και στο επίπεδο της πληροφόρησης.

Η Γεωργία κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Ρωσία ότι μαζί με τη στρατιωτική επιχείρηση, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλών κυβερνητικών δικτυακών τόπων.
«Μία επιχείρηση κυβερνοπολέμου προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες σε πολλούς γεωργιανούς δικτυακούς τόπους, περιλαμβανομένου του υπουργείου Εξωτερικών», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας.
Το μεσημέρι της Δευτέρας προκλήθηκε προσωρινό «μπλακ άουτ» στην ιστοσελίδα του γεωργιανού υπουργείου Εξωτερικών και οι ανακοινώσεις ήταν προσβάσιμες μόνο ενός επίσημου
blog.
«Αρκετοί κυβερνητικοί δικτυακοί τόποι έπεσαν από επιθέσεις χάκερ την Παρασκευή», δήλωσε επίσης στο Reuters η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Ν.Σικοβάνι.
Η Μόσχα όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές, αλλά υποστηρίζει ότι ρωσικοί δικτυακοί τόποι έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.
«Αντιθέτως, ένας αριθμός ιστοσελίδων που ανήκουν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και επίσημους οργανισμούς έχουν πέσει θύματα επιθέσεων χάκερ», είπε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Σχέδιο για την κατάπαυση του πυρός στη Γεωργία...



Οι δυτικοί διπλωμάτες των χωρών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν τη Δευτέρα αργά το βράδυ, επί ενός σχεδίου απόφασης, που θα εισηγείται μία άμεση κατάπαυση του πυρός στη σύρραξη ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία, την οποία θα καταθέσουν εσπευσμένα στο ΣΑ του Οργανισμού, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Τα ευρωπαϊκά κι αμερικανικά μέλη του ΣΑ "είναι σύμφωνα για το κείμενο", το οποίο θα κατατεθεί στην επόμενη ολομέλεια του σώματος ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου θα περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ν’ ακούσουν την ενημέρωση του αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ, υπεύθυνου για τη διατήρηση της ειρήνης, Έντμοντ Μάλετ, για τις εξελίξεις στη σύρραξη αυτή.

Ενόσω οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στη γεωργιανή επικράτεια, οι αμερικανοί κι ευρωπαίοι ειδικοί συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών για να επιφέρουν τις τελευταίες βελτιώσεις στο σχέδιο της απόφασης, βάση της οποίας αποτελεί το σχέδιο τριών σημείων του γάλλου ΥΠΕΞ Μπερνάρ Κουσνέρ.Όσον αφορά το μέτωπο του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη γεωργιανή πόλη Σενάκι τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για επιθέσεις κατά της Νοτίου Οσετίας από τη συγκεκριμένη πόλη έπειτα από την αποχώρηση του γεωργιανού στρατού, ο οποίος είχε τη βάση του στο σημείο αυτό, ανέφερε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Το Σενάκι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ από την Οσετία και περίπου 50 χλμ από την έτερη υπό απόσχιση δημοκρατία της Αμπχαζίας, την οποία επίσης υποστηρίζει η Μόσχα. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καμία πρόθεση να κατευθυνθούν προς την Τιφλίδα" δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. "Δεν έχουμε και ποτέ δεν είχαμε σχέδια να κατευθυνθούμε προς την Τιφλίδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ρώσοι κυανόκρανοι έχουν καταλάβει αεροπορική βάση κοντά στην Αμπχαζία. Επίσης, ο γεωργιανός πρωθυπουργός Λάντο Γκουργκενίτζε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στον γεωργιανό λιμένα Πότι στον Εύξεινο Πόντο."Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο Πότι. Δεν υπήρξαν θύματα.", τόνισε ο ίδιος. "Λυπούμεθα που γίναμε μάρτυρες τέτοιων εξελίξεων χωρίς οι δυτικοί εταίροι μας να επέμβουν πιό ενεργά" στη σύρραξη μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, πρόσθεσε ο γεωργιανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι κάλεσε τους κατοίκους της Τιφλίδας να μην χάνουν την ψυχραιμία τους και τους δήλωσε ότι η πόλη δεν κινδυνεύει άμεσα από τις ρωσικές δυνάμεις. Την ώρα που ο γεωργιανός πρόεδρος καλούσε σε ηρεμία τον πληθυσμό, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έκαναν ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα και τα πρατήρια βενζίνης για να προμηθευθούν είδη πρώτης ανάγκης και βενζίνη, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές μαρτυρίες.

Στο μεταξύ, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ στο τρέχον διάστημα, θα συναντηθεί την Τρίτη στη Μόσχα με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και κατόπιν θα μεταβεί στην Τιφλίδα για να συνομιλήσει με τον γεωργιανό ομόλογό του Μιχαήλ Σαακασβίλι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική προεδρία. Ο Σαρκοζί είχε επί μακρόν συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο, καθώς και με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να επιτευχθεί χωρίς χρονοτριβή μία συμφωνία ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη, η οποία θα άνοιγε τον δρόμο για την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Ρωσία και στη Γεωργία, προστίθεται στο ανακοινωθέν της γαλλικής προεδρίας.

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγα, απηύθυνε επίσης έκκληση γι’ άμεση εκεχειρία ανάμεσα στη Ρωσία και στη Γεωργία. Περίπου 1000 άτομα διαδήλωσαν στη Ρίγα, αξιώνοντας την κατάπαυση του πυρός στη Γεωργία, ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν και στις πρωτεύουσες της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Πολωνίας.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ... ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!



Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που συμβαίνουν με το φετινό ¨Αντάμωμα των Πελοποννησίων¨... Καθόλου σοβαρά!!!

Αντιθέτως... Είναι προσβλητική για τον νομό μας, για τον ιστορικό τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη και την μνήμη του Ήρωα του ΄21...

Είναι, ταυτόχρονα, και προκλητικά για τους Μεσσήνιους...

Ποιός είναι τέλος πάντων αυτός ο Σύλλογος που ¨νταηλίκι¨ αποφάσισε να μην γίνει το Αντάμωμα στο Ραμοβούνι;;;

Με ποιό σκεπτικό και ποιά αιτιολόγηση, αποφάσισαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για τις 16 του Αυγούστου εκδήλωση στο Ραμοβούνι;;;

Ποιά είναι τα κίνητρα αυτής της απόφασης και ποιοί είναι οι στόχοι ή ακόμη και οι σκοπιμότητες αυτής της απόφασης;;;

Λοιπόν, ας χαλαρώσει λίγο ο Σύλλογος των Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης...

Η Μεσσηνία έχει πολλά προβλήματα να λύσει, απ΄ το να γίνονται πρώτο θέμα τα καμώματα του κάθε Συλλόγου και του κάθε Προέδρου του!!!

Κρίμα, κρίμα, κρίμα, γιατί διαφορετική εντύπωση είχαμε σχηματίσει για τον Σύλλογο των Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης...

Διαψευστήκαμε όμως, όπως και οι περισσότεροι στην Μεσσηνία, από την απρεπή συμπεριφορά, τακτική και πρακτική του!!!

Με αφορμή τον Κολοκοτρώνη, δεν μπορεί κανένας να γίνει επαναστάτης χωρίς αιτία στις μέρες μας και όποιος πάει να γίνει με το ζόρι, εκτίθεται ανεπανόρθωτα...

Ας το καταλάβουν και το κατανοήσουν οι φίλοι και αδερφοί των Συλλόγων πριν ο κόσμος τους γυρίσει τελείως την πλάτη και τους δείξει τι σημαίνει κοινωνική απαξίωση και περιθωριοποίηση!!!





Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ¨ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ¨...



Η απίστευτη και χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση, απόφαση του Συλλόγου Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης να μην γίνει το ¨Αντάμωμα¨ στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας αλλά στη Ζαχάρω της Ηλείας, έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ¨Ανταμώματος¨ εξεπλάγη δυσάρεστα πληροφορηθείς την εξέλιξη αυτή, πέντε μέρες πριν την εκδήλωση, και δήλωσε πως δεν γνώριζε κάτι και πως δεν έπρεπε να αλλάξει ο τόπος πραγματοποίησης της εκδήλωσης...

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και με δηλώσεις του, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, νυν Δκτης του Νοσοκομείου Καλαμάτας Δημοσθένης Σωτηρόπουλος που είναι και αυτός Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής...






Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ¨ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ¨ ΣΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ... ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ!!!...




Απίστευτη απόφαση του περίφημου Συλλόγου των Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, πέντε μόλις μέρες πριν την πραγματοποίηση του ¨Ανταμώματος των Πελοποννησίων¨ στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη...

Με το έτσι θέλω και χωρίς να ενημερώσουν καν τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το ¨Αντάμωμα¨, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 16 Αυγούστου στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας μπροστά από τον ανδριάντα του έφιππου Κολοκοτρώνη, να γίνει... στην Ηλεία!!!...


Περισσότερα σε λίγο...




Διαβάστε Περισσότερα...