Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Συλλαλητήρια κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα


Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ολοκληρώθηκε το αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Η πορεία ξεκίνησε από το Πολεμικό Μουσείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αμερικανική πρεσβεία όπου παρέμεινε για λίγη ώρα.
Εκεί Έλληνες και ξένοι διαδηλωτές χτύπησαν με τα παπούτσια τους ομοιώματα του Τζορτζ Μπους και του Μπαράκ Ομπάμα στα οποία στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Επιπλέον οι διαδηλωτές έκαψαν και μία αμερικάνικη σημαία.
Έξω από την αμερικανική πρεσβεία ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης καταδίκασε την «πολιτική των ίσων αποστάσεων της ΝΔ η οποία είναι με το θύτη και κλαίει ψεύτικα για το θύμα».Στη συνέχεια, η πορεία προχώρησε στη Βασιλίσσης Σοφίας και εισήλθε στη λεωφόρο Κηφισίας όπου κατέληξε στον κόμβο της Κατεχάκη όπου βρίσκεται η ισραηλινή πρεσβεία. Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και έκαψαν δύο ισραηλινές σημαίες. Νωρίτερα, στην προσυγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο ο επιτετραμμένος της παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα Αμπου Γκαζάλα και το μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισαν το παλαιστινιακό αίτημα για ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.Ειδικότερα ο Αμπου Γκαζάλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστίνιους και είπε ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η ελευθερία και η ανεξαρτησία μας».Ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την οργή του ελληνικού λαού ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή στα σχέδια των ΗΠΑ και τις ευθύνες της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας που δεν προτείνουν την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».Στην πορεία συμμετείχαν βουλευτές, ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και άλλα πολιτικά στελέχη του κόμματος.
Συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας
Με φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Πανόρμου, ολοκληρώθηκε η αντιπολεμική πορεία κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, φιλοπαλαιστινιακές και αντιπολεμικές οργανώσεις, οργανώσεις της Αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς επίσης και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, από την πλατεία Ελευθερίας, με κατεύθυνση την ισραηλινή πρεσβεία. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν στην αμερικανική πρεσβεία, όπου φωνάζοντας συνθήματα για «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «νίκη στην Ιντιφάντα», έκαψαν μια ισραηλινή και μια αμερικανική σημαία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στην ισραηλινή πρεσβεία, στον κόμβο της Κατεχάκη, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν ισραηλινές σημαίες και πανό με ισραηλινά σύμβολα.Λίγο αργότερα, οι διαδηλωτές πέρασαν στο αντίθετο ρεύμα, στην κάθοδο της οδού Κηφισίας με κατεύθυνση προς την οδό Πανόρμου.Ομάδα ατόμων, έφυγαν από την πορεία και έσπασαν τη τζαμαρία αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη συμβολή της Κηφισίας με την οδό Ερυθρού Σταυρού, στην προέκταση της Πανόρμου, και προξένησαν φθορές σε αυτοκίνητα εντός της αντιπροσωπείας.Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να εισέλθουν στην οδό Πανόρμου, όπου κατά μήκος της οδού, και μέχρι να διαλυθεί η πορεία, προξένησαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών.
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία διοργάνωσαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καθώς και οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ).Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς. Όταν η πορεία έφτασε στο κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές σταμάτησαν και έκαψαν μια αμερικανική και μία ισραηλινή σημαία.Στη συνέχεια, μετέβησαν στην κεντρική πύλη του λιμανιού της συμπρωτεύουσας, όπου κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ, την έκαψαν και στη συνέχεια τοποθέτησαν στο ιστό της την παλαιστινιακή σημαία.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα...


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα αφότου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε χερσαία επίθεση εναντίον της Χαμάς.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών στο παλαιστινιακό έδαφος, Δρ. Μουαουίγια Χασανένιν, τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.450 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα από τις 27 Δεκεμβρίου.
«Ο αριθμός των μαρτύρων ξεπερνά τους 500, ανάμεσά τους και 87 παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 2.450», ανέφερε ο Δρ. Χασανένιν. «Ο αριθμός των νεκρών ίσως να είναι μεγαλύτερος, αφού υπάρχουν στους δρόμους πτώματα και τραυματίες που δεν μπορούμε να απομακρύνουμε», πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια των σημερινών επιθέσεων, 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 22 άμαχοι, ενώ υπάρχουν και 200 τραυματίες.
Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο ενός στρατιώτη του, κατά την χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Εκκλήσεις για εκεχειρία
Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες απευθύνουν αλλεπάλληλες εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία στην περιοχή.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα απηύθυνε έκκληση προς τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να κάνουν εκεχειρία, διαβεβαιώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε μια αποστολή διεθνών παρατηρητών για τη διατήρηση της ειρήνης.
Την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα δυο μέρη ζήτησε από την Πράγα και η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία – επικεφαλής της οποίας είναι ο Τσέχος ΥΠΕΞ Κάρελ Σβάρτζεμπεργκ – λίγο προτού αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή.
Η βία στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να σταματήσει, δήλωσε από την πλευρά της η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ. «Είναι απόλυτα αναγκαίο να σταματήσει η βία», δήλωσε η Βάλντερ από την Πράγα.
Στο μεταξύ, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτζεμπεργκ παραδέχθηκε ότι οι χθεσινές δηλώσεις εκπροσώπου της τσεχικής προεδρίας της Ε.Ε., ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αμυντική» την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ήταν ένα σοβαρό λάθος.
«Ήταν προσωπικό του λάθος. Δυστυχώς ήταν ένα σοβαρό λάθος», δήλωσε ο Σβάρτζεμπεργκ σε συζήτηση που μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση CT1.
Την έντονη ανησυχία της για την επίθεση των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα εξέφρασε σήμερα η Ρωσία, ανακοινώνοντας ότι στέλνει απεσταλμένο της στην περιοχή για να συνεισφέρει στις διπλωματικές προσπάθειες, που έχουν ως στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.
«Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα είναι μια πηγή πολύ μεγάλης ανησυχίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, στην περιοχή θα μεταβεί ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για τη Μέση Ανατολή Αλεξάντερ Σαλτάνοφ.
Ως «μια πολύ επικίνδυνη στιγμή» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, σε συνέντευξή του στο BBC.
«Είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή. Πιστεύω ότι ο κόσμος εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία», υπογράμμισε ο Γκόρντον Μπράουν, απευθύνοντας νέα έκκληση για εκεχειρία.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε σχεδόν αμέσως είναι να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για μια άμεση εκεχειρία», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Ντ. Μπακογιάννη: Να εφαρμοστεί η πολιτική των τριών σημείων
«Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα αποτελούν πολύ αρνητική εξέλιξη», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή, ενώ τόνισε πως η Διεθνής Κοινότητα δεν μπορεί να μένει αδρανής παρατηρητής ή και σχολιαστής των τεκταινομένων.
Οι χερσαίες επιχειρήσεις επιδεινώνουν την τραγική ανθρωπιστική κρίση και την επικίνδυνη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας απαράδεκτες και ακραίες θέσεις, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη.
Όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο πλήττονται σοβαρά οι προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας «που είναι η μόνη οδός για λύση».
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει κομβικό ρόλο. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Πρέπει να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία. Η βία δεν είναι λύση. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι χερσαίες επιχειρήσεις και να επιτευχθεί εκεχειρία», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών.
Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η πολιτική των τριών σημείων (εκεχειρία – ανθρωπιστική βοήθεια – ειρηνευτική διαδικασία), που, όπως είπε, ήταν εξαρχής η ελληνική θέση και αποφάσισαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. στις 30 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.
«Θα πρέπει επίσης, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης Διεθνούς παρουσίας -όπως για παράδειγμα Διεθνών Παρατηρητών- στην περιοχή», κατέληξε.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το πανόραμα της 16ης αγωνιστικής της Super League


Όπως τελείωσε η περσινή χρονιά για τον Ολυμπιακό, έτσι άρχισε και η νέα με τους "ερυθρόλευκους" να κερδίζουν και εκτός έδρας, και να βλέπουν τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός με το πέναλτι που αξιοποίησε ο Γκαλέτι πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από την Τρίπολη κερδίζοντας τον τοπικό Αστέρα με 1-0 σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί των "ερυθρόλευκων" πριν το παιχνίδι οι οποίοι μπήκαν να δουν τον αγώνα χωρίς να έχουν εισιτήρια.

Η διαφορά του πρωτοπόρου Ολυμπιακού από τον δεύτερο ΠΑΟΚ διατηρήθηκε στους έξι βαθμούς καθώς ο "δικέφαλος" έκανε ποδαρικό με νίκη στη νέα χρονιά κερδίζοντας τον ΟΦΗ στην Τούμπα με 2-0.

Ωστόσο οι μεγάλοι "χαμένοι" είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που έμειναν στο 0-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την κορυφή. Πλατιά χαμόγελα για τον Πανθρακικό που πέρασε νικηφόρα από το "Παγκρήτιο" το Σάββατο κερδίζοντας τον Εργοτέλη με 1-0 και βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με δύο τέρματα του Λεονάρντο ο Λεβαδειακός μπήκε με το δεξί στο 2009 κερδίζοντας τον Άρη με 2-0 ενώ χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Πανιώνιο (0-0) και η αναμέτρηση του Θρασύβουλου με την Λάρισα (0-0).

Τέλος αναβλήθηκε ο αγώνας του Πανσερραϊκού με τον Ηρακλή επειδή το γήπεδο των Σερρών καλύφθηκε με χιόνι και θα γίνει αύριο (Δευτέρα 5/1 15:00) αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στην 16η αγωνιστική:

Εργοτέλης-Πανθρακικός 0-1 (40' Κλεμέντ)

Ξάνθη-Πανιώνιος 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (27' πεν. Γκαλέτι)

Πανσερραϊκός-Ηρακλής αναβλ.

Λεβαδειακός-Άρης 2-0 (59', 74' Λεονάρντο)

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-0 (34' Μουσλίμοβιτς, 42' Ίβιτς)

Θρασύβουλος-Λάρισα 0-0

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 39

2. ΠΑΟΚ 33

3. Παναθηναϊκός 30

4. ΑΕΚ 25

5. Άρης 23

6. Πανθρακικός 22

7. Ξάνθη 22

8. Πανιώνιος 22

9. Λάρισα 22

10. Λεβαδειακός 19

11. Εργοτέλης 19

12. Ηρακλής 18 -15αγ.

13. Αστέρας Τρίπολης 14

14. ΟΦΗ 11

15. Πανσερραϊκός 10 -15αγ.

16. Θρασύβουλος 9


Η επόμενη αγωνιστική (10-11/1)

Σάββατο 10/1

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός

Πανιώνιος-Πανσερραϊκός

Ολυμπιακός-Ξάνθη
Κυριακή 11/1

Θρασύβουλος-Λεβαδειακός

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης

ΟΦΗ-Ηρακλής

Άρης-Εργοτέλης

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ


Σκόρερς:

7 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης), Γκαλέτι (Ολυμπιακός)

6 ΓΚΟΛ: Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Πάρα (Λάρισα), Λεονάρντο (Λεβαδειακός), Εντόι (ΟΦΗ), Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ)

5 ΓΚΟΛ: Μπούντιμιρ (Εργοτέλης), Ντιόγκο (Ολυμπιακός), Κουμορτζί (Πανιώνιος)






Διαβάστε Περισσότερα...

4 ΝΕΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ!


3, 12, 13, 18, 20 και ΤΖΟΚΕΡ το 14 είναι οι 6 μαγικοί αριθμοί που οδήγησαν μετά την αποψινή κλήρωση 4 υπερτυχερούς στα ουράνια κάνοντάς τους εκατομμυριούχους με 3.000.000 ευρώ, τουλάχιστον, τον καθένα!!!



Εμείς να τους ευχηθούμε καλοφάγοτα και με υγεία!!!



Και οι υπόλοιποι, δεν χάνουμε την ελπίδα...

Που θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός...........








Διαβάστε Περισσότερα...

"Όπου φτωχός κι η μοίρα του..." Νεκρή 18χρονη Ρουμάνα, τραυματισμένος αλλά εκτός κινδύνου ο 23χρονος ομοεθνής σύντροφός της στη Χώρα Τριφυλίας.


Νεκρή ανασύρθηκε, όπως ήδη έχουμε γράψει, από πυροσβέστες, 18χρονη κοπέλα ρουμανικής καταγωγής, που την καταπλάκωσε τοίχος της αποθήκης (παραπήγματος) όπου διέμενε στη Χώρα Τριφυλίας.

Οι πυροσβέστες μετά από πολύωρες υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό τον 23χρονο, επίσης Ρουμάνο, σύντροφό της.


Ο τοίχος της πρόχειρης κατασκευής κατέπεσε εξαιτίας όγκου χωμάτων που είχαν συσσωρευτεί εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, που σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Δε φαίνεται πάντως να υπάρχει συνδυασμός με τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στις 7:10, στο μεσσηνιακό κόλπο, 195 χλμ ΝΔ της Αθήνας, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως έδειχναν κάποιες πρώτες ενδείξεις.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...



Αλλαγές προσώπων έγιναν στις διοικήσεις των Δήμων της Τριφυλίας μετά τις σημερινές Δημαιρεσίες οι οποίες, εκτός από τον Δήμο Κυπαρισσίας, διεξήχθησαν σε συναινετικό και ήρεμο κλίμα…
Στον Δήμο Αυλώνος ομόφωνα Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Μιλτιάδης Νασόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Θεοδωρακόπουλος Γιώργος και Γραμματέας ο Θεόδωρος Κόλλιας.
Στην Δημαρχιακή Επιτροπή με αυξημένη πλειοψηφία εξελέγησαν τακτικά ο Κωνσταντίνος Μαντζούνης, ο Αλέξανδρος Γκόγκας και ο Σπύρος Χρονόπουλος και ο Γεώργιος Γαλάνης.
Αντιδήμαρχοι θα οριστούν ο Αλέξανδρος Γκόγκας και η Χριστίνα Γκόγκα.
Στα Φιλιατρά ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Κώστας Σαραντόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Ηλίας Κυριακόπουλος και Γραμματέας επανεξελέγη ο Νικόλαος Στριμπάκος.
Στην Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα εξελέγησαν τακτικά Μέλη οι Χαράλαμπος Παγάνης, Διονύσιος Γιαννόπουλος και Νικόλαος Στριμπάκος και ο Κωνσταντίνος Λίτσας.
Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας.
Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας ανακοίνωσε και τους Αντιδημάρχους που θα ορίσει για το τρέχον έτος, που είναι, ο Αναστάσιος Παναγιωτόπουλος και ο Χαράλαμπος Στάμος.

Ωστόσο, ή οι πληροφορίες μας είναι λάθος ή κάποιο λάθος θα έγινε, εννοείται ίσως μια μικρή αβλεψία, στην εκλογή του κ. Στριμπάκου και στο Προεδρείο και στη Δημαρχιακή Επιτροπή αφού σύμφωνα με το άρθρο 104 του Δ.Κ.Κ., παράγραφος 2, "Δεν επιτρέπεται να εκλεγούν μέλη της δημαρχιακής επιτροπής ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του συμβουλίου".
Στον Δήμο Γαργαλιάνων ομόφωνα νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Γεωργιόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Αδρακτάς και Γραμματέας η Μαγδαληνή Καμπύλη. Στην Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα εξελέγησαν τακτικά Μέλη ο Γιάννης Κατσούλας του Δημητρίου, ο Ευστάθιος Σοκορέλης και ο Ανδρέας Φωτόπουλος και ο Αθανάσιος Καλκαβούρας.
Αντιδήμαρχοι για το 2009, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς, θα είναι ο Ευστάθιος Σοκορέλης και ο Γιάννης Κατσούλας του Δημητρίου.
Ο Γρηγόρης Παυλόπουλος εξελέγη κατά πλειοψηφία νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος στις Δημαιρεσίες που διεξήχθησαν το απόγευμα. Αντιπρόεδρος ομόφωνα εξελέγη ο Γεώργιος Μπαχούμας και Γραμματέας κατά πλειοψηφία ο Σπύρος Σύρνος. Στην Δημαρχιακή Επιτροπή ομόφωνα εξελέγησαν τακτικά Μέλη ο Φώτης Αγγελόπουλος, ο Νικόλαος Αθανασόπουλος και ο Ιωάννης Ζαχαρόπουλος από την Πλειοψηφία και ο Παναγιώτης Πετρόπουλος από την Αντιπολίτευση.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ., ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!!!!



Με 5 μόνο Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του να ακολουθούν την επιλογή και πρότασή του για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας έμεινε ο κ. Σαμπαζιώτης μετά από περίεργη εμμονή για να καταλάβει τη θέση αυτή η Γιάννα Κωνσταντέλου, κάτι με το οποίο διαφώνησαν 5 άλλοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι οι οποίοι και καταψήφισαν την συγκεκριμένη επιλογή!!!!!.........

Η μεγάλη ήττα όμως για τον κ. Σαμπαζιώτη ήρθε στην εκλογική διαδικασία για την Δημαρχιακή Επιτροπή όπου κανένας από τους 3 Δημοτικούς Συμβούλους που πρότεινε δεν εξελέγη, αλλά αντί αυτών εξελέγησαν 3 άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αυτοπροτάθηκαν!!!!!!!!!!..........




*****Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση...
Πάντως με μία φράση, ο Συνδυασμός του κ. Σαμπαζιώτη έγινε "κουμούτσα", που λέει ο λαός μας!!!
Και την ευθύνη γι' αυτό, όπως τους προσάπτουν πολλοί από το Συνδυασμό του, φέρει ο ίδιος!!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΟΣ 2 ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...


Νεκρή ανασύρθηκε Ρουμάνα πριν από λίγο μέσα από τα συντρίμμια παραπήγματος όπου διέμεναν μετά από κατάρρευσή του.
Οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γαργαλιάνων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν έναν ομοεθνή της ο οποίος βρίσκεται μέσα στα συντρίμμια αλλά είναι ακόμα ζωντανός.
Η προσπάθεια απεγκλωβισμού του είναι πολύ δύσκολη, πάντως...
Τα αίτια της κατάρρευσης ερευνώνται και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ίσως αυτή προήλθε από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας νωρίς το πρωί...


Διαβάστε Περισσότερα...