Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ ΝΕΑ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ, "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!!!....




Και νέα, ακόμα μία, "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" βγαίνει προσεχώς στον Δήμο Κυπαρισσίας για πολύ σοβαρή υπόθεση που οι προεκτάσεις τις μπορεί, ενδεχομένως, πέρα από τις πολιτικές, να αναδείξουν και άλλες, ποινικές ευθύνες!!!...........


Γιατί στο πολιτικό και ηθικό σκέλος της υπόθεσης, είναι ήδη "καταδικασμένοι"!!!...


Πρόκειται για μεγάλο "ταμπάνι", πολύ μεγάλο "ταμπάνι"...


Και, βεβαίως, πρέπει να αναζητηθούν (αν υπάρχουν) και αποδοθούν εκεί που αναλογούν, σε εκείνους που τους αναλογούν, οι ευθύνες...
Δηλαδή, κυρίως και ιδίως στους παράγοντες της Δημοτικής Αρχής!!!...



Τί έχει συμβεί όμως;;;



Για ποιό θέμα βγαίνει νέα, ακόμα μία, "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ";;;



Γιατί πέφτει και νέο, ακόμα ένα, "ταμπάνι" και από πού;;;....


Σε επόμενη ανάρτηση περισσότερα...................


Διαβάστε Περισσότερα...

"Ακόμα να φανεί καπνός από το τρένο!" - Ερώτηση του επικεφαλής της "Ανατροπής" Χρήστου Μαλαπάνη...


Ερώτηση προς τον νομάρχη Μεσσηνίας κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου «Ανατροπή» κ. Χρήστος Μαλαπάνης, με θέμα :«χρονοδιάγραμμα Ολοκλήρωσης εργασιών γραμμής Καλαμάτας – Τρίπολης».

Ο κ. Μαλαπάνης αναφέρει χαρακτηριστικά:..........



«Εξαιρετικά φειδωλός στις δηλώσεις του για το σιδηρόδρομο ο Υπουργός Μεταφορών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, απέφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί στο θέμα του χρόνου ολοκλήρωσης των εργασιών στη σιδηροδρομική γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας και επαναλειτουργίας των δρομολογίων προς Αθήνα.

Επειδή έχει κλείσει διετία από την διακοπή των δρομολογίων για ένα έργο που είχε χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μηνών.

Επειδή πολλά φημολογούνται για την επαναλειτουργία της γραμμής στα πλαίσια και της σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ.

Eπειδή όλοι ενδιαφερόμαστε και για την επαναλειτουργία του προαστιακού προς Κυπαρισσία – Διαβολίτσι. Επειδή ούτε ακόμη η σύνδεση της Τρίπολης με Αθήνα έχει γίνει αν και έχει ολοκληρωθεί η γραμμή εδώ και περίπου 1 χρόνο.

Επειδή έχουν παρέλθει 10 μήνες και πλέον από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκρότησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την παρακολούθηση των θεμάτων του σιδηροδρόμου.

Ζητώ: Την άμεση σύγκλιση της παραπάνω επιτροπής παρουσία και του επιβλέπουν μηχανικού του έργου προκειμένου.

Να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στην γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας;

Να εξετασθεί η πρόοδος των εργασιών υλοποίησης του παραδρόμου κατά μήκος των γραμμών στο Καλαμάτα – Μεσσήνη.

Να εξετασθούν μέτρα στήριξης του προαστιακού».





Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση της Νομαρχιακής Συμβούλου της "Ανατροπής" Δήμητρας Ψαρούλη για την «Καταβολή αποζημιώσεων από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ»...


Η Νομαρχιακή Σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή» του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας κ. Δήμητρα Ψαρούλη-Τσουμελέα κατέθεσε ερώτηση προς το νομάρχη Μεσσηνίας με θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:..........


«Κύριε Νομάρχη, Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνει η πρώτη εκταμίευση από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ για να δοθούν οι αποζημιώσεις του χαμένου εισοδήματος των αγροτών, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις αποζημιώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ.

Η καταβολή θα γίνει μέσω του ΕΛΓΑ, αλλά για την περιφέρεια Πελοποννήσου δεν αναφέρονται τα προϊόντα εξειδικεύσεις, δεν έχουμε στοιχεία και δεν γνωρίζουμε πως θα γίνουν αυτά που μας έχουν υποσχεθεί- ιδιαίτερα για το λάδι τα εσπεριδοειδή και την κορινθιακή σταφίδα - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.

Το μεγάλο κομμάτι των αποζημιώσεων πηγαίνει στη Βόρειο Ελλάδα και σε κάποιες περιοχές όπως του κάμπου της Θεσσαλίας όπου οι πιέσεις είναι έντονες και η δραστηριοποίηση εντονότερη.

Το γεγονός βέβαια ότι πρέπει να πιεστεί πολιτικά ο Υπουργός για να μπουν και τα άλλα προϊόντα εκτός του ότι δημιουργεί ερωτηματικά ….

θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μη μας αφήσει αδιάφορους για το τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των αγροτών της δικής μας περιφέρειας και ιδιαίτερα του Νομού μας σε μια τόσο δύσκολη και όχι μόνο οικονομική συγκυρία.

Γι’ αυτό και ερωτάστε: Ποια η θέση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στο συγκεκριμένο θέμα; Ακόμη και σήμερα χρειάζεται πίεση αρμοδίων παραγόντων για την εκπλήρωση εξαγγελιών που έχουν σχέση με αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες μας; Τι απαντάτε στις ανησυχίες του προέδρου της ΕΑΣ ;

Πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

Πιστεύετε τελικά ότι θα πάρουν αποζημιώσεις από το συγκεκριμένο πακέτο οι αγρότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου;».






Διαβάστε Περισσότερα...

Στήριξη στους πυρόπληκτους - Έργα ύψους 15.000.000,00 ευρώ ζητά η ΝΑΜ για εργασίες στις πληγείσες περιοχές...



Στην διεκδίκηση κονδυλίων για έργα υποδομών και ανάπτυξης, από την κεντρική εξουσία, στις πληγείσες, από τις πυρκαγιές του 2007, περιοχές αναφέρθηκε προχθες ο κ. Δράκος σημειώνοντας πως:........

«Ένα δεύτερο θέμα, που έχω να σας ανακοινώσω είναι ότι απέστειλα μια πρόταση, η οποία ακόμα έχει διεκδικητικό καθαρά χαρακτήρα, στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκο Αγγελόπουλο. Ουσιαστικά αφορά τη διεκδίκηση έργων από το Ταμείο του κ. Μολυβιάτη. Η διεκδίκησή μας ανέρχεται σε έργα 13.000.000 ευρώ, που κατά βάση είναι έργα υποδομών κυρίως οδοποιίας, στις πυρόπληκτες περιοχές και έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Υπάρχει και μία πρόταση για έργα κτηνοτροφικού καθαρά χαρακτήρα 2.000.000 € , που θα βελτιώσει τις υποδομές στην κτηνοτροφία. Η πρότασή μας αυτή, ελπίζω ότι μπορεί να έχει έγκριση και θετική έκβαση, δοθέντος ότι οι πληροφορίες μας λένε ότι το Ταμείο θα έχει υπόλοιπο, αφού στην προσπάθειά του να καλύψει τα ζητήματα της στέγης των πυρόπληκτων έχει εξαντλήσει, θα έλεγε κανένας, τις αιτήσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί νόμιμα. Θα υπάρξουν χρήματα περαιτέρω προς διάθεση στις πυρόπληκτες περιοχές και νομίζω ότι έχουμε χρέος να ενισχύσουμε τις περιοχές αυτές με σταθερά βήματα, αφού οι αναδασώσεις έχουν γίνει, τα αντιπλημμυρικά έχουν αναληφθεί από άλλη δράση και η ενίσχυση των πληγέντων από συγκεκριμένα ταμεία είτε γεωργικής είτε προνοιακής κατεύθυνσης. Άρα λοιπόν είναι λογικό και εξαιρετικά σημαντικό, κατά την άποψή μας, να διεκδικήσουμε υποδομές από το ταμείο αυτό. Βεβαίως, θα υπάρξει και παράλληλη πρότασή μας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη για τα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της γεωργίας από τα 500.000.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα δώσει στους αγρότες.

Εμείς υιοθετούμε τις θέσεις και της Ένωσης και της ΠΑΣΕΓΕΣ για την υποστήριξη της ελαιοκομίας. Θεωρούμε ότι με τα όσα, ως δέσμευση έχουν κατατεθεί για την υποστήριξη της ελαιοκομίας δεν καλύπτεται το ζήτημα και πρέπει να υπάρξει περαιτέρω γενναιότερη υποστήριξή της. Γι΄ αυτό θα δείτε και την εμπεριστατωμένη πρόταση την οποία θα κάνουμε και ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή.

Επίσης, προτείνουμε ότι για την ανασύσταση των ελαιώνων οι οποίοι κάηκαν από την πυρκαγιά αυτή, χρειάζεται οι παραγωγοί που θα πάρουν πρωτοβουλία ανασύστασης να πάρουν πέραν των υπεσχημένων, 15 τουλάχιστον ευρώ ανά νέο φυτό ελιάς το οποίο φυτεύεται, προκειμένου να κάνουν σωστή επιλογή φυτωρίου, να υπάρξει σωστή υποδομή και διαδικασίες φύτευσης, έτσι ώστε να έχουμε ταχεία αποκατάσταση των ελαιώνων οι οποίοι καταστράφηκαν, για οικονομικούς, κοινωνικούς αλλά και περιβαλλοντολογικούς λόγους Υπάρχουν δύο προτάσεις. Μία πρόταση προς το ΕΤΕΡΠΣ για την οικονομική ενίσχυση από το συγκεκριμένο ταμείο που ενισχύσει περιβαλλοντο-λογικές πρωτοβουλίες, χωροταξικές και πολεοδομικές για να υποστηρίξουμε τις προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους Ιθώμης για την Αρχαία Μεσσήνη και Αβίας για τις ανατολικές ακτές του Μεσσηνιακού κόλπου. Ήδη έχουμε εμείς δεσμευτεί με τους Δήμους αυτούς. Η ΝΑΜ θα κάνει το χρέος της. Οι Δήμοι ήδη έχουν δεσμεύσει από τα προγράμματά τους χρήματα, από τη φτώχεια τους να πω κι αυτοί, επομένως οφείλει να κάνει και η Πολιτεία το χρέος της και να συνδράμει σε αυτή μας την πρόταση και να μας δώσει τα χρήματα που ζητάμε από το ΕΤΕΡΠΣ».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Πράσινες Πολιτικές – Αναφορές Δράκου σε ζητήματα φιλικών πολιτικών και στις δράσεις της Ν.Α.Μ.


Συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύσταση επιτροπής αρμόδια για δράσεις περιβαλλοντολογικές.

Αλλά και στην ένταξη στα ΣΔΙΤ του 8ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας. Αναφορικά με τα θέματα είπε τα εξής:.................



«Μέσα από τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και τη βιώνουμε όλοι και μέσα από τα προβλήματα τα οποία διαμορφώνονται σε επίπεδο περιβάλλοντος, αναδεικνύεται συνεχώς η ανάγκη να έχουμε μια γενικότερη φιλοπεριβαλλοντολογική προσέγγιση, δραστηριότητα, επιχειρηματικότητα και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τη φίλο-περιβαλλοντολογική οικονομία, την ονομαζόμενη και πράσινη οικονομία.

Η αυτοδιοίκηση καλείται κι αυτή μαζί με τις Κυβερνήσεις κι όλους τους φορείς να παίξουν ρόλο πάνω σε αυτό το μέγα ζήτημα. Υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι μόνο.

Υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες αυτή τη στιγμή χρειάζονται και απαιτούν εφαρμογή από πλευράς Κυβερνήσεων και Περιφερειακών δομών και θεσμών, αλλά και επιχειρηματιών και επιχειρήσεων.

Πολλές φορές όμως, αυτές οι πολιτικές δεν έχουν μια συγκεκριμένη έκφραση και τακτική ως προς την εφαρμογή τους.

Γι΄ αυτό εμείς και πιστεύω ότι πρωτοπορούμε, θα συγκροτήσουμε αυτή τη στιγμή μια υπηρεσιακή επιτροπή υπό τον Διευθυντή Προγραμματισμού της ΝΑΜ κ. Δημήτρη Μουντζούρη και τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής κ. Βασίλη Χατζή, στην οποία θα μετέχουν μηχανικοί, γεωπόνοι, περιβαλλοντολόγοι και διοικητικοί.

Η επιτροπή αυτή θα αθροίσει το υλικό και τις αποφάσεις , οι οποίες υπάρχουν παντού και σκόρπιες.

Θα εισηγηθεί πώς αυτές οι αποφάσεις και δράσεις μπορούν να γίνουν πρακτική εφαρμογής μέσα από τους αυτοδιοικητικούς φορείς και εν προκειμένω μέσα από τη ΝΑΜ και θα έρθει στις δύο αρμόδιες Νομαρχιακές επιτροπές που έχουν σχέση με το ζήτημα αυτό.

Την επιτροπή Παραγωγής και Ανάπτυξης και την επιτροπή Προγραμματισμού και Υποδομών για να έρθουν στη συνέχεια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κι όσο το δυνατό γρηγορότερα, εισηγήσεις επιστημονικές και εμπεριστατωμένες για την τακτική.

Πολιτικές, όπως είπα και νωρίτερα υπάρχουν. Θα έχετε πολύ σύντομα νέα σ΄ αυτή την υπόθεση, και θα πάρετε τον κατάλογο των ονομάτων που θα περιλαμβάνονται σ΄ αυτή την απόφασή μου, καθώς επίσης και τον λεπτομερή προγραμματισμό της δράσης τις επόμενες ημέρες της αρμόδιας επιτροπής.

Επίσης ήρθε η απόφαση ένταξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στα ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπως είχαμε ζητήσει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Παταργιά στην προηγούμενη συνάντησή μας.

Επειδή τα προβλήματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντικά αλλά και επείγοντα, τις επόμενες ημέρες θα έρθω σε επαφή για να δούμε τι χρονοδιάγραμμα έχει αυτό και να προσπαθήσουμε να έχουμε μια ταχεία διεκπεραίωση του όλου ζητήματος, διότι έχει τη σημασία του να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη λύση του συγκεκριμένου θέματος».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Τη μέλλει γενέσθαι με το εργαστήριο Ελαιολάδου – Παρέμβαση Καραμπάτου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος απέστειλε κείμενο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Στο κείμενο του ερωτά σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία του εργαστηρίου ελέγχου ποιότητας του Ελαιόλαδου.

Ο κ. Καραμπάτος στην επιστολή που συνέταξε αναφέρει:................



«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Αναφορικά με τη δημιουργία Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου στην Καλαμάτα, ένα εξαιρετικά ευεργετικό και πολυαναμενόμενο έργο για τον τομέα του ελαιολάδου, με λύπη πληροφορούμαστε ότι, παρά το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, δεν επιδεικνύεται το απαραίτητο ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την στελέχωση του από επιστημονικό προσωπικό και άμεση λειτουργία του.

Όπως γνωρίζετε, το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου της Καλαμάτας θα είναι ένα από τα τρία που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και θα καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Πελοποννήσου. Θα είναι ένας φορέας ο οποίος δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς το Γενικό Χημείο του Κράτους και τα κατά τόπους ιδιωτικά χημικά εργαστήρια, αλλά θα έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην προάσπιση της ποιότητας του προϊόντος που είναι μονόδρομος για το υπ. αρ. 1 ζωτικής σημασίας εθνικό μας προϊόν.

Γι' αυτό άλλωστε η Ε.Ε. και η Ελληνική νομοθεσία δίδουν μεγάλη σημασία στο θέμα αυτό και έχουν θέσει σε ισχύ αυστηρούς κανονισμούς για την διασφάλιση της.

Ωστόσο, ένας ολοένα αυξανόμενος συνδυασμός αρνητικών παραγόντων και συγκυριών απειλεί με υποβάθμιση την ποιότητα του ελαιολάδου μας μειώνοντας την ανταγωνιστικότητά του στις διεθνείς αγορές.

Αν δεχθούμε ότι ποιότητα είναι το σύνολο των ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών του προϊόντος που αφορούν την ικανότητα του να ικανοποιεί εκφρασμένες ή συναγόμενες ανάγκες του καταναλωτή, τότε η εκ των υστέρων ικανοποίηση και διασφάλιση της ποιότητας είναι συνώνυμη της εμπιστοσύνης του.

Πολλές φορές όμως η φύση και η τεχνολογική επεξεργασία μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με συνέπεια ορισμένα χημικά στοιχεία να εκτρέπονται από τα επιτρεπόμενα όρια του κανονισμού.

Έτσι, ενώ το προϊόν από οργανοληπτική άποψη μπορεί να είναι κανονικό, από χημική άποψη μπορεί να είναι εκτός ορίων και να υποβαθμίζεται.

Διότι ο κανονισμός ορίζει ότι εάν έστω και ένα από τα συστατικά του στοιχεία είναι εκτός των καθορισμένων ορίων, υποβαθμίζεται αυτόματα στην κατώτερη κατηγορία.

Τέτοιο φαινόμενο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα σε παρθένα ελαιόλαδα ορισμένων σημείων της Πελοποννήσου και άλλων περιοχών της Ελλάδας με περιεκτικότητα σε ερυθροδιόλη και ουβαόλη (ουσίες που υπάρχουν φυσιολογικά σε μικρή ποσότητα στο παρθένο ελαιόλαδο αλλά σε πολλαπλάσια στο πυρηνέλαιο).

Αυτό έχει ως συνέπεια να κινδυνεύουν να θεωρηθούν νοθευμένα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε, αν αυτή η ανωμαλία οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες των μαλακτήρων των ελαιοτριβείων, στην υπερβολική υγρασία του εδάφους ή στην υπερωρίμανση του καρπού.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε που ακριβώς οφείλεται ότι τα ελαιόλαδα οξειδώνονται περισσότερο από ότι θα έπρεπε τους καλοκαιρινούς μήνες, με συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμός υπεροξειδίων και η γνωστή σε όλους μας Κ που υποβαθμίζει την ποιότητά τους ούτε επίσης γνωρίζουμε γιατί πολλά ελαιόλαδα παρουσιάζουν πολλές μαργαρίνες.

Είναι ερωτήματα που δεν απαντώνται με μια απλή ανάλυση του προϊόντος αλλά με ενδελεχή έρευνα από ένα επιστημονικά στελεχωμένο εργαστήριο που είναι σε θέση να εξετάσει το πρόβλημα σε όλο το εύρος του.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επιστημονικό επίπεδο των ερευνητών θα παίζει καθοριστικό ρόλο στην διεθνή αναγνώριση του υπό σύσταση φορέα και την αποδοχή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Επιπλέον, μια συστηματική έρευνα του ελαιόλαδου της περιοχής μας το οποίο προέρχεται κυρίως από την ποικιλία κορωνέϊκη με μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, θα φέρει σε φως και όλα τα πλεονεκτήματα του όσον αφορά την περιεκτικότητα του σε συστατικά ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου σε σύγκριση με ελαιόλαδα άλλων χωρών ή τη διαφορετικότητα του σε σχέση με ελαιόλαδα άλλων περιοχών της χώρας, προσδίδοντας του έτσι ταυτότητα και φήμη.

Κύριε Υπουργέ. Είναι προφανές ότι αφήνοντας την ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου στην τύχη της, ευνοούμε τους ξένους ανταγωνιστές και θέτουμε σε κίνδυνο πολλές τοπικές οικονομίες με πρώτη την οικονομία της Μεσσηνίας, η οποία παρουσιάζει χρονίζοντα σημάδια παρακμής και δέχεται συνεχώς νέα πλήγματα.

Απειλείται επίσης η βιωσιμότητα επιχειρήσεων του ελαιοκομικού τομέα, μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, παραγωγών κ.λπ. και επιβάλλεται ως εκ τούτου η άμεση επέμβαση της πολιτείας για την προάσπιση της ποιότητας του πράσινου χρυσού με κάθε μέσο.

Στο πλαίσιο αυτό, σας παρακαλούμε θερμά να παρέμβετε για να δραστηριοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου της Καλαμάτας να ολοκληρωθεί και να στελεχωθεί με το κατάλληλο ερευνητικό επιστημονικό προσωπικό προτού να είναι πολύ αργά».





Διαβάστε Περισσότερα...

Ψαλίδι και στα σούπερ μάρκετ...


Μείωσαν τα ψώνια τους σε τρόφιμα και άλλα βασικά καταναλωτικά αγαθά τα νοικοκυριά, σε μια προσπάθεια να αμυνθούν απέναντι στην οικονομική κρίση...

Ενώ τα οικονομικά των έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις δαπάνες τους ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.
Τα νοικοκυριά περιορίζουν τις δαπάνες τους στα προϊόντα εκείνα τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με μετρήσεις που κάνει η πολυεθνική εταιρεία μελετών Nielsen στις αλυσίδες και τις βιομηχανίες.........


Σε πολλές δε περιπτώσεις, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τις χρονιές 2008 - 2007, οι γονείς κόβουν ακόμη και τις γλυκιές απολαύσεις των παιδιών τους, ενώ μεγάλη είναι και η πτώση των ειδών ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια) κάτι που φανερώνει την προσπάθεια των οικογενειών σε λελογισμένη κατανάλωση αυτών των ακριβών προϊόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετρήσεις της Nielsen στα σούπερ μάρκετ και τις βιομηχανίες, έδειξαν ότι τα νοικοκυριά έβαλαν... μαχαίρι στα προϊόντα: Μαγιονέζες (-8,5%), κονσέρβες με ψάρια (-8,2%), σαπούνια και άφτερ σέιβ (-8%), καραμέλες (-7,4%), γιαούρτια (-7%), τσίχλες (-6,8%), μαγειρικά λίπη (-6,1%), σνακ (-5,7%), βότκα (-5,5%), κρουασάν (-5,4%), σαμπουάν (-5%), κονσέρβες (-4,6%), κατεψυγμένες πατάτες, κατεψυγμένα λαχανικά και αλάτι (-4,3%), κέτσαπ (-3,7%), μουστάρδα (-3,5%), παγωτά (-2,5%), ούζο (-1,5%), αναψυκτικά (-0,7%) και ουίσκι (-0,2%).

Η αγορά των προϊόντων αυτών αναπτύχθηκε το 2008 σε σχέση με το 2007 κατά 3,5%. Από το ποσοστό αυτό οι πωλήσεις σε τεμάχια ήταν 0,3% και το υπόλοιπο 3,2% είναι αξία που προήλθε από τις ανατιμήσεις των ειδών.

Αντίθετα το 2007 συγκρινόμενο με το 2006 η ανάπτυξη της αγοράς ήταν 4,2% και ο καθαρός όγκος των τεμαχίων αντιπροσώπευε το 0,7%.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πραγματικά οι καταναλωτές περιόρισαν τα ψώνιά τους. Επιπλέον οι ανατιμήσεις που έκαναν οι βιομηχανίες υποχώρησαν ελαφρώς από το 3,5% στο 3,2% κατά μέσο όρο.

Γενικότερα, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2008 από τα προϊόντα που διαθέτουν έπεσε στα 8,2 δισ. ευρώ από 7,9 δισ. ευρώ που ήταν το 2007. Η κάμψη των πωλήσεων των αλυσίδων σε μια χρονιά (2008) κατά την οποία η οικονομική κρίση άρχισε να δείχνει τα... δόντια της μόλις τους τελευταίους μήνες της, φανερώνει τις οικονομικές δυσκολίες των μισθωτών, συνταξιούχων και γενικά της μικρομεσαίας εισοδηματικά τάξης. Οι περικοπές δαπανών περίπου 300 εκατ. ευρώ, σε έναν κλάδο από τις επιχειρήσεις του οποίου οι πολίτες δεν είναι εύκολο να κόψουν τα ψώνιά τους ,για λόγους επιβίωσης ,σηματοδοτεί ότι μέσα στο 2009, έτος, όπως όλοι οι ειδικοί εκτιμούν, η οικονομική κρίση θα... θεριέψει.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Νίκος Χουντής επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ


Ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές για την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερος ήρθε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δ. Παπαδημούλης και τρίτος ο Π. Τριγάζης.

Στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν 11.538 μέλη του ΣΥΝ αριθμός αυξημένος κατά 33% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2004...


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΥΝΤΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ, ΤΡΙΖΑΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.................




Ν. Χουντής

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο νικητής του εσωκομματικού δημοψηφίσματος ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συνασπισμού που, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, ενίσχυσαν το δημοκρατικό, αριστερό χαρακτήρα του κόμματος. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου για να δοθεί ισχυρό μήνυμα, ανατροπής και αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Δ. Παπαδημούλης

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης συνεχάρη τον κ. Χουντή, σημειώνοντας ότι τα μέλη του ΣΥΝ μίλησαν και κατέγραψαν δύο ισοδύναμες υποψηφιότητες.

Όπως επισήμανε, «η ηγεσία του κόμματος καλείται, εν όψει και των ευρωεκλογών να αντιστοιχηθεί με το μήνυμα των μελών μας, με θετικές πρωτοβουλίες και αλλαγές».

Ο κ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για την εμπιστοσύνη τους, που όπως αναφέρει, «αντιπροσωπεύει μια ισχυρή βούληση του "κοινωνικού" Συνασπισμού που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει».

«Εύχομαι από καρδιάς στον σ. Νίκο Χουντή καλή δύναμη. Αναλαμβάνει πλέον ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, πολύ μεγάλο βάρος στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη του κομματικού μας στόχου, την εκλογή τεσσάρων ευρωβουλευτών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε λέγοντας:

«Προσωπικά είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσω, όπως πάντα, να συμβάλλω στον κοινό μας αγώνα, στο μέτρο φυσικά που μου αναλογεί. "Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη". Με απόλυτο σεβασμό και δέσμευση στο "συνασπιστικό κεκτημένο" για την αριστερή ευρωπαϊκή μας πολιτική. Με υπερηφάνεια για τις ιδέες του ρεύματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και σταθερή προσήλωση στην ανάγκη να ισχυροποιηθεί το κοινό μας σπίτι ο Συνασπισμός».

Π. Τριγάζης

«Τα μέλη του ΣΥΝ συμμετείχαν μαζικά - και αυτό είναι ελπιδοφόρο - στις εσωκομματικές εκλογές για την κατάταξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα προτείνει το κόμμα μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που εξέφρασαν την προτίμηση τους στο πρόσωπο μου, κατατάσσοντας με στην τρίτη θέση», δήλωσε με τη σειρά του ο Π. Τριγάζης.

«Τώρα -τονισε- είναι η ώρα της εξωστρεφούς δράσης, για την κρίσιμη μάχη των ευροεκλογών του Ιουνίου την οποία θα δώσουμε συσπειρωμένοι με την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα - Να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Ανανεωτική Πτέρυγα: Όσοι σκέφτονται με όρους διχασμού να τους εγκαταλείψουν

Σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος των μελών του ΣΥΝ αποτελεί αφενός «μήνυμα συσπείρωσης ενότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας στο κόμμα» και αφετέρου «μήνυμα απόκρουσης των επικίνδυνων και διχαστικών επιθέσεων που γίνονται από στελέχη της πλειοψηφίας κατά της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ και των κορυφαίων της στελεχών».

«Καλούμε όσους σκέφτονται με όρους διχασμού να τους εγκαταλείψουν», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. «Να προβληματιστούν συνυπολογίζοντας τα μηνύματα του κόσμου της αριστεράς, όπως για παράδειγμα, αυτά του πρόσφατου συνεδρίου των Πανεπιστημιακών, να απομακρυνθούν από εφησυχασμούς και αυτάρκειες για την πορεία του κόμματος και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια ανοδική πορεία του ΣΥΝ στην κοινωνία, απαλλαγμένη από ασφυκτικούς χειρισμούς περιχαράκωσής μας σε εσωτερικούς συσχετισμούς μηχανισμών».





Διαβάστε Περισσότερα...

Ιράκ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας




Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε αγορά του Αμπού Γράιμπ, δυτικά της Βαγδάτης, η οποία είχε στόχο αρχηγούς φυλών και ιρακινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας..........



"Ο απολογισμός έφτασε τους 33 νεκρούς και 46 τραυματίες. Τα θύματα είναι άμαχοι και αξιωματικοί του στρατού", δήλωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε από πηγή του υπουργείου Αμυνας.







Διαβάστε Περισσότερα...

Suicide bomber kills 28 at Baghdad market




BAGHDAD (Reuters)


A suicide bomber killed 28 people and wounded another 28 on Tuesday during a tour by tribal leaders and security officials of a market in western Baghdad, a security official said...........



Major-General Qassim Moussawi, a security spokesman in Baghdad, said the attack took place when a group of dignitaries, including army officers, toured a crowded market in Abu Ghraib, just west of Baghdad.



http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSTRE52151D20090310


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ....



Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε πριν λίγο στην Αγορά της Βαγδάτης, όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία.....


Διαβάστε Περισσότερα...

Always check child's homework.......



Δείτε τη φωτο..........
Ιδίως, οι "τσαχπίνες" μητέρες!!!!!!








Γι αυτό, "τσαχπινιές" κομμένες.


Διαβάστε Περισσότερα...

Μοναδικό πορτρέτο του William Shakespeare, που φιλοτεχνήθηκε όταν ήταν εν ζωή, εντοπίστηκε στην Ιρλανδία!...


Το μοναδικό πορτρέτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που φιλοτεχνήθηκε, όταν ο σπουδαίος δραματουργός ήταν ακόμη εν ζωή, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Βρετανοί ειδικοί σε σπίτι της ιρλανδικής επαρχίας.........



Επί περίπου 300 χρόνια ο εξαίρετος πίνακας άλλαζε χέρια από γενιά σε γενιά στους κόλπους της αριστοκρατικής οικογένειας Κομπ, οι ρίζες της οποίας φτάνουν έως τον μοναδικό γνωστό πάτρωνα του Σαίξπηρ, τον 3ο Έρλ του Σαουθάμπτον.

Η ταυτότητα του προσώπου που απεικονίζεται στον πίνακα αποτελούσε πάντοτε μυστήριο για την οικογένεια, αν και υποψιάζονταν ότι πρόκειται για τον Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ. Ο Στάνλεϊ Γουέλς, όμως, μια από τις μεγαλύτερες αυθεντίες του Σαίξπηρ παγκοσμίως, δηλώνει «90% βέβαιος» ότι ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1610 απεικονίζει τον μεγαλύτερο βάρδο όλων των εποχών σε ηλικία 46 ετών.

Μια σειρά επιστημονικών αποδεικτικών στοιχείων υποστηρίζουν την εν λόγω άποψη, όπως η δενδροχρονολόγηση –ο προσδιορισμός της ηλικίας του καμβά από βελανιδιά, η ανάλυση ακτίνων Χ και η υπέρυθρη φωτογραφία. Πολλές από τις ρέπλικες που δημιουργήθηκαν από τον εν λόγω έχουν αναγνωριστεί έως σήμερα ως πορτρέτα του Σαίξπηρ που θεωρήθηκε ότι φιλοτεχνήθηκαν με βάση τις «ζωντανές μνήμες» από το δραματουργό λίγο μετά το θάνατό του, αναφέρει ο Δρ. Γουέλς.

Εάν η ταυτοποίηση είναι ακριβής, ο πίνακας θεωρείται ότι παρέχει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή του Σαίξπηρ, καθώς ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας απεικονίζεται ως ένας ευκατάστατος άνδρας που ανήκει σε υψηλή κοινωνική τάξη, με αποτέλεσμα να διαψεύδονται οι ισχυρισμοί «συνωμοσίας» ορισμένων θεωρητικών που υποστηρίζουν ότι ο Σαίξπηρ δεν διέθετε στην πραγματικότητα την απαραίτητη δεξιότητα για να γράψει τα θεατρικά έργα που του αποδίδονται σήμερα.

Πηγή: Times


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι αλλαγές στον καιρό προκαλούν πονοκεφάλους...


Νέα έρευνα της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ έρχεται να επιβεβαιώσει επιστημονικά ότι οι αλλαγές στον καιρό προκαλούν πονοκεφάλους. Συγκεκριμένα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες και η χαμηλότερη βαρομετρική πίεση στην ατμόσφαιρα μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο για εμφάνιση πονοκεφάλου.


Η μελέτη κάλυψε περίπου 7.000 περιστατικά ατόμων που προσήλθαν στο τμήμα επειγόντων ενός αμερικανικού νοσοκομείου, επί διάστημα αρκετών ετών, και διαγνώστηκαν με πονοκέφαλο.


Οι ερευνητές............


σύγκριναν το επίπεδο θερμοκρασίας, βαρομετρικής πίεσης, υγρασίας και άλλων παραγόντων (μόλυνση αέρα κλπ) για ένα διάστημα μιας έως τριών ημερών πριν την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο. Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι όντως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στις αλλαγές του καιρού και στην εμφάνιση του πονοκεφάλου.

Ο κίνδυνος για πονοκέφαλο αυξάνεται κατά 7,5% για κάθε άνοδο της θερμοκρασίας κατά πέντε βαθμούς Κελσίου. Κάπως μικρότερη είναι η αρνητική επίδραση της χαμηλής βαρομετρικής πίεσης κατά τις προηγούμενες δύο έως τρεις μέρες.


Όσο πιο απότομη είναι η αλλαγή του καιρού, τόσο πιο πιθανή είναι η εμφάνιση πονοκεφάλου. Έτσι, αν μετά από μια περίοδο κρύου και κακοκαιρίας, η θερμοκρασία ανέβει απότομα αρκετούς βαθμούς, τότε ο κίνδυνος για ημικρανίες αυξάνει.


Περίπου το 18% των γυναικών και το 6% των ανδρών υποφέρουν από ημικρανίες, που είναι πιο συχνές στους νέους και τους ηλικιωμένους. Ορισμένες τροφές, το αλκοόλ, το άγχος και μερικές ορμόνες θεωρούνται ότι είναι ανάμεσα στους παράγοντες που «πυροδοτούν» ένα πονοκέφαλο. Τώρα σε αυτούς προστίθεται και ο καιρός.






Διαβάστε Περισσότερα...

Πέντε κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους Times...


Κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων κατά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, εκφράζοντας παράλληλα υπερηφάνεια για την πράξη τους, συνέταξαν οι πέντε κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο που κατηγορούνται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τimes της Νέας Υόρκης..........




Το κείμενο, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα μπορεί να δημοσιευθεί σήμερα, περιγράφει τους πέντε άνδρες ως το «Συμβούλιο Διαβουλεύσεων της 9/11» (Shura Council) και αναφέρει ότι οι πράξεις τους ήταν προσφορά προς τον Θεό.

«Για εμάς δεν είναι κατηγορίες. Για εμάς είναι παράσημο τιμής, το οποίο κουβαλάμε με τιμή» αναφέρει το κείμενο των πέντε κρατουμένων, που έχει τίτλο «Η Ισλαμική Απάντηση στις Εννιά Κατηγορίες της Κυβέρνησης», σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα.

Το κείμενο συντάχθηκε εκ μέρους των πέντε ανδρών, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Κχαλίντ Σκείκ Μοχάμεντ, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του εγκέφαλο των επιθέσεων.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "8" ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!


Η μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφτασε και σήμερα το βράδυ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ (21:45 novasports - NovaΣΠΟΡ FM 94,6), στον επαναληπτικό του «Μαδριγάλ» για τη φάση των «16» του Champions League.

Με πάθος και τον κόσμο στο πλευρό του θα αγωνιστεί το «τριφύλλι», μια και το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο από 70.000 οπαδούς του............


Με σύστημα 4-3-2-1 και τον Γκάμπριελ στην ενδεκάδα αντί του Χριστοδουλόπουλου θα παρατάξει την ομάδα ο Τεν Κάτε. «Αν είμαστε πειθαρχημένοι δεν πρόκειται να χάσουμε. Θα πρέπει να παίξετε και γι' αυτόν τον κόσμο, που τόσο μας έχει στηρίξει φέτος», είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες ο Ολλανδός τεχνικός. Αποθεώνει τον Γιώργο Καραγκούνη ο ισπανικός Τύπος. «Θα παίξουμε για τη νίκη», τόνισε ο 55χρονος προπονητής.

Με πάθος και τον κόσμο του

Να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που απέκτησε μετά τον πρώτο αγώνα και να πάρει μια ακόμη ιστορική πρόκριση θέλει ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενεί απόψε τη Βιγιαρεάλ, στο πλαίσιο των «16» του Champions League. Οι πράσινοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά και την αξία του αντιπάλου, αλλά φέρονται διατεθειμένοι να αντιπαραθέσουν τη δύναμη το πάθος, και την προσήλωση που έχουν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια του θεσμού, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, στο πλευρό της ομάδας θα βρίσκονται 70.000 οπαδοί του, οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός, έχει ως σύμμαχο και την προϊστορία, που τον θέλει αήττητο με ισπανικές ομάδες στην Αθήνα, μια και μετρά τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες.

Με τη γνωστή «συνταγή»…

Περίπου ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον τρόπο που θα παρατάξει απόψε τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος θα εμπιστευτεί το 4-3-2-1, η κοινώς το 4-5-1. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται ότι είναι η επιλογή του Γκάμπριελ στην ενδεκάδα, αντί του Χριστοδουλόπουλου. Συγκεκριμένα, ο Γκαλίνοβιτς θα είναι στην εστία, με τους Βύντρα, Σαριέγκι μπροστά του, τον Νίλσον δεξιά και τον Βαβρζίνιακ να κερδίζει τη μάχη για το αριστερό άκρο από τον Σπυρόπουλο. Στη μεσαία γραμμή, ο Μάτος θα παίξει στον άξονα, με τον Ζιλμπέρτο δεξιά του και τον Καραγκούνη στα αριστερά του. Σε ότι αφορά την επίθεση, ο Γκάμπριελ θα έχει ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Σαλπιγγίδης στην αντίστοιχη θέση από τα αριστερά, και ο Βαγγέλης Μάντζιος στην κορυφή. Αυτό είναι το πιθανότερο σχήμα, αλλά παίκτες όπως ο Χριστοδουλόπουλος και Μάτος που δείχνουν σε καλή κατάσταση ακόμη κι αν δεν ξεκινήσουν θα χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Πως θα αγωνιστεί η Βιγιαρεάλ

Ο Ρομπέρ Πιρές παρουσίασε μεν στομαχικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στο σημερινό ματς. Σε αντίθετη περίπτωση, τη θέση του στη μεσαία γραμμή της Βιγιαρεάλ θα πάρει ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Ντιέγκο Λόπεθ (τερματοφύλακας), Καπντεβίλα (αριστερός μπακ), Άνχελ (δεξί μπακ), Γκοντίν, Φουέντες (δίδυμο στόπερ), Σένα, Εγκούρεν (αμυντικά χαφ), Πιρές ή Ιμπαγάσα (αριστερό χαφ), Καθόρλα (δεξί χαφ), Γιορέντε, Ρόσι (επιθετικό δίδυμο).

Τεν Κάτε: «Παίξτε και για τον κόσμο»

Μια σύντομη ομιλία προς τους παίκτες έκανε χθες ο Τεν Κάτε, η οποία αποσκοπούσε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο Ολλανδός τεχνικός ζήτησε πειθαρχημένο παιχνίδι αλλά και νίκη για τον κόσμο.

«Εγώ πιστεύω στην πρόκριση και θα τα καταφέρουμε αν το πιστέψετε και εσείς. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, θα περάσουμε. Το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην τακτική και αν είμαστε πειθαρχημένοι δεν πρόκειται να χάσουμε. Μπορούμε να περάσουμε και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θα πρέπει να παίξετε και γι' αυτόν τον κόσμο, που τόσο μας έχει στηρίξει φέτος και αύριο το βράδυ να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία μεγάλη πρόκριση».

Αποθεώνουν Καραγκούνη

Η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα τον έχει καταξιώσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Απόδειξη αυτού, το χθεσινό ισπανικό δημοσίευμα, το οποίο και τον χαρακτηρίζει ως την μεγαλύτερη αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό ο Καραγκούνης έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η περηφάνια, η ψυχή, η προσωπικότητα, η ηγετική του ικανότητα, η αξιοπρεπέστατη τεχνική του κατάρτιση και ένα... κανόνι στα πόδια του τον έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό είναι αδιαμφισβήτητη αν και στα τελευταία ματς ο προπονητής τον έχει προστατεύσει, διότι έπαιζε συνέχεια. Όταν αγωνίζεται τα δίνει όλα και μένει από δυνάμεις. Αυτός ο παίκτης είναι ο μεγάλος κίνδυνος του Παναθηναϊκού. Είναι ο παίκτης που μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο. Ενσαρκώνει το πνεύμα του ακούραστου και αδάμαστου μαχητή. Είναι ικανός ώστε η ψυχολογική κατάσταση και αυτοεκτίμηση των συμπαικτών του να μην πέσει ποτέ».


*Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Φλουμινένσε βρίσκεται ο Γκάμπριελ σύμφωνα με βραζιλιάνικο δημοσίευμα. Ο 27χρονος μέσος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012.



Βαγγέλης Νερατζιάς
http://www.sport-fm.gr/article/168338


Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Tuesday!!!

.
.
.
.




Happy Tuesday
MySpace Graphics





.
.






Διαβάστε Περισσότερα...