Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Νεπάλ: Σε αναζήτηση της νέας "ζωντανής θεάς"!!!



Την αναζήτηση του κοριτσιού ηλικίας 3-4 ετών το οποίο θα ασκήσει τα καθήκοντα της Κουμαρί, δηλαδή της παρθένου "ζωντανής θεάς", ξεκίνησαν οι θρησκευτικές αρχές του Νεπάλ.

Πρόκειται για μία παράδοση αιώνων, σύμφωνα με την οποία, ένα κορίτσι από μία βουδιστική οικογένεια που ανήκει στην κάστα Νιούαρ, την 3η από τις τέσσερις κάστες της κοινωνίας του Νεπάλ, και κατάγεται από το γένος των αρχαίων ευγενών Σάκια, υπόκειται σε μία αυστηρή πολιτιστική διαδικασία και γίνεται "η ζωντανή θέα".

Σύμφωνα με θρησκευτικούς αξιωματούχους, η τωρινή Κουμαρί, η Πρέετι Σάκια, γίνεται 11 χρονών και πρέπει να αποσυρθεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας ινδουιστικής γιορτής του Ντασάιν, η οποία διεξάγεται τον Οκτώβριο. "Αν δεν την αλλάξουμε τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο χρόνο, αλλά ίσως τότε, είναι πολύ αργά καθώς μπορεί να αρχίσει να έχει έμμηνο ρύση όσο υπηρετεί ως Κουμαρί, γεγονός που θεωρείται πολύ δυσοίωνο", δήλωσε ο Ντεεπάκ Μπαχαντούρ Παντί, ανώτατο στέλεχος της Εταιρείας Εμπιστοσύνης, η οποία διαχειρίζεται για λογαριασμό του κράτους, τα πολιτιστικά θέματα. Ο Ντεεπάκ επιβεβαίωσε ότι οι "φύλακες" του περίτεχνου ξύλινου ναού, όπου ζει η "θεά" έχουν αρχίσει ήδη τη μυστική διαδικασία επιλογής της Κουμαρί, η οποία πρέπει να έχει τέλεια μάτια, δόντια, μαλλιά και επιδερμίδα χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά Στο πλαίσιο της διαδικασίας οι αστρολόγοι συμβουλεύονται τα ωροσκόπια των υποψηφίων που πληρούν τους όρους ως προς την καταγωγή αλλά μέχρι στιγμής μένει αδιευκρίνιστο πως θα πληρωθεί ο όρος που θέλει το ωροσκόπιο της Κουμαρί να συμπίπτει με αυτό του βασιλιά καθώς η χώρα έχει πρόσφατα καταργήσει τη μοναρχία. Η Κουμαρί θεωρείται ως μετεμψύχωση της πανίσχυρης θεότητας Κάλι ενώ πολλοί νεπαλέζοι ινδουιστές και βουδιστές την θεωρούν και ως ενσάρκωση της Ταλετζού Μπαχαβί, της θεάς της δύναμης. Κατά τη διάρκεια πολλών ινδουιστικών και βουδιστικών γιορτών, ντυμένη με κόκκινα και χρυσά κοστούμια, μεταφέρεται σε μία ξύλινη άμαξα τη οποία σέρνουν άνδρες, σε όλη την πρωτεύουσα της χώρας και στο παρελθόν ακόμη και οι βασιλιάδες του Νεπάλ έχουν αναζητήσει την ευλογία της, ενώ στους ξένους απαγορεύεται να εισέρχονται στο προσωπικό διαμέρισμα της, στο επάνω μέρος του ναού. Στη "ζωντανή θέα" αποδίδεται σεβασμός μέχρι να αρχίσει να έχει έμμηνο ρύση, κι όταν συμβεί αυτό πρέπει να αντικατασταθεί και να επιστρέψει στην οικογένεια της. Πολλοί επικριτές του θεσμού υποστηρίζουν ότι το κορίτσι που επιλέγεται δεν μπορεί να έχει κανονική ζωή, γεγονός που παραβιάζει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα της αλλά οι θιασώτες του απαντούν ότι οι γονείς είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν εάν θέλουν να στείλουν την κόρη τους να υπηρετήσει ως Κουμαρί, προσθέτοντας ότι το κορίτσι λαμβάνει επίδομα από το κράτος και τυχαίνει ιδιαίτερης προσοχής. "Πιστεύω ότι είναι η θεά, αλλιώς γιατί οι άνθρωποι να τη σέβονται;", δήλωσε μία 50χρονη, η οποία πουλά φωτογραφίες της τωρινής Κουμαρί έξω από το ναό.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ραντεβού με τ’ «αστέρια» ο Παναθηναϊκός, νικώντας 2-1 τη Σπάρτα!...



Με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που φορώντας για μία ακόμα φορά το ευρωπαϊκό του «κοστούμι» επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Πράγας στο «AXA Arena» στο πρώτο παιχνίδι του γ΄ προκριματικού γύρου.

Ο Κούτσερα με αυτογκόλ στο 24΄ και ο Σιμάο με πανέμορφο σουτ στο 60΄ τα γκολ για τους «πράσινους», ο Κούλιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 30΄.

Καλή η απόδοση του «τριφυλλιού» κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα...





Διαβάστε Περισσότερα...

¨Καθάρισε¨ τη Σπάρτα στο σπίτι της με 2-1 ο Παναθηναϊκός!



Με ψυχή, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και καλό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός ¨καθάρισε¨ την Σπάρτα Πράγας στο σπίτι της, πετυχαίνοντας μια μεγάλη και σπουδαία νίκη με 2-1 και έκαναν ένα πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης, κάτι που από πολλούς, πλέον, θεωρείται σχεδόν βέβαιο!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Είδε… αστεράκια ο Ολυμπιακός!



Ελληνική τραγωδία…

Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με αποτέλεσμα να γνωρίσει την «βαριά» ήττα 3-0 από την Ανόρθωση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πολλά τα αμυντικά προβλήματα των πρωταθλητών, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό από αυτογκόλ του Τοροσίδη. Στο 18’ ο Σόσιν με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο τέρμα. Ο Λάμπαν στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Χαμένο πέναλτι στο 78ο λεπτό από τον Μήτρογλου. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά, στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», θέλει ένα "θαύμα" για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπεκιάι, Κατσαβάκης, Νικολάου (46' Πάουλο Κόστα), Λεϊβακαμπέσι, Οτσόκολιτς, Δέλλας, Λάμπαν, Σκοπελίτης, Ντομπρασίνοβιτς, Μπαρτόν (63' Κωνσταντίνου), Σόσιν.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Κόβατς), Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Όσκαρ (57' Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς (73' Λέτο), Γκάλετι, Κοβάσεβιτς.



με πληροφορίες από http://www.sport-fm.gr/article/142246



Διαβάστε Περισσότερα...

Summer wine!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλοκαίρι 2008!




Κ α λ ο κ α ί ρ ι 2008!!!

στην Κυπαρισσία,

την Τριφυλία,

την Μεσσηνία...



Διαβάστε Περισσότερα...

Καταγγέλλουν Δήμους, Νομαρχία και ΤΥΔΚ Μεσσηνίας για για κατάτμηση έργων!...




Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Μεσσηνίας. Αυτή αφορά καταγγελίες για κατατμήσεις δημοσίων έργων προκειμένου να γίνονται απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμοί.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ από λίγο έως πολύ κάνει λόγο για «κύκλωμα», αφού βάζει στο «παιχνίδι» και την ΤΥΔΚ, λέγοντας ότι δέχεται «παραγγελίες» από Δήμους προκειμένου να συντάσσει μικρές μελέτες και να γίνονται αναθέσεις των έργων.

Πρόκειται, πάντως, για θέμα που έχει τεθεί πολλές φορές και απασχολήσει άλλες τόσες την επικαιρότητα, με δύο διαφορετικές διαστάσεις: η μεν πλευρά του τεχνικού κόσμου κάνει λόγο για επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας λόγω σκοπιμοτήτων, η δε πλευρά των αυτοδιοικητικών μιλά για κέρδος χρόνου στην εκτέλεση των έργων.

Στην ουσία, οι εργολήπτες καταγγέλλουν ότι οι Δήμοι «παραγγέλνουν» μελέτες στην ΤΥΔΚ οι οποίες να μην ξεπερνούν το ποσό των 12.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάθεση, ενώ χαρακτηρίζει ως παγιωμένη την κατάσταση η ΤΥΔΚ να υποκύπτει.
Τη διαδικασία ανάθεσης έργου χωρίς διαγωνισμό επιτρέπει «παραθυράκι» νόμου σε ειδικές περιπτώσεις, όπως της θεομηνίας, του σοβαρού επικείμενου κινδύνου ή όταν πρόκειται για μικρά έργα μέχρι 6.000 ευρώ.

Και Δήμοι και Νομαρχία


Αφορμή, αυτή τη φορά, για το Σύνδεσμο αποτέλεσε έντονη αντιπαράθεση σε βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Best» μεταξύ πρώην και νυν δημοτικών παραγόντων του Δήμου Ανδανίας και οι αλληλοκατηγορίες για τις απ’ ευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων.

Τη διαδικασία ανάθεσης έργου χωρίς διαγωνισμό επιτρέπει «παραθυράκι» νόμου, το οποίο, όμως, αναφέρει ότι μπορεί να γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως της θεομηνίας, του σοβαρού επικείμενου κινδύνου ή όταν πρόκειται για μικρά έργα, το όριο προϋπολογισμού των οποίων έχει ορισθεί στα 6.000 ευρώ.

Είναι δε γνωστό ότι με τη διαδικασία της κατεπείγουσας ανάγκης ανατέθηκαν τα έργα που αφορούσαν στις πυρόπληκτες περιοχές και την αποκατάστασή τους.

Το θέμα αυτό θίγει, λοιπόν, στον εισαγγελέα ο Σύνδεσμος, υπογραμμίζοντας ότι οι φορείς ανάθεσης των εν λόγω έργων, Δήμοι αλλά και Νομαρχία, προχώρησαν σε αναθέσεις, δήθεν, για να μην περιμένουν τις 15 ημέρες που απαιτούνται για να δημοσιευθεί η δημοπρασία σε τοπική εφημερίδα. Στην ουσία, όμως, καθυστέρησαν δέκα μήνες, αφού τελικά έκαναν τις αναθέσεις τον Ιούνιο του 2008.

Ο τρόπος κατάτμησης


Αναλύοντας την τακτική που ακολουθούν οι Δήμοι, ο Σύνδεσμος εξηγεί στην αναφορά του στον εισαγγελέα ότι κάθε χρόνο καταρτίζουν έτσι το τεχνικό τους πρόγραμμα ώστε να προκύπτουν έργα των 6.000 ευρώ.

Και επειδή - σύμφωνα με το νόμο- οι κατατμήσεις απαγορεύονται, εφευρίσκουν τίτλους για τα έργα ώστε να είναι καλυμμένοι, να μη φαίνεται δηλαδή ότι είναι το ίδιο έργο και το έχουν κατατμήσει.

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε, λοιπόν, έργο 6.000 ευρώ με τίτλο π.χ. ‘Τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού από οικία τάδε έως οικία τάδε’. Μετά βλέπουμε έργο πάλι 6.000 με τίτλο ‘Τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού έμπροσθεν πλατείας τάδε Βόρειας γειτονιάς’ κ.ο.κ. Όμως, είναι ο ίδιος δρόμος και το ένα έργο είναι ακριβώς η συνέχεια του άλλου, γραμμένο όμως με τέτοιον τρόπο που μόνο όποιος είναι από εκεί μπορεί να καταλάβει πως είναι κατάτμηση. Απαγορεύεται να γίνει με τρία ή τέσσερα έργα των 6.000, αλλά πρέπει να γίνει με ένα έργο των 24.000 ευρώ και να βγει στη δημοπρασία. Χωρίς, λοιπόν, μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ΤΥΔΚ (για τα έργα των 6.000 δε χρειάζεται μελέτη, γι’ αυτό και λένε ότι ο προϋπολογισμός τους είναι 6.000 και όχι 6.001 ευρώ, καθώς τότε θέλει μελέτη μηχανικού της ΤΥΔΚ), χωρίς επίβλεψη του αρμόδιου μηχανικού, αλλά μόνον με μία βεβαίωση ενός Δημοτικού Συμβούλου ότι το έργο έγινε, εκταμιεύουν από το Δημόσιο Ταμείο 6.000 ευρώ επί όσα τέτοια έργα έχουν «κατασκευάσει» στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Τέτοια είναι ολόκληρη σχεδόν η χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ, και όποιοι άλλοι πόροι καταφέρουν να περάσουν όπως οι ίδιοι πόροι, δηλ. νερό, έσοδα από τροχαία κ.λπ.»

Κατά παραγγελία


Σε ό,τι αφορά τα έργα με προϋπολογισμό έως 12.000 ευρώ, τα οποία χρειάζονται μελέτη, όμως, είναι στο όριο της επιτρεπομένης ανάθεσης (από 12.001 ευρώ χρειάζεται υποχρεωτικά δημοπρασία), ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι οι Δήμοι φροντίζουν να εκπονούν μελέτες ύψους 12.000 ευρώ ώστε να πηγαίνουν σε ανάθεση χωρίς δημοπρασία. Στην ουσία, καταγγέλλει ότι οι Δήμοι «παραγγέλνουν» μελέτες στην ΤΥΔΚ οι οποίες να μην ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάθεση, ενώ χαρακτηρίζει ως παγιωμένη την κατάσταση η ΤΥΔΚ να υποκύπτει. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών εξηγεί ότι εάν ο προϋπολογισμός προκύψει τελικά μεγαλύτερος, τότε εκπονούνται δύο, τρεις ή τέσσερις μελέτες για το ίδιο στην ουσία έργο, δημιουργώντας στα χαρτιά τέσσερα έργα, έκαστο των 12.000, ενώ μετά ακολουθεί η ανάθεσή τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση του Δήμου Λεύκτρου. Την ίδια ημέρα συντάχθηκαν από την ΤΥΔΚ πέντε μελέτες 12.000 ευρώ έκαστη για επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο δημοτικών δρόμων, ξεχωριστά για Στούπα, Πύργο, Τραχήλα, Ρίγκλια και Νομιτσί, αντί για μία μελέτη που θα αφορούσε επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο των δημοτικών διαμερισμάτων, ύψους 60.000 ευρώ. Αυτό- καταγγέλλει- έγινε επίτηδες προκειμένου να γίνουν αναθέσεις και, μάλιστα, επισημαίνει ο Σύνδεσμος χαρακτηριστικά: «Εάν την εποχή αυτή είχε συμβεί καμία φωτιά, τότε θα έλεγε φτιάχνω μία μελέτη 60.000 ευρώ και λόγω κατεπείγοντος δεν κάνω δημοπρασία, αλλά την αναθέτω. Επειδή, όμως, ήταν δύσκολο να το χαρακτηρίσει κατεπείγον το έργο, το έκοψε στα πέντε».



Πηγή, Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Ρεπορτάζ Βίκυ Βετουλάκη


Διαβάστε Περισσότερα...

Συλλήψεις για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου!...



Πλοίο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε σε κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και της Αστυνομίας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ομάδα βατραχανθρώπων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατέλαβαν ανοικτά του Μεσσηνιακού κόλπου το πλοίο "Σβετλάνα", με σημαία Παναμά, γεμάτο με λαθραία τσιγάρα.

Το πλήρωμα, 6 Ουκρανοί, συνελήφθησαν και κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας προκείμενου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σε συντονισμένη επιχείρηση με το λιμενικό, οι αστυνομικές δυνάμεις της Καλαμάτας συνέλαβαν δυο οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τα λαθραία τσιγάρα από το "Σβετλάνα".

Το "Σβετλάνα" εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην ΕΥΠ, πριν από 20 μέρες και οι οποίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να φύγει από την Αίγυπτο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα που τα περισσότερα προορίζονταν για χώρες της δυτικής Ευρώπης και θα ξεφορτώνονταν στην περιοχή της Μεσσηνίας, σε σημείο από την Καλαμάτα μέχρι την Κυπαρισσία.

Στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και του Λιμενικού έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης του πλοίου και των φορτίων, ενώ ανακρίνονται οι συλληφθέντες και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.





Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία, απόψε...





Θέατρο
«Ελλαδογραφία» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας σε κείμενα Γιώργου Τσαγκάρη στις 9.30 μ.μ. στο πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά. Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης. Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Λεμπέσης.

***

«Ταρτούφος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Παίζουν: Θ. Καρακατσάνης, Κ. Βουτσάς, Ελ. Ρήγου, Τ. Παπαματθαίου, Π. Αλμπάνης, Κ. Ευριπιώτης κ.ά.

***

Ο «Ρομπέν των Δασών» σε διασκευή - σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Τραγάνας.

Συναυλία
Ο Γιάννης Θωμόπουλος στις 9.00 το βράδυ στο φωτισμένο Κάστρο της Ανδρούσας, που ανοίγει πρώτη φορά για εκδήλωση.

Μαριονέτα
«Ιστορίες του Δάσους» στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση.

Παραμύθια
Παιδικό εργαστήρι με τίτλο «Φτιάχνοντας… φανταστικά πουλιά» στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοπανακίου. Επίσης, «Του φεγγαριού η κόρη και άλλα… παράξενα παραμύθια». Αφήγηση: Εύη Γεροκώστα.

Θερινό σινεμά
Την ταινία «Ο Βίνσεντ κι εγώ» του Μικαέλ Ριμπό προβάλλει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Φιλιατρών, στις 9.30 μ.μ. στο αίθριο του Δημαρχείου. Στο πλαίσιο του παιδικού του προγράμματος.

Εκδήλωση
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χρ. Γούδης παρουσιάζει το βιβλίο του «Λόγος για τη Μάνη» στο θέατρο Μάνης Κώστας Καζάκος (3ο χλμ Πλάτσας – Μηλέας). Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η κραυγή της Μάνης» του Λεωνίδα Δρογκάρη.

***

Διαγωνισμός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής στις 9.30 μ.μ. στο Δώριο από τον Σύλλογο Γυναικών.
Πάρτυ
«River party» στις 10.00 μ.μ. στο ποτάμι της Νέδας. Είσοδος και ποτά δωρεάν!

Έκθεση
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00.

***

«Νέοι Χαράκτες» στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΔΕΠΑ Καλαμάτας (Ναυαρίνου 8). Ώρες: 7.00 – 11.00 μ.μ. (εκτός Δευτέρας).


***

«Το Φως της Σκιάς», έκθεση του Γιώργου Ντρε, με φιγούρες και σχέδιά του από το θέατρο σκιών. Στην αίθουσα «Σωτήρης Πατατζής» της Μεσσήνης έως και 17/8. Ώρες: 7.00 - 10.00 μ.μ.

***

Αυτοδίδακτοι δημιουργοί Μάνης στην Καρδαμύλη. Έως 15 Αυγούστου.

***

Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00. Έως 15 Αυγούστου.

***

Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Έως 24 Αυγούστου.




Πηγή, Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Επιμέλεια: Μ. Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Σε δημοπρασία το αντίγραφο του συμβολαίου των «Σκαθαριών» με τον μάνατζέρ τους!



Το αυθεντικό αντίγραφο του συμβολαίου που υπέγραψαν το 1962 οι Beatles με τον μάνατζέρ τους, Μπράιαν Επστέιν θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο και αναμένεται να αγγίξει τις 250.000 δολάρια.

Το έγγραφο που είναι υπογεγραμμένο και από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος θα πωληθεί μαζί με άλλα αντικείμενα των θρυλικών «Σκαθαριών» στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το BBC.
Ο Επστέιν καθυστέρησε να υπογράψει το συγκεκριμένο συμβόλαιο για οκτώ μήνες, περιμένοντας να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να εξασφαλίσει στο συγκρότημα το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο.
Ο Ρίνγκο Σταρ υπέγραψε το έγγραφο με το πραγματικό του όνομα, Ρίτσαρντ Στάρκεϊ.
Τα ονόματα και οι υπογραφές των πατεράδων του Τζορτζ Χάρισον και του Πολ ΜακΚάρτνι εμφανίζονται επίσης στο συμβόλαιο, καθώς τότε ήταν κάτω των 21 ετών και χρειάζονταν τη γονική συναίνεση.
Ο Επστέιν τελικά έβαλε το όνομά του στην συμφωνία, αφότου οι Beatles υπέγραψαν με την ΕΜΙ τον Οκτώβριο του 1962 και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε και επίσημα να εργάζεται ως μάνατζερ του συγκροτήματος.



http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=927614&lngDtrID=253


Διαβάστε Περισσότερα...

Ελληνίδα θύμα μακελειού σε κατάστημα στη Γερμανία...






Και ελληνίδα είναι μεταξύ των θυμάτων του μακελειού που προκάλεσε επίθεση αγνώστων κατά πελατών σε κατάστημα πώλησης παγωτών στην πόλη Ρυσελσχάιμ, κοντά την Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Κάνοντας κλικ στις παρακάτω διευθύνσεις, διαβάστε τις αναρτήσεις του troktikou









Διαβάστε Περισσότερα...

Βαρύτατες καταγγελίες για Δήμους, Νομαρχία και ΤΥΔΚ Μεσσηνίας!!!...



Αναφορά, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσε πριν λίγες μέρες
ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Μεσσηνίας, για κατατμήσεις έργων προκειμένου ναι γίνοται απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμοί(!!!)..., σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Θάρρος¨.



περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση...




Διαβάστε Περισσότερα...

Ποια δένδρα θα φυτευθούν στον Καϊάφα...



Συνολικά 107.000 φυτά θα φυτευτούν σε μια επιφάνεια 1.000 στρεμμάτων στο δάσος του Καϊάφα, σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η ΕΤΑ.

Σκοπός των έργων, σύμφωνα πάντα με την μελέτη, είναι η ανασύσταση και η ενίσχυση του οικοτόπου της κουκουναριάς στην παραλιακή ζώνη, ο εμπλουτισμός με πλατύφυλλα είδη και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δάσους στην φωτιά.
Στο μέλλον θα αναπτυχθεί ένα εύρωστο δάσος κουκουναριάς, με παρουσία πλατύφυλλων αλλά και χαλεπίου πεύκης που θα αποτελεί την φυσική βάση για να δεχθεί ο χώρος μια αυξημένη χρήση οικοτουρισμού, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Από την μελέτη έχουν οριστεί περιοχές οι οποίες θα παραμείνουν σε φυσική αναγέννηση οι οποίες θα γίνουν αντικείμενο μελλοντικής έρευνας.

Τα είδη που θα φυτευτούν είναι η κουκουναριά, η ήμερη βελανιδιά, η πικροδάφνη, η χνοώδης δρυς, η χαρουπιά, ο πλάτανος, η άρκευθος.
Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν 89.819 κουκουναριές, ποσοστό 83,92%, 6.502 δρυς, ποσοστό 6,08%, 2.550 βελανιδιές, ποσοστό 2,38%, 3.952 χαρουπιές, ποσοστό 3,69%, 2.550 πικροδάφνες, ποσοστό 2,38%, 50 πλατάνια ποσοστό 0,05 %, 1.600 άρκευθοι, ποσοστό 1,50%. Τα παραπάνω είδη, σύμφωνα με την μελέτη, είναι αυτοφυή στην ευρύτερη περιοχή και προσαρμοσμένα στις συνθήκες του χώρου. Παράλληλα τονίζεται ότι δεν θα γίνει ισοπέδωση και κατεργασία του εδάφους.






Διαβάστε Περισσότερα...

Παρέμβαση της ΕΝΑΕ για το "Βοήθεια στο Σπίτι"!



Την χρηματοδότηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ηλικιωμένους χωριών και απομακρυσμένων περιοχών, θα ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, όπως δήλωσε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.

Το νομάρχη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Μεσσηνίας και τον ενημέρωσε για τον κίνδυνο διακοπής του προγράμματος, αν εγκαίρως δεν εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, αν δεν διατεθούν τα απαραίτητα χρήματα, 100 χιλιάδες ηλικιωμένοι σε όλη την Ελλάδα – μεταξύ αυτών και 1.500 στη Μεσσηνία – θα χάσουν τις πολύτιμες υπηρεσίες που σήμερα προσφέρει το πρόγραμμα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Καλαμάτα ο διοικητής του ΙΚΑ



Τις διοικητικές και τις ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο διοικητής του Ιδρύματος Γιώργος Μέργος και είχε συνάντηση με το προσωπικό και του προϊσταμένους.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Μέργος έκανε δηλώσεις προς του δημοσιογράφους και απάντησε σε ερωτήσεις, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλή λειτουργία τόσο των διοικητικών όσο και των ιατρικών υπηρεσιών του υποκαταστήματος Καλαμάτας.

Ο κ. Μέργος τόνισε επίσης ότι τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό θα καλυφθούν μέσω της προκήρυξης για την πρόσληψη γιατρών, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον διοικητή του ΙΚΑ συνόδευε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, Θάνος Βασιλόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μέργος και ο κ. Βασιλόπουλος θα επισκεφθούν και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.



http://tvradio.ert.gr/radio/localcat.asp?id=2183


Διαβάστε Περισσότερα...

Scorpions - Wind Of Change!!!








.


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Τύπου...

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ένας νέος Ο.Σ.Ε. Δραστικά μέτρα αναδιοργάνωσης εξήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς αγγίζει όλες τις πτυχές της δομής και της λειτουργίας των ελληνικών σιδηροδρόμων".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "14.832 "ανοικτές" θέσεις. Αναλυτικοί πίνακες με ειδικότητες".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "5.730 στο υπουργείο Παιδείας, 1.200 στην ΕΛ.ΑΣ., 1.104 στο υπουργείο Οικονομικών, 300 στο ΤΑΞΥ, 190 στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, 86 στην ΗΔΙΚΑ, 47 στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ".
Η ΑΥΓΗ: "Σχέδιο εκτροχιασμού του ΟΣΕ. "Νάρκη" για το τρένο στην Ελλάδα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "με πρόσχημα τα τραπεζικά χρέη που οφείλονται στην κρατική αδιαφορία, αλλά και την κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα με τις προμήθειες για τα οποία επίσης φέρουν ευθύνη οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης προωθεί σχέδιο για τη συρρίκνωση και την τριχοτόμηση του ΟΣΕ με 3.000 "εθελούσιες εξόδους" και με μεσοπρόθεσμο στόχο την εκποίηση των γραμμών - φιλέτων σε ιδιώτες, εν όψει της απελευθέρωσης των επιβατικών μεταφορών το 2011".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στηρίζει την Ρωσία ο Καραμανλής, παρά τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ. Απόλυτη κυριαρχία Πούτιν στον Καύκασο, στρατηγική ήττα για την Ουάσιγκτον".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κρίση στην Νότια Οσετία φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τους κινδύνους που ελοχεύουν λόγω της αμερικανικής πολιτικής όχι μόνο στην περιοχή του Καυκάσου, αλλά και ευρύτερα, ακόμη και στην δική μας γειτονιά, δεδομένου ότι τα γεωστρατηγικά παιχνίδια της Ουάσιγκτον αφορούν και στα Βαλκάνια".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Pax Russa. Η Μόσχα επιβάλλει τους όρους της. Το κοινό σχέδιο Μεντβέντεφ-Σαρκοζί για το μέλλον της περιοχής".
Η εφημερίδα γράφει ότι "κατά κράτος επικράτησε της Γεωργίας η Ρωσία, επιβάλλοντας τους όρους μιας Pax Russa, μιας "ρωσικής ειρήνης", στον Καύκασο και στους δρόμους του πετρελαίου. Δύο "Κοσσυφοπέδια" δημιουργούνται πλέον de facto στη Γεωργία: η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Και η Ευρώπη προσεύχεται! Συγκρούσεις, αίμα και άλλοι νεκροί, ενώ κλείνει μια εβδομάδα πολέμου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όσο εύκολα αρχίζει ένας πόλεμος τόσο δύσκολα μπορεί ή κατορθώνει να σταματήσει. Ακόμη και αν υπάρχουν αγαθές προθέσεις - που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν καθόλου- η κλαγγή των όπλων δύσκολα σταματά".
ΕΘΝΟΣ: "Ομοβροντία φόρων από Σεπτέμβριο. Πόθεν έσχες και στις αγορές με πιστωτικές κάρτες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο εκτροχιασμός της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα φορολογική αφαίμαξη ύψους 6 δισ. ευρώ στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων για το 2008-2009".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η μονομερής κατάπαυση του πυρός που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος ανοίγει...Παράθυρο ελπίδας ...για ειρήνευση".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κατάπαυση διετάχθη λίγο πριν πάει ο Σαρκοζί στη Μόσχα για να μη φανεί ότι το Κρεμλίνο υπέκυψε σε πιέσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τρεις νέες επιθετικές ενέργειες Γκρούεφσκι. Ισχυρίζεται στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα ελληνοσκοπιανά σύνορα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ψέματα και κινδυνολογίες βομβαρδίζει τον ΟΗΕ ο εθνικιστής πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νικολά Γκρουέφσκι ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος τον επιστολογραφικό του οίστρο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πλαφόν- "ασπιρίνη" στην κερδοσκοπία. Ένα βήμα πριν από την επιβολή διατίμησης στα καύσιμα από το υπ. Ανάπτυξης ενώ οι τιμές παραμένουν στα ύψη".
Η εφημερίδα γράφει ότι "κίνηση με ρίσκο και αβέβαια αποτελέσματα θα είναι η επιβολή πλαφόν στις τιμές της βενζίνης, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Η εμπειρία από την προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου είναι αρνητική και επιπλέον, σε περίοδο πτώσης των διεθνών τιμών , η διατίμηση μπορεί να "φρενάρει" τις μειώσεις στην εσωτερική αγορά και να τις κλειδώσει...ψηλά .Προκύπτει , δηλαδή, ότι το πλαφόν εξυπηρετεί μάλλον επικοινωνιακές ανάγκες παρά ουσιαστικές".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " Σαακασβίλι: Ζω τον χειρότερο εφιάλτη γιατί οι φίλοι μου στη Δύση..."Με βεβαίωναν...". ΗΠΑ: Τους συμβουλεύαμε ξανά και ξανά να δείξουν αυτοσυγκράτηση...Μη δίνεις αφορμή".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ζω τον χειρότερο εφιάλτη μου" , δηλώνει ο Σαακασβίλι που ισχυρίζεται ότι τον παραπλάνησε η Δύση. Επιχειρούν να αποσείσουν την ευθύνη οι ΗΠΑ, διοχετεύοντας πληροφορίες ότι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, αλλά και ότι είχαν συνεννοηθεί με τη Μόσχα. Σχέδιο έξι σημείων για ειρήνευση συμφώνησε η Μόσχα με τον Σαρκοζί, που το μεταφέρει στην Τιφλίδα, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για λήξη των επιχειρήσεων".
ΕΣΤΙΑ: "Γεωπολιτική αστάθεια στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι πόλεμοι στην Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, την Τσετσενία και ήδη στην Γεωργία δεν είναι παρά παράπλευρες συνέπειες της διαλύσεως του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ανατολικού μπλοκ. Από την ώρα που διαλύθηκε το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όλες οι χώρες που συμμετείχαν σε αυτό πέρασαν από δεινή κρίση. Η Ανατολική Ευρώπη εισήλθε σε περίοδο γεωπολιτικής αστάθειας, από την οποία δεν έχει ακόμη απεμπλακή".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο θερμός πόλεμος τελείωσε. Φόβοι ότι αρχίζει Ψυχρός Πόλεμος Ρωσίας και Δύσης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τέλος στον "Πόλεμο των Πέντε Ημερών" μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας έδωσε χθες ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που κήρυξε παύση των εχθροπραξιών, αφού εξασφάλισε τη διαβεβαίωση των επιτελών του ότι όλοι οι θύλακες του γεωργιανού στρατού που απειλούσαν τη Νότια Οσετία έχουν εξουδετερωθεί".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Συμμαζεύουν τον ΟΣΕ. "Επώδυνο" το σχέδιο ανασυγκρότησης των σιδηροδρόμων".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του ΟΣΕ με αύξηση των εισιτηρίων, εθελούσια έξοδο περίπου 3.000 υπαλλήλων, ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εξορθολογισμού των δρομολογίων, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου αλλά και του Ομίλου του ΟΣΕ γενικότερα".
ΤΑ ΝΕΑ: "Ουρές 15αύγουστο για το Κτηματολόγιο! Πρωτοφανές αδιέξοδο στις δηλώσεις".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ουρές εκνευρισμού παραμονές Δεκαπενταύγουστου για το Κτηματολόγιο 4,2 εκατομμύρια δικαιώματα επί των ακινήτων δεν έχουν ακόμη δηλωθεί και οι ιδιοκτήτες ζητούν παράταση για να αποσυμφορηθούν τα γραφεία από το μεγάλο κύμα δηλώσεων που αναμένεται τον Σεπτέμβριο".
Η ΝΙΚΗ: " Στους ιδιώτες και τα τρένα. Μετά τα λιμάνια, ξεπούλημα του ΟΣΕ, ακολουθεί η Ολυμπιακή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "βορά στους ιδιώτες παραδίδει η κυβέρνηση και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Με το σχέδιο "εξυγίανσης" που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, ουσιαστική η κυβέρνηση εκτροχιάζει τον ΟΣΕ, εφαρμόζοντας μέτρα απαξίωσης του κοινωνικού έργου και απεμπόλησης του δημόσιου συμφέροντος στις μεταφορές".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σε τροχιά διάλυσης ο ΟΣΕ για να παραδοθεί στο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει ό,τι ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη διάλυση του ΟΣΕ και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων τομέων των σιδηροδρομικών μετακινήσεων - μεταφορών ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της ΝΔ , ολοκληρώνοντας τις μεθοδεύσεις που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δεκαετία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".
Η ΧΩΡΑ: "Τελειώσαμε. Εδώ είναι ζώνη επιρροής μας. Ξεκάθαρο μήνυμα της Μόσχας σε Γεωργία, ΗΠΑ και Ε.Ε.".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μήνυμα της Ρωσίας είναι σαφέστατο. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Νότια Οσετία τερματίστηκαν, αφού ο επιτιθέμενος τιμωρήθηκε, υπέστη σημαντικές απώλειες και ο στρατός αποδιοργανώθηκε. Η Μόσχα θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο στις περιοχές του Καυκάσου".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σικάγο" η Θεσσαλονίκη. Στο κόκκινο η εγκληματικότητα".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Γ. Κουμουτσάκος για την προκλητική επιστολή του Σκοπιανού πρωθυπουργού προς Νίμιτς:"Γραφικότητες" από Γκρούεφσκι.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/13/1550952.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκεχειρία στον Καύκασο!

Αποδεκτό έγινε από τη Ρωσία και τη Γεωργία το ευρωπαϊκό ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε στη Μόσχα και στην Τιφλίδα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, αφού προηγουμένως ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ δέχτηκε να απαλειφθεί από το κείμενο η αναφορά στις συζητήσεις για το μελλοντικό καθεστώς της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες, για την κρίση στον Καύκασο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χθες Τρίτη, ένας Ολλανδός εικονολήπτης σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε η πόλη Γκόρι της Γεωργίας. Εκεί χτυπήθηκε και το αυτοκίνητο της δημοσιογραφικής αποστολής της ΝΕΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Γεωργιανός οδηγός. Σε 100.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες από τη Νότια Οσετία και τις εμπόλεμες ζώνες της Γεωργίας, ενώ σήμερα αναμένεται στην Τιφλίδα ανθρωπιστική βοήθεια, μεταξύ άλλων κι ένα ελληνικό C-130.


Στα ύψη η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας


Το βράδυ της Τρίτης, ο Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν στην τροποποιημένη εκδοχή του ειρηνευτικού σχεδίου με τη Ρωσία για την περιοχή της αποσχισθείσας Νότιας Οσετίας. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία ανταποκρινόμενος στο διεθνές ειρηνευτικό σχέδιο που κόμισε ο Σαρκοζί. "Είναι ένα πολιτικό έγγραφο. Είναι μια συμφωνία αρχών... και εκτιμώ ότι έχουμε μια σύμπτωση αρχών" δήλωσε από την Τιφλίδα ο Σαακασβίλι στη κοινή συνέντευξη Tύπου με τον πρόεδρο Σαρκοζί. Το σχέδιο αποτελείται από έξι σημεία και προβλέπει, μεταξύ άλλων, οριστική κατάπαυση του πυρός, επιστροφή των Ρώσων στις θέσεις που είχαν προτού ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες, καθώς και ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Λίγο πριν καταφθάσει ο Σαρκοζί στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωνε τον τερματισμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, νωρίτερα ωστόσο οι δυνάμεις της αποσχισθείσας επαρχίας της Αμπχαζίας είχαν εκδιώξει τον γεωργιανό στρατό από τη διαφιλονικούμενη περιοχή των φαραγγιών Κοντόρι.

Ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι -η θέση του οποίου εκτιμάται από πολλούς διεθνείς αναλυτές ως δυσχερής δεδομένων των εξελίξεων- μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στην Τιφλίδα, ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας του από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών. Η Γεωργία προσέφυγε και στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατηγορώντας τη Ρωσία για εθνοκάθαρση , ενώ καταγγέλλει και σφαγές Γεωργιανών από Οσέτιους αυτονομιστές. Η Μόσχα, από την πλευρά της, επιμένει ότι τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, σκοτώθηκαν από τα γεωργιανά στρατεύματα κατά την επίθεσή τους στη Νότια Οσετία. Την ίδια ώρα εντείνεται και η αντιπαράθεση ΗΠΑ- Ρωσίας . Για εισβολή σε ένα κυρίαρχο κράτος κατηγόρησε τη Ρωσία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις της "απειλούν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη". Η σύρραξη στον Καύκασο δεν θέτει υπό αμφισβήτηση τις προοπτικές ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Αμύνης.


http://news.ert.gr/c/8/412526.asp



Διαβάστε Περισσότερα...

Αιματηρή επίθεση στο Λίβανο...



Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων επτά στρατιώτες, και 15 τραυματίσθηκαν, από την έκρηξη βόμβας που είχε στόχο λεωφορείο, στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα στο λεωφορείο ή κοντά σ’ αυτό.




Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλη προσέλευση στο Δίκτυο Νεολαίας του ΣΑΕ στην Μελβούρνη!



Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών για την συγκρότηση των Δικτύων Νεολαίας στην περιφέρεια του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο στην Βικτώρια, και ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή η ΝΝΟ.
Κατά το συνέδριο της Κυριακής στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας στην Lonsdale Street, προσήλθε μεγάλος αριθμός ομογενών νέων αλλά και εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών, όπως δήλωσε ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, Γιώργος Αγγελόπουλος.
«Οι νέοι μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι θέλουν συνεργασία με τους φορείς της Ομογένειας και είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για την διατήρηση και ανάπτυξη της ιδιαίτερης ελληνοαυστραλιανής ταυτότητας», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.
«Εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός των νέων, οι οποίοι δήλωσαν την προθυμία τους να συγκροτηθούν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να διασφαλίσουν τις δομές της ελληνικής παροικίας και να διαιωνίσουν την ελληνική τους ταυτότητα», δήλωσε από την μεριά του ο παρουσιαστής των συνεδριακών εργασιών, Ντην Καλυμνίου.
Ο κ. Αγγελόπουλος κατά τον χαιρετισμό του εξήγησε ότι «το ΣΑΕ Ωκεανίας προωθεί την αυτόνομη πορεία της νεολαίας με τον τρόπο που οι ίδιοι οι νέοι θα ορίσουν, με σκοπό την ανάμειξή τους στην παροικιακή ζωή και την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών τους και συμφερόντων».
Στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης που διεξηχθη, οι νέοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους γύρω από την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, την επικοινωνία με το μητροπολιτικό κέντρο, τα εθνικά θέματα και άλλα.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Χρήστος Σαλαμάνης», τόνισε ότι «η ελληνική πολιτεία στηρίζει απόλυτα τις αξιέπαινες προσπάθειες του ΣΑΕ για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και δικτύωση της νεολαίας».
Μίλησε επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους νέους να ενταχθούν στις ομογενειακές οργανώσεις και ειδικά στην Κοινότητά του, η οποία όπως είπε «έχει μεγαλόπνοα σχέδια για την ίδρυση πολιτιστικού κέντρου».
Στο συνέδριο παρέστη και ο διευθύνων σύμβουλος της Sports United της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Άγγελος Ζουράς.
Ο κ. Ζουράς δεσμεύτηκε να μεταφέρει αίτημα προς την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, όπως αποστείλει ομάδα νέων, κάτω των 20 ετών, για να λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες που διοργανώνει το ΣΑΕ Ωκεανίας τον Φεβρουάριο του 2009 στην Μελβούρνη.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης Διοίκησης του Δικτύου Νεολαίας Βικτώριας και Τασμανίας, που είναι η εξής:
Lampou Emmanuel (Πρόεδρος)
Sakalidis Ekaterina (Αντιπρόεδρος-Tasmania)
Simeonidis Olga(Αντιπρόεδρος)
Ioannides Elinah (Γραμματέας)
Stefanopoulos Penelope (Β. Γραμματέα)
Yiannatzis Greg(Ταμίας)
Papadopoulos Vicky (βοηθός Ταμία)
Mougios Katholiky (Επικοινωνίες)
Saloustros Kondros (Events)
Παράλληλα με την ανάδειξη του Συμβουλίου εξελέγησαν και άλλοι 21 αντιπρόσωποι οι οποίοι μαζί με την Διοίκηση θα λάβουν μέρος στο συνέδριο νεολαίας της Ωκεανίας στις αρχές του Οκτωβρίου, στο Σύδνεϋ.



Διαβάστε Περισσότερα...

Μετά το 2013 θα τεθεί σε χρήση ο αντικαταστάτης του διαστημικού λεωφορείου...



Η NASA φαίνεται ότι εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς να θέσει σε κυκλοφορία μέχρι το 2013 τον αντικαταστάτη των γερασμένων διαστημικών λεωφορείων λόγω έλλειψης χρημάτων και τεχνικών δυσκολιών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.
Ο σχεδιασμός της NASA προέβλεπε ότι από το 2013 οι αστροναύτες θα μετέβαιναν στο διάστημα με το νέο τύπου διαστημικό όχημα Orion αλλά όπως παραδέχονται πλέον οι υπεύθυνοι «το παράθυρο της ευκαιρίας για να προωθήσουμε το Orion, έκλεισε».
Το νέο όχημα θα χρησιμοποιούνταν πλήρως από το 2015.
Αυτό σημαίνει ότι από το 2010 δεν θα υπάρχει μέσο για την μεταφορά ανθρώπων και υλικού στο διάστημα και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό σημαίνει ότι θα βασιστούν σε ρωσικούς πυραύλους για διεκπεραίωση αποστολών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Επιπλέον, κινδυνεύει με νέες καθυστερήσεις το πρόγραμμα για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη μέχρι το 2020.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Χοακίν Κορτές παρέα με τη «Μοναξιά» του...



Ο Ισπανός χορευτής και χορογράφος του φλαμένκο Χοακίν Κορτές, εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό, επιστρέφει στην Ελλάδα στις 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει την πιο προσωπική του δουλειά. Tίτλος της «Mi Soledad» (Η Μοναξιά μου).
Η εμφάνιση του Κορτές θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 18 Αυγούστου στην πλατεία Αριστοτέλους.






Διαβάστε Περισσότερα...

Συνομιλίες μηδενικών προσδοκιών για την ονομασία της ΠΓΔΜ!



Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τελικώς στη Νέα Υόρκη η συνάντηση διαπραγματευτών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον ειδικό απεσταλμένο του το Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.
Ο κ. Νίμιτς θα συνατηθεί το πρωί με τον κύριο διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και το διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στα Σκόπια, Μαρτίν Προτουγκέρ, ενώ το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση με τον Έλληνα διαπραγματευτή, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά τη σύγκρουση στο εσωτερικό της ΠΔΜ ανέμεσα στον μετριοπαθή πρόεδρο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς και την εμπρηστική επιστολογραφία του δεύτερου με τους ισχυρισμούς περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Η επιστολογραφία του κ. Γκρούεφκσι συνεχίστηκε με αποδέκτη, αυτή τη φορά, τον ίδιο τον κ. Νίμιτς από τον οποίο ζητείται μεσολάβηση για το θέμα της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αλλά και αλλαγής της ονομασίας του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.
Ενώπιον της απόπειρας της γειτονικής χώρας να δημιουργήσει μία παράλληλη ατζέντα, η ελληνική πλευρά έχει τονίσει ότι «το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι ένα και μόνο: το όνομα και το εύρος εφαρμογής του ονόματος», όπως έχει δηλώσει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ενόψει διατίμησης στην αμόλυβδη;;;;...




"Στο ύψος της" παραμένει και πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στις τουριστικές περιοχές της χώρας, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν στα 113 δολάρια το βαρέλι.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη αναμένεται η απάντηση της ΡΑΕ προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας, για το αν θα πρέπει να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή της αμόλυβδης στις τουριστικές περιοχές.

Η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια, κυρίως των τουριστικών περιοχών, όπως στο Λασίθι, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και την Κεφαλονιά, φθάνει το 1,34 ευρώ το λίτρο.



Διαβάστε Περισσότερα...

Πολύνεκρο δυστύχημα στην Κίνα...



Ένα λεωφορείο ανετράπη στην απομακρυσμένη επαρχία Σινγιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, παρασύροντας στο θάνατο 24 ανθρώπους, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το λεωφορείο βρισκόταν στον ορεινό δρόμο μεταξύ της κομητείας Ακί και της μικρής πόλης Ατούξ όταν ανετράπη.
Τα περισσότερα από τα θύματα είναι μαθητές οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους γονείς τους "πήγαιναν για ιατρικές εξετάσεις, μετά την επιτυχημένη εισαγωγή τους σε λύκεια των αναπτυγμένων ανατολικών επαρχιών", μετέδωσε το πρακτορείο. Σύμφωνα με το πρακτορείο τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου διερευνώνται, αλλά έως την Τρίτη αργά το βράδυ δεν υπήρχαν ενδείξεις που να το συνδέουν με τη δράση των μουσουλμάνων εξτρεμιστών της επαρχίας Σινγιάνγκ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εύθραυστη συμφωνία για την ειρήνη!...


Εύθραυστη συμφωνία ειρήνης διαφαίνεται στον Καύκασο, μετά το σχέδιο έξι σημείων για την επίλυση της κρίσης, το οποίο παρουσίασαν από κοινού ο γάλλος πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί και ο ρώσος ομόλογος του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.
Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο αναφέρεται ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να δεσμευτούν πως "δεν θα προσφύγουν στη βία", "θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες οριστικά" και θα εγγυηθούν "την ελεύθερη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας". Στο ευρωρωσικό σχέδιο τονίζεται επίσης ότι οι γεωργιανές στρατιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να επιστρέψουν "στις θέσεις όπου συνήθως σταθμεύουν", ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν "στις γραμμές που κατείχαν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Ο κ. Σαρκοζί θα μετέβαινε στην Τιφλίδα την Τρίτη το βράδυ, προκείμενου να θέσει υπόψη της κυβέρνησης της χώρας το σχέδιο. Ωστόσο, η προειδοποίηση του ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ότι η Μόσχα θα χρειαστεί να λάβει νέα "μέτρα" κατά της Γεωργίας, στην περίπτωση που η χώρα αυτή αρνηθεί να αποδεχτεί το ειρηνευτικό σχέδιο, κατέδειξε ότι η συμφωνία είναι όντως εύθραυστη... Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι απέσυρε τις δυνάμεις της από το άνω τμήμα των φαραγγιών του Κοντόρι στην αποσχισθείσα από το γεωργιανό έδαφος, δημοκρατία της Αμπχαζίας, μετά από την προέλαση των δυνάμεων της δημοκρατίας αυτής στην περιοχή. "Μεταφέρουμε οτιδήποτε έχουμε εκεί, αστυνομία, και πολίτες", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Σότα Ουτιασβίλι, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ. Σημειώνεται ότι ο ρώσος πρόεδρος αποφάσισε την κήρυξη μιας ημέρας εθνικού πένθους στη Ρωσία, στη μνήμη των θυμάτων της "ανθρωπιστικής καταστροφής", στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία, δημοκρατία της Νότιας Οσετίας, στη διάρκεια των μαχών μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Προσφυγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εθνοκάθαρση κατέθεσε η Γεωργία, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο είχε επίσης προσφύγει η χώρα, συμβούλευσε τη Ρωσία να απέχει από κάθε μέτρο που θα μπορούσε να διακυβεύσει τη ζωή των αμάχων στη Γεωργία."Μόνιμη λύση" στη διένεξη Μόσχας - Τιφλίας ζήτησε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν. Ο νέος απολογισμός των θυμάτων των συγκρούσεων μεταξύ των γεωργιανών και των ρωσικών δυνάμεων ανέρχεται σε 175 νεκρούς σύμφωνα με την Τιφλίδα. Στους 1.600 ανεβάζει τους νεκρούς από τις συγκρούσεις η Μόσχα. Την Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της σύγκρουσης Γεωργίας - Ρωσίας.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90817


Διαβάστε Περισσότερα...

Wednesday!...





.


Διαβάστε Περισσότερα...