Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

59χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι την 88χρονη μητέρα του...




Σοκ στην Κυπαρισσία...

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας από το άκουσμα της είδησης - οικογενειακής τραγωδίας - πως 59χρονος με βεβαρημένο ψυχιατρικό ιστορικό, σκότωσε με μαχαίρι την 88χρονη κατάκοιτη μητέρα του...

Το θλιβερό αυτό συμβάν με το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε περι τη 1.30 το μεσημέρι, μέσα στην οικία του δράστη όπου διέμενε με την οικογένειά του και τη μητέρα του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από το σπίτι με τα πόδια και κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας όπου και παραδόθηκε λέγοντας στους Αστυνομικούς τί έχει κάνει...

Το αποτρόπαιο θέαμα με τη δύστυχη 88χρονη πλημμυρισμένη στα αίματα αντίκρισε η σύζυγος του δράστη, που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού (στο μπάνιο) και δεν αντελήφθη κάτι, και αμέσως ειδοποίησε τα παιδιά της και την Αστυνομία...

Μέχρι αυτή τη στιγμή διενεργείται προανάκριση και δίνει κατάθεση ο δράστης.

Η σωρός της άτυχης 88χρονης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί μεταφέρεται στην Πάτρα για Ιατροδικαστική Εξέταση...


Σκέτη τραγωδία, αυτή που ζει και βιώνει η οικογένεια του δράστη, που δεν μπορούν να πιστέψουν το "κακό" που βρήκε το σπίτι τους...


Σημειώνουμε πως ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα και πως έχει βεβαρημένο ψυχολογικό και ιατρικό παρελθόν με απώλεια αίσθησης, συνείδησης, χώρου και χρόνου...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!



Καταρτίστηκε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι στην Κυπαρισσία και τα Τοπικά Διαμερίσματα.
Σύμωνα με αυτό θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις (ανα ημερομηνία):

15-7-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

20-7-2008 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΥΡΟΥ (ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ)

25-7-2008 STILL DRUNK ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

25/27-7-2008 ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY K20 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙ ΛΑΓΟΥΔΗ

27-7-2008 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΦΑΡΑΚΛΑΔΑΣ (ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ)

30-7-2008 ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με τη Ζωντανή Ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση. Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

(1- 4)-8-2008 ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης

2-8-2008 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ του ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας

4-8-2008 ΚΡΙΣΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ με το Συγκρότημά της WORLD MUSIC (ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) στο Λιμάνι Κυπαρισσίας.

6-8-2008 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ

7-8-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

9-8-2008 «ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ» ΣΤΟ Τ.Δ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

10-8-2008 «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» ΣΤΟ Τ.Δ ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ

11-8-2008 ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ” ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

16-8-2008 ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΤΑΣΙΟΥ

18-8-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

21-8-2008 “BLUES WIRE” ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΡΟΚ-ΜΠΛΟΥΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

23-8-2008 «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΤΩΝ» ΣΤΟ Τ.Δ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ

23-8-2008 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ

6-9-2008 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ε.Σ.Κ. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης

(19 – 21) -9-2008 Τριήμερο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΙΑ Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Σημειώνεται πως οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ.


*** Στη φωτο, Διονύσης Σαββόπουλος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα


Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του Συνασπισμού Α. Τσίπρα στην Καλαμάτα την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουλίου, καθώς και αυτό της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της νεολαίας, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες σε αίθουσα της Νομαρχίας στελέχη του κόμματος και της νεολαίας.


Όπως έγινε γνωστό, στις 11 το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το νομάρχη Μεσσηνίας Δ. Δράκο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Μία ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΚ στην αίθουσα «Π. Φωτέας» της Νομαρχίας, όπου λίγο αργότερα θα παραχωρήσει και σχετική συνέντευξη τύπου.


Στη 1.15 περίπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και θα συζητήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, στο αμφιθέατρο.


Το απόγευμα (6.00 μ.μ.) θα έχει συνάντηση με αγρότες, συνεταιριστές, συνδικαλιστές και τυποποιητές ελαιολάδου στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της ΝΑΜ.


Τέλος, στις 9 το βράδυ θα μιλήσει στο λιμάνι σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος.Παράλληλα με την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΝ, με σύνθημα «Θέλουμε ζωή και όχι επιβίωση».


Η έναρξη θα γίνει στις 7.00 μ.μ. με προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τις εργασιακές σχέσεις, εκθέσεις με θέμα το περιβάλλον και την καταστροφή του Ταϋγέτου και τους φοιτητικούς αγώνες.


Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας. Στις 8.30 μ.μ. θα υπάρξει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του φοιτητικού συγκροτήματος «Parts of unknown».


Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Τσίπρα θα συνεχιστεί η μουσική συναυλία με συμμετοχή τοπικού μαθητικού συγκροτήματος.


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Συνασπισμού, Σπ. Μωρακέας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο δικομματισμός βυθίζεται μέσα στα κοινωνικά προβλήματα και τη σήψη του. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Το γεγονός ότι εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού στρέφουν με συμπάθεια και εμπιστοσύνη το βλέμμα τους προς το Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ’ αρχήν θετικό. Πρέπει να υπογραμμίσουμε, όμως, ότι αυτό δε φτάνει. Χρειάζεται να ξεσηκωθεί και να δράσει ο κόσμος και να παλέψει για την αλλαγή. Είναι ώρα να αναδειχτεί μια νέα πολιτική δύναμη που θα ταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό και θα επιβάλλει τις αλλαγές που απαιτούνται».


Για την προφεστιβαλική εκδήλωση της νεολαίας μίλησαν οι Κ. Βρετός και Κ. Πατσαρίνου.



Πηγή: Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - Ρεπορτάζ Α.Π., 11/07/2008



Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολή για τη διάσωση της Αγίας Σοφίας

Επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας, Κρις Σπύρου όπου απευθύνει έκκληση για τη διάσωση του ιερού και ιστορικού χώρου.


Στην επιστολή του ο κ. Σπύρου καταγγέλλει τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, παραθέτοντας πρόσφατες φωτογραφίες επισκεπτών -χριστιανών και μουσουλμάνων- που παρουσιάζουν την καταθλιπτική κατάσταση του μνημείου.


Ο κ. Σπύρου ζητά από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν οι δραστηριότητες που προσβάλουν την ιερότητα του χώρου.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε καταφύγιο τρωκτικών, κατάλυμα για περιστέρια, εκθεσιακό χώρο φτηνής τέχνης και εμπορικών προϊόντων, καθώς και σε χώρο συναθροίσεων όπου σε καθημερινή βάση βασιλεύει η προκλητική και ασεβής συμπεριφορά εκ μέρους των τουριστών.


Η επιστολή κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.


Πηγή: zougla.gr - 11 Ιουλίου 2008, 09:52



Διαβάστε Περισσότερα...

ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ RALLY FIM 2008 ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ!








Χθες το βράδυ έγινε η επίσημη τελετή έναρξης της Παγκόσμιας συνάντησης μοτοσικλετιστών στη Γιάλοβα!

Παράλληλα, χθες ήταν και η πρώτη μέρα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ "Μεσσηνίας Όψεις" για τη Μεσσηνιακή διατροφική κουλτούρα, με τίτλο "Μεσσηνίας άνθρωποι - Μεσσηνίας γεύσεις"!


Περισσότερα επόμενη ανάρτηση...




Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ... Κατέστρεψαν προτομές Μακεδονομάχων στην Έδεσσα!





Τις προτομές των Μακεδονομάχων Τέλλου Αγαπηνού Άγρα και Αντώνη Μίγγα στο χωριό Καρυδιά του δήμου Έδεσσας, κατέστρεψαν άγνωστοι την Πέμπτη.


Το περιστατικό θορύβησε την τοπική κοινωνία, αφού στην περιοχή δραστηριοποιείται έντονα η φιλοσκοπιανή προπαγάνδα, ενώ και άλλη φορά στο παρελθόν οι προτομές των δύο ηρώων αποτέλεσαν στόχο αγνώστων.


Το γεγονός καταδίκασε ο δήμαρχος Έδεσσας Ιωάννης Σόντρας, ο οποίος μιλώντας στη zougla.gr έκανε γνωστό πως ήδη έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι σπασμένες προτομές σε γλύπτη της πόλης, ώστε να αποκατασταθούν και να τοποθετηθούν και πάλι στο ηρώο.


Ο Άγρας και ο Μίγγας, υπήρξαν από τους πρωτεργάτες του μακεδονικού αγώνα.


Τον Ιούνιο του 1907 βασανίστηκαν και απαγχονίστηκαν από τον βούλγαρο κομιτατζή Ζλατάν, στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το ηρώο, έξω από το χωριό Καρυδιά.


Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ή του δράστη, πραγματοποιεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας.


Πηγή: zougla.gr - Ρεπορτάζ Παναγιώτης Σαββίδης - 10 Ιουλίου 2008, 22:20


Διαβάστε Περισσότερα...