Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Για Αύγουστο η έναρξη παραχώρησης στον αυτοκινητόδρομο "Ελευσίνα - Τσακώνα"...



Τον Αύγουστο τοποθετείται, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η έναρξη της παραχώρησης όσον αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ακόμη ότι «πιο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο τμήμα Πάτρας - Τσακώνας, όπου απλούστατα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ».

Επισημαίνεται πως σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», ο ανταποκριτής της στον Πύργο Μάκης Νοδάρος ανέφερε τα εξής, μεταξύ άλλων: «Προσωρινή διαταγή για την αναστολή της εκτέλεσης του έργου του βορειοδυτικού άξονα Πελοποννήσου στο τμήμα Πύργος-Τσακώνα (Ιόνια οδός) και ειδικότερα στο πυρόπληκτο οικοσύστημα του Καϊάφα, θέτει το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, ύστερα από προσφυγή του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως».

Το «Θ» είχε επικοινωνήσει τότε με το Γιάννη Καρνέση, διευθυντή της ΕΥΔΕ Μελετών - Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί πριν πάρει στα χέρια του και μελετήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οπωσδήποτε, το εύρος των απαγορεύσεων που θέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας αποκαλύπτεται από το περιεχόμενο της απόφασης, που σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» αφορά στη διέλευση του δρόμου από τον Καϊάφα, δηλαδή ένα τμήμα περίπου 800 μέτρων αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Γρίφος με τις απαλλοτριώσεις

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με την «Καθημερινή», «η ανακατασκευή της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Τσακώνας εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες... σε γρίφο για δύσκολους λύτες. Πιο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο τμήμα Πάτρας - Τσακώνας, όπου απλούστατα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ. Στο τμήμα Κορίνθου - Πάτρας τα πράγματα είναι σαφώς πιο πολύπλοκα. Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη και εγκρίθηκε από τη Βουλή πέρυσι, ωστόσο η παραχώρηση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Επισήμως, το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδίδει την καθυστέρηση στις υπηρεσίες της Ε.Ε. Ομως οι μήνες κυλούν και η Ολύμπια Οδός (όπως μετονομάστηκε η εταιρεία παραχώρησης) δεν έχει ακόμα αναλάβει δράση. Τι πραγματικά συμβαίνει; Οπως αποκαλύπτουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο δεν επιτρέπει να ξεκινήσει η παραχώρηση, προτού καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για το πλάτος του άξονα και τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις. Η αρχική σύμβαση προβλέπει τη δημιουργία δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση στο τμήμα από το Κιάτο έως το Ρίο.

Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι δύο:

- Με τη διατομή αυτή οι εργασίες κατασκευής θα αφήσουν μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση για το διάστημα της ανακατασκευής για τα 20-40.000 οχήματα που κατά μέσο όρο κινούνται καθημερινά. Οπερ σημαίνει ότι για 3 - 3,5 χρόνια θα διπλασιαστεί ο χρόνος που χρειάζεται σήμερα για να την απόσταση. Επιπλέον, συγκοινωνιολόγοι εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των οδηγών, αλλά και των εργαζομένων στον άξονα, όσο διαρκέσει η ανακατασκευή.
- Το πιο σημαντικό σημείο αφορά τη δυνατότητα διαπλάτυνσης του δρόμου. Αν δεν υπάρξει σήμερα πρόβλεψη για τρίτη λωρίδα ανά κατεύθυνση, οι απαλλοτριώσεις μετά από μερικά χρόνια θα είναι πλέον αδύνατες. Η Ολύμπια Οδός δεν αντιτίθεται, ωστόσο δεν επιθυμεί να αναλάβει αποκλειστικά το κόστος των επιπλέον απαλλοτριώσεων. Αυτό είναι και το σημείο-κλειδί στη συμφωνία, που θα καθορίσει τον χρόνο έναρξης της παραχώρησης.

Η έναρξη τοποθετείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Αύγουστο και θα συνοδευτεί από σημαντικές αυξήσεις στα διόδια. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ διατείνεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη χάραξη του δρόμου είναι απλά εκτός συζήτησης».

Πηγή: Εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ»


Διαβάστε Περισσότερα...

Εορτασμός Ναυτικής Εβδομάδας...







Με τραγούδια και χορούς "έκλεισαν", πρίν λίγο, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της "Ναυτικής Εβδομάδας" στην Κυπαρισσία!!!


Σημειώνουμε πως, αν και "Ναυτική ΕΒΔΟΜΑΔΑ", οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί ήταν τριήμερες και, τελικά, έγιναν διήμερες...


Μάθαμε και για κάτι ευτράπελα σχετικά με τη διοργάνωση και τους διοργανωτές και κυρίως με τους συμμετέχοντες αλλά και τους απόντες, που δεν προσκλήθηκαν κάν!!!


Σε επόμενη ανάρτηση περισσότερα...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ...


Πώληση Καλαμάτας



Σε σημερινή ανάρτηση στο blog του Συνδέσμου Φιλάθλων Καλαμάτας «Λυκούργος» (http://www.likourgos.blogspot.com/) σχετικά με την πώληση της ΠΑΕ Καλαμάτας, αναγράφεται:
«Κύριε Γρηγοροπουλε εφτασε η ωρα να παραδοσετε την Π.Α.Ε.
Σηκωθειτε επιτελους να φυγετε απο την Π.Α.Ε!!
Πληρωστε τα χρεη που δημιουργησατε εσεις και οι φιλοι σας και αφηστε την ομαδα να βρει τον δρομο της. Μη φοβαστε δεν χανομαστε».



*Εμείς δεν υιοθετούμε, ούτε κρίνουμε την παρέμβαση, αυτή, του Συνδέσμου!


Απλά, σας τη μεταφέρουμε...




Διαβάστε Περισσότερα...

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί τους Έλληνες η κρίση της ακρίβειας...




Φόβος και ανασφάλεια...


Τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της τελευταίας 15ετίας βιώνει η Ελλάδα. Δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής» καταγράφει την ανασφάλεια και το φόβο των πολιτών μπροστά στο φάσμα της φτώχειας με επτά στους δέκα Έλληνες να θεωρούν σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια.


Το οικονομικό σκέλος της δημοσκόπησης δείχνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών νοιώθει πλέον μεγάλη οικονομική ανασφάλεια και η «οικονομική αισιοδοξία» των Ελλήνων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της 15ετίας.


Σε ποσοστό 71% οι ερωτώμενοι -καλούμενοι να επιλέξουν έως τρεις απαντήσεις- χαρακτηρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια. Δεύτερο έρχεται το πρόβλημα της ανεργίας (42,7%) και ακολουθεί η κατάσταση της οικονομίας (40,5%). Μέχρι πριν από ένα χρόνο βασικό πρόβλημα για τους πολίτες ήταν η ανεργία.


Ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα της δημοσκόπησης, σημειώνει Το Βήμα, είναι πως σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες -ποσοστό της τάξεως του 57,6%- δηλώνουν ότι έχουν πολλές ή αρκετές δυσκολίες στον οικονομικό τομέα, και το 31,3% απαντά ότι δεν «πρόκειται να βγει ποτέ» από αυτή την κατάσταση.


Τις δραματικές δυσκολίες καταδεικνύει και έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βάσει της οποίας τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.


Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο, αποκάλυψη για ροζ σκάνδαλο!...




Αύριο,



Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η


- ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


στην περιοχή!!!



Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί...





Διαβάστε Περισσότερα...

Kύμα καύσωνα προ των πυλών...




Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος!!!


Σε καμίνι θα μετατραπεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καύσωνας μάς χτυπά την πόρτα, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και τους 42 την Τετάρτη.


Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και τη θερμοκρασία στους 39 βαθμούς.


Από την Τρίτη το θερμόμετρο θα αρχίσει να «σκαρφαλώνει», φθάνοντας τους 41 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα.


Αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 38-40 βαθμών Κελσίου, ενώ στα νησιά το θερμόμετρο θα δείξει 35-37 βαθμούς Κελσίου.


Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και από την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.


Για τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα έχει τεθεί επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός, όπως και η ΔΕΗ, λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, το σύστημα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να φτάσει τα όριά του, λόγω της αυξημένης ζήτησης από την υπερχρήση των κλιματιστικών ιδίως τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, όπου ο υδράργυρος θα πιάσει «κόκκινο».


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κατανάλωση ρεύματος τη Δευτέρα θα φτάσει τα 10.000 MW, την Τρίτη τα 10.500 MW και την Τετάρτη τα 10.900 MW, φτάνοντας στα όρια αντοχής το σύστημα, η ισχύς του οποίου είναι λίγο πάνω από 11.000 MW. Πέρσι το καλοκαίρι το ρεκόρ κατανάλωσης ήταν 10.600 MW. Έτσι, είναι ορατό το ενδεχόμενο η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής για να αποφευχθεί ενδεχόμενο μπλακ άουτ.


Οι ειδικοί συνιστούν αποφυγή των μετακινήσεων τις δύσκολες ημέρες, κυρίως στους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά.



Πηγή: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Διαβάστε Περισσότερα...

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΕΡΑ...




Αποκαλυπτικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" για τα λιπάσματα και τα απόβλητα που μολύνουν τα υπόγεια νερά...


Μάλιστα, στις επιβαρυμένες περιοχές συγκαταλέγονται από τη Μεσσηνία, οι Γαργαλιάνοι και γενικότερα η περιοχή της Τριφυλίας από τη Χώρα ως την Κυπαρισσία - όπου η κατάσταση "βαίνει επιδεινούμενη" σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

Σύλληψη πρώην Αστυνομικού Υποδιευθυντή για χασισοκαλλιέργεια…





Για χασισοκαλλιέργεια συνελήφθη, 63χρονος συνταξιούχος Αστυνομικός ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Δήμου Αετού και συγκεκριμένα από το Αρτίκι και είχε υπηρετήσει στην Κυπαρισσία ως Διοικητής του Α.Τ. καθώς και ως Διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης…


Τον πρώην «συνάδελφό» τους, συνέλαβαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επ’ αυτοφώρω, μέσα στο χωράφι, στην περιοχή του Αρτικίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες, με άκρα μυστικότητα, οι αστυνομικοί που είχαν εντοπίσει τη φυτεία, είχαν στήσει «καραούλι» για να πιάσουν τον καλλιεργητή…


Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν 99 δενδρύλλια ύψους ως 0,60 μέτρα . και 1 περίστροφο, 12 φυσίγγια, 3,5 μέτρα φυτίλι, εκρηκτική ύλη C4 175 γραμμαρίων, 7 πυροκροτητές, 155γρ. σπόροι κάναβης και άλλα ευρήματα!!!






Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστροφή...

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα,

επιστροφή σε λίγο...


Διαβάστε Περισσότερα...