Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Συνταξιούχος αστυνομικός με κοκαΐνη...




Ενας συνταξιούχος αστυνομικός πιάστηκε με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,3 γραμμάριων χθες σε περιοχή της Καλαμάτας από άνδρες της Α‘ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας.


Ο πρώην αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί και πάλι για κατοχή ναρκωτικών και σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του στη Μεσσήνη βρήκαν ακόμη ναρκωτικά χάπια και 125 κροτίδες.







Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας με τον Υφυπουργό Παιδείας...



Με τον υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ της χώρας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν γενικά και αφορούσαν στο σύνολο των προβλημάτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ωστόσο τα ειδικά ζητήματα που απασχολούν το ίδρυμα της Καλαμάτας θα τεθούν από τον κ. Κανάκη σε προσωπική συνάντηση που θα έχει με τον υφυπουργό στις 7 Οκτωβρίου.
«Η μέχρι τώρα εκτίμησή μου είναι ότι η υπόσχεση που έχει δοθεί από το υπουργείο για την ίδρυση των δύο νέων τμημάτων της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας θα τηρηθεί» σημείωσε χθες στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας. «Στη σύνοδο δεν είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα με τον κ. Ταλιαδούρο, γιατί ήμασταν όλοι οι πρόεδροι των ΤΕΙ και τα θέματα ήταν πολλά. Όμως, ο υφυπουργός έχει προγραμματίσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους προέδρους από την ερχόμενη εβδομάδα. Η δική μας είναι στις 7 Οκτωβρίου, οπότε θα του θέσω όλα τα ζητήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας».
Όσο για την έκτακτη σύνοδο, έγινε με σκοπό την προετοιμασία των θεμάτων και τη σύσταση επιτροπών για την τακτική σύνοδο, που θα λάβει χώρα στα τέλη Οκτωβρίου.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση στην Ν.Α.Μ. για τους δρόμους...



Συνάντηση με τον Γ. Κωστόγιαννη, υπεύθυνο μελετών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσώπους από τα μελετητικά γραφεία που έχουν αναλάβει μελέτες που αφορούν στη Μεσσηνία, είχε χθες ο νομάρχης Δημ. Δράκος, παρουσία του αντινομάρχη Στ. Αναστασόπουλου, του προέδρου της Αναπτυξιακής Χρ. Ριζά και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Παν. Γιαννακέα. Ο νομάρχης ανέφερε σχετικά με το θέμα, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Ριζόμυλος-Κορώνη


«Για το Ριζόμυλος-Κορώνη (μελετητικό γραφείο «Άξων»), το οποίο είναι 28 χλμ., έχουμε οριστική μελέτη για τα πρώτα 10,160, που είναι μέχρι το Καλαμάκι. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι εξομαλύνεται η κατάσταση και με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Πεταλιδίου έχουν τεθεί ορισμένα ζητήματα, τα οποία η υπηρεσία και οι μελετητές εξετάζουν και αποδέχονται και έτσι θεωρούμε ότι μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα αυτό. Το κόστος των πρώτων 10 χλμ. ανέρχεται περίπου, προ των απαλλοτριώσεων, σε 20 εκατ. ευρώ, 8 εκατ. προ του Πεταλιδίου, 8 εκατ. η παράκαμψη του Πεταλιδίου και 4 εκατ. νοτίως του Πεταλιδίου μέχρι και το Καλαμάκι. Εάν δεν προχωρήσει αυτό, η εταιρεία, με τη σύμπραξη της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας, θα ετοιμάσει 8,5 περίπου και πλέον χλμ., από τον ποταμό Αίπη μέχρι και την είσοδο της Κορώνης, και την παράκαμψη του Χαροκοπιού μέσα, προκειμένου να έχουμε εναλλακτική πρόταση με πλήρη ωριμότητα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό θα είναι έτοιμο σε 2,5 περίπου μήνες. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και στη μια και στην άλλη περίπτωση. Υπάρχει ένα ζήτημα διεκδίκησης 1,5 εκατ. επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο που μας κατέθεσε η μελετητική εταιρεία, το οποίο θα διεκδικήσουμε και θα πιέσουμε να κατατεθεί, έτσι ώστε να λήξει αυτή η εκκρεμότητα πληρωμής των αναδόχων για το πολύ μεγάλο αυτό έργο της μελέτης.


Αντιδράσεις από την Αίπεια


Πρέπει, επίσης, να πω και για την αντίδραση των κατοίκων της Αίπειας, ότι μελετάται και ότι θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, κατ’ αρχήν, μία συνάντηση του κ. Κωστόγιαννη και των μελετητών με το δήμαρχο Αίπειας και ακολούθως θα συμμετέχουμε και εμείς, προκειμένου να εξευρεθεί λύση. Ήδη οι μελετητές έχουν κάνει μια προσέγγιση που κατευθύνεται στις θέσεις που έχουν τεθεί από το Δήμο και τους τοπικούς παράγοντες. Το κόστος συνολικά μαζί με τις απαλλοτριώσεις ανέρχεται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ. Δεσμεύουμε τον άξονα, Ριζόμυλος-Κορώνη. Εδόθη ήδη εντολή στην Πολεοδομία, να κινηθεί για τη δέσμευση του χώρου.


Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι


Για το δρόμο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι (μελετητικό γραφείο «Άξων»), υπάρχει οριστική μελέτη και τελειώνει και η μελέτη της γέφυρας του Λαγκούβαρδου, για τα 7,5 χλμ., από την έξοδο των Φιλιατρών νοτίως της πόλης μέχρι εκεί που θα σταματήσει το Γαργαλιάνοι-Ρωμανού, για να συνδεθεί, κόστους περίπου 18 εκατ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Υπάρχει και το θέμα των 5,5 χλμ της παράκαμψης των Φιλιατρών, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό μελετητικό στάδιο και πάμε για Μ.Π.Ε. Πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε ολοκληρώσει, εκτός απροόπτου, και την ωριμότητα σε αυτό το τμήμα της παράκαμψης των Φιλιατρών.


1η επαρχιακή


Τώρα συζητούμε με τον καθηγητή κ. Αμπακούμκιν για την 1η Ε.Ο. της Μάνης. Υπάρχει μια συζήτηση, η οποία έχει γίνει ήδη με το Δήμο Καλαμάτας, είμαστε σε πρώιμο στάδιο ακόμα και δεν έχουμε να πούμε πολλά για το ζήτημα αυτό. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι πολύ σύντομα θα κατατεθούν συγκεκριμένες απόψεις και για τη χωροθέτηση και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), αλλά και για τεχνικές λύσεις επί ζητημάτων τα οποία θα προκύψουν».


Κ.Κ.



Διαβάστε Περισσότερα...

Εννέα εκατομμύρια για αποκατάσταση χωματερών...



Κονδύλια ύψους 9 εκ. ευρώ θα διατεθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των χωματερών απόθεσης απορριμμάτων, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Την ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση έκανε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Νίκου Αγγελόπουλου και εκπροσώπων των Φορέων Διαχείρισης στερεών αποβλήτων στους 5 Νομούς της Πελοποννήσου.

Από τις αρχές του νέου χρόνου, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα λειτουργήσουν στους Νομούς της Περιφέρειας ειδικοί χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων, τα οποία προηγουμένως θα έχουν γίνει δέματα και θα είναι τυλιγμένα με πλαστικό.


Στη Μεσσηνία θα δημιουργηθούν 4 τέτοιοι χώροι στους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου, Φιλιατρών και Μεσσήνης ή Ανδρούσας.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2183&newsid=422609


Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2" ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Η ΤΕΔΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...



Οι προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) της ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τον “Καποδίστρια ΙΙ” και το νέο χάρτη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας σήμερα στις 8 το βράδυ όπου αναμένεται να κατατεθούν πολλές και διάφορες απόψεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση του θέματος θα σημειωθούν αντιδράσεις για τις προτάσεις και δύσκολα η ΤΕΔΚ θα βγάλει μία ομόφωνη απόφαση, αφού σχεδόν τα περισσότερα από τα Μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου φέρονται να μην συμφωνούν και να μην συναινούν στις προτάσεις όπως αυτές έχουν κατατεθεί από το Ι.Τ.Α. ενώ επιφυλακτικοί και επικριτικοί θα είναι πολλοί για τον τρόπο που ξεκινά και γίνεται η κουβέντα, με την Κυβέρνηση να κρατά κλειστά τα χαρτιά της και χωρίς να έχει ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης παρά μόνο δίδοντας υποσχέσεις που δε φαίνεται να έχουν πραγματικό και πρακτικό αντίκρισμα...


Θα συζητηθούν επίσης η συμμετοχή της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, η προσφορά οχημάτων πυρόσβεσης από την Εμπορική Τράπεζα, η προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση του έργου της οριοθέτησης οικισμών, η έγκριση των χειμερινών δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και άλλα.




Διαβάστε Περισσότερα...

1η Επιστημονική Ημερίδα στο ΤΕΙ Καλαμάτας...



Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Σπουδών ΤΕΙ Καλαμάτας – Γ’ Φάση», διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα:«Πρακτική άσκηση - Επαφή με την αγορά εργασίας».


Το πρόγραμμα της Ημερίδας, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Πρακτική άσκηση – Πορεία - Προοπτικές» από την Ιδρυματική υπεύθυνη του έργου «Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών ΤΕΙ Καλαμάτας», Δρ. Αικατερίνη Καστανιώτη.


Θα ακολουθήσουν επίσης και διάφορες διαλέξεις σχετικές με την Πρακτική άσκηση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, από την Αγγελική Λούμου, πρόεδρο Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Καλαμάτας, αλλά και ομιλία από τον Γιώργο Καραμπάτο, πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα «Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και ΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ θα διεξαχθεί ομιλία από τον Κωνσταντίνο Χρυσανθακόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίας και από την καθηγήτρια Εφαρμογών, αλλά και τ. διοικήτρια ΨΝΤ με θέμα «Η υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης στον Τομέα της Υγείας» και, τέλος, η ημερίδα θα περατωθεί με την ομιλία του Γιώργου Παντελόπουλου, εκπροσώπου της Παντελόπουλος Α.Ε. με θέμα «Η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εξαγωγικός προσανατολισμός».


Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Ανδρέας Κανάκης, ενώ εκ μέρους της Νομαρχίας θα παραστεί ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο Νίκος Μπασακίδης, αντιδήμαρχος Καλαμάτας και, τέλος, ο πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών και αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Νίκος Πολύζος.


με πληροφορίες από την Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα...

Το Επιστημονικό συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη στη Νέα Υόρκη!



Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου το πρώτο επιστημονικό συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη.

Καθηγητές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο συνέδριο και μίλησαν για τις διαφορετικές πτυχές της μοναδικότητας της αρχαίας αυτής πόλης, αλλά και της ιστορίας των Μεσσηνίων από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι το Βυζάντιο.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισε η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στη Νέα Υόρκη.

Στη διάρκεια της ομιλίας της η υφυπουργός τόνισε τα εξής: «Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας. Δε διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει και το προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα αλώβητο περιβάλλον. Εκτός από την Ακρόπολη, υπάρχουν τρία κέντρα, το θρησκευτικό, το πολιτικό, το διοικητικό και το εμπορικό. Η Αρχαία Μεσσήνη ήταν μια από τις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, πρωτεύουσα της ελεύθερης Μεσσηνίας για επτά ολόκληρους αιώνες. Μετά από πολλή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα των ανασκαφών αλλά και της αποκατάστασης των οικοδομημάτων του αρχαιολογικού χώρου με τη συμβολή κονδυλίων από το Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ, η Αρχαία Μεσσήνη σήμερα ξαναβρίσκει την αίγλη της, τη μορφή της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί καινούργιους επισκέπτες στο πραγματικά παρθένο τοπίο που την περιβάλλει. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που τέσσερις φοιτητές του πανεπιστημίου που θα επιλεγούν με κλήρωση από τους παρευρισκόμενους απόψε θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να φιλοξενηθούν στη Μεσσηνία για μία εβδομάδα, στις ανοιξιάτικες διακοπές που λαμβάνουν χώρα το Μάρτιο. Με την εκδήλωση αυτή ανοίγουμε νέους δρόμους για τη Μεσσηνία στις Ηνωμένες Πολιτείες και χτίζουμε γέφυρες που στηρίζονται στις κοινές αξίες και τα ιδανικά των δύο λαών, που βασίζονται πάντα στις ρίζες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού».

Η κα Καλαντζάκου εξήρε το έργο του καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη, που στη συνέχεια πήρε το λόγο.

Ο κ. Θέμελης ταξίδεψε το ακροατήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, που έδειχναν ξεκάθαρα την πορεία των ανασκαφών και της αποκατάστασης.


Π. Θέμελης


Η διάλεξη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, με τίτλο «Αncient Messene – Recent Discoveries”, εστίασε στα νέα δεδομένα που προέκυψαν με τις πρόσφατες ανασκαφές, κυρίως στο χώρο της αγοράς της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου ήλθαν, μεταξύ άλλων, στο φως ένας δωρικός ναός, το θησαυροφυλάκιο της πόλης και πλήθος επιγραφών, με ιστορικό, πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Μίλησε επιπλέον για τη μεσσηνιακή αρχιτεκτονική και γλυπτική και την ουσιαστική συμβολή των μεγάλων οικογενειών στην επισκευή των δημόσιων οικοδομημάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι κ.κ. Καφαντάρης και Τσιμόγιαννης χάρισαν στον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κ. Μάθιου Σαντιράκο, το δίτομο λεύκωμα «Μεσσηνία – Τόπος – Χρόνος – Άνθρωποι» των εκδόσεων «Μίλητος».

Στο συνέδριο μίλησαν οι καθηγητές Τζόουν Κόνελυ του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νίνο Λουράγκι του Πανεπιστημίου Πρίνστον, Πωλ Καρτλετζ, που κατέχει την έδρα της ελληνικής Βουλής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά και έδρα στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, και Ανδρέας Νανέτι του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν μέλη της ομογένειας, πλήθος κόσμου, ακαδημαϊκών και φοιτητών.





Διαβάστε Περισσότερα...

"ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ" ΣΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2" ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!...


"Ένας Δήμος όλη η Τριφυλία" στον "Καποδίστρια 2" αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην ΤΕΔΚ το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποδεχόμενο και συντασσόμενο με την άποψη - πρόταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Θανάσης Πετρόπουλος από την προηγούμενη συζήτηση για το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος πριν μία εβδομάδα!


Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος και Παναγιώτης Τσάκος, ο Δήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης, ο επι σειρά ετών δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Ηλίας Τσιμπλής, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής ενώ τις απόψεις τους κατέθεσαν και ο πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Στρατικόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης κ. Παναγόπουλος οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους τάχθηκαν υπέρ ενός νέου Δήμου που να καλύπτει διοικητικά και γεωγραφικά ολόκληρη τη Τριφυλία, όπως είχε πει ο κ. Πετρόπουλος!


Μετά από αυτά έγινε διαλογική συζήτηση στο Σώμα με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Α.ΔΗ.Κ. Σωτήρη Μπακούρο και Σωτήρη Γιαννόπουλο να συμφωνούν με την πρόταση του κ. Πετρόπουλου για έναν Δήμο σε όλη την Τριφυλία, τονίζοντας παράλληλα πως χρειάζεται μεταρρύθμιση και στις άλλες βαθμίδες με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και Περιφερειάρχη, ξεκαθαρισμένες, αποκεντρωμένες και θεσμοθετημένες αρμοδιότητες και φυσικά υπό τον όρο και την προυπόθεση της υλοποίησης των οικονομικών αιτημάτων των Ο.Τ.Α. και της θεσμοθέτησης πόρων για τα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα...


Από την πλευρά της Συμπολίτευσης οι κύριοι Γρ. Γκότσης, Γιαν. Σταθόπουλος και Πην. Βασιλοπούλου τάχθηκαν υπέρ ενός μικρότερου σχήματος, στα πλαίσια της τοποθέτησης του κ. Σαμπαζιώτη στην προηγούμενη συνεδρίαση, δηλαδή έναν Δήμο από Φιλιατρά μέχρι Είρα και Δώριο...


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσίγγανος διαφώνησε με αυτή τη λογική και τάχθηκε υπέρ ενός νέου Δήμου στα όρια της πρώην επαρχίας Τριφυλίας!


Ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος, επανέλαβε την γνωστή πρότασή του για έναν Δήμο σε ολόκληρη την Τριφυλία τονίζοντας πως δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές, όσο και αν ένα νέο τέτοιο διοικητικό σχήμα τρομάζει ίσως κάποιους που βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Μόνο ένας τέτοιος Δήμος, μεγάλος και ισχυρός, μπορεί να έχει μέλλον, είπε και πρόσθεσε με νόημα πως χρειάζεται να θεσμοθετηθούν βέβαια και οι ανάλογοι και οι αντίστοιχοι πόροι και να μεταφερθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες!


Μετά από αυτά, ο κ. Σαμπαζιώτης άλλαξε γνώμη και θέση, όπως την είχε εκφράσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, και συμφώνησε και αυτός με έναν Δήμο σε όλη την Τριφυλία!...



Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση...




Διαβάστε Περισσότερα...