Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αφόρητες πιέσεις σε στελέχη της Ν.Δ στη Μεσσηνία για να ταχθούν δημόσια υπέρ Σαμαρά...



Απίστευτες καταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Μεσσηνία εν' όψει της εκλογής νέου Προέδρου στη Ν.Δ...

Όπως ακούγεται έντονα, από την επομένη της εκλογικής ήττας της Ν.Δ, τη Δευτέρα, ασκούνται αφόρητες πιέσεις σε στελέχη της Ν.Δ, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κομματικά - συνδικαλιστικά στελέχη κ.α. για να ταχθούν δημόσια υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό "Μέσο"...

Η συνέχεια αναμένεται αποκαλυπτική και συγκλονιστική αφού ορισμένοι από αυτούς που υπέστησαν τις πιέσεις (αλλά δεν τις δέχονται και δεν τις ανέχονται) φέρονται διατεθειμένοι να καταγγείλουν δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις...



Διαβάστε Περισσότερα...

Πρώτη και με διαφορά η Ντόρα Μπακογιάννη



Πρώτη και με διαφορά, στην πρώτη δημοσκόπηση για τον νέο Πρόεδρο της Ν.Δ, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη στις επιλογές των πολιτών!!!

Μάλιστα, το ποσοστό της Ντόρας είναι μεγαλύτερο ακόμη και από το άθροισμα των ποσοστών των έτερων διεκδικητών, Σαμαρά και Αβραμόπουλου!!!

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αναλυτικά στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13",

η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 31,1%

ο Αντώνης Σαμαράς 15,9%

ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 13,1%

ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 12,7%

ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10%

ο Κωστής Χατζηδάκης 5,2%

ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 2,8

και άλλος 4,4%




Διαβάστε Περισσότερα...

Δίλημμα εκλογής αρχηγού από πολλούς ή από λίγους


Συνεδριάζει σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Σιούφα.


Η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Σιούφα.
Το θέμα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη Ρηγίλλης είναι............



ο τρόπος εκλογής του νέου προέδρου της παράταξης. Αν δηλαδή θα εκλεγεί από το συνέδριο ή από ένα ευρύτερο σώμα.

«Εχω από το 2000 ταχθεί υπέρ της εκλογής του προέδρου από τη βάση, αλλά στη Ν.Δ. έχουμε καταστατικό και τα καταστατικά των κομμάτων δεν είναι κουρελόχαρτα για να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες», δήλωσε χθες η κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραιτήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, ώστε να μην υπάρχει αφορμή για σχόλια, αφού θα είναι υποψήφια.



Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, αφού σημείωσε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, για διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος, έτσι ώστε να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της βάσης εμένα θα με βρει σύμφωνη», υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο μας και ο στόχος είναι να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα τη μεγάλη παράταξη, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας, ο οποίος είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο Κώστας Καραμανλής, έχει ουσιαστικά ξεκινήσει με βάση το καταστατικό μια διαδικασία Συνεδρίου».


A. Σαμαράς: «Όχι» μία μέρα συνέδριο.
«Δέχομαι την οποιαδήποτε συμφωνία για μικρό ή μεγάλο γήπεδο, αρκεί να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας», δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου και τόνισε ότι «η Ν.Δ. άρχισε να χάνει, όταν έπαψε να ακούει τους οπαδούς της. Θέλω να πω: Προς Θεού, όχι μία μέρα συνέδριο. Θα είναι άδικο και για τη Ν.Δ. και για τους οπαδούς της».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση της κας Ντόρας Μπακογιάννη από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, ο κ. Α. Σαμαράς τη χαρακτήρισε «σωστή απόφαση».

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, χθες, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Μετά τη συνάντηση, υποστηρίζοντας τη θέση του για εκλογή από τη βάση, υπογράμμισε ότι πρέπει «να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, έτσι ώστε όλα τα μέλη, οι φίλοι, να μπορέσουν να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στην ανάδειξη της φυσικής ηγεσίας της παράταξής μας».

Το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλό. Σύμφωνα με το Καταστατικό της παράταξης, ο πρόεδρος εκλέγεται από το Συνέδριο. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πάρει μια διαφορετική απόφαση. Αν λοιπόν υπάρχει στα σοβαρά η σκέψη ο πρόεδρος να εκλέγεται από τη βάση, τότε θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση στο προσεχές Συνέδριο και αυτό να αποφασίσει για την αλλαγή ή όχι του Καταστατικού.

Αν αποφασιστεί αλλαγή, τότε, μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες της εκλογής από τη βάση, κάτι που θα απαιτήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Αν απορριφθεί η πρόταση, τότε το συνέδριο μπορεί να προχωρήσει την ίδια μέρα στην εκλογή του νέου προέδρου, μετά τις υποψηφιότητες και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων. Πάντως, κάθε λύση εκτός συνεδρίου είναι παράτυπη και επομένως δεν μπορεί να δρομολογηθεί. Αλλωστε, και ο κ. Κώστας Κώστας Καραμανλής εκτιμάται ότι δεν θα ήταν ποτέ διατεθειμένος να αποδεχθεί κάτι εκτός καταστατικού.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΖΟΑΝΝΟΣ

Νέα Δημοκρατία: Εκκληση Ψωμιάδη προς Καραμανλή να παραμείνει πρόεδρος

Εκκληση στον Κώστα Καραμανλή να παραμείνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου όπου επισημοποίησε τη δική του υποψηφιότητα, τάχθηκε υπέρ ενός ανοικτού συνεδρίου, που θα εκλέξει αρχηγό από το σύνολο των μελών της παράταξης.

«Για το καλό και την ενότητα της ΝΔ, ο Καραμανλής δεν δικαιούται να παραιτηθεί. Ο λαός αγκάλιασε και αγκαλιάζει τον Καραμανλή, παρότι πολλά στελέχη, κυβερνητικά και άλλα, δεν αγκάλιασαν το λαό», είπε χαρακτηριστικά ο νομάρχης, και πρόσθεσε πως η διεξαγωγή ενός ανοικτού συνεδρίου, που θα δώσει δυνατότητα έκφρασης στη βάση της παράταξης, είναι μονόδρομος για την ομαλή πορεία της στο μέλλον.

«Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου τάραξα τα λιμνάζοντα ύδατα. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία υποδηλώνει ότι στέκομαι δίπλα στον προδομένο, αλλά υπερήφανο λαό της ΝΔ και πως όλοι μαζί, με ψυχραιμία και ενότητα, μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη. Θα είμαι ευχαριστημένος και δύο ψήφους να πάρω. Δεν είμαι προπομπός κανενός.

Με χαρακτήρισαν λαγό. Αλεπού μπορεί να είμαι, λαγός όχι», είπε με το γνώριμο ύφος του ο κ. Ψωμιάδης. Επανέλαβε δε πως πρέπει να υπάρξει μία και μόνο υποψηφιότητα, που θα μπορέσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να ξαναζωντανέψει την ελπίδα, στην οποία περίπτωση και θα αποχωρήσει από την «κούρσα» διαδοχής.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη η ΝΔ να ξεκαθαρίσει την ιδεολογική ταυτότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια απομακρυνθήκαμε από τις αρχές του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν έχω καταλάβει αν ανήκω στο μεσαίο, στον κεντρώο, στον κεντροδεξιό χώρο, αν είμαι φιλελεύθερος ή νεοφιλελεύθερος».

Επιπλέον, εξέφρασε το φόβο για «ισχυρούς κραδασμούς» στο κόμμα της ΝΔ εν όψει της εκλογής νέου προέδρου, ενώ δήλωσε πως «η παράταξη δεν ανήκει ούτε στον Καραμανλή ούτε στον Μητσοτάκη, ανήκει στο λαό της».

Τέλος, υποστήριξε πως ο Καραμανλής «πλήρωσε», εκτός από λανθασμένες επιλογές σε πρόσωπα και πολιτικές, και τα «όχι» που είπε σε ξένους παράγοντες και στους εδώ εκπροσώπους τους, υπενθυμίζοντας το βέτο του τέως πρωθυπουργού στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την επικύρωση της συνεργασίας της χώρας μας με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Γ.ΧΑΤΖ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1725965



Διαβάστε Περισσότερα...

Εκλογή νέου Προέδρου στη Ν.Δ


Με επαφές του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ, κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και κινητοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού, άρχισαν στη Ρηγίλλης οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 7 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο.................


όπως είναι γνωστό, θα αναδείξει το νέο πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο αντιπολιτευτικό έργο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι φιλοδοξίες, είναι πολλές. Αλλες από αυτές ήταν αναμενόμενες και άλλες αποσκοπούν στο να υποδηλώσουν την παρουσία κάποιων προσώπων που μελλοντικά μπορεί να διεκδικήσουν, με τη σειρά τους, την ηγεσία.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρηγίλλης είναι ευχάριστη. Μετά από μία μεγάλη εκλογική ήττα, όπως είναι φυσικό, κάθε κόμμα χρειάζεται κάποιο διάστημα για να συνέλθει από την έκπληξη, ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να αρχίσει την αποτελεσματική άσκηση της πολιτικής του.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει, από την άλλη πλευρά, ότι κινδυνεύει και η ενότητα της παράταξης. Και αυτό γιατί έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν κλονίστηκε κατά τρόπο καταλυτικό.

Επίσης, δεν κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία αφού οι προθέσεις αλλά και η δυναμική, σε συνδυασμό με το παρελθόν των φερόμενων ως υποψηφίων, δεν επιτρέπουν κινήσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν, να διχάσουν ή και να διασπάσουν την παράταξη.

Οι υποψηφιότητες είναι οι γνωστές, όσο κι αν οι ενδιαφερόμενοι, για λόγους επικοινωνιακούς, δεν ανακοινώνουν επίσημα τις αποφάσεις τους:

- Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, εξαιρετικά προβεβλημένο στέλεχος της παράταξης, που δεν στηρίζει την παρουσία της σ΄ αυτή, στον πρώην πρωθυπουργό ή τον Παύλο Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει διατελέσει υφυπουργός και υπουργός, έχει κερδίσει δημοτικές εκλογές, έχει διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων και είναι για πολλά χρόνια βουλευτής.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Και ίσως να είναι αυτό που την κάνει «ανοιχτή» σε όλες τις προτάσεις, όπως δηλαδή να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος είτε από το συνέδριο του κόμματος είτε από μία ευρύτερη βάση. Φυσικά, όπως ο καθένας μας, έχει και αυτή την οικογενειακή της ιστορία.

- Οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, για τους οποίους έχουμε να πούμε πολλά στο διάστημα που θα ακολουθήσει, έως το Συνέδριο, όπως άλλωστε και για όλους τους υποψηφίους, ξεκινούν με ένα κοινό μειονέκτημα:

Εχουν και οι δύο εγκαταλείψει την παράταξη σε δύσκολους καιρούς και όταν απέτυχαν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, κάνοντας «τα πικρά - γλυκά», επέστρεψαν στο «μαντρί» ώστε να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.

Φυσικά αυτό επετεύχθη με την έγκριση του κ. Κώστα Καραμανλή και την ανοχή του εκλογικού σώματος, που με την ψήφο του τους επέτρεψε να συνεχίσουν.

Δεν ξέρουμε όμως αν αυτή η ψήφος είχε και την έννοια της συγχώρεσης των όσων προσπάθησαν κατά της παράταξης και πολύ περισσότερο της έγκρισης να διατηρήσουν τις ηγετικές τους φιλοδοξίες.

Κατά τα άλλα και οι δύο είναι πολιτικοί της πρώτης γραμμής, με ικανότητες, δυναμισμό αλλά και παρελθόν.

- Η περίπτωση του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν νομίζουμε ότι πρέπει να συζητηθεί αφού και ο ίδιος απέδωσε συμβολικό χαρακτήρα στην απόφασή του.

Πάντως θα πρέπει να αναφερθούμε και στη συζήτηση κάποιων πιθανών υποψηφιοτήτων πρώην στελεχών της ΟΝΝΕΔ, με κυβερνητική θητεία, που ίσως τώρα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, γράφοντας τις υποθήκες τους για το μέλλον.

Αναφερόμαστε φυσικά στον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, του περιβάλλοντος και οι δύο της οικογενείας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

Κανείς από τους δύο δεν έχει αναφερθεί προσωπικά στην πιθανότητα υποψηφιότητάς του. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης φέρεται, μάλιστα, να το διαψεύδει τασσόμενος στο «στρατόπεδο» της κας Ντόρας Μπακογιάννης. Αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, είναι δυσαρεστημένοι από το ότι ακούγονται τα ονόματά τους.

Χωρίς εκπλήξεις

Η ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν εκτιμάται ότι περιέχει περιθώρια εκπλήξεων.

Αξίζει, όμως, να παρατηρήσει κανείς και θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε όλο το διάστημα έως την εκλογή, τις διάφορες «συμμαχίες» που θα επιδιωχθούν, τις προσπάθειες κάποιων να πάρουν το χρίσμα του «δεύτερου» και τις φιλοδοξίες των νεωτέρων να εγγράψουν υποθήκες.

Φιλοδοξίες, τις οποίες, όμως, μπορεί να «εκμεταλλευτούν», για δικούς τους λόγους, οι βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, καθένας από τους οποίους βλέπει τον εαυτόν του σαν τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, χωρίς -ίσως- να σκέφτεται τη δουλειά που θα πρέπει να προηγηθεί και το αν έχει τις ικανότητες να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις.

http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1725473


Διαβάστε Περισσότερα...