Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κάθε σπίτι και μία Σημαία! Ψηλά!

gr-flag1




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.


Με τη μαθητική παρέλαση ενώπιον της υπουργού Παιδείας στην πλατεία Συντάγματος άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα, αύριο Πέμπτη, με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις τους................

αμέσως μετά η υπουργός Παιδείας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκαν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.


«Από τον ηρωισμό μιας χούφτας Ελλήνων ενάντια σε μια αυτοκρατορία, μέχρι τη σημερινή ευρωπαϊκή σύγχρονη Ελλάδα χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες. Η ιστορία είναι με το μέρος μας αλλά δεν αρκεί», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε:

«Σήμερα σε αυτή τη δραματική στιγμή για τη χώρα μας, εμείς αλλά και η νέα γενιά που καμαρώσαμε, η νέα γενιά που τιμά με τον τρόπο που αυτή ξέρει και θέλει τη σημερινή επέτειο, έχουμε όλοι ένα χρέος· να πετύχουμε, και αυτό σημαίνει όραμα, σημαίνει ενωμένες δυνάμεις, σημαίνει πολλή και σκληρή δουλειά. Και πάνω απ΄όλα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή να προτάξουμε το "εμείς" έναντι του "εγώ", όσον αφορά άτομα αλλά και ομάδες».

«Εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα, δεν μπορούν να ξεχαστούν και η νεολαία με την πανηγυρική της παρέλαση το σηματοδοτεί», δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Από το ΛΑ.Ο.Σ., ο Θ. Πλεύρης επεσήμανε ότι αυτού του είδους οι επέτειοι θα πρέπει να μας θυμίζουν ότι εμείς που δεν φοβηθήκαμε αυτοκρατορίες, δεν μπορούμε να φοβηθούμε μια οικονομική κρίση. Θα περάσουμε την οικονομική κρίση και θα τα καταφέρουμε, συμπλήρωσε.


Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε οτι οι Ελληνες το 1821 αγωνίστηκαν με επιτυχία για να απαλλαγούμε απο τον στρατιωτικό ζυγό. Το 2010, υπογράμμισε, καλούμαστε και θα το πράξουμε, αγωνιζόμαστε να μην πέσει η πατρίδα μας σε οικονομικό ζυγό που θέλουν να της επιβάλουν κάποιοι ισχυροί της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010, ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου,θα γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η στρατιωτική παρέλαση.

Στις 10.00 ο Κάρολος Παπούλιας θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη των Αθηνών και στις 10.50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αμέσως μετά θα παρακολουθήσει την παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Η Καλαμάτα τίμησε την 189η Επέτειο της Απελευθέρωσής της.


Εντυπωσιακές και επιτυχημένες ήσαν οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από το Δήμο για την απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821, πριν από 189 χρόνια.
Συγκεκριμένα:.............

Το κέντρο των εκδηλώσεων ήταν η Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου στις 3.30 μ.μ. έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιστορικό Ναό των Αγ. Αποστόλων.
Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος από το φιλόλογο κ. Σωκράτη Κουγέα.
Ακολούθησε η αναπαράσταση και η παρέλαση ηγετών του αγώνα, οπλαρχηγών και επαναστατών, τους οποίους υποδύονταν μέλη ερασιτεχνικών σχημάτων.
Εκατοντάδες καλαματιανοί και καλαματιανές ήσαν ενδεδυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και συμμετείχαν στην αναπαράσταση. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση.
Τη Δευτέρα το βράδυ 22/3 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με εθνικό περιεχόμενο από τη Φιλαρμονική της πόλης και ανήμερα της απελευθέρωσης, το βράδυ της Τρίτης 23/3 πραγματοποιήθηκε συναυλία με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων συνθετών, από το μουσικό σύνολο Melos Brass.


Διαβάστε Περισσότερα...

Τίμησαν τους Ντρέδες στο Σουλιμά!


Την 189η επέτειο της Εξέγερσης και της Ορκωμοσίας των Ντρέδων τίμησαν στο Άνω Δώριο Σουλιμά............

Στο χώρο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και έγινε δέηση στη Μεγαλόχαρη.

Μαθητές έκαναν αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Ντρέδων.

Κατατέθηκαν στεφάνια από τους επισήμους και όλοι έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο.

Μαθητές σχολείων απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Συγγραφέας - εκπαιδευτικός Στάθης Παρασκευόπουλος.

Παρόντες ήταν Βουλευτές, ο Νομάρχης, Δήμαρχοι, νομαρχιακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων κ.α. και πλήθος κόσμου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Κουσελάς για το ΕΣΠΑ.


Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Αποκέντρωση, απλοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΕΣΠΑ 2007-2013», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:.............

«Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης πρέπει να πιάσουν τόπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξαναβάλουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και την ανάπτυξη σε νέες υγιείς και βιώσιμες βάσεις. Το νομοσχέδιο αυτό απαντά στην άμεση και την αδήριτη ανάγκη να επιταχύνουμε τις διαδικασίες υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α. για να δώσουμε στην οικονομία την αναπτυξιακή ανάσα που χρειάζεται. Στόχος μας δεν είναι μόνο να βγάλουμε την οικονομία από τη δημοσιονομική κρίση, αλλά και να κερδίσουμε τα μεγάλα στοιχήματα της ανάπτυξης με ποιότητα, με σύγχρονη ανταγωνιστικότητα, με καινοτομία.

Από την προηγούμενη κυβέρνηση παραλάβαμε ένα Ε.Σ.Π.Α. βαλτωμένο, με απορρόφηση γύρω στο 3% με 3,2%, σε μία περίοδο που και η πραγματική οικονομία και η αγορά είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τους χρηματοδοτικούς πόρους για επενδυτική ώθηση και για δημιουργία θέσεων εργασίας. Είχαμε ωστόσο έγκαιρα προειδοποιήσει τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας, όταν έφερε προς ψήφιση τον ν.3614 για τα όργανα διαχείρισης του Ε.Σ.Π.Α., πως με τον νόμο αυτό εγκαθίδρυε δομές συγκεντρωτικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές. Και πώς να αποδώσουν αυτές οι δομές όταν δημιουργήθηκαν για το Ε.Σ.Π.Α. τριπλάσιες δομές διαχείρισης σε σύγκριση με το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με τριπλάσιο και υψηλού κόστους προσωπικό; Ναι, κύριοι συνάδελφοι, ενώ το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το διαχειρίστηκαν 24 διαχειριστικές Αρχές με 850 άτομα προσωπικό, το Ε.Σ.Π.Α. καλούνταν να το διαχειριστούν 79 διαχειριστικές Αρχές και ενδιάμεσοι φορείς με 2.500 περίπου προσωπικό!

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, με στόχο –υποτίθεται- να μειώσει τον συγκεντρωτισμό, επέβαλε τον ασφυκτικό έλεγχο στο σύνολο των πράξεων των Π.Ε.Π. από τα αρμόδια Υπουργεία. Εισήγαγε γραφειοκρατικές, αλλά και κοστοβόρες διαδικασίες πιστοποίησης της διαχειριστικής επάρκειας των τελικών δικαιούχων χωρίς να διασφαλίζει, ούτε τη διαφάνεια, ούτε την αποτελεσματικότητα. Σήμερα η απορροφητικότητα βρίσκεται περίπου στο 6%. Δηλαδή, η νέα Κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες, ουσιαστικά από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, να απορροφήσει τόσα κονδύλια όσα απορρόφησε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το Ε.Σ.Π.Α. η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Για να πιαστεί όμως, ο στόχος της απορρόφησης του 15% για το τρέχον έτος χρειάζονται άμεσες και δραστικές αλλαγές για να αρχίσει, επιτέλους, όχι να κινείται αλλά –επιτρέψτε μου την έκφραση- να… «σπιντάρει» το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα πλαίσιο ενίσχυσης του Ε.Σ.Π.Α. που να απλοποιεί και να αποκεντρώνει τις διαδικασίες και να διευκολύνει την αναγκαία άμεση δημοπράτηση των ώριμων έργων. Με το σημερινό νομοσχέδιο ερχόμαστε να διαμορφώσουμε αυτές τις σημαντικές αλλαγές.

Κάθε περιφέρεια αποκτά ουσιαστικό λόγο και ρόλο. Ενισχύεται η αποκέντρωση, αφού με τις Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης, που ορίζεται ότι θα συνάπτει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις Περιφέρειες, αποκεντρώνονται άμεσα και πόροι και αρμοδιότητες διαχείρισης, ενώ απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση το δικό μας θεσμικό πλαίσιο απαιτείται μία Υπουργική Απόφαση αντί των 120 που απαιτούνταν με το παλιό πλαίσιο για τις κατά περίπτωση εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.

Παρέχεται η δυνατότητα ένταξης και μικρότερων, αλλά ουσιαστικών για τις τοπικές κοινωνίες έργων, αφού καταργείται το ελάχιστο όριο των 500.000 ευρώ για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 300.000 ευρώ για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Και μη μου πείτε, κύριοι συνάδελφοι, ότι για παράδειγμα ο δρόμος Καλαμάτας-Πύλου, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα μεγάλα οδικά δίκτυα, τη στιγμή που εκεί δρομολογείται μία πολύ σημαντική ανάπτυξη και για να πάει σήμερα κάποιος από την Καλαμάτα στην Πύλο θέλει μία ώρα. Αίρεται, επίσης, η ετήσια υποχρεωτική πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ, με απλοποίηση της διαδικασίας και πιστοποίηση της επάρκειας των τελικών δικαιούχων από τις διαχειριστικές αρχές. Καταργείται το πρωτοφανές πλήθος των ενδιάμεσων διαχειριστικών φορέων. 180 ενδιάμεσοι διαχειριστικοί φορείς. Τα είχαμε πει τότε για τις αναπτυξιακές επιτροπές σε περιφερειακό επίπεδο, τη ΝΟΜΟΣ Α.Ε. και όλες τις άλλες που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Τέλος, καταργείται και ο προληπτικός έλεγχος, ο οποίος δημιουργούσε καθυστερήσεις στην ένταξη εφαρμοζόμενος σε συμβάσεις, για τις οποίες δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από την κοινοτική νομοθεσία.

Με άλλα λόγια, αυτό το νομοσχέδιο αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία διαχείρισης που αποκτήσαμε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Βάζει τέλος στη γραφειοκρατία και στη διόγκωση του συστήματος διαχείρισης του Ε.Σ.Π.Α. από το πλήθος των ενδιάμεσων φορέων που η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε δημιουργήσει. Εξοικονομεί σημαντικούς πόρους και αποκεντρώνει ουσιαστικά και πόρους και διαδικασίες και έργα αλλά, πάνω απ’ όλα, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει εμάς, ως Βουλευτές της Περιφέρειας, είναι ότι δίνει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στην περιφέρεια.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε αυτό το νομοσχέδιο, αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι θα δώσει την αναπτυξιακή ώθηση στην περιφέρεια και στην πατρίδα μας, όχι μόνο για να ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά και για να μπούμε στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας.»



Διαβάστε Περισσότερα...

Η Εράνη Φιλιατρών Κυπελλούχος Μεσσηνίας! Κέρδισε 4-1 τον Τσικλητήρα Πύλου


Ακόμα μία "κούπα" προσθέτει στη συλλογή της η Εράνη Φιλιατρών μετά τη σημερινή κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας επικρατώντας με 4-1 του Τσικλητήρα Πύλου!





Διαβάστε Περισσότερα...

Radio Arvyla - Papoustis...






Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft σε Microsoft Word και Excel


Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη φορά επίσημος διοργανωτής τα Technoplus Καλαμάτας

* Το Πρωτάθλημα της πιστοποίησης Microsoft διοργανώνεται στην Ελλάδα από την Infotest σε συνεργασία με τον παγκόσμιο διοργανωτή Certiport και εξετάζει δεξιότητες μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office και συγκεκριμένα στις εφαρμογές Word και Excel.
* Φέτος.............




είναι ο 8ος χρόνος του Πρωταθλήματος και αναμένεται ότι περισσότεροι από 100.000 σπουδαστές θα συμμετέχουν σε αυτό.
* Σε 128 χώρες από όλο τον κόσμο διοργανώνονται ανάλογα πρωταθλήματα, προκειμένου να αναδειχθούν οι Πρωταθλητές χωρών στις πιστοποιήσεις Microsoft, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τις xώρες τους στον Παγκόσμιο τελικό.

Στα εξεταστικά κέντρα Microsoft μπορούν να προσέλθουν σχολεία της περιοχής , καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί προκειμένου να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Καλαμάτα πήραν συμμετοχή ο Σταύρος Δημητρακόπουλος και ή Όλγα Τσιλιβαράκου με προπονητή τον Σπύρο Βλαχογεωργακόπουλο και κατάφεραν να πάρουν θέση μέσα στην δεκάδα στην πανελλήνια κατάταξη στον τελικό της Αθήνας .

Φέτος με την μέχρι τώρα κατάταξη παίρνουν μέρος στην κατηγορία των μαθητών οι:

Όλγα Τσιλιβαράκου και Σταύρος Δημητρακόπουλος σε Excel 2007 ,

Βάσω Μιχαλοπούλου και Αναστασία Γραμμένου σε Word 2007

και στην Κατηγορία των Φοιτητών η Μαρία Γεωργαντή σε Microsoft Word 2007 .

Προσοχή:

Η διαδικασία των τοπικών προκριματικών και τελικών γίνετε αποκλειστικά μέσα στο εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο Microsoft (TECHNOPLUS Καλαμάτας ) και πάντα σε επιτηρούμενο περιβάλλον.

* Τοπικός Τελικός: Επίσημη διαδικασία επιτήρησης σύμφωνα με τον ΟΕΕΚ με επιτηρητές από την Infotest και τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Για πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με τα TECHNOPLUS ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και τον

Κ. Ξερικό Αντώνιο (Υπεύθυνος Οργάνωσης Τοπικού Πρωταθλήματος στην Καλαμάτα ) στο 27210-85100 , στην οδό Φραντζή 6 μέχρι 15 Απριλίου.



Διαβάστε Περισσότερα...