Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στην Εισαγγελία θα πάνε κάτοικοι το Δήμο Τριφυλίας για το σκουπιδαριό στα Φιλιατρά

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν και να προασπίσουν το δημόσιο αγαθό της υγείας και της υγιεινής στα Φιλιατρά είναι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι ήδη έχουν απευθυνθεί σε νομικό για να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, για το σκουπιδαριό που τους «πνίγει»! 
Κάτοικοι των Φιλιατρών επικοινώνησαν............................. χθες με το «Θ» και περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν με τα σκουπίδια στην πόλη των Φιλιατρών και την αδιαφορία του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για αποκομιδή των απορριμμάτων που βρωμίζουν την πόλη και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους. Δυστυχώς, όπως μας είπαν, όσες φορές και αν παρακάλεσαν το Δήμο να μαζεύουν, όπως έχουν υποχρέωση εκ του νόμου, τα σκουπίδια, δεν υπήρξε ανταπόκριση και η κατάσταση με το σκουπιδαριό διαρκώς γίνεται και χειρότερη. Επί μέρες, κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια και στους χώρους γύρω από αυτούς υπάρχουν διασκορπισμένα κάθε είδους απορρίμματα. Η έντονη βρώμα και δυσοσμία κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ιδίως τις τελευταίες μέρες που έχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Πεζοδρόμια έχουν «κλείσει» από σκουπίδια και κλαριά δέντρων και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ακόμα και έξω από εκκλησίες, όπως στην Παναγία (Εισόδια της Θεοτόκου) και αλλού οι κάδοι είναι γεμάτοι, όπως και σε κοντινές αποστάσεις από σχολεία. Σε κεντρικά σημεία της πόλης η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά εκτός από την πλατεία όμως, οι γειτονιές των Φιλιατρών είναι γεμάτες με σκουπίδια. 
Όπως είπαν στο «Θ» κάτοικοι των Φιλιατρών, «Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Καλλικράτη, “προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας”. Εδώ έχει και τοπικό Αντιδήμαρχο, για τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, με αρμοδιότητες - υποχρεώσεις για την καθαριότητα της πόλης και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Δεν κάνουν τίποτα. Μας έχουν “πνίξει” τα σκουπίδια και δεν κάνουν τίποτα. Πήγαμε σε νομικό, γιατι δεν πάει άλλο, για να κινηθούμε νομικά και να κάνουμε προσφυγή στη Δικαιοσύνη με παράσταση στην Εισαγγελία και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας και των νόμιμων εκπροσώπων του, του Δήμαρχου, του Αντιδήμαρχου Φιλιατρών και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, αλλά και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης για παράβαση καθήκοντος και παραβιάσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας για την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και την καθαριότητα». 

Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ 
www.tharrosnews.gr 


Διαβάστε Περισσότερα...

Σεισμός μεταξύ Φιλιατρών και Κυπαρισσίας

Σεισμός μεγέθους 3.1 R σημειώθηκε στη 1.12μμ στην περιοχή μεταξύ Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.

 Ο σεισμός είχε.................................. εστιακό βάθος 5 Km και συνοδεύτηκε από θόρυβο που τον άκουσαν οι κάτοικοι. Πολλοί όμως υπέθεσαν ότι πρόκειται για μαχητικό αεροσκάφος που "έσπασε" το  φράγμα ήχου. 

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και προβλήματα στην περιοχή. 

Ειρωνεία είναι ότι σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε άσκηση αντισεισμικής προστασίας με την ονομασία «Εγκέλαδος 2013», με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μας "ξέρανε" η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε γκαντεμιά και καλά που δεν έγιναν ζημιές και προβλήματα!


Διαβάστε Περισσότερα...

Χάρις Αλεξίου και Μεσσηνία στο τρέιλερ του «Before Midnight» - Δείτε το!

Γεμάτο Μεσσηνία είναι το πολυαναμενόμενο τρέιλερ της ταινίας Before Midnight που κυκλοφόρησε, του τρίτου μέρους της σειράς ταινιών Before... του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί!

 Υπέροχες εικόνες της Μεσσηνίας και ένα τανγκό της Χάρις Αλεξίου ντύνουν.............................. το πρώτο τρέιλερ!

 Η ταινία παρακολουθεί για τρίτη φορά τα ταξίδια του Τζέσι (Ίθαν Χοκ) με τη Σελίν (Ζιλί Ντελπί). 

 Το ζευγάρι συναντήθηκε το 1995 σε ένα ταξίδι στη Βιέννη (Before Sunrise), ενώθηκαν ξανά στο Παρίσι το 2004 (Before Sunset) και στο Before Midnight επιστρέφουν στη Μεσσηνία, μαζί πια, σε ένα ταξίδι που θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση τους. 

Η ταινία προβλήθηκε ήδη στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου και κατάφερε να «κλέψει» τις καρδιές των θεατών, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. 

 Στην Ελλάδα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις 13 Ιουνίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για θερμοκήπια στην Τριφυλία

Ενδιαφέρον για την δημιουργία σύγχρονων θερμοκηπιακών μονάδων στην περιοχή της Τριφυλίας δείχνουν οικονομικοί επενδυτές που φαίνεται ότι έχουν βολιδοσκοπήσει την περιοχή και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα. 
 Την Δευτέρα μάλιστα........................................... ομάδα από επενδυτές επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας έχοντας συνάντηση με τον διευθυντή της Αντώνη Παρασκευόπουλο, αντλώντας πληροφορίες για την περιοχή αλλά και τις τεχνικές γύρω από τις θερμοκηπιακές μονάδες. 

Οπως δε μας τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, αυτή δεν είναι πρώτη φορά που εκδηλώνεται ενδιαφέρον για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα της περιοχής. Παρατήρησε πως οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την καλλιέργεια κηπευτικών και σε συνδυασμό με τις τεχνικές καλλιέργειας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών. Μας τόνισε ακόμη πως στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην υπηρεσία ζήτησαν να ενημερωθούν -πέρα από τις διάφορες τεχνικές καλλιέργειας- για τις τεχνικές προδιαγραφές των θερμοκηπίων, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τους. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για την τεχνική της υδροπονίας, αφού εκεί φαίνεται ότι στρέφεται κυρίως το ενδιαφέρον τους. 

 Κ.Μπ. - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Ενώ συνεχίζονται οι εξαγωγές από Τριφυλία προς Βαλκάνια: Πέφτει η τιμή των αγγουριών

 Σε καθοδική πορεία βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες οι τιμές του αγγουριού στην περιοχή της Τριφυλίας με την συγκομιδή από τα θερμοκήπια της περιοχής να είναι σε πλήρη εξέλιξη, γεγονός που έχει προβληματίσει τους παραγωγούς. Οι τιμές αν και....................................... ξεκίνησαν καλά σε σύγκριση με πέρυσι, πλέον έχουν διαμορφωθεί στα 25-30 λεπτά το ζευγάρι αγγουριών για την εγχώρια αγορά και σε 50 λεπτά το κιλό για την εξαγωγή. 
 Η εξαγωγή συνεχίζεται και εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο για την διάθεση του προϊόντος, αφού μέχρι τώρα σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας οι ποσότητες που έχουν κατευθυνθεί προς τις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας κυρίως φτάνουν περίπου τους 400 τόνους. 
Οσον αφορά την εξέλιξη των τιμών ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος μας επισήμανε πως τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια έντονη καθοδική πορεία και συμπίεση των τιμών στα παραπάνω επίπεδα που προβληματίζει έντονα τους παραγωγούς. Σημαντικός παράγοντας όπως επισήμανε είναι το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες, αφού δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα η ζήτηση να έχει μειωθεί σημαντικά. Υπογράμμισε πως είναι ευτύχημα το γεγονός πως υπάρχουν οι εξαγωγές και βοηθούν την όλη κατάσταση. Από την άλλη επισήμανε πως οι συνεχείς νοτιάδες του τελευταίου διαστήματος με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει την παραγωγή της περιοχής, ενώ σημείωσε πως ένας ακόμη παράγοντας έχει να κάνει με τις καλλιέργειες της Κρήτης που εκεί οι παραγωγές είναι στα τελείωματα με αποτέλεσμα να σταματήσουν τις εξαγωγές και τις τελευταίες σοδειές να τις διαθέτουν στην εγχώρια αγορά η οποία δείχνει να έχει μπλοκαριστεί. Παρατήρησε δε πως με τις τιμές σε αυτά τα επίπεδα, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους παραγωγούς, καθώς το κόστος καλλιέργειας ως γνωστόν είναι στα ύψη. 

 Κ.Μπ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Μέχρι 25 Απριλίου οι κωδικοί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποβάλλουν οι αγρότες δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω διαδικτύου

Μέχρι τις 25 Απριλίου θα μπορούν να ζητούν κωδικό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι αγρότες θέλουν να υποβάλουν για φέτος δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω διαδικτύου. 

 Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ...................................... 

 «στα πλαίσια της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης 2013, δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής της, η οποία εκτός της Αίτησης Ενίσχυσης διαφόρων καθεστώτων προς ΟΠΕΚΕΠΕ, περιλαμβάνει την Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του ΕΛΓΑ και την ετήσια ανανέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Όπως την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θα δίνεται η δυνατότητα η Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης να έχει μεταβολές και στα γεωχωρικά δεδομένα. Επιπρόσθετα, θα κλείνει οριστικά ο κύκλος της υποβολής της αίτησης καθώς θα επισυνάπτονται ηλεκτρονικά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση εγγραφής στην εφαρμογή διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης για τη λήψη κωδικού πρόσβασης. Η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει μέχρι 25/4/2013 και ακολούθως η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης θα είναι δυνατή από την ενεργοποίηση του λογαριασμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό μήνυμα, έως και την 1/5/2013. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής λήψης κωδικού πρόσβασης, ανεξάρτητα του τρόπου που υπέβαλαν την αίτησή τους κατά την προηγούμενη χρονιά. Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους όσοι έχουν κύρια και συμπληρωματική αίτηση».


 http://www.opekepe.gr/aee2013_online.asp


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ καλούνται να κάνουν ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ

Χρήση της Ειδικής Διαδικτυακής Εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μπορούν να κάνουν από την 1-4-2013 έως και τις 8-4-2013, οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων που.......................... δεν προσήλθαν έως τις 29 Μαρτίου 2013 στους ανταποκριτές του ΟΓΑ να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ. 

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι μπορούν να ελέγξουν εάν είναι συμπληρωμένα σωστά τα στοιχεία του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ στην ενημερωτική επιστολή που τους έχει στείλει ο Οργανισμός. Στην περίπτωση που διαπιστώσουν πρόβλημα, μπορούν να συμπληρώσουν τις ελλείψεις στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). στη θέση, «Συμπλήρωση κενών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ Συνταξιούχων». 

 Οι συνταξιούχοι που θα συμπληρώσουν τον ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ μέσω της συγκεκριμένης διαδικτυακής υπηρεσίας έως τις 8-4-2013 θα λάβουν κανονικά τη σύνταξη του Μαΐου 2013.

Paseges.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Μαίνεται η κόντρα για την επέκταση του "ΠΟΠ Καλαμάτα"

Επιστολή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, με την οποία ζητά να απορριφθεί ως απαράδεκτο το αίτημα της ΠΕΜΕΤΕ για κατάργηση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», απέστειλε....................... ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης. 

Στην επιστολή, τονίζεται πως η αναγνώριση της ΕΕ έχει πολλές θετικές επιπτώσεις όχι μόνο για το ίδιο το προϊόν, επειδή προστατεύεται ποιοτικά, αλλά ακόμη περισσότερες στη τοπική οικονομία, που αποκτά ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους (παραγωγούς, τυποποιητές, εξαγωγείς κ.α.) οι οποίοι έχουν ένα δυνατό όπλο στα χέρια τους (από την πλευρά του Μάρκετινγκ) για να αποκτήσουν πρόσβαση στις άκρως ανταγωνιστικές αγορές. 

Να απορριφθεί ως απαράδεκτο το αίτημα της ΠΕΜΕΤΕ για κατάργηση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», σημειώνει σε αναφορά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας, Αθανάσιος Πετράκος. Στην αναφορά του, ο βουλευτής, σημειώνει πως «η ΠΕΜΕΤΕ αγνοεί σκοπίμως τον ιδιαίτερο πολιτισμό που έχει αναπτυχθεί στο πέρασμα των αιώνων γύρω από τον πολιτισμό της Ελιάς Καλαμάτας αλλά και επιπλέον έρχετε σε αντίθεση και με τα εθνικά συμφέροντα αφού με το αίτημά της ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να καταργηθεί το “ελληνικό διαβατήριο” στις αγορές του κόσμου, που είναι το “ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”». 

 Tην ίδια στιγμή, ΚΑΤΑ της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα, σε όλη τη Μεσσηνία, τάσσεται ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το σώμα συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα, μετά από αίτημα ελαιοπαραγωγών, αγροτικών συνεταιριστών, ελαιοτριβέων και τυποποιητών του Δήμου και σημειώνει πως «αν υλοποιηθεί αυτή η επέκταση, θα έχει ως συνέπειες, τη μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, την ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος και την αδυναμία της προστασίας του, τον κίνδυνο καταστροφής της Διεθνούς Επωνυμίας (Brand Name) ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και επιπτώσεις στην πολιτιστική γαστρονομική κληρονομιά μας». Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους ελαιοπαραγωγούς, αγροτικούς συνεταιριστές, ελαιοτριβείς και τυποποιητές της περιοχής του, έως τη δικαίωση του αιτήματός τους, αφού τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά της επέκτασης του ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ σ όλη τη Μεσσηνία.

Πηγή: Paseges.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΟ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ “TRIFYLIANEWS” ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑΣ ΣΑΣ!


ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ 
ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! 

 ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ! 

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ! 

 ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! 

 ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ! 

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ – ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΛΑΚΑ! 

 ΕΙΜΑΣΤΕ...................................... ΕΔΩ! 

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! 

 ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ 
ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ! 


 ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ – ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ – ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ – ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ – ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ – ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ! 

Ε-mail: trifylianews@gmail.com 



 ΤΟ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ “TRIFYLIANEWS” ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑΣ ΣΑΣ!


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι Μεσσήνιοι υποψήφιοι για Διοικητές και αναπληρωτές στα Νοσοκομεία

 250 αιτήσεις για 45 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα νοσοκομεία 

 Μπέζος, Μπόζος και Μεσσήνιοι που κατέθεσαν αιτήσεις 


Κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑ.ΣΟΚ. και της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές. Το ΘΑΡΡΟΣ, στην ηλεκτρονική του σελίδα, γράφει.............................. 


 Διακόσιες πενήντα (250) αιτήσεις κατατέθηκαν, συνολικά, για τις περίπου 45 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων -Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ»! Αναλογικά, δηλαδή, για κάθε 1 θέση αντιστοιχούν περισσότερες από 5 αιτήσεις! 
Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς πως αρκετοί εκ των υποψηφίων ενδιαφέρονται, κυρίως, για διοικητές μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων και την Πάτρα, ο αριθμός αυτός αυξάνεται περισσότερο ως προς τις συγκεκριμένες θέσεις! Σημειώνουμε πως το υπουργείο Υγείας από τις 14 Μαρτίου έχει εκδώσει και δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο και τον Τύπο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη επιστολή, και συμπλήρωσης της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας οριζόταν η 27η Μαρτίου. 
Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ρητά αναφερόταν: «Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν δε δύνανται να καταλάβουν θέση σε Φορέα της Υγειονομικής Περιφέρειας για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εντός των ορίων του νομού εντοπιότητάς τους. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι των Νομών Αττικής & Θεσσαλονίκης, καθώς και οι υποψήφιοι για τις διοικήσεις των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της χώρας». Όπως είναι γνωστό, η αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και αποτελείται από: το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Παπαβασιλείου, τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ, Γεώργιο Καπερώνη, τον οποίο όρισε εγγράφως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης και έναν εκπρόσωπο της αγοράς- θεσμικό εκπρόσωπο, ο οποίος, όμως, όπως ορίζει ο νόμος, δεν πρέπει να έχει σχέση με τον τομέα της υγείας- τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο. 
Στόχος του υπουργείου είναι η Επιτροπή Αξιολόγησης να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση και επιλογή των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων μέσα στον Απρίλιο, ώστε μέχρι την 1η Μαΐου αυτοί να έχουν ορκιστεί για να αναλάβουν καθήκοντα. 
Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα έφθαναν στην 6η Υ.Π.Ε. ταχυδρομικά συστημένες επιστολές αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων, οι οποίες καταχωρήθηκαν σε συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση και απεστάλησαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», μεταξύ των ενδιαφερομένων που κατέθεσαν αίτηση για θέση διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή σε νοσοκομείο της 6ης Υ.Π.Ε. είναι, από τη Μεσσηνία, ο γνωστός γιατρός Δημήτρης Δρακόπουλος, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, η διοικητική διευθύντρια της Νοσοκομειακή Μονάδας Καλαμάτας Γεωργία Λιακέα, το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας Πέτρος Αλεξόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας και πρώην διοικητής των Νοσοκομείων Σπάρτης (2002 – 2004) και Κυπαρισσίας (2007 – 2010), Φώτης Δρούμπαλης και ο, μέχρι σήμερα, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, ενώ ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και νυν αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Πάνος Μπόζος, έχει καταθέσει αίτηση στην 1η ΥΠΕ Αττικής. 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Πρωταπριλιάτικος «Παράδεισος της ηδονής» στη νήσο Πρώτη!

Χαμός στο διαδίκτυο έγινε με τον… Πρωταπριλιάτικο «Παράδεισο της ηδονής» στη νήσο Πρώτη η οποία «θα» γινόταν«Αισθησιακός τουριστικός προορισμός μετά την παραχώρηση…» και την............................. «Επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είναι έτοιμη να κάνει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες που κυριαρχεί στον αισθησιακό τουρισμό» καιδημοσιεύσαμε στο tharrosnews.gr το πρωί της Δευτέρας! 

Η επισκεψιμότητα της σελίδας μας χτύπησε κόκκινο ενώ το ίδιο συνέβη και στο facebook και το twitter! Επισκέψεις, αναδημοσιεύσεις της είδησης, κοινοποιήσεις, LIKE, σχόλια και ηλεκτρονικά μηνύματα έκαναν, πραγματικά, το γύρω του κόσμου, μέσω διαδικτύου! 
Ο Πρωταπριλιάτικος «Παράδεισος της ηδονής» στη νήσο Πρώτη, αναδημοσιεύθηκε από πολλές ιστοσελίδες και ιστολόγια όπως: tsantiri.gr,troktiko.eu, ilialive.gr, mynews.gr, palo.gr, axortagos.gr, isthmos.gr, blogs στη Μεσσηνία κ.α. 
Και του χρόνου!

 Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Δεν είχαν καύσιμα υδροφόρες του δήμου Τριφυλίας για τη φωτιά στη Νέδα

Φωτιά στις όχθες της Νέδα ξέσπασε........................... σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:30, κάτω από τις Καρυές Τριφυλίας. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ.Γαργαλιάνων Πυραγό Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο και ξεκίνησε η επιχείρηση της κατάσβεσης. Η επιχείρηση της κατάσβεσης δεν ήταν εύκολη καθώς στο σημείο έπνεαν δυνατοί άνεμοι, ενώ η φωτιά εξαπλωνόταν ταχύτατα από τις καλαμιές του ποταμού. Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, περί τη 1:30 το μεσημέρι η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στάχτη έγιναν περίπου 20 στρέμματα, οι καλαμιές στις όχθες της Νέδα, όπως και ελαιόδεντρα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως πληροφορηθήκαμε, υδροφόρα οχήματα του δήμου Τριφυλίας, που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν άμεσα συνδράμοντας στην κατάσβεση, δεν κατέστη εφικτό να το πράξουν επειδή… δεν είχαν καύσιμα! Τα οχήματα αυτά, προερχόμενα από τον πρώην Δήμο Αυλώνος, από δωρεές, είναι μονίμως σταθμευμένα στην έδρα του δήμου, Κυπαρισσία, κάτω από το Δημαρχείο και ουδείς είχε κοιτάξει εάν έχουν καύσιμα! Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του αντιδημάρχου Αυλώνος για να μπορέσουν, τελικά, μετά από ώρα να κινηθούν τα οχήματα… 

 Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί 2 Απριλίου


Διαβάστε Περισσότερα...

Ευνοϊκές συνθήκες για τα κηπευτικά στην Τριφυλία

Ευνοϊκές είναι οι καιρικές συνθήκες το τελευταίο διάστημα για τις καλλιέργειες κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών. 
Ωστόσο οι παραγωγοί θα πρέπει να................................. είναι προσεκτικοί τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες καρπουζιού που βρίσκονται υπό κάλυψη. 
 Οσον αφορά την εξέλιξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της περιοχής ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μας επισήμανε πως με την βοήθεια του καιρού οι καλλιέργειες εξελίσσονται πολύ καλά, με την συγκομιδή των αγγουριών να είναι σε πλήρη εξέλιξη και τις εξαγωγές να συνεχίζονται έχοντας φτάσει μέχρι τώρα τους 300 τόνους. Υπογράμμισε δε πως η ποιότητα, η ωριμότητα και οι οργανοληπτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικές. 
 Για τις καλλιέργειες καρπουζιού, που αποτελούν επίσης ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της Τριφυλίας, επισήμανε πως τα φυτά είναι ακόμη υπό κάλυψη και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Να φροντίζουν για τις σωστές αρδεύσεις των φυτών, μόνο με τις αναγκαίες ποσότητες για να αποφεύγουν καψίματα των φυτών και τοξικότητες από τις μεγάλες συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων. Ακόμα θα πρέπει να φροντίζουν για τον καλό αερισμό των φυτών μέσα στα τούνελ πλαστικού που βρίσκονται, ώστε η ανάπτυξη των φυτών να είναι σωστή δημιουργώντας καλό ριζικό σύστημα. 

 Κώστας Μπούρας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα...