Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο βασιλιάς (Καρνάβαλος) είναι… γυμνός! Ένταση και αντιδράσεις πολιτών της Κυπαρισσίας γιατι δεν έχουν και φέτος Καρναβάλι...


Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φήμες που αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν στην Κυπαρισσία, όπως και οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο, σχετικά με το ότι, πάλι φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν θα γίνει καρναβάλι στην Κυπαρισσία!

Το θέμα αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην πόλη, αλλά και στο Ίντερνετ, τέτοιες που μέχρι και μεγάλα Αθηναϊκά κανάλια καθώς κι εφημερίδες έχουν κάνει σχετικές αναφορές με καυστικό τρόπο!.............



Σε, προ ημερών, δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μάλιστα, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα για την απόσυρση ομοιώματος του Εφραίμ από το καρναβάλι της Πάτρας, τονίζοντας τα εξής:
«Στο μεταξύ, σε μια άλλη περιοχή της Πελοποννήσου, στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι έγιναν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κατοίκων. Κάποιοι κατηγόρησαν το δήμο ότι δεν κάνει παρέλαση αρμάτων, για θρησκευτικούς λόγους (επειδή δεν συνάδουν με την ορθόδοξη παράδοση). "Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα. Εγώ ήμουν εκείνος που καθιέρωσε το καρναβάλι στην Κυπαρισσία. Χρειάζεται όμως συμμετοχή και συνεργασία φορέων και συλλόγων και φέτος δεν υπήρχε ανταπόκριση", είπε στον Ε.Τ. ο δήμαρχος κ. Γ. Σαμπαζιώτης. Η οικονομική στενότητα αναγκάζει το δήμο να περιοριστεί σε μια λιτή γιορτή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς».


Οι πολίτες της Κυπαρισσίας είναι έντονα προβληματισμένοι με το γεγονός ότι πάλι δεν θα γίνει καρναβάλι στην πόλη και πολλοί μάλιστα δίνουν και τις δικές τους εξηγήσεις κι ερμηνείες, επικρίνοντας και κατακρίνοντας την προσωπική απόφαση του δημάρχου γι' αυτό!

Και γράφουμε, προσωπική απόφαση του δημάρχου, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε συνεδρίασε και, κατά συνέπεια, ουδέποτε αποφάσισε να μην γίνει καρναβάλι!

Με δημοτικούς συμβούλους που επικοινωνήσαμε και τους ρωτήσαμε σχετικά, μας δήλωσαν άγνοια και ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο και τον Δήμο, γενικά, ότι δεν θα γίνει καρναβάλι, αλλά κι αυτοί, όπως και οι πολίτες είδαν ένα πανό, περυσινό μάλιστα, στην πλατεία, τις τελευταίες ημέρες, λίγες ημέρες πριν το τριήμερο της Αποκριάς, για παιδικό πάρτι!

Ούτε, νομίζουμε, έγινε καμία επίσημη πρόσκληση εδώ και καιρό σε Φορείς, Συλλόγους και όσους πολίτες ενδιαφέρονται, για να συζητήσουν τη διοργάνωση καρναβαλιού.

Προφανώς, κάποιοι ή κάποιος στον Δήμο δεν θέλει, όπως δεν ήθελε και πέρυσι, να γίνει καρναβάλι (για άγνωστους σ' εμάς λόγους!). Πολλά, βέβαια, ακούγονται...

Γι' αυτό και για το εν λόγω θέμα δεν έχει γίνει η παραμικρή «κίνηση» από τη Δημοτική Αρχή!

Το μόνο που έγινε, ήταν, να κληθούν άλλοι τηλεφωνικά και άλλοι από άλλους, μόνο, επαγγελματίες καταστημάτων της πλατείας στο Δημαρχείο και στην πρώτη συνάντηση να συζητήσουν με την ιδιαιτέρα του κ. Σαμπαζιώτη για να στολίσουν τα μαγαζιά τους (!) και στη δεύτερη, με τον ίδιο, για να τους πει ότι θα γίνει παιδικό πάρτι, όπως και πέρυσι...

Και, όπως πληροφορηθήκαμε, ζητήθηκε από γονείς (δεν ξέρουμε αν ενημερώθηκαν επίσημα, εγγράφως, Σχολεία, Μαθητικές Κοινότητες και Σύλλογοι Γονέων) να ντύσουν τα παιδιά τους και να τα βγάλουν στην πλατεία το μεσημέρι της Κυριακής!

Επειδή το ότι πάλι φέτος δεν θα γίνει καρναβάλι στην Κυπαρισσία, παρά μόνον, στο παρά πέντε και μετά την τεράστια διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τις αποδοκιμασίες και την κοινωνική κατακραυγή, «αποφασίστηκε» να γίνει «παιδικό πάρτι», η «ΕΠΙ» θα το «ψάξει» σε όλες τις πτυχές και προεκτάσεις του και θα ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό και τους πολίτες της Κυπαρισσίας με υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Πάντως, είναι γεγονός, ότι, «με τέτοιες αποφάσεις και πρακτικές», όπως λένε και οι πολίτες, «όχι μόνο δεν πάμε μπροστά, αλλά γυρνάμε πίσω, σε άλλες σκοτεινές εποχές και περιόδους!».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr




***Για το συγκεκριμένο θέμα στο TRIFYLIANEWS έχουμε κάνει ήδη σχετικές αναρτήσεις και, φυσικά, θα συνεχίσουμε με περισσότερες αποκαλύψεις και λεπτομέρειες για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι τρώμε κουτόχορτο καθώς και να ρίξουμε τις μάσκες για να φανούν τα αληθινά πρόσωπα ή προσωπεία αυτών που ασκούν την τοπική εξουσία και θα έπρεπε να μάχονται για την πρόοδο αλλά αντί αυτού μας γυρίζουν στο Μεσαίωνα!!!...



Διαβάστε Περισσότερα...

Καρναβαλικές - Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Μεσσηνία...


Πολλές είναι οι Καρναβαλικές - Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται και φέτος σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας!

Εξαίρεση, μελανή, δυστυχώς, αποτελεί η Κυπαρισσία...

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια κάποιες από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και φυσικά τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε όλες τις εκδηλώσεις!!!



• Από τα γνωστότερα καρναβάλια στη Μεσσηνία είναι το καρναβάλι της Μεσσήνης, που φέτος συμπληρώνει 149 χρόνια, σύμφωνα με τους οργανωτές του. Το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει το παιχνίδι του "Κρυμμένου Θησαυρού". Στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει το αποκριάτικο παιδικό πάρτι. Το βράδυ θα ανάψουν οι φωτιές στα δημοτικά διαμερίσματα Μάδαινας, Αβραμιού, Μυρτοποταμιάς, Πιπερίτσας και Νεοχωρίου, γύρω από τις οποίες θα στηθεί τρικούβερτο γλέντι. Στις 9 το βράδυ στη Μεσσήνη θα γίνει ο αποκριάτικος χορός της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Την Κυριακή θα συνεχιστεί το παιχνίδι του "Κρυμμένου Θησαυρού" και στις 5 το απόγευμα θα αναβιώσει ο παραδοσιακός γάμος από το Σύλλογο Γυναικών της Μεσσήνης. Το βράδυ θα συνεχιστεί το γλέντι γύρω από τις φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης και στα δημοτικά διαμερίσματα Λυκότραφο, Καρτερόλι, Ανάληψη, Σπιτάλι, Τρίοδος, και Μαυρομμάτι. Την Καθαρά Δευτέρα θα αναβιώσει το έθιμο του απαγχονισμού της "Γριάς Συκούς" από τον Ιμπραήμ πασά και στις 3 το μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία με την παρέλαση των αποκριάτικων αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το σατιρικό λόγο του βασιλιά Καρνάβαλου.



• Στη Μεθώνη οι εκδηλώσεις για το "Γάμο του Κουτρούλη" ξεκινούν το Σάββατο στις 9 το βράδυ με το προγαμιαίο γλέντι των συμπεθέρων. Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα παρουσιαστούν τα προικιά της "νύφης". Η τελετή του "Γάμου" θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στη 1 μετά το μεσημέρι.



• Στη Νέδουσα θα αναβιώσει την Καθαρά Δευτέρα το παραδοσιακό αγροτικό καρναβάλι και το λαϊκό δρώμενο της "Εβετηρίας". Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30




Διαβάστε Περισσότερα...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Φιλιατρών


Mε πυρετώδεις ρυθμούς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Δήμο Φιλιατρών τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος οι διοργανωτές υπόσχονται ένα αξέχαστο ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμος Φιλιατρών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το προσεχές Σαββατοκύριακο............


Η πόλη των Φιλιατρών έχει ήδη φορέσει τα αποκριάτικά της. Τα οργανωμένα τμήματα που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση του καρνάβαλου ετοιμάζουν με μυστικότητα την παρουσίαση των θεμάτων τους και ολοκληρώνουν τα άρματά τους. Στην πλατεία των Φιλιατρών, Σάββατο και Κυριακή, θα υπάρχει μεγάλος παιδότοπος για τους μικρούς Φιλιατρινούς και τους επισκέπτες τους. Κλόουν, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2009 θα χορέψουν, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους που θα βρεθούν στην πλατεία των Φιλιατρών. Η παρέλαση του καρνάβαλου θα γίνει την Κυριακή στις 4.00 μετά το μεσημέρι. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια, μικρά δρώμενα και κληρώσεις δώρων για τους συμμετέχοντες. Τέλος, θα γίνουν απονομές βραβείων. Ο Δήμος Φιλιατρών, οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, τα Σχολεία και οι επαγγελματίες της πόλης καλούν όλους τους συμπατριώτες μας, μικρούς και μεγάλους να πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις και να έχουν ενεργό συμμετοχή μεταμφιεσμένοι, όπως αυτοί επιθυμούν στη μεγάλη παρέλαση.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Αποκριάτικος Γάμος στον Πύργο Τριφυλίας


Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε ο Αποκριάτικος Γάμος, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο 21 - 22 Φεβρουαρίου 2009, στον Πύργο Τριφυλίας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Πύργου Τριφυλίας «Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου, τον Δήμο Γαργαλιάνων και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Νέστωρ»............



Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις έπαιξε η Δημοτική Χορωδία Ασπροπύργου, που τραγούδησε παλιά νοσταλγικά τραγούδια το Σάββατο το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεταιρισμού «Νέστωρ». Όπως μας ενημέρωσε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου η Φωτεινή Αργυροπούλου, τα τραγούδια πλαισίωναν το σκετς «Τα ειδώματα και τα προξενιά για τον γάμο του Κουτρούλη». Ακολούθησε Αποκριάτικος χορός.

Την Κυριακή το πρωί έγινε το ντύσιμο της νύφης στο Μουζάκι και η αναχώρησή της για την τελετή του γάμου μέσα σε ξεκαρδιστικά δρώμενα, χορούς, αλλά και κάποια απρόοπτα, με αποκορύφωμα την αρπαγή της νύφης από ομάδα μοτοσικλετιστών.

Κατόπιν όλο το συμπεθεριό έφτασε μαζί με τα προικιά στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου έγινε το ξύρισμα του γαμπρού και στη συνέχεια ο γάμος, μετά από διαφωνίες μεταξύ των συμπεθέρων για την προίκα, ανάγνωση του προικοσυμφώνου και άλλα ευτράπελα. Ο κόσμος διασκέδασε πάρα πολύ και όλοι ευχήθηκαν να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες εκδηλώσεις και μάλιστα με τη συνεργασία των δυο Δημοτικών Διαμερισμάτων Πύργου και Μουζακίου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, οι δυο αντιδήμαρχοι Στάθης Σοκορέλης και Γιάννης Κατσούλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Γεωργιόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. Γαργαλιάνων κα Μάρθα Μιχαλοπούλου, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Δ.Δ. Πύργου και Δ.Δ. Μουζακίου, τοπικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κα Νιόνια Κυριακοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του «Νέστορα», ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΜΑΧΗ» Παναγιώτης Κατσούλας


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr
Φωτο pyrgostrifylias.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Φώτης Δρούμπαλης ξανά Διοικητής στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Ο Φώτης Δρούμπαλης διορίστηκε ξανά Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας με απόφαση του Υπουργού Υγείας, βάζοντας τέλος σε ένα «κωμικοτραγικό» σήριαλ που «παιζόταν» από τον Νοέμβριο όταν άρχισαν οι διαρροές και πληροφορίες εκ των έσω ότι επίκειται αντικατάσταση – αλλαγή του, με τα «γαλάζια μαχαιρώματα» για την θέση να είναι πολλαπλά και πολύπλευρα!............



«Με την υπ’ αριθμ. Υ10β/Γ.Π. οικ. 22183/16.2.2009 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου διορίζεται ο Δρούμπαλης Φώτιος του Παναγιώτη, πτυχιούχος τμήματος Οικονομικού της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Τ.Ε.Ι., ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με διετή θητεία», αναγράφεται στο Φ.Ε.Κ. Υ.Ο.Δ.Δ. 66/19.2.2009 που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 20.2.2009.





Διαβάστε Περισσότερα...

Διακόπηκε για τις 23 Μαρτίου η δίκη για τη μεγάλη κλοπή στην Τράπεζα Ελλάδος στην Καλαμάτα.



Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν χθες το πρωί οι πρώην υπάλληλοι του υποκαταστήματος Καλαμάτας της Τράπεζας της Ελλάδος Κωνσταντίνος Αναζίκος και Κωνσταντίνος Σακκάς, κατηγορούμενοι για τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ, από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας τον Οκτώβριο του 2004.

Μετα από αίτημα των συνηγόρων για αναβολή, το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί στις 23 Μαρτίου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Στήριξη στους αλιείς της Γιάλοβας


Κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα απόφαση που κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή», κ. Θόδωρος Μπρεδήμας, που αφορούσε στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διβαριού της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας στον αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Δήμων Νέστορος και Πύλου είχαν εκδώσει ομόφωνα τη στήριξή τους στις 27 Ιανουαρίου το πρώτο και στις 4 Φεβρουαρίου το δεύτερο.


Η Απόφαση

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας αποφασίζει να.............





συμπαρασταθεί στον Αγροτικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου προκειμένου να τους παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας (Διβάρι) διότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αλιείς και επί σειρά ετών αποζητούν αυτοί και οι οικογένειές τους από τα αλιεύματα της λιμνοθάλασσας από 40ετίας και πλέον και συμβάλλουν αποφασιστικά και κυρίαρχα στην Τοπική οικονομία κι εν την εν γένει κίνηση στους Δήμους Πύλου και Νέστορος. Το παρόν να κοινοποιηθεί στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης στο αρμόδιο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης)».


με πληροφορίες από, Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

«Εγκατάλειψη του ελαιοκομικού τομέα από την Κυβέρνηση»


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρη Κουσελά, 56 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, (18 βουλευτές από ελαιοπαραγωγικούς νομούς και οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης), κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκαλώντας την Κυβέρνηση για τη εγκατάλειψη του ελαιοκομικού τομέα.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης επερώτησης έχει ως εξής:..................



«Σήμερα, ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός βιώνει τη χειρότερη μείωση της τελευταίας 20ετίας στην τιμή του προϊόντος του, την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται στα ύψη. Αποτέλεσμα: η τρέχουσα τιμή του ελαιολάδου (2 ευρώ το κιλό) να μην καλύπτει ούτε καν το κόστος παραγωγής του! Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας το ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους να μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Επειδή το ελαιόλαδο είναι σημαντικό κομμάτι του εθνικού μας πλούτου, που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητο, αφού η δεδομένη υπεροχή του δεν μετατρέπεται σε οικονομικό όφελος για τους παραγωγούς, λόγω των χαμηλών τιμών που αυτοί εισπράττουν και τούτο παρά τις σοβαρά υψηλότερες τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής (η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή ανέρχεται στο 1:3).

Το Έτος Ελαιόλαδου, όπως ονόμασε το 2006 η Κυβέρνηση, έχει προ πολλού τελειώσει και δεν ακόμα γίνει ένας σοβαρός απολογισμός των ενεργειών προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές, να συζητηθεί το κόστος και η συμβολή, οι γιορτές και οι βραβεύσεις στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών. Οι εξαγωγές τυποποιημένου επώνυμου ελαιολάδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του 2007, δεν ξεπερνούν τους 20 χιλ. τόνους και αποτελούν ποσοστό 13,8% του συνόλου των εξαγωγών. Το μερίδιο του επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά του προϊόντος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, καθώς δεν ξεπερνά το 2,9%. Το μερίδιο αυτό σε επίπεδο Ε.Ε. είναι 4,4% και σε επίπεδο τρίτων χωρών 2,2%. Τα στοιχεία αυτά είναι απολύτως απογοητευτικά, λαμβανομένης υπόψη της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Σε επίπεδο αποφάσεων της Ε.Ε., το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής στις ετικέτες του εμφιαλωμένου ελαιόλαδου των χωρών προέλευσης του προϊόντος, που το δέχτηκε με ικανοποίηση ο αγροτικός κόσμος δεδομένου ότι ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημά τους, εγκλωβίστηκε στην κυβερνητική απραξία και στην εγχώρια γραφειοκρατία. Η Κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. 317384/6.8.2008, με την οποία είχε αποφασιστεί ότι από 6/11/08 θα υποχρεώνονταν όλες οι εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης του ελαιοκάρπου και ελαιολάδου που τυποποιούν.

Το μέτρο αυτό είχε σαν στόχο την καταπολέμηση της νοθείας και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι λάδι καταναλώνει. Αποτελούσε ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του Έλληνα παραγωγού και της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου από προσμίξεις με άλλα εισαγόμενα υποβαθμισμένα ελαιόλαδα. Η εφαρμογή όμως του μέτρου απαιτούσε ουσιαστικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της νοθείας, αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος. Αντί όμως η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής εφαρμοστικής απόφασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βέβαια στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών που πραγματοποιούν ελέγχους για τη σωστή εφαρμογή της, επέλεξε να αναστείλει την Κ.Υ.Α. (317384/6.8.08).

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι απαιτούνται: Σε εθνικό επίπεδο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον ελαιοκομικό τομέα κυρίως για τη στήριξη της καλλιέργειας και την ποιοτική της αναβάθμιση (τυποποίηση, επωνυμοποίηση, εντατικοποίηση ελέγχων για τον περιορισμό της νοθείας και της ελληνοποίησης εισαγομένων προϊόντων). Απαιτείται ακόμα η ενεργή συμβολή των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση των διαδικασιών επωνυμοποίησης του ελαιόλαδου της κάθε γεωγραφικής περιοχής (Π.Ο.Π.) καθώς και των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας που θα συνδέσουν την παραγωγή με την κατανάλωση και το Τουρισμό. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο σχεδιασμός ενεργειών με κοινό παρονομαστή την ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου και η διεκδίκηση υποστηρικτικών μέτρων σήμανσης και διαχωρισμού του από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ή / και τα βάσει προτιμησιακών συμφωνιών εισαγόμενα ελαιόλαδα.

Κατόπιν αυτών επερωτάται ο κ. Υπουργός: Για τη μη προώθηση, μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τις άλλες ελαιοπαραγωγές χώρες της Ε.Ε., κατάλληλων μέτρων για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και τη διασφάλιση διαφάνειας στις αγορές όπως: Τον σαφή διαχωρισμό των ποιοτικών κατηγοριών του ελαιόλαδου. Την τροποποίηση του Κοινοτικού Κανονισμού 1019/02, ώστε να αναγράφεται η ακριβής χώρα προέλευσης του ελαιόλαδου και όχι απλά «ελαιόλαδο Ε.Ε» ή «ελαιόλαδο εκτός Ε.Ε».

Την αξιοποίηση της συμμαχίας που μας ζήτησε η Ιταλία για την προώθηση στην Ε.Ε. μιας ανώτερης κατηγορίας, πέραν αυτής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Την αναπροσαρμογή του μέτρου της «ιδιωτικής αποθεματοποίησης», όταν οι τιμές του έξτρα παρθένου αγγίζουν τα 2,5 ευρώ /κιλό και αύξηση της ανά κιλό επιχορήγησης. Την τροποποίηση του άρθρου 6 του Κοινοτικού Κανονισμού 1019/02 που επιτρέπει πρόσμιξη ελαιολάδου με σπορέλαια. Για την παράλειψη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την προώθηση πιστοποιημένου επώνυμου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου σε αναδυόμενες αγορές. Για τη μη διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) για την προβολή του ελαιόλαδου σε αγορές - στόχους. Για τη μη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της νοθείας και των προσμίξεων στο ελαιόλαδο. Για την αναστολή της ΚΥΑ 317384/6.8.08, που καθιστούσε και στη χώρα μας υποχρεωτική την αναγραφή της χώρας προέλευσης του ελαιόλαδου, κάτι που η Ιταλία εφάρμοζε από τον Ιανουάριο του 2008».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Τουλάχιστον 9 νεκροί απο τη συντριβή Tουρκικού αεροσκάφους στο Άμστερνταμ...





Αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines) με 135 επιβαίνοντες συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σκίπολ στο Αμστερνταμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα.


Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800, είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 06:22 (τοπική ώρα), κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αρχές του τουρκικού αεροδρομίου, και συνετρίβη στις 10:31 (ώρα Ολλανδίας) λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα προσγείωσης του Σκίπολ.

Κατά την πτώση του.................





κόπηκε σε τρία κομμάτια και όπως μετέδωσε η ολλανδική τηλεόραση ΝOS, από το Boeing ανασύρθηκαν τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε σοροί, καλυμμένες με λευκά σεντόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις αρχές του ολλανδικού αεροδρομίου και τοπικούς αξιωματούχους, οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα και οι τραυματίες περίπου 50, εκ των οποίων 25 σοβαρά (μεταξύ τους και μέλη του πληρώματος).

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk, Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών έκανε λόγο για επτά νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες, επικαλούμενος τις ολλανδικές αρχές πολιτικής αεροπορίας. Λίγο αργότερα, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι νεκροί μπορεί να φθάσουν τους 10. Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι CNBC, περίπου 50 από τους επιβάτες είναι σώοι.

Νωρίτερα τόσο ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, όσο και στελέχη της Turkish Airlines διέψευσαν την πληροφορίες για θύματα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει νεκρός.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της εταιρείας Καντάν Καρλιτεκίν διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 127 επιβάτες μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, και επτά μέλη του πληρώματος. «Υπάρχουν τραυματισμένοι επιβάτες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση για νεκρούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καρλιτεκίν. Λίγο νωρίτερα και ο διευθύνων σύμβουλος της Τurkish Τεμέλ Κοτίλ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν νεκροί.

Λίγα λεπτά μετά τη συντριβή η ολλανδική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του αεροσκάφους στο έδαφος με κομμένο το τμήμα της ουράς και ένα μεγάλο ρήγμα ακριβώς πίσω από πιλοτήριο. Το αεροπλάνο δεν φαινόταν να έχει πάρει φωτιά.


με πληροφορίες από naftemporiki.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Turkish plane crashes at Amsterdam airport - CNN

CNN -- A Turkish airliner crashed at Amsterdam's main airport about 10:40 a.m. Wednesday, airport officials said.

It was not immediately clear whether anyone was hurt. The plane crashed at Amsterdam Airport Schiphol, the Netherlands' main airport



Διαβάστε Περισσότερα...

Συντριβή τουρικού αεροσκάφους κοντά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Πρόκειται για ένα Μπόινγκ 737...........


Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΤΟΥΡΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 135 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Τουρικό αεροσκάφος συνετρίβη πριν λίγο στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ...............


Διαβάστε Περισσότερα...

Έκανε 800χλμ για την Emma που γνώρισε στο Facebook αλλά "έκατσε στον άξονα" γιατι ήταν φάρσα!!! Τον χώρισε και η γυναίκα του... Πολύ μεγάλη ήττα!!!



Μετά από ταξίδι 9 ωρών από το σπίτι του στο Νότιο Yorkshire στη Βόρειο Σκωτία, ο 39χρονος Stuart ήταν έτοιμος για ένα μοναδικό σεξουαλικό Σαββατοκύριακο με την Emma που είχε γνωρίσει μέσω ίντερνετ και επικοινωνούσαν καιρό μέσω Facebook!!!

Μάλιστα, οδήγησε 800 χιλιόμετρα για να συναντήση την... εκρηκτική Emma!!!...

Πού να ξερε ο καψερός.................



Όπως διαβάσαμε στο e-go.gr,

"Οδήγησε 800 χιλιόμετρα ο Stuart Slann για να συναντήσει τη γυναίκα που είχε γνωρίσει μέσω Facebook όμως όταν έφτασε εκεί κατάλαβε ότι πρόκειται για φάρσα.

Τη φάρσα του είχαν στήσει δύο γνωστοί του που είχε γνωρίσει πριν από λίγους μήνες στις διακοπές του και είχε τσακωθεί μαζί του για τις ομάδες.

Μετά από ταξίδι 9 ωρών από το σπίτι του στο Νότιο Yorkshire στη Βόρειο Σκωτία, ο 39χρονος Stuart ήταν έτοιμος για ένα μοναδικό σεξουαλικό Σαββατοκύριακο με την Emma που είχε γνωρίσει μέσω ίντερνετ και επικοινωνούσαν τόσο καιρό μέσω Facebook.

Όταν έφτασε στην περιοχή όπου του είχε πει η γυναίκα ότι έμενε αντίκρισε μια έρημη φάρμα. Λίγα λεπτά αργότερα η Emma του έγραψε ένα μήνυμα στο κινητό όπου του έλεγε ότι ήταν ακόμα στη δουλειά και έπρεπε να την περιμένει.

Ο άντρας περίμενε για περίπου 3 ώρες και καθώς νύχτωνε αποφάσισε να της τηλεφωνήσει. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον αριθμό που του είχε στείλει το SMS για να ακούσει μια αντρική φωνή να του λέει «Γεια σου Stuart, μας θυμάσαι; Είμαστε εμείς που σε είχαμε πετάξει στην πισίνα στο ξενοδοχείο. Οι άντρες από τη Liverpool. Στη φέραμε!».

Οι δύο άντρες από τη Liverpool είχαν τσακωθεί με τον Stuart που είναι από το Manchester για το ποδόσφαιρο και τον είχαν πετάξει μέσα στην πισίνα του ξενοδοχείου ενώ του είχαν σπάσει και τον αγκώνα.

Ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί και όταν γύρισαν στην πόλη τους δημιούργησαν έναν λογαριασμό στο Facebook με ψεύτικα στοιχεία και του έστησαν τη φάρσα.

Σαν να μην έφτανε η φάρσα οι δύο άντρες είχαν στην κατοχή τους και γυμνές φωτογραφίες του Stuart που είχε στείλει στη δήθεν γυναίκα του Facebook.

Τέλος, η 34χρονη Louise, γυναίκα στη ζωή του Stuart και μητέρα του παιδιού του, τον χώρισε όταν έμαθε για τη σχέση του με τη γυναίκα στο Facebook".



***Δεν φτάνει που έκατσε στον άξονα, τον χώρισε και η γυναίκα του... Μιλάμε για πολύ μεγάλη ήττα!!!!

Γι αυτό, προσοχή, στο Facebook, μην την πατήσουμε κι εμείς...


Διαβάστε Περισσότερα...

"Τσίμπησαν" καλλιεργητή ενός, μόνο, φυτού κάνναβης από το YouTube! Τον άφησαν, ωστόσο, ελεύθερο...


Απ΄ ότι φαίνεται όλα είναι πιθανά στον διαδικτυακό χώρο, αφού, μέχρι και συλλήψεις γίνονται κανονικά και με το νόμο.

Έτσι αποδεικνύει η ιστορία ενός 25χρονου καλλιεργητή ινδικής κάνναβης ο οποίος συλλήφθηκε από άνδρες της αστυνομίας έπειτα από βίντεο που είχε ανεβάσει στο γνωστό ιντερνετικό site YouTube, στο οποίο αποκάλυπτε τα αποτελέσματα της προσωπικής σοδειάς του στο σπίτι του στο Somerset της Αγγλίας.............


Η σύλληψή του ακόμα έγινε ακόμα ευκολότερη για τους άνδρες της αστυνομίας -οι οποίοι δεν άργησαν να τον εντοπίσουν- αφού ο ίδιος ανέφερε καθαρά στο βίντεο το πραγματικό του όνομα και άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Έτσι, έψαξαν διεξοδικά το σπίτι του νεαρού κι ανακάλυψαν ένα μεγάλο φυτό ινδικής κάνναβης, ναρκωτικό β' κατηγορίας, μαζί με υδροπονικό εξοπλισμό και ειδικό φωτισμό για την αύξηση θερμοκρασιακών συνθηκών.

Ο Adrian Peck της αστυνομίας του Somerset, δήλωσε πως ο 25χρονος κινηματογραφούσε συστηματικά και για πολλούς μήνες την ανάπτυξη του φυτού κι έπειτα ανέβαζε το ανάλογο υλικό με τις φυτοκομικές του προσπάθειες στο site παρέχοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμες και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.

"Η καλλιέργεια της κάνναβης είναι παράνομη. Αν καταπατήσει κάποιος τον νόμο και είναι παράλληλα τόσο ανόητος ώστε να διαφημίζει τις ίδιες του τις εγκληματικές πράξεις στο ίντερνετ, διευκολύνει πολύ το έργο της Αστυνομίας" συμπλήρωσε.

Police said the cannabis produced by the single plant could have had a potential street value of up to £500; both the plant and growing equipment will be destroyed.

Ο νεαρός παραδέχτηκε εν τέλει το αδίκημα του κι έλαβε μόνον μια επίσημη υπηρεσιακή προειδοποίηση αφού κατασχέθηκαν πρώτα το φυτό κι εξοπλισμός.





Πηγή: ANANOVA


Διαβάστε Περισσότερα...

Ελεεινή απόκρυψη του λογότυπου του hakis-hakis.blogspot.com από τον ΑΝΤ1

Ε, λοιπόν, το θράσσος ορισμένων Μ.Μ.Ε. και των, λεγόμενων, μεγαλοδημοσιογράφων τους, δεν έχει όρια...

Χθες ο ΑΝΤ1, παρουσιάζοντας στο δελτίο ειδήσεων το θέμα με την απόδραση Παλαιοκώστα και τις διαστάσεις που αυτή έχει πάρει (και στο διαδίκτυο), στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ έπαιξαν και έδειξαν τη φωτο του hakis-hakis.blogspot.com στην οποία όμως είχαν σβήσει το λογότυπο του blog και ούτε καν που το ανέφεραν...........

ΔΕΙΤΕ............















Αυτό, κατά την άποψή μας, είναι πράξη ελεεινή!!! Τέλος.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστρέφει ο Τσίλντρες!


Μετά από 1,5 μήνα παραμονής του στις Η.Π.Α. και αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποθεραπείας, επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο Τζος Τσίλντρες!......

Ο 26χρονος NBAer παίχτης του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα δώσει το «παρών» στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, προκειμένου να ενισχύσει ψυχολογικά τους «ερυθρόλευκους», ενώ η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται σε 3 εβδομάδες...





Διαβάστε Περισσότερα...

"Λουκέτο" σήμερα στο Δημόσιο!



Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 οτην Πλατεία Κλαυθμώνος

Η πολιτική λιτότητας δεν έχει τέλος.

Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των Κυβερνητικών πολιτικών.


Ο αυταρχισμός η άλλη όψη της πολιτικής λιτότητας.

Στη συνέχεια ήλθαν τα ΜΑΤ και οι Δικαστικές προσφυγές. Ο αυταρχικός κατήφορος συνεχίζεται. Αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας.
Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την Πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επειδή δεν αποφασίστηκε από το Συνέδριο αλλά από το Γενικό Συμβούλιο ισοδυναμεί με κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας για το Δημόσιο.
Αυτή η δικαστική απόφαση μας γυρίζει σε άλλες εποχές και αποτελεί πρόκληση για το σ.κ., τα δημοκρατικά και συλλογικά δικαιώματά μας.


Όχι στη συνέχιση της λιτότητας και του αυταρχισμού.

Πέρα όμως από τα παραπάνω φαίνεται ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στα δικαιώματά μας με αφορμή την οικονομική κρίση, μέσα από το νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα. Το εισόδημά μας αποδυναμώνεται σε αγοραστική δύναμη και πάλι, με τη μη αναπλήρωση των απωλειών από την ακρίβεια, στους μισθούς και τις συντάξεις, με τον περιορισμό στις υπερωρίες και στις πρόσθετες παροχές, με τον περιορισμό δαπανών λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών κ.λ.π.
Παγώνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με την πρόσληψη εργαζομένων διαφόρων κατηγοριών (Stages έκτακτοι κ.λ.π.).
Συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση βασικών δικαιωμάτων όπως η Υγεία και η Παιδεία.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής τα προβλήματα στο εφάπαξ και στην υγειονομική μας περίθαλψη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Νέα προβλήματα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών, αναμένεται να δημιουργηθούν από την αναμενόμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.

Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.

Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.

Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχιστις ελαστικές μορφές εργασίας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βιγιαρεάλ.


Το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League θέλει να κάνει στο «Μαδριγάλ», στην Ισπανία, ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Βιγιαρεάλ.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί από τη Ν.Ε.Τ...............


Στον Παναθηναϊκό δεν θα αρκεστούν απλά στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Θα προσπαθήσουν να το συνδυάσουν με την επίτευξη ενός τουλάχιστον τέρματος, προκειμένου να κάνουν ευκολότερο το έργο τους στον επαναληπτικό της Αθήνας.

Στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ θα τεθεί, όπως όλα δείχνουν, ο Λουκάς Βύντρα.

Στη τελευταία προπόνηση της Τρίτης, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και έθεσε υποψηφιότητα για το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλέον, ο Ολλανδός τεχνικός ενδεχομένως να προβεί σε αλλαγές προσώπων.

Το σύστημα 5-4-1 δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά αντ΄ αυτού ο διεθνής μπακ διεκδικεί τη θέση του Γιόσου Σαριέγκι στην τριπλέτα των σέντερ μπακ.

Αν τελικά ξεκινήσει βασικός θα συμπληρώνει τους Βαβζίνιακ και Γκούμα, έχοντας στα άκρα της άμυνας τους Νίλσον και Σπυρόπουλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές, αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα κι Σιμάο.

Οι Καραγκούνης και Γκάμπριελ (ο Σαλπιγγίδης διεκδικεί τη θέση του) θα αγωνιστούν στα πλάγια, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με μοναδικό προωθημένο τον Βαγγέλη Μάντζιο.





Διαβάστε Περισσότερα...

"Προκλήσεις και ευκαιρίες στη νέα ψηφιακή εποχή"


Μία νέα εποχή, στα μέχρι στιγμής δεδομένα της τηλεόρασης, ανατέλλει με το πέρασμα από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, που -πρακτικά- σημαίνει την καλύτερη ποιότητα εικόνας και την δημιουργία μίας σειράς νέων υπηρεσιών για τον τελικό χρήστη.
Το θέμα αυτό, εξετάστηκε διεξοδικά στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων [ΕΕΤΤ], με τίτλο "Ψηφιακό Μέρισμα: Προκλήσεις και ευκαιρίες στη νέα ψηφιακή εποχή", με τη συμμετοχή και της ΕΡΤ.................


Τη νέα πρόκληση αποτελούν, η ψηφιακή τηλεόραση και η ψηφιακή ραδιοφωνική αναμετάδοση, έτσι ώστε όλοι, παντού και πάντα, να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή.
Η μετάβαση στη νέα εποχή, από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία, δηλαδή, είναι ήδη εγκεκριμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να γίνει σε καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό θα είναι το όφελος της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή αναμετάδοση τηλεοπτικών σημάτων, η οποία αναμένεται να φέρει ως όφελος ελεύθερο φάσμα, το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία σειρά καινοτόμων, κυρίως ευρυζωνικών, εφαρμογών και υπηρεσιών.
Τα βασικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ψηφιακή εικόνα, αφορούν κατά κύριο λόγο στην ποιότητά της και κατ' επέκταση, η ευκολότερη λήψη και οι χαμηλότερου κόστους και μεγέθους δέκτες.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει ανακηρύξει το 2009, ως «Έτος Ευρυζωνικής Σύγκλισης των Τηλεπικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».





Διαβάστε Περισσότερα...