Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Αποκριάτικος Γάμος στον Πύργο Τριφυλίας


Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε ο Αποκριάτικος Γάμος, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο 21 - 22 Φεβρουαρίου 2009, στον Πύργο Τριφυλίας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Πύργου Τριφυλίας «Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου, τον Δήμο Γαργαλιάνων και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Νέστωρ»............Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις έπαιξε η Δημοτική Χορωδία Ασπροπύργου, που τραγούδησε παλιά νοσταλγικά τραγούδια το Σάββατο το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεταιρισμού «Νέστωρ». Όπως μας ενημέρωσε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου η Φωτεινή Αργυροπούλου, τα τραγούδια πλαισίωναν το σκετς «Τα ειδώματα και τα προξενιά για τον γάμο του Κουτρούλη». Ακολούθησε Αποκριάτικος χορός.

Την Κυριακή το πρωί έγινε το ντύσιμο της νύφης στο Μουζάκι και η αναχώρησή της για την τελετή του γάμου μέσα σε ξεκαρδιστικά δρώμενα, χορούς, αλλά και κάποια απρόοπτα, με αποκορύφωμα την αρπαγή της νύφης από ομάδα μοτοσικλετιστών.

Κατόπιν όλο το συμπεθεριό έφτασε μαζί με τα προικιά στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου έγινε το ξύρισμα του γαμπρού και στη συνέχεια ο γάμος, μετά από διαφωνίες μεταξύ των συμπεθέρων για την προίκα, ανάγνωση του προικοσυμφώνου και άλλα ευτράπελα. Ο κόσμος διασκέδασε πάρα πολύ και όλοι ευχήθηκαν να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες εκδηλώσεις και μάλιστα με τη συνεργασία των δυο Δημοτικών Διαμερισμάτων Πύργου και Μουζακίου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, οι δυο αντιδήμαρχοι Στάθης Σοκορέλης και Γιάννης Κατσούλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Γεωργιόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. Γαργαλιάνων κα Μάρθα Μιχαλοπούλου, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Δ.Δ. Πύργου και Δ.Δ. Μουζακίου, τοπικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κα Νιόνια Κυριακοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του «Νέστορα», ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΜΑΧΗ» Παναγιώτης Κατσούλας


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr
Φωτο pyrgostrifylias.blogspot.com