Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Τουλάχιστον 9 νεκροί απο τη συντριβή Tουρκικού αεροσκάφους στο Άμστερνταμ...





Αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines) με 135 επιβαίνοντες συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Σκίπολ στο Αμστερνταμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα.


Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800, είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 06:22 (τοπική ώρα), κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αρχές του τουρκικού αεροδρομίου, και συνετρίβη στις 10:31 (ώρα Ολλανδίας) λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα προσγείωσης του Σκίπολ.

Κατά την πτώση του.................





κόπηκε σε τρία κομμάτια και όπως μετέδωσε η ολλανδική τηλεόραση ΝOS, από το Boeing ανασύρθηκαν τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε σοροί, καλυμμένες με λευκά σεντόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις αρχές του ολλανδικού αεροδρομίου και τοπικούς αξιωματούχους, οι νεκροί είναι τουλάχιστον εννέα και οι τραυματίες περίπου 50, εκ των οποίων 25 σοβαρά (μεταξύ τους και μέλη του πληρώματος).

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk, Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών έκανε λόγο για επτά νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες, επικαλούμενος τις ολλανδικές αρχές πολιτικής αεροπορίας. Λίγο αργότερα, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως οι νεκροί μπορεί να φθάσουν τους 10. Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι CNBC, περίπου 50 από τους επιβάτες είναι σώοι.

Νωρίτερα τόσο ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, όσο και στελέχη της Turkish Airlines διέψευσαν την πληροφορίες για θύματα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει νεκρός.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της εταιρείας Καντάν Καρλιτεκίν διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 127 επιβάτες μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, και επτά μέλη του πληρώματος. «Υπάρχουν τραυματισμένοι επιβάτες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση για νεκρούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καρλιτεκίν. Λίγο νωρίτερα και ο διευθύνων σύμβουλος της Τurkish Τεμέλ Κοτίλ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν νεκροί.

Λίγα λεπτά μετά τη συντριβή η ολλανδική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του αεροσκάφους στο έδαφος με κομμένο το τμήμα της ουράς και ένα μεγάλο ρήγμα ακριβώς πίσω από πιλοτήριο. Το αεροπλάνο δεν φαινόταν να έχει πάρει φωτιά.


με πληροφορίες από naftemporiki.gr