Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ... ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!


" ...η Δημοτική Αρχή περιχαρακωμένη πίσω από εξωθεσμικούς συμβούλους απώλεσε την επαφή με το λαϊκό αίσθημα, την καθημερινότητα και τελικά με την ίδια την κοινωνία............


Επανειλημμένα είχαμε επισημάνει το κενό αυτό.

Η βούληση συμμετοχής στα θεσμικά Όργανα του Δήμου, μοναδικό σκοπό είχε να αποκαταστήσει το έλλειμα αυτό και να δώσει ελπίδα και πνοή στους πολίτες, πολλοί από τους οποίους δικαιολογημένα αποστασιοποιήθηκαν λόγω αλαζονικών συμπεριφορών και πρακτικών.

Η θέση αυτή προέκυψε από τις παραπάνω ανεπάρκειες και πρακτικές στις οποίες δεν μπορεί κανείς πλέον να μένει αδιάφορος", δήλωναν ευθαρσώς στις 4 Γενάρη Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης του Δήμου Κυπαρισσίας κατακεραυνώνοντας τον κ. Σαμπαζιώτη...

Απαντώντας στα πυρά εκ των έσω, ο κ. Σαμπαζιώτης σε συνέντευξή του για την αποστασιοποίηση δημοτικών συμβούλων από τις προτάσεις του είχε δηλώσει πως, "αυτό ήταν κάτι που ξεκίνησε από την αρχή της τετραετίας και βρέθηκε η ευκαιρία να εκδηλωθεί...", τονίζοντας, "ότι ιδιαίτερη σημασία έχει το ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος που προξένησε τα γεγονότα αυτά. Και ο λόγος αυτός, όπως οι ίδιοι επανειλημμένα δήλωσαν διά του εκπροσώπου τους, είναι ότι θέλουν να αποτελούν μία δεύτερη ομάδα μέσα στην παράταξη "Κυπαρισσία - Νέα Πορεία" και ζητούν ευθέως από τα μέλη της ηγετική αναγνώριση. Αυτό είναι το κρίσιμο και ουσιαστικότατο ζήτημα για το οποίο μόνοι τους διάλεξαν τη ρήξη". Τους χαρακτήρισε "διασπαστική ομάδα" και, μεταξύ άλλων, τους κάλεσε "αν είναι να ανεξαρτητοπoιηθούν, καλύτερα να παραιτηθούν"!

Μετά από 6 μήνες, οι ίδιοι άνθρωποι, καθένας για το προσωπικό του συμφέρον και την ικανοποίηση της αυτοδιοικητικής του φιλοδοξίας και ματαιοδοξίας, κάνουν αλλεπάλληλες "κoλοτούμπες" για μια θέση... στη ΔΕΥΑΚΥ!

Τα γραπτά μένουν, όμως και ο κόσμος κρίνει... Και να είναι σίγουροι για την αμείλικτη κρίση των πολιτών της Κυπαρισσίας, που δε γουστάρουν τα παιχνίδια εξουσίας στις πλάτες τους!



ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ - Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Στον αέρα 3.500 αιτήσεις νέων αγροτών...


Στον αέρα βρίσκονται 3.500 αιτήσεις για την εγκατάσταση νέων αγροτών εξ αιτίας της διάθεσης μειωμένων πόρων στον προϋπολογισμό του σχετικού προγράμματος...
Σε παρέμβασή της για το θέμα η ΓΕΣΑΣΕ απηύθυνε προχθές την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:............


Κύριε Υπουργέ ,


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας από όλες τις περιφέρειες της χώρας οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για το μέτρο 1.1.2 Εγκατάσταση Νέων Γεωργών είναι περίπου 7.000 .
Ο απαιτούμενος προϋπολογισμός για τις 7.000 αιτήσεις υπερβαίνει τα 200 εκατ.Ε
Ενώ το πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη - πραγματοποιούνται αξιολογήσεις- ο προϋπολογισμός παραμένει στα 100 εκατ.Ε σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό του σχεδιασμού για το 2009.
Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής θα είναι να μην ενταχθούν στο Μέτρο 1.1.2 οι μισοί υποψήφιοι νέοι αγρότες δηλαδή 3.500 .
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η υποβολή και νέων αιτήσεων μετά τις 7.000 με αδιευκρίνιστο μέχρι σήμερα εάν θα υπάρξει αξιολόγηση εντός του 2009 και με ποιο προϋπολογισμό θα καλυφθούν οι νέες αιτήσεις όταν το 50% των 7.000 παραμένει στον αέρα .

Κύριε Υπουργέ ,

Η ΓΕΣΑΣΕ εκφράζοντας την αγωνία των νέων αγροτών και στηρίζοντας την επιλογή τους να ενταχθούν στον αγροτικό τομέα , σας καλεί άμεσα να προχωρήσετε σε ριζική αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το Π.Α.Α 2007-2013 ενισχύοντας με ουσιαστικά ποσά το Μέτρο 1.1.2 για την περίοδο 2007-2013 .
Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου για την Δ΄ Προγραμματική περίοδο ανέρχεται σε 304 εκατ. Ε εκ των οποίων τα 30 εκατ Ε αποτελούν ανειλλειμμένες υποχρεώσεις του Γ΄ ΚΠΣ .
Το ποσό των 274 εκατ. Ε για όλη την περίοδο 2007-2013 εάν αφαιρέσουμε τα 215 εκατ. Ε για τις υποχρεώσεις της 1η προκήρυξης θα διαμορφωθεί στα 59 εκατ. Ε .
Δηλαδή για τα επόμενα 4 χρόνια θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης για 1.700 νέους αγρότες ενώ μόνο την 1η προκήρυξη υποβλήθηκαν 7.000 αιτήσεις .
Στο μέτρο 1.2.1 Σχέδια Βελτίωσης ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 450 εκατ Ε για την περίοδο 2007-2013 . Από τα 450 εκατ.Ε τα 230 αποτελούν ανειλλειμμμένες υποχρεώσεις του Γ ΚΠΣ και συνεπώς απομένουν 220 εκατ. Ε έως το 2013 .
Από τα 220 εκατ. Ε τα 100 προορίζονται για την κάλυψη των μικρών σχεδίων Βελτίωσης με αποτέλεσμα ο πραγματικός αριθμός χρημάτων για τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα ( φυτική - ζωική) εως το 2013 να είναι 120 εκατ. Ε . Δηλαδή περίπου 400 αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων έως το 2013 .


Κύριε Υπουργέ,

Η ΓΕΣΑΣΕ θεωρεί ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανακοπή της από-επένδυσης που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα τα τελευταία χρόνια της τάξης του 2,5% ετησίως .
Το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2007-2013 σε σχέση με το Γ ΄ ΚΠΣ υπολείπεται όσον αφορά την εθνική χρηματοδότηση κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες .
Ταυτόχρονα η κάλυψη της κοινοτικής συνδρομής 3,7 δις Ε κατά 28% θα προέλθει από πόρους που παρακρατούνται από τους αγρότες ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του 2004 με την Ε.Ε. .
Για τους αγρότες τα μέτρα των νέων αγροτών και των σχεδίων Βελτίωσης αποτελούν βασικούς πυλώνες τόσο για την ανανέωση του γερασμένου αγροτικού πληθυσμού όσο και για τις επενδύσεις στις εκμεταλλεύσεις , ιδιαίτερα σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξη ανεπανόρθωτα τους αγρότες και το εισόδημα τους .
Η άμεση αναθεώρηση του Π.Α.Α 2007-2013 προς όφελος των επαγγελματιών αγροτών και όχι διάφορων συντεχνιών - ομάδων και συμφερόντων αποτελεί άμεση προτεραιότητα για μας και θα τη διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο .


Για το ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Γωνιωτάκης Γιάννης Σταμόπουλος






Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέχεια κινητοποιήσεων στα Λουτρά Καϊάφα


Τη στιγμή που από την πλευρά της ΕΤΑ αναζητείται η «χρυσή τομή» για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων εποχικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Καϊάφα, χθες οι πρώην εργαζόμενοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις, κρατώντας κλειστά τα γραφεία και μη επιτρέποντας την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την προκήρυξη των θέσεων που ήδη έχει γίνει.

Παράλληλα...............



αντιπροσωπία των εργαζομένων, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Λεωνίδα Καραθανάση είχαν συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΤΑ.

Οι εργαζόμενοι, που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον ως την Δευτέρα(οπότε θα επανεξετάσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις) φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν από την «λύση» που πρότεινε στην αντιπροσωπεία το νομικό τμήμα της ΕΤΑ, να υπάρξει δηλαδή νέα προκήρυξη, για δίμηνες συμβάσεις, το πρωί της Δευτέρας με τις θέσεις όπως είχαν προκηρυχθεί πέρυσι προκειμένου το ΑΣΕΠ να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Νίκος Ορφανός, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα ισχύσουν και οι δύο προκηρύξεις για τη κάλυψη των ίδιων θέσεων ενώ η νέα προκήρυξη δεν θα είναι τετράμηνη όπως η πρώτη.

Στην επιτροπή των εργαζομένων συμμετείχαν οι Χρονούλα Ρέππα, Παναγιώτα Αθανασοπούλου, Κρινιώ Χατζή και Αννέτα Φιλλιποπούλου. Έτσι, μετά την συνάντηση, και παρά τις πιέσεις από τη διοίκηση της ΕΤΑ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψη.


Π.Μ - Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολή των Αλιέων της Κυπαρισσίας για τις κακοτεχνίες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο Λιμάνι...


Με επιστολή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία κοινοποίησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, τη Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δήμο Κυπαρισσία, τη Διαχειριστική Αρχή του Γ΄ ΚΠΣ, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τους βουλευτές και άλλους αποδέκτες, ο Επαγγελματικός Σύνδεσμος Αλιέων και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας αναφέρονται στις κακοτεχνίες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας μετά τις δύο εργολαβίες που, αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως η μελέτη προβλέπει, έχουν σταματήσει και αποχωρήσει...

Στην επιστολή τους.................

σημειώνουν,

«Αγαπητοί κύριοι, Eχουν περάσει τρία χρόνια από το τέλος των εργασιών της εταιρείας "Ντι Ες" που είχε αναλάβει την εκτέλεση της σύμβασης της 1ης φάσης και ένας χρόνος από το τέλος των εργασιών της εταιρίας "ΜΕΤΡΟ" που είχε αναλάβει την εκτέλεση της σύμβασης της 2ης φάσης κατασκευής του λιμανιού το οποίο είναι χρηματοδοτημένο από το 3° Κοινοτικό Πλαίσιο και χωρίς ακόμα να έχει γίνει η παραλαβή του έργου από την υπηρεσία σας, το λιμάνι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από παραλείψεις και κακοτεχνίες, Και συγκεκριμένα.
1) Ο φωτισμός του λιμανιού, αφού λειτούργησε για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βγήκε εκτός λειτουργίας. Ο λόγος είναι η πλημμελής κατασκευή του αφού γυμνά καλώδια και σπασμένα φρεάτια υπήρχαν από την αρχή της κατασκευής του, οι δε στύλοι έχουν διαβρωθεί σοβαρά με αποτέλεσμα το έργο να έχει ήδη καταστραφεί.
Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή το λιμάνι να βρίσκεται στο σκοτάδι και εκτός από τον κίνδυνο κλοπών υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος, μιας και η προβλήτα έχει γίνει χώρος βραδινού περιπάτου πολλών συμπολιτών μας.
2) Oπως έχουμε αναφέρει με έγγραφη αναφορά μας με αρ. πρωτ. 93/18-2-2009 για το πρόβλημα της θωράκισης του προσήνεμου μόλου η οποία σας διαβιβάστηκε από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και από τον Δήμο Κυπαρισσίας στην οποία ακόμα εκκρεμεί απάντησή σας (παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος που υποχρεούστε να απαντήσετε), έχουμε να αναφέρουμε τα εξής: Η εταιρία "ΜΕΤΡΟ" κατά την κατασκευή του προσήνεμου μόλου αφαίρεσε πλήθος ογκόλιθων από τον παλιό προσήνεμο και τους χρησιμοποίησε στο έργο που κατασκεύαζε και σε παρατήρηση μελών των συλλόγων μας δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετήσει νέες. Αντί αυτού "ξεγύμνωσε" μέρος αυτού και το εγκατέλειψε, με συνέπεια στην πρώτη θαλασσοταραχή που εκδηλώθηκε υπέστη σοβαρή καταστροφή και κιν υνεύει να καταρρεύσει.
3) Τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες γιατί έτσι προέβλεπε η μελέτη του έργου. Από τότε που τοποθετήθηκαν δεν έγινε καμία συντήρηση από κάποια εταιρεία και ούτε καθαρισμός τους. Αποτέλεσμα σήμερα αυτές να έχουν γίνει εστίες μόλυνσης για την περιοχή.
Ερωτάμε: Δεν θα έπρεπε να υπήρχε κάποια σύμβαση με εταιρεία καθαρισμού και συντήρησης; Γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης και θα τις πάρουμε να τις πετάξουμε.
4) Εχουμε την παγκόσμια πρωτιά να λειτουργεί λιμάνι χωρίς φάρους. Καταργήσαμε στην πράξη τους κανόνες ναυσιπλοΐας και μπαίνουμε στο λιμάνι ακολουθώντας το ένστικτό μας. Και εντάξει εμείς. Οι επισκέπτες από ξένες χώρες που έρχονται για ελλιμενισμό, μάλλον, θα το γράφουν στο ημερολόγιο του σκάφους αυτό το φαινόμενο να το δείχνουν στην χώρα τους. Ζητάμε να μας απαντήσετε πότε θα τοποθετηθούν οι φάροι.
5) Οι κρουνοί πυρόσβεσης που έχουν τοποθετηθεί δεν έχουν σύνδεση με παροχή κι έτσι είναι άνευ λειτουργίας σε περίπτωση άμεσης ανάγκης χρήσης τους.
6) Η γλίστρα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών είναι κατασκευασμένη εκτός προδιαγραφών της σύμβασης και επικίνδυνη στην χρήση της. Συγκεκριμένα το μπετόν που έχει πέσει είναι περίπου τρία μέτρα μέσα στην θάλασσα και μετά κάνει ένα σκαλί βάθους ενός μέτρου περίπου. Για οποιοδήποτε ατύχημα σε σκάφη ή άτομα, σας καθιστούμε υπεύθυνους. Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και τρία χρόνια για το πρόβλημα και δεν έχει γίνει τίποτα. Επειδή κυκλοφορούν στην πόλη μας φήμες ότι πρόκειται να παραλάβετε το έργο, έχουμε να σας απαντήσουμε ότι δεν θα δεχτούμε μία τέτοια μεθόδευση, από την στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν:
Α) Ο έλεγχος της υπηρεσία σας για την καταγγελία μας από το Σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης (αρ. πρωτ. 52/16-1-2007).
Β) Η δικαστική διαδικασία μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας της εταιρίας Ντι Ες.
Γ) Η απάντηση σας προς το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και στον Δήμο Κυπαρισσίας στην αναφορά μας με αρ. πρωτ, 93/18-2-2009 για την αφαίρεση μέρους της λιθοριπής από τον προσήνεμο μόλο από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ».




Διαβάστε Περισσότερα...

Saturday!!!!!

GO TO WARPEDCHERRY.COM
WARPEDCHERRY.COM


GO TO WARPEDCHERRY.COM
WARPEDCHERRY.COM


GO TO WARPEDCHERRY.COM
WARPEDCHERRY.COM


GO TO WARPEDCHERRY.COM
WARPEDCHERRY.COM


Σάββατο σήμερα, 4 Ιουλίου...

Όλη η μέρα και όλη η νύχτα στη διάθεσή μας!!!...


Καλά να περάσουμε!!!!!!!!!











Διαβάστε Περισσότερα...