Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Συνέχεια κινητοποιήσεων στα Λουτρά Καϊάφα


Τη στιγμή που από την πλευρά της ΕΤΑ αναζητείται η «χρυσή τομή» για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων εποχικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Καϊάφα, χθες οι πρώην εργαζόμενοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις, κρατώντας κλειστά τα γραφεία και μη επιτρέποντας την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την προκήρυξη των θέσεων που ήδη έχει γίνει.

Παράλληλα...............



αντιπροσωπία των εργαζομένων, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Λεωνίδα Καραθανάση είχαν συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΤΑ.

Οι εργαζόμενοι, που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον ως την Δευτέρα(οπότε θα επανεξετάσουν την στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις) φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν από την «λύση» που πρότεινε στην αντιπροσωπεία το νομικό τμήμα της ΕΤΑ, να υπάρξει δηλαδή νέα προκήρυξη, για δίμηνες συμβάσεις, το πρωί της Δευτέρας με τις θέσεις όπως είχαν προκηρυχθεί πέρυσι προκειμένου το ΑΣΕΠ να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Νίκος Ορφανός, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα ισχύσουν και οι δύο προκηρύξεις για τη κάλυψη των ίδιων θέσεων ενώ η νέα προκήρυξη δεν θα είναι τετράμηνη όπως η πρώτη.

Στην επιτροπή των εργαζομένων συμμετείχαν οι Χρονούλα Ρέππα, Παναγιώτα Αθανασοπούλου, Κρινιώ Χατζή και Αννέτα Φιλλιποπούλου. Έτσι, μετά την συνάντηση, και παρά τις πιέσεις από τη διοίκηση της ΕΤΑ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψη.


Π.Μ - Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"