Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Η Βάλτα Τριφυλίας στην μπλογκόσφαιρα!



Εδώ και λίγες μέρες, από τις 20 Οκτωβρίου, είναι στην μπλογκόσφαιρα η σελίδα της Βάλτας Τριφυλίας.


Εκεί μπορείτε να βρείτε νέα από την Βάλτα & την Τριφυλία.


Η Βάλτα βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας ανάμεσα στις πόλεις των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων σε υψόμετρο 237m.


Είναι δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Γαργαλιάνων με πληθυσμό 284 κατοίκων.



Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάρτηση με την Ιστορία της Τριφυλίας!



***Εμείς συγχαίρουμε τους ανθρώπους της περιοχής για αυτή τους την πρωτοβουλία και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο, http://valta-trifilias.blogspot.com


Φυσικά, στο TRIFYLIANEWS έχουμε και τον σχετικό σύνδεσμο στη λίστα με τα ιστολόγιά μας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Δημήτρης Κουσελάς: «Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…»



Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, μεταξύ άλλων είπε τα εξής που αφορούσαν στο θέμα αυτό:
«Η συζήτησή μας διεξάγεται εν μέσω βαθειάς οικονομικής-κοινωνικής και θεσμικής κρίσης. Μιας κρίσης που φέρει την υπογραφή της Ν.Δ.
Τη στιγμή που ο πολίτης δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αισθάνεται ότι η αδιαφάνεια και ο παράνομος πλουτισμός σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος έχουν γίνει καθεστώς.
Φτάσαμε σήμερα να συζητάμε για Προανακριτική Επιτροπή για ένα σκάνδαλο δις ευρώ, όχι γιατί η Κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Βρισκόμαστε εδώ μετά τη διαπίστωση τριών εισαγγελέων ότι υπάρχουν ευθύνες σε Υπουργικό επίπεδο. Διαπίστωση που ο εκλεκτός της Κυβέρνησης κ. Σανιδάς, όπ0ως και στην περίπτωση του πορίσματος Ζορμπά, επιχείρησε να διασκεδάσει.
Βρισκόμαστε εδώ μετά από ένα πολύμηνο και μεγάλο αγώνα του ΠΑΣΟΚ.
Βρισκόμαστε εδώ μετά από πίεση των ΜΜΕ και της λαϊκής αποδοκιμασίας. Αποδοκιμασία και δυσπιστία που ήταν εμφανής ακόμη και στο εσωτερικό της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γι’ αυτό άλλωστε και η ηγεσία της ετράπη πανικόβλητη σε φυγή.
Ο πρωθυπουργός, αντί να είναι εδώ και να πρωτοστατεί στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, να προστατεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, έφυγε, γύρισε την πλάτη.
Δείχνει έτσι στον Ελληνικό Λαό ότι:
Δεν θέλει την αλήθεια, τη φοβάται την αλήθεια. Όσο για τα περί ευτελισμού των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών που ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος είναι εκ του πονηρού. Το κουκούλωμα των σκανδάλων είναι εκείνο που ευτελίζει τους θεσμούς και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα.
Φοβάται την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και δεν την εμπιστεύεται.
Είναι ακόμη δέσμιος του κ. Ρουσόπουλου και των επιλογών του. Του κ. Ρουσόπουλου που παραιτήθηκε μετά από τόση καθυστέρηση και πήρε και πολιτική κάλυψη. Που επέβαλε την άποψή του για την αποχώρηση της Ν.Δ. και για δήθεν πολιτικές διώξεις. Βολικός ισχυρισμός για την κάλυψη προσωπικών ευθυνών και για το φίμωμα των βουλευτών της Ν.Δ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παράταξή μας έχει δεινοπαθήσει από την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Μακριά από εμάς τέτοιες λογικές. Εμείς θέλουμε το πολιτικό σύστημα να βγει καθαρό από αυτή την υπόθεση όπως και από τα άλλα σκάνδαλα που ταλάνισαν την πολιτική ζωή της χώρας. Θέλουμε να ανατραπούν οι πολιτικές που δημιουργούν σκάνδαλα, οι πολιτικές που ρίχνουν λάδι στη φωτιά της οικονομικής κρίσης.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και αυτή η πορεία δεν πρόκειται να ανατραπεί».




Διαβάστε Περισσότερα...

Διπλασιάζονται οι ενισχύσεις σε νέους αγρότες



Διπλασιάζονται οι ενισχύσεις που δίνονται στους νέους αγρότες (μέχρι 40 χρόνων) για την πρώτη εγκατάστασή τους και απλοποιούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο σχετικό πρόγραμμα.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αλ. Κοντός υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση η οποία καθιερώνει τις νέες διαδικασίες. Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχουν δεσμευτεί πόροι 305 εκατ. ευρώ. Με το ποσόν αυτό, μπορούν να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα 10.000 νέοι γεωργοί.
Αναλυτικά οι νέες ρυθμίσεις για τους νέους αγρότες που αποφάσισε ο κ. Κοντός σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των νέων αγροτών είναι:
-Οι ενισχύσεις πρώτης εγκατάστασης αυξάνονται σε 20-40.000 ευρώ. Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνεται σε τρεις δόσεις.
-Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και η έγκριση θα γίνεται εντός τετραμήνου.
-Φορείς εφαρμογής γίνονται οι Περιφέρειες και οι εντάξεις υπογράφονται από τον περιφερειάρχη.
-Οι νέοι αγρότες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν σχέδιο βελτίωσης και να παρακολουθήσουν σεμινάρια 150 ωρών.



Διαβάστε Περισσότερα...

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας...



Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας ορίστηκε να γίνει την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7:00 το απόγευμα.


Ο χώρος που επέλεξε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας είναι το Αμφιθέατρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».


Η ανοιχτή συνεδρίαση πραγματοποιείται με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, όπως προβλέπει το άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006).


Στη συνεδρίαση αυτή καλούνται να συμμετάσχουν οι Υπηρεσίες, οι Φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας. Το άρθρο 217 του ΚΔΚ προβλέπει τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων κάθε Δημοτικής Αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά στην οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζεται πως γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι Φορείς του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν τον λόγο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. Κάθε Φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από τον Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.


Σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να γίνεται σε όλους τους Δήμους απολογισμός πεπραγμένων της κάθε Δημοτικής Αρχής, όπως άλλωστε προβλέπει και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.


Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας επέλεξε έστω και… ετεροχρονισμένα να προβεί στην ειδική δημόσια συνεδρίαση, ανταποκρινόμενη θετικά στην κοινωνική απαίτηση ενημέρωσης και πληροφόρησης, επικροτώντας τη διαφάνεια που πρέπει να διέπει τους θεσμούς, διαφυλάσσοντας την πολιτική της αξιοπιστία.


Το παράδειγμά της πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι Δήμοι της Μεσσηνίας, αφού μέχρι σήμερα ελάχιστοι έχουν προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων τους.



Διαβάστε Περισσότερα...

Με ευλάβεια υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο η Καλαμάτα!


Σεπτή αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και κατόπιν εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καλαμάτας υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Παρασκευής το μεγαλύτερο τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου μας, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο της Βέροιας.
Το ιερό κειμήλιο θα φιλοξενηθεί επί εννέα ημέρες, έως και την 1η Νοεμβρίου 2008 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου έγινε, παρουσία πλήθους κόσμου και κληρικών καθώς και η λιτάνευση, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, από τις οδούς Νέδοντος και Κολοκοτρώνη μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί το μυστήριο του Ευχελαίου και οι Χαιρετισμοί του Τίμιου Σταυρού. Στις 31 Οκτωβρίου και ημέρα Παρασκευή στις 9:00 μ.μ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων και Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο. Τέλος, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Επίσης, καθημερινά θα τελούνται το πρωί στις 7:00 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 6:00 ο Εσπερινός και η Παράκλησις του Τίμιου και Ζωοποιού Σταυρού.
Το προσκύνημα αυτό του τίμιου ξύλου γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 150 ετών αφότου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Πέτρος Μαυρομιχάλης (εγγονός του Πετρόμπεη) κατά το 1859 θεμελίωσε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμάτας, που θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2009. Σύμφωνα με έγγραφο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, ευελπιστούν ότι «η προσκύνησις και η επίκληση της χάριτος του Τιμίου Σταυρού θα ενισχύσει τους ευσεβείς ενορίτες μας, καθώς και όλους τους εν Μεσσηνία ευρισκόμενους Ποντίους και απόγονους των Μικρασιατικών προσφύγων, οι οποίοι δακρύζουν στο άκουσμα και μόνο της Παναγιά Σουμελά». Σημειώνεται δε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η σκέψη να μεταφερθεί στη Καλαμάτα ο τίμιος σταυρός, μιας και η Καλαμάτα δοκιμάστηκε σκληρά κατά την εορτή του τίμιου σταυρού στις 13 Σεπτεμβρίου 1986. Έτσι λοιπόν μεταφέρεται εδώ στη Καλαμάτα το τίμιο ξύλο ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους Καλαματιανούς και τις Καλαματιανές να ευχαριστήσουν τον Θεό για την σωτηρία τους και να τον παρακαλέσουν για την πρόοδο του τόπου μας.








Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ






Διαβάστε Περισσότερα...

«Λουκέτο» σε 6 καταστήματα ΟΤΕ στη Μεσσηνία! - Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Πρώτο θέμα στο φύλλο του Σαββάτου είχε η έγκριτη Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" το "λουκέτο" στα 6 καταστήματα του ΟΤΕ στην Μεσσηνία...


Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ώς εξής:


"Είναι, πλέον, θλιβερό και πραγματικό γεγονός το «λουκέτο» που μπαίνει σε 6 Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα (ΤΕΚ) του ΟΤΕ στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε: Πύλο, Μελιγαλά, Κοπανάκι, Φιλιατρά, Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους!
Αυτό συμβαίνει με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από απαίτηση της Γερμανικής «Deutsche Telekom» με τη σύμφωνη γνώμη και τις ευλογίες της Κυβέρνησης, απαξιώνοντας και συρρικνώνοντας το Δίκτυο Πωλήσεων του Οργανισμού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Είναι, επίσης, γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια υπήρχαν διαρροές για επικείμενα «λουκέτα» σε καταστήματα του ΟΤΕ…
Ωστόσο, τώρα έχουν ήδη δρομολογηθεί τα «λουκέτα», ο χρόνος και οι ημερομηνίες, που αυτά θα μπουν…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ - ΟΤΕ), ήδη, κατά το τρέχον έτος έχουν μπει «λουκέτα» σε 33 καταστήματα και προβλέπονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες «λουκέτα» για ακόμη 101 καταστήματα, ενώ ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η ημερομηνία που θα μπει «λουκέτο» σε άλλα 7 - 9.


Για τη Μεσσηνία έχει αποφασιστεί το κλείσιμο των 6 καταστημάτων ως εξής:
Κατάστημα Πύλου στις 31/10/2008, Μελιγαλά στις 14/11/2008, Κοπανακίου στις 20/11/2008, Φιλιατρών στις 03/12/2008, Κυπαρισσίας στις 13/1/2009 και Γαργαλιάνων στις 15/01/2009.


Ίσως έτσι να εννοούν κάποιοι την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση…

Ίσως έτσι να εννοούσαν την «ώρα της Περιφέρειας», με τα λουκέτα, τον μαρασμό, τη φυγή των νέων…

Κρίμα κι άδικο για την περιοχή και τους πολίτες!


Για να δούμε, θα πάρουν δημόσια θέση οι Πολιτικοί και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες ή θα σιωπήσουν;


O ΠΑΣΕ - ΟΤΕ την Τετάρτη έστειλε την υπ. αρ. πρωτ. 541 επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία αναφέρουν:


«Κύριοι,
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ - ΟΤΕ) που εκπροσωπεί 5.000 εργαζόμενους στον Όμιλο Εταιρειών του ΟΤΕ, είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί σε εσάς, ως βασικό μέτοχο του ΟΤΕ (Ελληνικό Δημόσιο) για να σας καταγγείλει την πολιτική της Διοίκησής του, η οποία καθημερινά απαξιώνει και συρρικνώνει το Δίκτυο Πωλήσεων του Οργανισμού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Η απαξίωση αυτή συντελείται με:
Την απόφαση της, διορισμένης από εσάς, Διοίκησής του να κλείσει περίπου 150 Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα σ’ όλη την χώρα (ακόμα και σε ακριτικές περιοχές ή νησιά) χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια αλλά και χωρίς καμιά ευαισθησία στο κοινωνικό σύνολο, αφού ή θα μείνουν χωρίς καμιά τηλεπικοινωνιακή εξυπηρέτηση οι αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες ή ‘’προσφέρεται’’ η εξυπηρέτησή τους σε ιδιώτες και φυσικά υπάρχει απώλεια εσόδων για τον ΟΤΕ.
Την, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, πλημμελή λειτουργία των Τηλεπικοινωνιακών Καταστημάτων του ΟΤΕ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν οι πελάτες τους και πολλοί απ’ αυτούς να οδηγούνται στους ανταγωνιστές του και κυρίως στο δίκτυο καταστημάτων ‘’Γερμανός’’, το οποίο μετά περισσής σπουδής προστατεύουν οι Διοικούντες τον ΟΤΕ.
Κύριοι,
Πιστεύουμε ότι είναι κατανοητό από εσάς ότι σε μια ανταγωνιστική αγορά, όπως η τηλεπικοινωνιακή, είναι καταστροφική μια τέτοια πολιτική.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στις Θυγατρικές του, που επίπονα και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν αποτελεσματικά επί σειρά ετών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων καταναλωτών συμβάλλοντας αποφασιστικά ώστε ο ΟΤΕ να γίνει η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής, αγωνιούν για το μέλλον του. Εύλογα αναρωτιούνται αν οι εκάστοτε Διοικήσεις του έχουν το δικαίωμα να υποθηκεύουν την πορεία του, επιφέροντας ανυπολόγιστη ζημιά στο brand name του ΟΤΕ και να ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, των μετόχων του και φυσικά του Ελληνικού λαού.
Κύριοι,
Σας καλούμε, με βάση τη θεσμική σας ιδιότητα, να παρέμβετε άμεσα για να αλλάξει αυτή η πολιτική της Διοίκησης του ΟΤΕ και να ανταποκριθεί ο Οργανισμός αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις της αγοράς κατοχυρώνοντας έτσι την κυρίαρχη θέση του.
Την επιστολή αυτή θα την κοινοποιήσουμε στη Βουλή, τα Πολιτικά Κόμματα, όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ασκήσουν τα προβλεπόμενα, από τη Νομοθεσία αλλά και το ρόλο τους ως εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, δικαιώματα και υποχρεώσεις τους».


Σημειώνουμε πως, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Οικιακών Πελατών ΟΤΕ, κ. Σαραντόπουλο και του έθεσε για τελευταία φορά τα θέματα της συρρίκνωσης και απαξίωσης του Δικτύου Καταστημάτων ΟΤΕ, της έλλειψης προσωπικού, της τακτοποίησης των συμβασιούχων στα ΤΕΚ κ.λπ. Δυστυχώς, όπως αναφέρουν, συνάντησαν την αδιάλλακτη στάση του γενικού διευθυντή, ο οποίος χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής που ακολουθεί θεωρώντας ότι αυτός θα κάνει τη δουλειά του με τα καταστήματα «Γερμανός» και θα κλείσει όσα ΤΕΚ - με τα δικά του και άγνωστα σε εμάς κριτήρια - εκτιμά αυτός και οι σύμβουλοί του ως μη κερδοφόρα. Ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο κ. Βουρλούμης στον πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΟΜΕ - ΟΤΕ που τον επισκέφτηκαν και απαίτησαν να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των ΤΕΚ και μάλιστα χωρίς ενιαία και τεκμηριωμένα κριτήρια αξιολόγησής τους.
Μετά από αυτό προχώρησαν σε κατάληψη του Γραφείου του κι εκεί συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε διάφορες ενέργειες και κινητοποιήσεις μέχρι η Διοίκηση του ΟΤΕ να δεσμευτεί και να προχωρήσει σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν το μέλλον του δικτύου πωλήσεων του ΟΤΕ, τη σωστή λειτουργία του και φυσικά τους εργαζομένους.


Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, είναι το εξής:


«Να μην κλείσει κανένα Κατάστημα του ΟΤΕ.
Να κλείσουν τα Καταστήματα “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” που είναι στην ίδια περιοχή με τα ΤΕΚ και να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές.
Να ακυρωθεί και όχι να ανασταλεί η απόφαση για την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου στα ΤΕΚ - Τμήματα Υποστήριξης.
Να τακτοποιηθούν στον ΟΤΕ όλοι οι συμβασιούχοι στα ΤΕΚ και CALL CENTERS με πρώτους αυτούς που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, όπως έγινε με τις άλλες Γεν. Δ/νσεις και όπως έκανε ο γενικός διευθυντής με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του και το ΣΥΠΑ.
Να γίνουν προσλήψεις από τον ΟΤΕ για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των ΤΕΚ και των CALL CENTERS. Κατάργηση των προσλήψεων μέσω της OTEPLUS.
Να υπάρξει έγγραφη δέσμευση ότι δεν θα καταργηθεί κανένα CALL CENTER του ΟΤΕ.
Να εφαρμοστεί ο Νόμος για την Υγιεινή και Ασφάλεια για τα ΤΕΚ, ΣΥΠΑ και CALL CENTERS.
Να βελτιωθούν οι όροι λειτουργίας των ΤΕΚ (μηχανογραφικά συστήματα, εφοδιασμός, εκπαίδευση κ.λπ.) και να θεσμοθετηθεί ίδια εμπορική πολιτική (προσφορές κ.λπ.) σ’ όλα τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ.
Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι με τη συμπαράσταση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ενωμένοι και αποφασισμένοι θα απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια συρρίκνωσης του ΟΤΕ από τα Golden Boys που ήρθαν από την αγορά για “να μας σώσουν”, στα σχέδια της Διοίκησης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και της Κυβέρνησης που, εάν δεν παρέμβει αποφασιστικά τότε μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτόμαστε ότι έχει βάλει σκοπό να ξεπουλήσει τα πάντα. Το έγκλημα που πάει να συντελεστεί σε βάρος του Δικτύου Πωλήσεων του ΟΤΕ και των εργαζομένων του και υπέρ της πριμοδότησης των καταστημάτων “Γερμανός” δεν θα περάσει».".




Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Κυριακάτικου Τύπου...



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το κακούργημα προετοίμαζαν κάποιοι του ΠΑΣΟΚ από το 1999!. Αποκάλυψη-βόμβα για το σκάνδαλο του Εφραίμ".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Ανάχωμα στην κρίση. Προγράμματα ενίσχυσης προς τις ΜμΕ ύψους άνω των 34 δισ. ευρώ".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σκάνδαλο Βατοπεδίου: Τι δεν ξέρουν οι εισαγγελείς. Η μεγάλη αλήθεια για την τεράστια κομπίνα.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οταν διαβάσεις αυτό το γράμμα...".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Στην Εντατική η οικονομία. Μετά την κατάρρευση χρηματιστηρίων και τραπεζών η ύφεση εισβάλλει στις ευρωπαϊκές αγορές".
Η ΑΥΓΗ Κυριακάτικη: "Η ύφεση είναι εδώ. Κανένα φως στο βάθος του τούνελ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Υπολογίστε τις νέες συντάξεις. Τι θα αλλάξει σε όλα τα ταμεία από το νέο έτος".
Η ΕΠΟΧΗ: "Η κοινωνία σε έκτακτη ανάγκη".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εξουσία άτολμη, μέσα στην κρίση. Δυσχερής καθίσταται πλέον ο έλεγχος των πολιτικών εξελίξεων".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Υπό κηδεμονία ο Καραμανλής. Το «διευθυντήριο των 4» θα ελέγχει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Τα μυστικά των τραπεζών. Πως θα σώσετε τα χρήματά σας".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το μισό νησί της Σκύρου άρπαξε η Μονή Μεγίστης Λαύρας χρησιμοποιώντας τα ίδια κόλπα με τον Εφραίμ".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στιγκλιτς μιλά για την οικονομική κρίση και προειδοποιεί «Μέτρα για όλους ή χάος»".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάλεσμα στο λαό για αντεπίθεση. Να γίνει ορμητικό ποτάμι το λαϊκό κίνημα διεκδικώντας τις ανάγκες του".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Η «επόμενη μέρα» της παραίτησης Ρουσόπουλου. Στόχος του Καραμανλή η εκτόνωση της κρίσης".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Κραχ και κάλπες! Μονόδρομος οι εκλογές ως την άνοιξη. «Κόκκινος συναγερμός» για την Οικονομία - η ύφεση απειλεί την Ελλάδα. Αδύναμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κρίση".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ποιός θα διαχειριστεί την κρίση; Η πολιτική συναίνεση αποτελεί μονόδρομο".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Σχέδιο ανατροπής! 15 με 20 λευκά τον περίμεναν την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Πως θα επιζήσουμε στην κρίση του αιώνα. Χάνονται δουλειές, λεφτά, σπίτια, εταιρείες, περιουσίες. Ερχεται πενταετία φτώχειας".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Η απόδραση του Καραμανλή. Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη δημοκρατία αξιών κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς".




Διαβάστε Περισσότερα...

Χρόνια Πολλά στη Δήμητρα και τον Δημήτρη!!!



Διαβάστε Περισσότερα...

Τα ρολόγια πήγαν μια ώρα πίσω! Ο τόπος μας θα πάει, επιτέλους, μπροστά;;;...



Σε ισχύ τέθηκε από τα ξημερώματα η χειμερινή ώρα.


Ειδικότερα, στις 4 το πρωι οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μία ώρα πίσω και έδειξαν 03.00.


Με την αλλαγή της ώρας, η διάρκεια της ημέρας μικραίνει ενώ η νύχτα μεγαλώνει.


Ωστόσο, αυτό που έχει ιδαίτερη αξία και σημασία στις μέρες μας, είναι αν, επιτέλους, θα αλλάξει, προς το καλύτερο, η ζωή μας!!!


Τα ρολόγια μπορεί να πήγαν μία ώρα πίσω, θα ακολουθήσει, πίσω, και ο τόπος μας ή θα πάει, επιτέλους, μπροστά;;;


Για να γίνει αυτό πρέπει κυρίως και ιδίως οι πολιτικοί μας να αλλάξουν πολιτική πρακτική!!!


Και εμείς, οι πολίτες, να αλλάξουμε νοοτροπία και να υπερβούμε τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές!!!...



Διαβάστε Περισσότερα...

Αλλαγή ώρας...



Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!...



Διαβάστε Περισσότερα...