Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ "ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ "ΚΑΡΕΚΛΕΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!!...




Ε, αυτό, ούτε καν μπορούσα να το φανταστώ...




Ακόμη δεν μπήκε ο Σεπτέμβρης και άρχισαν οι "φαγωμάρες", οι "κόντρες", τα "μπινελίκια", τα "μαχαιρώματα" των Δημοτικών Συμβούλων των Συμπολιτεύσεων σε Δήμους της Μεσσηνίας για τις "καρέκλες" με τους παχυλούς μισθούς για το 2009!!!...




Έτσι όπως σας το γράφω είναι, για την ώρα...


Γιατί, έτσι όπως ξεκίνησε, από τώρα, 4 ολόκληρους μήνες πριν να έρθουν οι πρώτες μέρες του 2009 για να εκλεγούν ή να οριστούν στις αμειβόμενες θέσεις, στη συνέχεια και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη...




Πίσωωωω ρεεεε!!!

Που σκέφτονται μόνο την κονόμα και γράφουν τον κόσμο και τον τόπο στα παλιά σας τα παπούτσια!!!...


Αλλά δε φταίνε μόνο αυτοί! Την πάρτη σας κοιτάτε!


Φταίμε εμείς που τους ανεχόμαστε αντί να τους κράξουμε και να τους σεντράρουμε!!!


Αλλά, πάει στα κομμάτια, δε θα ξυπνήσουμε ποτέ σαν λαός να τους στείλουμε;;;...


Επιβάλλεται!!!...


Και πλησιάζει ο καιρός...






Διαβάστε Περισσότερα...

Όταν η εργασία... βλάπτει σοβαρά την υγεία!



Ογδόντα πέντε χιλιάδες (85.000) άτομα είχαν ένα τουλάχιστον ατύχημα στο χώρο της εργασίας τους, στο διάστημα των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με ειδική έρευνα για τα εργατικά ατυχήματα και τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την εργασία που διεξήγαγε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Η έρευνα διεξήχθη παράλληλα με την έρευνα εργατικού δυναμικού του β’ τριμήνου του 2007. Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων παρατηρείται στους "ειδικευμένους τεχνίτες και ασκούντες συναφή τεχνικά επαγγέλματα". Τα ατυχήματα στην κατηγορία αυτή των εργαζομένων φθάνουν το 4,7%, ενώ στους "χειριστές σταθερών βιομηχανικών εγκαταστάσεων" το ποσοστό καταγράφεται σε 3,8%. Αντίθετα, το μικρότερο ποσοστό ατυχημάτων σημειώνεται στα "πρόσωπα που ασκούν επιστημονικά, καλλιτεχνικά και συναφή επαγγέλματα" σε ποσοστό 0,2% και στους "υπαλλήλους γραφείου" σε ποσοστό 0,4%. Η συχνότητα των ατυχημάτων είναι τουλάχιστον τετραπλάσια για τους άνδρες απ’ ότι στις γυναίκες. Τα μισά σχεδόν ατυχήματα (48,4%) οδήγησαν σε απουσία του απασχολουμένου από την εργασία του, που διήρκεσε από δύο ημέρες έως δύο εβδομάδες, ενώ το 31,4% των ατυχημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την απουσία του απασχολουμένου το πολύ μιας ημέρας. Το ποσοστό των σοβαρών ατυχημάτων (απουσία μεγαλύτερη των έξι μηνών) φθάνει το 2,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας 613.145 άτομα που εργάζονται ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν, αναφέρουν προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Αυτά τα προβλήματα υγείας θεωρούν οι εργαζόμενοι ότι προκλήθηκαν ή επιδεινώθηκαν από την εργασία τους. Το υψηλότερο ποσοστό των εργαζομένων που δήλωσαν κάποιο πρόβλημα υγείας, που σχετίζεται με την εργασία τους, ανήκει στην κατηγορία "ειδικευμένοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι, δασοκόμοι και αλιείς". Στην περίπτωση αυτή το ποσοστό φθάνει το 12,9%, ενώ 9,8% είναι το ποσοστό των ατόμων που δήλωσαν κάποιο πρόβλημα υγείας της κατηγορίας "ειδικευμένοι τεχνίτες και ασκούντες συναφή τεχνικά επαγγέλματα". Τα χαμηλότερα ποσοστά δηλώθηκαν από τους "υπαλλήλους γραφείου και ασκούντες συναφή επαγγέλματα" σε ποσοστό 3,3% και στην κατηγορία "πρόσωπα που ασκούν επιστημονικά, καλλιτεχνικά και συναφή επαγγέλματα" σε ποσοστό 3,2%. Τα προβλήματα υγείας που αναφέρονται συχνότερα αφορούν στα οστά, στις αρθρώσεις ή στους μυείς, εντοπισμένα κυρίως στη μέση. Σημειώνεται ότι το 13% των εργαζομένων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο φόρτο εργασίας ή πίεση χρόνου. Επίσης οι μισοί σχεδόν από τους εργαζομένους (49,1%) πιστεύουν ότι στο χώρο εργασίας τους αντιμετωπίζουν κάποιο παράγοντα που επηρεάζει αρνητικά τη σωματική τους υγεία. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στους άνδρες (48,9%) και στις γυναίκες (26,6%). Τα ερωτήματα της έρευνας απευθύνθηκαν σε άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω, που ζουν σε ιδιωτικά νοικοκυριά και εργάζονται ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν. Στα ερωτήματα της έρευνας απάντησαν συνολικά 49.299 άτομα, που διέμεναν σε 27.915 διαφορετικά νοικοκυριά.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 24 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης!



Μια πανηγυρική συνεδρίαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, 24 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καλωσορίσει στο ημικύκλιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος στην συνέχεια θα εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιων των ευρωβουλευτών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στο στόχαστρο και του ΠΑΣΟΚ μπαίνει ο Θ.Ρουσόπουλος...


Στο δρόμο που χάραξε ο Π.Τατούλης, το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Θ.Ρουσόπουλο, την Πέμπτη, κατηγορώντας τον για έλλειψη δεοντολογίας, με αφορμή την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να ζουν στη σκιά του άνδρα τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πάντως δεν απάντησε στις βολές του «αντάρτη» βουλευτή της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, μετά το αίτημα Τατούλη για απομάκρυνση του Θ.Ρουσόπουλου, που διατυπώθηκε μέσω του blog του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου πήρε τη σκυτάλη και τόνισε: «Υπάρχουν τα αυτονόητα που λένε πως ένας υπουργός που εποπτεύει τα ΜΜΕ και είναι υπεύθυνος για το θεσμικό τους πλαίσιο και μοιράζει κρατική διαφήμιση, δεν μπορεί να έχει μια σύζυγο που παρουσιάζει τα νέα σε κεντρικό δελτίο».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που συμβαίνει παρόμοιο φαινόμενο» και υπενθύμισε τις περιπτώσεις των συζύγων Γάλλων υπουργών όπως των Ντομινίκ Στρως-Καν και Μπ.Κουσνέρ, υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, αλλά και του νυν υπουργού Οικονομικών της ίδιας χώρας, οι οποίες αποσύρθηκαν από τις δημοσιογραφικές τους δραστηριότητες».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «μας κάνει τεράστια εντύπωση η έλλειψη δεοντολογίας από μια κυβέρνηση και έναν υπουργό, που ήταν από τους βασικούς συντάκτες του νόμου περί "βασικού μετόχου", ο οποίος απαγόρευε στους συγγενείς μέχρι γ' βαθμού την ταυτόχρονη συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν έργα από το δημόσιο και σε ΜΜΕ για να αποφευχθεί η δημιουργία συνθηκών αθέμιτης επιρροής».
Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ ζητά να εγκαταλείψει η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ζητάμε από τον πρωθυπουργό να λάβει υπόψη του τα θέματα δεοντολογίας και το κοινό αίσθημα και να λάβει τις αποφάσεις του».
Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος απάντησε: «Ελπίζω η σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Και αυτό για να μάθουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες πως, στον 21ο αιώνα, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους, να ζουν στη σκιά τους, χωρίς εργασία, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς αυτονομία δράσης, εν τέλει δηλαδή χωρίς προσωπικότητα.
»Επιπλέον, αναπαράγοντας αθλιότητες, συνειδητά ψεύδεται ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ως προς τα διεθνή παραδείγματα τα οποία αναφέρει, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η συνολική στάση και το δημόσιο ήθος του καθενός μας. Αυτό τελικά κρίνεται».
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος είχε αποφύγει να σχολιάσει τα όσα έγραψε στο blog του ο κ. Τατούλης, τα οποία άλλωστε άφησε αναπάντητα και ο κ. Ρουσόπουλος.
Παράλληλα, από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM και την τηλεόραση του Alter, η σύζυγος του κ. Ρουσόπουλου, Μάρα Ζαχαρέα, διαβεβαίωσε ότι η αθλητική δωρεάν εφημερίδα που εκδίδει δεν λαμβάνει κρατική διαφήμιση και εξέφρασε τη δυσφορία της διότι κατηγορείται για κάτι που δεν έχει πράξει.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=934828&lngDtrID=244


Διαβάστε Περισσότερα...

Τρικυμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για Τατούλη και υπόθεση Βουλγαράκη...

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι νέες βολές που εκτόξευσε ο Π. Τατούλης από το blog του κατά τριών υπουργών, καθώς και η θύελλα γύρω από τις αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ. Βουλγαράκη.
Η κυβέρνηση αρνείται κάθε σχόλιο για τον Αρκάδα βουλευτή και καλύπτει -με αποστάσεις- τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δέχθηκε την Πέμπτη βροχή ερωτήσεων για τις βολές του κ. Τατούλη κατά του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και του κ. Βουλγαράκη. Εντούτοις, η απάντηση ήταν πάντοτε «ουδέν σχόλιο».


Δείτε το βίντεο

Εντούτοις, οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του «αντάρτη» βουλευτή έχουν βαρύνει το κλίμα στη γαλάζια παράταξη, λίγα μάλιστα 24ωρα πριν από την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην 73η ΔΕΘ και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις για διαγραφή του πριν από τη ΔΕΘ.
Ο βουλευτής της ΝΔ Απ.Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον κ. Τατούλη, ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο έντιμος, όπως είπε, της παραίτησης και ανέντιμος του εκβιασμού. Τον κάλεσε δε να ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο.
«Είναι σαφές ότι πολλές φορές η προσπάθειά του (κ. Καραμανλή) φρενάρετε από ατυχείς συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ για το ενδεχόμενο καταψήφισης ενός νομοσχεδίου από αντάρτη βουλευτή συνέδεσε τις συνέπειες με τη βαρύτητα του νομοσχεδίου.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον κ. Ρουσόπουλο να παραιτηθεί από την κυβέρνηση λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου, όπως λέει, καθώς η σύζυγός του εργάζεται ως δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι «αν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον 'παραιτήσει' από τη συγκεκριμένη θέση».
Σε ερώτηση αν ο υπουργός Επικρατείας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι ο Θ.Ρουσόπουλος είναι υπουργός της κυβέρνησης και παραμένει.
Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και κατά της κας Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόσφατη προειδοποίησή της προς τους διαφωνούντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη».
Σε ό,τι αφορά δε τον κ. Βουλγαράκη ο Π.Τατούλης μίλησε για για «νοσηρά στοιχεία που παρείσφρησαν στο κόμμα και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους το οικοδόμημα» και για λίγους που «μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα -πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους»...


Τρικυμία για Βουλγαράκη

Μετά την καταιγίδα ερωτήσεων για τον κ. Τατούλη, ...κυκλώνας επικράτησε στο press room για τις καταγγελίες που αφορούν στον Γ.Βουλγαράκη, έπειτα και από νέα ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μ.Καρχιμάκη- αλλά και τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι συνέστησε εταιρεία που διαχειριζόταν ακίνητο γραφείων για φορολογικούς λόγους.
Τόσο ο κ. Βουλγαράκης, όσο και ο κ. Αντώναρος από το press room επικαλέστηκαν τη νομιμότητα όσων έπραξε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο «πόθεν έσχες» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
«Όσα 'νέα στοιχεία' διαρρέει σήμερα ο κ. Καρχιμάκης βρίσκονται στο 'πόθεν έσχες' που καταθέτω στη Βουλή πολλά χρόνια πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Αυτό αποδεικνύει ότι λειτουργώ πάντα (και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση και τώρα στην κυβέρνηση ) με πλήρη διαφάνεια» απάντησε χθες Τετάρτη ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος θα δώσει στη δημοσιότητα και νέα απάντηση.
Σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς λόγους που επικαλέστηκε υπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Αντώναρος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας μόνο ότι γνωρίζει τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού, στις οποίες και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι θα εκδώσει και άλλη ανακοίνωση.
«Η αγορά του ακινήτου έγινε εξ ολοκλήρου με δάνειο που αποπληρωνόταν από το ενοίκιο... Αυτό δεν μπορούσε να γίνει από έναν ιδιώτη διότι στην περίπτωσή μας η δόση θεωρείται φορολογητέα και δεν μπορεί να αποπληρώνεται το δάνειο», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας στον Real FΜ.
Στην ερώτησή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διατηρεί και άλλη εταιρεία ακινήτων την ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΕ, που σήμερα ανήκει σε αυτόν και τη σύζυγό του, το 2000 όμως που ιδρύθηκε ανήκε στην ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ (OFFSHORE) ΕΤΑΙΡΕΙΑ υπό την επωνυμία LENTMAR HOLDINGS LTD (LIMITED) και την οποία εκπροσωπούσε τότε ο σημερινός Υπουργός».
«Όλοι μας είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι «η λογική του πλουτισμού και του real estate έχει περάσει παντού».
Για δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής δεοντολογίας μίλησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ενώ χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ.Σούρλα ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι «ο ρόλος επιχειρηματία και πολιτικού δεν συνδυάζεται, όχι μόνο για τον πολιτικό αλλά ούτε και για την οικογένειά του.


«Πείτε με βλάκα...»

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την τροπολογία του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Ακη Γεροντόπουλου καθώς και για τη δήλωσή του ότι μπορεί να κατηγορηθεί για βλακεία, αλλά όχι για απατεωνιά.
Ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν την έχει παρακολουθήσει ακριβώς τη δήλωση αυτή, ενώ για την τροπολογία είπε πως δεν έγινε δεκτή ούτε στην Επιτροπή, ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής και ούτε συζητήθηκε. «Αυτό μετράει. Ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν την έκανε δεκτή και όχι ότι υπεβλήθη», σημείωσε.
Ο κ. Γεροντόπουλος επιχείρησε μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή να αποχαρακτηρισθεί έκταση-φιλέτο στη Χαλκιδική που εμφανίζεται να ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η τροπολογία έφτασε στα χέρια του «από κατοίκους της περιοχής Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως».
«Θεωρώ ότι όφειλα, κάτι που δεν το έκανα, να εξετάσω το θέμα για περιοχές εκτός του νομού μου που δεν γνωρίζω», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο κ. Γεροντόπουλος και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας: «Πείτε με χαζό αλλά συμφέροντα δεν εξυπηρετώ Μου έδωσαν ένα κείμενο και το κατέθεσα».


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=934682&lngDtrID=244


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφίας Καλαντζάκου με τον Πρέσβη της Αυστραλίας





Συνάντηση της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Βουλευτού Μεσσηνίας Σοφίας Καλαντζάκου με τον Πρέσβη της Αυστραλίας Jeremy Roger Newman πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημοσθένη Μαμμωνά.




Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η Συμφωνία στον Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αυστραλίας και ο Διοικητικός Κανονισμός Εφαρμογής της.




Μετά τη συνάντηση η Υφυπουργός δήλωσε:


« Η Συμφωνία αυτή, που είναι προϊόν μακρόχρονων και επίπονων διαπραγματεύσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας της Αυστραλίας για τη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Μετά από την κύρωση και τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας, είναι βέβαιο ότι τα δικαιώματά τους διασφαλίζονται στο μεγαλύτερο δυνατό. Αυτό που επιδιώκουμε τώρα είναι η προβολή της Συμφωνίας, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους μετά την 1η Οκτωβρίου. »







Διαβάστε Περισσότερα...

Μήνυμα στήριξης στον Δ. Χριστόφια...



«Το μήνυμα το οποίο νομίζω ότι είναι το πιο ουσιαστικό απ’ όλα, είναι το μήνυμα στήριξης στον Πρόεδρο Χριστόφια και στις συνομιλίες οι οποίες άρχισαν χθες, για τη νέα αυτή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Ήταν ομόφωνο, ομόθυμο και εξαιρετικά δυνατό», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.


Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησε αναλυτικά τρία ουσιαστικά θέματα: την κρίση στον Καύκασο, θέματα των Βαλκανίων και κυρίως το Κυπριακό.


Στην Αβινιόν για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.


Η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στη Γαλλία, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. (Gymnich) που θα διεξαχθεί στην Αβινιόν (Avignon) στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.
Την πρώτη ημέρα της Συνόδου θα συζητηθούν οι διατλαντικές σχέσεις, η κατάσταση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφαλείας.
Τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Συνόδου θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στον Καύκασο και στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε όλα τα σχολεία της χώρας!



Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ξεκινά από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων η τοποθέτηση της Ελληνικής σημαίας σε όλα σχολικά κτίρια της χώρας, τόσο στη στέγη των κτιρίων όσο και στους αύλειους χώρους μαζί με την ευρωπαϊκή σημαία.
Η κίνηση αυτή έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό περιεχόμενο.

Ουσιαστικό διότι αναδεικνύει την παρουσία ενός δημοσίου κτιρίου και συμβολικό διότι αναδεικνύει το εθνικό μας σύμβολο αλλά και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών.




Διαβάστε Περισσότερα...

Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνολογιών στην Αθήνα!...



Πανόραμα ψηφιακών τεχνολογιών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου.

Το Athens Digital Week, που διοργανώνεται από το δήμο Αθηναίων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι αλλά και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους τομείς των νέων τεχνολογιών, ευρεσιτεχνίας, ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ψηφιακού πολιτισμού και να εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό για τη χώρα.
Η θεματολογία του Athens Digital Week θα καλύψει οκτώ διαφορετικούς τομείς του ψηφιακού κόσμου: Gaming (ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια online), Telecom (τηλεπικοινωνίες, δίκτυα και κινητή τηλεφωνία), Visual art (εφαρμοσμένες ψηφιακές τέχνες) , Digital music (μουσική, δημιουργία και εκτέλεση μέσω ψηφιακής τεχνολογίας), Open source (λογισμικό ελεύθερης διακίνησης), Robotics (εφαρμογές ρομποτικής), Modding (τροποποίηση, δημιουργία και διακόσμηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων gadgets με ειδικά υλικά) και Space (Αστρονομία).

Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.athensdigitalweek.gr/




Διαβάστε Περισσότερα...

34ο Φεστιβάλ ΚΚΕ ΚΝΕ αύριο και το Σάββατο στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα.



Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, με θέμα το 34ο Φεστιβάλ ΚΚΕ ΚΝΕ.


Ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, Θοδωρής Μπολέτης παρουσιάζοντας το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανέφερε:


Το 34ο Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ μπαίνει στην τελική του ευθεία, είναι γεγονός. Μετά το πολύμηνο ταξίδι του σε πόλεις και χωριά, ΑΕΙ-ΤΕΙ, εργασιακούς χώρους, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο κεντρικό διήμερο, αύριο και το Σάββατο στο Πάρκο του Λιμενικού.
Μέσα από τις πολύμορφες πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες θέλουμε να αναδείξουμε τον άλλο τρόπο διασκέδασης, πολιτισμού, σκέψης και στάσης ζωής που δεν χωρά στις χορηγίες των πολυεθνικών και τις χειραγωγούμενες φιέστες των δήμων.
Στο Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ έχει θέση σήμερα, κάθε νέος, κάθε εργαζόμενος που αγανακτεί από την κατάσταση που βιώνει, αλλά και αγωνιά για την λύση απέναντι στο αδιέξοδο που συναντά καθημερινά στην ζωή του.
Καλούμε όλη τη νεολαία και το λαό της Καλαμάτας, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στις διεργασίες του Φεστιβάλ, να έρθουν και να αποκτήσουν οι ίδιοι πείρα- να έρθουν σε επαφή με την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ- να συναντηθούν με την ηρωική ιστορία του κόμματός μας, που φέτος γιορτάζει τα 90 χρόνια προσφοράς και δράσης, να κουβεντιάσουμε για τις μεγάλες και μικρές μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Ο χώρος περιλαμβάνει βιβλιοπωλείο-έκθεση αρχειακού υλικού και φωτογραφίας- περίπτερα των οργανώσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Μαθητών-Εργαζομένων και κατάρτισης-παιδότοπο. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων θα διεξαχθούν τουρνουά σκάκι, καθώς, και διαγωνισμός ζωγραφικής από παιδιά με θέμα την ειρήνη, στον χώρο του παιδότοπου.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:


Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη
20:00 Συναυλία από το ερασιτεχνικό συγκρότημα : «silencio».
20:30 Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του Ν.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ Θοδωρή Μπολέτη.
20:45 Ομιλία από το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό.
21:30 Μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους δημιουργούς Μίκη Θεοδωράκη Μάνο Χατζιδάκι – από τους: Παλαιολόγου Κατερίνα, Αλεξανδροπούλου Υπαπαντή, Τσούλο Γιώργο, Παχτίτη Λεωνίδα, Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα.
23:00 Λαϊκό Γλέντι, με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα.


Σάββατο 6 Σεπτέμβρη
20:00 Συναυλία από το ερασιτεχνικό μαθητικό συγκρότημα: «Άστεγες χελώνες».
20:30 Προβολή ντοκιμαντέρ για τους νέους εργαζόμενους παραγωγή του Κ.Σ. της ΚΝΕ.
20:45 Δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου : «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ» των Ρ.Ο. Μπόγιερ & Χ.Μ. Μορέ.
21:25 Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και το συγκρότημα «1550».
23:30 Λαικό γλέντι από τη «Ρεμπέτικη κομπανία». με τους Καντζιλιέρη Παναγιώτη, Πιφέα Σωτήρη, Καντζιλιέρη Δημήτρη, Κοκορόγιαννη Πηνελόπη.


2) Ο Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Νίκος Κουτουμάνος αναφέρθηκε στάθηκε στα παρακάτω σημεία:


α) Για την Ομιλία του Ν. Σοφιανού
Αύριο Παρασκευή, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στις 9:45 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία από το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Νίκο Σοφιανό. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους νέους και τις νέες της Μεσσηνίας, στους εργάτες και στις εργάτριες, στις γυναίκες, στους μετανάστες, στους επαγγελματίες και τους αγρότες να συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στην ομιλία του Νίκου Σοφιανού .


β)Για την έκθεση αρχειακού υλικού
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα εκτεθεί αρχειακό υλικό που αφορά πτυχές της ιστορίας του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν αντίγραφα από την εφημερίδα «Λαϊκή Νίκη», η οποία εκδιδόταν ως «Όργανο των Κομματικών Οργανώσεων Μεσσηνίας του ΚΚΕ» τη δύσκολη περίοδο από την απελευθέρωση μέχρι τον εμφύλιο. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να σταθώ στο 1ο φύλλο που εκδόθηκε στην Καλαμάτα στις 16 του Σεπτέμβρη του 1944, όπου υπάρχει –και πρώτη φορά εκτίθεται- άρθρο του Νίκου Μπελογιάννη με τίτλο «Ψηλά τη σημαία», το οποίο αποτυπώνει την κατάσταση και την πολιτική του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κλείνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας;...



ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α’ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ


Προχθές το μεσημέρι παραιτήθηκε ο επιμελητής Α’ της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, κ. Ανδρέας Καίσαρης.

Ο λόγος της παραίτησής του ήταν ότι, ύστερα από αίτηση που είχε κάνει πριν τέσσερα χρόνια στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Αθήνας, έγινε τελικά δεκτός και γι’ αυτόν τον λόγο εγκατέλειψε τη θέση του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το πρόβλημα όμως που δημιουργήθηκε είναι πολύ μεγάλο, αφού στην Εντατική υπήρχαν μόνο δυο ιατροί, ένας κανονικός, ο κ. Καίσαρης και μία επικουρική ιατρός, η κα Παλαιολόγου. Ύστερα από την αποχώρηση του επιμελητή Α’ μένει μόνο η επικουρική ιατρός, κα Παλαιολόγου, η οποία παρεμπιπτόντως φεύγει κι αυτή σε 20 μέρες! Έτσι λοιπόν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα μείνει χωρίς ιατρικό προσωπικό, γεγονός που λογικά θα οδηγήσει στο κλείσιμό της…
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Δημοσθένη Σωτηρόπουλου, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα λειτουργήσει κανονικά, όσο είναι στο μέτρο του εφικτού βέβαια. Επίσης δήλωσε ότι, έχουν γίνει ήδη προσπάθειες αντικατάστασης του κ. Καίσαρη, αλλά δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα, αφού από τη μια στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει άλλος ιατρός με την ίδια ειδικότητα κι από την άλλη δεν υπάρχουν άτομα από την Αθήνα ή από οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια της χώρας που θέλουν να έρθουν. Ούτως ή άλλως, για να βρεθεί κάποιος αντικαταστάτης θα περάσει αρκετός καιρός, αφού η διαδικασία που απαιτείται είναι πολύ χρονοβόρα. Αρχικά θα πρέπει να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο, να εγκριθεί η προκήρυξη θέσης, ύστερα να πάει στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εγκριθεί το κονδύλι, έπειτα να βγει η προκήρυξη και στο τέλος να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι και… αν βρεθεί κάποιος, που θα θέλει να προσληφθεί! Γεγονός που είναι μάλλον ανέφικτο, αφού έχουν προκηρυχθεί επανειλημμένως θέσεις, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος.
Θεωρητικά από τον νόμο για να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 άτομα ιατρικό προσωπικό. Αυτήν τη στιγμή το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο ένα, την κα Παλαιολόγου, η οποία άλλωστε κι αυτή θα αποχωρήσει. Τι θα γίνει τελικά με την Εντατική; Θα συνεχίσει να λειτουργεί; Εάν ναι, αυτό θα είναι παράνομο. Πάντως και τώρα που υπάρχει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι σαν να μην υφίσταται, αφού ανήκει στο ΕΚΑΒ και από την πλευρά του το ΕΚΑΒ καταλαμβάνει όλα τα κενά κρεβάτια και δεν υπολείπεται τίποτα για το Νοσοκομείο.
Σε γενικότερα πλαίσια πολλοί τομείς του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπολειτουργούν, αφού δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις. Από την άλλη πώς ζητάμε να έρθει προσωπικό, αφού και το ήδη υπάρχον δεν πληρώνεται; Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί, αυτή η καθυστέρηση πληρωμής του ιατρικού προσωπικού. Πώς λοιπόν ζητά το Νοσοκομείο άτομα, τη στιγμή που δεν μπορεί να τα πληρώσει;
Είναι τραγικό το γεγονός να έχουμε ένα υπερσύγχρονο κτήριο χωρίς προσωπικό. Θα πρέπει λοιπόν η Διοίκηση να δράσει άμεσα για την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων, διότι η υγεία όλων προέχει και η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας αναφέρεται ρητά στο Σύνταγμα της Ελλάδος (άρθρο 21 παρ. 3). Ως εκ τούτου πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και να μη νοιώθουμε, εδώ στον νότο, πολίτες Β’ κατηγορίας…





Διαβάστε Περισσότερα...

Πρωτότυπη πρόταση γάμου μέσω Google Street View!!!



Η υπηρεσία φωτογράφισης των δρόμων της Google, το Google Street View έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιπαράθεσης σε πολλές χώρες.

Όμως η υπηρεσία που παρέχει μια σειρά από φωτογραφίες από διάφορους δρόμους από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία) πρόσφατα αποτέλεσε το μέσο για την πιο πρωτότυπη geeky πρόταση γάμου.


Η αρχή του love story


Πριν από λίγο καιρό ο υπάλληλος της Google, Michael Weiss-Malik γνώρισε τη Leslie. Την ερωτεύτηκε παράφορα και της ζήτησε να τον παντρευτεί σε μία σεμνή βραδιά με κρασί στο σπίτι. Η κοπέλα απάντησε «ΝΑΙ». Ο νεαρός, από τη χαρά του θέλησε να «φωνάξει» την αγάπη του για την Leslie σε όλο τον κόσμο κι έτσι όταν η Google σχεδίασε τη φωτογράφιση του δρόμου για το Google Street Views έξω από τα γραφεία της Google, ο Michael έγραψε ένα πανό και στήθηκε μαζί με άλλους να περιμένει τη φωτογράφιση.
Το αυτοκίνητο που πραγματοποιεί τις λήψεις πέρασε μπροστά από το δρόμο και τράβηξε στιγμιότυπα, μεταξύ αυτών και τον Michael να κρατάει το πανό.


Στα όρια του μάρκετινγκ


Βέβαια ο Michael από τότε μάλλον παρατράβηξε το σχοινί γιατί, όχι μόνο έδωσε υπερβολική δημοσιότητα στο θέμα αλλά δημιούργησε και ένα site, το marrymeleslie.com όπου ζητά από ανθρώπους να σχολιάσουν την πράξη του ενώ έχει και δημοψήφισμα για το αν πρέπει να τον παντρευτεί η Leslie.
Και ενώ όλο αυτό φαινόταν πολύ ρομαντικό στην αρχή, έχει αρχίσει και φαντάζει σαν ένα μεγάλο τηλεπικοινωνιακό τρικ για την προώθηση του Google Street View που έχει πολλούς αντιπάλους καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις καταπατά την ιδιωτικότητα των χρηστών. Λέτε η Leslie να εκνευριστεί από την τόση δημοσιότητα ή θα θελήσει κι αυτή να ζήσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν;





Διαβάστε Περισσότερα...

Πάλι φούσκωσε το στήθος της Πάρις!



Το στήθος της Πάρις Χίλτον φαίνεται ότι αυξομειώνεται ανάλογα με τις διαθέσεις της.

Αυτή τη φορά, εμφανίστηκε στα εγκαίνια του σούσι εστιατορίου της στο Λας Βέγκας με πλούσιο, εντυπωσιακό στήθος, κάνοντας όλους να σιγοψιθυρίζουν ότι υπέκυψε και πάλι στην γοητεία της σιλικόνης.
Η βραδιά της Πάρις και της αδερφής της Νίκη έκλεισε ως συνήθως σε γνωστό κλάμπ, τραγουδώντας και χορεύοντας στο ρυθμό της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.




Διαβάστε Περισσότερα...

Απαγορευμένη Αντζελίνα ...


Τη στιγμή που η Αντζελίνα Τζολί ποζάρει και μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Τύπου ως πρότυπο μητέρας, κάποια δημοσιεύματα έρχονται να επισκιάσουν την μητρική της αυτή αύρα.
Πιο συγκεκριμένα, δύο αφίσες που κυκλοφόρησαν για τις ανάγκες της νέας της ταινίας «Wanted», όπου πρωταγωνιστεί με τον Τζέιμς ΜακΑβόι και αυτήν την περίοδο προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες, επικρίθηκαν εξαιρετικά έντονα για το ότι παρασύρουν τα παιδιά στη βία, την εγκληματικότητα και την αντικοινωνική δράση.
Στη μία αφίσα η Αντζελίνα κρατά στο χέρι της επιδεικτικά ένα όπλο, είναι ξαπλωμένη στο καπό ενός αυτοκινήτου και μία σφαίρα ακολουθώντας καμπυλοειδή τροχιά κατευθύνεται στο κοινό. Το μότο της αφίσας είναι: «Αυτή είναι η μοίρα σου. Ελα μαζί μας.»
Στην άλλη, ο ΜακΑβόι κρατά από ένα όπλο στο κάθε του χέρι και σημαδεύει το κοινό. Το μότο που συνοδεύει αυτήν την ταινία υπονοεί ότι η ζωή του άλλαξε προς το καλύτερο όταν έγινε δολοφόνος.
Η αρχή που είναι υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στην Αμερική (Advertising Standards Authority) απαγόρευσε την κυκλοφορία αυτών των δύο αφισών μετά από πληθώρα παραπόνων.
Από την πλευρά της η Universal ανέφερε πως στάθηκε ιδιαίτερα προσεκτική με τις επίμαχες αυτές αφίσες και γι΄αυτό αυτές δεν εμφανίστηκαν κοντά σε σχολεία και παιδότοπους, ενώ διαβεβαιώνει πως ήδη έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6436&subid=2&pubid=1324351


Διαβάστε Περισσότερα...

Διαμάντια από ανθρώπινη τέφρα!!!




Μια μικρή εταιρία με έδρα της την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Ελβετίας, χρησιμοποιεί ανθρώπινη τέφρα για να κατασκευάσει διαμάντια, ώστε οι εκλιπόντες να μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων, που θα μπορούν πλέον να τους...φορούν ακόμη και στο δάχτυλό τους.


Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές, δηλαδή ξεκινούν από τα πέντε χιλιάδες ευρώ, το διαμάντι από τέφρα μπορεί να ακούγεται μακάβριο, αλλά σίγουρα δεν είναι απλησίαστο.


"Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν να πηγαίνουν στο κοιμητήριο και να θρηνούν αφήνοντας στο νεκροταφείο τον πόνο τους", δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρίας Algordanza, Βάιτ Μπρίμερ. "Υπάρχουν όμως άλλοι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να έχουν τέτοιον αποχωρισμό", συμπληρώνει ο ίδιος.





Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ιδιωτικών Επενδύσεων!


Την υπαγωγή 11 ιδιωτικών επενδύσεων στα χρηματοδοτικά κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων αυτών ξεπερνά τα 9 εκ. ευρώ.
Από τις επενδύσεις αυτές, οι τρεις θα γίνουν στη Μεσσηνία και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 2,2 εκ. ευρώ

http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=416810


Διαβάστε Περισσότερα...

Ρουμάνοι διαρρήκτες πιάστηκαν από την Αστυνομία.

Κλεμμένα κοσμήματα, χρυσές λίρες, χρήματα, κινητά τηλέφώνα και άλλα είδη, που είχαν αφαιρέσει από σπίτια στη Μεσσηνία, μετέφεραν δυο Ρουμάνοι κακοποιοί που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην Τρύπη Λακωνίας.
Οι δυο διαρρήκτες, εκτός από τη Μεσσηνία, είχαν αναπτύξει δράση και στους νομούς Ηλείας και Αχαΐας.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=416803


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση των νομαρχών Μεσσηνίας - Λακωνίας


Συνάντηση με το νομάρχη Λακωνίας Κωνσταντίνο Φούρκα θα έχει σήμερα (11:30 π.μ.) ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η επεξεργασία χρονοδιαγράμματος και ο προγραμματισμός των ενεργειών για την προώθηση της υλοποίησης του κοινού ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, που εκπόνησε για λογαριασμό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Μεσσηνίας και Λακωνίας το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=416802


Διαβάστε Περισσότερα...

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανησυχεί για τα φορολογικά μέτρα...

Την έντονη ανησυχία του για τα νέα φορολογικά μέτρα εκφράζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει “για μια ακόμη φορά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας καλούνται να βάλουν φρένο στον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού” και καλεί τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις υποσχέσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2183&newsid=416808



Διαβάστε Περισσότερα...

Οπτικές ίνες σε όλα τα σπίτια!



Ταχύτητες στο ίντερνετ που θα αγγίζουν τα 100 μέγα -μπι- πι- ες θα φέρει το νέο δίκτυο οπτικών ινών σε περίπου 2 εκατ. κατοικίες και επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε 50 άλλες πόλεις προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών. Οι κύριοι Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης οριστικοποίησαν την απόφαση επένδυσης 2,1 δισ. ευρω με χρηματοδότηση και από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ εξετάζεται ακόμη και η συμμετοχή του θεσμού των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Το δίκτυο οπτικών ινών, θα αναπτυχθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.

Το δίκτυο οπτικών ινών είναι ένα πλέγμα καλωδίων που παίρνει ενέργεια από μία πηγή φωτός. Σε αντίθεση με τα συμβατικά χάλκινα καλώδια, που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, μέσω της οπτικής ίνας επιτυγχάνεται μεγαλύτερη και καλύτερης ποιότητας μεταφορά δεδομένων. Έτσι θα είναι εφικτό με μια σύνδεση να λειτουργούν ταυτόχρονα κανάλια υψηλής ευκρίνειας, βιντεοτηλέφωνο και γρήγορο ίντερνετ. Τον τελευταίο χρόνο οι συνδέσεις του γρήγορου ίντερνετ στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 108%, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο διακόσες χιλιάδες, ενώ κάθε ημέρα γίνονται 1945 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις. Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα είναι τελευταία στις χώρες της ευρυζώνης σε ό,τι αφορά τη διείσδυση στο γρήγορο ίντερνετ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κίνα...


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που εκτελούσε νυκτερινό δρομολόγιο συνετρίβη σε στοά, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το λεωφορείο, με 44 θέσεις καθήμενων, μετέφερε 46 επιβάτες όταν συνετρίβη στη Λίσουϊ, στην ανατολική επαρχία Σετζιάνγκ, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, με αποτέλεσμα 10 εξ αυτών να σκοτωθούν ακαριαία.
Οι δρόμοι της Κίνας θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία στη χώρα αυτή της Ασίας κατά μέσον όρο σε ετήσια βάση.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=92771


Διαβάστε Περισσότερα...

Γαλλία: Σταθερή στο 7,6% η ανεργία...

Σταθερό, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, στο 7,6% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2008, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Η INSEE αναθεώρησε τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο από 7,5%, που είχε αρχικά ανακοινώσει, σε 7,6%.



http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/04/1558897.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Έλαβε το χρίσμα ο Μακέιν!



Εγκρίθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητες των Τζων Μακέιν, 72 ετών, και Σάρα Πέλιν, 44 ετών, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.


Εγκρίθηκαν και επίσημα χθες Τετάρτη (πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) οι υποψηφιότητες των Τζων Μακέιν, 72 ετών, και Σάρα Πέλιν, 44 ετών, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που πραγματοποιείται στο Εξέλ Σέντερ στο Σεντ Πωλ της Μινεζότα.


Η υποψήφια αντιπρόεδρος Πέλιν αυτοπαρουσιάστηκε ως μια «μετριοπαθής» προσωπικότητα, «εκτός πολιτικού κατεστημένου», πριν επιτεθεί με σφοδρότητα στον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος Μπαράκ Ομπάμα, που «έχει γράψει δυο αυτοβιογραφίες αλλά δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μια μεταρρύθμιση».
«Στην πολιτική υπάρχουν υποψήφιοι που χρησιμοποιούν την αλλαγή για να προωθήσουν τις καριέρες τους. Κι υπάρχουν κι εκείνοι που, όπως ο Τζων Μακέιν, χρησιμοποιούν τις καριέρες τους για να προωθήσουν την αλλαγή», συνέχισε.
Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα, η Σάρα Πέλιν είπε στην διάρκεια της περίπου 30λεπτης ομιλίας της ότι «δεν θέλει να πάει στην Ουάσινγκτον για να γίνει αρεστή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά για να υπηρετήσει τη χώρα της».


Ο Μακέιν έκανε μια απρογραμμάτιστη σύντομη εμφάνιση στο βήμα του Συνεδρίου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Πέλιν και τα μέλη της οικογένειάς της που παρευρίσκονταν.


Η Πέλιν «αποτελεί εκπρόσωπο μιας νέας γενιάς» πολιτικών, είπε, νωρίτερα, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, υπεραμυνόμενος της υποψήφιάς της.
Η Πέλιν, κυβερνήτης της Αλάσκα, έχει γίνει στόχος μιας σειράς επικρίσεων από πολιτικούς σχολιαστές για την «απειρία» της, τις πολιτικές και κοινωνικές της τοποθετήσεις και την προσωπική της ζωή. Ακόμη, έγινε στόχος αρκετών ειρωνικών σχολίων σε χιουμοριστικές εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης· το γεγονός παραλληλίστηκε από ορισμένους αναλυτές με την αντιμετώπιση της οποίας είχε τύχει η υποψηφιότητα του Νταν Κουέιλ ως αντιπροέδρου του Τζωρτζ Μπους πατρός το 1988--τότε οι Ρεπουμπλικανοί είχαν καταγάγει μια άνετη νίκη.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

Προεκλογικός ο Παπανδρέου!...




Στα ύψη εκτινάσσεται το πολιτικό θερμόμετρο.


Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση για τα 34 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε σφοδρή εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος το φορολογικό νομοσχέδιο του Γιώργου Αλογοσκούφη.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εργασιακό μεσαίωνα, κατάρρευση ηθικής και απαξίωση των θεσμών και κάλεσε τον λαό να δώσει την απάντησή του στις επικείμενες ευρωεκλογές, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση.

Παράλληλα σημείωσε ότι "στη δημοκρατία τη λύση τη δίνει ο λαός", ζητώντας ουσιαστικά εκλογές εδώ και τώρα, ενώ τόνισε ότι, αν δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, τότε οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μόνο μία χαλαρή ψήφος για την πορεία της Ευρώπης, αλλά, θα έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση και τις πολιτικές της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες "να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν προκειμένου να φύγει αυτή η κυβέρνηση".

"Το δικαίωμα στη δημοκρατία το κατακτήσαμε με ανένδοτους αγώνες ενάντια στη βία και τη νοθεία και για αυτό μας συγκλόνισε η εικόνα της νοθείας στον ιερό ναό του Ελληνικού Κοινοβουλίου", είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα τα του λόγου του κ. Παπανδρέου


Όπως αναμενόταν, ο κύριος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και στις λύσεις που προτείνει για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, ενώ άρχισε με το θέμα της καταγγελίας κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην επετειακή αυτή ομιλία στο Θησείο, για τα 34 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι "μας συγκλόνισε η αλαζονεία της σημερινής εξουσίας που βίασε τους δημοκρατικούς θεσμούς μπροστά στα μάτια όλων". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, ιδίως για την πολιτική της απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι απέτυχε πλήρως και την πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος γενικότερα στις πολιτικές εξελίξεις, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες "να ξεσηκωθούν, να οργανωθούν και να αντισταθούν προκειμένου να φύγει αυτή η κυβέρνηση". "Στη δημοκρατία τη λύση τη δίνει ο λαός", σημείωσε ο κ. Παπανδρέου ζητώντας ουσιαστικά εκλογές εδώ και τώρα και τόνισε ότι, "αν δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, τότε οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μόνο μία χαλαρή ψήφος για την πορεία της Ευρώπης, αλλά, παίρνουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση και τις πολιτικές της". Όσον αφορά τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι "οδηγός του κόμματος παραμένουν η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, το συμβόλαιο με τον λαό το 1981, ο ήλιος και τα σύμβολά μας" και υποστήριξε την ανάγκη "να υπάρχει αρραγής ενότητα ώστε το ΠΑΣΟΚ να πετύχει τους στόχους του". Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οδηγός του ΠΑΣΟΚ είναι οι αξίες του που καθορίζουν τους στόχους του, και το κίνητρο των πράξεών του, ερμηνεύουν την ιστορία του και αποτελούν τη βάση της ενότητάς του. Ως πρώτη αξία ανέφερε την δημοκρατία, η οποία, όπως είπε, δεν σημαίνει ραντεβού μπροστά στις κάλπες και μόνο, ούτε μικρο-εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, ούτε αψιμαχίες στα τηλε-παράθυρα, αλλά, διαδικασίες όπου όλοι έχουν λόγο και πρόσβαση ευκαιρία και υποχρέωση συμμετοχής και δυνατότητα συν-διαμόρφωσης μιας νέας πραγματικότητας. Ως δεύτερη αξία ανέφερε την πίστη του κινήματος σε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, το οποίο σηματοδοτήθηκε με τη φράση "Η Ελλάδα στους Έλληνες" και σημαίνει το δικαίωμα του ελληνικού λαού να επιλέγει ο ίδιος τη μοίρα του, μία Ελλάδα που ξέρει να διεκδικεί και όχι απλώς να συναινεί και η οποία στηρίζει τα συμφέροντά της στο διεθνές δίκαιο, "αντί να αναζητά στηρίγματα σε πρόσκαιρους προστάτες". Ως τρίτη αξία ανέφερε την κοινωνική απελευθέρωση και είπε ότι αυτή συνίσταται στην απελευθέρωση από την ανασφάλεια που δημιουργεί η κοινωνική αδικία και το φόβο της αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών.


Απάντηση Ρουσόπουλου


Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Παπανδρέου και σήμερα επιχείρησε να ασκήσει πολιτική με πυροτεχνήματα. Οι πολίτες αξιώνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ο Τόπος έχει ανάγκη από αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του σήμερα, από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται καλύτερο αύριο για όλους».


Δήλωση Παπακωνσταντίνου για απάντηση Ρουσόπουλου


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θ. Ρουσόπουλου, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:" Πράγματι, όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «οι πολίτες αξιώνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ο τόπος έχει ανάγκη από αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του σήμερα, από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται καλύτερο αύριο για όλους». Απλώς, όλα αυτά οι πολίτες δεν τα περιμένουν πλέον από την ΝΔ, αλλά, από το ΠΑΣΟΚ.



Διαβάστε Περισσότερα...

Β.Α.Ε.: Παραδόθηκε το πόρισμα...




Παραδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην υπουργό Απασχόλησης Φ. Πετραλιά, το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής για τις αλλαγές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Στο πόρισμα υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που αναφέρει ότι από τους 103 χώρους εργασίας και τις 124 υποομάδες ειδικοτήτων που εργάζονται σ’ αυτούς, οι 60 χώροι και οι 63 ομάδες ή υποομάδες ειδικοτήτων παραμένουν (μερικών ή ολικώς) σε διάφορες κλίμακες βαρύτητας, ενώ 43 χώροι και 61 ειδικότητες εξαιρούνται. Επίσης από τις 70 ομάδες ειδικότητες που κρίθηκαν ανεξαρτήτως χώρων εργασίας οι 29 παραμένουν και κατατάσσονται σε διάφορες κλίμακες βαρύτητας, ενώ προτείνονται για εξαίρεση 41. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Στα επαγγέλματα που παραμένουν στη λίστα μπαίνει διαβάθμιση σε τέσσερα επίπεδα, αναλόγως της επικινδυνότητας του κάθε επαγγέλματος. Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος του πορίσματος και θα εισηγείται την είσοδο στα Β.Α.Ε. νέων επαγγελμάτων, κυρίως από το χώρο των νέων τεχνολογιών. Αυτό εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το Νοέμβριο και ακολούθως θα υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2009. Με βάση τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, αναμένεται να εξαιρεθούν από τα Β.Α.Ε., περίπου 250.000 εργαζόμενοι, από 750.000, δηλαδή, ένας στους τρεις.
Σε δηλώσεις της η κ. Πετραλιά τόνισε: "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για ένα κατάλογο, αλλά, η Επιτροπή έχει χρησιμοποιήσει μία συγκεκριμένη μεθοδολογία. Έχει τεκμηριώσει τις προτάσεις της και έχει καταλήξει και σε επιχειρήματα και σε συμπεράσματα. Θα μελετήσουμε λοιπόν αυτό το πόρισμα στο σύνολο του με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των εργαζομένων, με γνώμονα την άρση των αδικιών και με γνώμονα πάντοτε μόνο και μόνο όπως είπα και πριν την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων ώστε να καταλήξουμε σε μια επικαιροποιημένη κατάσταση και να καταλήξουμε στο μέλλον στο να γνωρίζουμε ποια θα είναι τα Βαρέα και Ανθυγιεινά". Ακολούθως ο πρόεδρος της επιτροπής Βαρέων και Ανθυγιεινών κ. Μπεχράκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Πιστεύουμε ότι αυτά που σήμερα προτείνουμε δεν είναι θέσφατα και δεν θέλουμε να παραμείνουν για 50 χρόνια όπως έγινε με τις προηγούμενες προτάσεις, αλλά κάθε 5 χρόνια να ανανεώνονται διότι οι συνθήκες αλλάζουν, διότι οι όροι εργασίας βελτιώνονται καθημερινά και διότι οπωσδήποτε ένα επάγγελμα που σήμερα θεωρείτε βαρύ αύριο μπορεί να μην είναι ή και το ανάστροφο. Άρα το κείμενο της πρότασης μας δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεπερνάει τα πέντε χρόνια και μια διαρκής αναθεώρησης ανά 5ετία κρίνεται απαραίτητη και προτείνεται για να μελετηθεί από την πολιτεία". Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επιτροπή στη σύνταξη του πορίσματος πήραν μέρος εννέα μέλη, καθώς είχαν αποχωρήσει ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ.


Επιστολή ΓΣΕΕ στη Φ.Πετραλιά


Επιστολή προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά, απέστειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία τονίζει για "χιλιοστή" φορά την ριζική διαφωνία της Συνομοσπονδίας στο πόρισμα της Επιτροπής για τα Β.Α.Ε. και την επιχειρούμενη ανατροπή της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ. Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ενωτικά δυναμικά και απεργιακά τη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού των Β.Α.Ε. που αποτελεί μέγιστο ζήτημα για τους εργαζόμενους.


Η επιστολή προς την κ. Πετραλιά:


Κυρία Υπουργέ, Περιήλθαν σε γνώση μας πληροφορίες σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, από την οποία, όπως είναι ήδη γνωστό, η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη προδιαγεγραμμένη διαδικασία ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσδοκιών των εργαζομένων, μέσω της περικοπής της λίστας των ΒΑΕ και της μεθοδευμένης ανατροπής της. Σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία η προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση κρατικής πρόνοιας, η οποία ακυρώνεται με την ανυπαρξία σχεδόν συνολικής πολιτικής πρόληψης και την έλλειψη αυστηρών μέτρων και κανόνων για την εργασιακή και ασφαλιστική προστασία των εργαζομένων έναντι του επαγγελματικού κινδύνου, αναιρείται δε όταν με αντιεπιστημονικά και αντεργατικά κριτήρια ανατρέπονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και ιδιαίτερα εκείνων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας Η συνολική απόρριψη του αντεργατικού πορίσματος αυτού αποτελεί ελάχιστη ένδειξη ανταπόκρισης στα δίκαια και καθολικά αιτήματα των εργαζομένων, που αφορούν στην προστασία και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ. Στην κατεύθυνση αυτή επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας που αφορά στη διατήρηση και ενίσχυση της προβλεπόμενης από την ασφαλιστική νομοθεσία μιας και ενιαίας λίστας των ΒΑΕ, αδιαπραγμάτευτη θέση που οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι με κάθε αποτελεσματικό τρόπο και μέσο να διεκδικήσουν αγωνιστικά.


Με τιμή


Ο Πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κοντοπάνος


Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Σταδίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το πόρισμα της επιτροπής για τα Β.Α.Ε.

"Θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις για να γίνει κουρελόχαρτο το πόρισμα, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ το πόρισμα χαρακτηρίστηκε "βάρβαρο, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο και ρατσιστικό για τη νεολαία και τόνισαν ότι ζημιώνει τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία".


Συλλαλητήριο για το θέμα των Β.Α.Ε. διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα το ΠΑΜΕ.


Δηλώσεις και αντιδράσεις


Αναφερόμενος στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "η ειδική επιτροπή κάνει προσπάθεια να αποτυπώσει ποία επαγγέλματα είναι πράγματι βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ στη χώρα μας είναι περισσότερα σε σχέση με άλλες χώρες".
Δηλώσεις για τη νέα λίστα των Β.Α.Ε. έκανε η πολιτική εκπρόσωπος απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας ότι: "Η λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά δεν πρέπει να στηρίζεται σε ένα σαθρό πόρισμα, αλλά σε τεκμηριωμένη επιστημονική ανάλυση και κοινωνικό διάλογο". Σε άλλα σημεία των δηλώσεών της η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο στον εκσυγχρονισμό της λίστας αυτής, αλλά εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μονομερή απόφαση και στη μη επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση". Ζήτησε επίσης προστασία των "παλιών εργαζομένων" από τον κίνδυνο των απολύσεων, λόγω της εφαρμογής της νέας λίστας και κάλεσε την κ. Πετραλιά να αρχίσει άμεσα διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να συζητηθεί η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας



* Στις 12 π.μ. συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με θέμα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας.
* Στη 1 μ.μ. ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για θέματα αγοράς.
* Στη 1 μ.μ. ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Χαριλάου Τρικούπη για το οικογενειακό εισόδημα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό
* Στη 1 μ.μ. θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στη Βουλή για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τα ζητήματα της αναθεώρησης του Συντάγματος.
* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στις 3 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου



Η νέα επίθεση Τατούλη κατά της κυβέρνησης, οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει και τη ΔΕΘ το σχέδιο της κυβέρνησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και τα γκάλοπ, που αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης ως προς και τα δύο μεγάλα κόμματα, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στους φτωχούς οι "παγωμένοι" λογαριασμοί των Τραπεζών. Την τολμηρή πρόταση Μανώλη εξετάζει θετικά η κυβέρνηση".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Πισίνα - τάφος για πατέρα και τα δύο παιδιά του. Οικογενειακή τραγωδία σε βίλα της Βάρης".
* Η ΑΥΓΗ: "Εξουσία, μπίζνες, πλουτισμός. Σε κλοιό καταγγελιών υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στήνουν σκηνικό αποστασίας ενώ ο Τατούλης προκαλεί από μόνος του την διαγραφή του. Ισχυρά παράκεντρα εξουσίας συνδεδεμένα με τους Αμερικανούς αναζητούν εναγωνίως αποστάσεις για να ρίξουν τον Καραμανλή".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Τα 221 βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που "καταργούνται". Ολόκληρος ο κατάλογος".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "5 μέτωπα ανοιχτά εν όψει ΔΕΘ. Η κοινωνία περιμένει τις κινήσεις Καραμανλή για έξοδο από την κρίση".
* ΕΘΝΟΣ: "Ρουκέτες στην αυλή του Μαξίμου. Μουρμούρα στο παρασκήνιο και αμήχανες αντιδράσεις στις τάξεις των 152 βουλευτών της ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μόνο για ναρκωτικά υπάρχουν φυλακισμένοι; Περίεργη μονομέρεια στα δημοσιεύματα για τις φυλακές".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβα" στην καρδιά του Μαξίμου. Ή να παραιτηθεί ο Ρουσόπουλος ή να τον "παραιτήσει" ο πρωθυπουργός".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φρενοκομείο "Η Ωραία Ελλάς". Στα άκρα η πολιτική οξύτητα αποπροσανατολίζει από τα ουσιώδη. Σκάνδαλα και συγκρούσεις προοιωνίζονται ραγδαίες εξελίξεις".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χτύπημα κορυφής. Ο Τατούλης ρίχνει το γάντι στον Καραμανλή".
* ΕΣΤΙΑ: "Νέες αδικίες με τους φόρους. Παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στα όρια το Μαξίμου, στα άκρα το
ΠΑΣΟΚ Βαρύ κλίμα για Βουλγαράκη".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Βαρέα- Ανθυγιεινά τεσσάρων ταχυτήτων. Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων παρέλαβε η κυβέρνηση".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Γαλάζιο τσουνάμι πνίγει υπουργούς. Σε δίνη σκανδάλων η κυβέρνηση".
* Η ΝΙΚΗ: "Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Δέσμευση Παπανδρέου για έξοδο της χώρας από την κρίση".
* ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γκάλοπ Metron Analysis:Οικονομία, διαφθορά, απογοήτευση, χαριστική βολή για Καραμανλή - Κυβέρνηση. Ακούει κανείς;"
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να κάνει ο λαός το βήμα απεγκλωβισμού από την κυρίαρχη πολιτική".
* Η ΧΩΡΑ: "Κόβουν -ράβουν στα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Τι λέει το πόρισμα που παραδόθηκε στην Πετραλιά".
* City Press: "Υπουργοί στο εδώλιο".
* Metropolis: "Τέλη κυκλοφορίας με βάση την κάρτα καυσαερίων".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πόσο κοστίζει η ζωή του ανθρώπου; Τραγικές οι ανεπάρκειες στα νοσοκομεία".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «"Δωρεάν" παιδεία πληρώνοντας 4,5 δισ. Βογγά η ελληνική οικογένεια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ




Διαβάστε Περισσότερα...

Wednesday!...

.






.


Διαβάστε Περισσότερα...