Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Πρωτότυπη πρόταση γάμου μέσω Google Street View!!!



Η υπηρεσία φωτογράφισης των δρόμων της Google, το Google Street View έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιπαράθεσης σε πολλές χώρες.

Όμως η υπηρεσία που παρέχει μια σειρά από φωτογραφίες από διάφορους δρόμους από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία) πρόσφατα αποτέλεσε το μέσο για την πιο πρωτότυπη geeky πρόταση γάμου.


Η αρχή του love story


Πριν από λίγο καιρό ο υπάλληλος της Google, Michael Weiss-Malik γνώρισε τη Leslie. Την ερωτεύτηκε παράφορα και της ζήτησε να τον παντρευτεί σε μία σεμνή βραδιά με κρασί στο σπίτι. Η κοπέλα απάντησε «ΝΑΙ». Ο νεαρός, από τη χαρά του θέλησε να «φωνάξει» την αγάπη του για την Leslie σε όλο τον κόσμο κι έτσι όταν η Google σχεδίασε τη φωτογράφιση του δρόμου για το Google Street Views έξω από τα γραφεία της Google, ο Michael έγραψε ένα πανό και στήθηκε μαζί με άλλους να περιμένει τη φωτογράφιση.
Το αυτοκίνητο που πραγματοποιεί τις λήψεις πέρασε μπροστά από το δρόμο και τράβηξε στιγμιότυπα, μεταξύ αυτών και τον Michael να κρατάει το πανό.


Στα όρια του μάρκετινγκ


Βέβαια ο Michael από τότε μάλλον παρατράβηξε το σχοινί γιατί, όχι μόνο έδωσε υπερβολική δημοσιότητα στο θέμα αλλά δημιούργησε και ένα site, το marrymeleslie.com όπου ζητά από ανθρώπους να σχολιάσουν την πράξη του ενώ έχει και δημοψήφισμα για το αν πρέπει να τον παντρευτεί η Leslie.
Και ενώ όλο αυτό φαινόταν πολύ ρομαντικό στην αρχή, έχει αρχίσει και φαντάζει σαν ένα μεγάλο τηλεπικοινωνιακό τρικ για την προώθηση του Google Street View που έχει πολλούς αντιπάλους καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις καταπατά την ιδιωτικότητα των χρηστών. Λέτε η Leslie να εκνευριστεί από την τόση δημοσιότητα ή θα θελήσει κι αυτή να ζήσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν;