Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Το μήνυμα ελήφθη, λένε και ξαναλένε... Ποιό είναι το μήνυμα, όμως, δε λένε!!!...


Από το βράδυ της Κυριακής, όλοι της Ν.Δ, από τον πρώτο (Κ. Καραμανλή) μέχρι και τον τελευταίο εναπομείνατα (;;;) ψηφοφόρο, λένε και ξαναλένε ότι, "το μήνυμα ελήφθη"!!!...

Τίιιιι;;;

"Το μήνυμα ελήφθη"!!!...

Το ποιόοοο;;;

"Το μήνυμα"...

Ποιό είναι το μήνυμα, όμως, δε λένε!!!...

Ποιό, μπορεί να είναι, άραγε, αυτό το περίφημο μήνυμα που, τάχα, ελήφθη, αλλά το κρατάνε μυστικό και δεν το λένε;;;;..............




Μήπως είναι να συνεχίσουν και να εντείνουν το έργο τους, όπως κάποιοι ισχυρίζονται;;;

Μήπως είναι να αγκαλιάσουν τον κόσμο, που λένε κάποιοι άλλοι;;;

Μήπως είναι να προβάλλουν το έργο τους για να το μάθει ο κόσμος που δεν το ξέρει, που σημειώνουν μερικοί;;;


Μήπως, όμως, από τη ηδονή της 5ετούς εξουσίας έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε τα αυτονόητα;;;

Μήπως το νέκταρ της 5ετούς εξουσίας τους έχει μεθύσει και ζουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο;;;

Ή μήπως, ακόμη και σήμερα, δεν έχουν συνέλθει (και θα αργήσουν κατα πως φαίνεται) από το δυνατό "ταμπάνι" που έφαγαν στις Ευρωεκλογές και δεν μπορούν να το ξεπεράσουν, οπότε λένε ότι τους κατέβει, απλά και μόνο για να πουν κάτι, γιατι κάτι πρέπει να πουν;;;


Μήπως, όμως, κάπου, ανάμεσα σε όλα τα προηγούμενα ενδεχόμενα, βλέπουν τη βαριά ήττα που πλησιάζει στις Εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και να γίνουν και το παίζουν "κινέζοι" λέγοντας "α ρα τα κου ρά τα", που λέει ο λαός μας, απλά και μόνο περιμένοντας το τέλος που έρχεται και το μόνο που, πλέον, τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους επιβίωση και "ας πάει και το παλιάμπελο", η χώρα δηλαδή και ο λαός;;;

Όπως και να 'χει, ό,τι και αν συμβαίνει, που βεβαίως επιδεινώνει τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει, επιδεινώνει ταυτόχρονα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η χώρα και οι πολίτες και αυτό έχει σημασία!

Γιατι, οι πολιτικοί ας κόψουν το σβέρκο τους, η κατρακύλα της χώρας και η δυστυχία των πολιτών πρέπει να σταματήσει άμεσα!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

"Ταμπάνι" και στη Μεσσηνία για τη Ν.Δ...

Μπορεί η Ν.Δ να διατηρήθηκε στην πρώτη θέση στη Μεσσηνία αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι και στον παραδοσιακό "γαλάζιο" Νομό μας, το Κυβερνών κόμμα έφαγε μεγάλο "ταμπάνι", χαστούκι, κατραπακιά, όπως θέλετε πείτε το, αφού έχασε περίπου 12% ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε περίπου 3%...

Επειδή από το βράδυ των Ευρωεκλογών έχουμε ακούσει, διαβάσει και δει, διάφορες δηλώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα στη Μεσσηνία,

τονίζουμε πως,

το "ταμπάνι" της Ν.Δ στο Νομό μας παίρνει μεγαλύτερες ακόμη διαστάσεις αν συνυπολογίσει κανείς ότι η Μεσσηνία έχει 3, τουλάχιστον, Μέλη στην Κυβέρνηση!

Τον κ. Σαμαρά, την κα Καλαντζάκου και τον κ. Παυλόπουλο!!!

Και γράφουμε, τουλάχιστον, γιατί και άλλοι Υπουργοί και Υφυπουργοί έλκουν την καταγωγή τους ή έχουν στενούς συγγενικούς δεσμούς με τη Μεσσηνία...

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί και το ότι η Ν.Δ στη Μεσσηνία έχει τους 4 από τους 5 βουλευτές του Νομού, που σημαίνει και δείχνει πολλά, για το αποτέλεσμα, δηλαδή ότι ενώ, υποτίθεται, πως έπαιζε μπάλα, με περισσότερους και "ισχυρότερους" παίχτες, η ομάδα "έχασε", από τον έναν και μοναδικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον Δημήτρη Κουσελά!!!

Και μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει το "έχασε" που γράφουμε, αφού η Ν.Δ κράτησε την πρώτη θέση, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό που σημειώνουμε και στην αρχή, ότι δηλαδή η Ν.Δ έχασε περίπου 12% ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε περίπου 3%...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...........



















Περιφέρεια Μεσσηνίας

Ενσωμάτωση Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά
488/488 /100.00% 206,579 98,436 / 47.65% 96,079 1,356/ 1.38% 1,001 / 1.02 %

Κόμμα Αποτελέσματα 2009 Αποτελέσματα 2004
Ποσοστό Ψήφοι Ποσοστό Ψήφοι
Νέα Δημοκρατία 40.60 % 39,005 51.23 % 55,178
ΠΑ.ΣΟ.Κ 32.49 % 31,213 30.10 % 32,422
Κ.Κ.Ε. 7.14 % 6,859 7.51 % 8,093
ΛΑ.Ο.Σ 6.67 % 6,406 3.55 % 3,819
ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4.18 % 4,018 3.58 % 3,855
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2.61 % 2,506 0.38 % 407
Κόμμα Ελλ Κυνηγών 1.74 % 1,675
Δ Βεργής ΕΛΛ ΟΙΚΟΛ 0.77 % 736 0.39 % 419
Πα. Μ. Μέ. 0.55 % 532
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 0.52 % 498
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 0.51 % 493
Δράση 0.51 % 492
Οικολόγοι Ελλάδας 0.48 % 461
Ενωση Κεντρώων 0.27 % 256 0.44 % 472
Μ-Λ ΚΚΕ 0.19 % 179 0.29 % 308
Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας 0.15 % 142
Κοινωνία 0.11 % 105
Α.Σ.Κ.Ε. 0.09 % 88 0.13 % 142
ΕΕΚ Τροτσκιστές 0.09 % 85
φιλελεύθερη συμμαχία 0.08 % 73
Κόμμα Φιλελευθέρων 0.07 % 68
Ελληνική Ενότητα 0.07 % 64
Ουράνιο Τόξο 0.04 % 42 0.05 % 49
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0.04 % 40 0.06 % 70
Κόμμα Νέων 0.04 % 40
Λ.ε.υ.κ.ό 2
ΠΑ.ΝΑ.Κ 1







Διαβάστε Περισσότερα...

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για τις Ευρωεκλογές...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ...




Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν μας ικανοποιεί. Είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να μας στείλουν το μήνυμά τους. Κυρίως με αποχή.



Όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ευρύτερη σημασία. Το ποσοστό της αποχής είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Και το ποσοστό αυτό εκφράζει το κεντρικό μήνυμα των Ευρωεκλογών. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.



Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες απαιτούν κυρίως ένα πράγμα: Την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το κεντρικό καθήκον της Κυβέρνησης.



Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που μας ψήφισαν. Ευχαριστώ και εκείνους που είναι ψυχικά δεμένοι μαζί μας, έστω κι αν προσωρινά επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν διά της αποχής.



Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν από εμάς μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Απογοητεύονται, διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.



Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Χώρας.



Αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα αυτή. Την ίδια ώρα όμως που οι ψηφοφόροι επικρίνουν συγκεκριμένες αδυναμίες μας, γνωρίζουν ότι, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων της Χώρας, πορευόμαστε με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα. Με υπευθυνότητα χειριζόμαστε τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της.



Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον του Τόπου. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μου αυτή. Η οικονομική πολιτική μας, με το ξεκάθαρο σχέδιό της, έχει σαφείς στόχους:

- Να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης.

- Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών.

- Να βάλει τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Τόπου.



Αυτή η πρόκληση ίσχυε πριν τις Ευρωεκλογές. Ισχύει και μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα. Το μέλλον του Τόπου είναι πάνω απ’ όλα.



Σε κρίσιμες συγκυρίες, η ανευθυνότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Όπως οι υποσχέσεις που μοιράζουν στους πάντες τα πάντα. Κυρίως, όμως, η ανυπαρξία διαμορφωμένου και συγκροτημένου οικονομικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα αυτά, δυστυχώς, που χαρακτηρίζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση.



Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η πολιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αυτή η επιλογή άλλωστε είναι η μόνη που μπορεί να θωρακίσει την οικονομία της Χώρας, αλλά και να καταστήσει πιο αξιόπιστο το χώρο της πολιτικής, οδηγώντας τη Χώρα σταθερά στο μέλλον που της αξίζει.

- Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.

- Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

- Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


“Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Φωνή δυνατή.

Φωνή καθαρή.

Φωνή αποφασιστική.

Ο λαός μίλησε και η νίκη μας είναι μεγάλη.

Η διαμαρτυρία του λαού, η οργή του, η αγανάκτησή του, έγινε δίψα για μια νέα αρχή.

Ελπίδα για ένα νέο αύριο για την Ελλάδα που θέλουμε, για την Ελλάδα που αξίζουμε.

Την ελπίδα αυτή την εναποθέτει σήμερα στο Κίνημά μας.

Το Κίνημά μας, που ανέτρεψε δεδομένα.

Νίκησε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας το πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Μια κρίση πολιτική, οικονομική, θεσμική και ηθική.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, με την ψήφο τους απαιτούν ριζική αλλαγή στον τόπο μας.

Προσμένουν σήμερα από το ΠΑΣΟΚ, να συγκρουστούμε αποφασιστικά, και το κάνουμε και θα το κάνουμε, με τα χρόνια προβλήματα που θέριεψαν με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Την αδιαφάνεια, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία, την αυθαιρεσία της εξουσίας, το δίκιο του ισχυρού, την πελατειακή διαχείριση του πλούτου του Έλληνα, του Ελληνικού λαού, την ανισότητα και την κοινωνική αναλγησία.

Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα αναγνωρίζουν οι πολίτες μας και πάλι τις διαχρονικές μας αξίες.

Διότι με αυτές κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού στις Ευρωεκλογές.

Με τις αξίες μας:

Την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τον σεβασμό προς τον πολίτη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την κοινωνική λογοδοσία, τη δημοκρατική διαβούλευση, την ισχυρή μας παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, τη βούλησή μας να συγκρουστούμε με συμφέροντα κάποιων λίγων και ισχυρών, με την αδικία, την ατιμωρησία, την ανομία, για να εγγυηθούμε μια ευνομούμενη πολιτεία, ένα κράτος Δικαίου.

Είναι αυτές οι αξίες που κέρδισαν σήμερα.

Και υπηρετώντας αυτές τις αξίες, θα μας δώσει ο Ελληνικός λαός την εμπιστοσύνη του.

Την εμπιστοσύνη του να κυβερνήσουμε αύριο την Ελλάδα, για να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα με παρουσία και φωνή στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Μια Ελλάδα που νοιάζεται για τον αδύναμο και διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων.

Μια Ελλάδα που πιστεύει στην πράσινη ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας, ποιοτικές θέσεις εργασίας για όλους, προστατεύει το περιβάλλον.

Μια Ελλάδα που επενδύει στην παιδεία, στον άνθρωπο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προκαταλήψεις.

Μια Ελλάδα με ένα ευνομούμενο κράτος, που υπηρετεί τον πολίτη, που τον σέβεται, τον προστατεύει, τον στηρίζει.

Με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή.

Θέλω αυτή τη στιγμή, τη στιγμή της νίκης, να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Και όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους που δούλεψαν εθελοντικά για να πετύχουμε το στόχο μας.

Σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς αλλαγής πολιτικών συσχετισμών.

Είναι ανατροπή.

Ανατροπή, μέσα από τη συστηματική, υπεύθυνη, πολιτική μας παρουσία μηνών, όχι ημερών.

Και κάναμε μια νέα αρχή για την πατρίδα μας.

Όλα αρχίζουν σήμερα.

Μέχρι σήμερα παλέψαμε για την ψήφο του Έλληνα και μας την εμπιστεύτηκε. Από σήμερα παλεύουμε για την καρδιά και την ψυχή του, για την εμπιστοσύνη του.

Συνεχίζουμε ακούραστα.

Ξέρω τη χαρά σας και τη μοιράζομαι μαζί σας.

Δεν είναι, όμως, ώρα για θριαμβολογίες.

Μακριά από εμάς κάθε ίχνος αλαζονείας.

Είναι ώρα να μοιραστείτε τη χαρά σας με τους γείτονές σας, με τους συναδέλφους σας, με τους συμφοιτητές σας, με τους συμπολίτες σας που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή και που απείχαν από τις εκλογές.

Να μοιραστούμε μαζί τους τη χαρά μας και να τους πούμε ότι και αυτούς τους χρειαζόμαστε. Τους χρειαζόμαστε και χρειαζόμαστε να τους ακούσουμε.

Διότι σήμερα δεν υπάρχουν πολίτες νικητές και πολίτες ηττημένοι.

Υπάρχουν πολιτικές που ηττήθηκαν, πολιτικές, που πρέπει, και θα ανατραπούν.

Υπάρχουν πολιτικές και αξίες που κέρδισαν.

Αξίες, που πρέπει να γίνουν πολιτική πράξη για ένα ευνομούμενο κράτος, για μια Ελλάδα που μας κάνει όλους περήφανους.

Ψηφίζοντας σήμερα για την Ευρώπη, αποφασίσαμε για την Ελλάδα.

Η νίκη μας, η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγει το δρόμο της μεγάλης αλλαγής, της αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η καταδίκη της νεοσυντηρητικής ιδεολογίας και πρακτικής είναι πια γεγονός. Εδώ και καιρό, το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές για να λυτρωθεί ο τόπος από πολιτικές που μας βουλιάζουν και μας προσβάλλουν όλους.

Σήμερα, αυτό το αίτημα γίνεται λαϊκή απαίτηση.

Είναι μήνυμα της κάλπης των Ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί άλλο να εμποδίζει τους Έλληνες πολίτες από το ν’ αλλάξουν πορεία.

Οι εκλογές αποτελούν πάντα το μεγαλύτερο δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Και σήμερα, έχουμε τη χαρά μιας νέας αρχής και ελπίδας.

Έχουμε πρώτιστα, όμως, τεράστιο χρέος και ευθύνη απέναντι στον τόπο.

Στόχος μου, στόχος μας, δεν είναι μια άλλη κυβέρνηση, ένα άλλο κόμμα στην κυβέρνηση, αλλά μια ριζική αλλαγή πολιτικής στον τόπο.

Και σ’ αυτή την ευθύνη θ’ ανταποκριθούμε.

Αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα, όπου όλοι είμαστε ίδιοι. Αποδείξαμε ότι σήμερα εκφράζουμε το νέο, το προοδευτικό και την ελπίδα. Ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το γενικό καλό.

Με τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, με τις πολιτικές που εξαγγείλαμε.

Θα πορευθούμε στο λαό με σημαία μας την αλήθεια, την επίγνωση των δυσκολιών και το σχέδιο ανασύνταξης και σωτηρίας της χώρας μας.

Θα δώσουμε τη μάχη μαζί για να φέρουμε στην πατρίδα μας μια πραγματική άνοιξη και στο λαό μας ευημερία και ασφάλεια.

Η νίκη μας σήμερα φέρνει πολύ πιο κοντά την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Φέρνει πολύ πιο κοντά την κοινοβουλευτική μας αυτοδυναμία.

Από αύριο το πρωί σηκώνουμε τα μανίκια μας, συνεχίζουμε τη δουλειά με το λαό για το λαό, για την πατρίδα”.





ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

"Εκ μέρους του ΚΚΕ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους και εκείνες, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, που συστρατεύτηκαν μαζί μας σε αυτή τη σκληρή μάχη, εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν το ΚΚΕ. Τους θυμίζουμε την υπόσχεσή μας να ανταποκριθούμε, από αύριο κιόλας, όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν αλλά και απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους που σε συνθήκες κρίσης αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τα οποία από την άλλη μέρα, από τη Δευτέρα, θα είναι ακόμα οξύτερα.

Οι φετινές εκλογές, όπως και το προβλέπαμε σε ένα βαθμό αλλά το απέδειξαν και τα αποτελέσματα, προσεγγίζουν πάρα πολύ τις εθνικές εκλογές, χωρίς βεβαίως και να θέλουμε να τις ταυτίσουμε πλήρως μαζί τους. Ωστόσο έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004, έγιναν τρεις - τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Το σχέδιο το οποίο είχε εκπονηθεί από τις εθνικές εκλογές του 2007, πριν και αμέσως μετά και ξετυλίχθηκε ακόμα πιο φανερά πριν τις ευρωεκλογές, να επιβληθεί ένα είδος περιθωριοποίησης του ΚΚΕ και κυρίως να εκτοπιστούμε από την τρίτη θέση, αξιοποιώντας ή και βοηθώντας κατά περίσταση αναχώματα, αυτό το σχέδιο δεν πέρασε εξολοκλήρου, σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε να το αντιμετωπίσουμε και να το εξουδετερώσουμε, όχι βεβαίως πλήρως. Το ΚΚΕ, με τη στήριξη των εργαζομένων, των μελών, των φίλων, των οπαδών, των συνεργαζόμενων, αντιμετώπισε παλικαρίσια τις προβοκάτσιες και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι έχουμε αντοχή και δυναμική που δυσκολεύει τα σχέδια διαμαρτυρίας να διοχετεύονται πλήρως σε δυνάμεις ανώδυνης πολιτικής παρέμβασης και δράσης.

Το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ - παίρνοντας όλα τα δεδομένα και αφού βεβαίως διαμορφωθεί ως το τέλος - το εκτιμάμε ότι είναι θετικό, ακριβώς παίρνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά των σημερινών εκλογών και τις ειδικές συνθήκες και την όποια επίδραση είχε η αντικομμουνιστική προβοκάτσια. Δεν εφησυχάζουμε, καθώς το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Θεωρούμε ότι στόχος του συστήματος είναι να ανακόψει όχι μόνο τη δυναμική του ΚΚΕ, αλλά κυρίως τη δυναμική του ίδιου του κινήματος, την αναγέννησή του στο άμεσο μέλλον. Είμαστε σε θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και ένα μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού, να χαλάσει αυτά τα αντιλαϊκά και επικίνδυνα σχέδια. Οι δυνάμεις της δικομματικής εναλλαγής, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα του πώς διαμορφώθηκαν μεταξύ τους τα ποσοστά, παραμένουν σχετικά ψηλές σε συνθήκες κρίσης, πράγμα το οποίο εμείς ως ένα βαθμό το είχαμε αναδείξει και το προβλέπαμε. Δεν είναι τόσο εύκολη η πλήρης ανατροπή της δικομματικής εναλλαγής, σε συνθήκες που το κίνημα δεν έχει δείξει ακόμα τη δύναμη και τα δόντια του. Όμως η σταθερότητα της δικομματικής εναλλαγής και η εμβέλειά της δεν μπορεί να εξαχθεί μόνο από τα ποσοστά των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται και από το μεγάλο ποσοστό της πρωτοφανέρωτης για τα ελληνικά δεδομένα αποχής, που σε ένα μεγάλο μέρος έχει υπόβαθρο τη διαμαρτυρία απέναντι στην πολιτική της ΝΔ αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή η σταθερότητα που δείχνει το δικομματικό σύστημα της εναλλαγής δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και επομένως υπάρχουν περιθώρια, εφόσον συντρέξουν και οι προϋποθέσεις, ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, αυτή η εναλλαγή μπορεί να δεχτεί σοβαρά πλήγματα στην πορεία. Το συμπέρασμα όμως που βγαίνει είναι το εξής: Όχι μόνο δεν χρειάζεται η αποχή, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δράση. Η αποχή, όσο και αν λένε και οι δυο ότι τους προβληματίζει, δεν πρόκειται να τους βάλει μυαλό, δεν πρόκειται να τους αλλάξει την πολιτική.

Αντίθετα, θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν με το δικό τους τρόπο ο καθένας, για να εμποδίσουν με την περισσότερη μαζική συμμετοχή του λαού, να δεχθούν νέο πλήγμα και σε ψήφους στις εθνικές εκλογές και κυρίως στη δράση μέσα στο κίνημα.

Η αποχή για μας, χωρίς να υποτιμάμε το πολιτικό της υπόβαθρο ως τάση και ως επιλογή, εμποδίζει πριν απ’ όλα την ανάκαμψη και την αναγέννηση του κινήματος που σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Το ΚΚΕ παραμένει εκείνη η δύναμη που είναι σε θέση να συμβάλει στην αναγέννηση και στην ανασύνταξη του κινήματος, είναι η δύναμη εκείνη που μπορεί να δώσει ουσιαστικό πλήγμα, μαζί βεβαίως με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία, να δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στον εθνικισμό, στο ρατσισμό, στον αντικομμουνισμό, φαινόμενα τα οποία μπορούν να βρουν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μία έξαρση και στο βαθμό που ο λαός δεν χρησιμοποίησε και τα δικά του όπλα.

Το ΚΚΕ θα παραμείνει αδιάλλακτο και σε ένα τέτοιο κίνδυνο, κίνδυνος ο οποίος ενυπάρχει και σε συνθήκες κρίσης και σε συνθήκες που η επίθεση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων είναι καταιγιστική και που οπωσδήποτε θα θελήσουν ορισμένοι να χρησιμοποιήσουν και τον εθνικισμό και τον ρατσισμό για να πλήξουν το λαϊκό κίνημα. Ο κίνδυνος του εθνικισμού και του ρατσισμού είναι υπαρκτός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας κίνδυνος που δεν είναι αντιμετωπίσιμος και αμετάκλητος. Και επιμένουμε σε αυτό: Περισσότερη δράση, περισσότερη συσπείρωση, όχι αποχή.

Η αποχή για μας είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την κάλπη. Αν θέλετε αυτό είναι μία πλευρά. Πάνω απ’ όλα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην μετατραπεί σε μία στάση αποχής εκεί που χρειάζεται η περισσότερη οργάνωση και η περισσότερη μαχητικότητα. Στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στα γραφεία, στις επιχειρήσεις, στους δρόμους, στον αγώνα όλων των εργαζομένων, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, στους χώρους μόρφωσης, μάθησης και δουλειάς της νεολαίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ακάθεκτοι κυριολεκτικά και από τη Δευτέρα θα είμαστε όπως είπαμε πολύ έγκαιρα σταθεροί και πιστοί στο ραντεβού μας με τον αγωνιζόμενο λαό".




Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων στην Επικράτεια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια πρόγευση για το αποτέλεσμα. Έχουμε βέβαια μόλις το 10% των αποτελεσμάτων. Έχω την αίσθηση ότι θα χρειαστεί καλή γνώση της άλγεβρας από όλους μας, μετά από δύο ώρες. Πιστεύω ότι καθένας μας μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Ο ΛΑ.Ο.Σ στους περισσότερους νομούς της χώρας, είναι τρίτος. Τα αποτελέσματα που πήρα πριν από 5 λεπτά, σε 27 νομούς το επιβεβαιώνουν. Μεγάλα ποσοστά σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη, ευθύνη την οποία καλούμαστε να την επιδείξουμε, και καλώ όλα τα στελέχη του κόμματος, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και ευρωβουλευτές μας πλέον να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα».





ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που τίμησαν με την επιλογή τους τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους χιλιάδες αριστερούς και αριστερές που δούλεψαν σε αυτές τις εκλογές, σε όλη την Ελλάδα για την ενίσχυση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς.



Στις προηγούμενες εκλογές είπαμε ότι η επιλογή των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δοκιμή. Όσα ακολούθησαν, από τότε μέχρι σήμερα, ήταν για εμάς μια δοκιμασία.



Δοκιμαστήκαμε στον πειρασμό να στρογγυλέψουμε τα λόγια μας και τις επιλογές μας για να τους χωρέσουμε όλους και ακόμα περισσότερους.



Δοκιμαστήκαμε σε δύσκολές αποφάσεις που μπορεί και να απομάκρυναν πολλούς.



Δοκιμαστήκαμε σε κοινωνικά μέτωπα και συγκρούσεις που ήθελαν τόλμη και γενναιότητα.



Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στον κόσμο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά ούτε και στους δικούς μας στόχους.



Σε όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε πολλές φορές κόντρα στον καιρό και κόντρα στα κύματα. Δεν μετανιώνουμε γι’ αυτό. Δώσαμε, όμως, και σκληρές μάχες ενάντια στις δικές μας αδυναμίες και πολλές φορές δεν τις υπερβήκαμε.



Είναι η στιγμή, με ανοιχτή συζήτηση και με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, να δούμε πώς θα υπερβούμε τις αδυναμίες αυτές.



Είναι η στιγμή να αποτιμήσουμε τις ευθύνες του καθενός και της καθεμιάς από εμάς και να πάρουμε αποφάσεις για να συνεχίσουμε προς τα εμπρός.



Δεν χάνουμε την ελπίδα μας.



Η εκλογική ήττα της κυβέρνησης και τα συνολικά χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού δημιουργούν ακόμα τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.



Αρκεί οι δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας να καταφέρουν να συντονίσουν τον βηματισμό τους και να συγκροτήσουν έναν νέο ισχυρό ενωτικό πόλο στα αριστερά του πολιτικού συστήματος που μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα για την έξοδο από την κρίση.



Η συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος αποτελεί αναμφίβολα μια αρνητική εξέλιξη.



Απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να είναι η καταστολή, η περιχαράκωση και η ξενοφοβία.



Η εκρηκτική αύξηση της αποχής είναι, επίσης, μια αρνητική εξέλιξη.



Επιμένουμε, όμως, να μη σταματάμε να απευθυνόμαστε και σε όλους εκείνους που συνειδητά επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.



Από αύριο κιόλας θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, ξέροντας ότι εκφράζουμε τις υπαρκτές αγωνίες και τις ανησυχίες τους. Και έχουμε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να μην συναντηθήκαμε μαζί τους στην κάλπη, αλλά θα ξανασυναντηθούμε μαζί τους σε αγώνες.



Αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Και θα είμαστε όλοι και όλες μαζί για να συνεχίσουμε το ταξίδι".



Ο Μ. Τρεμόπουλος, που εκλέγεται ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε:

"Ένας νέος πόλος, δημιουργήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και ξεκίνησε την έκφρασή του στους πολιτικούς θεσμούς με την εκλογή του πρώτου πράσινου ευρωβουλευτή. Το γεγονός ότι παρ'όλες τις οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εμπιστεύτηκε τους οικολόγους πράσινους, εγγυάται και την είσοδό τους στην ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια αύξηση 500% σε σχέση με τις εκλογές του 2007 αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια".





Διαβάστε Περισσότερα...

Τα τελικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών - Οι 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές.


Στις 4,4 μονάδες διαμορφώθηκε η (μεγάλη) διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των προχθεσινών Ευρωεκλογών...



Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ έλαβε 36,65% (1.878.765 ψήφοι), έναντι ποσοστού 32,29% (1.655.538 ψήφοι) που συγκέντρωσε η ΝΔ.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,35% (428.233 ψήφοι), ο ΛΑΟΣ με 7,15% (366.586 ψήφοι), ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,70% (240.881 ψήφοι) και οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 3,49% (178.953 ψήφοι).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο ρεκόρ του 47,37%.

Με βάση τα ανωτέρω αποτελέσματα, από 8 ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία από 2 το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

Οι 22 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι οι εξής:

ΠΑΣΟΚ:

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Συλβάνα Ράπτη, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Σαάτσογλου- Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης.

ΝΔ:

Μαριέττα Γιαννάκου, Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Παπαστάμκος, Κώστας Πουπάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Τσουκαλάς.

ΚΚΕ:

Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Τούσσας

ΛΑΟΣ:

Νίκη Τζαβέλλα και Θανάσης Πλεύρης

ΣΥΡΙΖΑ:

Νίκος Χουντής και

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ:

Μιχάλης Τρεμόπουλος






Διαβάστε Περισσότερα...