Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Το υπουργείο θα αποφασίσει για καντίνες στη ζώνη "Natura"

Δεν θα δοθεί άδεια από το ΥΠΕΚΑ για την λειτουργία καντινών στη ζώνη "Natura", σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που υπάρχει, ειπώθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας. 
Ο πρόεδρος της επιτροπής.............................................. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι περιμένουν την έγγραφη απάντηση του ΥΠΕΚΑ, σημειώνοντας ότι αναμένουν να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για κάθε μέρος της ζώνης "Natura" και διευκρινίζοντας ότι αφορά τις καντίνες και όχι την χρήση αιγιαλού για ξαπλώστρες. 

Οπως ειπώθηκε, πιθανότατα οι απαγορεύσεις να αφορούν τον βασικό πυρήνα της ζώνης "Natura", ο οποίος οριοθετείται μεταξύ των ποταμών Αρκαδικού και Νέδας και όχι ολόκληρη την ζώνη. 
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι χθες η Οικονομική Επιτροπή δεν προχώρησε στην προκήρυξη παραχώρησης αιγιαλού για την λειτουργία καντινών σε όλη τη ζώνη "Νatura", δηλαδή σε όλο το μήκος παραλιών από το λιμάνι της Κυπαρισσίας και βόρεια μέχρι τα όρια του δήμου με την Ηλεία, αφού αν και έχει ζητηθεί άδεια από το ΥΠΕΚΑ αυτή ακόμη δεν έχει φτάσει στο δήμο. 

Οπως τονίστηκε στην συνεδρίαση πάντως, φέτος ισχύουν κάποια νέα δεδομένα σχετικά με τις καντίνες, αφού πλέον η μίσθωση θα είναι για ένα χρόνο, ενώ πριν γίνουν οι προκηρύξεις του διαγωνισμού οι όροι θα πρέπει να εγκριθούν από την ΚΕΔ. 

Με βάση τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού οι θέσεις που θα προκηρυχθούν για την λειτουργία καντινών είναι: Στην παραλία Βλάχου σε έκταση 150 τ.μ. με κατώτερη τιμή τα 400 ευρώ, στην περιοχή Γιαννίτσαινα επίσης 150 τ.μ. με κατώτερη τιμή τα 300 ευρώ, στην περιοχή Μάτι 500 τ.μ. με κατώτερη τιμή 5.000 ευρώ, στο Βρωμονέρι 500 τ.μ. με κατώτερη τιμή 4.000 ευρώ, στη νότια πλευρά του Λαγκούβαρδου 500 τ.μ. με κατώτερη τιμή 5.000 ευρώ, όπως και για την μεσαία θέση στο Λαγκούβαρδο, ενώ για την βορινή πλευρά κατώτερη τιμή ορίστηκαν τα 1.000 ευρώ και στο Στόμιο για 500 τ.μ. με κατώτερη τιμή τα 5.000 ευρώ. 

 Ακόμη εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού ώστε να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες που αφορά μια μόνο θέση στην παραλία Αϊ - Λαγούδη, με κατώτερη τιμή τα 500 ευρώ. 

Τέλος εγκρίθηκαν οι όροι πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση παραλίας για θαλάσσια σπορ, για δύο θέσεις στον Λαγκούβαρδο και στο Μάτι, με την κατώτερη τιμή να ορίζεται και στις δύο περιπτώσεις στα 1.000 ευρώ. 

 Ολοι οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουνίου στις 9 το πρωί. Οπως τονίστηκε, αν έρθει η έγκριση του ΥΠΕΚΑ και για τις υπόλοιπες θέσεις (που βρίσκονται εντός της ζώνης "Natura"), αμέσως θα συνεδριάσει η επιτροπή για να εγκριθούν οι όροι του διαγωνισμού και για τις θέσεις αυτές. 

 Από την Οικονομική Επιτροπή επίσης έγινε ο καθορισμός των όρων του επαναληπτικού τακτικού διαγωνισμού για την ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων σε Αετό, Αυλώνα, Τριπύλα και καθαρισμού της λαϊκής αγοράς Κοπανακίου. 
Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 Ιουνίου και πλέον θα είναι 6μηνης διάρκειας από 8 που ήταν ο προηγούμενος, με λήξη στο τέλος Δεκεμβρίου και αντίστοιχη μείωση του τιμήματος που πλέον καθορίζεται στα 97.500 ευρώ. 


 Kώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...