Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Πες μου γιατί...

.
.
.
.
.







.
.
.
.
.








Διαβάστε Περισσότερα...

Friday Night Out!!!...

.
.




.
.






Διαβάστε Περισσότερα...

Αναδάσωση στον Ταΰγετο


Συνεργασία όλων για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές προ 2 ετών - Κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την αναδάσωση του Ταϋγέτου και τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέθεσε χθες το μεσημέρι ο νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, στο γραφείο του.

Παρόντες ήταν ο αντινομάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο δασάρχης Καλαμάτας, κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Ταϋγέτου», κ. Γιώργος Τσούγκλερης.

Ο κ. Δράκος ανέφερε:.............


«Θέλω να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα αναδάσωσης του Ταϋγέτου της ΝΑΜ με στόχο 600.000 δένδρα από τα φυτώρια της Δράμας Νευροκοπίου. Το πρώτο βήμα θα είναι με τη συνεργασία του Δασαρχείου το δίμηνο Φεβρουάριος - Μάρτιος η φύτευση 30.000 δένδρων και η σπορά σε πινάκιο. Η όλη προσπάθεια θα ξεκινήσει το Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου. Το δεύτερο βήμα θα είναι η φύτευση 300.000 δένδρων και η ολοκλήρωση του προγράμματος του προγραμματισμού τον ερχόμενου χειμώνα. Επίσης το 90% των δένδρων θα είναι η μαύρη πεύκη και το υπόλοιπο 10% φιλύρα, κέδρος Λιβάνου και διάφορα άλλα ενδημικά είδη». Στη συνέχεια ο δασάρχης Καλαμάτας, κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, ανέφερε: «Μετά τις πυρκαγιές του 2007 έγινε γρήγορα μελέτη αναδάσωσης και το όλο κόστος τότε ανερχόταν στο 1.700.000 ευρώ. Δεν ξεκινήσαμε αμέσως τις ενέργειες άμεσα κι αυτό είναι μία αλήθεια. Όμως ήταν μία περιοχή ταλαιπωρημένη από τις πυρκαγιές του 1998, δεν θέλαμε να την επιβαρύνουμε και θέλαμε πρώτιστα να μας δείξει η φύση πού χρειάζεται από εμάς παρέμβαση. Έχουμε ήδη το 1.000.000 ευρώ προσφορά της Εμπορικής Τράπεζας. Ευχαριστούμε τη ΝΑΜ για τη συμβολή της. Οι τρεις φάσεις πρέπει να προχωρήσουν και ζητάμε από όλο τον κόσμο να συμβάλει κι αυτός στην προσπάθεια».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Ταΰγετου» κ. Γιώργος Τσούκλερης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς όλο τον καιρό έχουμε προβεί σε ενέργειες για την αναδάσωση Ταϋγέτου. Κάναμε αδελφοποίηση με τον Σύλλογο "Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα" που τον έχουν ιδρύσει ομογενείς στην Αμερική. Η ΝΑΜ έχει αργήσει να ενεργήσει, όμως έστω και τώρα θα συμβάλει».

Ο κ. Αναστασόπουλος τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας τα εξής: «Μετά απ' όσα ακούστηκαν αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν απολύτως σωστή η κίνηση της ΝΑΜ να συνάψει τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, η οποία ξεπέρασε δυσκολίες γραφειοκρατικές. Πληρώνει η ΝΑΜ τις ασφαλιστικές εισφορές για τους 30 εργαζομένους, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή ανοίγουν λάκκους στον Ταΰγετο, για να γίνουν οι δενδροφυτεύσεις αυτής της περιόδου. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φυτευτικής περιόδου, περί τα μέσα Μαρτίου, θα συνεχίσουν με καθαρισμούς και προετοιμασία ενόψει της νέας μεγάλης φυτευτικής περιόδου, που σύμφωνα και με την άποψη του δασάρχη επιβάλλεται να είναι το ερχόμενο φθινόπωρο. Όσον αφορά στο θέμα της αντιπυρικής προστασίας, είναι σημαντική η δουλειά που γίνεται και από άλλες προγραμματικές συμβάσεις μέσω μελετών αντιπυρικών δρόμων γύρω από τα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης και μελετών για λιμνοδεξαμενές και υδατοδεξαμενές, που εκπονούνται και καταρτίζονται οι φάκελοι, για να γίνουν αυτά τα έργα στο προσεχές διάστημα, τα οποία θα βελτιώσουν την αντιπυρική προστασία σε επίπεδο Νομού».

Ο νομάρχης, κ. Δημήτρης Δράκος, αναφέρθηκε στις συναντήσεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υφυπουργό, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον υπουργό κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και τον γενικό γραμματέα κ. Κώστα Σκιαδά. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Βασικά, τα θέματα τα οποία συζητήσαμε κι έθεσα στον υπουργό ήταν το ζήτημα των αρμοδιοτήτων του ΕΦΕΤ για τους ελέγχους, που πρέπει κυρίως να γίνονται στα τρόφιμα. Ο ΕΦΕΤ περιήλθε ως δομή πλέον και υπό τις αρμοδιότητες και την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, παίρνει τις αρμοδιότητες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Γι' αυτό εμείς διαμαρτυρόμαστε και θεωρούμε ότι δεν μπορεί ο ΕΦΕΤ με τη δομή που έχει και με τον χρόνο που θα του πάρει να εξακτινωθεί, αλλά και με το κόστος το τεράστιο, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για να οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα, αφενός να κάνει σωστά τη δουλειά, αφετέρου να παροπλίσει ήδη υφιστάμενες Υπηρεσίες και δομές, οι οποίες θαυμάσια μπορούν να αποδώσουν. Ζήτησα, λοιπόν, από τον υπουργό να ξαναδούν το θέμα και περιφερειακά να υπάρξει συνεργασία του ΕΦΕΤ με τις Υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κι επίσης μέσω των περιφερειακών Υπηρεσιών των Γενικών Γραμματειών των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι εξασθενεί η αποκέντρωση μέσα από την Αυτοδιοίκηση κι έχω πει πολλές φορές ότι, αν αυτό συνεχιστεί και με άλλα Υπουργεία, δεν θα χρειάζεται πλέον η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση! Επίσης, δεν θα χρειάζεται πλέον διοικητική μεταρρύθμιση, για την οποία μιλούν οι πάντες. Σε αυτό το θέμα, βέβαια, θα αναφερθούμε και στο Συνέδριό μας, το οποίο ανοίγει την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και που θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε λεπτομέρειες για τη θεματολογία αυτή. Επίσης έθεσα στον υπουργό τα ζητήματα της κατανομής των 500 εκατ. ευρώ και για τον ελληνικό νότο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό κι έθεσα στον υπουργό την ανάγκη οργανωμένης συνάντησης με συγκεκριμένη ατζέντα γι' αυτά τα ζητήματα που σας είπα νωρίτερα με τη διοίκηση της ΕΝΑΕ. Ένα άλλο θέμα επίσης που έθεσα είναι της Ειδικής Γραμματείας του Περιφερειακού Προγράμματος και των ειδικών προγραμμάτων για την 4η προγραμματική περίοδο, δηλαδή το πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής". Τέλος, θεωρούμε ότι συνολικά για να καλυφθούμε στην Άνω Μεσσηνία πρέπει να έχουμε 5 εκατ. ευρώ ακόμα. Δεν ξέρω πόσα θα δοθούν τελικά, πάντως τα 2 εκατ. εξ αυτών είναι έκτακτης ανάγκης και υψηλής προτεραιότητας».


Συμμετέχει ο Ορειβατικός Σύλλογος στην αναδάσωση Ταϋγέτου

Την Κυριακή 15-2-09 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας αντί της προγραμματισμένης πεζοπορίας του στο Αρτεμίσιο θα πραγματοποιήσει με άλλους Φορείς δενδροφύτευση στον Ταΰγετο, στο σημείο Σταυρωτό Δεντρί. Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να πάρουν μέρος σ' αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να αναδασωθεί το βουνό.
Ο χώρος αναχώρησης είναι τα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο και η ώρα αναχώρησης είναι 8.00 το πρωί. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο κιν. 6944 574797 ή στα γραφεία του Συλλόγου μετά τις 9.00το βράδυ (τηλ. 27210 97733).



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.


Χθες το απόγευμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.

Ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το Σώμα για την επίσκεψή του στην ΔΕΚΕ και τις συζητήσεις που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με το έργο της κατασκευής οδικού άξονα παράκαμψης των Φιλιατρών.

Στην κατά τα άλλα, σχετικά ήρεμη συνεδρίαση, σημειώθηκε μια "κόντρα", αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι η λεκτική αντιπαράθεση, όταν το Σώμα κλήθηκε να πάρει απόφαση για να δέχεται μία φορά την εβδομάδα απορριμματοφόρο άλλων Δήμων να μεταφέρει τα απορρίμματα στο σκουπιδότοπο των Φιλιατρών.
Τελικά, μετά από διαφωνίες, ελήφθη απόφαση κατά πλειοψηφία για να δέχονται τα απορρίμματα΄....

Στα άλλα θέματα.........

αποφασίστηκε η πρόσληψη εποχικού προσωπικού, ητροποποίηση του "ΘΗΣΕΑ", εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, το γνωστό και με μεγάλη συμμετοχή "Καρναβάλι των Φούληδων"...



Διαβάστε Περισσότερα...

Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας "κόντρα" στην άποψη του Δημάρχου...


Άλλο ένα δύσκολο απόγευμα πέρασε προχθές ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας αφού το Δημοτικό Συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία (12-4) έκανε δεκτό αίτημα δημοτικών υπαλλήλων για άρση της αδικίας σε βάρος τους που με «πλάγιο τρόπο», χωρίς ενημέρωση και συζήτηση, είχε «περάσει» από το Δ.Σ. ο κ. Σαμπαζιώτης τον Απρίλιο του 2008 σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας!...


Διαβάστε τί έγινε στη συζήτηση του θέματος..........



Τότε, το θέμα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και στο φάκελο των θεμάτων ήταν η τροποποίηση για πρόβλεψη νέων οργανικών θέσεων. Κάτι που συζητήθηκε διεξοδικά και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για τις νέες θέσεις.

Ωστόσο, σε κάποια στιγμή, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε και σε κάποια εγκύκλιο του 2007 σχετικά με τις κρίσεις για προϊσταμένους και διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου και τίποτα παραπάνω και περισσότερο και χωρίς να γίνει καμία απολύτως συζήτηση επί αυτού «πέρασε» στην απόφαση τροποποίησης και αυτό, που έλεγε ότι στις κρίσεις προηγούνται οι ΠΕ, μετά οι ΤΕ και μετά οι ΔΕ, αλλάζοντας την μέχρι τότε ισχύουσα πρόβλεψη του ΟΕΥ που ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα «ή ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ».

Με λίγα λόγια, με την αλλαγή αυτή κάποιος που ήταν ΤΕ ή και ΔΕ υπάλληλος με 30 χρόνια υπηρεσίας και την ανάλογη και αντίστοιχη εμπειρία, στις κρίσεις ερχόταν σε δεύτερη μοίρα από ένα ΠΕ υπάλληλο με ελάχιστα χρόνια υπηρεσίας.

Τέσσερις υπάλληλοι του Δήμου με 25 και πλέον χρόνια υπηρεσίας αντέδρασαν και με αίτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση με τη συγκεκριμένη διάταξη και να επανέλθει η μέχρι πρότινος ισχύουσα διάταξη θεωρώντας (και δικαίως) ότι αδικούνται και ηθικά και υπηρεσιακά…

Στη συνεδρίαση ο κ. Σαμπαζιώτης επέμεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων και μάλιστα σε κάποια στιγμή της τοποθέτησής του μετά από λεκτική αντιπαράθεση με μία υπάλληλο που χρόνια είναι Προϊσταμένη του Λογιστηρίου, είπε πως «δεν έγραψε αυτά που έπρεπε και δεν εξέφρασε την άποψή του για την βαθμολόγηση που εστάλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που κάνει τις κρίσεις, αλλά την επόμενη φορά θα το κάνει….». Αυτό σαν «φοβέρα» ακούστηκε στην αίθουσα και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης αλλά και της Συμπολίτευσης αντέδρασαν.

Ακόμη, σε τοποθέτησή του ο κ. Σαμπαζιώτης, άλλοτε ευθέως, άλλοτε εμμέσως πλην σαφώς, άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, προφανώς «αδειάζοντας» την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο και αναπάντητο από Δημοτκούς Συμβούλους.

Από την αρχή της συζήτησης του θέματος η Αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της Θανάση Πετρόπουλου και Δημοτικών Συμβούλων, εκφράστηκε υπέρ του δίκαιου αιτήματος των υπαλλήλων και το ίδιο έπραξαν και οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας.

Στην ψηφοφορία που έγινε και ενώ είχε προηγηθεί αρκετή συζήτηση και είχαν ακουστεί διάφορες απόψεις 12 Δημοτικοί Σύμβουλοι (6 από την Αντιπολίτευση και 6 από την πλειοψηφία) έκαναν δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων και μόνο 4 δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας συντασσόμενοι με την άποψη του κ. Σαμπαζιώτη το απέρριψαν και έτσι η συγκεκριμένη διάταξη του ΟΕΥ τροποποιείται και επανέρχεται στην προηγούμενη σχετική πρόβλεψη….




Διαβάστε Περισσότερα...

Πόσο πολύ.......

.
.
.
.
.






.
.
.
.
.







Διαβάστε Περισσότερα...

Κινέζικη... "ενίσχυση" στην Καλαμάτα με την αδελφοποίηση με το ΣιΑν της Κίνας (Sianou我国)!



Στις 29 και 30 Μαρτίου, στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αδελφοποίησης των Δήμων Σιαν της Κίνας και Καλαμάτας, παρουσία αντιπροσωπείας θεσμικών παραγόντων, πολιτικών και επιχειρηματιών από το Σιάν!

Στη διάρκεια της επίσκεψής στην Μεσσηνία και στα πλαίσια της φιλοξενίας τους, οι Κινέζοι επίσημοι θα..........


έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και θα επισκεφθούν αξιοθέατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα είναι αισιόδοξοι πως με αυτή την αδελφοποίηση πέρα από τη γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Κινέζων θα αναπτυχθούν και στενές σχέσεις εμπορικού και επιχειρηματικού περιεχομένου..........




Διαβάστε Περισσότερα...

Μεσημέρι Παρασκευής και... Θυμάμαι όσα είχες πει...

.
.
.
.





.
.
.
.
.







Διαβάστε Περισσότερα...

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η αίτηση/δήλωση υποψηφίων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις...


Προθεσμία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου έχουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑΣ Β') για να υποβάλουν στο Λύκειό τους τη σχετική αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.


Πιο συγκεκριμένα υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης - Δήλωσης είναι:...........



Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)


Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ


Γ) οι απόφοιτοι - κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.


Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.


Από φέτος η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Τα τέσσερα κατά περίπτωση έντυπα της Αίτησης - Δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ: www.ypepth.gr/exams.
Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση Αίτησης - Δήλωσης.


Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που επιθυμούν να εξεταστούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 20 Φεβρουαρίου να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Καραμανλή - Σαμαρά στο Μαξίμου σήμερα το πρωί.


Ο Μεσσήνιος Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά το πέρας της συνάντησής του ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.........


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταρχάς πείτε μας πώς αισθάνεστε που μπαίνετε στο Μέγαρο Μαξίμου από το 1993 για πρώτη φορά;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αισθάνομαι μια χαρά. Και πραγματικά ευχαριστώ που το ρωτάτε. Με τον Πρωθυπουργό είχαμε μια συνάντηση ουσίας και αποτελέσματος. Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι η πηγή, η μεγάλη πηγή πλούτου για τη χώρα μας και οφείλουμε ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες, τις κρίσιμες για την οικονομία μας, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο και να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν κονδύλια για τον Πολιτισμό σε τέτοια κατάσταση που βρίσκεται τώρα η χώρα;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ασφαλώς και κάνουμε τις αναγκαίες περικοπές εκεί που μπορούμε. Αλλά από την άλλη πλευρά, οι βασικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν απολύτως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης;



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν στις 20 Ιουνίου. Αυτό είναι είδηση.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η εκλογολογία που έχει ξεκινήσει από ορισμένα στελέχη για τη διαδοχολογία του Κώστα Καραμανλή σας αγγίζει; Ορισμένα στελέχη έχουν ξεκινήσει ήδη την ιστορία τι θα γίνει με την επόμενη μέρα με τον κ. Καραμανλή αν χάσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία?



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας πω αυτό που έχω ξαναπεί: ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος μετά την Μεταπολίτευση που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά Πρωθυπουργός.





Διαβάστε Περισσότερα...

Το απόγευμα ξεκινά το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.


Ξεκινά το απόγευμα, στις 5, το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας που θα διεξαχθεί στο Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος).
Οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου με την παρακάτω θεματολογία:

Η συμβολή του Συνασπισμού στη προγραμματική διαδικασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ευρωεκλογές 2009


*Αξίζει να σημειωθεί πως, στις 6μμ, το tvxs.gr θα μεταδώσει ζωντανά τις εισηγητικές ομιλίες του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της επιτροπής Θέσεων, Γιάννη Δραγασάκη.............



Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13.02.09
17.00 Προσέλευση Συνέδρων
17.30 Έναρξη - Εκλογή Προεδρείου
18.00 Ομιλία Προέδρου ΣΥΝ
18.45 Εισήγηση Επιτροπής Προγράμματος(Γ.Δραγασάκης)
19.30 Χαιρετισμός Γραμ. ΣΥΡΙΖΑ (Αντ.Νταβανέλος)
19.40 Διαδικαστικά
20.30 Λήξη

ΣΑΒΒΑΤΟ
14.02.09
09.00 Έναρξη εργασιών
09.00-15.00 Ομιλίες
15.00-16.30 Διάλειμμα
16.30-21.00 Ομιλίες
21.00 Ομιλίες

ΚΥΡΙΑΚΗ
15.02.09
09.30 Έναρξη εργασιών
09.30-13.30 Ομιλίες
13.30-15.00 Σύνοψη
Αποφάσεις
15.00 Λήξη εργασιών



Χώρος συζήτησης για το Διαρκές Συνέδριο και το πρόγραμμα

H επιτροπή διαδικτύου του ΣΥΝ έστησε ιστολόγιο [ www.syn09.wordpress.com ] για το Διαρκές Συνέδριο. Είναι μια προσπάθεια ανάδειξης των τοποθετήσεων του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, εν όψει του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος. Επιδίωξη να ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τις θέσεις που αποτελούν την συμβολή του ΣΥΝ στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΣΟΚ - Τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Χ. Τρικούπη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη.

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία στο κτίριο αυτό, στο οποίο στεγάζεται το ΠΑΣΟΚ από το 1977, καθώς τα γραφεία του κόμματος μεταφέρονται........


στην οδό Ιπποκράτους, κάτι που όπως είπε ο κ. Παπανδρέου σηματοδοτεί την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει πάντα αναφορά και σε αρχές και αξίες τις οποίες το Κίνημα «τιμά και σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση».

«Το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι γεμάτο από μνήμες αγώνων και μεγάλων αλλαγών στην πατρίδα μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου φωτογραφήθηκε μαζί με όλα τα μέλη του Συμβουλίου, στην αίθουσα Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολές Obama σε Καραμανλή - Παπανδρέου...



Ευχαριστήριες επιστολές στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama, για να τους ευχαριστήσει για τις ευχητήριες επιστολές που του είχαν στείλει μετά την Ορκωμοσία του και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του...

***Διαβάστε για τις επιστολές.......







Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, απέστειλε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή επιστολή σε απάντηση του συγχαρητήριου μηνύματος που είχε αποστείλει ο κ. Καραμανλής για την εκλογή του.
Ο κ. Ομπάμα αφού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό σημειώνοντας "εκτιμώ ιδιαίτερα το αβρό σας μήνυμα", προσθέτει: "Έχουμε ενώπιόν μας ένα εύρος προκλήσεων για τις οποίες πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η από κοινού δράση.
Όμως έχουμε επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες, στις οποίες, αν ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα, μπορούμε να προωθήσουμε τους στόχους της συμμαχίας μας.
Καθώς ξεκινάει η συνεργασία μας, κρατώ κατά νου τη θεμελιώδη σημασία της σχέσης μας".
Ο κ. Ομπάμα αναφέρει ακόμη "έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με πνεύμα ειρήνης και φιλίας προς την οικοδόμηση ενός πιό ασφαλούς κόσμου κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών. Προσβλέπω στη συνεργασία μας προς αυτή την κατεύθυνση και την προώθηση καλών σχέσεων μεταξύ των κρατών μας".
Επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Με την επιστολή αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί το Γιώργο Παπανδρέου για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που του έστειλε όταν εξελέγη και ανέλαβε τα καθήκοντά του, τονίζοντας παράλληλα ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα για τα προβλήματα της περιοχής και την αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων.
Κατά τη συζήτησή του με το Γ. Παπανδρέου, ο αμερικανός Πρέσβης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την νέα προσέγγιση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, με επίκεντρο το διάλογο, έτσι όπως την ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.
Μπάιντεν, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μόναχο.
Στη συζήτηση των δύο ανδρών κυριάρχησαν, επίσης, τα θέματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς και τα προβλήματα της περιοχής μας και της Μέσης Ανατολής, με τον Αμερικανό Πρέσβη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το ρόλο του στη Μέση Ανατολή, τη μεσολάβηση με τον Ιράν, αλλά και στις πρωτοβουλίες του στο Πακιστάν και την Ινδία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Από τη Δευτέρα το επίδομα θέρμανσης στους ανέργους


Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού η καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) στο σύνολο των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.
Προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος είναι οι άνεργοι να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τις 22 Ιανουαρίου 2009.
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων.
Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν.........

υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης διατίθεται και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr), ότι «δεν είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος από άλλον φορέα που χορηγεί το έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής» (όπως Νομαρχίες, ΟΓΑ κλπ).
Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται υποχρεωτικά και ο «αριθμός λογαριασμού του –IBAN- στον οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να πιστωθεί το έκτακτο επίδομα» καθώς και «ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)».
Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τους ίδιους τους δικαιούχους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) ή τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ ή στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΑΕΔ ή του ΙΚΑ όπου δεν λειτουργεί ΚΠΑ, με την επίδειξη στοιχείου ταυτότητας (ΑΔΤ, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο ασθενείας) ώστε να βεβαιωθεί η ταυτοπροσωπία.
Το ύψος του επιδόματος, ανέρχεται στα 200, 150 ή 100 ευρώ ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κάθε δικαιούχου, και συγκεκριμένα:
• 200 ευρώ για τους δικαιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.
• 150 ευρώ για τους δικαιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
• 100 ευρώ για τους δικαιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

«Εκρηξη» της ανεργίας...


Από μήνα σε μήνα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Μέσα σε ένα εξάμηνο (από Μάιο έως Νοέμβριο 2008) 60.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους. Εκτιμήσεις για 70.000 - 100.000 απολύσεις μέσα στο 2009...

Τα... δόντια της δείχνει η ανεργία. Μήνα με τον μήνα το πρόβλημα παίρνει «εκρηκτικές» διαστάσεις καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται με... γεωμετρική πρόοδο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Νοέμβριο ο αριθμός των ανέργων πλησίασε...........



τις 385 χιλιάδες από 325 χιλιάδες περίπου στα τέλη Μαϊου. Δηλαδή μέσα σε ένα εξάμηνο 60.000 άτομα προστέθηκαν στις στρατιές των ανέργων. Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η εποχικότητα καθώς κατά παράδοση τον Μάιο οι τουριστικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων.

Ομως η αυξητική τάση της ανεργίας είναι ξεκάθαρη. Τον Νοέμβριο χάθηκαν 18 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα και 11,5 χιλιάδες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2007. Η μάστιγα της ανεργίας χτυπά κατά προτεραιότητα τους νέους κάτω των 25 ετών, με τον έναν στους 4 να αδυνατεί να βρει δουλειά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 70 με 100 χιλιάδες άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους, με την κρίση να πλήττει περισσότερο τους κλάδους του τουρισμού, της οικοδομής, του εμπορίου και της βιομηχανίας.

Πιο αναλυτικά τον Νοέμβριο το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 7,8% έναντι 7,4% έναν μήνα πριν και 7,6% τον ίδιο μήνα του 2007.

Οι νέοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας, καθώς στις ηλικίες μεταξύ 15 και 24 ετών το ποσοστό διαμορφώνεται στο 22,4% έναντι 21,5% έναν χρόνο πριν.

Μεταξύ 25 και 34 ετών ανέρχεται στο 10,3% και βαίνει μειούμενη στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σταθεροποιείται και η ανεργία των γυναικών. Τον Νοέμβριο έφτασε στο 11,6% πολύ υψηλότερα από τον γενικό μέσο όρο.



Κώστας Τσαχάκης - ethnos.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Όνειρο ήτανε... (αφιερωμένο...)

.
.
.






.
.
.






Διαβάστε Περισσότερα...

Παρασκευή και 13........



Σήμερα είναι Παρασκευή και 13 η χειρότερη μέρα για τους προληπτικούς, η οποία γίνονται προσεκτικοί στις κινήσεις και τις μετακινήσεις τους, καθώς περιμένουν ότι κάτι κακό θα συμβεί

Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα.........


συνιφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στη Δύση μάλιστα υπάρχει και Παρασκεβιδεκατριαφοβία (Paraskevidekatriphobia) καθώς και η τρισκαιδεκαφόβια (triskaidekaphobia), δηλαδή φοβία ενός ανθρώπου για την συγκεκριμένη ημέρα.

Οι δοξασίες...

Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13. Αρχικά στη Βίβλο, βλέπουμε το δεκατρία να εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξάλλου, Παρασκευή ήταν η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός.
Εν τω μεταξύ, πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.
Στη φιλολογία των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξήςΗ αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου. Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).

***Παρασκευή και 13, σύμφωνα με τους αμερικανούς, κυρίως, είναι μια μέρα ατυχίας και προλήψεων.

Η δική μας, ελληνική, εκδοχή για την μέρα ατυχίας είναι η Τρίτη και 13 αλλά τείνουμε και εδώ όπως και σε άλλα πράγματα να υιοθετήσουμε την αμερικανική αντίληψη!...

Ας μην ξεχάσουμε την σειρά ταινιών "Παρασκευή 13" που κάμποσες γενεές έχουν δει και την έχουν συνδέσει με προλήψεις και κακοτυχία….

Βέβαια εάν κάποιος είναι γεννημένος Παρασκευή και 13 τότε θα πρέπει να θεωρείται η τυχερή του μέρα.

«Προσοχή» συνιστούν οι επιστήμονες

Επιπλέον, Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο ν' αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.
Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.
Σύμπερασμα της επιστημονικής ομάδας ήταν: «Η Παρασκευή και 13 είναι μία άτυχη μέρα για ορισμένου. Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος μπορεί να είναι αυξημένος έως και 52%. Συνιστούμε να μείνετε στο σπίτι».


Το 25% των αμερικανών επηρεάζεται σημαντικά την ημέρα της Παρασκευής και 13 και συνδέει κάθε κακοτυχία με το γεγονός αυτό, σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί.

Λοιπόν όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αντίληψη του κάθε ανθρώπου, την αίσθηση του με το εξωπραγματικό, και είναι τροφή για αδυναμίες…

Ας χαρούμε λοιπόν και αυτή τη μέρα όπως πρέπει να χαιρόμαστε κάθε μέρα που ζούμε, χωρίς προκαταλήψεις και επηρεασμούς!!!!!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Friday the 13th!!!!........

.
.
.
.
.



Unlucky
Graphics & Myspace Layouts





.
.
.
.
.





Διαβάστε Περισσότερα...