Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Γραπτή Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας Δημήτρη Σωτηρόπουλου.


«Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας Τριφύλιους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν αυτό το υψηλό ποσοστό.
Η μεγάλη αποχή από τις εκλογές και η λεγόμενη ψήφος διαμαρτυρίας προς την κεντρική πολιτική μας έφερε στην δεύτερη θέση.
Στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής ελπίζω να προσέλθουν και να ψηφίσουν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας που διαμαρτυρήθηκαν ή απείχαν.
Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Συγκρίνοντας και ψηφίζοντας με αυτοδιοικητικά κριτήρια, οι πολίτες του δήμου Τριφυλίας θα επιλέξουν τον Συνδυασμό μας για να κάνουμε την Τριφυλία ένα Δήμο ισχυρό και πρωτοπόρο!
Καλούμε όλες τις δυνάμεις της Τριφυλίας και από κάθε ιδεολογικό χώρο σε μια πανστρατιά νίκης!
Οι εκλογές της Κυριακής θα καθορίσουν το μέλλον της Τριφυλίας».



Διαβάστε Περισσότερα...

Δήμος Τριφυλίας. Προηγείται ο Κόλλιας, αλλά όλα ανοιχτά!


Την ερχόμενη Κυριακή θα αναδειχθεί ο δήμαρχος Τριφυλίας, αφού κανένας συνδυασμός δεν κατάφερε να περάσει το 50% + 1 που απαιτείται στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ο συνδυασμός «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» του οποίου ηγείται ο Κώστας Κόλλιας συγκέντρωσε 48,95% έναντι 44,96% που έλαβε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο και 6,09% η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σαράντο Κουκούμη.

Από τους 35.536 εγγεγραμμένους, ψήφισαν..................

18.436 (51,88 %) και βρέθηκαν 17.635 (95,66 %) έγκυρα ψηφοδέλτια, 633 (3,43 %) άκυρα και 168 (0,91 %) λευκά. Η «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» έλαβε 8.633 ψήφους, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας» 7.928 και η «Λαϊκή Συσπείρωση» 1.074. Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, με μελανά σημεία την απουσία εφορευτικών επιτροπών, και στην Κυπαρισσία - όπως μας κατήγγειλαν- την αδιαφορία του Δήμου για τις εφορευτικές επιτροπές, αφού το μοναδικό που τους παρείχε ήταν μια τυρόπιτα ή λουκανικόπιτα και ένα μικρό μπουκαλάκι χυμό…
Η αποχή σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν αυξημένη και ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος και της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Πλέον, στα επιτελεία των δύο συνδυασμών επικρατεί οργασμός συσκέψεων και αλλεπάλληλων επαφών εν όψει της δεύτερης Κυριακής. Παρά το γεγονός ότι στο συνδυασμό του κ. Κόλλια υπάρχει αισιοδοξία λόγω του υψηλού ποσοστού και της οριακής μη εκλογής από την πρώτη Κυριακή, στο συνδυασμό του κ. Σωτηρόπουλου εκτιμούν πως τίποτα δεν έχει κριθεί και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής μπορεί να ανατραπεί και να αλλάξει τη δεύτερη υπέρ τους, με κατάλληλες και συντονισμένες κινήσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σαράντος Κουκούμης
«Θεωρούμε θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για το συνδυασμό μας, αφού μπορέσαμε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες από άποψη συσχετισμών δύναμης και διαφόρων ειδών πίεσης, εκβιασμούς και διλήμματα, να πείσουμε ένα σημαντικό κομμάτι των συνδημοτών μας να πάνε στην κάλπη, ρίχνοντας ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Δήμο και Περιφέρεια. Η επιτυχία μας καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατορθώσαμε να καταρτίσουμε στην περιοχή της Τριφυλίας ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και, μάλιστα, να εκπροσωπηθούμε στο νέο Δήμο, έστω και με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνετε, να ευχαριστήσω όλους όσοι μας ψήφισαν και, κυρίως, αυτούς που, αν και δεν ανήκουμε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, θέλησαν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Επειδή δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το τι είδους πολιτική θα ασκήσει όποιος από τους εναπομείναντες συνδυασμούς εκλεγεί στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, κινούμενος και μέσα αντιλαϊκό πλαίσιο του “Καλλικράτη”, καλούμε και αυτούς που μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή αλλά και αυτούς που ψήφισαν τους άλλους συνδυασμούς ή απείχαν, να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, δυναμώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον πόλο της αντίστασης και της αντεπίθεσης!».

Κώστας Κόλλιας
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συμπολίτες μου της Τριφυλίας για την εμπιστοσύνη τους στο συνδυασμό μας, στους συνεργάτες μου και στο πρόσωπο μου. Το κεντρικό μας μήνυμα, που είναι και τίτλος στο συνδυασμό μας, Τριφυλία - Ισόρροπη Ανάπτυξη, απέδειξε ότι συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του τριφυλιακού λαού. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του. Συνεχίζουμε ενωτικά και με την ίδια ορμή για την ολοκλήρωση της νίκης, που θα είναι νίκη για την Τριφυλία. Απευθυνόμαστε και πάλι σε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις κομματικές ή άλλες, να δείξουν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους. Να γίνει ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα της ισόρροπης ανάπτυξης της Τριφυλίας. Μας ενώνει και μας ενεργοποιεί η κοινή μας αγωνία για τον τόπο μας, για το παρόν και για το μέλλον. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, όλοι μαζί θα το πετύχουμε!».

Σήμερα δηλώσεις ο Σωτηρόπουλος
Ο συνδυασμός του κ. Σωτηρόπουλου είχε μάζωξη χθες βράδυ για το αποτέλεσμα της α΄ Κυριακής και σήμερα ο επικεφαλής θα κάνει δηλώσεις επ’ αυτού.

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ", 09-11-2010




Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους και όλες τους πολίτες της Πελοποννήσου, που μας έδωσαν τη σημερινή μεγάλη νίκη.

Η συνειδητή τους επιλογή να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ανεξάρτητο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι εμείς έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας και να τον οδηγήσουμε σε ένα πιο ασφαλές ευρωπαικό μέλλον.

Έχουμε διανύσει τη δύσκολη περίοδο της διαδρομής και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και τις δύσκολες συγκυρίες, προκειμένου να βγάλουμε την Πελοπόννησο από την κρίση.

Εμείς μπορούμε. Η σημερινή μεγάλη μας νίκη θα αναδείξει νικητές την επόμενη Κυριακή όλους τους συμπολίτες μας. Η δική τους υπέρβαση θα αποτελέσει το στιβαρό θεμέλιο για ένα καλύτερο αύριο, σε πείσμα όλων εκείνων που συνεχίζουν να μιλούν με διλήμματα και αναχρονιστικές περιχαρακώσεις. Η σημερινή μεγάλη νίκη είναι νίκη των πολιτών και της Νέας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και αυτή θα εκφρασθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επόμενη Κυριακή.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟY ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ


Σήμερα ο Πελοποννησιακός Λαός, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα.
Οι δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, οι δυνάμεις της Κοινωνίας, έδωσαν απάντηση στους απολογητές του μνημονίου.
Είπαν όχι στα εκβιαστικά διλήμματα.
Έδωσαν ψήφο Νίκης και Ελπίδας,
Έβαλαν γερά θεμέλια για το Αύριο του Τόπου. Για τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ της Ανάπτυξης και της Αναγέννησης.
Τα επικοινωνιακά τρυκ και ο καταιγισμός ανύπαρκτων δημοσκοπήσεων δεν παρέσυραν κανέναν.
Ο περήφανος Λαός του Μωριά, στέκεται όρθιος και χαράζει δρόμο Νίκης.
Την επόμενη Κυριακή Λαός και Κοινωνία, λένε όχι στην υπανάπτυξη, όχι στην απαξίωση. Όχι στις σημαίες ευκαιρίες και τις πολιτικές μεταλλάξεις.
Οι πολίτες ενωμένοι, ανεξάρτητως ιδεολογικής αφετηρίας, ψηφίζουν για μία Περιφέρεια Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προόδου.
Ψηφίζουν για μία ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
Μία Πελοπόννησο, που χτίζουμε Όλοι Μαζί.


Διαβάστε Περισσότερα...

Τα τελικά αποτελέσματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου - Α' Κυριακή (7-11-2010)


Περιφέρεια Πελοποννήσου
------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:1.878/1.878 /100,00% Ενημέρωση:09-11-2010 14:28
Γραμμένοι: 709.403 Ψήφισαν: 407.770 / 57,48%
------------------------------------------------------------------
A/A Υπ. Περιφεριάρχης Ψήφοι Ποσοστό Έδρες
------------------------------------------------------------------
1 Τατούλης Πέτρος του Παναγιώτη 157.597 41,71 11
2 Δράκος Δημήτριος του Ευσταθίου 154.691 40,94 11
3 Γόντικας Νικόλαος του Ανδρέα 25.669 6,79 2
4 Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 14.835 3,93 1
5 Μπούκλης Λαμπρος του Ηλία 7.212 1,91 1
6 Κάτσαρης Παναγιώτης του Δημητρίου 6.443 1,71 0
7 Τσόγκας Γεώργιος του Παύλου 5.920 1,57 0
8 Σαμπαζιώτης Θεόδωρος του Νικήτα 5.468 1,44 0


Διαβάστε Περισσότερα...