Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Υγεία - Σημαντικές Συμβουλές...



Απαντήστε στο τηλέφωνο με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ αυτί.


Μην πίνετε καφέ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ την ημέρα.


Μην καταπίνετε φάρμακα με ΚΡΥΟ νερό.


Μην τρώτε ΤΕΡΑΣΤΙΑ γεύματα μετά τις 5μμ.


Ελαχιστοποιήστε την ποσότητα των ΛΑΔΕΡΩΝ φαγητών που καταναλώνετε.


Πίνετε περισσότερο ΝΕΡΟ την ημέρα, λιγότερο τη νύχτα.


Κρατάτε απόσταση από ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ κινητών τηλεφώνων.


Μη χρησιμοποιείτε ακουστικά κεφαλιού ή αυτιών για ΜΕΓΑΛΗ χρονική περίοδο.


Ο καλύτερος χρόνος για τον ύπνο είναι από τις 10μμ το βράδυ μέχρι τις 6πμ το πρωί.


Μη ξαπλώσετε αμέσως μετά τη λήψη φαρμάκων πριν κοιμηθείτε.


Όταν η μπαταρία του κινητού σας βρίσκεται στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ γραμμή, μην απαντήσετε στο τηλεφώνημα διότι η ακτινοβολία είναι 1000 φορές μεγαλύτερη.



Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε αυτούς που ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ….




***Ευχαριστούμε την Κάντυ, που μας το έστειλε!



Διαβάστε Περισσότερα...

Ενδιαφέρον Κούγια για την Καλαμάτα!!!...



Εκεί που όλα έδειχναν μετά το «ναυάγιο» με τον Κυριάκο Μητσάκο ότι, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα συνεχίσει στην προεδρία της Καλαμάτας και είχε ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο… χθες μας προέκυψε ξαφνικά θέμα… Κούγια!


Ο γνωστός ποινικολόγος έδειξε ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Καλαμάτα και μάλιστα είχε επαφές με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Προχθές «έδωσε» τον ΠΑΣ στον Χριστοβασίλη!

Να πούμε πως, ο Κούγιας προχθές αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν ιδιοκτήτης τα τελευταία χρόνια.

Ο Κούγιας πούλησε το 87% των μετοχών της Γιαννιώτικης ΠΑΕ που είχε στην κατοχή του, στον πρώην μεγαλομέτοχο του Ηλυσιακού, Γιώργο Χριστοβασίλη και έτσι φαίνεται πως, τώρα είναι σε… αναζήτηση νέας ομάδας.

«Έχει χρέη 1,5 εκ. ευρώ η Καλαμάτα»

Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας επιβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στον Σωτήρη Γεωργούντζο ότι, ενδιαφέρεται για την ομάδα της πόλης μας και πως έχει συζητήσει το ενδεχόμενο με τον πρόεδρό της, Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Παράλληλα όμως τόνισε πως, είναι δύσκολο να προχωρήσει το θέμα, λόγω των μεγάλων χρεών που έχει η ΠΑΕ Καλαμάτα.

Αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή του στη Μεσσηνιακή ομάδα, ο Κούγιας είπε: «Μίλησα το βράδυ της Πέμπτης με τον κ. Γρηγορόπουλο, αλλά η Καλαμάτα έχει χρέη 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τι πουλάει τώρα η Καλαμάτα; Είναι μια ομάδα με οφειλές, χωρίς γραφεία, γήπεδα και παίκτες. Η αξία της ΠΑΕ Καλαμάτα είναι μόνο το 1,5 εκ ευρώ. Δεν μπορώ να δώσω επιπλέον λεφτά στον κ. Γρηγορόπουλο και αυτό γιατί τα προβλήματά της είναι παρά πολλά και συσσωρευμένα.
Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τα λεφτά που πρέπει να δώσω για τις μετοχές, πρέπει να δαπανήσω συνολικά 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουμε την ομάδα. Κάτι τέτοιο δεν με συμφέρει, όπως δεν συμφέρει και κανέναν.
Άλλωστε εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε με δημοσιότητα, ούτε με προβολή. Αυτό που θέλω είναι να πάρω μια ομάδα με υγιείς βάσεις. Το σκέφτομαι ακόμη για την Καλαμάτα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει».

«Ομάδα με ιστορία και κόσμο η Καλαμάτα»

Μιλώντας για τον Γρηγορόπουλο, τόνισε: «Είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος! Έβαλε ακόμη και το σπίτι του υποθήκη για να σωθεί η ομάδα! Ξέρω ότι, έχει πρόβλημα με τον κόσμο της Καλαμάτας, αλλά του αξίζει όμως και λίγη αγάπη για τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα και συνεχίζοντας τόνισε: «Αγαπώ την πόλη της Καλαμάτας, είναι το ωραιότερο οικόπεδο της Μεσογείου! Είναι ομάδα με ιστορία, έχει κόσμο αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο κόσμος».

Μιλάει με Καούνο

Ακόμη ο κ. Κούγιας είπε πως, έχει πρώτη ενημέρωση για την Καλαμάτα γιατί μιλάει με τον Βαγγέλη Καούνο, ενώ είπε πως, έκανε επίσημη πρόταση στον Βασίλη Παπαχρήστου για να έρθει στα Γιάννενα, όμως ζητούσε τρελά πράγματα και τεράστιο μπάτζετ για μεταγραφές.

Κούγιας για ΠΑΣ και… Β’ Εθνική

Από εκεί και πέρα, ο πρώην ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε και για άλλα θέματα.

Υποστήριξε ότι, δέχθηκε κρούσεις για να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ και την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ μιλώντας για τον ΠΑΣ είπε: «Όταν πήγα, μου έστρωναν κόκκινα χαλιά και τώρα με βρίζουν και μου πετάν μπουκάλια. Δεν είχαν ούτε νερό για το καζανάκι και έχασαν για 1.000 ευρώ τον Μπούρμπο και τον Σπυρόπουλο. Τον ΠΑΣ τον άφησα με 40 παίκτες, με εγκαταστάσεις, γήπεδα, γραφεία και χωρίς ούτε ένα ευρώ χρέος».

Ο Κούγιας μίλησε και για το δύσκολο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, λέγοντας: «Ακούω τον Μπέο και τον Διαγόρα να λένε ότι θέλουν να ανέβουν, όμως αυτά είναι εξωπραγματικά. Δεν γίνεται με την πρώτη χρονιά που έρχονται στη Β' Εθνική να πιστεύουν ότι θα ανέβουν κατηγορία.
Τι να μου πει εμένα ο οποιοσδήποτε για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής; Εμένα που ζήταγε 15.000 ευρώ ο Άγιος Δημήτριος για να μου δώσει το παιχνίδι, είπα όχι, ήρθαμε ισοπαλία και χάσαμε την άνοδο…».

Φήμες για συνιδιοκτησία με Γρηγορόπουλο

Η ουσία είναι πως, ο Αλέξης Κούγιας ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ Καλαμάτα και μάλιστα χθες το απόγευμα είχε νέα επαφή στην Αθήνα με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο, που δείχνει πως θέλει να δώσει την ομάδα.
Επίσης χθες κυκλοφόρησαν πολλές φήμες, ότι, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο Κούγιας να μην αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Καλαμάτα, αλλά να πάρει το 50% των μετοχών και να κάνουν διοίκηση με τον Γρηγορόπουλο, που θα κατέχει το άλλο 50%.
Μάλιστα αυτό το ενδεχόμενο δείχνει να έχει βάση και δεν αποκλείεται να βγει αληθινό, σύμφωνα με πολλούς που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ομάδα της Καλαμάτας.

Να κρατάμε «μικρό καλάθι»...

Φυσικά τόσο εμείς, όσο και ο κόσμος πρέπει να κρατάει «μικρό καλάθι» από όλα αυτά και να μην ακούει τις φήμες που κυκλοφορούν.
Γιατί είναι πολύ πιθανό και το ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια, να έχει την ίδια κατάληξη με του Κυριάκου Μητσάκου.
Πάντως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, γιατί πλέον ο προγραμματισμός της Καλαμάτας έχει καθυστερήσει σε απελπιστικό βαθμό.
Μάλιστα, «πάγωσε» ο σχεδιασμός της «Μαύρης Θύελλας» από τον Σάκη Κερανούδη, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το «μπάσιμο» του Κούγια στην τοπική μας ομάδα.


Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Μετά τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Αλέξη Κούγια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ κ. Γιώργος Γρηγορόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο Αλέξης είναι φίλος μου και δεν πρόκειται να σχολιάσω ούτε τις λεκτικές του υπερβολές, ούτε την επιθυμία του να βάλει στο χέρι τη "Μαύρη Θύελλα". Αντιλαμβάνομαι το επικοινωνιακό του παιχνίδι και δεν σχολιάζω δηλώσεις τέτοιου επιπέδου που αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Έχουμε αυτό το διάστημα να κάνουμε πολλή και σοβαρή δουλειά. Αν ο κ. Κούγιας έχει σοβαρή πρόταση να κατέβει στην Καλαμάτα".


Διαβάστε Περισσότερα...

Ερώτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας για τη «ΝΕΔΑ»…


Ερώτηση στο Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο σχετικά με το «Τι γίνεται με την κήρυξη της Νέδας ως τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους;» κατέθεσε η παράταξη της “Συνεργασίας για τη Μεσσηνία“, επικαλούμενη μάλιστα και σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Φίλων Ποταμού της Νέδας.


Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Νίκος Πατσαρίνος ζητούν να μάθουν τα εξής:

Τι ενέργειες έχει κάνει, ο Νομάρχης, εδώ και 9 χρόνια για το θέμα αυτό. Τι απαντήσεις υπάρχουν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κήρυξη της Νέδας ως τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γιατί 9 χρόνια μετά την εισήγηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η “Συνεργασία“, επιπρόσθετα, σημειώνει, ότι το αποτέλεσμα είναι να γίνονται και παράνομες αμμοχαλικοληψίες, ενώ «επικρέμεται η αίτηση της εταιρείας “Απιον Κλέος“ που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιόνιας οδού, με την οποία ζητάει να της επιτρέψει το ΥΠΕΧΩΔΕ να πάρει 4 εκατ. κυβικά αμμοχάλικο από την κοίτη της Νέδας, γεγονός που θα σημάνει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού» όπως τονίζουν και στη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Το καλοκαίρι του 2008 από τη Μεσσηνία, στο Πεκίνο και τη Μόσχα με μοτοσικλέτα!


Οι «Δρόμοι της Ελιάς» συναντούν τους «Δρόμους του Μεταξιού»!!!

«Όσο κι αν έχεις προετοιμαστεί, όσες εικόνες κι αν έχεις φτιάξει με τη φαντασία σου, το ταξίδι είναι ο έρως του απρόβλεπτου…»

Αγαπητοί φίλοι,


Ένα όνειρο, ένα οδοιπορικό με μεγάλη δυναμική και συμβολισμό γίνεται σύντομα πραγματικότητα!


Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008», οι «Δρόμοι της Ελιάς» θα ξεκινήσουν από τη Μεσόγειο για να συναντηθούν με τους «Δρόμους του Μεταξιού» και να μεταφέρουν στα βάθη της Ασίας μέχρι και τη Μόσχα τη «Φλόγα της Ειρήνης», τα μηνύματα της ελιάς και την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης, προϋπόθεση ανάπτυξης των κοινωνιών και ευημερίας των λαών.


Θα είναι η συνάντηση δύο μεγάλων δρόμων, δύο πολιτισμών που ενώνουν εδώ και αιώνες θρησκείες και ανθρώπους και συνδιαλέγονται προσφέροντας πλούτο και γνώση μέσα από εμπορικές ανταλλαγές και συνεργασίες.


Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο «2008 Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου» και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρόμοι της Ελιάς», πολιτιστικών διαδρομών και εκδηλώσεων με αφορμή την ελιά και σκοπό τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού του πολύτιμου δέντρου.


Γιατί, «κάποτε το εμπόριο προήγαγε τον πολιτισμό, σήμερα ο πολιτισμός προάγει το εμπόριο»….


Οι «Δρόμοι της Ελιάς» πραγματοποιούνται από τον ομώνυμο Πολιτιστικό Οργανισμό, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, την υποστήριξη των ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης και τελούν υπό την αιγίδα των κατά τόπους Επιμελητηρίων, πολυάριθμων φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και πολλές χώρες.


Η εκκίνηση γι’αυτό το δύσκολο, μακρύ αλλά συναρπαστικό ταξίδι θα γίνει από την Μεσσηνία, στο πλαίσιο μιας μεγάλης Μεσογειακής Γιορτής, της Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών - 63 Rally FIM 2008 (7-14 Ιουλίου 2008 Πύλος-Γιάλοβα), στην οποία θα συγκεντρωθούν 2000 μοτοσικλετιστές από 44 χώρες για να κατευοδώσουν τους οδοιπόρους.


Στο Οδοιπορικό θα συμμετέχουν αποκλειστικά μοτοσικλετιστές, οι οποίοι συνδυάζοντας «το τερπνό με το ωφέλιμο» θα ξεκινήσουν συμβολικά από την Αρχαία Μεσσήνη στις 14 Ιουλίου 2008 και θα διανύσουν 22.000 χλμ για να μεταφέρουν τη «Φλόγα της Ειρήνης» σε 16 χώρες :


Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, ΚΙΝΑ, Μογγολία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, FYROM, Ελλάδα….


Μικρές και μεγάλες γιορτές της ελιάς θα γίνουν σε πολλά σημεία της διαδρομής με κορυφαίο γεγονός τη μεγάλη Γιορτή της Μεσογείου της Ελιάς στη Μόσχα, όπου ανάμεσα σε 1000 ελιές από κάθε σημείο της Μεσογείου, 1000 βιολιά θα ακουστούν και 1000 περιστέρια θα πετάξουν για να μεταφέρουν μήνυμα ειρήνης παντού.


Γιώργος Καραμπάτος
Εκτελεστικός Δ/ντής Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς»




Διαβάστε Περισσότερα...

63η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ (63 RALLY FIM 2008) ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ!





Πρόκειται για τη διεθνή συνάντηση της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών (FIM) η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στην πληγωµένη από τις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά πάντα ξεχωριστά όµορφη Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στη Γιάλοβα της Πύλου, 7 - 13 Ιουλίου...


Η Συνάντηση αναµένεται να προσελκύσει περί τους 2.000 µοτοσικλετιστές από 44 χώρες και δεν έχει αθλητικό χαρακτήρα.


Θα πραγµατοποιηθεί σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο επί του επαρχιακού δρόµου Πύλου– Γιάλοβας, ενώ πολλές δραστηριότητες θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Μεσσηνίας .


Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισµός «Οι ∆ρόµοι της Ελιάς» σε συνεργασία µε την ΕΛΠΑ, το Επιµελητήριο Μεσσηνίας, τη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το ∆ήµο Πύλου, τη ΤΕ∆Κ Ν. Μεσσηνίας και τη ΛΕΜΟΚΑ.


Έχουν προγραµµατιστεί εκδηλώσεις αφιερωµένες στη «Μεσόγειο της Ελιάς» σε συνεργασία µε τις Πρεσβείες των χωρών της Μεσογείου στην Ελλάδα και θα παρουσιασθούν στοιχεία των πολιτισµών τους µε στόχο µία πολυπολιτισµική προσέγγιση και ευαισθητοποίηση των συµµετεχόντων και του κοινού.


Έχουν επίσης προγραµµατιστεί και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γευσιγνωσίες παραδοσιακών τοπικών και µεσογειακών προϊόντων, εκθέσεις φωτογραφίας, περιηγήσεις στην περιοχή κ.α.


Κορυφαίο γεγονός θα είναι η «Παρέλαση των Εθνών», µία πορεία όλων των συµµετεχόντων µοτοσικλετιστών κατά µήκος 90 χιλιοµέτρων µε κατάληξη την πόλη της Καλαµάτας.


Το 63ο Rally FIM είναι µια σηµαντική εκδήλωση η οποία θα συµβάλλει µεταξύ άλλων στην τόνωση της τουριστικής εικόνας της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής συµπεριλαµβανοµένης της Αρχαίας Ολυµπίας η οποία επίσης υπέστη σοβαρό πλήγµα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007.


Αµέσως µετά την ολοκλήρωση της Παγκόσµιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, 50 µοτοσυκλετιστές θα αναχωρήσουν για το Πεκίνο, όπου θα µεταφέρουν µε την ευκαιρία των Ολυµπιακών Αγώνων τη Φλόγα της Ειρήνης και το ιστορικό σύµβολο της ειρήνης: ένα κλαδί ελιάς. Είναι ένα Οδοιπορικό µε συµβολικό χαρακτήρα και µεγάλη δυναµική το οποίο πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του Έτους ∆ιαπολιτισµικού ∆ιαλόγου 2008.


Οι συµµετέχοντες θα ακολουθήσουν τα ίχνη δύο µεγάλων πολιτισµών, πρώτα των ∆ρόµων της Ελιάς και στη συνέχεια των ∆ρόµων του Μεταξιού για να φθάσουν στον προορισµό τους κοµίζοντας µήνυµα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης ως προϋπόθεση ανάπτυξης, ευηµερίας.
Η διαδροµή τελεί υπό την αιγίδα του Συµβουλίου της Ευρώπης (το οποίο συµµετέχει επίσηµα στην Οργανωτική Επιτροπή), της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας Μοτοσικλετιστών-FIM, των ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Πολιτισµού και πολλών φορέων δηµόσιων και ιδιωτικών.


Η τελετή έναρξης θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου θα προσφερθούν τα «δώρα της ελιάς» στους συµµετέχοντες µοτοσικλετιστές και «κέρασµα» από τον Οργανισµό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).




Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ...





Έντονες διαμαρτυρίες, που μέρα με τη μέρα μπορεί να λάβουν και διαστάσεις δυναμικών κινητοποιήσεων, έχει προκαλέσει το «λουκέτο», που έχει μπει εδώ και ένα μήνα περίπου στο Αγροτικό Κτηνιατρείο της πόλης.


Μάλιστα, για το συντονισμό των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν για να ξανα-λειτουργήσει το Αγροτικό Κτηνιατρείο, έχει συγκροτηθεί Επιτροπή στο Δήμο Γαργαλιάνων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Καλοφωλιά, στην οποία συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγροτοκτηνοτρόφοι και επαγγελματίες.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα μέλη της Επιτροπής θα επισκεφθούν τον Αντινομάρχη Παραγωγής και Ανάπτυξης Σωτήρη Παναγιωτόπουλο στον οποίο και θα εκφράσουν την επιτακτική ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Αγροτικού Κτηνιατρείου, με την άμεση πλήρωση της θέσης, και θα του μεταφέρουν την αγωνία των πολιτών, που είναι διάχυτη στους Γαργαλιάνους και την περιοχή, καθώς και τις έντονες διαμαρτυρίες για το «λουκέτο».

Αξίζει δε να τονιστεί πως, το πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά το «λουκέτο» είναι τεράστιο και αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία της περιοχής αφού εκεί υπάρχουν πάνω από 6 χιλιάδες αιγοπρόβατα και περισσότερα από 150 βοοειδή ενώ, παράλληλα, λειτουργούν και πρότυπες καθετοποιημένες μονάδες!






Διαβάστε Περισσότερα...

Kύμα καύσωνα αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας...



Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος!!!



Σε καμίνι θα μετατραπεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καύσωνας μάς χτυπά την πόρτα, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και τους 42 την Τετάρτη.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το Σάββατο ως και τη Δευτέρα δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί μεταξύ 36 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι έντασης μεταξύ 3 και 6 μποφόρ.


Ο καύσωνας θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του την Τρίτη, με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα.


Αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 38-40 βαθμών Κελσίου, ενώ στα νησιά το θερμόμετρο θα δείξει 35-37 βαθμούς Κελσίου.


Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και από την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Διαβάστε Περισσότερα...

H KAΛΗ ΜΕΡΑ... ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!


Η γνωστή λαική ρήση λέει πως, "Η καλή μέρα... απ' το πρωί φαίνεται"!!!

Κι επειδή, σαν σήμερα, το 1946 έκανε την πρώτη του εμφάνιση το μπικίνι, στο Παρίσι,
είπαμε να ξεκινήσουμε με ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα...





Τις φωτογραφίες "αλιεύσαμε" στο διαδίκτυο


και προσπαθήσαμε να είναι όσο πιο "κόσμιες" γίνεται...





Καλημέρα σας!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν σήμερα 5 Ιουλίου...


το 1865... τίθεται σε εφαρμογή στην Αγγλία ο πρώτος νόμος ορίου ταχύτητας.

το 1911... γεννιέται ο Ζορζ Πομπιντού, Γάλλος τραπεζίτης και πολιτικός, που διετέλεσε και Πρόεδρος της Γαλλίας (1969).

το 1924... στο Στάδιο Colombes του Παρισιού γίνεται η επίσημη τελετή έναρξης των 8ων Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους παίρνουν μέρος 2.826 αθλητές και 130 αθλήτριες από 44 κράτη. Πρωτοεμφανίζεται και υιοθετείται από τη ΔΟΕ το σύνθημα Citius-Altius-Fortius του Γάλλου μοναχού Χένρι Ντιντόν, ενώ καθιερώνεται η εμφάνιση 3 σημαιών (της ελληνικής, του διοργανωτή και του επόμενου διοργανωτή). Ο γλύπτης Κωνσταντίνος Δημητριάδης κερδίζει χρυσό μετάλλιο για το έργο του "Ο Δισκοβόλος", που θα τοποθετηθεί απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

το 1937... το θερμόμετρο στο Γέλοου Γκρας του Καναδά, καταγράφει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία, στη χώρα: 45 βαθμοί Κελσίου.

το 1941... σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βουλγαρία βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ο βουλγαρικός στρατός ακολουθεί τους Γερμανούς εισβολείς και εγκαθίσταται σε ελληνικές περιοχές.

το 1945... το βρετανικό εργατικό κόμμα κερδίζει τις εκλογές, ρίχνοντας από την εξουσία το συντηρητικό πρωθυπουργό Γουίνστον Τσόρτσιλ, τον αποκαλούμενο και "πατέρα της νίκης".

το 1946... κάνει την πρώτη του εμφάνιση το μπικίνι, στο Παρίσι. Το πρώτο μπικίνι σχεδίασε ο μηχανικό Λουίς Ρερντ.

το 1951... ο Γουίλιαμ Σόκλι εφευρίσκει το τρανζίστορ.

το 1954... ο 19χρονος Έλβις Πρίσλεϊ ηχογραφεί το πρώτο του σινγκλ That's All Right, Mama.

το 1963... οι Beatles μπαίνουν για πρώτη φορά στο αμερικάνικο τσαρτ, καταλαμβάνοντας την 87η θέση με το τραγούδι "From Me to You".

το 1965... η Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση, τραγουδώντας "Τόσκα" στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

το 1970... πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο εκλέγεται το "Ενιαίο Κόμμα" του Γλαύκου Κληρίδη.

το 1971... αρχίζει πλέον να ισχύει και επισήμων η νομοθεσία, που επιτρέπει στους Αμερικανούς να ψηφίζουν στα 18 αντί για τα 21.

το 1982... ορκίζεται η ανασχηματισμένη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με τη συμμετοχή 14 εξωκοινοβουλευτικών προσώπων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

το 1986... ο Νίκος Γκάλης σημειώνει ρεκόρ πόντων (35) με την Εθνική ομάδα στον αγώνα Ελλάδα-Παναμάς (110-81) για το Μουντομπάσκετ στη Σαραγόσα.

το 1992... ο Νίκος Γκάλης τίθεται εκτός της ομάδας του Άρη δια στόματος του προέδρου Θεόφιλου Μητρούδη σε μια συνάντηση των δύο, η οποία οδηγεί στην αποχώρηση του πρώτου Έλληνα μπασκετμπολίστα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όταν ο Μητρούδης του ανακοινώνει ότι είναι εκτός αγωνιστικών πλάνων και του προτείνει εναλλακτικά να αναλάβει τις ακαδημίες του συλλόγου. Δέκα ημέρες αργότερα, ο Γκάλης θα μετακομίσει στην Αθήνα.

το 1996... γεννιέται το πιο διάσημο, κλωνοποιημένο, πρόβατο, η Ντόλι.

το 1997... η Μαρτίνα Χινγκις γίνεται η νεότερη αθλήτρια (15 ετών και 282 ημερών) όταν κερδίζει την Τζανα Νοβοτνα με 2-6, 6-3, 6-3 στο Γουίμπλετον. Το ρεκόρ κατείχε η Λοτι Ντοτ που το 1887 είχε κερδίσει τον τίτλο σε ηλικία 15 ετών και 285 ημερών.

το 1997... το διαστημικό όχημα ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ - Pathfinder της ΝΑΣΑ, προσεδαφίζεται στον πλανήτη Άρη, και στέλνει τις πρώτες μαυρόασπρες φωτογραφίες.

το 2004... λαμπρή υποδοχή επιφυλάσσουν η Πολιτεία και χιλιάδες φίλαθλοι στους Έλληνες διεθνείς, που επιστρέφουν από την Πορτογαλία μετά την κατάκτηση του Euro 2004. Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου οι διεθνείς μας αποθεώνονται από τους χιλιάδες Έλληνες, που έχουν κατακλύσει τόσο το Στάδιο όσο και ολόκληρη τη διαδρομή, που τους φέρνει από το αεροδρόμιο.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!!!...

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!!!


Διανύουμε αισίως τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και δυστυχώς μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, κανένας μα κανένας απολύτως απολογισμός οικονομικής κατάστασης, διοικητικής λειτουργίας και εφαρμογής – υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος και γενικότερα της Δημοτικής δράσης και δραστηριότητας δεν έχει γίνει στους περισσότερους Δήμους της Μεσσηνίας!!!

Θα αναρωτηθείτε, και δικαίως ίσως, τί είναι αυτό που γράφουμε…

Απολογισμός;;; Πότε και πού έγινε;;;

Είναι γεγονός ότι σε ορισμένους Δήμους, ελάχιστους, κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, έγιναν απολογισμοί έργου και οικονομικής κατάστασης ,όπως έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και φέτος, π.χ στο Δήμο Γαργαλιάνων στις 28 Ιουλίου.

Είναι γεγονός, επίσης, ότι ορισμένοι Δήμοι, πάλι ελάχιστοι, ζητούσαν και ζητούν από ορκωτούς λογιστές το διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών τους.

Αυτά όμως γίνονταν και γίνονται σε ελάχιστους, όπως γράφουμε, Δήμους που οι Δημοτικές Διοικήσεις έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς και κινούνται με σχέδιο και πρόγραμμα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Με αυτά, δε θέλω να εννοήσω ή να υπονοήσω ότι σε όλους τους άλλους Δήμους, στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Μεσσηνίας, γίνεται «χαμός», είναι όλα «ίσωμα», υπάρχει «διαφθορά και διαπλοκή», μοιράζεται «αδιαφανώς» το Δημοτικό χρήμα κ.α…

Μια απλή διαπίστωση κάνω και θέτω ευθέως ένα ερώτημα:

-Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολογισμός;;; Και, γιατί, έστω, δεν έχει προγραμματιστεί να γίνει;;;

Απολογισμός που, εκτός του ότι από δημοκρατική ευαισθησία, πολιτική αξιοπιστία, κοινωνική «απαίτηση», πρέπει να γίνεται, προβλέπεται και επιβάλλεται και από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Ιδού τι γράφει ο Κώδικας στο Άρθρο 217 – «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής»:

«1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.

3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.».

Μετά από αυτά θεωρώ ότι, τάχιστα, πρέπει να γίνει σε όλους τους Δήμους απολογισμός πεπραγμένων της κάθε Δημοτικής Αρχής και για να «δείξουν», έστω και καθυστερημένα, τη δημοκρατική τους ευαισθησία, να διαφυλάξουν την πολιτική τους αξιοπιστία, να ανταποκριθούν θετικά στην κοινωνική απαίτηση της ενημέρωσης – πληροφόρησης και, επιτέλους, να εφαρμόσουν τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων!!!

Περιμένουμε…



Διαβάστε Περισσότερα...



Την επιβολή διοικητικών προστίμων ύψους 3,5 εκ. ευρώ στις εταιρείες ΟΤΕ Α.Ε. και ΤELLAS αποφάσισε σήμερα η ΕΕΤΤ για τη διαπίστωση παράβασης της σχετικής νομοθεσίας.

1) Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η ΕΕΤΤ επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα για τη μη παροχή στοιχείων σχετικά με τα προγράμματα «conn-x» και «ALL- IN- ONE»:

α) Για το Πρόγραμμα conn –x

Όσον αφορά στο πρόγραμμα conn-x, η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 2.000.000 ευρώ, λόγω άρνησης παροχής πληροφοριών, στο πλαίσιο του ελέγχου και εποπτείας της αγοράς adsl.


Η ΟΤΕ Α.Ε., όπως αναφέρει η EETT στην ανακοίνωσή της, ουδέποτε απέστειλε τα ζητούμενα στοιχεία παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις της ΕΕΤΤ.


Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή στην εν λόγω εταιρεία Σύστασης να απέχει στο μέλλον από ενέργειες που συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεων της.

β) Για το Πρόγραμμα ALL-IΝ-ONE

Αναφορικά με το πρόγραμμα συνδυαστικών υπηρεσιών «ALL-IΝ-ONE», η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ για εκπρόθεσμη και μη προσήκουσα παροχή των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων/πληροφοριών στην ΕΕΤΤ. Η εταιρεία ΟΤΕ, παρέβη ευθέως την υποχρέωσή της βάσει του άρθρου 64 του Ν.3431/2006 και προκάλεσε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στο έργο της ΕΕΤΤ κατά τη διαδικασία της «ex ante» εξέτασης του ανωτέρω οικονομικού προγράμματος.


Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή Σύστασης στην ΟΤΕ Α.Ε, έτσι ώστε η τελευταία να απέχει στο μέλλον από ενέργειες που συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεών της.

2) Επιπρόσθετα, όσον αφορά στην ΤΕLLAS, η ΕΕΤΤ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 500.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κατόπιν σειράς καταγγελιών καταναλωτών που αφορούσαν την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών μέσω προεπιλογής φορέα και ειδικότερα τη μη αποδέσμευσης των καταναλωτών από το δίκτυό της.


Πηγή: Zougla.gr




Διαβάστε Περισσότερα...