Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Kύμα καύσωνα αναμένεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας...



Στους 42 βαθμούς ο υδράργυρος!!!



Σε καμίνι θα μετατραπεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καύσωνας μάς χτυπά την πόρτα, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και τους 42 την Τετάρτη.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το Σάββατο ως και τη Δευτέρα δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί μεταξύ 36 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι έντασης μεταξύ 3 και 6 μποφόρ.


Ο καύσωνας θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του την Τρίτη, με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Ελλάδα.


Αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 38-40 βαθμών Κελσίου, ενώ στα νησιά το θερμόμετρο θα δείξει 35-37 βαθμούς Κελσίου.


Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και από την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ