Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Νέο σκάνδαλο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αποκάλυψη απο το Φιλιατρά News και TRIFYLIANEWS



Ένα, ακόμη, νέο «σκάνδαλο» (ή για να είμαστε και κάπως επιεικείς, «σκανδαλώδες θέμα») στο, πολύπαθο, όπως φαίνεται, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποκαλύπτουμε σήμερα τα δυο μεγαλύτερα blog της Μεσσηνίας (Φιλιατρά News και Τριφυλία News ).

Πρωταγωνιστής, δυστυχώς και πάλι ο απερχόμενος, πλέον, Διοικητής του Νοσοκομείου κος Φώτης Δρούμπαλης, ευνοούμενος, ως γνωστόν, του τέως Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και «συμμάχου – υπαρχηγού» του κ. Αντώνη Σαμαρά στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μετά τις καταγγελίες για «διώξεις» των εργαζομένων στα χειρουργεία της Κυπαρισσίας, την .........


πρόσφατη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για ανάρμοστη συμπεριφορά προς του ιατρούς του νοσοκομείου και τις πολύ πρόσφατες καταγγελίες των εργαζομένων για τοποθέτηση κρυφής κάμερας έξω από το γραφείο του κυρίου Διοικητή, το θέμα που βγάζουμε στον «αέρα» είναι, η κλοπή (ναι, καλά διαβάσατε, κλοπή) Δημόσιου Υλικού από το Νοσοκομείο και η «συγκάλυψη» αυτού του θέματος από τον κύριο Διοικητή…

Διαβάστε…



Στις 10 Δεκεμβρίου 2008 (πριν ένα χρόνο περίπου, δηλαδή) Υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση μας) σε έγγραφη αναφορά του προς τον Διοικητή, κ. Δρούμπαλη, τόνιζε ότι από την λυόμενη αποθήκη του νοσοκομείου εκλάπη ηλεκτρολογικό Ξυλουργικό μηχάνημα καθώς και κάποιος αριθμός κλιμαστιστικών μηχανημάτων τα οποία βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση και έτοιμα να λειτουργήσουν.

Παρά την έγγραφη αναφορά του υπαλλήλου, ο κ. Διοικητής, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έκανε κάτι...

Και όχι μόνο δεν έκανε κάτι, αλλά δεν διέταξε ούτε την, από το Νόμο προβλεπόμενη ΕΔΕ, για να φανεί τί ακριβώς είχε συμβεί και είχε κάνει «φτερά» το Δημόσιο Υλικό καθώς και να ερευνήσει για τους υπαίτιους και υπεύθυνους της «εξαφάνισης» Υλικού…

Στις 21 Ιανουαρίου 2009 ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας που είχε αναφέρει την «κλοπή», με νέα γραπτή αναφορά του προς τον κ. Δρούμπαλη τον ενημέρωσε για την όλη «κατάσταση» με τις κλοπές στο Νοσοκομείο.

Και πάλι ο κ. Διοικητής, δεν έκανε κάτι και, για μια ακόμη φορά, δεν διέταξε ούτε την, από το Νόμο προβλεπόμενη ΕΔΕ, για να φανεί τί ακριβώς συμβαίνει στο Νοσοκομείο με τις «κλοπές» Δημόσιου Υλικού και να ερευνήσει για τους υπαίτιους και υπεύθυνους αυτής της τραγικής κατάστασης που θυμίζει απίστευτο μπάχαλο και κάνει να μοιάζει το Νοσοκομείο με ξέφραγο αμπέλι…

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόλις πριν λίγες μέρες, μετά την αλλαγή Κυβέρνησης, ο κ. Δρούμπαλης διέταξε ΕΔΕ για τα θέματα των «κλοπών»…

Γιατί τέτοια καθυστέρηση???

Γιατί τέτοια αργοπορία???

Γιατί έπρεπε να περάσουν 11 και 9 μήνες αντίστοιχα, από τις αναφορές υπαλλήλου για το θέμα των κλοπών, για να διατάξει ο κ. Δρούμπαλης ΕΔΕ???

Και, γιατί έπρεπε να αλλάξει Κυβέρνηση και μετά να διαταχθεί ΕΔΕ???

Αυτά είναι ελάχιστα από τα ερωτήματα στα οποία ο κ. Δρούμπαλης καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις – εξηγήσεις, για να μην υπάρχει καμία υποψία, έστω και ενδόμυχα, για «κάλυψη και συγκάλυψη» του θέματος και βεβαίως, είμαστε πρόθυμοι να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις του…

Ακολουθούν οι αναφορές - Ντοκουμέντα που έχουν κατατεθεί στον Κο Δρούμπαλη.

Κλικ για πλήρες μέγεθος







Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...





Τί συμβαίνει;;;...








Διαβάστε Περισσότερα...

Παρασκευή και 13...


Σήμερα είναι Παρασκευή και 13, η χειρότερη μέρα για τους προληπτικούς, οι οποίοι γίνονται προσεκτικοί στις κινήσεις και τις μετακινήσεις τους, καθώς περιμένουν ότι κάτι κακό θα συμβεί...

Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα.........


που είναι συνιφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία. Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Οι ρίζες της δεισιδαιμονίας ανιχνεύονται στη Βίβλο και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα. Στη Δύση μάλιστα υπάρχει και Παρασκεβιδεκατριαφοβία (Paraskevidekatriphobia) καθώς και η τρισκαιδεκαφόβια (triskaidekaphobia), δηλαδή φοβία ενός ανθρώπου για την συγκεκριμένη ημέρα.

Οι δοξασίες...

Δύο είναι οι βασικές δοξασίες που στηρίζουν τον μύθο της Παρασκευής και 13. Αρχικά στη Βίβλο, βλέπουμε το δεκατρία να εμφανίζεται στο Μυστικό Δείπνο καθώς αντιστοιχεί στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτόν. Εξάλλου, Παρασκευή ήταν η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός.
Εν τω μεταξύ, πολλοί θεωρούν πως ο μύθος γεννήθηκε με την απόφαση του Πάπα να εκδώσει διάταγμα για τη σύλληψη και θανάτωση των ναϊτών ιπποτών. Το διάταγμα εκδόθηκε σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Δ΄, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307.
Στη φιλολογία των μύθων της Παρασκευής και 13 ανήκουν και τα εξήςΗ αποστολή της NASA, Απόλλων 13 με προορισμό το Φεγγάρι, εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, η αποστολή διακόπηκε στις 13 Απριλίου. Παρασκευή επίσης, ήταν η καθιερωμένη εκτέλεση κρατουμένων στην αρχαία Ρώμη. Όταν το όνομα ενός ατόμου έχει δεκατρία γράμματα θεωρείται ότι έχει την τύχη του διαβόλου (Jack the Ripper, Charles Manson, κτλ.).

***Παρασκευή και 13, σύμφωνα με τους αμερικανούς, κυρίως, είναι μια μέρα ατυχίας και προλήψεων.

Η δική μας, ελληνική, εκδοχή για την μέρα ατυχίας είναι η Τρίτη και 13 αλλά τείνουμε και εδώ όπως και σε άλλα πράγματα να υιοθετήσουμε την αμερικανική αντίληψη!...

Ας μην ξεχάσουμε την σειρά ταινιών "Παρασκευή 13" που κάμποσες γενεές έχουν δει και την έχουν συνδέσει με προλήψεις και κακοτυχία….

Βέβαια εάν κάποιος είναι γεννημένος Παρασκευή και 13 τότε θα πρέπει να θεωρείται η τυχερή του μέρα.

«Προσοχή» συνιστούν οι επιστήμονες

Επιπλέον, Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα με τίτλο: «Πόσο κακή για την υγεία σου, είναι η Παρασκευή και 13;».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 1993 στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal και είχε ως στόχο ν' αποτυπώσει τη σχέση μεταξύ της υγείας, της συμπεριφοράς και της δεισιδαιμονίας σχετικά με την Παρασκευή και 13 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των ατυχημάτων με αυτοκίνητο σε δύο διαφορετικές ημέρες - Παρασκευή 6 του μηνός και Παρασκευή και 13 - σε μία περίοδο μερικών χρόνων.
Η διαπίστωση των επιστημόνων ήταν πως την ημέρα εκείνη, μειώνονταν ο αριθμός των ατόμων, που επέλεγαν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.
Σύμπερασμα της επιστημονικής ομάδας ήταν: «Η Παρασκευή και 13 είναι μία άτυχη μέρα για ορισμένου. Ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος μπορεί να είναι αυξημένος έως και 52%. Συνιστούμε να μείνετε στο σπίτι».


Το 25% των αμερικανών επηρεάζεται σημαντικά την ημέρα της Παρασκευής και 13 και συνδέει κάθε κακοτυχία με το γεγονός αυτό, σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί.

Λοιπόν όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αντίληψη του κάθε ανθρώπου, την αίσθηση του με το εξωπραγματικό, και είναι τροφή για αδυναμίες…

Ας χαρούμε λοιπόν και αυτή τη μέρα όπως πρέπει να χαιρόμαστε κάθε μέρα που ζούμε, χωρίς προκαταλήψεις και επηρεασμούς!!!!!!!



Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστρέψαμε και συνεχίζουμε... Δυνατά και Ασυμβίβαστα!


Μετά από τρείς περίπου εβδομάδες, με ελάχιστες εμβόλιμες παρουσίες, είμαστε ξανά μαζί!


Επιστρέψαμε και συνεχίζουμε...


Δυνατά και Ασυμβίβαστα!



Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε για την απουσία μας, για τα μηνύματά σας, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας!


Είχαμε και μεις τα δικά μας "τρεξίματα"...



Τώρα, είμαστε ξανά μαζί!


Πάμε...







Διαβάστε Περισσότερα...