Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

3 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ!!!!!! ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!!!


3 γκολ - δώρα προσέφερε απόψε ο Παναθηναϊκός στη Σπάρτα, στο καταπράσινο ΟΑΚΑ και πήρε μεγάλη πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League..........


45' ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σαριέγκι είναι αυτός που καταφέρνει να λύσει το... γόρδιο δεσμό της τσεχικής άμυνας και δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζεκ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Καραγκούνη.

54' Γκολ 2-0 Κατσουράνης: Πάσα του Καραγκούνη στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος τροφοδοτεί τον Κατσουράνη στο ύψος του πέναλτι. Ο τελευταίος με πλασέ πετυχαίνει το γκολ

89' ΓΚΟΛ 3-0: Σαλπιγγίδης. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, μετά από προσωπική ενέργεια, και αφού προσπερνά και τον Μπλάζεκ, βάζει το γκολ


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Λέτο (74' Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78' Γκάμπριελ).

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βιλφριντ, Κούζνιρ, Ζέμαν, Βάτσεκ, Χούσεκ.


Διαβάστε Περισσότερα...

Κυπαρισσία: Η Παλιά Πόλη με το φακό και το χρωστήρα



Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής στο Λαογραφικό Μουσείο της Κυπαρισσίας 5-20 Αυγούστου 2009.


Στο λαογραφικό μουσείο «Κωστής Παλαμάς» δίπλα στο κάστρο θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».
Η έκθεση περιλαμβάνει..............


αποκλειστικά εικόνες, στιγμές και απόψεις της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, έτσι όπως, σε ανύποπτο χρόνο, οι καλλιτέχνες (ζωγράφοι και ερασιτέχνες φωτογράφοι) εμπνεύστηκαν από την ομορφιά και τη μοναδικότητά της και την αποτύπωσαν είτε με το πινέλο τους είτε μέσα από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής, αναλογικής παλιότερα, ψηφιακής πλέον. Θα εκτεθούν περίπου 120 φωτογραφίες από τους ερασιτέχνες φωτογράφους: Νίκο Ιμιρζιάδη (με φωτογραφίες από το 1972 μέχρι σήμερα), Αγγελική Παπαδοπούλου, Μυρτώ Ιμιρζιάδη και το Χρήστο Ζουλιάτη.

Οι πίνακες ζωγραφικής και οι γκραβούρες που θα εκτεθούν είναι περίπου 30 και είναι φιλοτεχνημένοι από ζωγράφους, Κυπαρίσσιους κυρίως, πολλών γενιών. Η ζωγραφική για την Κυπαρισσία καλύπτει σχεδόν έναν αιώνα, αφού συμμετέχουν οι δύο μεγάλες κυρίες Μαραγκοπούλου και Δαφνομήλη, που δεν είναι πιά ανάμεσά μας μέχρι και καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς που είναι ακόμα σήμερα στην ηλικία των 20-30 ετών. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο διαχρονική είναι η έμπνευση που προκαλεί η Παλιά Πόλη και η έμπνευση και η δημιουργία τέτοιων έργων δηλώνει και την αξία που της αποδίδουν οι καλλιτέχνες.

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν αναφέρονται στη συνέχεια με ένα περιληπτικό βιογραφικό:

Δαφνομήλη Μαρία. Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1915 και πέθανε στην Αθήνα το 2003. Μαθήτεψε κοντά στον Κ.Ηλιάδη. Στο έργο της, κυρίως τοπία και προσωπογραφίες, καλλιεργεί έναν έντονο εξπρεσιονιστικό υπαιθρισμό. Εκανε 5 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και 2 πανελλήνιες. Κέρδισε 2 διεθνείς διακρίσεις και ήταν μέλος του Κ.Ε.Ε. και σε καλλιτεχνικές Ευρωπαϊκές οργανώσεις.(Λεξικό των Ελλήνων ζωγράφων, Στ.Λυδάκης, εκδόσεις ΜΕΛΙΣΣΑ).

Μαραγκοπούλου Κούλα. Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία το 1911 και πέθανε στην Αθήνα το 1997. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών και μαθήτευσε κοντά στον μεγάλο ζωγράφο Γιώργο Μπουζιάνη. Όπως έγραψε η κριτικός Ελένη Βακαλό: "Η Μαραγκοπούλου τοποθετείται σαν μια από τις κυριότερες εκπροσώπους του εξπρεσιονισμού της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς". Έργα της υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη, σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Με την τέχνη της έχουν ασχοληθεί ο Δ.Ε. Ευαγγελίδης, ο Μαρίνος Καλλιγάς, ο Αλέξανδρος Ξύδης, ο Άγγελος Προκοπίου και άλλοι.

Μαρτίνου Ελεάννα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι ζωγράφος. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ΑΣΚΤ Αθήνας(2007-2009) στο πρόγραμμα εικαστικές τέχνες. Η συγκεκριμένη σειρά έργων είναι εμπνευσμένη από την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας από όπου κατάγεται και αποτελείται από όψεις της. Πληροφορίες για το έργο της βρίσκονται στο http://eleanna-martinou.blogspot.com

Παρίσσου Πέρσα. Η Πέρσα ζωγραφίζει όσο θυμάται τον εαυτό της. Αδέσμευτη από φόρμες και -ισμούς περνά με άνεση από τη μια τεχνοτροπία στην άλλη, με γνώμονα το πάθος της για την τέχνη. Σήμερα με τριάντα ομαδικές και δέκα ατομικές εκθέσεις παρακολουθεί καλές τέχνες στο University of Bolton της Αγγλίας.

Παυλόπουλος Γιάννης. Συνταξιούχος δάσκαλος. Γέννημα και θρέμμα της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας. Τις βασικές γνώσεις ζωγραφικής πήρε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία από τον Αυστριακό καθηγητή Φαλτάϊτς. Στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές ζωφραφικής στο Ινστιτούτο «Κλίμενς». Επεδόθη στην τοπιογραφία. Εχει φιλοτεχνήσει πολλά τοπία της Κυπαρισσίας.

Τζιώρτζη Ελένη. «Από την Κυπαρισσία και το κάστρο της έχω τις ωραιότερες εικόνες πάντα φυλαγμένες στη μνήμη μου. Ισως να έχουν και την ευθύνη που στράφηκα στη ζωγραφική. Προσπαθώ να την προσεγγίζω πάντα με ειλικρίνεια και σεβασμό».
Χρονοπούλου Κατερίνα. Καθηγήτρια Αγγλικών. Ερασιτέχνης ζωγράφος. Λάτρης της τέχνης, που κατά την Κατερίνα είναι το αλάτι της καθημερινότητάς μας.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 έως τις 20 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο τις ώρες 11.00-13.00 και 19.00-22.00.

Αντί εγκαινίων το Πρόγραμμα και οι καλλιτέχνες καλούν τους φίλους της Παλιάς Πόλης στις 6 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το απόγευμα 19.30-21.30 για να γνωρισθούν, να μοιρασθούν την έμπνευσή τους και να συζητήσουν για τη Παλιά Πόλη.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκαίνια Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας - "Μεγάλες στιγμές" έζησε χθες η Κυπαρισσία!


Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε, επιτέλους, πραγματικότητα...

«Μεγάλες στιγμές» έζησε χθες το απόγευμα η Κυπαρισσία, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου το οποίο αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για τους ανθρώπους του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας, τους φίλους του ναυταθλητισμού και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πολιτικών, αυτοδιοικητικών και αθλητικών παραγόντων, ναυταθλητικών συλλόγων, φίλων της κολύμβησης και πολιτών από την περιοχή, έγιναν............


τα εγκαίνια και κόπηκε η κορδέλα στο Κολυμβητήριο. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαράς, ικανοποίησης και ελπίδας πως το αθλητικό αυτό έργο θα αποδειχθεί ελκυστικό για τη νεολαία αποτελώντας ανάχωμα για άλλους επικίνδυνους δρόμους και δημιουργική διέξοδος αφού συνδυάζει η κολύμβηση συνδυάζει αρμονικά τη σωματική άσκηση με την πνευματική καλλιέργεια!




Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μετά του Ιερού κλήρου ενώ την κορδέλα έκοψαν, ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ την κράταγαν, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου, ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης.



Καλωσόρισμα από το δήμαρχο Κυπαρισσίας

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, σημείωσε πως ήταν πολύς ο κόσμος που αγκάλιασε το όνειρο του Κολυμβητηρίου και του αθλητισμού. Σήμερα, είπε, γιορτάζει ο αθλητισμός. Χαρακτήρισε το Κολυμβητήριο «κόσμημα», τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό απόκτημα για την Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή... Ακόμη, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν για να υλοποιηθεί.

Σαμαράς: "Με μεγάλη τιμή και συγκίνηση παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο"

Παίρνοντας το λόγο ο Υπουργός Πολιτισμού σημείωσε πως, «με μεγάλη τιμή και συγκίνηση παραδίδουμε σήμερα, η Πολιτεία, ένα σημαντικό αθλητικό έργο...» Οι παλιοί έλεγαν πως κάθε φορά που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή. Κάθε φορά που παραδίδεται ένα τέτοιο έργο αθλητικών υποδομών, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει η νεολαία από επικίνδυνα μονοπάτια.
Αποτελεί βαλβίδα πολιτισμού που δίνει διέξοδο στη νεολαία και βαλβίδα άμυνας..., είπε μεταξύ άλλων.

Ιωαννίδης: "Λίγα λόγια, τα έργα μετράνε"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, «λίγα λόγια, τα έργα μετράνε. Οι πολιτικοί λέμε πολλά και κάνουμε λίγα γι’ αυτό έχει απαξιωθεί η πολιτική...» Δύο είναι τα προνόμια που έχουν οι νέοι. Το χώρο και το χρόνο. Οι γονείς τους δίνουν το χρόνο κι εμείς το χώρο. Οι χώροι άθλησης προσφέρουν αρμονία σωματική και πνευματική… Θα οργώσουμε όλη την Ελλάδα και θα δημιουργήσουμε χώρους να αθλούνται τα παιδιά μας..., είπε και ανέφερε πως και ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε αθλητής. Συμπλήρωσε, δε, πως οι χώροι άθλησης είναι χώροι χαράς και υγείας, που μπορούν να εκτονώνονται οι νέοι...

Δράκος: "Τέτοια έργα έχει ανάγκη ο τόπος"

Ο Νομάρχης σημείωσε με έμφαση πως, «τέτοια έργα έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζοντας πως η αρετή στον άνθρωπο όπως και η ελευθερία κατακτώνται με αγώνες, μια διαρκή αγωνιστική παρουσία...

Κατσαρός: "Στο Κολυμβητήριο αυτό να πανηγυρίσουμε νέους ολυμπιονίκες"

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός σημείωσε πως ο ΝΟΚΥ έχει γράψει χρυσά γράμματα και ευχήθηκε μέσα από αυτό το Κολυμβητήριο να πανηγυρίσουμε τους νέους Ολυμπιονίκες!

Γκότσης: "Όνειρο 3 δεκαετιών το Κολυμβητήριο"

Ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας (και Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ.) Γιώργος Γκότσης είπε πως είναι μια μεγάλη μέρα για τα αθλητικά δρώμενα στην ευρύτερη περιφέρεια της Τριφυλίας. Εγκαινιάσθηκε το μεγαλύτερο, ίσως, αθλητικό έργο στην περιοχή από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους. Ένα έργο που αποτελούσε το όνειρο για 3 δεκαετίες του Ν.Ο.ΚΥ.». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ιστορία του έργου, που αρχίζει «όταν στα τέλη του 1998 Μέλη του Ν.Ο.ΚΥ. και αθλητές του αγόρασαν οικόπεδο στον Ξηρόκαμπο, που στην πορεία ανταλλάχτηκε με το οικόπεδο που κατασκευάστηκε το Κολυμβητήριο και το έργο ξεκινά να δρομολογείται τον Οκτώβριο του 1999, στα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου του Αργοστολίου, όπου ο τότε Υφυπουργός Ανδρέας Φούρας και ο συμπατριώτης μας Σπήλιος Ζαχαρόπουλος ενθουσιασμένοι από τον Ν.Ο.ΚΥ. υπόσχονται και υλοποιούν αποστολή μηχανικών από τη Γ.Γ.Α. για τη διερεύνηση της θέσης και της καταλληλότητας του οικοπέδου και αποφασίζεται η παραχώρηση του οικοπέδου του ΝΟΚΥ στο Δήμο, ενώ στο μεταξύ με τη βοήθεια του Υπουργού Σταύρου Μπένου εγκρίνεται το ποσό των 650 εκατομ. δρχ για την Κατασκευή του Κολυμβητηρίου. Αρχίζει ο αγώνας δρόμου ανταλλαγής του οικοπέδου του Δήμου, πλέον, στον Ξηρόκαμπο με το παρόν οικόπεδο ιδιοκτησίας ΟΕΚ, που επιτυγχάνεται με τη θέληση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου και τη βοήθεια του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κουσελά και του τότε βουλευτή Γιάννη Γιαννακόπουλου. Με δημοτικό, πλέον, οικόπεδο αρχίζει η φάση μελετών κ.α. με πολλά προβλήματα που ξεπερνιούνται με τη βοήθεια του Νομάρχη και του τότε Δημάρχου Ηλία Τσίγγανου και του τότε Αντιδημάρχου Δημήτρη Στρατικόπουλου και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το έργο δημοπρατείται στις 19 Μαρτίου 2003 και στις 26 Ιουλίου 2004 εκδίδεται οικοδομική άδεια και όπως όλα τα δημόσια έργα, περνά από μύρια κύματα με συνεχεία διακοπές λόγω μη έγκυρης καταβολής των χρημάτων στον εργολάβο, με συνεχείς ερωτήσεις του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά και παρεμβάσεις της Υφυπουργού κας Καλαντζάκου προς τον τότε Υφυπουργό κ. Ορφανό με αποκορύφωμα την επίσκεψή τους στο υπό κατασκευή κολυμβητήριο, φτάνουμε στο καθοριστικό ραντεβού τον Δεκέμβριο του 2008 με τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά. Ο Υφυπουργός υπόσχεται και υλοποιεί τη χρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών και φτάνουμε στην επίσκεψη του Κυβερνητικού κλιμακίου τον Ιούνιο του 2009, αποτελούμενο από τον Υπουργό κ. Σαμαρά, τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη, την Υφυπουργό κα Καλαντζάκου, όπου γίνεται δέσμευση για την άμεση παράδοση...».
Όπως είπε ο κ. Γκότσης την ιστορική αναδρομή την έκανε για να τιμήσει και να ευχαριστήσει τα πολιτικά και μη πρόσωπα που βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου και να αναδείξει το γεγονός ότι, όταν οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν, μπορεί μια πόλη μεγέθους της Κυπαρισσίας να έχει ένα Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων.
Για το τέλος άφησε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις διοικήσεις του ΝΟΚΥ και τα Μέλη του, ιδιαιτέρως στους προκατόχους του Χρήστο Κανελλόπουλο και Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον επι σειρά ετών προπονητή του ΝΟΚΥ Γιάννη Πετρίδη και την ευχή, το Κολυμβητήριο να αποτελέσει άμυνα στη μάστιγα των ναρκωτικών και μέσα από αυτό να γαλουχηθούν σωστοί πολίτες και μεγάλοι αθλητές.

Πλήθος επισήμων στα εγκαίνια

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, διακρίναμε, το βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, το βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, το γενικό γραμματέα Αθλητισμού Σταύρο Δούβη, τους δημάρχους, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Αηδόνη, Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα, Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά, Αυλώνας Γιάννη Φιλντίση, Ανδρούσας Μένη Παπαδόπουλο, τους αντινομάρχες Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη, τον επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάση Πετρόπουλο κ.α.


*Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα... μετά μουσικής!

summer 09 Pictures, Images and Photos















Διαβάστε Περισσότερα...