Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!




Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΙΛΗΣΕ - Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΙΛΗΣΕ!

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ!

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση Νίκης, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Κυπαρισσίας "έκλεισε" την προεκλογική περίοδο τη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας!

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο πρώτος Δήμαρχος του νέου Δήμου από αύριο το βράδυ, μίλησε για την Ενότητα, την Αλλαγή, την Ελπίδα, την Αναπτυξιακή Προοπτική της Τριφυλίας!

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ.......................

«Αρκαδιά, σε χαιρετούμε!
Σου φέρνουμε το μήνυμα της Νίκης από την μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση των Φιλιατρών. Ο λαός των Φιλιατρών εψήφισε. Είπε με συντριπτική πλειοψηφία ΝΑΙ στον μεγάλο Δήμο μας τον Δήμο Τριφυλίας.
Ο Δήμος Τριφυλίας είναι γεγονός.
Ο μεγάλος αυτός Δήμος της επαρχίας μας συστάθηκε, παίρνει σάρκα και οστά, παρά τις μανιώδεις προσπάθειες ορισμένων να τον εμποδίσουν και να τον αποδομήσουν.
Ο δήμος μας που απλώνεται από την Ελαία και φθάνει μέχρις τις αμμουδερές παραλίες της Τραγάνας των Γαργαλιάνων, είναι εδώ και περιμένει από εμάς που πιστέψαμε σ’ αυτόν να τον κάνουμε πραγματικότητα.
Το όραμα των προγόνων σας για την ίδρυση ξεχωριστής επαρχίας είναι κοντά μας. Ο παλιός νομός της Τριφυλίας ξαναζωντανεύει, γιατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται.
Δημιουργήθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη Μεσσηνία, μετά την Καλαμάτα και από τους μεγαλύτερους στην χώρα μας.
Η Ελαία, η Αυλώνα, ο Αετός με το Κοπανάκι, η Τριπύλα, τα Φιλιατρά, οι Γαργαλιάνοι γίνονται ένα, μια γροθιά, με άρρηκτους δεσμούς αίματος, παραδόσεων, ηθών, ιστορίας, πολιτιστικών στοιχείων και κοινών μέσων και προϊόντων παραγωγής.
Το μέλλον του νέου δήμου μας προδιαγράφεται λαμπρό και ελπιδοφόρο…»

«Ο δήμος Τριφυλίας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.
Κατοικούμε σε τόπο ευλογημένο από τον Θεό και προικισμένο από τη φύση απλόχερα με όλες τις χάρες του κόσμου».

«…Τα αγροτικά μας προϊόντα από τη μια και ο τουρισμός από την άλλη εξασφαλίζουν τη μακροβιότητα, ανάπτυξη και ευημερία του δήμου και των πολιτών του.
Αυτό είναι με λίγες λέξεις το όραμά μας.
Όμως αγαπητοί μου φίλοι για να ενσαρκώσουμε το όραμα αυτό δεν φτάνει από μόνο του, δηλαδή η σύσταση στα χαρτιά του δήμου μας, αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο.
Χρειάζεται τους σωστούς ανθρώπους που θα βάλουν πλάτη, πίστη, εμμονή και εργατικότητα για να κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα.
Χρειάζεται άσβεστη φλόγα στις καρδιές μας, προϋποθέτει ότι οι άνθρωποι που θα κληθούν να υπηρετήσουν το όραμα αυτό πιστεύουν σ’ αυτό, καίγονται από τη δίψα της προόδου του νέου αυτού και δυνατού δήμου!»

«Οι εκλογές αυτές είναι οι πλέον κρίσιμες και αποφασιστικές για την αντοχή του νέου δήμου της Τριφυλίας.
Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Πολλά φαντάζουν και άλυτα. Πολλοί περιμένουν και προεξοφλούν την αποτυχία του δήμου αυτού.
Η ουσιαστική λειτουργία του δήμου θα δοκιμαστεί στη πράξη και ιδιαίτερα την πρώτη αυτή περίοδο που θα τεθούν τα θεμέλια της οργάνωσής του. Εάν αυτά δεν μπουν βαθειά και γερά, το οικοδόμημα θα κινδυνεύσει, ο δήμος μας αυτός θα κλονιστεί και θα υψωθούν φωνές επανόδου στη πρότερη κατάσταση.
Αυτό θέλουμε φίλοι Κυπαρίσσσιοι;
Αυτό θέλουμε φίλοι Τριφύλιοι;
Αυτό είναι το συμφέρον της επαρχίας μας, της Τριφυλίας, της Κυπαρισσίας;
Δεν είναι άραγε αυτονόητο η εμπέδωση του νέου δήμου;
Αλλά στις εκλογές αυτές δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Από τη μια είμαστε εμείς που πρώτοι, σταθερά, αμετάβλητα, αποφασιστικά διατρανώσαμε την πιστή μας και την αγάπη μας στον μεγάλο, ενιαίο και δυνατό δήμο.
Είμαστε εμείς που αποβάλαμε κάθε κομματική εξάρτηση και ενωθήκαμε κάτω από τη μία και μοναδική σημαία που υψώσαμε, τη σημαία του Οράματος του μεγάλου και ενιαίου δήμου Τριφυλίας.
Από την άλλη είναι όσοι αντιτάχθηκαν με λύσσα στον δήμο αυτόν, όσοι ύψωσαν διαχωριστικά τείχη ανάμεσά μας, όσοι προσπάθησαν να διχάσουν το λαό της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ σε βόρειους και νότιους.
Είναι αυτοί που καλυπτόμενοι πίσω από ψεύτικα διλήμματα αντιμνημονιακής πολιτικής προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό της Τριφυλίας για τον χαρακτήρα των εκλογών αυτών.
Είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα ανερυθρίαστα προκαλούν την κρίση σας, το φιλότιμό σας, τα πατριωτικά σας αισθήματα και σας δηλώνουν ότι είναι εχθροί του Καλλικράτη, δηλαδή εχθροί του δήμου μας αυτού, δηλαδή σε τελευταία ανάλυση εχθροί και της Κυπαρισσίας.
Και έρχονται προσπαθώντας να αλώσουν την πόλη σας, να εγκατασταθούν στον δημαρχιακό θώκο εδώ στην πρωτεύουσα για να επιχειρήσουν την αποδόμηση του νέου δήμου, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία ώστε να πούν μετά ότι δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους, ότι ο δήμος αυτός δεν έχει μέλλον.
Είναι δυνατόν να υπάρξει Κυπαρίσσιος, ανεξάρτητα πολιτικού χώρου όπου ανήκει, να εμπιστευτεί τους εχθρούς του νέου δήμου, να τους δώσει την ψήφο του, με ποίο άραγε περιεχόμενο και εντολή; Την εντολή, όπως αυτοί θα την ερμηνεύσουν, ότι πρέπει ο δήμος αυτός να διαλυθεί; Η την εντολή όπως εσείς τη θέλετε να προχωρήσει ο δήμος;
Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τέτοιος πατριώτης Κυπαρίσσιος που θα θελήσει το κακό της πόλης αυτής και της Τριφυλίας.
Βλέπουμε όμως αγαπητοί μου ότι στον αντίπαλο αυτό συνδυασμό μετέχουν και εξαίρετοι άνθρωποι της πόλης σας οι οποίοι πιστεύουν στο ίδιο με εσάς όραμα, στο ίδιο με εμάς όραμα, του νέου δυνατού και ενιαίου δήμου Τριφυλίας.
Δυστυχώς οι φίλοι μας αυτοί εγκλωβίστηκαν στις στενές κομματικές επιταγές και ακολούθησαν συνοδοιπορούντες έναν επικεφαλής που εμπνέεται από αντίθετα απ’ αυτούς σχέδια και οράματα για το δήμο.
΄Ετσι ο συνδυασμός αυτός έχει μέσα του ετερόκλητα στοιχεία που θα αντιπαλεύει η μία ομάδα την άλλη και αυτό βεβαίως δεν θα φέρει καλά αποτελέσματα και θα καταστεί επιζήμιο στη περίπτωση εκλογής του».

«Ο μόνος συνδυασμός που εγγυάται το αύριο της επαρχίας μας, το μέλλον των πόλεων και των χωριών μας, τη πρόοδο και ανάπτυξη του δήμου μας είναι ο δικός μας συνδυασμός. Ο συνδυασμός μας είναι ένα, μια γροθιά, είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και έχουμε κοινούς στόχους και επιδίωξη, ένα όνειρο, να δούμε να μεγαλώνει, να στεριώνει, να προοδεύει ο ένας, ενιαίος δήμος μας, η ενωμένη Τριφυλία. Ο συνδυασμός μας, καθαρά αυτοδιοικητικός, γεννήθηκε από την ανάγκη των καιρών, τις προσταγές της κοινωνίας και όχι από τις μικροκομματικές επιδιώξεις κάποιων κομματικών γραφείων και παραμάγαζων που μόνο μέλημά τους είχαν να κρατήσουν τις ισορροπίες για το δικό τους και μόνο συμφέρον. Ο συνδυασμός μας δεν αποτελείται από ομάδες, βαρωνίες, δουκάτα, γκρουπούσκουλα, που υποβλέπουν ο ένας τον άλλο και μόνο τους μέλημα είναι να λάβουν θέση για την επόμενη μέρα διαδοχής. Ο συνδυασμός μας επέλεξε τον επικεφαλής του με αυτοδιοικητικά κριτήρια, έχοντας σαν γνώμονα, τη συναντίληψη για το νέο δήμο, τις ικανότητες, την εμπειρία και την γνώση της περιοχής μας, την καθημερινή τριβή με τους ανθρώπους με τους οποίους μονίμως επί δεκαετίες συναναστρέφεται, και δεν έψαξε να βρεί ηγέτη σταλμένο απο την Αθήνα με θεία επιφοίτηση. …Για ποιά ενότητα λοιπόν του Τριφυλιακού λαού και του δήμου μπορούν να μιλούν και να απευθύνονται ενώπιόν σας, εκείνοι που ούτε την στοιχειώδη ενότητα ανάμεσά τους δεν έχουν εξασφαλίσει και είναι βέβαιο ότι θα αποσυντεθούν αμέσως μετά τις εκλογές;
Πώς είναι δυνατόν οι κύριοι αυτοί να δυνηθούν να εργαστούν για το νέο μεγάλο δήμο μας όταν μεταξύ τους υπάρχουν χαώδεις διαφορές ιδεών, στόχων και προσωπικών επιδιώξεων;
Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει ο Τριφυλιακός λαός τις υστερικές κραυγές του επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού και εκείνων που τον επέβαλαν, τα διχαστικά διλήμματα, τις ενάντιες και πολέμιες θέσεις κατά της δημιουργίας αυτού του δήμου, το μένος κατά της πόλης αυτής;
Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει ο Τριφυλιακός λαός, τα υβριστικά και χυδαία συνθήματα κατά της πόλης σας;
Εμείς αγαπητοί μου θα πετύχουμε. Το εγγυάται η ενότητά μας, η κοινή θέλησή μας, το ίδιο ταυτόσημο όραμα που έχουμε για ένα δήμο μεγάλο, δυνατό, δήμο Τριφυλίας.
Εμείς είμαστε όλοι μας Γαργαλιανιώτες, όλοι μας Φιλιατρινοί, όλοι μας Κυπαρίσσιοι, όλοι μας Αετοβουναίοι, Τριπυλιώτες, Αυλωνίτες. Είμαστε όλοι μας Τριφύλιοι.
Εμείς δεν πολεμάμε για να ξεχωρίζουμε από τους ανθρώπους.
Εμείς δεν πολεμάμε για να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, τις πόλεις και τα χωριά μας.
Εμείς πολεμάμε για να ενώσουμε, να σμίξουμε τους ανθρώπους.
Εμείς πολεμάμε για να σμίξουμε τις πόλεις και τα χωριά μας.
Εμείς πολεμάμε για να ενώσουμε, να σμίξουμε την Τριφυλία μας.
Εμείς πολεμάμε για να μεγαλουργήσει ο νέος δήμος μας, να ριζώσει και να προκόψει και καταλάβει το μερίδιο που του αξίζει και δικαιούται στην ιεραρχία των μεγάλων δήμων της πατρίδας μας.
Εμείς ξεκινήσαμε τον όμορφο αυτό αγώνα και πορευόμαστε με ταπεινότητα, σοβαρότητα, με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα για να ανταμώσουμε το μεγάλο όνειρό μας.
Γιατί εμείς μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα- ήσυχα και απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα όλοι μας.
Φίλοι Κυπαρίσσιοι
Σας έλαχε η μεγάλη και υψίστη τιμή να τεθεί η πόλη σας στην εμπροσθοφυλακή του κοινού μας αγώνα για το αύριο της επαρχίας μας.
Μη μας διαψεύσετε.
Όλοι μαζί, μια γροθιά ενωμένοι προχωράμε για ένα δήμο ενιαίο, δυνατό, αναπτυξιακό και προοδευτικό.
Εμπρός κάτοικοι της ιερής αυτής πανάρχαιας Αρκαδινής γης, μπείτε μπροστά, βάλτε τείχη στην πόλη σας για να τη προστατεύσετε από τους πολέμιους που θέλουν την αποδυνάμωση της Τριφυλίας μας.
Ελάτε μαζί μας.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Δεν κοιτάζουμε τις κομματικές θέσεις καθενός και ιδεολογίες.
Βάζουμε πάνω απ όλους και απ όλα την Τριφυλία μας, το νέο μεγάλο δήμο μας.,
Δήμος δυνατός σημαίνει όφελος και προκοπή για ολόκληρη την επαρχία μας.
Μαζί θα βαδίσουμε αγκαλιασμένοι, δεξιοί και αριστεροί, πασόκοι και νεοδημοκράτες τον κοινό δρόμο για να ανταμώσουμε το όνειρό μας.
Πάμε όλοι μαζί.
Αφήνουμε πίσω μας το χθες.
Βλέπουμε μπροστά.
Ατενίζουμε το μέλλον με δύναμη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
Το ελπιδοφόρο αύριο μας περιμένει.
Η νίκη είναι δική μας. Είναι νίκη όλων μας. Είναι νίκη της αυτοδιοίκησης. Είναι νίκη ολόκληρης της επαρχίας μας. Είναι νίκη του δήμου μας.
Τα μηνύματα της νίκης έρχονται από όλες τις περιοχές του νέου δήμου.
Ο λαός της Τριφυλίας θα ψηφίσει την Κυριακή για την Τριφυλία.
Εμπρός λοιπόν, για ένα δήμο δυνατό, ενιαίο, αναπτυξιακό, δημιουργικό, προοδευτικό για το καλό της επαρχίας μας.
Ψηφίζουμε και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στον νέο δήμο.
Η φωνή σας ν’ ακουστεί σ’ όλα τα πέρατα του νέου δήμου.
Σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή σας.
Σας δηλώνω ότι σαν πρώτος δήμαρχος του νέου δήμου είμαι ένας από εσάς!
Είμαι Φιλιατρινός, αλλά αισθάνομαι και Κυπαρίσσιος και Γαργαλιανιώτης και Αετοβουναίος και Αυλωνίτης και Τριπυλιώτης.
Εγώ τιμώ την πόλη αυτή που της έλαχε η ιστορική τιμή και ευθύνη να αποτελέσει την έδρα του νέου δήμου, της επαρχίας Τριφυλίας και σε ελάχιστη ένδειξη επέλεξα να κλείσω την όμορφη αυτή διαδρομή του προεκλογικού αγώνα μου εδώ στην πανέμορφη πόλη της Αρκαδιάς.
Εδώ στην έδρα του νέου δήμου, τη πρωτεύουσα της επαρχίας μας, όπου θα εγκατασταθώ, δίνω υπόσχεση ότι θα τιμήσω το αξίωμα που θα με επιλέξετε, δεν θα σας προδώσω, δεν θα σας απογοητεύσω και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό και την πρόοδο του νέου δήμου και της επαρχίας μας!»




Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί Νικάμε! Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία!





Διαβάστε Περισσότερα...