Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Τουλάχιστον 10 εκατομ. ευρώ απαιτούνται για να βελτιωθεί το Λιμάνι της Κυπαρισσίας...


"Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ απαιτούνται για να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας, με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον κυματισμό που μπαίνει εντός της λιμενολεκάνης", τόνισε ο Πρύτανης του ΕΜΠ - Λιμενολόγος Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στην ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα".............


Και αυτά, για να προστατευθεί το Λιμάνι, με την επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου!!!

Για να εκτελεστούν και όλα τα απαραίτητα και αναγκαία έργα για να είναι το Λιμάνι ασφαλές και λειτουργικό, θα πρέπει να δαπανηθούν τουλάχιστον 5-6, ακόμα και 7 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΛΙΜΑΝΙΑ - ΠΑΓΙΔΕΣ...


Αποκαλυπτικά της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί σε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, λιμάνια της χώρας καθώς και ανησυχητικά, ήταν όσα είπε χθες το πρωί στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στην ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα" για τα "Λιμάνια - Παγίδες", ο Πρύτανης του ΕΜΠ - Λιμενολόγος Κωνσταντίνος Μουτζούρης............


Ο κ. Μουτζούρης είπε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 700 περίπου λιμενικές εγκαταστάσεις, στις 112 από τις οποίες γίνεται δρομολόγηση πλοίων.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε πως στα περισσότερα λιμάνια υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία τους και τόνισε πως σε πολλές περιπτώσεις τα πλοία πιάνουν λιμάνι ακόμα και όταν υπάρχει μέσα σε αυτά έντονος κυματισμός κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ασφάλεια επιβίβασης και αποβίβασης...

Εστίασε τα προβλήματα κυρίως στα νησιά και ιδίως στις Κυκλάδες και επεσήμανε πως πρέπει να διατεθούν τεράστια κονδύλια για να υπάρξει βελτίωση των εγκαταστάσεων και προστασία των λιμανιών...



Διαβάστε Περισσότερα...

"Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο"


Η έκθεση "από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο" με έργα 29 Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι με εννέα Κινέζους συναδέλφους τους συμμετείχαν στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στο ελληνικό σπίτι στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2008, παρουσιάζεται τώρα και στην Αθήνα...........


Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει έργα τέχνης που αντλούν τα θέματα τους από την ειρήνη, την εκεχειρία και τον αθλητισμό.

Την έκθεση, την οποία διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Μέγαρο Μουσικής από 5 - 12 Μαρτίου, εγκαινίασε η αντιπρόεδρός του και υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αγγελος Συρίγος.

Στο μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς κάνοντας αναφορά στη "μεγάλη επιτυχία της έκθεσης στο Πεκίνο" τόνισε ότι αυτό καταδεικνύει πως η εκεχειρία δεν είναι ουτοπία αλλά παρακαταθήκη για το μέλλον και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Οι ομιλητές αναφερόμενοι στη σημασία της έκθεσης και της έννοιας της εκεχειρίας που πρεσβεύει, υπογράμμισαν ότι μέσα από την πολιτισμική συνεργασία δύο πανάρχαιων πολιτισμών προήλθε και προβλήθηκε το ευ αγωνίζεσθαι. Γιατί, όπως ειπώθηκε, η εκεχειρία - θεσμός στην αρχαιότητα, σήμερα αποκτά όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στη συνείδηση των λαών αφού δεν έρχεται να εξοβελίσει τις διαφορές αλλά να καλλιεργήσει και να εμπεδώσει τη διαφορετικότητα των λαών.


Οι Έλληνες δημιουργοί της έκθεσης στο Πεκίνο είναι όλοι τους καλλιτέχνες εν ζωή εκτός από την Όπυ Ζούνη που έφυγε πρόσφατα και γεννήθηκαν μετά το 1922. Άλλοι έχουν ολοκληρωμένο έργο, ενώ συνεχίζουν πάντα τις αναζητήσεις τους και άλλοι νεώτεροι μας έχουν δώσει χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς τους. Εννοείται ότι όλοι, τόσο οι παλαιότεροι όσο και οι σχετικά νεώτεροι από αυτούς, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, διευρύνουν και πλουτίζουν λιγότερο ή περισσότερο τις διατυπώσεις τους. Στον κατάλογο της έκθεσης παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά - φυσικά δεν θα ήταν δυνατό να περιληφθούν όλοι οι ζωγράφοι με σημαντικά έργα - μόνο μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές προσπάθειες. Ένα από τα κριτήρια επιλογής ήταν να περιλαμβάνονται σε αυτή την έκθεση δημιουργοί όλων των τάσεων ή τουλάχιστον των πιο χαρακτηριστικών και γόνιμων κατευθύνσεων. Με αυτούς τους δημιουργούς άλλωστε, μπορει να διαπιστωθεί εύκολα ανάμεσα σε άλλα, και η ένταξη της νεοελληνικής τέχνης στην παγκόσμια σκηνή.

Ονόματα καλλιτεχνών (αλφαβητικά): Άλκης Γκίνης, Δανιήλ Γουναρίδης, Παναγιώτης Γράββαλος, Βαγγέλης Δημητρέας, Αχιλλέας Δρούγκας, Όπυ Ζούνη, Γιώργος Ιωάννου, Σαράντης Καραβούζης, Χρίστος Καράς, Κυριάκος Κατζουράκης, Μιχάλης Κατζουράκης, Τάκης Κατσουλίδης, Απόστολος Κιλεσσόπουλος, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γιάννης Κόττης, Ευάγγελος Κουζούνης, Βάσω Κυριάκη, Θόδωρος Μανωλίδης, Κυριάκος Μορταράκος, Χρόνης Μπότσογλου, Δημήτρης Μυταράς, Βάνα Ξένου, Κώστας Πανιάρας, Θόδωρος Πανταλέων, Ρένα Παπασπύρου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Σωτήρης Σόρογκας, Δημήτρης Χιωτόπουλος, Γιάννης Ψυχοπαίδης.
O εκθεσιακός χώρος είναι ευγενική παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Αρχιτέκτων της έκθεσης είναι η κυρία Σόνια Χαραλαμπίδου, ενώ ο κατάλογος της έκθεσης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΔΑΜ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Νέος Εκθεσιακός Χώρος
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη Αθήνα

Εγκαίνια: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009, ώρα 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 6 - 12 Μαρτίου 2009

Ώρες λειτουργίας: 10:00-18:00

Επικοινωνία:
Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Τ: 210 3611 023 F: 210 3611 024
www.olympictruce.org



Διαβάστε Περισσότερα...

Μουσική χημεία για "1 Γυναίκα, 5 Άντρες"!!!


Μουσική χημεία; Υπάρχει; Και βέβαια υπάρχει.

Απόδειξη η μουσική παράσταση "1 Γυναίκα, 5 Άντρες", που πραγματοποιείται ανήμερα της γιορτής της Γυναίκας την Κυριακή 8 Μαρτίου στο ghost House (upstairs) στου Ψυρρή.

Η Μόρφω Τσαϊρέλη συμπράτει και... "αντιδρά" με την "5μελή αντρική ορχήστρα φίλων της χημείας" σε μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, ερμηνεύοντας άλλοτε μέσα σε ατμόσφαιρες καμπαρέ, τζαζ, ροκ και άλλοτε σε λάτιν και τάνγκο..............



Μαζί της, τραγουδά επίσης ο Γιάννης Ζερβός.


Παίζουν επίσης οι:
Θωμάς Κοντογεώργης - Πιάνο (καλλιτεχνική επιμέλεια)
Μαρίνος Γαλατσινός - Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φλάουτο
Γιάννης Ζερβός - Κιθάρες - Τραγούδι
Σωκράτης Γανιάρης - Ντραμς - Κρουστά
Φώτης Μυλωνάς - Μπάσο

ghost House (Upstairs),
Λεπενιωτη 26, Ψυρρή Αθηνα
τηλ. 210-3236431
Τιμή εισόδου με ποτό 12 ευρώ,έναρξη στις 22:00






Διαβάστε Περισσότερα...

1ο Φεστιβάλ για τη Γυναίκα - "Live your Soul not your Role"


Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας ο εναλλακτικός πολυχώρος Purebliss διοργανώνει για πρώτη φορά μία διήμερη γιορτή με σύνθημα "Live your Soul not your Role".

Η γυναίκα ακτιβίστρια, η γυναίκα συγγραφέας, η μητέρα που αναζητά φυσικούς τρόπους να γεννήσει και να μεγαλώσει το παιδί της μέσα από δράσεις για αποδράσεις εντός των τειχών.

Για δύο μέρες, 7 και 8 Μαρτίου γυναίκες που τόλμησαν να ζήσουν έξω από τα στερεότυπα θα μας καταθέσουν την εμπειρία τους.


Το πρόγραμμα..........



Σάββατο 07.03.09
15:30 Open Χορογραφία Flamego - Μαριέλα Καρετέρο
16:00-19:00 Έλα να φτιάξεις το δικό σου σύμβολο-charm παρέα με το White Box (εργαστήριο)
18:30-19:30 Φροντίζω το σώμα μου - Ελένη Φαλιάκου MD Χειρούργος Μαστού
19:30-20:30 Εικαστική δράση INDOORS παρουσίαση-προβολή από τους δημιουργούς του
Μαριγώ Κάσση/Βάλλυ Νομίδου/Σπυριδούλα Πολίτη/Μαίρη Χρηστέα
21:00 Bliss Δείπνο Art de la Table - Μιλένα Παναγιότοβα
21:00 Live jazz , swing, bossa nova από τις Celebrate

Κυριακή 08.03.09
12:00 Bliss Πρωινό Art de la Table - Μιλένα Παναγιότοβα
13:00-14:00 Ομορφιά από τη φύση - Κατερίνα Τσουχτίδη
14:00-15:00 Χορτοφαγική Ωμοφαγία - Φλώρα Παπαδοπούλου
15:30-16:30 Γιόγκα του Γέλιου Χαρούμενος Πλανήτης Βασιλική & Ελένη Σκρέκου
16:45-17:30 Η Εμπειρία μου με τη Γαία Αναστασία Βασιλείου
17:30-18:30 Κέντρο Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών - Μαίρη Μανιάτη
17:30-18:30 Φυσικός Τοκετός "Ευτοκία" - Ελευθερία Δημοπούλου
18:30-19:30 Σχολεία Στάινερ - Μιχάλης Τζιγκοτζίδης
19:30-21:30 Τεχνολογία γένους θηλυκού GGD - Δέσποινα Μπακιρτζή
End Χορογραφία - Χριστίνα Μαρκοπούλου

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Street Performance "Κοπέλες στην Εξοχή" Αθανασία Σουλίδου/Δανάη Ρούσσου
Έκθεση Φωτογραφίας "Γυναίκες από μακριά" Νίκος Στεργίου/Εβίτα Παρασκευοπούλου
Shopping αντικείμενα Τέχνης, κοσμήματα, ρούχα...by White Box
Βιβλία με θέμα τη Γυναίκα ...by Bliss

Είσοδος ελεύθερη

Purebliss Ρόμβης 24Α Σύνταγμα Τ:210 3250360-2 www.purebliss.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Η ευτυχία...


Διεθνής ομάδα ψυχολόγων μελέτησε επί τρία χρόνια τη σημασία της φράσης "είμαι πολύ ευτυχισμένος" και διαπίστωσε ότι ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της ζωής του.

Για να την κάνουμε ακόμα πιο... νόστιμη, αρκούν λίγα, κοινά σε όλους, συστατικά και τα καρυκεύματα της αρεσκείας μας..............




Ευτυχισμένος γίνεσαι



Η αισιοδοξία, η αυτοεκτίμηση και η αγάπη για τον εαυτό μας αρκούν για να νιώσουμε καλύτερα...



Ο Άγιος Αυγουστίνος θεωρούσε ότι η ευτυχία δε βρίσκεται κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής μας. Σε κάθε εποχή θεωρήθηκε είτε ως αυταπάτη, δέλεαρ, ψευδαίσθηση, άπιαστο όνειρο, ακόμα και σύμπτωμα τρέλας. Σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, η ευτυχία ορίζεται ως "η πλήρης ευχαρίστηση και ικανοποίηση που αισθάνεται κάποιος από τη ζωή του". Αυτό είναι απλά θέμα τύχης; Πριν από τρία χρόνια ο πρόεδρος της εταιρείας Αμερικανών ψυχολόγων (APA) Μάρτιν Σέλιγκμαν ζήτησε από τους συναδέλφους του, στο συνέδριο της εταιρείας, να σταματήσουν να σκέφτονται μόνο τις ασθένειες και να ερευνήσουν εργαστηριακά το δρόμο που οδηγεί στην ευτυχία. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. Σύμφωνα λοιπόν μ' αυτά, η ευτυχία βρίσκεται στην επίγεια ζωή μας, μαθαίνεται και καλλιεργείται. Όλοι μπορούμε να την αποκτήσουμε. Η "συνταγή" της απαιτεί ορισμένα βασικά συστατικά, κοινά σε όλους, συν κάποια άλλα της δικής μας επιλογής. Όπως είπε και ο Εντ Ντίνερ, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Ουρμπάνα-Σαμπέιν, "ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του". Διαβάστε πώς μπορείτε να την κατακτήσετε εύκολα.



Είσαι ευτυχισμένος;

Για να διαπιστώσετε κατά πόσο είστε ευτυχισμένοι κάντε το πρώτο τεστ και ελέγξτε ποιος είναι ο βαθμός ικανοποίησής σας από τη ζωής σας. Περίπου το 30% του πληθυσμού δηλώνει πως είναι πολύ ευτυχισμένο και ικανοποιημένο από τη ζωή του στα θεμελιώδη ζητήματα. Όμως με ποιο κριτήριο; Για να το κατανοήσουν, οι ερευνητές μελέτησαν τι είναι εκείνο που διακρίνει τους πολύ ευτυχισμένους. Έκπληκτοι, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Δεν είναι ούτε πλούσιοι ούτε πολύ όμορφοι, δεν είναι ούτε πολύ έξυπνοι ούτε δημοφιλείς ή ισχυροί και δε ζουν με πολυτέλεια. Συνεπώς η ευτυχία δεν εξαρτάται απ' αυτούς τους παράγοντες. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Κεν Σέλντον, από το πανεπιστήμιο του Μισούρι, στην Κολούμπια, τα απαραίτητα εφόδια για την ευτυχία είναι η αυτονομία, οι ικανότητες, η αυτοεκτίμηση και οι ικανοποιητικές σχέσεις. Ο Ντίνερ προσθέτει και κάποιους άλλους παράγοντες: την εξωστρέφεια, την καλά αμειβόμενη εργασία και τη δημιουργία νέων ερεθισμάτων. Με τη σειρά τους αυτοί οι παράγοντες προϋποθέτουν την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση.



Αισιοδοξία

Για να καταλάβετε αν είστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι κάντε το δεύτερο τεστ. Γιατί είναι τόσο σημαντικό να είναι κάποιος αισιόδοξος; Γιατί η αισιοδοξία μάς βοηθά να αντιδρούμε στις αντιξοότητες, να προσπαθούμε με πείσμα να βρούμε λύση και να αφοσιωνόμαστε στο να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Ακόμα και οι πιο επώδυνες, επίπονες και δυσάρεστες δοκιμασίες αντιμετωπίζονται με μαχητική διάθεση, αρκεί να έχει κάποιος την αίσθηση πως μπορεί να ασκήσει έλεγχο πάνω τους. Αν αισθάνεται ανίσχυρος, κινδυνεύει να χάσει κάθε ευκαιρία.



Μαθήματα εμπιστοσύνης

Η αποθάρρυνση, η απάθεια και η παθητικότητα οφείλονται μόνο εν μέρει στις αντιξοότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Στο άλλο άκρο βρίσκονται η εμπιστοσύνη, ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ουσιώδης για τη ζωή μας. Η αισιοδοξία μεταμορφώνει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες, ενώ η απαισιοδοξία τις μετατρέπει σε παγίδες. Αυτό διαπίστωσε ο Μάρτιν Σέλιγκμαν, ο οποίος μελετά την αισιοδοξία εδώ και τριάντα χρόνια. Ο Σέλιγκμαν διαπίστωσε επίσης πως κανείς δε γεννιέται αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, αλλά μαθαίνει να είναι. "Πρόκειται για έναν τρόπο σκέψης που μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας", εξηγεί. "Αιτιολογούμε στον εαυτό μας οτιδήποτε μας συμβαίνει με βάση τη στάση που κρατάμε απέναντι στη ζωή. Αν είμαστε αισιόδοξοι πιστεύουμε πως έχουμε κάποια αξία. Αν είμαστε απαισιόδοξοι θεωρούμε τον εαυτό μας ανάξιο και αξιοκαταφρόνητο. Αυτή η διαφορά καθορίζει κυριολεκτικά το πεπρωμένο μας!



Για τους αισιόδοξους κάθε επιτυχία είναι:

1. Προσωπική: Οφείλεται στις δυνατότητές μου και επιβεβαιώνει την ικανότητά μου να αντιμετωπίζω την πραγματικότητα.

2. Καθοριστική: Έχει μεγάλη σημασία και θα έχει θετική επίδραση σε όλα.

3. Μόνιμη: Θα επαναληφθεί στο μέλλον, γιατί το πρώτο βήμα εξαρτάται από μένα και τις ικανότητές μου.


Αντίθετα, κάθε αποτυχία είναι:

1. Απρόσωπη: Πρόκειται για ένα τυχαίο δυσάρεστο συμβάν που οφείλεται στις περιστάσεις.

2. Περιορισμένη: Δεν επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή μου.

3. Συμπτωματική: Δε θα επαναληφθεί στο μέλλον.


Οι απαισιόδοξοι ερμηνεύουν τα γεγονότα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Υποτιμούν τη σημασία των επιτυχιών, επισημαίνουν πως πρόκειται για εξαίρεση και υπερεκτιμούν τις ευνοϊκές περιστάσεις, ενώ επωμίζονται τις ευθύνες των αποτυχιών ως επιβεβαίωση της ανεπάρκειάς τους. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων έχει σημαντικές επιπτώσεις. Τη στιγμή που ο αισιόδοξος πιστεύει πως κρατάει τη ζωή στα χέρια του, ο απαισιόδοξος είναι αβέβαιος για τη δυνατότητά του να ορίζει το πεπρωμένο του και παραιτείται, γίνεται παθητικός και μεμψίμοιρος. Κι όμως, τις περισσότερες φορές για να νικήσει κάποιος αρκεί να επιμείνει...



Αντιπεσιμιστική θεραπεία

Ο Σέλιγκμαν, αρχικά απαισιόδοξος άνθρωπος, ανέπτυξε έναν τρόπο αναγνώρισης και περιορισμού των αρνητικών σκέψεων, διδάσκοντας αυτό που ονομάζουμε επίκτητη αισιοδοξία. Δεν πρόκειται για παρηγορητικές φαντασίες, αλλά για ικανότητες που καθορίστηκαν επιστημονικά στο εργαστήριο και υποβλήθηκαν σε αυστηρούς ελέγχους σε πειραματόζωα. Ένα σύμπτωμα της απαισιοδοξίας μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η ανεπαρκής απόδοση στο σχολείο. Αυτό το γεγονός μπορεί να οδηγήσει τόσο τους γονείς όσο και τους δασκάλους στο συμπέρασμα πως ο μαθητής δεν έχει ταλέντο ή είναι αδιάφορος. "Η απαισιοδοξία μπορεί να τον εμποδίζει να προσπαθεί, να επιμένει και να ρισκάρει", εξηγεί ο Σέλιγκμαν. "Τα αρνητικά συμπεράσματα που τον αφορούν θα επιδεινώσουν την εικόνα που έχει για τον εαυτό του και η απόδοσή του θα πέσει ακόμα περισσότερο". Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την τεμπελιά και την ελλιπή νοημοσύνη από το γεγονός ότι επηρεάζουν όλες τις δραστηριότητες ενός ατόμου και ανήκουν στα μόνιμα χαρακτηριστικά του. Προκειμένου λοιπόν ο δραστήριος και έξυπνος μαθητής να ξεπεράσει αυτό το στάδιο κατάθλιψης, ο καλύτερος τρόπος είναι να αρχίσει να αντιμετωπίζει κάθε αποτυχία ως συμπτωματικό συμβάν. Αν το αξιολογήσει έτσι, αυτό θα τον κάνει να επιθυμήσει έντονα τη ρεβάνς και να αντιμετωπίσει το συντομότερο την επόμενη πρόκληση.



Αυτοεκτίμηση

Άλλο βασικό συστατικό της ευτυχίας είναι η αυτοεκτίμηση, ο βαθμός πίστης στον εαυτό μας, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Αυτοεκτίμηση είναι η εντύπωση που έχει κάθε άτομο για την αξία του - αν θέλετε να μάθετε πόση αξία δίνετε στον εαυτό σας, κάντε το τρίτο τεστ. Η θετική αξιολόγηση του εαυτού μας μας επιτρέπει να συμπεριφερόμαστε αποτελεσματικά, να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής. Αν αξιολογούμε αρνητικά τον εαυτό μας, οι σκοτούρες και τα αρνητικά συναισθήματα της καθημερινότητας επιτείνονται και μοιάζουν αξεπέραστα. Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο σημαντική για την ισορροπία του καθενός από μας, η πλειοψηφία δε διαθέτει αυτοεκτίμηση, αφού σε διεθνείς έρευνες του Focus δηλώνει πως δεν αισθάνεται και τόσο σίγουρη για τον εαυτό της. Η αυτοεκτίμηση βασίζεται σε τρία κύρια στοιχεία: την αγάπη για τον εαυτό μας, τη θετική εικόνα που σχηματίζει ο καθένας από μας για το άτομό του και την εμπιστοσύνη που έχουμε στις δυνατότητές μας.



1. Αγάπη για τον εαυτό μας

Σημαίνει πως μας αρέσει ο εαυτός μας, παρά τα μειονεκτήματα και τα όριά του, απλά γιατί μια φωνούλα μέσα μας μας λέει πως αξίζουμε την αγάπη και το σεβασμό. Αυτή η άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό μας δεν οφείλεται στις επιδόσεις μας, όμως μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες και να ξεπερνάμε κάθε αποτυχία. Εκείνος που δεν αγαπά τον εαυτό του τρέφει αμφιβολίες για την ικανότητά του να κερδίσει την υπόληψη των συνανθρώπων του. Είναι πεπεισμένος ότι δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων κι έχει μέτρια εικόνα για τον εαυτό του, ακόμα και στην περίπτωση επιτυχίας του.


2. Η εικόνα για τον εαυτό μας

Είναι το βλέμμα που ρίχνουμε στον εαυτό μας, η θεμελιωμένη ή όχι αξιολόγηση των προτερημάτων και των μειονεκτημάτων μας. Δεν έχει σημασία πώς είμαστε πραγματικά, αλλά πώς έχουμε πειστεί ότι είμαστε, ποια προτερήματα ή μειονεκτήματα, δυνατότητες ή όρια, πιστεύουμε πως έχουμε. Η εικόνα που διαμορφώνουμε για τον εαυτό μας είναι υποκειμενική, επομένως μπορεί να έχει μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Αυτή η θετική εικόνα για τον εαυτό μας είναι μια εσωτερική δύναμη που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες, ενώ αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση των φιλοδοξιών και των σχεδίων μας. Όποιος δε δίνει αξία στον εαυτό του δεν έχει το κουράγιο να επιλέξει, έχει εκ των προτέρων συμβιβαστεί, εξαρτάται από τη γνώμη των άλλων, δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός στις προσωπικές του επιλογές και τρέφει φιλοδοξίες που δεν έχει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιήσει.



Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας


Εναι απόρροια της αγάπης και της θετικής εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας. Μας επιτρέπει να τολμάμε, να επιμένουμε και να αποδεχόμαστε τις ήττες. Μας δίνει την πεποίθηση πως είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές καταστάσεις με τον τρόπο που τους ταιριάζει, πως είμαστε ικανοί στην εργασία μας κι έχουμε κάποια υπόληψη στην κοινωνία. Επιπλέον μας δίνει τη δύναμη να φέρνουμε σε πέρας ό,τι έχουμε αναλάβει και να γνωρίζουμε ποια είναι τα πραγματικά μας όρια χωρίς να υποτιμούμε τον εαυτό μας. Όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του είναι συνήθως εύθικτος, αντεπιτίθεται για να αμυνθεί, έχει ανάγκη από επιβεβαίωση, σπάνια παίρνει πρωτοβουλίες, δε ριψοκινδυνεύει, διστάζει και εγκαταλείπει. Ένα καλό τέχνασμα για να αρχίσετε να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας είναι απλά το να παριστάνεστε ότι είστε. Μια μελέτη απέδειξε ότι όταν κάποιος παριστάνει πως είναι σίγουρος για τον εαυτό του αυξάνεται η αυτοεκτίμησή του. Είναι σαν να πείθουμε τον εαυτό μας για την αυθεντικότητα της προσποίησής μας.





Focus




Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Friday!!!!

.
.
.



Happy Friday
Myspace Layouts






.
.
.







Διαβάστε Περισσότερα...