Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ληστεία σε χρηματαποστολή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Μεσσήνη...



Ληστεία σε χρηματαποστολή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Μεσσήνη σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.....

Οι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους "χτύπησαν" την χρηματαποστολή και κινούμενοι ταχύτατα απέσπασαν τους σάκους των χρημάτων που ανέρχονται σε 70.000 ευρώ!

Το γεγονός ότι ήξεραν πού θα "χτυπήσουν" και πώς θα κινηθούν, οδηγούν τις Αστυνομικές Αρχές στο συμπέρασμα ότι η ληστεία ήταν καλά σχεδιασμένη...


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση στη Νομαρχία για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου στα Φιλιατρά



Συνάντηση και συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία Δημοπρατηρίου στα Φιλιατρά έγινε σήμερα στη Νομαρχία Μεσσηνίας.........

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος και υπηρεσιακοί παράγοντες, παρόντες ήταν ειδικοί τεχνοκράτες οι οποίοι ενημέρωσαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία του Δημοπρατηρίου και όπως τόνισαν πρώτα από όλα και πάνω από όλα πρέπει να οργανωθούν και να δραστηριοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής.


Διαβάστε Περισσότερα...

Επιτυχημένη η πρώτη εκδήλωση της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Μεσσηνίας!



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο η πρώτη εκδήλωση της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Μεσσηνίας, επ’ ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος.........

Επίτιμος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Ξιώνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Θεοτόκος η μητέρα του αμήτορος Θεού».

Την εκδήλωση άνοιξε η γενική γραμματέας της Οργάνωσης, κα. Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία έκανε και την παρουσίαση. Επίσης διάβασε τις επιστολές του υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και της υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφίας Καλαντζάκου, που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, αλλά απέστειλαν τα συγχαρητήριά τους για την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών Μεσσηνίας και την υποστήριξη για όλο τον Νομό της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος. Ακολούθησε η ομιλία της προέδρου της Οργάνωσης κ. Νέλλας Μιχαλολιάκου - Χρυσομάλλη, η οποία ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Παναθηναϊκή Οργάνωση είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1893 και υπάρχουν τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Η Οργάνωση αυτή ασχολείται με τη γυναίκα και οι κύριοι σκοποί της είναι να αντεπεξέλθουν οι γυναίκες στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας και να γίνονται οι ιδέες πράξεις. Για την επίτευξη των στόχων μας οργανώνουμε συνέδρια, υποστηρίζουμε τις γυναίκες και συμβάλλουμε στον κοινωνικό διάλογο. Το Παράρτημα της Μεσσηνίας ιδρύθηκε τον Μάιο του 2008 και αγκαλιάστηκε αμέσως. Επιλέξαμε η πρώτη μας εκδήλωση να είναι για την εικόνα της Παναγίας μας, τη μοναδική Μητέρα όλον μας». Στη συνέχεια ακούστηκαν δυο ψαλμοί από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών.

Τον λόγο μετά έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε: «Οφείλουμε συγχαρητήρια στην Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών για τους σκοπούς τους φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς». Ο κ. Χρυσόστομος έκανε αναφορά στον κεντρικό ομιλητή, κ. Νικόλαο Ξιώνη: «Ο κ. Ξιώνης γεννήθηκε στον Βόλο, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Θεολογία κι εκεί έκανε και το μεταπτυχιακό του. Συνέχισε τις σπουδές στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει ήδη διδάξει στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης διδάσκει στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Ύστερα από την παρουσίαση από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας τον λόγο έλαβε ο κ. Νικόλαος Ξιώνης, ο οποίος ανέπτυξε αναλυτικά το θέμα «Θεοτόκος η μητέρα του αμήτορος Θεού».

Στην αρχή της ομιλίας του ο καθηγητής απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους. Εν συνεχεία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σεβασμιότατε, κύριε πρόεδρε, κύριε αντινομάρχη, κύριε αντιδήμαρχε, σε δύο μέρες πανηγυρίζει όλος ο κόσμος για την Υπαπαντή του Κυρίου μας. Η χαρά και το μήνυμα είναι αμφίσημα. Πρώτα γιατί ο άκτιστος κτίζεται και δεύτερον ο Θεός γίνεται άνθρωπος. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο άνθρωπος είναι δημιουργία του Θεού και πώς το καταλαβαίνουμε αυτό; Όταν ο τέλειος Θεός γίνεται τέλειος άνθρωπος. Το μήνυμα του Χριστού, που ενδύεται το ανθρώπινο χιτώνιο μη επενδυόμενος το θεϊκό και στην ουσία την ίδια του τη φύση, που είναι φύση όλων μας. Ακόμα, με την προσφορά του στον δημιουργό ο Χριστός γίνεται η λύτρωση για όλους τους ανθρώπους. Επίσης η Αγία Παρθένος λέγεται Θεοτόκος χωρίς σύζυγο, απλώς τίκτοντας τον Θεάνθρωπο, τίκτοντας τον Μεσσία». Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στη Θεοτόκο και το διαχρονικό μήνυμα που πρεσβεύει λέγοντας: «Η Παναγία Θεοτόκος δεν γέννησε απλά τον Θεάνθρωπο, δεν γέννησε απλά τον Θεό, γέννησε τον ίδιο τον Λόγο του Θεού».



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Δύο Μεσσήνιοι σε θέσεις - κλειδιά Εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού...



Δύο Μεσσήνιοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις - κλειδιά Εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.............




Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά τοποθετούνται στη θέση του Προέδρου:


· στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π.) ο κ. Χρήστος Γιάνναρης (Οικονομολόγος, στέλεχος ΥΠΕΞ με αρμοδιότητα στα θέματα UNESCO)



· και στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) ο κ. Βασίλειος Οικονομόπουλος (Οικονομολόγος, Οικονομικός Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών).


Διαβάστε Περισσότερα...

2.200 δένδρα ακόμα φυτεύτηκαν στον Ταΰγετο!



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου η δεύτερη αναδάσωση στην περιοχή του Ταϋγέτου η οποία οργανώθηκε από τον σύλλογο "Φίλοι του Ταϋγέτου". Είχε μεγάλη επιτυχία διότι πήραν μέρος πάνω από 100 άτομα, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, και φύτεψαν 2.200 περίπου δέντρα..............


Η φύτευση ήταν απλή διότι είχαν γίνει οι τρύπες από το συνεργείο των Αντώνη και Κώστα Μπαρτσίνικα, και οι εθελοντές τοποθετούσαν τα φυτά και περιποιήθηκαν τον λάκο. Τα είδη που φυτεύτηκαν ήταν κυπαρίσσια, δάφνες, μπορίτσες, πουρναριές και ακακίες. Τα σημεία ήταν επί του δρόμου Αρτεμισίας-Πηγών, σε πλαγιά προ των Πηγών, στο αθλητικό κέντρο Κερασούλα, και στην περιοχή Παναγίτσα του χωριού Αλαγονία. Στο τέλος, στο πλάτωμα της Παναγίτσας, προσφέρθηκε φασολάδα και τα συναφή της μαζί με κρασί και τσίπουρο.



Να σημειωθεί ότι η αναδάσωση στις καμένες περιοχές του Ταϋγέτου γίνεται με δαπάνες της Οργάνωσης «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» που έχει έδρα την Αμερική, καθώς και με τη βοήθεια και συμπαράσταση του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Τοπικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας. Μάλιστα σύμφωνα την ανακοίνωση του συλλόγου, με δαπάνες της Οργάνωσης «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδάσωσης ο Σύλλογος με τη συμμετοχή και άλλων φορέων (σχολεία, οργανώσεις, σύλλογοι κτλ) θα έχει φυτέψει συνολικά 15.000 δέντρα στις καμένες δασικές εκτάσεις του Ταϋγέτου. Να επισημανθεί ότι η δεντροφύτευση τελεί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καλαμάτας, στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης μελέτης «Αναδασώσεις καμένου δάσους Ταϋγέτου». Η επόμενη αναδάσωση θα ανακοινωθεί έγκαιρα και ο Σύλλογος «οι Φίλοι του Ταυγέτου» απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς τους εθελοντές και ενεργούς πολίτες της Καλαμάτας να είναι σε επιφυλακή για να συνδράμουν την προσπάθεια για την αναγέννηση του βουνού. «Στον Ταΰγετο μόνο δέντρα-όχι σκουπίδια», είναι το μήνυμα που περνούν μέσα από τις προσπάθειες δενδροφύτευσης των καμένων εκτάσεων του Ταϋγέτου, ενώ ο απώτερος σκοπός είναι η αναγέννηση του φυτικού πλούτου του βουνού.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΗ ΔΕΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ...




Την ΔΕΚΕ, στην Τρίπολη, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας όπου συναντήθηκε με τον Προιστάμενο της υπηρεσίας Γιώργο Παπαηλιού και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, μηχανικούς κ.α,..............


όπου και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα της δημιουργίας οδικού άξονα που θα παρακάμπτει την πόλη των Φιλιατρών και αν αυτή η παράκαμψη θα γίνει ανατολικά ή δυτικά της πόλης...


Διαβάστε Περισσότερα...

Φαντάζεστε να γυρνούσατε σπίτι, έτσι, από τη δουλειά;;;... Δείτε το video...

.
.
.
.










.
.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...