Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ορίστηκε η δεκάδα του ελληνικού τελικού για τον 6ο Διαγωνισμό Eurovision Junior!


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 6ο Διαγωνισμό Eurovision Junior, στις 22 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό της Κύπρου. Η κριτική επιτροπή, που ορίστηκε από την ΕΡΤ, επέλεξε τα 10 (από συνολικά 29) που προκρίνονται στον ελληνικό τελικό, όπου θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Κύπρο.
Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Νίκος Βουτούρας, από τη δισκογραφική εταιρία N.R.G, Γιώργος Πολυχρονίου, μουσικός παραγωγός, Γιώργος Συριόπουλος, διευθυντής του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», Μπέσυ Αργυράκη, τραγουδίστρια και Θοδωρής Ζωγράφος, διευθυντής της Vocal Art Academy – μουσικός παραγωγός.
Οι φιναλίστ

Τα δέκα φιναλίστ τραγούδια (με τυχαία σειρά) είναι τα ακόλουθα:

Τίτλος τραγουδιού: «ΠΕΝΤΕ ΟΝΕΙΡΑ» Σύνθεση/στίχοι /ερμηνεία: Έλενα Καραπατή, Αιμιλία Παπαπέτρου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Ελένη Σούμα, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος
Τίτλος τραγουδιού: «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟ» Στίχοι/ερμηνεία: Κατερίνα Καούνη, Σύνθεση/ερμηνεία: Χριστίνα Καούνη
Τίτλος τραγουδιού: «ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία:: Άννα Καραπέτοβα
Τίτλος τραγουδιού: «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΕΦΤΕΙ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Νίκη Τσέτσου, Βασιλική Στεφοπούλου
Τίτλος τραγουδιού: «ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Αθηνά Μανουκιάν
Τίτλος τραγουδιού: «ΚΑΠΟΙΑ ΝΥΧΤΑ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Νίκη Γιαννούτσου Χορός: Δανάη Καρούμπη, Αναστασία Πέππα
Τίτλος τραγουδιού: «ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ» Σύνθεση/ερμηνεία: Μαρία Θεοδώρου, Στίχοι/ερμηνεία: Αναστασία Θεοδώρου
Τίτλος τραγουδιού: «ΜΠΕΣ ΚΙ‘ ΕΣΥ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Μικαέλα Ζαμπετάνη
Τίτλος τραγουδιού: «ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Λουκία-Μαρία Παπαϊωάννου, Φοίβη-Άρτεμις Σμέτη-Μιχαλιού
Τίτλος τραγουδιού: «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ» Σύνθεση/στίχοι/ερμηνεία: Χριστίνα Λεβετσοβίτη





Διαβάστε Περισσότερα...

Ηττα στην παράταση (74-67) για την Εθνική Νέων Ανδρών από την Κροατία!


Μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει νικηφόρα την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που γίνεται στη Ρίγα, έχασε η Εθνική μας ομάδα.

Σε ματς για γερά νεύρα κάμφθηκε για το γκρουπ Α από την Κροατία στην παράταση με 74-67 (κανονικός αγώνας 60-60).

Η πρεμιέρα της Ελλάδας στη διοργάνωση και του Γιώργου Σιγάλα στον πάγκο της έκρυβε πολύ άγχος και παρότι τα παιδιά κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια και έφτασαν πολύ κοντά στην επιτυχία, κάμφθηκαν στις λεπτομέρειες.

Γύρισαν το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κάποια λάθη στην παράταση σε συνδυασμό με την ευστοχία των Κροατών στις κρίσιμες στιγμές στέρησαν τη νίκη.
Κι όμως, δύο λεπτά και 53 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος οι διεθνείς μας είχαν το προβάδισμα με 53-50 και γενικά στο υπόλοιπο του ματς είχαν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη νίκη.

Έλειψε η ψυχραιμία και οι σωστές επιλογές στις τελευταίες στιγμές και το 53-50 έγινε 56-53 και 60-54 για τους Κροάτες.

Το τρίποντο του Γιαννόπουλου με την εκπνοή έστειλε τον αγώνα στην παράταση, όμως οι διεθνείς μας δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να διορθώσουν τα λάθη τους.

Οι αντίπαλοι σημείωσαν γρήγορα δύο τρίποντα, παράλληλα οι Έλληνες αθλητές ήταν άστοχοι (ακόμα και στις ελεύθερες βολές) και κάπου εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.
Με σερί 13-0 η Ελλάδα πήρε νωρίς τα ηνία του ματς (13-4).

Της έλειπε το εύκολο καλάθι από την περιφέρεια, αλλά ήταν πολύ δυνατή στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δέχτηκε μόλις άλλο ένα καλάθι. Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο.

Η εθνική βρήκε καλύτερα πατήματα, προηγήθηκε και με 11 πόντους διαφορά (28-17) και τελικά έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 31-26.
Οι Κροάτες βρήκαν λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο, στο 24΄ισοφάρισαν 34-34 και αμέσως μετά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (37-34) με σερί 11 πόντων.

Γρήγορα όμως, οι διεθνείς μας ξαναπήραν διαφορά με 41-37 και 46-39 και ήλεγχαν τον αγώνα μέχρι που φτάσαμε στη συναρπαστική εξέλιξη του τελευταίου δεκαλέπτου.


Τα δεκάλεπτα: 16-7, 31-26, 46-39, 60-60, 74-67


Διαιτητές: Ντουένας (Κολομβία), Ρέινις (Σλοβενία), Ανκάρακι (Τουρκία)
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβάν Σούναρα): Πετάνι 3, Φιλίποβιτς 15, Μπούμπαλο 12, Μιλέκοβιτς 8, Κρούσλιν 2, Σάκιτς 22 (3 τρ.), Βουκίσεβιτς, Σαρλίγια 2, Μπίλαν 10


ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σιγάλας): Μπόγρης 5, Ματαλόν 9, Μιχάλογλου 3, Γιαννακίδης 3, Γιαννόπουλος 8 (2 τρ.), Σακελλαρίου 6, Καραβασάνης 2, Κουκουνιάς 2, Τσαϊρέλης 10, Σιγκούνας 3, Λυμπερόπουλος 2, Καλάθης 14

Συνέχεια με Ουκρανία


Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το Σάββατο (2/8, στις 18:30) την Ουκρανία στο Olympic Sports Centre.

in.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο, παραδοσιακό αλώνισμα στα Σκλαβέικα Τριφυλίας...


Παραδοσιακό αλώνισμα θα αναβιώσει για μιά ακόμη χρονιά στα Σκλαβέικα (Πτέρη) Τριφυλίας αύριο το απόγευμα στις 6.30.

Στα τρία πέτρινα αλώνια του χωριού θα γίνει η αναπαράσταση του αλωνίσματος του σιταριού με άλογα και μετά, το βραδάκι, θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία, απόψε...

Αρκετές είναι και σήμερα οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας...
Θέατρο
«Η Σταχτοπούτα και η… ιστορία της» στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας στις 9.00 μ.μ. από το θίασο «Θέατρο του παιδιού».

***

Η «Ελλαδογραφία» από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στη Γλυφάδα. Κείμενα Γ. Τσαγκάρης, σκηνοθεσία Κ. Κατσουλάκης, μουσική διεύθυνση Γ. Λεμπέσης.

***
«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου στις 9.00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων. Από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου.

Εργαστήρι
Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στο Πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, 6.00 - 9.00 μ.μ.

Θερινό σινεμά
«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι και τη Δευτέρα, στο αίθριο του Δημοτικού Κινηματογράφου Φιλιατρών. Ώρα: 9.30 μ.μ.

***
Ο «Ιron Man» του Τζον Φαβρό έως και την Κυριακή στη «Όαση» Διαβολιτσίου. Με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Στις 9.30 μ.μ.

Ημερίδα
«Τουρισμός, Πολιτισμός και Αυτοδιοίκηση» έχει τίτλο η ημερίδα που ξεκινά στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Καρδαμύλης. Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων σε Καρδαμύλη - Στούπα για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Παζάρι
Ξεκινά το 4ο Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Μέχρι και Δευτέρα, από 10.00 το πρωί έως 10.00 το βράδυ.

Εκθέσεις
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00.

***
Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Έως 15 Αυγούστου. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00.

***

Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου.




***Με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Το πολυπόθητο... χρυσό!!!




Δείγμα του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσιάστηκε στο Πεκίνο.

Η 29η Ολυμπιάδα ανοίγει την αυλαία της στις 8 Αυγούστου από το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου στις 8 το βράδυ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Κατάσχεση 316 κιλών ηρωίνης στην Καταλωνία!...







Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε πως κατάσχεσε 316 κιλά ηρωίνης που μεταφέρθηκε με ένα ιστιοφόρο στα παράλια κοντά στη Βαρκελώνη, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη ποσότητα "λευκού θανάτου" που κατασχέθηκε ποτέ στην Ισπανία.


Η μεταφορά της ηρωίνης, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, έγινε από ένα δίκτυο λαθρεμπόρων που διακινεί ναρκωτικά μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης.

Η αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων Τούρκων και ενός Ρουμάνου, ενώ νωρίτερα είχε συλληφθεί άλλος ένας τούρκος ύποπτος για συνεργασία με δίκτυο διακίνησης στην Ολλανδία.

Η ηρωίνη που κατασχέθηκε μεταφέρθηκε σε 633 πακέτα των 500 γραμμαρίων έκαστο και η τιμή της στη μαύρη αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε τα 54 εκατομμύρια ευρώ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Κάρατζιτς για «κυνήγι μαγισσών» και πρόταση ασυλίας από τον Χόλμπρουκ...

Για «κυνήγι μαγισσών» από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνει λόγο ο Ράντοβαν Κάρατζιτς σε γραπτή δήλωσή του το ICTY, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη μία δίκαιη δίκη. Επιμένει ότι δέχθηκε πρόταση ασυλίας από τον τότε Αμερικανό μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, τον οποίο και κατηγορεί ότι επεδίωξε τον θάνατό του.
Σε γραπτή δήλωσή του προς το ICTY που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας αναφέρει ότι έχει ήδη χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, γεγονός που καθιστά «αδιανόητη» μία αθώωση του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
«Η άφιξή μου εδώ συνοδεύτηκε από πολλές σημαντικές παρατυπίες» λέει ο Κάρατζιτς, μία ημέρα μετά την επίσημη απαγγελία του κατηγορητηρίου σε βάρος του για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία.«Η πρώτη παρατυπία που θα ανέφερα είναι το κυνήγι μαγισσών από τα μουσουλμανικά μέσα ενημέρωσης πριν ακόμα αρχίσει η ένοπλη σύγκρουση, που με ανακήρυξε εγκληματία πολέμου χδ μία εποχή κατά την οποία τα μοναδικά θύματα ήταν οι Σέρβοι» δηλώνει ο 63χρονος Κάρατζιτς.
Και συνεχίζει υποστηρίζοντας: «Τα διεθνή μέσα συνέχισαν αυτό το κυνήγι μαγισσών [...] επομένως τώρα είναι αδιανόητο για πολλούς ότι αυτό το δικαστήριο θα μπορούσε να με αθωώσει. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό διακυβεύει σοβαρά αυτή καθαυτή τη δίκη».
Επιμένει ο Κάρατζιτς - Διαψεύδει ο ΧόλμπρουκΣτο ίδιο έγγραφο ο Ράντοβαν Κάρατζιτς επαναλαμβάνει ότι ο τότε Αμερικανός διαπραγματευτής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ του είχε προτείνει συμφωνία, βάσει της οποίας θα λάμβανε δικαστική ασυλία εφόσον αποσυρόταν από την πολιτική ζωή.«Το 1996, εξ ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έκανε μία προσφορά σε υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς που ήταν οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί μου, δεσμευόμενος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών να μη δικαστώ από το δικαστήριο αυτό» δηλώνει.
Και κατηγορεί τον Χόλμπρουκ ότι σε επόμενη φάση επεδίωξε το θάνατό του. «Ανίκανος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών, [ο Χόλμπρουκ] πέρασε στο σχέδιο Β -την εξόντωση του Ράντοβαν Κάρατζιτς» αναφέρει.
Ανάλογη δήλωση σχετικά με πρόταση ασυλίας είχε κάνει ο Κάρατζιτς και την Πέμπτη, κατά την πρώτου του εμφάνιση ενώπιον του ICTY.
Ακόμη, ανέφερε πως θα είχε παραδοθεί δέκα χρόνια νωρίτερα, εάν δεν φοβόταν για τη ζωή του και κατέληξε: «Εάν ο Χόλμπρουκ με θέλει ακόμη νεκρό και μετανοιώνει που δεν υπάρχει η θανατική ποινή σε αυτό το δικαστήριο, θέλω να γνωρίζω εάν το χέρι του είναι αρκετά μακρύ για να με φθάσει εδώ μέσα».



***Με πληροφορίες από in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Δωρητής οργάνων μετά την αποσύνδεσή του ο 20χρονος Αυστραλός...



Αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη ο 20χρονος Αυστραλός που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στη Μύκονο.


Η οικογένειά του, υπόδειγμα αξιοπρέπειας και μεγαλοψυχίας, δωρίζει τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πατέρας του τραγικού τουρίστα, η καρδιά του θα μεταμοσχευτεί σε 30χρονο Αυστραλό που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο, ενώ τα υπόλοιπά όργανά του θα δοθούν στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.


Από τους τέσσερις δράστες, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές -ο πορτιέρης και ο παρκαδόρος του μπαρ- κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή, αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Μετά το θάνατο του 20χρονου, η βασική κατηγορία αναμένεται να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι εργάζονταν σε παρακείμενο μπαρ και έσπευσαν να βοηθήσουν τους δύο Έλληνες που καταδίωκαν τους Αυστραλούς, κατηγορούνται για απρόκλητη σωματική βλάβη και απλή συνέργεια.



in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΓΙΑ... ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!!



Αναβλήθηκε, λόγω μη επαρκούς συμμετοχής των Μελών του Δ.Σ., η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση της Τ.Ε.Δ.Κ. Μεσσηνίας για να συζητήσει το "θέμα" που έχει προκύψει με... τον Κολοκοτρώνη (!!!), το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης και την κόντρα Μελιγαλά - Δωρίου!...



Νέα συνεδρίαση για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα...



Διαβάστε Περισσότερα...

Εν αναμονή της τραγικής απόφασης...



Στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" βρίσκεται ο τραγικός πατέρας του 20χρονου Αυστραλού που χτυπήθηκε άγρια έξω από μπαρ της Μυκόνου και περιμένει με αγωνία να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος έλεγχος που θα πιστοποιεί ότι το παιδί του είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Τις επόμενες ώρες, ο πατέρας του 20χρονου αναμένεται να υπογράψει για την αποσωλήνωσή του.

Στο πλευρό του πατέρα, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν υπάρχει θέμα δωρεάς οργάνων, καθώς η σύζυγός μου θέλει να δει το γιο μας ακέραιο", βρίσκονται διαρκώς ο αδερφός του και άνθρωποι της πρεσβείας.

"Εγώ και ο ξάδελφός μου κατεβήκαμε από το μηχανάκι και όπως περπατούσαμε δεχθήκαμε την επίθεση. Δεν είχαμε δει ποτέ τους δράστες. Δεν έγινε τίποτε προηγουμένως στο μπαρ" είπε στους δημοσιογράφους ο ξάδελφος του 20χρονου Αυστραλού που τον συνόδευε.

Οι δύο βασικοί δράστες του επεισοδίου - ο 25χρονος πορτιέρης και ο 18χρονος παρκαδόρος του μπαρ στη Μύκονο – παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας όμως θα μετατραπεί σε δολοφονία αν το άτυχο παιδί καταλήξει, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την ισόβιο κάθειρξη.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες, που εργάζονταν σε παρακείμενο μπαρ και συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των παιδιών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη σωματική βλάβη που προκάλεσαν, ενώ ποινική δίωξη έχει ασκηθεί ακόμη για αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.


***Με πληροφορίες από ΕΡΤ



Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αττάλεια της Τουρκίας...




Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι της επαρχίας Αττάλεια στην Τουρκία, όπου τεράστια πυρκαγιά απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ ήδη πέντε χωριά εκκενώθηκαν. Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μεγάλη πυρκαγιά απειλεί το αρχαίο ελληνικό θέατρο της Ασπένδου, στη Σίδη, κοντά στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. "Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να σβήσουμε την πιο μεγάλη και την πιο καταστροφική φωτιά στην ιστορία της Αττάλειας" δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο η φωτιά έχει κατακάψει 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και σπίτια.
Μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην περιοχή
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες κατεστραμμένων σπιτιών και οικογένειες να τρέχουν για να γλιτώσουν από τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει χωριό. Οι πυροσβέστες στην Αττάλεια, υποστηριζόμενοι από 12 αεροσκάφη, συνεχίζουν τις προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, αλλά οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο τους. Τούρκοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι το αρχαίο ελληνικό θέατρο δεν κινδυνεύει και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του. Η Άσπενδος καθώς και η Σίδη, στην ευρύτερη περιοχή, είναι περιοχές με πολυάριθμα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Αττάλεια, έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία, με 7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς ξεκίνησε η φωτιά.






Διαβάστε Περισσότερα...

Οδηγίες για την ασφάλεια στις δραστηριότητες θαλάσσιας αναψυχής



Για τις Οδηγίες που θα πρέπει να δώσουν προς τους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι διαθέτουν εγκαταστάσεις δραστηριοτήτων αναψυχής στο νερό, όπως πισίνες, ξενοδοχεία, νεροτσουλήθρες, εγκαταστάσεις καταδύσεων, κωπηλασία κλπ., ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου.
Σημειώνεται ότι οι Οδηγίες «Προστασία των Παιδιών και των Νέων στις δραστηριότητες θαλάσσιας αναψυχής: Κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια προς τους παρόχους υπηρεσιών» εκδόθηκαν στις 14 Ιουλίου 2008 από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ασφάλεια των Παιδιών και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Πρόληψη των Τραυματισμών και την Προώθηση της Ασφάλειας EuroSafe σε συνεργασία με την Επίτροπο Καταναλωτών, Meglena Kuneva, και την Πρόεδρο Εσωτερικής Αγοράς και της Επιτροπής Προστασίας Καταναλωτών, Arlene McCarthy.

Όπως επισημαίνει ο κ. Οικονόμου, «οι Συστάσεις που περιλαμβάνονται στις Κατευθυντήριες Γραμμές θα δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους στον τομέα της αναψυχής στο νερό να εφαρμόσουν βέλτιστες πρακτικές και με απλές αλλά κρίσιμες ενέργειες να βελτιώσουν την ασφάλεια στο νερό και να συντελέσουν στην προστασία της ζωής των παιδιών».
Οι Οδηγίες αυτές είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο:
http://www.childsafetyeurope.org

Συγκεκριμένα, τα συνιστώμενα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών και των οποίων την εφαρμογή πρέπει να προωθούν όλοι οι φορείς αναψυχής, τουρισμού και δημόσιας υγείας είναι τα ακόλουθα:
• Να προβαίνουν σε αξιολόγηση του κινδύνου της περιοχής και της δραστηριότητας
• Να είναι ενήμεροι για τους ιδιαίτερους κινδύνους για τους ευπαθείς χρήστες, όπως τα παιδιά και οι νέοι
• Να παρέχουν κατάλληλο εξοπλισμό κατά μέγεθος και ηλικία όπως εξοπλισμό προσωπικής επίπλευσης
• Να εξασφαλίζουν ότι όλο το προσωπικό είναι επαρκώς καταρτισμένο για τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης των κινδύνων
• Να ενημερώνουν τους πελάτες για τους πιθανούς κινδύνους και πώς να τους αποφύγουν, και να καταρτίζουν και εφαρμόζουν κανόνες ασφάλειας
• Να εφαρμόζουν λεπτομερές σχέδιο εκτάκτου ανάγκης
• Να απαγορεύουν τη χρήση αλκοόλης στους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες
• Να χρησιμοποιούν πρότυπα διεθνή σύμβολα και σημάνσεις για να είναι σαφείς οι κίνδυνοι σε όλους τους χρήστες.






Διαβάστε Περισσότερα...

Τσάμπιονς Λιγκ: Οι αντίπαλοι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ



Το νικητή του ζευγαριού Ανόρθωση-Ραπίντ Βιέννης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την σχετική κλήρωση, η οποία διεξήχθη σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε Κύπρο ή Αυστρία στις 12 ή 13 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα τελεστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δύο εβδομάδες αργότερα.
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σερίφ Τιράσπολ-Σπάρτα Πράγας, εφόσον περάσει από τον Β΄ γύρο, προκειμένου να προκριθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας.
Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 12 ή 13 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα τελεστεί σε Μολδαβία ή Τσεχία δύο εβδομάδες αργότερα.





Διαβάστε Περισσότερα...

EARTH DANCE 2008






EARTH DANCE 2008



Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

Global link for peace

350 πόλεις – 60 χώρες- 1 παγκόσμιο link

Αθήνα, Παραλία Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) (18:00-00.00) και “AΜΜΟS” (00.00-06:00) στάσεις τραμ: Μπάτης και Λουτρά Αλίμου αντίστοιχα- υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Θεσσαλονίκη, Θέατρο κήπου. (Δημήτρια- υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης)Σαντορίνη, The Beach bar, Παραλία Περίσσας

Κέρκυρα, Παλαιό κάστρο

Yπάτη, πάρκο τεχνών ΧΩΡΑ φεστιβάλ Οίτης

Για πληροφορίες σχετικά με τους χωρους διεξαγωγής και τους καλλιτέχνες παρακαλουμε επισκεφθείτε το: www.earthdance.gr

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008, πάνω απο 350 πόλεις σε 60 χώρες θα ενωθούν σε ενα χορευτικό κρεσέντο σε υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης.

Στην Παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) από νωρίς το απόγευμα και στο club “AMMOS” μέχρι την ανατολή, 3 stages θα φιλοξενήσουν παραπάνω απο 50 σχήματα, djʼs, εκθέσεις καιαφιερώματα στο σύγχρονο κινηματογράφο.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και τον αστικό πολιτισμόθα είναι η κύρια αναφορά και το θέμα της ενημέρωσης των επισκεπτών απο τις Μ.Κ.Ο που θα συμμετάσχουν μεταξύ των οποίων: Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), MOnuMENTA, Ash In Art, Γέναθλον, CAID, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Helmepa.

H πεμπτουσία του EarthDance είναι ένα παγκόσμιο link στις 13 Σεπτεμβρίου (00.00 GMT) που ενώνει μέσω του internet 350 πόλεις σε 60 χώρες σε μια κοινή έκκληση για την ειρήνη.

Όσοι δεν μπορέσουν να επισκεφθούν κάποιο από τα φεστιβάλ, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το link στο www.earthdance.gr αλλά και να ακούσουν live τόσο το πρόγραμμα του after party στο AMMOS στον Άλιμο μέσω της ιστοσελίδας www.danceradio.gr αλλά και του φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης από το www.waveradio.gr

Συντονιστείτε και ζήστε ένα υπέροχο φαινόμενο πολιτισμού.


Από την ίδρυση του το 1996, το EarthDance -Διεθνές Φεστιβάλ χορού για την Ειρήνη - έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο συγχρονισμένο γεγονός χορού,παγκοσμίως. Με πάνω από 3.000.000 κλίκ το χρόνο παγκοσμίως και 500.000 καλεσμένους να παρίστανται στα φεστιβάλ η μουσική βιομηχανία το χαρακτηρίζει σαν «Dance Aid» για την νέα χιλιετία ενώ ο διεθνής τύπος διαπιστώνει πως «είναι το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός στη γη». Υπό τη αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και με την υποστήριξη της TRAM A.E, του BEST RADIO 92.6, www.goculture.gr και www.danceradio.gr Για πληροφορίες σχετικά με τα φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, Σαντορίνης, Κέρκυρας και Υπάτης επισκεφθείτε το www.earthdance.gr ή ψάξτε για το περιοδικό του festival. Πάρτε μέρος!

info@earthdance.grwww.earthdance.gr
πληροφορίες συμμετοχές 210-9833794
Για το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες
κλίκ εδώ
Για συμμετοχές καλλιτεχνών κλίκ εδώ
Για πλήρες media kithttp://www.cultureparks.org/php/file/media_kit_earthdance.zip
Φωτογραφίες απο το EarthDance 2007 click εδώ




Διαβάστε Περισσότερα...

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ!


Στους Γαργαλιάνους και στο Πνευματικό Κέντρο (Δημοτική Βιβλιοθήκη), διοργανώνεται το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 και ώρα 9.30 μ.μ., εκδήλωση – ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ αφιερωμένη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης <<ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ>> 2008.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε για τρίτη φορά φέτος από τον Δήμο Γαργαλιάνων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για μορφές τέχνης, όπως η ποίηση, που μέχρι τώρα δεν τύγχαναν ιδιαίτερης προβολής, σκοπός δε είναι να καθιερωθεί στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Γαργαλιάνων αλλά και της Μεσσηνίας.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, οι συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και από ομογενείς έφτασαν τις 120, φιλοδοξία δε είναι κάθε φορά να αναπτύσσεται ο διαγωνισμός αυτός και να γίνει σημείο αναφοράς στον τομέα της ποίησης σε Πανελλήνια κλίμακα.


Στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, συγκαταλέγονται αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου της ποίησης και της λογοτεχνίας και οι οποίοι είναι: Πρόεδρος ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος Φιλόλογος –Λογοτέχνης-Ποιητής και μέλη οι: Μαρία Καρδάτου Φιλόλογος-Λογοτέχνης, Κατερίνα Καριζώνη Φιλόλογος-Λογοτέχνης και Χλόη Κουτσουμπέλη Λογοτέχνης.


Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στον Μεσσήνιο και εκ Πύργου Γαργαλιάνων καταγόμενο φιλόλογο-λογοτέχνη-ποιητή Παναγιώτη Αργυρόπουλο, που ζεί, εργάζεται και δημιουργεί στην Θεσσαλονίκη και στην ποιητική συλλογή του «Εκεί που χτυπά η φλέβα», εμπνευσμένη από τη Μεσσηνία.


Το Πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει:


- Χαιρετισμούς – ομιλίες.- Παρουσίαση μελών κριτικής Επιτροπής – αναφορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ». - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας φιλόλογο-λογοτέχνη-ποιητή Παναγιώτη Αργυρόπουλο και στην ποιητική συλλογή του «Εκεί που χτυπά η φλέβα», εμπνευσμένη από τη Μεσσηνία. - Απονομές βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού – απαγγελία των βραβευθέντων ποιημάτων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται 1ο, 2ο και 3ο βραβείο, στους νικητές δε θα αποδοθεί εκτός των άλλων και το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.


Οι βραβευόμενοι έχουν όλοι ειδοποιηθεί να παραστούν στην εκδήλωση, χωρίς ναέχει γνωστοποιηθεί ποιό βραβείο έχουν λάβει, θα είναι παρόντες και θα φιλοξενηθούνστους Γαργαλιάνους.


Τα βραβευθέντα ποιήματα είναι: «Το παραμύθι» της Ανθής Μητροπέτρου από τοΚερατσίνι, «Οι κληρονόμοι» της Τέτης Θεοδώρου από το Μαρούσι και «Οι λέξεις» τηςΠαναγιώτας Διέννη από το Χαλάνδρι.


- Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονη Ελληνική ποίηση»








Πηγή: http://kosmosnews.blogspot.com/2008/08/blog-post_1491.html


Διαβάστε Περισσότερα...

Μνημόνιο συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν!...


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Εκτελεστικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού των “Δρόμων της Ελιάς” Γιώργος Καραμπάτος και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ουζμπεκιστάν Αλισερ Σαΐκοφ.

Το μνημόνιο προβλέπει την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων, καθώς και συναλλαγών και ανταλλαγών σε διμερές, περιφερειακό και πολυμερές επίπεδο, την διαπολιτισμική προσέγγιση των δύο χωρών, την προώθηση της καινοτομίας και την μεταφορά ορθών πρακτικών σε τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, καθώς και τη σύσταση και υποστήριξη διεπιστημονικών ομάδων για τη μελέτη και διαχείριση σημαντικών ζητημάτων τοπικού, περιφερειακού και διεθνούς επιπέδου.






Διαβάστε Περισσότερα...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Ν.Σ. Μεσσηνίας








Συνεδριάζει το βράδυ της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, το Νομαρχαικό Συμβούλιο Μεσσηνίας με θέματα που είχαν αναβληθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Σώματος, αλλά και θέματα υπηρεσιακού περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν, η λειτουργία της Πολεοδομίας, η παρέμβαση της Νομαρχίας για τη ΔΕΠΑΚ, η σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης στη Μεσσηνία και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Συγκλόνισε ο πατέρας του Αυστραλού τουρίστα...



Με αξιοπρέπεια που συγκλονίζει και συγκινεί ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα που χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα του "Ερρίκος Ντυνάν" μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπράβο κέντρου διασκέδασης στη Μύκονο, περιμένει πλέον να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν τον εγκεφαλικό θάνατο του παιδιού του. Συγκλονιστική ήταν η δήλωση του. Παρά το προσωπικό του δράμα δεν στράφηκε κατά της χώρας μας και των ανθρώπων της. Αντιθέτως ευχαρίστησε τις αρχές και τους Έλληνες πολίτες για την συμπαράσταση στο δράμα του και απέδωσε στην κακή τύχη το περιστατικό. Συγκλονιστική για την ευγένεια και την αξιοπρέπειά της, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη δήλωση του πατέρα του νεαρού Αυστραλού. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου ο πατέρας του νεαρού δεν χρεώνει τη χώρα μας για αυτό το ατυχές και παράδοξο περιστατικό και μάλιστα όπως επισήμανε λέει εξαιρετικά κολακευτικα πράγματα για την Ελλάδα. "Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της και να αποδώσει ευθύνες στους φυσικούς αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς της πράξης", είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σε σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό τουρισμό πρέπει να λάβουν οριστικό τέλος.

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν


Ο νεαρός διασκέδαζε στο μπαρ με άλλους τρεις ομοεθνείς του. Όταν αναχώρησαν με τις μοτοσικλέτες τους, τους καταδίωξαν ο παρκαδόρος, ο πορτιέρης και δύο υπάλληλοι άλλου κέντρου. Τους σταμάτησαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, προσποιήθηκαν ότι είναι αστυνομικοί και όταν οι αυστραλοί αντέδρασαν άρχισαν να τους χτυπούν. Οι τέσσερις δράστες ισχυρίστηκαν ότι κυνήγησαν τους Αυστραλούς θεωρώντας τους ύποπτους για την κλοπή της τσάντας μιας πελάτισσας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές πηγές της Μυκόνου. Ως υπεύθυνος για τον τραυματισμό του 20χρονου τουρίστα φέρεται ο 25χρονος πορτιέρης του μπαρ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και ένα μεταλλικό γκλομπ. Ο ίδιος πάντως παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και προκλητικά δήλωσε ψυχικά άρρωστοςΚαι οι τέσσερις συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιων του εισαγγελέα Σύρου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Σε βάρος των δύο ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή, αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Οι άλλοι δύο κατηγορούνται από τον εισαγγελέα για απρόκλητη σωματική βλάβη και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.

"Οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν νέοι"


Οι φίλοι του άτυχου παιδιού ανέβασαν σελίδα στο facebook με τον συγκινητικό τίτλο "Οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν νέοι". Οι δικοί του άνθρωποι λένε γι’ αυτόν: "Ήταν ο τύπος που όλοι ήθελαν να είναι γύρω του, σε έκανε να γελάς όταν δεν ήσουν καλά, ήταν εκεί να ακούσει το πρόβλημά σου όταν χρειαζόσουν μια ζεστή κουβέντα, και ήταν πάντα εκεί να βοηθήσει ένα φίλο στην ανάγκη του.






Διαβάστε Περισσότερα...

Με κανονικές θερμοκρασίες, αλλά ισχυρούς ανέμους η έξοδος του Αυγούστου


Αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, αφού όλοι και περισσότεροι αδειούχοι εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα.

Καλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο, τα ταξίδια στο Αιγαίο γίνονται με ισχυρούς ανέμους που κατά τόπους φτάνουν και τα 8 μποφόρ.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-7 μποφός και τοπικά 8 μποφόρ.
Στον Σαρωνικό οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.
Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και το Σάββατο, ενώ μικρή εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή με τη θερμοκρασία όμως να σημειώνει άνοδο.



in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Τον Ισολογισμό - Απολογισμό συζητούν απόψε στο Δ.Σ. Φιλιατρών...


Τον Ισολογισμό - Απολογισμό παρελθόντος οικονομικού έτους θα συζητήσουν απόψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών.

Σημειώνουμε πως, σ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου σε συνεδρίαση της εξέτασε α) τα στοιχεία του απολογισμού παρελθόντος οικονομικού έτους που υποβλήθηκαν από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου β) τον Ισολογισμό (βάσει των διατάξεων του άρθρου 1 παρ.4.1.501 ΠΔ 315/29.12.1999) και την κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως 31ης Δεκεμβρίου παρελθόντος έτους.

Απόψε, λοιπόν, θα παρουσιαστούν τα στοιχεία και το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τον Ισολογισμό - Απολογισμό, δηλ. την οικονομική - λογιστική διαχείριση και κατάσταση του Δήμου Φιλιατρών.






Διαβάστε Περισσότερα...

To «Δάκρυ του Μουτζούρη» Στο σταθμό της Κυπαρισσίας...




Ένα νοσταλγικό παραμύθι θα ζωντανέψει στις γραμμές του τραίνου στο σταθμό της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για το «Δάκρυ του Μουτζούρη», βιβλίο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου (γνωστός και από την «Καρδιά του δότη»), που παρουσιάζει την ιστορία μιας παλιάς ατμομηχανής.

Ήρωες δύο παιδιά, ο Αντώνης και η Μαρίνα, που ταξιδεύουν από την Αθήνα για την Κυπαρισσία, ζώντας την κάθε στιγμή του ταξιδιού.

Μετά από χρόνια ο Αντώνης επισκέπτεται τον πέτρινο σταθμό της Κυπαρισσίας, όπου συναντά τον Μουτζούρη αραχνιασμένο, κάτω από έναν πλάτανο…

Η όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9.30 το βράδυ, σε συνεργασία με το Δήμο Κυπαρισσίας και το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Καλαμάτας, που θα συμπληρώσει την παρουσίαση με έκθεση φωτογραφίας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σταφίδα - Στα 1,02 ευρώ η τιμή ασφαλείας...



Σε εφαρμογή των όσων προβλέπει το καταστατικό της για τη συγκέντρωση και πώληση του προϊόντος θα προχωρήσει για πρώτη φορά μετά τη λειτουργία της η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας Α.Σ.Ε. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε χθες μετά τη συνεδρίασή του το Διοικητικό της Συμβούλιο. Η απόφαση προβλέπει τη γνωστοποίηση σε όλους ότι η ΣΚΟΣ θα συγκεντρώσει το προϊόν από όλες τις Ενώσεις και τις Ομάδες Παραγωγών με ελάχιστη τιμή το 1,02 ευρώ το κιλό. Η πληρωμή θα γίνει το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την παράδοση της πρώτης ύλης, ενώ για όσους το ζητήσουν, θα υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής στο 30% της αξίας του προϊόντος κι αυτό θα ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου.Ελήφθη, επίσης, απόφαση αγοράς των απαιτούμενων για την αποθήκευση παλετοκιβωτίων, που θα δοθούν με χρησιδάνειο στις ομάδες παραγωγών. Έτσι, ποσό 600.000 ευρώ, που μετακυλιόταν στις πλάτες του παραγωγού, αποφεύγεται. Οι ποσότητες που θα συγκεντρωθούν, θα δημοπρατηθούν και η όποια επιπλέον τιμή προκύψει μετά την αφαίρεση των χρηματοοικονομικών θα δοθεί ως εκκαθάριση στους παραγωγούς.Η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί από το Δ.Σ. της ΕΑΣ και τη διαχειριστική ομάδα παραγωγών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Δ.Σ. της ΣΚΟΣ Α.Σ.Ε. Βασ. Κοζομπόλης. Ο κ. Κοζομπόλης σημείωσε πως πρόκειται για γενναία απόφαση, που ελήφθη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς η παραγωγή έχει αποδεσμευτεί από την επιδότηση.

http://www.tharrosnews.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

H κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ



Στα γραφεία της UEFA στη Νιον, θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι στη 1 μ.μ. η κλήρωση του Γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα βρεθεί σίγουρα ο Ολυμπιακός και κατά 99,9% και ο Παναθηναϊκός, μετά το 3-0 επί της Ντιναμό Τιφλίδας (η ρεβάνς στις 6 Αυγούστου στη Γεωργία).

Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν τοποθετηθεί στα γκρουπ των ισχυρών και αποφεύγουν αρκετούς δυνατούς αντιπάλους, στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης.

Μία από τις ομάδες που δεν θέλουν με τίποτα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι η πανίσχυρη Ατλέτικο Μαδρίτης, ακολουθεί η πρωταθλήτρια Τουρκίας, Γαλατάσαραι, η Ντιναμό Κιέβου, άκρως υπολογίσιμες θεωρούνται η ολλανδική Τβέντε, η κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι δύο ομάδες της Τσεχίας, Σλάβια και Σπάρτα Πράγας.

Οι πιο αδύνατες θεωρούνται οι Λέφσκι Βουλγαρίας, Βιτόρια Γκιμαράες (Πορτογαλία), η νικήτρια του ζευγαριού Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - Βίσλα Κρακοβίας, η Παρτιζάν Βελιγραδίου (1-1 εκτός με τη Μπακού), η Σταντάρ Λιέγης, η Ανόρθωση μετά το 3-0 επί της Ραπίντ Βιέννης, η Αρτμέντια (3-1 εκτός της Τάμπερε), η Μπραν (1-0 τη Βέντσπιλς) και η Ααλμποργκ, μετά το 5-0 επί της Μόντριτσα.

Η κλήρωση θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από το Eurosport.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ολική έκλειψη Ηλίου στην Αρκτική και τη Σιβηρία...

Μία ολική έκλειψη ηλίου θα σκοτεινιάσει σήμερα την Αρκτική και τη Σιβηρία πριν τερματιστεί στην Δυτική Κίνα που είναι ο μήνας κατά τον οποίο το Πεκίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η έκλειψη θα αρχίσει στον Καναδά στις 11:04, ώρα Ελλάδας και θα καλύψει την Γροιλανδία και την ανατολική Ρωσία για να τερματιστεί γύρω στην δύση, σήμερα, στα ανατολικά της Σι'άν της παλιάς αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Κίνας.
Οι εκλείψεις ήταν κακοί οιωνοί για τους παλιούς Κινέζους αστρονόμους, αλλά αυτή έρχεται ακριβώς μία εβδομάδα πριν ανάψει η φλόγα στο Πεκίνο για την εναρκτήρια τελετή των Αγώνων.
Πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην Τζιαγιουγκουάν, στην επαρχία Γκανσού και στις ερήμους της Σιντζιάνγκ για να παρακολουθήσουν τον ουρανό να γίνεται μαύρος και ένα φωτοστέφανο να σχηματίζεται γύρο από τον κρυμμένο ήλιο.
"Ήλθα από την Καλιφόρνια για τον λόγο αυτό. Θα είναι η 11η έκλειψη που θα παρακολουθήσω", δήλωσε ο Ντέιβ Μπάλς σύμβουλος για την φροντίδα του καρκίνου.
Η επόμενη έκλειψη ηλίου θα γίνει στις 22 Ιουλίου 2009 και τότε θα σκοτεινιάσουν κυρίως η Ινδία και το βόρειο Μπαγκλαντές πριν τερματιστεί στην ανατολική Κίνα και στην περιοχή της Σαγκάης.




http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/01/1546663.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Υπάρχει νερό στον Αρη, η οριστική ανακοίνωση των επιστημόνων της ΝASA


«Έχουμε νερό» ήταν η πανηγυρική ανακοίνωση των επιστημόνων της NASA, αφού ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις σε δείγμα πάγου που είχε εντοπίσει το ρόμποτ Phoenix στον Αρη τον Ιούνιο.


Ο Γουίλιαμ Μπόιντον, υπεύθυνος του οργάνου ανάλυσης TEGA, δήλωσε: «Είχαμε αποδείξεις για τον πάγο από πριν, από τις παρατηρήσεις της 'Οδύσσειας' και από τα ψήγματα που εξέτασε το Phoenix τον περασμένο μήνα, όμως είναι η πρώτη φορά που αγγίξαμε και γευτήκαμε αρειανό νερό».


Σύμφωνα με τον Μπόιντον, ο ρομποτικός βραχίονας του Phoenix μετέφερε, την Τετάρτη, ένα δείγμα εδάφους στο θερμικό αναλυτή αερίων και από τις αναλύσεις προέκυψε οριστικά το συμπέρασμα πως υπάρχει νερό στον Κόκκινο Πλανήτη.


Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η αποστολή του Phoenix στον Αρη θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.


Νέος στόχος, μετά τον εντοπισμό νερού, η έρευνα για το κατά πόσο ο Κόκκινος Πλανήτης θα μπορούσε να έχει φιλοξενήσει ποτέ ζωή.


Η αποστολή «είναι ιδιαίτερα καρποφόρα και ο Αρης αποδεικνύεται πολύ ενδιαφέρων, το όχημα λειτουργεί τέλεια και έχει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει μέχρι και μετά το τέλος του καλοκαιριού», εξήγησε ο Μάικλ Μάγιερ, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος εξερεύνησης του Κόκκινου Πλανήτη στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία.


Ο «Φοίνικας» προσγειώθηκε στον Αρη στις 25 Μαΐου, σε μια ανεξερεύνητη μέχρι τώρα περιοχή, αναζητώντας νερό και οργανικά στοιχεία ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι δυνατόν να υπάρξει ζωή στον πλανήτη.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press




Διαβάστε Περισσότερα...

Στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο της δημιουργού του Χάρι Πότερ






Στα βιβλιοπωλεία θα βρεθεί τελικά η σειρά παραμυθιών με τίτλο «Oι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου», τις οποίες έγραψε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζόαν Ρόουλινγκ. Αρχικά αναμενόταν να υπάρξουν μόνο επτά αντίτυπα.

Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ είχε αναφερθεί στα παραμύθια αυτά στο έβδομο βιβλίο της. Αρχικά το βιβλίο γράφτηκε και ζωγραφίστηκε στο χέρι, με σκοπό να υπάρξουν μόνο επτά αντίτυπα, τα έξι από τα οποία δόθηκαν σε ανθρώπους που σχετίζονται στενά με το σύμπαν του Χάρι Πότερ.

Το έβδομο είχε δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση Children's Voice. Το βιβλίο είχε πουληθεί έναντι σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Κατάρρευση σχολικού κοιτώνα στην Τουρκία με νεκρούς μαθητές



Τουλάχιστον 11 μαθήτριες σκοτώθηκαν και άλλες 23 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε σχολικός κοιτώνας, στον οποίο διέμεναν στην επαρχία Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία.Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ορισμένοι σπουδαστές πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου στην επαρχία Ικόνιο, το οποίο κατέρρευσε ύστερα από έκρηξη φιάλης υγραερίου.
Στον κοιτώνα έμεναν κορίτσια ηλικίας 8 έως 16 ετών που παρακολουθούσαν σεμινάριο για το Κοράνι. Η έκρηξη έγινε στις 04:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής, την ώρα που τα περισσότερα κορίτσια κοιμόντουσαν.Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν τραυματισμένες μαθήτριες να μεταφέρονται με μικρά λεωφορεία στο νοσοκομείο της πόλης.



Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

Σε ελεύθερη πρόσβαση στο Internet συμφώνησαν ΔΟΕ και Κινέζοι διοργανωτές...



Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και οι Kινέζοι διοργανωτές συμφώνησαν στην άρση όλων των περιορισμών στο Διαδίκτυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters η αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γκουνίλα Λίντμεργκ.

«Το θέμα επιλύθηκε. Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ και η ΒΟCOG συναντήθηκαν το βράδυ και συμφώνησαν. Η χρήση του Internet θα είναι όπως και κάθε Ολυμπιακούς» πρόσθεσε η Λίντμπεργκ.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες που έχουν πληροφορίες για το θρησκευτικό κίνημα Φαλουνγκόνγκ, το οποίο είναι εκτός νόμου στην Κίνα, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες.
Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις δημοσιογράφων.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Διαβάστε Περισσότερα...

Στις φλόγες ξανά η Ηλεία χθες, φωτιές σε δεκάδες περιοχές της χώρας




Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν στην πολύπαθη Ηλεία, όπου αργά το βράδυ της Πέμπτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μερικές ώρες νωρίτερα. Συνολικά περισσότερες από 50 εστίες φωτιάς σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετώπισαν την Πέμπτη οι πυροσβέστες, το έργο των οποίων δυσχέραναν οι ισχυροί άνεμοι.
Η φωτιά στην Ηλεία ξεκίνησε από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών, επεκτάθηκε προς την περιοχή Σίμιζα του δήμου Τραγανού, κατακαίοντας τις τελευταίες δασικές εκτάσεις που απέμειναν από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.
Οι φλόγες έκαψαν αγροικίες, δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν το πύρινο μέτωπο πριν απειλήσει τα πρώτα σπίτια στην περιοχή Σίμιζα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 55 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, μηχανήματα της νομαρχίας Ηλείας και δήμων, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα έως τη δύση του ηλίου.
Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε στη Λακωνία στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Αριάννα στο Ζάρακο σε δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού έως τη δύση του ηλίου.
Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Στην περιοχή οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα η φωτιά να λάβει διαστάσεις. Η πυρκαγιά είχε μέτωπο περίπου 500 μέτρα και πλησίασε σπίτια.
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για εμπρησμό και όπως λένε κάθε χρόνο στην ίδια περιοχή εκδηλώνονται πυρκαγιές, ενώ καταγγέλλουν ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το κύριο μέτωπο εκδηλώθηκαν και άλλες πυρκαγιές στην ίδια περιοχή.
Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μαραθώνα έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, στα οποία έπεσε κυρίως το βάρος των προσπαθειών για τον έλεγχο της φωτιάς, δεδομένου ότι η περιοχή είναι δύσβατη και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση από τα οχήματα.
Επίσης από επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, πολλές υδροφόρες των δήμων και εθελοντές καθώς και 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Σε ύφεση βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 22:00 στην περιοχή Δογάνη Κερατέας. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έκαιγε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα.
Σε ύφεση και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Αιγινιώτισσα στο Μαραθώνα της Αίγινας, επίσης σε δασική περιοχή. Για την κατάσβεση επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα έως τη δύση του ηλίου.
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Πέμπτης στην Παλλήνη κοντά στο κτήμα Νάσιουτζικ. Η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στη λεωφόρο Σπάτων και έκαψε χαμηλή βλάστηση. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά απείλησε κατοικημένη περιοχή.
Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα και περίπου δύο ώρες αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Στην Ελαφόνησο η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τέθηκε υπό έλεγχο και περιφρουρείται για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων αφού έκαψε 200 στρέμματα δασικής έκτασης.Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά στο Καλογερικό Τριπόλεως. Οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν στην πυρκαγιά με τρία οχήματα, ομάδα πεζοπόρου και χωματουργικά μηχανήματα επειδή η περιοχή είναι δύσβατη και δασική για το κίνδυνο αναζωπυρώσεων.Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε δυτικά της πόλης των Καμένων Βούρλων, όταν πήραν φωτιά ξερά χόρτα κοντά στην έκταση του ΕΟΤ. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με έξι οχήματα και 18 άνδρες, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχαν και υδροφόρες του δήμου. Οι φλόγες απείλησαν ορισμένα από τα σπίτια των παραθεριστών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά συγκρατήθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις κυριολεκτικά μέσα στις αυλές.


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή

Συνολικά, περισσότερες από 50 εστίες φωτιάς ξέσπασαν την Πέμπτη, ενώ υψηλός κίνδυνος υπάρχει και για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές:
Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ευβοίας, Έβρου, Λέσβου (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Λήμνου), Χίου, Σάμου (και νήσου Ικαρίας), Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου.



in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Και Καλό Μήνα!...








Διαβάστε Περισσότερα...

Have a nice Friday!...







Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!...





Διαβάστε Περισσότερα...