Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Συγκλόνισε ο πατέρας του Αυστραλού τουρίστα...



Με αξιοπρέπεια που συγκλονίζει και συγκινεί ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα που χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα του "Ερρίκος Ντυνάν" μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπράβο κέντρου διασκέδασης στη Μύκονο, περιμένει πλέον να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν τον εγκεφαλικό θάνατο του παιδιού του. Συγκλονιστική ήταν η δήλωση του. Παρά το προσωπικό του δράμα δεν στράφηκε κατά της χώρας μας και των ανθρώπων της. Αντιθέτως ευχαρίστησε τις αρχές και τους Έλληνες πολίτες για την συμπαράσταση στο δράμα του και απέδωσε στην κακή τύχη το περιστατικό. Συγκλονιστική για την ευγένεια και την αξιοπρέπειά της, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη δήλωση του πατέρα του νεαρού Αυστραλού. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου ο πατέρας του νεαρού δεν χρεώνει τη χώρα μας για αυτό το ατυχές και παράδοξο περιστατικό και μάλιστα όπως επισήμανε λέει εξαιρετικά κολακευτικα πράγματα για την Ελλάδα. "Η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της και να αποδώσει ευθύνες στους φυσικούς αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς της πράξης", είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σε σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό τουρισμό πρέπει να λάβουν οριστικό τέλος.

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν


Ο νεαρός διασκέδαζε στο μπαρ με άλλους τρεις ομοεθνείς του. Όταν αναχώρησαν με τις μοτοσικλέτες τους, τους καταδίωξαν ο παρκαδόρος, ο πορτιέρης και δύο υπάλληλοι άλλου κέντρου. Τους σταμάτησαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, προσποιήθηκαν ότι είναι αστυνομικοί και όταν οι αυστραλοί αντέδρασαν άρχισαν να τους χτυπούν. Οι τέσσερις δράστες ισχυρίστηκαν ότι κυνήγησαν τους Αυστραλούς θεωρώντας τους ύποπτους για την κλοπή της τσάντας μιας πελάτισσας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις αστυνομικές πηγές της Μυκόνου. Ως υπεύθυνος για τον τραυματισμό του 20χρονου τουρίστα φέρεται ο 25χρονος πορτιέρης του μπαρ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και ένα μεταλλικό γκλομπ. Ο ίδιος πάντως παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και προκλητικά δήλωσε ψυχικά άρρωστοςΚαι οι τέσσερις συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιων του εισαγγελέα Σύρου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Σε βάρος των δύο ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή, αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Οι άλλοι δύο κατηγορούνται από τον εισαγγελέα για απρόκλητη σωματική βλάβη και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.

"Οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν νέοι"


Οι φίλοι του άτυχου παιδιού ανέβασαν σελίδα στο facebook με τον συγκινητικό τίτλο "Οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν νέοι". Οι δικοί του άνθρωποι λένε γι’ αυτόν: "Ήταν ο τύπος που όλοι ήθελαν να είναι γύρω του, σε έκανε να γελάς όταν δεν ήσουν καλά, ήταν εκεί να ακούσει το πρόβλημά σου όταν χρειαζόσουν μια ζεστή κουβέντα, και ήταν πάντα εκεί να βοηθήσει ένα φίλο στην ανάγκη του.