Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ε.Σ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...



Δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (Κ.Ε.Σ.) και τα Κολέγια, έκανε το πρωί ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη Χώρα Τριφυλίας όπου βρισκόταν και έκανε τα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου.


Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Θέλω να εξηγήσω με τρόπο κατηγορηματικό την τοποθέτησή μου για το Νόμο ο οποίος επιβάλλει ρύθμιση και κανόνες στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και στα Κολέγια γιατί προφανώς εχθές δεν έγινε σαφές αυτό το οποίο δήλωσα.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με Νόμο που ψηφίσαμε το περασμένο καλοκαίρι επιβάλλουμε κανόνες για την ίδρυση, αδειοδότηση και λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, όταν μέχρι σήμερα επικρατούσε καθεστώς αναρχίας, ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη μεταλυκειακή εκπαίδευση στη χώρα. Λυπούμαι διότι εκείνοι οι οποίοι δεν μας στήριξαν στην ψήφιση του Νόμου αυτού, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, επιδιώκουν σήμερα να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πότε επισκεπτόμενοι τις Βρυξέλλες, πότε με ερωτήσεις σε Ευρωπαϊκά Όργανα και προσφυγές για να δημιουργήσουν σύγχυση. Ματαιοπονούν. Η θέση μας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, είναι ξεκάθαρη ότι, με το Νόμο αυτό επιβάλλουμε αυστηρούς κανόνες έτσι ώστε να αποκλείονται οι πρακτικές με τις οποίες δημιουργούνται αβάσιμες προοπτικές και δεν δίνεται η δυνατότητα να ελεγχθούν τα κολέγια. Εμείς με το Νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει επιβάλλουμε κανόνες, επιφέρουμε ρύθμιση η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε επιτευχθεί και θα εφαρμόσουμε τον Νόμο αυτό. Το ΠΑΣΟΚ και όσοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν διαφορετικές εντυπώσεις ματαιοπονούν και σφάλλουν…»





Διαβάστε Περισσότερα...

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ, ΑΙΣΙΩΣ, ΤΙΣ 40.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 92 ΧΩΡΕΣ!!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΜΑΖΙ...













Ξεπεράσαμε, αισίως, από χθες ήδη, τις 40.000 επισκέψεις από 92 χώρες!!!!.....




Σε χρονικό διάστημα μόλις 4 μηνών και κάτι...




Μαζί με την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας σε όλες και όλους εσάς που έχετε αγκαλιάσει σφιχτά την προσπάθεια που καταβάλουμε για την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και την Μεσσηνία, που όλοι μας πονάμε και αγαπάμε,



πολλά, πολλά, πολλά και ακόμη πιο πολλά ευχαριστώ,

μέσα από την καρδιά μας,

για την εμπιστοσύνη σας, τη στήριξή σας, την αγάπη σας,

τις επισκέψεις σας!!!




Συνεχίζουμε, ακόμη πιο δυνατά, μαζί...






Οι άνθρωποι του TRIFYLIANEWS.





Διαβάστε Περισσότερα...