Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ευθεία η βολή του ειδικού φρουρού, δείχνει η αυτοψία στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη




Ότι ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε ευθέως στο σημείο όπου βρισκόταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και η παρέα του, και όχι στον αέρα όπως ο κατηγορούμενος υποστηρίζει, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.
Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε, στις 21 Δεκεμβρίου, από τον 9ο τακτικό ανακριτή Φ.Βλάχο, παρουσία και των δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου και των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών.
Οι πραγματογνώμονες εκτιμούν, επίσης, ότι η βολίδα που αφαίρεσε τη ζωή του 16χρονου μαθητή εποστρακίστηκε σε μία από τις τσιμεντένιες μπάλες που βρίσκονται στον πεζόδρομο.
Σύμφωνα με το Βήμα, ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που προέκυψε από την αυτοψία είναι τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή κ. Χρ. Λευκίδη, ο οποίος από την εξέταση του χώρου πιθανολόγησε για πρώτη φορά ότι ο μαθητής ήταν μάλλον σκυμμένος όταν τον πέτυχε η βολίδα που τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Η εκτίμηση αυτή, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της πλευράς των κατηγορουμένων, συνδυάζεται με τα συμπεράσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που δείχνουν πορεία της βολίδας από «μπροστά, άνω και αριστερά προς τα πίσω, κάτω και δεξιά». Επιπλέον συνδυάζεται με το γεγονός ότι ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κλίση, με τον ειδικό φρουρό να βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τη θέση όπου ήταν το θύμα. Στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκαν οι άλλες δύο βολίδες ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί ο ισχυρισμός του ειδικού φρουρού ότι εκτός από τη θανάσιμη βολή έριξε με το όπλο του άλλες δύο φορές.
Οι ειδικοί, που μάζεψαν δείγματα από δέκα σημεία ώστε να συγκρίνουν τη μοριακή δομή τους με τα ίχνη ξένου υλικού που βρέθηκαν στη μοιραία βολίδα, αναμένεται να παραδώσουν τις εκθέσεις τους στον ανακριτή μετά τις γιορτές.




Newsroom ΔΟΛ - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=970351&lngDtrID=244


Θυμίζουμε ότι, "για εξοστρακισμό κάνει λόγο η βαλλιστική έρευνα για το φόνο του 16χρονου Αλέξη"


Η αυτοψία και η βλητική έρευνα στον χώρο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος θα δείξουν τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του άτυχου μαθητή, μετά το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έκθεσης που κάνει λόγο εξοστρακισμό, χωρίς όμως να γίνεται σαφές αν ο ειδικός φρουρός πυβόλησε εναντίον των παιδιών ή στον αέρα.
Όπως μετέδωσε το Mega, στο πόρισμα που παραδόθηκε στον ανακριτή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η μορφολογία της παραμόρφωσης της βολίδας, η θέση της, το ανέπαφο της κορυφής της, η ύπαρξη πεπλατυσμένης επιφάνειας, είναι στοιχεία απολύτως συμβατά με την πρόσκρουση της βολίδας σε σκληρή ανένδοτη επιφάνεια με το πλαινό τμήμα της, και στην συνέχεια εποστρακισμού της, από την επιφάνεια αυτή».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο χημικός εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ακόμη ότι η σφαίρα έφερε σωματίδια διοξειδίου του πυριτίου, ενός πολύ διαδεδομένου ορυκτού που περιέχεται σε πολλά οικοδομικά υλικά.
Ο ανακριτής κάλεσε την Πέμπτη στο γραφείο του τους εκπροσώπους της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.
Σε δήλωσή της η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής κα Σεργάκη ανέφερε ότι τόσο η ιατροδικαστική έκθεση όσο και η βαλλιστική έρευνα «χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης, οι οποίες -χωρίς τη βλητική εξέταση του χώρου όπως έχουν ζητήσει και οι τεχνικοί σύμβουλοι λόγω πιθανών αλλοιώσεων- δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα».
Η ίδια συμπλήρωσε ότι η άποψη της πολιτικής αγωγής ότι πρόκειται περί ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δεν αλλάζει από τη στιγμή που σωρεία αυτοπτών μαρτύρων έχουν καταθέσει ότι ο αστυνομικός στόχευσε κατευθείαν προς το σημείο που βρισκόταν το θύμα και η παρέα του.
Ο ανακριτής έκανε δεκτά τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής για τη διενέργεια βλητικής εξέτασης και αυτοψίας στο χώρο που έχασε τη ζωή του ο 16χρονος.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος των ειδικών φρουρών Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα της βαλλιστικής δικαιώνει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι πυροβόλησε στον αέρα.




Newsroom ΔΟΛ - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=969031











Διαβάστε Περισσότερα...

Πυροβολισμοί κατά «κλούβας» των ΜΑΤ






Στόχος επίθεσης έγινε το πρωί άλλη μία κλούβα των ΜΑΤ, η οποία όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, δέχθηκε δύο σφαίρες, μία στο πίσω λάστιχο και μία στη μηχανή.



Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο δέχθηκε πυροβολισμούς από παλιό πολυβολείο εντος της Πολυτεχνειούπολης την ώρα που είχε σταματήσει σε φανάρι στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη.










Διαβάστε Περισσότερα...

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 5 μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για το Μega.


Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% έναντι 26,9% της ΝΔ και ακλουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% , το ΚΚΕ με 8% , ο ΛΑΟΣ με 5,8 και οι οικολόγοι με 3,1%.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί πάντως να προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου.


Το 29,1% απάντησε ότι επιθυμεί μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το 22,6% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 22% συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ και το 17,2% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.





Διαβάστε Περισσότερα...

Συλλαλητήριο της εκπαιδευτικής κοινότητας το μεσημέρι στα Προπύλαια


Με το συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τα Προπύλαια αποχαιρετά η εκπαιδευτική κοινότητα το 2008, δίνοντας νέο ραντεβού για τις 9 Ιανουαρίου.


Για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί και παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (3 μ.μ.).


Σύμφωνα με το Βήμα, η εξέλιξη της συγκέντρωσης -εάν δηλαδή θα είναι ειρηνική ή επεισοδιακή- αναμένεται να κρίνει και το μέλλον των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές.
Η πλειονότητα όσων συμμετέχουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου προσανατολίζεται στη συνέχισή της και μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάληψη της Νομικής, καθώς συνολικά η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι είναι συγκεχυμένη και σε απόλυτους αριθμούς σχεδόν μοιρασμένη.
Βαρόμετρο στη συγκεκριμένη κατάληψη αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητικών συλλόγων της Σχολής, καθώς η ετυμηγορία περί συνέχισης ή μη των διαδικασιών και κινητοποιήσεων οποιασδήποτε μορφής λαμβάνεται εκ παραλλήλου από δύο διαφορετικά όργανα: την προαναφερθείσα συνέλευση και την αντίστοιχη των αντιεξουσιαστών, των ανεξάρτητων ομάδων φοιτητών και όσων άλλων έχουν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες τον χώρο. Σρκετές άλλες σχολές οι καταλήψεις έχουν ανασταλεί, ενώ οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι ιδίως στις πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας (Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Χανιά, Κομοτηνή, Μυτιλήνη) έχουν δώσει ραντεβού για τις 7 ή 8 Ιανουαρίου προκειμένου να επανεξεταστεί ο τρόπος δράσης τους μετά τις γιορτές.
Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η Θεσσαλονίκη, όπου οι καταληψίες φοιτητές, μαθητές και αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί συμβολικά στο κτίριο της Σχολής Θεάτρου και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτό όλη την περίοδο των εορτών.



Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Τύπου...


Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη διεθνή οικονομική ύφεση, καθώς και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο επικείμενος ανασχηματισμός μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και η μείωση της παρακράτησης του φόρου εισοδήματος από 1ης Ιανουαρίου για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον ελληνικό Τύπο.


Οι βασικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κατ’ αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γενναία μέτρα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Πρωθυπουργική επίσκεψη στο Εμπορικό - Βιομηχανικό Επιμελητήριο".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εργασία αντί για φυλακή. Πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης".
Η ΑΥΓΗ: "Δεκαπέντε στόχοι δράσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλ. Αλαβάνος: πρόγραμμα συνεκτικών αλλαγών, μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέα φρέσκα έντιμα και ικανά πρόσωπα ζητάει επίμονα ο λαός. Προχώρα Κώστα, κάνε την ανατροπή και μη φοβάσαι τίποτα".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία. Οι κινητοποιήσεις παγώνουν, η αγορά ανασαίνει".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χρόνια μάχης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δύσκολο και καθοριστικό για την οικονομία το 2009".
ΕΘΝΟΣ: "Στον πάγο έμποροι, καταναλωτές. Έως 80% κάτω ο "γιορτινός" τζίρος στα καταστήματα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιορτές προβληματισμού και περίσκεψης για τον Πρωθυπουργό γιατί... Είναι μια ώρα δύσκολη του ανασχηματισμού η ώρα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μειώνεται η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος. Για μισθωτούς - συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δύο Ελλάδες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μαύρα μαντάτα από ΕΕ και ΟΟΣΑ. Ευρωπαϊκό ξεσκόνισμα για Ελλάδα τον Ιανουάριο - Εφιαλτικές προβλέψεις για ανεργία".
ΕΣΤΙΑ: "Προτεραιότης η οικονομία. Μετά την αποκατάσταση της ομαλότητος".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναζητείται σωσίβιο από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά την αγορά ελληνικών και ιταλικών ομολόγων".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Δύσκολη χρονιά το 2009. Κ. Καραμανλής: "Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει αντοχές".
ΤΑ ΝΕΑ: "Βουτιά στον τζίρο παγώνει τις τιμές. Στους ρυθμούς της κρίσης η αγορά".
Η ΝΙΚΗ: "Έβαλαν στόχο τον Παπανδρέου! Καραμανλής, Ντόρα στα χνάρια του Μητσοτάκη".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντίθεση στην εξουσία του κεφαλαίου και όχι μόνο στην εκάστοτε κυβέρνηση. Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό 2009".
Η ΧΩΡΑ: "Κατενάτσιο. Ρίξτε τις τιμές για να ζεσταθεί η αγορά. Απαραίτητη η εθνική αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς".
City Press: "Η ώρα της κρίσης. Αφιέρωμα Οικονομία".
Metro: "Έστειλε μήνυμα η Κομισιόν. "Φρένο" από τον Χοακίν Αλμούνια στα σενάρια για τον δανεισμό του Δημοσίου".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ψαλιδίζουν μισθούς - συντάξεις. Πιο βαριά φορολογία το 2009".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Παιδεία ώρα μηδέν. Η Ελλάδα ουραγός στις δαπάνες στην Ευρώπη".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Σχηματίζεται ο ανασχηματισμός. Σημαντικός ο ρόλος της Θεσσαλονίκης".

Οι βασικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων κατ’ αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:


ΕΞΠΡΕΣ: "Με τους νέους συντελεστές η παρακράτηση του φόρου. Έως τις 15/2 οι βεβαιώσεις στους δικαιούχους με βάση την εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταρρέει" η οικοδομή. Στα αζήτητα 200.000 διαμερίσματα".
ΚΕΡΔΟΣ: "Στο ναδίρ η ανάπτυξη, στο ζενίθ η ανεργία το 2009. Ανησυχητική κάμψη σε όλες τις χώρες του κόσμου".
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στενεύουν τα περιθώρια για το δανεισμό του 2009. Νέα αύξηση του spread των ελληνικών ομολόγων στις 233 μονάδες βάσης".




Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ...


Τρίτη 23 Δεκεμβρίου,
προπαραμονή Χριστουγέννων,

είμαστε ξανά μαζί στη μπλογκόσφαιρα

και σήμερα, λέμε, κινούμενοι στο πνεύμα των Άγιων ημερών που διανύουμε

να πάμε κάπως χαλαρά…

Όμως, φίλες και φίλοι όσο χαλαρά κι αν θέλουμε να πάμε,

η πραγματικότητα που βιώνουμε όχι μόνο χαλαρή δεν είναι, αλλά, το αντίθετο, σκληρή και ωμή…

Έφθασαν τα Χριστούγεννα και δεν κουνιέται φύλλο, δεν κινείται τίποτα…


Και πώς να κουνηθεί και πώς να κινηθεί, βέβαια, όταν δεν υπάρχει και άρα δεν περισσεύει και μένει "σαλέας", δηλαδή ευρώ!!!

Οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους με τα λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα…


Οι άνθρωποι όμως κλεισμένοι μέσα στο μικρόκοσμό τους, άλλος με λίγα, άλλος με περισσότερα προβλήματα!!!

Επειδή όμως μέρες που είναι δεν ταιριάζει, δεν αρμόζει μιζέρια και μοιρολατρία, κάντε την υπέρβαση – όποια κι αν είναι αυτή, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε…

Κάντε, με μικρές ή μεγάλες πρωτοβουλίες στη ζωή σας, τον κόσμο σας καλύτερο, πιο όμορφο, πιο χαρούμενο…

Δείξτε, όπως εσείς νομίζετε, την αγάπη σας, το σεβασμό σας, τη φροντίδα σας στους γύρω σας…

Ζήστε τις μέρες αυτές ξεχωριστά, μοναδικά, με τον δικό του τρόπο καθένας σας…

Περάστε καλά, με λίγα λόγια, για πάρτη σας και για τους δικούς σας ανθρώπους…

Βάλτε στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα…
Αυτά άλλωστε ποτέ δεν τελειώνουν…

Όμως ποτέ μη χάνεται την ελπίδα, την προσδοκία, την προσμονή…

Αυτό είναι το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού μας…
Αισιοδοξία….





Διαβάστε Περισσότερα...