Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΚΟΥΙΖ... που θα κάνει ¨μπαμ¨!!!




Αργότερα, ένα ΚΟΥΙΖ με ουσιαστικό περιεχόμενο...



Που χρήζει ορθής απαντήσεως...



Και με την απάντηση, να είστε σίγουροι, θα πέσει ¨ταμπλάς¨ στην κεφάλα ψευτοπαραγοντίσκου της περιοχής που το παίζει ¨μούρη¨και φουσκώνει σαν τα γαλιά...




***Γουλ, γουλ, γουλ, ρε νούμερο...
Σε πήρανε χαμπάρι και έρχεται η ώρα για το ξεφώνισμα!!!




***Θα γίνει το ¨΄ελα να δείς, αν μάθω πως γίναμε τρεις¨..., που λέει το τραγούδι!!!
Ε, ρε γλέντια...


Διαβάστε Περισσότερα...

Look out!!! Be careful...

Τρομάξατεεεε;;;....

Αυτά, βλέπετε, μας στέλνει η Κάντυ μεσημεριάτικα...

Και τί μεσημέρι... Αυγούστου!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΕΔΚΕ: Διάλογος με την κυβέρνηση μετά την εκπλήρωση των υπεσχημένων...



Η ΚΕΔΚΕ θα προσέλθει στο τελικό στάδιο του διαλόγου με την κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση μόνο αφότου εκπληρωθούν τα υπεσχημένα σχετικά με τους πόρους των ΟΤΑ.
Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Κακλαμάνης στη δήλωσή του σημειώνει πως το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει ολοκληρώσει μέχρι 30/08/2008 τις μελέτες που του έχουν ανατεθεί και αφορούν στο σύνολο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Προειδοποιεί όμως πως «οι μελέτες αυτές δεν πρόκειται να δοθούν σε διαβούλευση, και πολύ περισσότερο, να αποτελέσουν πεδίο διαλόγου με την κυβέρνηση, εάν προηγουμένως δεν έχουν εκπληρωθεί τα υπεσχημένα τα οποία και υπενθυμίζω:
Α. Εκταμίευση -μέχρι τέλους Αυγούστου- του ποσού των 250 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ.
Β. Κατάθεση και ψήφιση στα θερινά τμήματα της βουλής της διάταξης για τη μεταφορά των τελών κυκλοφορίας (90%) στους Δήμους.
Γ. Δρομολόγηση της διαδικασίας καταβολής του 1,7 δις ευρώ υπό τη μορφή ομολόγων, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.




Διαβάστε Περισσότερα...

«Στόχος οι λιγότεροι και ισχυρότεροι δήμοι, αλλά με συναίνεση»!...



Η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η ψήφος των ομογενών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
«Στόχος -τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος- είναι οι λιγότεροι και ισχυρότεροι δήμοι με συναίνεση και αυτή είναι η διαφορά με το παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά .
Όπως είπε, η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει σε συνδυασμό και με οικονομικά μέτρα που θα δοθούν στους ΟΤΑ μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για να έχουν σταθερούς πόρους.
Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ηλεκτρονική μεταρρύθμιση όπου προτεραιότητα θα δοθεί στην απλοποίηση των διαδικασιών. Σ'αυτό το θέμα έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει συζήτηση με βάση το δεύτερο προσχέδιο που ετοιμάζεται για την ψήφο των ομογενών.
«Έχει βρεθεί κοινός τόπος με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συζητήσαμε το θέμα μαζί με την υπουργό Εξωτερικών», δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος και σημείωσε ότι «θα ξανασυζητηθεί και το δεύτερο προσχέδιο». Στο σημείο αυτό επεσήμανε ακόμη ότι πρόκειται για το μοναδικό εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος που δεν έχει προωθηθεί.



Διαβάστε Περισσότερα...

Εισιτήρια "μαϊμού" στο Πεκίνο



Τουλάχιστον έξι ιστοσελίδες διέθεταν πλαστά ή ανύπαρκτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ακόμα και για την τελετή έναρξης, η τιμή των οποίων έφτανε τα 2.150 δολάρια.
Αμέσως η ΔΟΕ από κοινού με την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση κατά των ιστοσελίδων. Ωστόσο, παρά την προσφυγή, μία απ΄αυτές εξακολουθούσε να λειτουργεί, προσφέροντας εισιτήρια για πολλά αγωνίσματα.

Η ιστοσελίδα φέρει το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και δίνει ως στοιχεία επικοινωνίας ένα νούμερο τηλεφώνου στο Λονδίνο και μια διεύθυνση στην Αριζόνα.Θύματα της απάτης έχουν πέσει φίλαθλοι από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δε γνωρίζουν ότι έχουν εξαπατηθεί, καθώς τους έχει δηλωθεί ότι θα παραλάβουν τα εισιτήριά τους από κάποιο γραφείο του Πεκίνου...

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό, και τόνισε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει όσους εξαπατήθηκαν, υπενθυμίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει όσους αναζητούσαν εισιτήρια να απευθύνονται μόνο σε εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

Τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα που διεξάγονται στο Πεκίνο εξαντλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των Αγώνων, έχουν μείνει εισιτήρια μόνο για αγωνίσματα που φιλοξενούνται σε άλλες πόλεις.






Διαβάστε Περισσότερα...

"Stop" στην Κίνα για τους μοτοσικλετιστές των ¨Δρόμων της Ελιάς¨!...



¨Κόκκινο¨ άναψε στα σύνορα της Κίνας για τους μοτοσικλετιστές που ξεκίνησαν από τη Γιάλοβα για το Πεκίνο, συμμετέχοντας στους ¨Δρόμους της Ελιάς¨!!!

Οι αρχές της Κίνας δε τους χορήγησαν την απιτούμενη βίζα κι έτσι ο κότινος της ελιάς και η φλόγα της Ειρήνης δε θα φτάσουν στο Πεκίνο...




περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση...




Διαβάστε Περισσότερα...

Έκρηξη στην οικία του προέδρου της AGB...




Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, εξερράγη την Κυριακή στις 11:20 το βράδυ έξω από το σπίτι του προέδρου της εταιρείας δημοσκοπήσεων της AGB Γιάννη Αναστασάκου στην οδό Καμπούρογλου, στην Πεντέλη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στη ρίζα ενός πεύκου.

Από την έκρηξη άνοιξε μικρός κρατήρας, ενώ προκλήθηκαν μικρές ζημιές. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έξω από το σπίτι του προέδρου της εταιρίας δημοσκοπήσεων AGB, Γιάννη Αναστασάκου, στην Πεντέλη, όπου το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού μικρής ισχύος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα η αντιτρομοκρατική να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πέταξαν χειροβομβίδα.



Με πληροφορίες από skai.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Προτεραιότητα η διοικητική μεταρρύθμιση...





Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών.


Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, μέχρι τα τέλη του 2008 αναμένεται το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση να είναι έτοιμο και να κατατεθεί στη Βουλή.





Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστολή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης στον Ν. Γκρούεφσκι...

«Αυτοί που δεν μαθαίνουν από την Ιστορία, είναι καταδικασμένοι να επαναλάβουν τα λάθη τους»...

Στις αδικίες που διαπράχθηκαν κατά του ελληνικού λαού στη διάρκεια και μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρεται επιστολή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι, από τον οποίο ζητείται να λάβει μέτρα αποκατάστασής τους. Παράλληλα, υπενθυμίζονται δηλώσεις που όπως υπογραμμίζεται, αποδεικνύουν την αποκλειστικά σλαβική ταυτότητά των κατοίκων της γειτονικής χώρας.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν εσείς και η κυβέρνησή σας παραδεχθείτε τις ιστορικές αδικίες που διαπράχθηκαν κατά του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια και μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λάβετε μέτρα αποκατάστασης, τότε και μόνο τότε οι σχέσεις μεταξύ της δικής σας πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας θα ακμάσουν», τονίζεται-μεταξύ άλλων- στην επιστολή.
«Όπως ορθά αναφέρετε- συνεχίζει η επιστολή- δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά όπως λέει μια παλιά παροιμία: "Αυτοί που δεν μαθαίνουν από την ιστορία, είναι καταδικασμένοι να επαναλάβουν τα λάθη τους"».
Στην επιστολή υπενθυμίζεται, επίσης, η δήλωση του πρώην προέδρου της πΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος επιβεβαίωσε την αποκλειστικά σλαβική ταυτότητά των κατοίκων του γειτονικού κρατιδίου.
«Όπως σωστά σημειώνεται στην επιστολή σας προς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, απαιτείται "καλή θέληση" και από την πλευρά σας, καθώς δεν μπορέσατε να εξαλείψετε τις προκλητικές ενέργειες που είναι επιβλαβείς για τις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών μας. Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρός σας, Κίρο Γκλιγκόροφ "… είμαστε Σλάβοι Μακεδόνες. Αυτοί είμαστε! Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Μακεδονία του". Είναι συνεπώς απίστευτο για μια χώρα που έχει έναν πρώην πρόεδρο, ο οποίος επιβεβαιώνει την αποκλειστικά σλαβική ταυτότητά του κι έναν πρώην πρωθυπουργό (σ.σ. Λιούμπτσο Γκεοργίεφσκι), ο οποίος κατέχει βουλγαρικό διαβατήριο, να προβάλλει ταυτόχρονα παράλογες διεκδικήσεις για τη Μακεδονία και την ελληνική της ιστορία», σημειώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Και καταλήγει η επιστολή: «Ας ξεκινήσουμε κατανοώντας και συμφωνώντας ως προς το ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και πώς μπορούμε να το πετύχουμε με όσο το δυνατό περισσότερο αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς να σπέρνουμε τους καρπούς μιας μελλοντικής αντιπαράθεσης».


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/04/1547536.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ νέος αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων



Ο μέχρι σήμερα αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, διαδέχεται τον Γιασάρ Μπουγιούκανιτ στην ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε μία διαδικασία που ολοκληρώνεται στο τέλος μιας θυελλώδους εβδομάδας για τη γειτονική χώρα.
Οι εργασίες του ανωτάτου συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αρχηγείο του στρατού στην Αγκυρα, άρχισαν την Παρασκευή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ολοκληρώνονται τυπικά το βράδυ της Δευτέρας.
Ο 65χρονος Μπασμπούγ θεωρείται ικανότατος στρατιωτικός και σκληροπυρηνικός κεμαλιστής. Στους κύκλους των στρατιωτικών έχει το προσωνύμιο «παγερός πολεμιστής», λόγω της φήμης του ότι παραμένει ψύχραιμος και πραγματιστής στα δύσκολα.
Ο απερχόμενος αρχηγός, στρατηγός Μπουγιούκανιτ, ήταν επίσης σκληροπυρηνικός κεμαλιστής, αλλά θεωρείτο παρορμητικός και ο πρωθυπουργός μπορούσε να τον αντιμετωπίζει με ελιγμούς.



in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

"Θερίζει" ο ιός του AIDS...




"Θερίζει" ο ιός του AIDS. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του προγράμματος του ΟΗΕ για την Καταπολέμηση του AIDS που ανακοινώθηκαν κατά την Παγκόσμια Σύνοδο του Οργανισμού που πραγματοποιείται στην πόλη του Μεξικού, περισσότερα από 33 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φορείς του AIDS παγκοσμίως.

Είκοσι δυο εκατομμύρια από τους φορείς βρίσκονται στην υπoσαχάρια Αφρική όπου και εντοπίζεται ο πυρήνας του προβλήματος.

Οι φορείς του AIDS στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο ενώ οι φορείς στην δυτική και κεντρική Ευρώπη υπολογίζονται στους 730.000.






Διαβάστε Περισσότερα...

Διέρρηξαν το σπίτι του Σάκη Ρουβά!


Το σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Σάκη Ρουβά έγινε στόχος άγνωστων διαρρηκτών.
Η διάρρηξη στο σπίτι του τραγουδιστή στη Νέα Μάκρη έγινε προχθές το βράδυ, την ώρα που εκείνος έλειπε.


Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι -δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα σύμφωνα με την Αστυνομία- και έκλεψαν ρολόγια άξιας και άγνωστο χρηματικό ποσό...







Διαβάστε Περισσότερα...

Νέοι φόροι από το φθινόπωρο




Σειρά νέων φόρων, με επίκεντρο ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τα κρατικά έσοδα και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.
Τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, δείχνουν ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε ετήσια εισοδήματα έως 4.000 ευρώ.
Ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται έτοιμος να εξετάσει την επιβολή ορίου ελαχίστου εισοδήματος και να επιβάλει τεκμαρτό φόρο εισοδήματος σε όσους δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή κάτω από 4.800 ευρώ.






Διαβάστε Περισσότερα...

"Αλλαγή φρουράς" στην Τουρκία...





"Αλλαγή φρουράς" στην Τουρκία σήμερα.

Ο απερχόμενος αρχηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, αναμένεται να αντικατασταθεί από το νυν αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ιλκέρ Μπάσμπουγ.

Αλλαγές αναμένονται και στην τούρκικη κυβέρνηση, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν δρομολογεί ανασχηματισμό, ως νέα αφετηρία μετά την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Δεν ζουν χωρίς αυτοκίνητο οι Βρετανοί

Αδιανόητη μοιάζει η ζωή χωρίς αυτοκίνητο για τους Βρετανούς, παρά την υψηλή τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Populus για λογαριασμό του οργανισμού αυτοκινητιστών ΑΑ.
Μάλιστα, το 3% των ανδρών οδηγών - μελών της ΑΑ που ρωτήθηκαν είπαν ότι θα προτιμούσαν να αποχωριστούν τη... σύζυγό τους παρά το όχημά τους.


Όχι ότι η οδήγηση δεν έχει κι αυτή τα προβλήματά της: τρεις στους δέκα οδηγούς, ποσοστό 30%, εκνευρίζεται όταν κάποιος άλλος οδηγεί κολλητά στο δικό τους όχημα ενώ το 26% εκφράζει δυσαρέσκεια για όσους οδηγούν μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνό τους.
"Παρά την αύξηση στην τιμή της βενζίνης, τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας ή ακόμη και τους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν όσοι μιλούν στα κινητά τηλέφωνα ή κινούνται αλλοπρόσαλλα στο δρόμο, οι οδηγοί, στην πλειονότητά τους, δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτοκίνητο", είπε ο πρόεδρος του ΑΑ, Έντμουντ Κινγκ.
"Το μήνυμα για την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το αυτοκίνητο αντί να προσπαθούμε συνεχώς να το περιορίσουμε", πρόσθεσε.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 18.547 μέλη του ΑΑ από τις 23 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.




Διαβάστε Περισσότερα...

H ΔΟΕ δεν ανησυχεί από την επίθεση



Την εμπιστοσύνη της στις κινεζικές αρχές για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου επανέλαβε τη Δευτέρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετά την τρομοκρατική επίθεση στην επαρχία Ζινζιάνγκ.
Η ΔΟΕ δεν θέλησε να σχολιάσει την επίθεση σήμερα στην πόλη Ζινζιάνγκ, αλλά επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα των κινεζικών αρχών να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
"Δεν μπορώ να εκφράσω προς το παρόν μια άμεση αντίδραση της επιτροπής. Σε ό,τι αφορά τους Αγώνες, έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές της Κίνας ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να εγγυηθούν την ασφάλειά τους", δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΟΕ Ζιζέλ Ντέιβις. "Πρόκειται για ένα εσωτερικό επεισόδιο της Κίνας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι συνδέεται με τους Αγώνες", πρόσθεσε η ίδια.
Η κινεζική αστυνομία υποπτεύεται πως η επίθεση εναντίον αστυνομικών στην μουσουλμανική αυτή επαρχία είναι τρομοκρατική, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90055


Διαβάστε Περισσότερα...

Τρομοκρατική επίθεση στην Κίνα!...




Τέσσερις μόνο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, δύο ένοπλοι με χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε τελωνειακό σταθμό στην μουσουλμανική επαρχία Ζινζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, δέκα έξι αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο κι ισάριθμοι τραυματίσθηκαν στην επίθεση που πραγματοποίησαν οι ένοπλοι. Οι "στασιαστές", όπως τους χαρακτηρίζει το πρακτορείο, εμβόλισαν με φορτηγό την πύλη του σταθμού στην πόλη Κασγκάρ (γνωστή επίσης κι ως Κάσι) της Ζινζιάνγκ, περί τις 08:00 τοπική ώρα κι εκτόξευσαν δύο χειροβομβίδες, οι οποίες προκάλεσαν την έκρηξη, προσθέτει το πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.



http://www.skai.gr/master_story.php?id=90051


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέες προκλήσεις στη μάχη κατά του AIDS στην 17η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη στο Μεξικό...


Ξεκίνησαν οι εργασίες της 17ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης κατά του AIDS στο Μεξικό, με την ατζέντα να επικεντρώνεται στην ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων για την πρόσβαση όλων των πολιτών σε μία αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη έως το 2010.
Στη μάχη κατά του AIDS «μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πέδρο Καν, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας AIDS, που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συνδιάσκεψης.
Όπως είπε, «παρά την τόση πρόοδο», ο κόσμος δεν φαίνεται να τηρεί τη δέσμευση, που ανέλαβε το 2006, για την πρόσβαση όλων σε μία αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη έως το 2010.
Τόνισε επίσης πως «η αθέτηση των δεσμεύσεων θα έχει ως επακόλουθο εκατομμύρια θανάτους και επ' ουδενί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Η νίκη είναι στο χέρι μας».
Ο διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS (ΟΝUSIDA) Πίτερ Πιότ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό τη μάχη κατά της ασθένειας και να αυξήσει τα κονδύλια για την θεραπεία και την πρόληψη.
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της επιδημίας που έχουμε αποτελέσματα σε μεγάλη κλίμακα», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Εισερχόμεθα σε μία καινούργια φάση, με νέες προκλήσεις», σημείωσε, αναφερόμενος στα 3 εκατ. πρόσωπα που νοσούν στις αναπτυσσόμενες χώρες. «Θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες επί πολλές δεκαετίες ακόμη» συμπλήρωσε.
Την έναρξη της 17ης Συνδιάσκεψης κήρυξε την Κυριακή (στις 03:00 την Δευτέρα, ώρα Ελλάδος) η ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. Η Σύνοδος, για πρώτη φορά, διοργανώνεται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, και θα συμμετάσχουν 22.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.500 θα είναι ασθενείςκαι θα έρθουν για να μοιρασθούν με τους συνέδρους την καθημερινή τους εμπειρία.
Ο Μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κι η γγ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν θα παρέμβουν με ομιλίες τους στις εργασίες.
Επίσης, στους συνέδρους θα απευθυνθεί και η μικρή Κέρεν Γκονσάλες, από την Ονδούρα.
Στις έξι ημέρες τις διάρκειας της Συνδιάσκεψης, θα κατατεθούν τα αποτελέσματα γύρω από τις νέες έρευνες για τα καινούργια φάρμακα, θα εξετασθεί το θέμα του κόστους, θα θιγούν θέματα που αφορούν στα ορφανά, την ωφελιμότητα του ποδοσφαίρου στον αγώνα για την καταπολέμησή της νόσου, την απαγόρευση εισόδου που επιβάλλει η Κίνα στους οροθετικούς και τον αυξανόμενο αριθμό των γυναικών που υποφέρουν από τη νόσο.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ / Γαλλικό


Διαβάστε Περισσότερα...

Monday!...







Διαβάστε Περισσότερα...