Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

«Στόχος οι λιγότεροι και ισχυρότεροι δήμοι, αλλά με συναίνεση»!...



Η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η ψήφος των ομογενών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
«Στόχος -τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος- είναι οι λιγότεροι και ισχυρότεροι δήμοι με συναίνεση και αυτή είναι η διαφορά με το παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά .
Όπως είπε, η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει σε συνδυασμό και με οικονομικά μέτρα που θα δοθούν στους ΟΤΑ μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για να έχουν σταθερούς πόρους.
Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ηλεκτρονική μεταρρύθμιση όπου προτεραιότητα θα δοθεί στην απλοποίηση των διαδικασιών. Σ'αυτό το θέμα έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει συζήτηση με βάση το δεύτερο προσχέδιο που ετοιμάζεται για την ψήφο των ομογενών.
«Έχει βρεθεί κοινός τόπος με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συζητήσαμε το θέμα μαζί με την υπουργό Εξωτερικών», δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος και σημείωσε ότι «θα ξανασυζητηθεί και το δεύτερο προσχέδιο». Στο σημείο αυτό επεσήμανε ακόμη ότι πρόκειται για το μοναδικό εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος που δεν έχει προωθηθεί.