Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Εισιτήρια "μαϊμού" στο Πεκίνο



Τουλάχιστον έξι ιστοσελίδες διέθεταν πλαστά ή ανύπαρκτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ακόμα και για την τελετή έναρξης, η τιμή των οποίων έφτανε τα 2.150 δολάρια.
Αμέσως η ΔΟΕ από κοινού με την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση κατά των ιστοσελίδων. Ωστόσο, παρά την προσφυγή, μία απ΄αυτές εξακολουθούσε να λειτουργεί, προσφέροντας εισιτήρια για πολλά αγωνίσματα.

Η ιστοσελίδα φέρει το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και δίνει ως στοιχεία επικοινωνίας ένα νούμερο τηλεφώνου στο Λονδίνο και μια διεύθυνση στην Αριζόνα.Θύματα της απάτης έχουν πέσει φίλαθλοι από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δε γνωρίζουν ότι έχουν εξαπατηθεί, καθώς τους έχει δηλωθεί ότι θα παραλάβουν τα εισιτήριά τους από κάποιο γραφείο του Πεκίνου...

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό, και τόνισε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει όσους εξαπατήθηκαν, υπενθυμίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει όσους αναζητούσαν εισιτήρια να απευθύνονται μόνο σε εξουσιοδοτημένους προμηθευτές.

Τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα που διεξάγονται στο Πεκίνο εξαντλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των Αγώνων, έχουν μείνει εισιτήρια μόνο για αγωνίσματα που φιλοξενούνται σε άλλες πόλεις.