Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ m3!!! Αποκαλυπτικό το troktiko...





Το διαβάσαμε στο www.troktiko.blogspot.com και σας το μεταφέρουμε:

"Οργή Γκούση για το θετικό δείγμα-Ζητάει παρέμβαση του εισαγγελέα"


"Οργή είχε προκαλέσει στον πρωταθλητή μας Τάσο Γκούση το θετικό δείγμα με το οποίο βρέθηκε και χάνει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο αθλητής των 200μ που στο πρώτο του δείγμα βρέθηκε η m3 ζητάει την παρέμβαση του εισαγγελέα για να παρθούν ακόμα και δαχτυλικά αποτυπώματα στα δύο μπουκαλάκια όπου έδωσε το δείγμα.

«Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Είναι ύποπτο αυτό που έγινε. Για πόσο καιρό ακόμα θα τραβήξει η μόδα με το m3; Πόσους αθλητές θα ξεκληρίσουν στον Ελληνικό αθλητισμό; Δεν γνωρίζω ούτε σε τι μορφή είναι αυτό το σκεύασμα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ξεφτιλίσουν τον Ελληνικό αθλητισμό. Η αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να το πάρει 4 ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες ή βλάκας. Δυστυχώς δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας γιατί το έγκλημα είναι καλά οργανωμένο. Θέλουμε να γίνει η εξέταση του β δείγματος στο εργαστήριο της Κολωνίας. Πλέον έχουμε αμφιβολίες για όλα και πρέπει να ξέρουμε πότε έγινε η δολιοφθορά. Για να πάρει ένας καταξιωμένος αθλητής αυτή την ουσία μετά από 5 κοντρόλ, πρέπει να είναι ηλίθιος. Μας πνίγει το δίκιο. Αμφισβητούμε και την διαδικασία και θέλουμε να πάρουν και τα δαχτυλικά αποτυπώματα και να περάσουμε αύριο κιόλας αντιντόπιγκ κοντρόλ»".


κάν΄τε κλίκ εδώ: http://troktiko.blogspot.com/2008/08/blog-post_3572.html



Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στην Μεσσηνία, απόψε...





Θέατρο
***
«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου, στις 10.00 μ.μ. στο Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας.
Θέατρο σκιών
Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θανάση Σπυρόπουλο, στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αετού.
Θερινό σινεμά
Το «Mamma Mia» της Φιλίντα Λόιντ, στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο Φιλιατρών.
Συναυλία
Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τον Θοδωρή Ξυδιά στις 9.30 μ.μ. στο Πάρκο Γαργαλιάνων.
***
«Όνειρο ζω!». Έντεχνο και ελληνικό ροκ από το συγκρότημα «ΙΧΩΡ», στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Εκδήλωση
Βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας στις 9.30 μ.μ. στον Δημοτικό Σχολείο Τραγάνας.
***
«Τόποι, πόροι και μορφές τουρισμού στη Μάνη. Ευκαιρίες και απειλές για μια άλλου τύπου ανάπτυξη». Ομιλήτρια η Ειρήνη Κλαμπατσέα, αρχιτέκτων – μηχανικός – χωροτάκτης, λέκτορας του ΕΜΠ. Στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης.
***
Συνεχίζονται στην πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης τα «Ιθωμαία 2008». Στις 9.15 μ.μ.: «Ελληνικό Τοπίο - Ελληνικό Μνημείο. Οι δύο όψεις μιας ταυτότητας». Ομιλία της δημοσιογράφου Ε. Παπαδοπούλου. «Η πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Μεσσήνης. Τα μυστικά της Ανδανίας (Χώρος – Χρόνος – Φαινόμενα)». Ομιλία του καθηγητή Ι. Λύρα.
Ντοκιμαντέρ
Φεστιβάλ Μανιάτικου Ντοκιμαντέρ, στο θέατρο Μάνης Κώστας Καζάκος (3ο χλμ Πλάτσα – Μηλέα). Απόψε: «Πύργοι της Μάνης».
Χορός
Ξεκινά απόψε στις 9.30 στο Πάρκο Μεσσήνης το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα διαρκέσει μέχρι και Κυριακή.
Έκθεση
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00. Έως 26 Σεπτεμβρίου.
***
Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00. Έως 15 Αυγούστου.
***
Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Έως 24 Αυγούστου.

***«Ελλαδογραφία» σε κείμενα Γιώργου Τσαγκάρη από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Γιώργου Τσαγκάρη.



Πηγή, Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Επιμέλεια: Μ. Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Κονσέρβες ντομάτας έκρυβαν τη μεγαλύτερη ποσότητα ecstasy όλων των εποχών!!!...



Η μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών ecstasy που έχει κατασχεθεί ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται στα χέρια της αυστραλιανής αστυνομίας μετά την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών. Η ποσότητα-μαμούθ φθάνει σχεδόν τους τεσεράμισι τόνους. Συνελήφθησαν 16 άτομα.
Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε αποθηκευτικούς χώρους γνωστών βαρόνων ναρκωτικών κατασχέθηκαν 4,4 τόνοι χαπιών, δηλαδή περίπου 15 εκατομμύρια χάπια του απαγορευμένου διεγερτικού, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κονσέρβες ντομάτας που είχαν εισαχθεί από την Ιταλία στην Μελβούρνη, τον Ιούνιο του 2007.
Η επιχείρηση επεκτάθηκε σε τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας και σε τέσεσρις ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την Ιταλία, επιχειρήσεις της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ και η γερμανική αστυνομία μετάσχει στην ειδική ευρωπαϊκή δύναμη που συστάθηκε για την εξάρθρωση του δικτύου.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 16 συλλήψεις και κατασχέθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις κυρίως σε ευρωπαϊκό έδαφος.Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αυστραλιανής αστυνομίας, επιθεωρητή Μικ Κίλτι, πρόκειται για «τμήμα ενός μεγάλου διεθνούς δικτύου και κλασικό παράδειγμα οργανωμένου εγκλήματος».Οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από 12μηνη έρευνα που αξιοποίησε πληροφορίες που δόθηκαν, αλλά και τα αποτελέσματα ακτινών Χ σε κοντέινερ που έφτασαν στο λιμάνι της Μελβούρνης στις 28 Ιουνίου πέρυσι.
Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τελωνειακοί και αστυνομικοί που εξέτασαν τα κοντέινερ βρήκαν περισσότερες από 3.000 κονσέρβες, η κάθε μία από τις οποίες ζύγιζε 1,5 κιλό και περιείχαν συνολικά χάπια αξίας περίπου 260 εκατομυρίων ευρώ.Σε ένα άλλο κοντέινερ που ελέγχθηκε στις 24 Ιουλίου φέτος εντοπίστηκαν 150 κιλά κοκαΐνης, τα οποία οδήγησαν σε συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή στις αυστραλιανές πολιτείες της Βικτόριας, της Νότιας Αυστραλίας, της Τασμανίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η επιχείρηση ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αυστραλίας και συμμετείχαν 400 αστυνομικοί. Πραγματοποιήθηκαν 185.000 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για να διαλυθεί το δίκτυο, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για το 60% της εισαγωγής ναρκωτικών στη νότια Αυστραλία.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters


Διαβάστε Περισσότερα...

Ε, ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ... ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ...



Ακόμη δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και Έλληνας αθλητής του στίβου, βρέθηκε ντοπαρισμένος και βγαίνει εκτός της αποστολής!!!...

Την είδηση, μετέδωσε πρώτο, απ΄ ότι ξέρουμε, το www.troktiko.blogspot.com με συνεχείς αναρτήσεις και πληροφορίες και επιβεβαιώθηκε και από Έλληνες αξιωματούχους και στελέχη του ΕΣΚΑΝ καθώς και αξιωματούχους της Δ.Ο.Ε.

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την Ελληνική αποστολή αυτή η είδηση, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως τις τελευταίες μέρες έχουν βγει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και των Εθνικών τους αποστολών τουλάχιστον 150 (!!!) αθλητές - πρωταθλητές δεκάδων χωρών.

Κάτι πρέπει να γίνει με το ντόπινγκ!!! Δεν πάει άλλο...


Διαβάστε Περισσότερα...

Με το όνομα FYROM οι Σκοπιανοί αθλητές...


Με το όνομα FYROM εμφανίστηκαν τελικά στην παρέλαση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων οι αθλητές των Σκοπίων, παρά τα όσα είχε υποστηρίξει την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της ΠΓΔΜ περί συνεννόησης με την αρμόδια επιτροπή των Αγώνων ώστε οι αθλητές της γειτονικής χώρας να παρουσιαστούν με το όνομα «Μακεδονία» [Βλέπε άρθρο] .
Υπενθυμίζεται πως η χώρα μας είχε προειδοποιήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών σχεδίαζαν να επιτρέψουν στα Σκόπια να παρελάσουν ως «Μακεδονία» ενώ είχε υποβληθεί και επίσημη διαμαρτυρία στην Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου για τις αναφορές περί «Μακεδόνων» αθλητών στο επίσημο site των Αγώνων.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/08/1549273.htm


***Αφού αυτό είναι το όνομά τους, με αυτό παρήλασαν!!! Δηλαδή, τί νόμιζαν τα ¨νανάκια¨, ότι θα τους ¨΄επαιρνε¨ να παίξουν παιχνιδάκια;;;
Ωστόσο, αυτό που μένει, είναι να δούμε τί θα αναγράφουν οι στολές των αθλητών κατά τη διεξαγωγή των αγώνων και τί θα γίνει τότε...


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνελήφθησαν 150 θιβιετανοί μοναχοί



Τουλάχιστον 150 εξόριστοι θιβετιανοί μοναχοί επιχείρησαν τη Παρασκευή να εισβάλλουν μέσα στον περίβολο της πρεσβείας της Κίνας στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, οι μοναχοί έφτασαν με λεωφορείο μπροστά από την κινεζική πρεσβεία και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις σιδερένιες μπάρες και τα συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κτίριο έπειτα από ένα παρόμοιο περιστατικό το Μάρτιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έθεσαν υπό έλεγχο τους Θιβετιανούς, αλλά μερικοί διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να τους σταματήσουν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί μπροστά από την πρεσβεία. Ακόμα, περίπου 3.000 Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στο Νέο Δελχί παρά τη δυνατή βροχή και φώναζαν αντικινεζικά συνθήματα. "Η Κίνα δεν είναι το σωστό μέρος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτοί είναι Ολυμπιακοί του αίματος, Ολυμπιακοί της ντροπής", ήταν μερικά από τα συνθήματα. Στην Άγκυρα, ένας διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από την πρεσβεία της Κίνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κινέζων μουσουλμάνων που διαμαρτύρονταν για την πολιτική του Πεκίνου έναντι της κοινότητάς τους.Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κινεζική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για τις επιδόσεις της Κίνας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διαδηλωτές από το Θιβέτ, τη Ζιμπάμπουε, το Σουδάν και τη Βιρμανία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαδηλώσουν εναντίον των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκατοντάδες μετανάστες διέσωσε το ιταλικό ναυτικό στα νερά της Μεσογείου



Τέλος έλαβε η περιπέτεια εκατοντάδων μεταναστών από αφρικανικές χώρες όταν τα σκάφη όπου επέβαιναν βρέθηκαν ακυβέρνητα στα νερά ανάμεσα στην Αφρική και τις ιταλικές ακτές.
Σκάφη του ιταλικού ναυτικού διέσωσαν 175 μετανάστες από την Ερυθρία, την Αιθιοπία και τη Σομαλία περίπου 200 χιλιόμετρα νότια από το νησί Λαμπεντούζα.
Το Ναυτικό συμφώνησε να διασώσει τους μετανάστες όταν στα σκάφη τους τελείωσε το νερό και τα καύσιμα καθώς έπλεαν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.
Αλλοι 72 -μεταξύ τους επτά γυναίκες και ένα παιδί-, σημειώνει το BBC, διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή επίσης στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είχε υποβάλει έκκληση στη Λιβύη, την Ιταλία και τη Μάλτα να βοηθήσουν τους μετανάστες.
Κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν το δύσκολο θαλάσσιο ταξίδι από τις αφρικανικές ακτές προς την Ευρώπη, κυρίως προς την Ιταλία ή την Μάλτα που είναι μέλη της ΕΕ. Μόνο μέσα στο 2008 έχουν φτάσει στη Λαμπεντούζα περί τους 12.000 μετανάστες ενώ ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη το 2007 ήταν 51.000.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Ν. Οσετία



Δεκάδες πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, Τσχινβάλι, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων και των γεωργιανών στρατιωτών. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γεωργίας, ο έλεγχος στην πρωτεύουσα έχει χαθεί. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο ηγέτης της αποσχισθείσας από τη Γεωργία δήλωσε ότι "οι νεκροί στην πρωτεύουσα είναι εκατοντάδες", κάνοντας μάλιστα λόγο για "γενοκτονία". Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους χίλιους. Από την πλευρά του ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης, δήλωσε ότι "το Τσχινβάλι έχει σχεδόν καταστραφεί από τους εκατοντάδες βομβαρδισμούς βαρέων αρμάτων". Σύμφωνα με τα Ιντερφάξ, μεταξύ των νεκρών είναι μέχρι στιγμής δέκα ρώσοι στρατιώτες.
Το Ρωσικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Γεωργία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τοπική ώρα. Πούτιν και Μπους συζήτησαν για την επικίνδυνη κλιμάκωση στην Οσετία, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Πιθανότατα η συζήτηση αυτή έγινε πριν από το γεύμα που παρατέθηκε από την Κίνα για τους ηγέτες των ξένων χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς.
Σεβασμό της ολυμπιακής εκεχειρίας ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕΟ ΟΗΕ. Nα γίνει σεβαστή η ολυμπιακή εκεχειρία σ' όλες τις συγκρούσεις στον κόσμο, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που αναμεταδόθηκε λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων του Πεκίνου. Σύμφωνα με βέλγο διπλωμάτη στον ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού θα πραγματοποιήσει επείγουσες συνομιλίες για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην αποσχισθείσα περιοχή της νότιας Οσετίας.
Τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους του Γκόρι
Επέλεξε τη στιγμή. Ο Γεωργιανός πρόεδρος, Μιχαήλ Σαακασβίλι, δήλωσε στο CNN ότι εάν η Ρωσία μείνει ατιμώρητη, "ολόκληρος ο κόσμος θα έχει προβλήματα", τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δε διακυβεύεται η χώρα τους. "Είμαστε μια χώρα αφοσιωμένη στην ελευθερία που αυτή τη στιγμή υφίσταται μια επίθεση. Η Ρωσία μας πολεμά στο ίδιο μας το έδαφος και είμαστε σε κατάσταση αυτοάμυνας απέναντι σε ένα μεγάλο και ισχυρό γείτονα". Σύμφωνα με τον Γεωργιανό πρόεδρο, η Ρωσία επέλεξε προσεκτικά την στιγμή της επέμβασης, σε μια εποχή που όλος ο κόσμος ασχολείται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. "Μια τέλεια στιγμή για να επιτεθεί σε μια μικρή χώρα", είπε, διευκρινίζοντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γεωργίας, μιας χώρας πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, "δεν είναι συγκρίσιμες" με τις ρωσικές.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων!




Η στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε... υπομονετικά εδώ και τέσσερα χρόνια έφτασε!

Η τελετή έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, ολοκληρώθηκε.

Η φαντασμαγορική γιορτή των Κινέζων κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον...

Αναλυτικά οι καταπληκτικές στιγμές που ζήσαμε λεπτό προς λεπτό...

Στη «φωλιά του πουλιού» παρήλασαν 205 αποστολές χωρών, με την ελληνική (που αποτελείται από 156 αθλητές) να κάνει, όπως είθισται, πρώτη την εμφάνισή της με σημαιοφόρο τον πρωταθλητή του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη.

Τη σημαία της Κίνας, που ως διοργανώτρια παρέλασε τελευταία, θα κρατάει ο σέντερ (ύψους 2,29μ.) των Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ.

Η τελετή, διάρκειας τεσσάρων και πλέον ωρών, κορυφώθηκε με την είσοδο της ολυμπιακής φλόγας στο στάδιο.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η τελετή έναρξης χωρίζεται σε δύο μέρη:

Το πρώτο είναι το καθαρά καλλιτεχνικό και το δεύτερο περιελάμβανε την παρέλαση των αθλητών, την κήρυξη των Αγώνων από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της διοργανώτριας χώρας, την ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου, τη μουσική του οποίου έχει γράψει ο Σπύρος Σαμάρας και τους στίχους ο Κωστής Παλαμάς.
Συνέχεια είχε η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, η ολοκλήρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και το άναμμα του βωμού, η συμβολική απελευθέρωση τριών περιστεριών, η εκφώνηση του Ολυμπιακού όρκου για τους αθλητές και του αντίστοιχου για τους κριτές και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της διοργανώτριας χώρας.

Σχεδόν τέσσερις ώρες πριν την έναρξη ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το εθνικό στάδιο, γνωστό ως «Η Φωλιά του Πουλιού»

Το νέφος δεν είχε υποχωρήσει, αλλά αυτό δεν απασχόλησε όσους βρέθηκαν στο στάδιο, αφού η οροφή είναι κλειστή

Το προκαταρκτικό κομμάτι της τελετής άρχισε στις 14.57 ώρα Ελλάδας και ένα λεπτό αργότερα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Η τελετή άρχισε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα να δίνουν την πρώτη εικόνα για το τι θα ακολουθήσει και λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι καθιερωμένες ομιλίες

Το σόου ξεκίνησε... 29 πυροτεχνήματα, όσοι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανάβουν από διαφορετικά σημεία του Πεκίνου... μέχρι τη «Φωλιά του Πουλιού»2008 τυμπανιστές «Φου», σε παράταξη έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο, ενώ τα πυροτεχνήματα που έκαναν την νύχτα ημέρα έδωσαν το σήμα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Στο κέντρο του σταδιού άναψαν οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι και στη συνέχεια σηκώθηκαν στον αέρα

Τα φώτα άναψαν και ένα μικρό κοριτσάκι τραγούδησε τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων την στιγμή που οι στρατιώτες πήγαν την σημαία της Κίνας στον ίστο

Οι 91.000 χιλιάδες θεατές σηκώθηκαν όρθιοι όταν η σημαία της Κίνας ανέβηκε στον ιστό και ο εθνικός ύμνος της ασιατικής χώρας ήχησε στο στάδιο
Ένας τεράστιος αρχαίος πάπυρος ξετυλίγεται στο κέντρο του σταδίου με χορευτές να γράφουν... χορεύοντας επάνω του 3.000 μαθητές του Κομφούκιου κάνουν την είσοδό τους στο Στάδιο φορώντας εντυπωσιακές στολές.

Κρατάνε παπύρους και κινούνται με απίστευτη αρμονία και συγχρονισμό...

Χιλιάδες σώματα χορευτών δημιουργούν αρχικά το Σινικό Τείχος και στη συνέχεια σύμβολα που σημαίνουν τη «γλυκιά ευχή των Κινέζων»

Παιδιά ντυμένα με πολύχρωμε στολές ξεπηδούν μέσα από ξύλινα κουτιά και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Ο «δρόμος του μεταξιού» παρουσιάζεται από κινέζους χορευτές. Δηλαδή, το θαλάσσιο ταξίδι για την εξαγωγή του μεταξιού που χάρισε στην Κίνα την παγκόσμια αναγνώριση και άνθηση του εμπορίου

Χιλιάδες βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα – μέρα και φώτισαν τον ουρανό του Πεκίνου, ενώ αμέσως μετά, το σκηνικό άλλαξε με ένα πιάνο να κάνει την εμφάνισή του. Ενας κινέζος πιανίστας, έχοντας πλάι του ένα μικρό κοριτσάκι είχαν λάβει θέσεις...

Εκπληκτικοί ήχοι και φώτα δημιουργούν μια μοναδική εικόνα με συνεχή εναλλαγή χρωμάτων. Ξαφνικά χορευτές που φορούν... περίεργες πράσινες στολές με λαμπάκια χορεύουν και δημιουργούν ένα περιστέρι... αιώνιο σύμβολο της ειρήνης και στη συνέχεια τον κυνηγό αετό

Ενα... ιπτάμενο κοριτσάκι που θυμίζει λίγο από Αθήνα 2004, κάνει την είσοδό του στο στάδιο

Μετά από ένα εντυπωσιακό καταρράχτη... 2008 αθλητές Τάι Τζι κάνουν την παρουσία τους και σχηματίζουν ομόκεντρους κύκλους
Μικρά παιδιά που συμβολίζουν το σήμερα και το αύριο ζωγραφίζουν πάνω στον πάπυρο πράσινα δέντρα, γαλάζιο ουρανό στέλνοντας το μήνυμα για τη σωτηρία της φύσης

Χιλιάδες ηλεκτρονικά πουλιά σε διάφορα χρώματα πετούν στην οθόνη που βρίσκεται στον ουρανό του σταδίου και οι πολεμιστές αποχωρούν, ενώ τα παιδιά χαιρετάνε τον κόσμο

Μια γιγαντιαία σφαίρα, η γη αναδύεται σιγά σιγά από την καρδιά του σταδίου και ένας κινέζος αστροναύτης εξερευνεί τον κόσμο.

Η σφαίρα ανυψώνεται στα 24 μέτρα ύψους κινούμενη πάνω σε δακτυλίους

Η Σάρα Μπράιτμαν και ο Λιού Χουά κάνουν την είσοδό τους πάνω στην κορυφή της σφαίρας, όπου γύρω τους υπάρχουν εκατοντάδες χορευτές γαντζωμένοι. Τραγουδούν το τραγούδι των αγώνων «Εσύ κι εγώ μια οικογένεια», ένα κάλεσμα στους ανθρώπους όλου του κόσμου να ξεχάσουν τις διαφορές τους και να θυμηθούν αυτό που τους ενώνει είναι το μήνυμα που περνάει το τραγούδι.

Εικόνες από γελαστά πρόσωπα όλων των εθνικοτήτων, πάνω σε πλακάτ περνάνε μέσα από το γήπεδο και χιλιάδες βεγγαλικά, πυροτεχνήματα ανάβουν για μια ακόμη φορά με τη λήξη του τραγουδιού

Χορευτές από 56 διαφορετικές χώρες, εθελοντές που φορούν πολύχρωμες στολές με αμείωτο κέφι και ζωντάνια προσφέρουν όμορφο θέαμα

Το καλλιτεχνικό μέρος ολοκληρώθηκε και επόμενο κεφάλαιο είναι η παρέλαση των χωρών.

Η ελληνική αποστολή κάνει την είσοδό της με τον χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας, πρωταθλητή του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη να κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία. Ακολουθούν όλες οι χώρες και οι σημαίες όλου του κόσμου γεμίζουν το γήπεδο

Την παρέλαση των αθλητών συνοδεύουν πέντε διαφορετικές ορχήστρες προέρχονται από τις πέντε διαφορετικές ηπείρους. Ο συμβολισμός είναι πασιφανής

Κανένα απρόοπτο κατά την είσοδο της ομάδας της ΠΓΔΜ, καθώς στη σημαία της το όνομα που αναγραφόταν ήταν το σωστό... «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ακόμα και οι ίδιοι οι αθλητές τραβούν φωτογραφίες μεταξύ τους, από το στάδιο, το κοινό στις εξέδρες, κρατώντας για πάντα δικά τους αυτές τις μοναδικές στιγμές

Η παρέλαση κορυφώθηκε με την είσοδο του Γιάο Μινγκ στο γήπεδο!

Η τελευταία χώρα που έκανε την είσοδό της στο στάδιο ήταν η οικοδέσποινα Κίνα με τη μεγαλύτερη αποστολή. Οι θεατές που περίμεναν... υπομονετικά αρκετή ώρα για αυτή τη στιγμή αποθέωσαν τους συμπατριώτες τους αθλητές, καθώς το όλο το στάδιο σηκώθηκε όρθιο και πανηγύριζε. Ο σταρ του ΝΒΑ, Γιάο Μινγκ, είχε δίπλα του τον δίχρονο γιο του που κρατούσε μια κινεζική σημαία και μία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η διαφορά... ύψους προκαλούσε αίσθηση

Μία... λαοθάλασσα με σημαίες και χρωματιστές στολές γέμισε το κέντρο του σταδίου. Οι αθλητές, χόρευαν, τραγουδούσαν, γελούσαν, έπαιζαν... σαν μικρά παιδιά και ζούσαν ο καθένας με το δικό του τρόπο αυτές τις έντονες στιγμές

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε και 10.500 αθλητές είναι πλέον συγκεντρωμένοι μέσα στο τερέν. Ο πρόεδρος της Κινεζικής Οργανωτικής Επιτροπής, Λιού Τσι, πήρε πρώτος το λόγο και είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια μεγάλη γιορτή, όπου η μελωδία ένας κόσμος ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα», ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ τόνισε: «Η Κίνα από καιρό ονειρευόταν να ανοίξει την πόρτα στον κόσμο. Σήμερα αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Συγχαρητήρια Πεκίνο. Επιλέξατε σαν θέμα, το ένας κόσμος ένα όνειρο. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ. Θρηνούμαι μαζί σας τα θύματα του σεισμού που έπληξαν τη χώρα σας. Όλοι με το ίδιο όνειρο ευχόμαστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να φέρουν χαρά, ελπίδα και υπερηφάνεια. Οι Αγώνες έγιναν για εσάς τους αθλητές από τον βαρόνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν. »Ας είναι Αγώνες δικοί σας. Να θυμάστε, ότι αντιπροσωπεύουν την ειρηνική συνεύρεση 204 εθνικοτήτων και δεν είναι απλές αθλητικές επιδόσεις. Αντιπροσωπεύουν τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό. Απορρίψτε το ντόπινγκ, να είστε πρότυπα για τους νέους του κόσμου. »Μακριά από τον ψεύτικο κόσμο του ντόπινγκ. Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου και τους εθελοντές. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόταν. Πεκίνο είστε ταυτόχρονα οικοδεσπότες και μια πόρτα που ανοίγει στο μέλλον».

Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο κηρύσσει την έναρξη των Αγώνων

Γίνεται η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας υπό τους ήχους του Ολυμπιακού ύμνου που τραγουδά μια χορωδία 80 παιδιώνΟ όρκος των αθλητών παίρνει σειρά.

Η Κινέζα αθλήτρια του πινγκ πονγκ, Ζανγκ Γινίνγκ και ο συμπατριώτης της κριτής, Χουάνγκ Λιπίνγκ, δίνουν τον όρκο εκ μέρους όλων των συναδέλφων τους, κρατώντας την άκρη της Ολυμπιακής σημαίας.

Νεαρές χορεύτριες με την κίνηση του σώματος παριστάνουν τα περιστέρια, σύμβολο της ειρήνης και το τραγούδι ολοκληρώνεται με βεγγαλικά

Από τη θύρα 3 του σταδίου εισέρχεται η φλόγα! Θα κάνει μια ολόκληρη περιφορά στο στάδιο για να καταλήξει εκεί όπου θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Ίσως η πιο εντυπωσιακή στιγμή της βραδιάς! Ο τελευταίος αθλητής που παρέλαβε τη φλόγα ήταν ο Κινέζος πρωταθλητής της γυμναστικής Λι Νινγκ, ο οποίος δεμένος από ειδικό μηχανισμό... ίπταται στον ουρανό του σταδίου και μοιάζει να περπατάει πάνω σε ένα πάπυρο μέχρι να φτάσει στο βωμό.
Η φλόγα άναψε! Οι 29οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν και χιλιάδες βεγγαλικά φέρνουν το... ξημέρωμα νωρίτερα στο Πεκίνο.Τα πυροτεχνήματα έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου και αγκαλιάζουν την ολυμπιακή φλόγα. Η τελετή έναρξης δίνει τη θέση της στο αγωνιστικό σκέλος που θα διαρκέσει από τις 9 μέχρι τις 24 Αυγούστου.




με πληροφορίες από in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Η Ελληνική αποστολή εισέρχεται στην "ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ"! -Βίντεο-


Διαβάστε Περισσότερα...

Φαντασμαγορική έναρξη!!!...



Παρουσία 80 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και 91.000 φιλάθλων στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου γνωστό και ως η "Φωλιά του Πουλιού" ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής η μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης των 29ων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το φαντασμαγορικό σόου στηρίζουν 15.000 αθλητές ενώ τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που θα χρησιμοποιηθούν λέγεται πως θα σχηματίσουν για πρώτη φορά στον ουρανό του Πεκίνου το σήμα κατατεθέν των Αγώνων τους 5 ολυμπιακούς κύκλους.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης τελετής θα παρελάσουν οι αποστολές των 205 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες, επικεφαλής των οποίων θα είναι η ελληνική με σημαιοφόρο τον ολυμπιονίκη μας στο τζούντο Ηλία Ηλιάδη.

Η τελετή έναρξης θα κορυφωθεί με την είσοδο στο στάδιο της ολυμπιακής φλόγας από έναν αθλητή η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Η αγωνιστική δράση άρχισε με τη διεξαγωγή των αγώνων στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρων ανδρών και γυναικών.
Κινέζοι χορευτές μπαίνουν στο στάδιο
Το Σάββατο ξεκινά και επίσημα η αγωνιστική δράση στα 17 από τα 28 αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων στα οποία περισσότεροι από 11.000 αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό διεκδικώντας τουλάχιστον 1000 μετάλλια σε 302 αγωνίσματα.

Την κυριαρχία των ΗΠΑ στη συγκομιδή μεταλλίων αμφισβητεί φέτος για πρώτη φορά η Κίνα, η οποία συμμετέχει στους αγώνες με τη μεγαλύτερη αποστολή η οποία αριθμεί 639 αθλητές.

Τους Αγώνες εκτιμάται πως θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια περισσότεροι από τους αντίστοιχους της Αθήνας το 2004.






Διαβάστε Περισσότερα...

Τα στατιστικά στοιχεία και οι... αριθμοί της τελετής έναρξης!!!



Για τους λάτρεις των αριθμών και τα στατιστικών, τα στοιχεία που σχετίζονται με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, είναι εντυπωσιακά!

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με πολλά ενδιαφέροντα για τη μεγάλη στιγμή που περιμένει με αγωνία ολόκληρος ο πλανήτης.


4.000.000.000: Τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης

179.400: Εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά αναμένεται να διατεθούν στο Ολυμπιακό στάδιο κατά τη διάρκεια της τελετής.

91.000: Η χωρητικότητα του Σταδίου

60.207: Τα εισιτήρια που πουλήθηκαν για την τελετή

45.000: Οι τόνοι ατσαλιού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του σταδίου

21.880: Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα στο Πεκίνο

15.153: Διαφορετικές στολές

14.000: Οι συντελεστές της τελετής εντός του αγωνιστικού χώρου

10.000: Οι πιθανοί γάμοι που θα γίνουν σήμερα στην Κίνα, καθώς η σημερινή ημέρα (08/08/08), θεωρείται η τυχερή ημέρα των Κινέζων

9.000: Οι άνδρες του στρατού της Κίνας που θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και θα συμμετέχουν στην τελετή.

2.583: Ειδικά φώτα εντός του σταδίου

2.488: Οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην τελετή

2.008: Χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα γύρω από τον τοίχο του σταδίου

800: Κιλά χαρτιού θα απλωθούν στον αγωνιστικό χώρο

600: Ατομα θα εργαστούν στο πρόγραμμα των βεγγαλικών

516: Οι ενισχυτές που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το στάδιο

400: Τόνοι το βάρος της κεντρικής πλατφόρμας η οποία μπορεί να ανυψωθεί κατά 12 μέτρα το λεπτό.

300: Τόνοι το βάρος των συσκευών φωτισμού

287: Τα σημεία εκτόξευσης βεγγαλικών στην κορυφή του σταδίου

110: Λεπτά μουσικής από 18 ερμηνευτές

100: Κορίτσια, που θα παίζουν ένα παραδοσιακό πνευστό μουσικό όργανο

58: Οι ηθοποιοί, που θα χορεύουν πάνω σε μια υδρόγειο σφαίρα

56: Παιδιά από όλες τις εθνότητες της Κίνας θα βρίσκονται γύρω από τη σημαία της χώρας 48: Ωρες με επίπονες πρόβες για τους συντελεστές της τελετής

30: Αναπηρικά αμαξίδια για τους θεατές

26: Τα ασθενοφόρα που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα γύρω από το στάδιο

18: Μέτρα η διάμετρος της υδρογείου σφαίρας

16: Ο αριθμός των συντελεστών της τελετής που είχαν από τουλάχιστον ένα τραυματισμό σε κάποια από τις πρόβες

12: Σημεία εκτόξευσης βεγγαλικών έξω από το στάδιο

9: Βίντεο με σκληρούς δίσκους, που θα χρησιμοποιηθούν για να καταγράψουν την τελετή



in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Ειρηνική εκδήλωση Ελληνοκυπρίων...




Σε ειρηνική εκδήλωση για το άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του Κάτω Πύργου, ενώ περνούσαν από την κοινότητα τους 1200 Τουρκοκύπριοι, με λεωφορεία, για να μεταβούν στον θύλακα των Κοκκίνων για την επέτειο του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας από την Τουρκική Αεροπορία το 1964.

Στα Κόκκινα μετέβη με ελικόπτερο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Κατά τη διέλευση των Τουρκοκυπρίων από την κοινότητα τους οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου κρατούσαν πανό στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα με συνθήματα, όπως: ''Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζί στον αγώνα για ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία'' και "Τουρκοκύπριοι αδελφοί ελεύθερη διακίνηση για όλους τους Κυπρίους''.

Παρόντες στην ειρηνική εκδήλωση των κατοίκων του Κάτω Πύργου ήταν οι Μητροπολίτης Κύκκου - Τηλλυρίας Νικηφόρος και Ταμασού Ησαίας και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα και να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η σιωπηρή διαμαρτυρία των κατοίκων δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία, αλλά ως ένδειξη καλής θέλησης. Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν τώρα να υπάρξει θετική ανταπόκριση της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας αφενός για να μεταβούν μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο ναό του Αγίου Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου, και αφετέρου για να ανοίξει οριστικά το οδόφραγμα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Τραγωδία στην Τσεχία



Τουλάχιστον 10 νεκροί και 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωΐ στην Τσεχία, όταν αμαξοστοιχία Eurocity προσέκρουσε σε συντρίμμια γέφυρας που είχε καταρρεύσει.
Η αμαξοστοιχία εκτελούσε δρομολόγιο από την Κρακοβία της νότιας Πολωνίας στην Πράγα και τη στιγμή της πρόσκρουσης έτρεχε με 140 χιλιόμετρα την ώρα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Στουντένκα, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Οστράβα της ανατολικής Τσεχίας, σε μικρή απόσταση από τα πολωνικά σύνορα.
Εξαιτίας της πρόσκρουσης εκτροχιάστηκαν η μηχανή και τρία βαγόνια της αμαξοστοιχίας.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90495


Διαβάστε Περισσότερα...

Δυστύχημα στην Ιταλία



Ογδόντα ένας άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους δυο σοβαρά, όταν ιπτάμενο δελφίνι προσέκρουσε σε κυματοθραύστη, την Πέμπτη το βράδυ, στο λιμάνι του Τράπανι της νότιας Ιταλίας, εκεί όπου πέρυσι το καλοκαίρι ένα ανάλογο συμβάν στοίχισε τη ζωή μιας γυναίκας, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Το ιπτάμενο δελφίνι που εκτελούσε δρομολόγιο από το Τράπανι στο νησί Φαβινιάνα στ΄ανοικτά των δυτικών ακτών της Σικελίας και το οποίο μετέφερε 144 επιβάτες, προσέκρουσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον κυματοθραύστη κατά την είσοδό του στο λιμάνι."Ήταν ένας εφιάλτης. Μετά το δυνατό τράνταγμα τα φώτα έσβησαν και βυθιστήκαμε στο απόλυτο σκοτάδι. Δεν έβλεπα ούτε το παιδί μου που καθόταν δίπλα μου και όταν το βρήκα είχε αίματα στο κεφάλι του", δήλωσε η μητέρα ενός 10χρονου αγοριού, το οποίο έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ανάλογο συμβάν σημειώθηκε πέρυσι τον Αύγουστο. Δέκα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί τότε. Ανάμεσά τους και μια 54χρονη από το Μιλάνο, η οποία υπέκυψε δυο ημέρες αργότερα. Ερευνά διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.



Διαβάστε Περισσότερα...

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τσεχία



Η πρόσκρουση μιας αμαξοστοιχίας Eurocity σε συντρίμμια γέφυρας που είχε καταρρεύσει στην περιοχή Στουντένκα, στην βορειοανατολική Τσεχία, προκάλεσε τον τραυματισμό 100 ανθρώπων, ανέφεραν την Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

"Οι πυροσβέστες έχουν ήδη καταφέρει να απεγκλωβίσουν είκοσι τραυματίες", δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών. Σ

ύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10:45 τοπική ώρα. "Όλα δείχνουν ότι κατέρρευσε μια υπό κατασκευή γέφυρα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από την Κρακοβία της νότιας Πολωνίας στην Πράγα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στον πετρελαιαγωγό Μπακού-Τσεϊχάν...



Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη που οδήγησε στη διακοπή της λειτουργίας του πετρελαιαγωγού Μπακού-Τσεϊχάν.
Ο ισχυρισμός του PKK για σαμποτάζ στον αγωγό οδήγησε προσωρινά σε νέα άνοδο αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές.
Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη στο σταθμό άντλησης της Ραφαχίγιε στην ανατολική Τουρκία, προκαλώντας τη διακοπή της λειτουργίας του πετρελαιαγωγού.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη δικτυακό τόπο του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Firat, το ΡΚΚ αναφέρει ότι η έκρηξη στο σταθμό άντλησης της επαρχίας Ερζιντσάν οφείλεται σε σαμποτάζ και ότι θα αποκαλύψει αργότερα λεπτομέρειες για την ενέργεια αυτή.
Επισήμως δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της έκρηξης και έως τη νύχτα της Πέμπτης η φωτιά δεν έχει κατασβεστεί πλήρως.
Εκπρόσωπος της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου BOTAS δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι την ημέρα που σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν ενδείξεις για σαμποτάζ και ότι αυτό θα μπορούσε να εξακριβωθεί μόνο μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.
Η BOTAS ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η λειτουργία του αγωγού θα διακοπεί για 15 ημέρες, γεγονός που οδήγησε ξανά την τιμή του μαύρου χρυσού πάνω από 120 δολάρια το βαρέλι στις διεθνείς αγορές.
Την Παρασκευή αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας δήλωσε ότι ο αγωγός ενδέχεται να επαναλειτουργήσει συντομότερα, περίπου σε 10 ημέρες, με συνέπεια την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι Ελληνες στους Αγώνες του Πεκίνου - Συμμετόχες και μετάλλια έως το 2004!



Συνολικά 156 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.


Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ( ΕΟΕ ), στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 έως και το 2004 έχουν λάβει μέρος συνολικά 1.190 Έλληνες αθλητές (905 άνδρες και 285 γυναίκες)*.

Ο στίβος είναι το μοναδικό άθλημα που είχε ελληνική εκπροσώπηση σε όλες τις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακολουθούν η πάλη (ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα) με 22 παρουσίες και η σκοποβολή με 20.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές και τα Ολυμπιακά Μετάλλια της Ελλάδας στους Αγώνες από το 1896 έως και το 2004 στο συνημμένο αρχείο.

*Σημείωση: Η διαφορά στο άθροισμα των ανδρών (918) και του συνόλου των αθλητών (1.204), με τα στοιχεία της ΕΟΕ (905-1.190), οφείλεται στο ότι κάποιοι άνδρες αθλητές έχουν πάρει μέρος σε περισσότερα από ένα αθλήματα, ενώ στο άθροισμα των γυναικών (286-285) οφείλεται στο ότι συμπεριλαμβάνεται η Μόρφω Δροσίδου (ταεκβοντό), η οποία το 1992 μετείχε σε άθλημα επίδειξης και μάλιστα πήρε την 3η θέση.
***Υπάρχει συνημμένο αρχείο τύπου Acrobat (151 KBytes). Κάντε κλικ εδώ για να το δείτε.





Διαβάστε Περισσότερα...

Υπό την προστασία των Ρώσων τα μνημεία του Κοσόβου!...


Συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε στο Βελιγράδι, αντιπροσωπεία της ρωσικής κυβέρνησης, με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών στα ορθόδοξα μοναστήρια και τις εκκλησίες του Κοσόβου. Η ρωσική κυβέρνηση έχει εγκρίνει τη χορήγηση κονδυλίων για την αποκατάσταση των ορθοδόξων μνημείων στο Κόσοβο. Μάλιστα, στα έργα που θα εγκρίνει η σερβική κυβέρνηση θα λάβουν μέρος και Ρώσοι ειδικοί. Η ρωσική αποστολή, που αποτελείται από ειδικούς στον τομέα της προστασίας της παγκόσμιας κληρονομιάς, οι οποίοι συνεργάζονται με την UNESCO θα έχει επίσης επαφές με τα υπουργεία Πολιτισμού και Θρησκευμάτων της Σερβίας, το Ινστιτούτο για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων και την Εθνική Επιτροπή για τη Συνεργασία με την UNESCO.




Διαβάστε Περισσότερα...

Διεθνής ανησυχία για την ένταση στη Νότια Οσετία...



Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι Βρυξέλλες για τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στη Νότια Οσετία.

"Παρακολουθούμε τα γεγονότα από πολύ κοντά και ανησυχούμε από το πως εξελίσσεται η κατάσταση. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις συγκρούσεις", τόνισε αξιωματούχος της ΕΕ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ΕΕ βρίσκεται σε επαφή με τους διεθνείς εταίρους της, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Γεωργία, αλλά και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο ΟΑΣΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη "βαθιά ανησυχία του" για τις συγκρούσεις και καλεί τις δύο πλευρές να αρχίσουν συνομιλίες. Ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος ασκεί την προεδρία του ΟΑΣΕ δήλωσε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε επαφή με το Τιφλίδας και το Τσκινβάλι και ότι κάλεσε τις δυο πλευρές να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν στο Ελσίνκι. "Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα τεταμένη και μια άμεση κλιμάκωση είναι πολύ πιθανή", επισήμανε.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ομαλή η έξοδος των αδειούχων...



Χωρίς προβλήματα γίνεται η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της χώρας.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 36 δρομολόγια από τον Πειραιά και 16 από τη Ραφήνα. Ομαλά για την ώρα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

Σε ισχύ από τις 4 ως τις 9 το βράδυ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου στα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδών.
Η Τροχαία με ανακοίνωση της απαγόρευσε την κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων την Πέμπτη 14 Αυγούστου και την Κυριακή 17 του μηνός:
Στη Νέα και την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου.
Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (μέχρι την διάβαση περιοχής Σκοτίνας.
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι την γέφυρα Στρυμόνα.
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από την διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι τη γέφυρα Χαλκίδας.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται:
τα οχήματα Οδικής Βοήθειας
τα φορτηγά των ΕΛ.ΤΑ
τα φορτηγά διανομής Τύπου
τα φορτηγά που μεταφέρουν ζώα και νωπά προϊόντα, υδροφόρες.






Διαβάστε Περισσότερα...

Για Μόσχα, μετά το Καζακστάν, οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"!



Καθ’ οδόν προς τη Μόσχα βρίσκονται οι μοτοσικλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”, μετά την άρνηση των Κινεζικών αρχών να τους χορηγήσουν βίζες και άδειες εισόδου στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Χθες οι οδοιπόροι αναχώρησαν από την πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα για τη ρωσική πόλη Κούργκαν, όπου αύριο θα επιβιβαστούν στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο και μετά από ταξίδι 4 ημερών θα φθάσουν στη Μόσχα.
Στη ρωσική πρωτεύουσα οι εκπρόσωποι των “Δρόμων της Ελιάς” θα παραμείνουν τρεις ημέρες για να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις για τη “Γιορτή της Ελλάδας και της Ελιάς”, που θα πραγματοποιηθούν από 23 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων.





Διαβάστε Περισσότερα...

Συγκέντρωση κορινθιακής σταφίδας από την ΕΑΣ Μεσσηνίας


Αποδεκτή έγινε, από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η πρόταση της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ) για τη συγκέντρωση και εμπορία του προϊόντος για λογαριασμό των παραγωγών.
Σύμφωνα με την πρόταση οι Ενώσεις και οι Ομάδες παραγωγών θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση του προϊόντος με ελάχιστη τιμή το ένα ευρώ ανά κιλό.
Η πληρωμή στους παραγωγούς θα γίνεται το αργότερο ένα μήνα μετά την παράδοση του προϊόντος.


http://tvradio.ert.gr/radio/localcat.asp?id=2183


Διαβάστε Περισσότερα...

Τελευταίο αντίο στο Γιώργο Τσαγκάρη



Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα τον διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας Γιώργο Τσαγκάρη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού έψαλε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και η σορός του Γιώργου Τσαγκάρη ετάφη στο νεκροταφείο της Καλαμάτας όπως ήταν η επιθυμία του.

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο καθηγητής και παιδικός του φίλος Αντώνης Μακρυδημήτρης και εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η Μαρβίνα Πιτυχούτη.


Ο Γιώργος Τσαγκάρης ήταν συνθέτης και μουσικολόγος, έχει γράψει τη μουσική για περισσότερα από 350 θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων, με το βραβείο “Καρόλου Κουν” και με το Παγκόσμιο Βραβείο Σύνθεσης. Διετέλεσε διευθυντής του Β΄ και του Γ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας 9,84 και μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Θεάτρου, του Ελληνικού Χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Από τα γνωστότερα έργα του, που έχει κυκλοφορήσει και σε δίσκους, είναι το “Φυσάει” σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.





Διαβάστε Περισσότερα...

Αμφιλεγόμενες επενδύσεις από την ΕΤΑ



Σχέδια για επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό -στο προστατευόμενο δάσος του Καϊάφα στην Ηλεία- προωθεί η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ)

Η ΕΤΑ αναφέρει μάλιστα ότι για την αξιοποίηση της περιοχής θα επενδύσει σε ήπια ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, της αναψυχής και της εκπαίδευσης.

Πριν από λίγες ημέρες οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και Προεδρικό διάταγμα μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ουσία που «κλειδώνει» τα οφέλη της δίαιτας εντόπισαν επιστήμονες!



Ενα χάπι το οποίο «κλειδώνει» τα οφέλη της δίαιτας επιτρέποντας στο άτομο να τρώει ό,τι θέλει έπειτα από μια περίοδο στέρησης χωρίς να παίρνει βάρος ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες. H ουσία αυτή μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη γήρανση -επίδραση που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τις χαμηλοθερμιδικές δίαιτες.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Μechanisms of Αgeing and Development και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δρ Μάλκολμ Γκόινς της επιστημονικής ερευνητικής εταιρείας Ιmmorgene Concepts και ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της ουσίας σε ποντίκια. Τα πειράματα έδειξαν ότι μειώνοντας την ποσότητα της τροφής ήταν δυνατόν να επιτευχθεί αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25% ως 40%, αλλά τα οφέλη ενάντια στη γήρανση εξανεμίζονταν όταν τα ποντίκια επανέρχονταν σε κανονική διατροφή.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα οφέλη της χαμηλοθερμιδικής δίαιτας παρατείνονταν όταν στα ζώα χορηγείτο το συμπλήρωμα του α-λιποϊκού οξέος αφού είχαν επιστρέψει σε διατροφή πλούσια σε θερμίδες.
Ο συνάδελφός του Γκόινς, Μπράιαν Μέρι από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, διαφώνησε στο να γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους, πριν γίνουν περισσότερες έρευνες.
Το χάπι αυτό κυκλοφορεί ήδη ευρέως σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και περιέχει α-λιποϊκό οξύ.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Η Κίνα υποδέχθηκε τους 80 ξένους ηγέτες που θα παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης



Την πεποίθησή του ότι η Κίνα μπορεί να διοργανώσει υψηλού επιπέδου Ολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, στο γεύμα που παρέθεσε σε 80 ηγέτες απ' όλον τον κόσμο που θα παρακουλουθήσουν την Τελετή Έναρξης.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Κίνας αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στη διεθνή κοινότητα όταν το Πεκίνο ανέλαβε την διοργάνωση των Ολυμπιακών» τόνισε στην ομιλία του σε γεύμα που παρέθεσε σε περίπου 80 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που έφτασαν στο Πεκίνο. «Πιστεύω πως με τη βοήθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ολυμπιακής οικογένειας θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε υψηλού επιπέδου αγώνες με ειδικά χαρακτηριστικά» επισήμανε.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου είναι μια ευκαιρία όχι μόνο μόνο για την Κίνα, αλλά και για όλον τον κόσμο» προσέθεσε.

Σύμφωνα με την κινεζική επιτροπή των Αγώνων, στη «Φωλιά του Πουλιού», το Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου, αναμένεται να παραστούν γύρω στους 80 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και περίπου 91.000 θεατές.

Η τελετή αναμένεται μεγαλοπρεπής και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Νέο βίντεο με απειλές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ομάδα ισλαμιστών, σύμφωνα με αμερικανική οργάνωση που παρακολουθεί την εξτρεμιστική δραστηριότητα. Τους τελευταίους μήνες οι κινεζικές Αρχές δηλώνουν ότι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν ομάδες που απειλούν την ασφάλεια των Αγώνων.

Επιμένει ο Μπους

Πάντως, ο Αμερικανος πρόεδρος Τζορτζ Μπους δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ευαίσθητα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας της έκφρασης, κατά την τελετή των εγκαινίων της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο την Παρασκευή, παρά τις επικρίσεις της Κίνας για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις. «Συνεχίζουμε να είμαστε ειλικρινείς για την άποψή μας ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους και να έχουν θρησκευτική ελευθερία. Πιστεύουμε ότι οι κοινωνίες που επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών έχουν τάση να είναι περισσότερο ευήμερες και ειρηνικές» ανέφερε λίγη ώρα πριν παρακαθήσει στο γεύμα.

Στη τελετή των εγκαινίων της νέας πρεσβείας ήταν παρών και ο πατέρας του Αμερικανού προέδρου που στο παρελθόν είχε διατελέσει και απεσταλμένος στην Κίνα, καθώς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ.
Ο Τζ.Μπους δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μία πλατφόρμα για να αναφερθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, αλλά θα έχει συνομιλίες για αυτά τα θέματα στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Χου Τζιντάο.

Σαρκοζί: «Δεν μποϋκοτάρεις το 1/4 της ανθρωπότητας»

«Πρέπει να συνοδεύσουμε την Κίνα στο δρόμο του σεβασμού των αξιών που είναι ίδιες με τις δικές μας» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επικρίθηκε έντονα για την απόφαση του να παραστεί στην Τελετή Έναρξης.
«Πρέπει να συνοδεύσουμε την Κίνα προς την πρόοδο, τον σεβασμό των αξιών, το άνοιγμα και την ανοχή» επισήμανε, μιλώντας στους Γάλλους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό.«Δεν μποϊκοτάρεις το ένα τέταρτο της ανθρωπότητας» είπε πριν τις συναντήσεις του με τον Κινέζο ομόλογό του και τον πρωθυπουργό της Κίνας. «Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω για τα θέματα αυτά» δήλωσε αναφερόμενος στις συναντήσεις αυτές, ενώ απαντώντας σε όσους επέκριναν το ταξίδι του, είπε πως υπάρχουν «άνθρωποι που δίνουν μαθήματα και άνθρωποι που προτιμούν το διάλογο».

Σε άλλο μήκος κύματος ο Πούτιν

Σε εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν προτίμησε να συνεχάρη την Κίνα για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και να κάνει έκκληση για «αμεροληψία των κριτών» στα αγωνίσματα. «Θέλω να συγχαρώ όλους του Κινέζους φίλους μας για την επιτυχημένη προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα» τόνισε στη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του
Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. «Είμαστε παλιοί φίλοι. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Ελπίζω πως με κοινές προσπάθειες και συνεργασία των δύο κυβερνήσεων θα προωθήσουμε τις σχέσεις και την στρατηγική συνεργασία των χωρών μας» είπε.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό


Διαβάστε Περισσότερα...

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΜΑΚΕΙΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.;;;...




Εξανεμίστηκε η διαφορά των ποσοστών των δύο διεκδικητών - υποψηφίων ενοίκων του Λευκού Οίκου και πλέον η εκλογική μάχη αποκτά άλλη διάσταση και ξεχωριστό ενδιαφέρον!!!
Τα ποσοστά του Ομπάμα παρά τη δημοφιλία του, το ταξίδι στην Ευρώπη κτλ, συρρικώνονται, ενώ αντίθετα τα ποσοστά του Μακέιν, σημειώνουν σταθερή ανοδική πορεία...

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Γκάλοπ στις 2 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 45% έναντι 44% του Τζον Μακέιν, σε δείγμα 2.700 ψηφοφόρων.

Σε άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού Ραζμούσεν, που δημοσιεύθηκε στις 3 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 47% έναντι 46% του Τζον Μακέιν.

Η κατάσταση της οικονομίας, ο πόλεμος στο Ιράκ, οι σχέσεις με το Ιράν, η εθνική ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, το σύστημα υγείας, η παράνομη μετανάστευση και οι αμβλώσεις, είναι τα ζητήματα που κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία και απ΄ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία ο Μακέιν κερδίζει διαρκώς ¨πόντους¨ενώ αντιθέτως ο Ομπάμα χάνει!!!

Ένα βασικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν έγκριτοι πολιτικοί αναλυτές στην Αμερική, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι και το γεγονός ότι στις πολιτείες που ο Ομπάμα κέρδισε τη Χίλαρι, οι Ρεμπουμπικανοί είναι πρώτη δύναμη και με διαφορά μάλιστα!!!

Δηλαδή, ο Ομπάμα κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών από περιοχές όπου είναι μειοψηφία... Με ό,τι εκλογικά αυτό μπορεί να συνεπάγεται!

Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και ψηφοφόρων της Χίλαρι, ούτε που θέλουν να ακούσουν για Ομπάμα και στρέφονται υπέρ του Μακέιν!

Λέτε, τελικά, ο Τζον Μακέιν, να κάνει τη διαφορά και την ανατροπή;;;...

Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει δύσκολο, αλλά με βάση το εκλογικό σύστημα των Η.Π.Α. δεν είναι καθόλου...

Για να μη σας πώ, ότι, κατά την εκτίμησή μου, αυτό είναι πιό πιθανό!!!...
(Αλλά, βέβαια, δεν έχει και τόση σημασία η εκτίμησή μου, αλλά το ποιόν θα επιλέξουν και θα ψηφίσουν οι Αμερικάνοι...)





Διαβάστε Περισσότερα...

Οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες!



Υπόσχονται την πιο φαντασμαγορική τελετή έναρξης σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Εκσυγχρόνισαν υποδομές μεταφορών, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι και μετρό. Εφάρμοσαν μεθόδους και πολιτικές για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι οι Κινέζοι φιλοδοξούν να περάσουν στην ιστορία όχι μόνο για την άρτια διοργάνωση των αγώνων αλλά και για το κόστος τους. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, το Πεκίνο θα κάνει τους πιο ακριβούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, με το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων να έχει διατεθεί σε έργα πρασίνου, επιχειρώντας έτσι να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα του Πεκίνου. Ο λογαριασμός; Πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τουλάχιστον 20 φορές το κόστος των Ολυμπιακών της Ατλάντα, πριν από 12 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοργάνωση της Αθήνας κόστισε 16 δισ. δολάρια, του Σίδνεϋ 1,5 και της Ατλάντα 1,7.

"Μεγαλοπρεπές θέαμα"

Ένας τόσο υψηλός λογαριασμός σίγουρα δεν είναι πρόβλημα για μια τόσο ισχυρή οικονομία, όπως η κινεζική. Οι επικριτές, όμως, δε λείπουν και μιλούν για υπερβολικές δαπάνες, όπως τα 40 εκατομμύρια λουλούδια, που φυτεύτηκαν στους δρόμους του Πεκίνου. Χρήματα, που σίγουρα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τα εκατομμύρια των Κινέζων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα 40 δισ. δολάρια των Αγώνων είναι τέσσερις φορές τα 9,7 δις των δαπανών της κινεζικής κυβέρνησης για την Υγεία και σχεδόν τρεις φορές όσο τα 15,7 δις των δαπανών για την Παιδεία. "Η προτεραιότητα για το καθεστώς είναι να εξασφαλίσει ένα μεγαλοπρεπές θέαμα, που να εντυπωσιάσει το κοινό. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με ισχύ και νομιμότητα, παρά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας, δηλώνει ο Νίκολας Μπεκελίν, της οργάνωσης Human Rights Watch. Στο στρατόπεδο των χορηγών, συνολικά 13 εταιρείες έχουν ξοδέψει 900 εκατομμύρια δολάρια, για να συνδέσουν το όνομά τους με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους 12 από αυτούς να είναι παγκόσμιοι υποστηρικτές και 21 σε εθνικό επίπεδο. Παρά τον πακτωλό χρημάτων, μόλις 4 στους 10 Κινέζους μπορούν να κατονομάσουν έστω ένα χορηγό! Οι επικεφαλής, πάντως, των εταιριών δεν πτοούνται. Η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της επίσημης εταιρίας πληροφορικής των Αγώνων CEO LENOVO, είναι χαρακτηριστική: "Αν οι πελάτες μας πιστέψουν ότι μπορούμε να συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούν μόνο να φανταστούν τι μπορούμε να κάνουμε για αυτούς”. Κι επειδή τα λεφτά είναι πολλά, έχουν ληφθεί και τα... απαραίτητα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η είσοδος μπορεί να απαγορευθεί στους θεατές που θα φορούν ο,τιδήποτε με περίοπτα λογότυπα εταιριών που δεν είναι χορηγοί!


http://news.ert.gr/c/8/411700.asp


Διαβάστε Περισσότερα...

Αγωνιώδης προσπάθεια των Κινέζων να μην σκιαστεί η λάμψη των Αγώνων...




Αντιμέτωπη με πιέσεις για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και απειλές για την ασφάλεια, βρίσκεται η Κίνα, ανήμερα της έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων. Το Πεκίνο διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά και επικεντρώνει στην φαντασμαγορική τελετή έναρξης που έχει ετοιμάσει για την Παρασκευή.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ.Ο.Μπους, που βρίσκεται στο Πεκίνο, κατήγγειλε την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κομίζει μαζί του κατάλογο με τα ονόματα πολιτικών κρατουμένων.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα τις περιπτώσεις των ξένων ακτιβιστών, αλλά δραστικότερα τους ντόπιους «αντάρτες».
Τελευταίο κρούσμα που σημειώθηκε την Πέμπτη ήταν τα συνθήματα με μπογιά που γέμισε δύο δωμάτια ακριβού ξενοδοχείου ένας Αμερικανός πάστορας, ο οποίος βιντεοσκόπισε την πράξη του, ανέβασε το υλικό στο You Tube και εξαφανίστηκε, χωρίς να πληρώσει. Ο Αμερικανός, που έγραψε: «Πεκίνο 2008. Ο κόσμος μας. Ο εφιάλτης μας», αναζητείται από τις κινεζικές αρχές.
Οι κινεζικές αρχές, πάντως, απέλασαν τρεις Κινέζους ακτιβιστές υπέρ της Δημοκρατίας, των οποίων η μόνιμη κατοικία είναι στις ΗΠΑ, ενώ διέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες την παράσταση διαμαρτυρίας κατά των υποχρεωτικών εκτρώσεων στην Κίνα που πραγματοποίησαν τρεις Αμερικανοί στην πλατεία Τιενανμέν και απομάκρυναν τους διαδηλωτές.
Σκληρότερη αντιμετώπιση προβλέπεται για τους ντόπιους. Ήδη, έχουν συληφθεί και κρατούνται τουλάχιστον δύο γυναίκες, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν επειδή τις έδιωξαν από τα σπίτια τους, που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Τιενανμεν.
Δεν είναι, όμως, μόνο οι καταγγελίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προβληματίζουν τους Κινέζους διοργανωτές. Είναι και τα «πυρά» που έχει δεχθεί το Πεκίνο για την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Παρά τις τεράστιες προσπάθειες και τα 20 δισ. δολάρια που διατέθηκαν για να καθαρίσουν οι ουρανοί του Πεκίνου, η θολούρα μοιάζει να έχει «καρφωθεί» πάνω από τη «Φωλιά του Πουλιού» και τα μνημεία της κινεζικής πρωτεύουσας.
Οι Κινέζοι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχή, που ενδεχομένως θα τους σώσει από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, αλλά πιθανώς να τους καταστρέψει την τελετή έναρξης, για το απόγευμα της Παρασκευής. Προς το παρόν, όμως, ο συνδυασμός υγρασίας, ζέστης και άπνοιας φθάνει στα ύψη την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Σε μετρήσεις που έγιναν την Πέμπτη, ο δείκτης ρύπανσης έφθασε στο σημείο ρεκόρ των 96 μονάδων, με το όριο να είναι στις 100 μονάδες. Πάνω από το σημείο αυτό, η κατάσταση θεωρείται επικίνδυνη για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Αλλος δείκτης για την πυκνότητα των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα έδειξε 373 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με το όριο να βρίσκεται μόλις στα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.
Οι Κινέζοι προσπαθούν να καθησυχάσουν αθλητές, υψηλούς προσκεκλημένους και τουρίστες ότι δεν υπάρχει μακροπρόθεσμος κίνδυνος για την υγεία τους, ωστόσο δεν φαίνεται να πείθουν. Δεν είναι λίγοι οι αθλητές, που προπονούνται εκτός Πεκίνου, ενώ η αμερικανική ομάδα ποδηλασίας έφθασε στην κινεζική πρωτεύουσα φορώντας μάσκες.
Όσον αφορά τις απειλές για την ασφάλεια, βίντεο με απειλές κατά των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ομάδα ισλαμιστών. Στο βίντεο, με ημερομηνία την 1η Αυγούστου, εικονίζεται φλεγόμενο το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων και μία εικονική έκρηξη πάνω από ολυμπιακή εγκατάσταση. Παράλληλα, οι μουσουλμάνοι καλούνται να μην επιβαίνουν σε τρένα, αεροσκάφη και λεωφορεία ή σε κτίρια όπου βρίσκονται Κινέζοι.
Στις 4 Αυγούστου σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδες στην μουσουλμανική επαρχία Ζινζιάνγκ, που στοίχισε τη ζωή σε 16 αστυνομικούς.
Οι Κινέζοι διοργανωτές διεβεβαιώνουν ότι η χώρα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για του λόγου το αληθές, τουλάχιστον 100.000 αστυνομικοί και στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός.
Στο επίκεντρο του κλοιού ασφαλείας είναι φυσικά η τελετή έναρξης των Αγώνων την Παρασκευή (15:08 ώρα Ελλάδας) που αναμένεται φαντασμαγορική.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέες απειλές για επιθέσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο!...




Με επιθέσεις κατά των Ολυμπιακών στην Κίνα απείλησε μια σχεδόν άγνωστη ισλαμιστική οργάνωση, καλώντας τους μουσουλμάνους να απέχουν από οποιεσδήποτε δραστηριότητες που συνδέονται με τους Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας IntelCenter, η οποία παρακολουθεί την τρομοκρατία, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν (TIP) αναφέρει σε βίντεο του έκκληση προς "όλο το μουσουλμανικό έθνος" να "μην μένετε στο ίδιο λεωφορείο, στο ίδιο τρένο, στο ίδιο αεροπλάνο, στα ίδια κτίρια η οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου βρίσκονται οι Κινέζοι".

Τον Ιούλιο οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ότι ήταν πίσω από μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις πριν από τους Ολυμπιακούς.

Τότε, το TIP είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απειλούσε τους Αγώνες και αναλάμβανε την ευθύνη για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία στην Σαγκάη και το Κουνμίνγκ.

Στο νέο βίντεο με ημερομηνία 1η Αυγούστου, ο ομιλητής "περιγράφει την βαρβαρότητα που δείχνει η Κίνα προς τους Μουσουλμάνους και το ανατολικό Τουρκιστάν, δικαιολογώντας το τζιχάντ που έχει κηρυχτεί κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος", σημειώνει η IntelCenter.






Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!... = Free-day!!!














Διαβάστε Περισσότερα...