Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Νέες απειλές για επιθέσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο!...




Με επιθέσεις κατά των Ολυμπιακών στην Κίνα απείλησε μια σχεδόν άγνωστη ισλαμιστική οργάνωση, καλώντας τους μουσουλμάνους να απέχουν από οποιεσδήποτε δραστηριότητες που συνδέονται με τους Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας IntelCenter, η οποία παρακολουθεί την τρομοκρατία, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν (TIP) αναφέρει σε βίντεο του έκκληση προς "όλο το μουσουλμανικό έθνος" να "μην μένετε στο ίδιο λεωφορείο, στο ίδιο τρένο, στο ίδιο αεροπλάνο, στα ίδια κτίρια η οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου βρίσκονται οι Κινέζοι".

Τον Ιούλιο οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ότι ήταν πίσω από μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις πριν από τους Ολυμπιακούς.

Τότε, το TIP είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απειλούσε τους Αγώνες και αναλάμβανε την ευθύνη για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία στην Σαγκάη και το Κουνμίνγκ.

Στο νέο βίντεο με ημερομηνία 1η Αυγούστου, ο ομιλητής "περιγράφει την βαρβαρότητα που δείχνει η Κίνα προς τους Μουσουλμάνους και το ανατολικό Τουρκιστάν, δικαιολογώντας το τζιχάντ που έχει κηρυχτεί κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος", σημειώνει η IntelCenter.