Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Τελευταίο αντίο στο Γιώργο Τσαγκάρη



Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα τον διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας Γιώργο Τσαγκάρη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού έψαλε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και η σορός του Γιώργου Τσαγκάρη ετάφη στο νεκροταφείο της Καλαμάτας όπως ήταν η επιθυμία του.

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο καθηγητής και παιδικός του φίλος Αντώνης Μακρυδημήτρης και εκ μέρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η Μαρβίνα Πιτυχούτη.


Ο Γιώργος Τσαγκάρης ήταν συνθέτης και μουσικολόγος, έχει γράψει τη μουσική για περισσότερα από 350 θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων, με το βραβείο “Καρόλου Κουν” και με το Παγκόσμιο Βραβείο Σύνθεσης. Διετέλεσε διευθυντής του Β΄ και του Γ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας 9,84 και μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Θεάτρου, του Ελληνικού Χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Από τα γνωστότερα έργα του, που έχει κυκλοφορήσει και σε δίσκους, είναι το “Φυσάει” σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.